Mina älsklingarKÄRLEK & LYCKA!

Förlossningsberättelse

Torsdagen den 16 juli åkte vi under planerade omständigheter in till förlossningen på Sunderby sjukhus. 07.45 startades en CTG-kurva och de tog ett blodtryck. Omkring 08 fick jag en tablett (Cytotek) vaginalt, denna innehåller ett hormon som ska framkalla värkar. Sen blev det upp och promenera i ett par timmar, det blev några rundor runt sjukhuset!

11.15 startades  ett CTG. Efter en undersökning konstaterades det att jag var öppen 1,5 cm, men hade fortfarande inga värkar så jag fick ytterligare en tablett. Och mera promenader :-)

Omkring 15.00 börjar jag äntligen få värkar, de är väldigt smärtsamma och jag får i princip omöjligt att röra mig. I samma veva är mamma och Björn i krokarna, så de kommer på en liten snabbvisit när vi ändå är nere i entrén och fördriver tiden. Då helt plötsligt när vi står och pratar känner jag hur någonting helt plötsligt "lossnar" från livmodern. I hopp om att det var vattnet som gått gick vi genast upp till förlossningen igen! Där konstaterades det att det var slemproppen som lossnat, inget märkvärdigt alltså. Att den går är inget tecken på att förlossningen är påväg att starta.

16.15 körs det en ny CTG-kurva och jag får prova på akupunktur. Detta var dessvärre ingenting som lindrade smärtan från värkarna. Jag får då prova lustgas, och som jag började fnissa :-) Tillslut fick jag in tekniken och det lindrade rejält under värkarbetet.

17.00 görs en ny undersökning och jag är då öppen 4 cm. Värkarna blir mer och mer påtagliga och jag ber om epidural (ryggmärgsbedövning). Det fästs en elektrod på bebisens huvud och jag får dropp i väntan på narkosläkaren.

18.15 kommer narkosläkaren och han lägger in epiduralen. Jag känner snabbt hur effektiv den är och lägger ifrån lustgasen. Efter detta börjar jag piggna till ganska mycket, är uppe och går med gåbord för att hjälpa bebisen att sjunka ner i bäckenet.

19.45 genomförs en undersökning och jag är öppen 5 cm.

20.30 blir värkarna otroligt smärtsamma. Jag har ännu inga sammandragningar, så det ges hormondropp för att hjälpa till. Jag får också en extra dos epidural.

21.40 är jag öppen 6 cm.

22.30 börjar jag använda lustgasen igen. De kopplar bort hormondroppet i väntan på att mina egna värkar ska komma igång, de värkar jag haft hela dagen är påtvingade "låtsasvärkar".

00.00 tar läkare beslut om att jag behöver vila då de riktiga värkarna fortfarande inte kommit igång. Jag får tabletter som gör att värkarna avstannar samt sömntabletter och morfin. Vid denna tidpunkt minns jag inte mycket mer än att jag hade väldigt ont!

Runt 04.00 vaknar jag av att jag har kraftiga sammandragningar. Nu har värkarbetet äntligen satt igång på riktigt! Jag bokstavligen flyttar in i lustgasmasken :-) Nu gör det verkligen ont! Jag ligger bara och skriker, fanns liksom ingen annat jag kunde göra för att hantera smärtan. Efter detta är allt svart, minns inte mycket fram tills dess att krystarbetet startade. Så det är Simon som fått återberätta.

07.00 ringer de efter narkosläkaren för att jag ska få ytterligare en dos med epidural. Han var dessvärre ett riktigt pucko som inte alls hade bråttom trots det att förlossningsläkaren sa att jag skulle föda så smärtfritt som möjligt eftersom jag nu knappt hade några krafter kvar alls.

08.00 följer Simon mig på toaletten. Detta minns jag faktiskt själv, och jag kan knappt gå. Jag har ingen ork eller kraft i höger sida, så han får kämpa för att hålla mig upprätt. När jag sen kommer tillbaka till sängen och lägger mig ner känner jag ett enormt tryck neråt.

08.30 konstateras det att jag är öppen 10 cm och att det är dax att börja krysta :-) 11 minuter senare, 08.41 var han ute, våran efterlängtade son. Lyckan var total!


Överraskningen!

Det här var min överraskning igår.... tror ni jag grät något? ;-) 
Jag blev så chockad och så enormt lycklig, som jag längtat!
Äntligen är min älskade vän Britta hemma :-)

Mammas älskling
I love suprises!

