Sötsug!

Mitt halsont blir bara värre. Det har börjar göra ont när jag sväljer och det är jobbigt att prata.. Tycker synd om mig själv, så jag var iväg till Kvantum tidigare och köpte gammeldags vaniljglass. Skulle egentligen köpa glass och jordgubbar, men jordgubbarna var så dåliga. Så det får bli glass, banan och hallon istället, och självklart lite onyttig chokladsås :-)


Tröttis

Mmm.. De där extra timmarna med sömn vad gudomliga! Jag ångrade mig först och tänkte att jag skulle sätta mig på balkongen och sola, men det var alldeles för varmt och sängen kändes mer behaglig. Klev upp strax innan fyra och började med middagen. Blev en supergod kyckling- och bacongryta med morötter, lime och cashewnötter. Riktigt smarrigt! Har precis diskat undan och ska nog faktiskt lägga mig en stund till. Tror att jag håller på att bli sjuk eller något. Har jätte ont i halsen och i bröstet. Verkligen dålig tajming att bli sjuk nu, måste ju spara mina krafter till förlossningen! Men förhoppningsvis blir det inte värre än så här..

"Mamma vet bäst"

- Javisst är det så.

Precis som jag trodde så stämde inte den förra viktuppskattningen. Det hade dom insett på Sunderbyn också. Fick träffa samma läkare som sist samt en "specialist" på tillväxthämning som jag även träffade under tiden jag var inlagd. Det gjordes en ny viktuppskattning och bebis väger cirka 2300 g och det är - 28% på tillväxtkurvan. Förra viktuppskattningen var alltså helt galet mycket fel! Dock känns det ju lite jobbigt att vikten "avtagit" med en procent, sist var det - 27%. Men bebis mår bra, och det är det viktigaste! Läkaren sa också att moderkakan är redo och att det enligt CTG-kurvan såg ut som att mina sammandragningar bara blir kraftigare. Jag hoppas att det snart börjar vara på G!! :-D Och så ska jag på kontroller två gånger i veckan, som det var sagt från början.

Nu funderar jag på om jag skulle lägga mig och sova en stund. Vill egentligen inte sova på dagen, men jag är ju så otroligt trött. Och det är väl egentligen bara att passa på att sova medans jag kan :-)

Godmorgon tisdag!

Inatt har jag sovit ganska bra faktiskt, lite för få timmar bara. Men det har jag ju mig själv att skylla!

Hade sammandragningar med jämna mellanrum hela dagen igår, och det var inte alls särskilt skönt. Det slog mig nog först igår att nu kan bebis faktiskt komma när som helst. Underbart! Som vi längtar :-D Ikväll ska jag nog packa färdigt BB-väskan. Då är jag säker på att jag inte glömmer något, att glömma kameran tillexempel vore ju katastrof! Ska sätta batteriet på laddning nu faktiskt!

Idag är det dax för ett besök på sjukhuset igen. Jag hoppas verkligen att jag inte behöver träffa samma läkare som sist, men jag skulle tydligen säga till och be om en annan, så skulle dom se om dom kunde lösa det. Ska bli mysigt att titta på bebis igen :-) Ultraljud är verkligen en fantastisk upplevelse! Men att vara gravid är ju en upplevelse i sig. Det är lite ofattbart att det faktiskt växt en liten människa i min mage i cirka 9 månader :-) Någon som jag och Simon tillsammans har skapat ♥

-

Inatt har jag vaknat flera gånger och haft ordentliga sammandragningar. Har även haft känningar nu på morgonen, och det trycker på neråt bäckenet. Har dock inga förhoppningar på att något ska börja vara på G. Det känns alldeles för lite än, även fast jag tycker att det redan gör jätte ONT! Men jag har ju ingen aning om hur det ska kännas heller. Har då sagt åt bebis att det börjar vara dags nu : )

Har haft en riktig kanonhelg, minst sagt! Lördagkväll gick vi ner till Alive som planerat. Och jag verkar vara den enda som tycker det var bra att det var på Kvarnängen istället för Brännastrand? Det fanns mer yta att röra sig på och för mig som kom med tjockmagen var det perfekt : ) Var lite nervös först att magen skulle komma i kläm, men det gick jättebra hela kvällen! Det var sååå härligt att få komma ut och träffa en massa glada människor. Fick liksom nya krafter, jag behövde verkligen få komma ut så där. Jag hade på mig min långklänning från Lindex (men glömde självklart att fota), måste passa på medans magen är kvar. Är visserligen ingen mammaklänning, men den framhäver magen jätte fint : ) Men den kommer användas flitigt resten av tiden om vädret tillåter. Så något kort kommer nog snart att dyka upp!

