Jag är ingen sömmerska!

Igårkväll tog jag mig äntligen tid och påbörjade en av gardinkapporna jag ska (skulle) sy. Det gick så himla bra till en början, och Simon var så himla gullig och hjälpte mig med att mäta, klippa och så vidare. Jag berättade för Simon att på högstadiet när vi hade syslöjd glömde jag ofta några steg i processen och att mitt "sy-tänk" inte är det bästa. Men jag tyckte att nu gick det ju faktiskt jätte bra! Tills jag inser att jag bara vikt in kanterna ett steg/varv eller vad man ska kalla det, och att åtgärda det skulle innebära att kappan blev undefär 6 cm kortare. Vi nålade lite och provhängde upp den och insåg att det såg förjävligt ut! Det stora fönstret i köket är så himla högt, och det enda jag kunde likna kappan till var någon med för korta byxor. Blev givetvis ledsen och besviken, och det blev såklart mycket värre då klockan var 02 på natten och jag var supertrött.

Men en längd har vi kvar, då jag delade tyget vågrät. Så svärmor som faktiskt kan sy har tyget hemma hos sig just nu och ska fixa en längd :-) Så nu fick jag göra en provisorisk lösning. Det blir en kappa i lilla fönstret och i det stora hänger ett par panelgardiner som jag beställt någongång. Inte riktigt som jag tänkt mig från början, men det funkar tills vidare :-) När Olssons tyger öppnar här nästa vecka får jag köpa nytt tyg och skicka iväg till svärmor :-)

Att sy gardiner var inte riktigt min grej!

Kommentarer
Postat av: malin

Imorgon kommer tant och myser :)



Btw fan va härliga dom är på ängeln hahaa.. gubben var trött på att folk kom och skulle äta snabb mat och så står dom i kön och pratar i mobilen i 15 min innan dom beställer. Så han ville köpa en sändare som slog ut mobilerna ;) haha

2009-10-20 @ 19:32:46
URL: http://gabson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0