Idag fick jag världens överraskning ♥
Jag blev så otroligt lycklig!
Dessvärre kan jag inte avslöja vad det var förrän imorgon, tss..

Nu ska jag mysa lite med min son :-)


-

Jag ska uppdatera snart, men inte än. Har inte ro till att sitta här längre stunder :-) Jag älskar att vara mamma! Gabriel är det absolut bästa som någonsin hänt mig, han är mitt allt!
Lägger in en bild på honom. Har ingen riktigt bra än när han är vaken, han är en trött liten kille :-) Men tänkte försöka ordna några bilder under dagen.

Hemma

Äntligen är vi hemma efter åtta dagar på Umeås sjukhus. Vi flögs dit när Gabriel var 13 timmar gammal. Det var kaosartat de första dagarna, men nu är allt bra med våran lilla gosse! Kommer att skriva någon dag här framöver lite om vad som hänt samt lägga upp förlossningsberättelsen, men just nu vill jag bara njuta av min familj - mina två älskade pojkar :-)

Vår son Gabriel17/7 2009 kl. 08.41 föddes vår underbara son Gabriel
2890 gram och 49 cm lång

16 juli 2009 ♥

Idag är det äntligen dax! Idag kommer vi bli föräldrar :-) Börjar bli riktigt nervös nu. Men jag vet att jag har världens underbaraste karl vid min sida.

LYCKA

Present till Pluppen :-)

Idag fick bebis present av Malin och Johan :-) En barnvagnsleksak med "Tummen & Co". Så gulligt av dem! :-)


Inte riktigt än!

Ingen bebis idag heller. Men allt såg jätte bra ut! Livmodertappen var lite påverkad och jag är öppen drygt 2 cm :-) Började tvivla på om jag kommer att klara av smärtan vid en förlossning när hon var där nere och pillade. FY FAN så ont det gjorde, jag trodde att livmodern skulle explodera! Vad har jag gett mig in på egentligen?! ;-) Men läkaren sa att jag verkar vara en riktig "barnaföderska" och att mitt bäcken är byggt för att föda uppåt 5 kilos bebisar, ha ha. Vi får väl se!

Anledningen till att vi fick åka hem var pågrund av att det var total kaos på förlossningen, de hade verkligen fullt upp. Och då tyckte både vi och läkaren att det var bäst att åka hem. Men vi har en ny tid imorgon klockan 8, så då sätts allt igång med garanti :-) Wii! Imorgon blir vi med största sannolikhet föräldrar :-D ♥

Bebis uppskattades väga ungefär 2600 gram idag. Ska bli spännande att se hur mycket det överensstämmer med verkligheten :-)

Nu ska jag sova ett par timmar, är så grymt trött!


Sista dagen i vecka 40

Du är på dag 280 av 280. (100%).
Du är i vecka 40.
Du har gått 39 fulla veckor och 6 fulla dagar (v39+6).
Du är i 9:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum idag
Du har 0 dagar kvar till beräknad förlossning.


15 juli 2009

Äntligen! Dagen vi väntat på i 9 långa månader :-) Nu blev ju den här dagen också lite extra speciell eftersom jag eventuellt blir igångsatt.

Klockan 8 har vi en tid på Sunderbyn. Då kommer de kolla om jag är "mogen" för en förlossning och om det visar minsta tecken på att jag och bebis är redo så blir jag igångsatt. Så om jag inte har uppdaterar lite senare idag så har det med största sannolikhet kommit en liten bebis eller är påväg :-) Läkaren förvarnade oss att det kan ta ett par dagar. Men jag börjar tro mer och mer att de kommer skicka hem oss idag, att jag inte är öppen en endaste centimeter eller liknande. Usch, vilket bakslag det skulle vara. Vill verkligen ha bebis hos oss nu! 

Nu ska jag göra mig iordning. Förhoppningsvis kommer jag inte att skriva här nu på ett par dagar :-)

Hoppas ni alla får en kanondag!
Kram

Ps. Jag tippar på att det ganska snart efter att pyret kommit kommer att uppdateras i både Brittas och Malins blogg ;-) Så håll utkik där om ni är nyfikna!

En dag kvar till beräknad förlossning

Igårkväll var det gymnastik i magen :-) Bebis höll på att böka runt i 25 minuter non-stop, det var så mysigt! Och det var förmodligen det sista vi får känna och se av rörelserna i magen, de flesta vet ju att bebis varit väldigt snål med sparkar under hela graviditeten :-) Så vi bara njöt, pratade och kände på magen.