Igår umgicks jag med Emma, och hade tvättstuga. Tvättade upp en massa bebisgrejer! Det är så roligt med allt detta smått :-D Sen på kvällen var vi bjuda på middag hos mamma och Björn, så då spenderade vi kvällen där.

Idag vet jag inte riktigt vad jag ska sysselsätta mig med.. Känner mig grymt rastlös! Antingen är folk på jobb eller så är dom bortresta. Jag blir galen av att bara gå hemma :-( Ingen sol heller. Kanske skulle jag passa på att gå på stan en sväng när det inte är allt för varmt, men känns så trist att gå själv..

Nåja, nu ska jag sluta tycka synd om mig själv och hoppa in i duschen så får vi väl se vad dagen har att erbjuda senare : )


18 dagar till BF

Idag är det mycket behagligare ute - moln och lagom vind : )

Blev en ganska rejäl städning igårkväll. Dammsög, skurade och dammtorkade  i alla rum förutom i datarummet, det håller vi på med nu! Men jag kände att jag var tvungen ta en liten paus då jag började få så mycket sammandragningar.

Tidigare idag byggde vi ihop spjälsängen och satte ihop babysittern. Nu känns det verkligen som att det börjar närma sig :-D Fast igårkväll när Simon pratade med "magen" som han alltid gör innan vi somnar så insåg jag hur mycket jag faktiskt kommer sakna det. Självklart längtar jag ju mer tills vi får ha bebis i våran famn, men det är liksom våran lilla mysstund när vi ligger på kvällen och kommunicerar med bebis och pratar om våra förväntningar inför livet som en familj.

Tog ett kort på babysittern. Den är ju så fiiin, älskar färgerna och mönstret! Kort på spjälsängen kommer någon annan gång, då vi införskaffat oss lite "inredning" till den. Än så länge har vi bara en madrass! Så den är inte särskilt märkvärdig just nu.


Smälter bort

Tillåt mig: Usch vad det är varmt idag, alldeles för varmt. Det är ju olidligt! Kan inte alls njuta. Våran lägenhet är som en bastu - 29 grader här inne. Är jätte gnällig idag, men det är verkligen ingen höjdare att vara höggravid just nu. Har samlat så mycket vätska i min vänsta fot så att jag inte ens kan böja den : ( Och det gör så ont. Känns som att foten ska sprängas i bitar.

Det blir inge Alive ikväll, är alldeles för trött. Men imorgonkväll blir det att gå ut och träffa lite folk. Det ser jag verkligen framemot!

Nu ska jag se klart U21-matchen mellan Sverige och England - vilken rysare : ) Sen ska jag dammsuga lägenheten och kanske bygga ihop spjälsängen om jag orkar.

Kings of Leon

Ååå, jag har en ny favorit! Grymt bra låt.

Kings of Leon - Use somebody


Vecka 38

Du är på dag 260 av 280. (92,9%).
Du är i vecka 38.
Du har gått 37 fulla veckor och 0 fulla dagar (v37+0).
Du är i 9:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Ons 15 jul 2009
Du har 20 dagar kvar till beräknad förlossning.

Barnet: Nu är barnet helt fullgånget och navelsträngen är cirka 50 cm lång.

Källa: Familjeliv.se



Mina tankar: Nu tycker jag att bebis kan börja fundera på att komma ut : ) Jag är ju så galet nyfiken på vem det är som bor där inne i magen!

MVC

Besöket på mvc gick bra.

Mitt blodtryck: 110/65
Blodvärde: 127
SF-mått: 33 cm
Bebis hjärtljud: 143 slag/minut
Bebis huvud: Neråt, men fortfarande ruckbart. Det vill säga att h*n inte har fixerat sig (lagt sig i "slutposition") i bäckenet, men än är det ju ett par veckor kvar!

Nu ska jag äta en tidig lunch och sen sätta mig ute i solen och njuta av den härliga sommarvärmen : )


Godmorgon onsdag!