Imorgon blir jag med största sannolikhet inlagd på sjukhuset. Förhoppningsvis är det här våran sista dag med bara varandra, och att vi imorgon ska kunna kalla oss mamma och pappa :-) Så idag ska vi bara njuta av varandra.

Ska promenera upp till Dollar Store och köpa någon typ av svart målarfärg till att måla baksidan av tv-bänken som vi massakerade igår :-) Den måste byggas om lite och det var inte det lättaste att hålla en masonitskiva i fint skick efter man varit där med hammare/skruvmejsel/tång/ståltråd! Som tur är det bara baksidan :-)

Nå ja, nu ska jag göra mig iordning så att vi kommer oss iväg någongång.
Kram!

Chokladmuffins :-)

Jag skulle baka ett gäng chokladmuffins för att dämpa mitt chokladsug, det blev tillslut 50 stycken, ha ha :-) Tyckte det var lika bra att göra lite fler när jag ändå höll på. Nå ja, de flesta åker i frysen tills dess att vi börjar ta emot besök efter bebis har kommit :-) Jag gillar ju att bjuda på fika så det blir passligt!

Två dagar kvar till beräknad förlossning

Och ingen bebis än.

Har haft smärtsamma förvärkar hela morgonen och jag har varit mera kissnödig än vanligt. Och varje gång jag ställt mig upp från sängen har jag väntat på ett "spash", men icket :-) Här verkar det då inte vilja komma någon bebis!

Idag hade jag tänkt laga en massa mat för att frysa in, så att vi har lite mat de första dagarna vi kommer hem från BB då man kanske inte alltid har varken tid eller ork till matlagning :-) Är ju lika bra att vara väl förberedd!

Annars händer det nog inte särskilt mycket idag. Kanske att man hittar på något lite senare. Men just nu känner jag mig bara väldigt lat :-)


Tävling hos Fru Evelina

Vinn presentkort hos Dodde.se hos Fru Evelina!

Tävlingen avslutas 12 juli.

-

Fyyy fan vad ont det gör i magen just nu. Dessa jäkla förvärkar, aaaj! Jag är så nervös över att jag inte ska känna när de riktiga värkarna kommer, även fast alla säger att man känner skillnaden på förvärkar och värkar. Men ändå! Jag hoppas att om det sätter igång av sig självt att vattnet ska gå, för då vet man att det är på G.

Jag hoppas också på att det ska sätta igång senare idag eller ikväll, för jag och Simon har beställt bebis till imorgon :-) Vet inte riktigt om det kommer funka dock, men man kan ju alltid hoppas!

Utvilad

Jisses vad jag har sovit inatt. Gick och la mig kring halv 10 och klev upp nu strax efter 10 :-) Inatt har jag dock sprungit på toa en miljon gånger, det känns så i alla fall.

Har pratat med Pappa och Viveka nyss. Ååå jag vill så gärna åka ner! Men nästa sommar har vi bestämt att vi ska semestra på Åland :-) Och hela familjen kommer ju upp sen när vi ska ha dop, så det är inte allt för länge tills vi träffas igen.

Nu ska jag äta lite frukost. Eller det blir mer en lunch :-) Ingen idé att äta smörgås nu i alla fall. Sen så blir det att pota på med lite grejer här hemma.

En härlig lördag

Har varit en sväng på sommarmarknaden som är i helgen tidigare idag. Hade tänkt försöka gå igång förlossningen. Funkar än så länge inte alls :-) Köpte ingenting där, utan var mest bara för att komma ut i det härliga vädret. Men varmt blev det, är väl därför jag är så väldigt trött just nu. Har varit hos Malin och Johan och grattat Johan som fyller år idag. Jag gillar födelsedagar, längtar tills man får ordna med barnkalas :-) Sen så vart vi bjudna på middag hos mamma och Björn, vilket var mycket trevligt som vanligt! Och gott! Min mamma är grym på matlagning! :-) Nu är det snart dax för Sommarkrysset, hihi. Det är mitt lördagsmys!


Sammandragningar

Inatt vaknade jag flera gånger av riktigt onda sammandragningar, har haft en del känningar på morgonen också. Nu har det helt avstannat, känner INGENTING! :-) Envisa bebis!

Nu ska jag kila över till Malin och surra och dricka kaffe :-)


Vecka 40

Du är på dag 274 av 280. (97,9%).
Du är i vecka 40.
Du har gått 39 fulla veckor och 0 fulla dagar (v39+0).
Du är i 9:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Ons 15 jul 2009
Du har 6 dagar kvar till beräknad förlossning.

Barnet: Barnet är redo att möta omvärlden, 92 procent av alla barn föds mellan vecka 38-42.

Källa: Familjeliv.seMina tankar: Ja, då var vi inne på sista graviditetsveckan :-) Jag är exalterad, nervös, lycklig, orolig.. Det är mycket känslor just nu! Jag håller på att längta ihjäl mig känns det som, vill snosa bebis nu :-D

Sjukhusbesöket

Det var så skönt att få återse våran läkare idag, äntligen blir det lite ordning på allting igen! De två läkarna jag träffade i fredags hade tydligen gjort en viktuppskattning då också, vilket innebär att jag gjorde två stycken bara förra veckan (man ska göra en viktuppskattning som oftast var 10:e dag). Våran läkare var inte alls speciellt glad över hur dom hanterat allt under tiden hon varit på semester. Nåja, sist uppskattade dom vikten till 2600 gram vilket motsvarar - 22%. Läkaren sa att om det stämmer så kommer bebisen väga ungefär 2800 gram vid födseln.

Ja, men till den goda nyheten dårå :-) Har en inbokad till på spec mvc på onsdag igen, den dag vi är beräknade. Förhoppningsvis ska väl bebis ha valt själv att titta ut innan dess, men man vet ju som sagt aldrig! Det kommer då att göras en grundlig undersökning av både mig och bebis och de ska se om min kropp är redo för en förlossning. Om det nu visar sig att allting ser bra ut och att livmodertappen är helt eller delvis utplånad så kommer de att sätta igång förlossningen :-) En igångsättning är kanske inte alltid att föredra, då det alltid är bäst om barnet själv får bestämma när det är dax. Men mot slutet av graviditeten och när man gått över tiden så börjar moderkakan fungera sämre, och i vårat fall där de misstänker att moderkakan redan ger sämre tillförsel av näring till bebisen kan det vara bättre att den får "äta upp" sig utanför magen. Jag tror ju dock inte alls att detta beror på någon näringsbrist, utan att bebis helt enkelt ärvt mera av sin pappas gener :-) Men jag känner att vi är i goda händer, och det är en enorm trygghet att de vill ha sådan koll på oss! Men en igångsättning innebär oftast en längre och mer utdragen förlossning. Så bara för att de kanske sätter igång mig på onsdag behöver det inte bli bebis förän mot helgen. Men jag hoppas innerligt att allting startat på naturlig väg. Men om nu livmodertappen mot förmodan inte alls är mogen får vi en ny tid ett par dagar senare, så kollar de upp om den hunnit mogna tills dess!

Det är verkligen nära nu :-)

Jag är så lycklig!

Fick goda nyheter av min läkare idag :-D Iiih!

Kommer att uppdatera lite senare, nu ska jag vila en stund :-)

Spjälsängen

  


 Här i ska våran älskling snart ligga och mysa :-D Vi längtar efter dig ♥

Nu är vi redo!

Nu är spjälsängen färdigbäddad och bara väntar på att lillplutten ska läggas där i :-) Det blev så otroligt fint, är så nöjd! Uppdaterar med några kort imorgon. Ikväll orkar jag verkligen inte. Har tagit en ordentlig promenad ikväll i rask takt för att försöka sätta igång något, så jag är helt slut! Sådär fort har jag nog inte orkat gå på 4 månader :-) Men inga känningar än i alla fall. Egentligen så tror jag inte ett dugg på något av alla dessa olika procedurer till att sätta igång förlossningen. Jag tror att bebis helt enkelt väljer själv när det är dax att komma ut! Men jag hoppas ju självklart :-)

Nu ska jag bädda rent i våran säng också, så ska jag gosa ner mig i den sen :-)
Godnatt!

Jag älskar att sova!

Det blev inte så mycket att städa igång bebis, snarare sova igång ;-) (Det har ju dock inte funkat :-P) Jag putsade utsidan av fönstret, sen kände jag att det nog vore rätt skönt att vila en stund. Och det var det! Jag sover som en prinsessa på dagen, det har jag alltid gjort, så egentligen borde jag jobba natt. Fast jag trivs så med att jobba dag inom äldreomsorgen.