Vilken bra start på dagen, solen skiner och det är en riktigt behaglig värme ute : ) Idag blir det att sooola! Ska alldeles strax promenera iväg till mvc. Kolla blodtrycket, blodvärde och sådant som de inte kollar på spec mvc. Pratade med en barnmorska på spec mvc nyss angående läkaren jag träffade igår. Hon sa att dom inte kan garantera att jag inte får träffa henne nästa gång då de inte bokar tid till någon särskild läkare utan man får den som är tillgänglig när man är där. Så jävla dåligt! Men vecka 28 är min läkare tillbaka, och då får jag träffa henne igen. Så det blir väl egentligen bara ett besök till innan dess. Men ändå..


Lite lugnare

Nu har jag pratat med en barnmorska på förlossningen. Hon tyckte det lät osannolikt att bebis ökat med 800 gram, men att det är bara att avvakta till nästa viktuppskattning. Men det visste jag ju redan, ville egentligen bara få lite råd och stöd. Och det känns faktiskt lite bättre. Imorgon ringer jag spec mvc och kräver en ny läkare.

Nu ska jag mumsa lite choklad : )

:(

Mår inte alls bra efter sjukhusbesöket idag. Känns inte alls rätt. Vill göra en ny viktuppskattning.. Usch, jag känner mig jätte deppig nu. Alltså ett "normalt" barn går upp ca 150 - 200 g i veckan mellan vecka 36 och 38, min bebis har gått upp nästan 800 g på 11 dagar, kan det verkligen stämma? Känner mig orolig i alla fall.. Det är ju min bebis det handlar om.. Alltså jag hoppas ju att mätningen stämmer, och att bebis faktiskt gått up så pass mycket. Men det är jätte viktigt att de vet vid en förlossning om bebisen är tillväxthämmat då de sätter in extra resurser vid sådana fall. Därför är jag orolig. För jag vet hur viktigt det är att de känner till sånt. Vill inte att de har fått informationen att det är ett normalstort barn och sen visar det sig att det är en liten plutt ändå. Har bara hört DÅLIGA saker om läkaren jag träffade idag, och det gör ju inte saken bättre.. Funderar på om jag ska ringa förlossningen redan ikväll och prata med en barnmorska där, då kanske jag blir lite lugnare. Så ska jag ringa spec mvc imorgon och kräva en ny tid och läkare redan i veckan..


Sjukhusbesöket

Känner mig lite förvirrad efter sjukhusbesöket. Det gjordes en viktuppskattning och denna gång vägde bebis omkring 2600 g, endast - 4% på tillväxtkurvan. Vilket är en superbra nyhet! Men det var en ny läkare, och jag tyckte hon mätte jätte konstigt. Att hon tog i "överkant". Skulle ju inte få träffa någon mer ny läkare, och han var ju där han jag hade sist. Han satt ju till och med i samma sal under ultraljudet! Så jag förstår inte varför dom bokat mig till en annan. Min ordinarie läkare sa ju att de inte vill att man ska byta eftersom att alla läkare mäter olika och man får bäst resultat av att ha samma. Nå ja.. Tycker bara det låter märkligt att bebis gått från - 27% till - 4% på 11 dagar. Men jag hoppas ju att hon mätt rätt! Och hur som helst har ju bebis växt! Nu behöver jag "bara" till sjukhuset en gång per vecka, så det känns ju skönt i alla fall! Ett besök till och sen är min läkare tillbaka från semestern, då ska jag banne mig ha en tid hos henne!

Nu ska jag dona på lite här hemma - som vanligt : )

Faderskapsintyg och IKEA

Imorse var vi på statshuset och skrev faderskapsintyg samt papper om gemensam vårdnad. Känns skönt att ha gjort det. Nu har bebis en pappa på pappret också : ) Och vi slipper tänka på det det första vi gör när vi kommer hem från BB.

Efter det åkte jag och mamma iväg till IKEA. Inhandlades mest grejer till bebis, och det var ju det viktigaste. Men visst slank det ner lite ljuslyktor och dekorationer i kundvagnen också : )

Hade tänkt lägga mig tidigt ikväll. Men riktigt så blev det inte. Började bråka med en plafond jag köpt och det slutade med att jag ringde hit Kenya som är elektriker. Kom inte riktigt överrens med den där jäkla lampan! Men nu är den i alla fall på plats, och vi har äntligen lite ljus från taket efter nästan fyra månader i den här lägenheten.