Snart kommer Simon hem från jobbet, och då åker vi direkt iväg till hans mamma som fyller 60 år idag :-) Och ingen bebis verkar titta ut på hennes födelsedag i alla fall. Vi har en massa födelsedagar nu i juli, tror det är 12 stycken, så någon lär den väl förmodligen pricka in! Själv tror jag ju att den kommer den 11:e, alltså nu på lördag. Har sagt det i flera månader, men då får bebis dela födelsedag med Johan och lill-Simon :-) Jag hoppas att den håller sig inne, eller tittar ut innan helgen!

BM-besök

Allt gick bra som vanligt. Idag fick mamma följa med, hon var ju så snäll och skjutsade mig till vårdcentralen :-) Hon är nog ganska så stolt, och hon kommer bli en underbar mormor!

Mitt blodtryck: 115/65
Lill*ns hjärtljud: 138 slag/minut
SF-mått: 35 cm (följer fortfarande medelkurvan, av någon märklig anledning)

Huvudet är fortfarande ruckbart. Men endel bebisar fixerar sig ju först vid förlossningen eller ett par dagar innan :-)

Ser så framemot besöket på spec mvc imorgon. Äntligen får jag träffa våran läkare igen, det är så mycket jag ska prata med henne om.

Idag ska jag försöka "städa igång" bebis. Skämtåsido, men det behövs dammsugas och så såg jag imorse att en jäkla fågel skitit på mitt rätt så nyputsade sovrumsfönster! När man läser min blogg kan man nästan tro att jag inte gör annat än att städa och plocka, och sorgligt nog så stämmer det. Men det finns inte mycket annat att göra om dagarna, så det är mitt tidsfördriv helt enkelt. Sen så är det ju lugnande för själen att ha ett fint och rent hem :-)

Nu, tack!

Jag är less, så less! Det är inte ens övertid och jag känner redan såhär. Vill bara att bebis ska komma ut nu!

Hade en ihållande molande värk i magen hela kvällen igår, typ som mensvärk. Men inga förvärkar, ingenting annat som tyder på att det ska sätta igång snart :-(

Klockan 9 ska jag vara på mvc. Ska bli mysigt att lyssna på lillhjärtat :-) Är mest nyfiken på om huvudet är fixerat än. Har ju ilat och haft ett tryck ner mot bäckenet den senaste veckan, så det borde ju vara huvudet. Men man vet aldrig.

BB-väskan

Jag har gått igenom BB-väskan och den är nu färdigpackad :-D

Att ta med till förlossningen:

 • Blodgruppering
 • Legitimation
 • Sköna kläder & amnings-bh
 • Inneskor (kommer ju endast i mina foppatofflor numera, så de är just nu både inne- & uteskor)
 • Kamera
 • Mobiltelefon & mobilladdare (mobilen är alltid med)
 • Block & penna att skriva förlossningsberättelsen i (om det finns tid & ork förstås)
 • Ett ombyte till Simon
 • Necessär med hygienartiklar till mig & Simon (schampo, duschkräm, tandborste, tandkräm etc.)
 • På tok för mycket bebiskläder ;-)
 • Napp
 • Blöjor

Jag vet att jag egentligen packat lite väl mycket grejer. Men hellre att jag kommer dit med för mycket packning än alldeles för lite! Sen så är det faktiskt inte så lätt när man är förstföderska, allt är ju så nytt :-)


OOOOONT

Uuuh.. Jag kan inte alls vara rolig att vara i närheten av just nu. Jag är världens gnällspik. Jag har så ont överallt. Det känns som att mitt bäcken håller på att krossas, och ingenting hjälper! Jag vill verkligen att det sätter igång nu!! Men jag har inga känningar alls :-(

KOM NU BEBIS!

Måndag

Har ganska precis klivit upp, fast för andra gången idag! Klev upp med Simon först och började pota på lite här hemma, men där vid 10 kände jag att det visst var lite överkurs att kliva upp redan klockan 6 :-)

Igår blev det som vanligt bara att tvätta och städa. Nu är lägenheten äntligen i toppskick, och bebis är välkommen ut! Så nu kan jag slappna av när vi åker in till förlossningen ;-) Jag borde dock ha tagit det lite lugnare. Fick hemsk foglossning, och har det idag också. Vanligvis brukar det gå att "sova" bort smärtan. Det är jobbigt när det känns som att benen inte ska orka hålla en uppe, och att inte ha kraften att lyfta på fötterna. Men nu är det inte länge kvar så slipper jag detta!