Nu ska jag diska undan och sen krypa ner i goooossängen!
Imorgon är det kontroll på sjukhuset igen...


Hallontårta

  

Tårtan blev en hit! Superenkel, inte särskilt dyr och väldigt sommarfräsch. Nackdelen är dock att den ska stå i frysen i 4 timmar.

Snabb och enkel frusen hallontårta med digestivekex
ca 10 bitar

Ingredienser
6 st digestivekex
1 st vaniljvisp
2 msk strösocker
1 pkt djupfrysta hallon, 250g

1. Krossa digestivekexen (Jag föredrar att använda en potatisstöt) 
2. Vispa vaniljvispen hårt i en skål med en elvisp
3. Blanda ner socker och frysta hallon i blandningen
4. Strö hälften av kaksmulorna i botten på en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter
5. Häll i visp- och hallonblandningen och jämna till ytan med en slickepott. Strö över resten av kaksmulorna
6. Täck formen med aluminiumfolie. Sätt in formen i frysen och låt stå 4 timmar
7. Tina tårtan i kylen ca 30 minuter
8. Servera!

Kort uppdatering

Har haft en riktigt lugn och härlig midsommarhelg. Midsommarafton spenderades i Luleå hos Mari och Jonas. Hade jätte trevligt, och det var så himla roligt att få umgås med Mari! För de som inte vet så är Mari min moster som endast är 5 år äldre än mig : ) Så hon är mer som en syster, och hon har varit min förebild så länge jag kan minnas.

En konversation för herrans massa år sen:

Jag: "Mari, vilken är din favoritfärg?"
Mari: "Blå"
Jag: "Det är min favoritfärg också"


Hi hi. Jag ville ALLTID vara som henne när jag var liten!

Vi åkte hem igåreftermiddag. Och det blev en lugn kväll, lagade middag och jag spelade Sommarkrysset ; ) Samlade lite PRO-poäng, ha ha. Men jag har alltid tyckt folkliga tvprogram, bingolotto och så vidare.

Idag är det städ- och tvättdag, som alla våra söndagar. Det känns som lagom söndags-göra. Ska putsa fönster och göra det riktigt fint här hemma : ) Malin och Johan kommer hit lite senare och umgås, så jag har precis slängt ihop en enklare variant av "hallontårta". Hittade receptet igår, så vi får väl se vad det blir för något!

Nu är det dax att börja med fönstrerna innan solen kommer över på ena fönstersidan.'

Tjing!

"Jag älskar dig så mycket. Vetskapen om att vi snart är en familj gör mitt liv till en fröjd att leva. Tack för all lycka och glädje du skänkt mig, och tack för all kärlek som komma skall."

Dessa ord fick jag i ett sms av Simon tidigare idag. Det fick mig att inse hur lyckligt lottad jag faktiskt är. Jag har en fantastisk karl, ett nytt litet liv i magen, ett hem jag trivs i och underbara vänner och familj. Vad mer kan man begära?



Kärlek ♥

Förlossningsdröm

Inatt drömde jag om min förlossning. Fick en grabb, och inte en så liten sådan! Han vägde 4455 g och var 54 cm lång. Och jag var så förundrad över hur dom hade kunnat mäta så fel och säga att vi skulle få en liten bebis. Förlossningen gjorde heller inte särskilt ont, var bara lite öm efteråt. Så jag tänkte att om en 4,5 kilos bebis knappt gjorde ont hade det ju bara varit att "hosta" ut en 2,5 kilos ; ) Ha ha. Varför kan inte en verklig förlossning vara så? Blev i alla fall jätte besviken när jag vaknade, det var ju en så mysig dröm! Nu längtar jag bara ännu mer.

Barnvagn

Nu har vi äntligen tagit hem våran barnvagn! Den har stått hos svärmor i några månader pågrund av flytten och så vidare. Vi köpte faktiskt barnvagnen redan i december. Det var kampanj på Coop, en kombinerad ligg- och sittvagn för 1495:-Den uppfyllde alla EU säkerhetskrav och våra krav, så självklart köpte vi den : )




 

 Våran perfekta "barnvagnsparkering" i hallen : )

Vecka 37

Du är på dag 253 av 280. (90,4%).
Du är i vecka 37.
Du har gått 36 fulla veckor och 0 fulla dagar (v36+0).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Ons 15 jul 2009
Du har 27 dagar kvar till beräknad förlossning.

Barnet: Barnet fortsätter att lägga på sig hull, vikten kan nu variera mer nu, i början av den sista graviditetsmånaden är det vanligt att barnet väger omkring 2750 gram och huvudet är cirka 9 cm i diameter. De restrerande veckorna fram till födseln ökar vikten vanligtvis mellan 3000-3500 gram och barnets längd brukar hamna på mellan 47-50 cm. Av någon anledning brukar pojkar väga mer än flickor och det andra barnet likaså.

Källa: Familjeliv.se



Mina tankar: Våran bebis väger ju något mindre än vad som står ovan. Om en vecka ska det viktuppskattas återigen, hoppas då på lika bra "resultat" som sist : ) Läkaren idag tyckte att bebis verkar må så himla gott där inne och att jag absolut kan gå till vecka 41+6. Självklart väldigt underbart att höra att h*n mår bra, men att höra att jag kanske inte föder förrän den 29:e juli - nä fy tusan. Kommer att ta upp det med min ordinarie läkare när hon är tillbaka, som tur är skulle hon bara ha en liten minisemester nu. Jag har pratat med bebis idag och sagt att minst en vecka och max fyra till, sen får h*n titta ut : )

Har börjar fundera mera på själva förlossningen. Har som tänkt att "äh, det är så länge kvar" och vips så är det bara fyra veckor : ) Har läst på massor om smärtlindring och sånt, så jag är väl relativt bekväm i vad jag ska välja. Börjar faktiskt bli lite nervös. Jag är en sån som alltid måste ha kontroll, och nu har jag ingen aning om vad som väntar!

Boa

Nu så.. Mycket bättre! Det var skönt att få sova i sisådär tre timmar : )

Ikväll blir det nog ganska lugnt. Ska plocka på lite här hemma, har fortfarande inte tagit itu med datarummet, men jag ska : ) Känner mig så mycket mer harmonisk när det är ordning hemma. Så nu har jag bestämt att jag ska fortsätta såhär, att plocka undan direkt och så vidare. Jag vet att jag sagt det måååga gånger, men nu är det så! Jag har alltid varit en slarver. Ska koka upp nappar och stryka bebiskläderna ikväll också som ska med till BB.

Imorgon ska vi iväg till Luleå och fira midsommar med Mari, Jonas och barnen : ) Ser verkligen framemot det!

Idag går jag in i vecka 37 :-D Magbild kommer senare då "fotografen" (Simon) kommit hem.

Depp

Usch vad jag känner mig nere.. Det är nog en kombination av trötthet och graviditetshormoner. Fick ett jätte tråkigt bemötande på Sunderbyn och både en ny läkare och barnmorska. Man hade kunnat tro att läkaren jobbade för provision då han var jätte stressad. Vill verkligen inte tillbaka dit på tisdag..

Nu ska jag vila en liten stund, kanske humöret är lite bättre mot kvällen!

En liten fot

Inatt när jag gick och la mig blev bebis riktigt aktiv. Och för första gången kände jag liksom en fot, för h*n tryckte foten i min hand! Det var så mysigt! Det är det enda jag kommer sakna med graviditeten, att få känna sparkar. Men det kommer ju bli mycket härligare att ha bebis hos oss istället : )

Ska snart iväg till Sunderbyn - som vanligt. Det börjar bli lite jobbigt att åka dit så ofta. Fast jag ändrar mig alltid direkt läkaren påbörjar ultraljudet, då glömmer jag allt! Idag ska jag få träffa en ny läkare också..

Nå ja, nu måste jag göra mig iordning.
Kram

Rea

Idag har jag varit en sväng på stan med Malin. Var riktigt skönt att få komma ut och gå lite, nu känns det däremot som att hela bäckenet håller på att gå sönder. Köpte mig en amningsbh, på rea : ) Det kom lägligt, då jag inte alls tycker om att ha på mig en vanlig bh med bygel numera. Sen så kunde jag bara inte motstå frestelsen och köpa en liten bebis vår-/höstjacka som också var på rea. Fick upp ögonen för den redan i vintras och den är så galet söt. Saken är den bara att det är en flickjacka : ) Men den var ju som sagt på rea, så jag kunde inte lämna den där. Om vi nu skulle få en pojke så lägger jag bara ut den på Tradera : ) Så är det problemet löst!