Fick ett sms av Linn för en liten stund sen, som berättade att hon var påväg till Åland. Ååå, jag blev så avis! För de som inte vet så är jag från Åland (flyttade till Boden -97), och jag älskar denna fantastiska lilla ö på sommaren :-) Jag och Simon var ju ner i mars så han fick träffa pappa, (halv) syskon och resten av min släkt som bor där nere. Men nästa sommar, då åker vi dit på semester :-) Men det känns tråkigt att ha så nära familj så långt bort nu när jag själv bildar familj. Nå ja, jag ska inte deppa över det!

Nu ska jag faktiskt lägga mig i sängen igen. Finns inte mycket annat att göra innan det är dax att börja med middagen. Och foglossningen känns minst när jag ligger ner.

Så får jag det sagt..

"För att förhindra att bakhuvudet blir platt när barnet sover på rygg bör en mjuk kudde användas."

Detta utdrag tog jag från Socialstyrelsens hemsida. Ville bara skriva det så att alla som är hysteriska över att man planerar att använda kudde åt sin bebis kan lugna ner sig lite. Man är alltså inte en dålig förälder om man använder en kudde till sin bebis :-)


Bloggtorka

Ja, jag har verkligen inte mycket att skriva numera. Visserligen har jag väl aldrig skrivit något särskilt intressant, men just nu har jag inget annat än bebis i tankarna :-) Vi har gått och väntat i nio månader, men ändå känns det som att tiden går extra långsamt nu mot slutet, en dag känns som nio månader istället. Men jag hoppas verkligen att bebis vill komma ut till världen lite tidigare. Jag är så redo för att bli mamma. Iiih, mamma ♥ Känns så underbart att säga det :-D 

En stolt blivande mamma

Sjukhusbesöket gick som det alltid brukar - jättebra! Bebis mår så bra där inne magen. H*n var riktigt sprallig idag, hjärtljudskurvan såg ut som en bergochdalbana :-) Och som vanligt fick bebis beröm av läkarna över hur fint allt ser ut! Jag är så stolt över lill Pluppen ;-) Ska dit först på torsdag igen. Och förhoppningsvis blir det väl det sista inbokade besöket! Med lite tur kanske vi inte ens behöver åka dit på torsdag om bebis bestämmer sig för att titta ut tidigare, man vet aldrig :-)

Ikväll ska vi på middag hos svärmor. Vi har varit bortbjudna på middag rätt mycket den senaste veckan, känns som att man inte lagat mat på hur länge som helst, även fast jag gjorde det igår, men ändå! Vi har blivit ganska bortskämda :-)

Nummer 1

Idag är det mitt första BF (beräknad förlossning) datum. 3 juli var datumet efter "sista mensens första dag" beräkningen. Det var på rutinultraljudet i vecka 18 jag blev framflyttad 12 dagar. Jag minns hur jobbigt jag tyckte det var, det kändes ju som en evighet! Men efter helgen är det frittfram att titta ut. Har lite vi måste göra i helgen, så jag ser gärna att bebis stannar tills på måndag i alla fall :-)

12.40 är det dax för en kontroll på sjukhuset igen. Vi får väl se vad för läkare jag får träffa idag, det verkar ju vara lotto på det! Nåja, det spelar inte så stor roll. Det ska ju inte göras någon viktuppskattning, utan bara lyssnas och tittas med ultraljud. Nästa vecka är våran ordinarie läkare tillbaka :-D Ska bli så skönt att få träffa henne igen.

Vecka 39

Du är på dag 267 av 280. (95,4%).
Du är i vecka 39.
Du har gått 38 fulla veckor och 0 fulla dagar (v38+0).
Du är i 9:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Ons 15 jul 2009
Du har 13 dagar kvar till beräknad förlossning.

Barnet: Det duniga hår som hittills täckt barnets hud försvinner och hudens rynkor är utslätade. Barnets avföring "mekonium" som samlats i tarmarna består av en blandning av lanugohår, gallpigment, utsöndringar från matsmältningssystemet och celler från tarmväggen. Barnet förbereder sig att födas genom att samla på sig extra mycket energi för att klara sig under förlossningen och de första levnadsdygnen innan mjölkproduktionen kommit igång.