Nu har jag mer eller mindre bestämt mig för vad h*n ska ha på sig för kläder för första gången i denna värld. Det blev en body från Lindex och ett par byxor med fot från Kappahl i storlek 44. Det är verkligen pyttelitet! Men det är skönt att veta att det inte kommer vara en 4 kilos klump som kommer komma ut i alla fall ; )


Tävling hos HannaOfSweden



 

"Jag är med och tävlar om ett presentkort på 500 kr hos

Babykonceptet.se i Hanna Of Swedens blogg!

Var med och tävla HÄR du oxå!!"

 Tävlingen avslutas söndagen den 21:a juni kl 20.00


LYCKA!

Gårdagen var en fullkomligt underbar dag. Började med ett besök på Sunderbyn. Allting såg fortfarande lika bra ut, bebis verkar trivas därinne i magen : ) Bebis var lite medgörligare med att visa sitt ansikte denna gång, så hon bytte till 3D och jag fick med mig två underbara ansiktsbilder hem! Våran vackra lilla bebis. Jag börjar gråta lite varje gång jag tittar på bilderna. Det är så overkligt, och mäktigt. Jag älskar dig så otroligt mycket lilla bebis ♥

Sen på kvällen kom Krister hit, och med sig hade han sin son Jon! Det var tänkt att grabbarna skulle lira Guitar Hero och att jag skulle bygga ihop skötbordet. Men bruksanvisningen var kass, så det slutade med att det var Simon som mestadels byggde ihop den : ) Sen så märkte vi att det skulle bli alldeles för trångt att ha skötbordet inne på toaletten, så det får stå i vårat sovrum istället, det blir ändå lite smidigare nattetid. Dock så ser skötbordet rätt tråkigt ut då det är så VITT! Och jag är inte direkt kreativ. Någon som har några förslag på vad man kan göra för att piffa upp det lite?





Imorse klev jag upp med Simon som vanligt! Och efter att han åkt iväg till jobbet ställde jag mig och bakade chokladmuffins : ) Alla säger ju att man blir så huslig i slutet mot graviditeten. Hah, inte jag! Men jag tänkte ge det ett försök de sista fyra veckorna ; ) Tänkte försöka städa data-/gästrummet ikväll, det är där allt kaos blir då det inte används så mycket.

Och så har jag hunnit med en kopp kaffe på jobbet. Jag längtar verkligen tillbaka, både till jobbet och arbetskamraterna! Det tär på en att bara gå hemma. Men det är tur att snart är bebis här och då blir det ju helt annars, nu går jag ju bara och väääntaaar..

Tävling hos Creyla



 Jag är med och tävlar hos Creyla om en fin Marimekkoskål från InneOnline.
Var med och tävla HÄR du också.

Tävlingen avslutas 2 juli kl 21. Vinnaren utses genom lottning.

Tävling hos Creyla



 Jag är med och tävlar hos Creyla om en valfri väggdekor från Unik Dekor.
Var med och tävla HÄR du också.

Tävlingen avslutas 5 juli kl 21. Vinnaren utses genom lottning.

Det här med namn..

.. är verkligen inte det lättaste, på bebis alltså. Vi pratade rätt tidigt in i graviditeten och "bestämde" vad våran bebis ska heta. Så vi har ett pojk- och ett flicknamn i åtanke. Men på senare tid har jag börjat ändra mig lite angående flicknamnet. Det är ett jätte fint namn vi "valt", men det finns ett annat namn som jag känner så otroligt mycket för och som har en fin betydelse. Men jag vågar inte riktigt säga det till Simon, då jag vet att det inte är hans favoritnamn så han får läsa det här istället ; ) Fast jag tror nog att man ser när den lill* kommer vem det är och vilket namn som passar. Men just nu har jag lite svårt att ens kunna tänka mig att det är "någon", det är ju Pluppen : )

Nå ja, nog om det. Nu ska jag fortsätta med städningen!
Kram!

Rainy sunday

Usch vilket trist väder man vaknade till idag. Det fullkomligt öser ner! Och jag som hade planerat in en promenad med Malin. Jag hoppas det lugnar ner sig till senare.

Idag kommer jag att göra samma saker som igår, det vill säga städa. Och egentligen är det ju perfekt städ- och tvättväder, så man kanske får något gjort ändå : )


 
 Det ser inte så lovande ut?!