Källa: Familjeliv.seMina tankar: Jag längtar så otroligt mycket efter det här lilla pyret just nu, finns inte så mycket mer att skriva :-) Har sammandragningar lite då och då, och det har börjat ila i bäckenet. Så förhoppningsvis håller h*n på att fixera sig nu! Just nu har h*n hicka, stackars liten :-) Har hickat i snart 10 minuter!

Första blöjorna :-)

Nu har jag köpt det första paketet med blöjor :-D Fick hem rabattkuponger från Libero idag, så då var det lika bra att göra det med en gång. I snål Norrbotten får man inga blöjor på BB, så man måste alltså ha med sig ett paket själv. Så ikväll ska jag packa färdigt BB-väskan, för nu tror jag att jag har allt som behövs! Köpte även en badcape med huva, iiih, så söt!

Lite shopping

Det var riktigt mysigt på stan. Idag är det ingen sol, så det gick att röra sig ute :-) Köpte en bok på Åhléns där jag och Simon ska skriva om graviditeten. Lite sent påtänkt, men nu när det varit så otroligt mycket den senaste månaden kände jag att jag vill ha allt nerskrivet. Som tur är har jag ju världens datum- och sifferminne, så jag kommer ihåg det mesta. Ska även be om min journal nästa gång jag ska till mvc. Har också införskaffat en ljusgrå duk till köksbordet och kudde till spjälsängen :-)Och sen så fick vi, eller bebisen egentligen (?) en så fin present idag av mina älskade mostrar Mari och Veronica. Spjälskyddet och påslakansetet till spjälsängen från Micki :-D Har hunnit ringa och tacka Mari, ska ringa Veronica lite senare! Ska tvätta upp det redan ikväll! Materialet är 100% bomullsätäng, sååå gudomligt mysigt! Längtar så tills vi får lägga ner knodden där i :-) Tyvärr så hade dom skickat "fel" spjälskydd, eller det var inte det som egentligen hörde ihop med påslakansetet. Så jag ska skicka tillbaka det idag så skickar de ett nytt! Så det dröjer ett tag till innan det dyker upp något kort på spjälsängen!

Nu ska jag plocka lite här hemma, bäst att passa på när det är rätt så svalt både ute och inne!


Godmorgon!

De senaste två veckorna har jag inte alls haft någon matlust på morgonen. Under hela graviditeten har jag varit tvungen äta max 10 minuter efter det att jag klivit upp, nu mår jag illa bara jag går in i köket. Men jag äter alltid, idag har jag dock inte fått i mig mer än en banan och en kopp té. Jag får ju dåligt samvete när jag inte äter, har ju faktiskt ett ansvar gentemot bebis. Fast h*n verkar ju endast ta vad h*n behöver, resten sätter sig på mig :-P 19 kilo plus hittills. Det kommer bli mycket barnvagspromenader i höst, kanske att jag till och med skaffar mig ett gymkort. Jag skulle då verkligen behöva det!

Om ungefär en halvtimma kommer mamma och plockar upp mig. Så ska hon, jag och mormor iväg på stan en sväng och sen gå och äta lunch tillsammans :-)


Det är synd om mig

- Ja, jag måste faktiskt få tycka lite synd om mig själv. Höggravid och sjuk, fy fan vilken dålig kombination. Mår verkligen uselt. Och jag har inte känt bebis på hela dagen :-( Vet inte om det är värmen, för dessa dagar då det varit så varmt har jag nästan inte känt några rörelser alls..

Har hur som helst haft en bra dag idag. Umgicks med Malin tidigare. Satt ute i solen en stund, men ganska fort kände vi båda att det blev för mycket. Så då satt vi inne och surrade lite istället :-) Det gick lika bra! Sen så har vi varit hos Linda och Kent och grillat. Så himla trevligt, var ju hundra år sen vi umgicks sist!

Nu ska jag hälla upp lite té och honung i min jumbomugg och sen blir det att försöka sova lite..

Halsont

Aaah.. Idag har jag knappt någon röst kvar alls. Har nästan inte alls sovit något inatt då jag bara hostar :-( Det gör så ont i bröstet. Den enda hostmedicin jag har hemma är Cocilliana, men den känner jag mig inte så sugen på att ta då det är ett morfinpreparat. Står visserligen på fass.se att det inte ska vara farligt vid graviditet, men nä, jag vill inte riskera något. Ska gå på apoteket när dom öppnar och höra om någon receptfri istället. Jag hoppas verkligen att det här lägger sig snart :-(

RSS 2.0