Phuuuh..

Shit vad det är jobbigt att städa! Att vara höggravid och att storstäda är kanske inte den bästa kombinationen : ) Men jag tar det lugnt, väldigt lugnt! Så jag får nog räkna med att det kommer ta ett par dagar, men imorgon är ju Simon hemma och kan hjälpa till i alla fall.

Nu ska jag återgå till städningen : )


Lördag

Vilken sovmorgon jag tagit idag : ) Men det tycker jag faktiskt att jag förtjänat!

Idag ska jag bara städa hela dagen. Känner mig faktiskt grymt peppad! Vill som ha gjort en rejäl städning innan bebis kommer då jag förmodligen inte kommer att fundera mycket på städningen den första tiden : ) Sen så har jag fortfarande inte putsat fönsterna, så det börjar vara på tiden! Och så hade jag faktiskt tänkt möblera om lite. Men det kan jag ju inte göra själv, så det får vänta tills senare idag.

Nu ska jag byta om till nå städkläder och sen köra igång!

En underbar fredag

Det gick bra på Sunderbyn idag. Bebis väger nu omkring 1900 gram och - 27% på tillväxtkurvan. H*n har alltså "tagit igen sig" hela 5%, vilket är jätte bra! Allt såg riktigt fint ut och läkaren var nöjd! Hon sa att finare hjärtljud är omöjligt att få. Jag blir så stolt över våran lilla plutt ; ) Så jag gick därifrån med ett STORT leende på läpparna! Fick göra en snabb visit på barnintensiven också. För även om bebis nu mår utmärkt när h*n kommer ut så behövs det lite extra koll då h*n är liten.

Bebiskläderna fanns, så nu är BB-kläderna klara : ) Byxorna är ju sååå pyttesmå! Men dom är nog lagom i ett par veckor i alla fall. Ska tvätta upp det nödvändigaste i helgen och börja packa BB-väskan. Känns som att det börjar bli dax för det nu : ) Åå så roligt!!!!

Godmorgon x 2

Jag har precis klivit upp för andra gången idag : ) Klev först upp med Simon strax före 6, men när han åkt iväg till jobbet såg sängen så väldigt lockande ut!

Har precis duschat. Väntar nu på att klockan ska bli 10 så ska jag ringa Kappahl i Luleå och fråga om dom har inne några bebiskläder i strl 44. Jag vet att dom har en body och en byxa i den storleken i sortimentet, men det är ju inte säkert att det finns inne. Inte alls lätt att hitta bebiskläder under strl 50, men det är ju inte är någon stor efterfrågan på dem heller så.

Om ungefär en timme kommer mamma hit, då ska vi äta lunch tillsammans och sen ska hon skjutsa mig till sjukhuset. Det hade varit så enkelt om Bodens sjukhus hade funnits kvar! Jag hoppas att läkaren gör en viktuppskattning idag, vill ju veta om bebis går upp något! Jag räknade på igår hur många ultraljud vi kommer att få göra om jag går tiden ut, det blir totalt 16 stycken : ) Men det är så underbart att se den lill*, skulle kunna titta på det i flera timmar!

Nåja, nu ska jag göra mig iordning : )
Kram


Vecka 36

Du är på dag 246 av 280. (87,9%).
Du är i vecka 36.
Du har gått 35 fulla veckor och 0 fulla dagar (v35+0).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Ons 15 jul 2009
Du har 34 dagar kvar till beräknad förlossning.

Barnet: Barnet kan börja röra sig mindre nu, de stora rörelserna ersätts ofta med små stötar från fötter och knän. Man kan få fin kontakt med barnet inne i magen, om man t.ex puttar lite på något som kan vara barnets fot kan man få en reaktion tillbaka. Kanske tar barnet bort foten för att sedan placera den på samma ställe igen.

Källa: Familjeliv.se



Mina tankar: Jag tycker snarare att bebis börjat röra sig mer. Det är verkligen en underbar känsla att känna de små rörelserna! Jag älskar den här lilla parveln så otroligt mycket!

Plötsligt händer det!

Hörde en låt på Rix för några veckor sen, och sen dess har jag haft den i huvudet men har inte haft en aning om vem som gjort den. Så jag slog på Rix tidigare idag när jag ställde mig och diskade i hopp om att den kanske skulle spelas - jajjemen, det gjorde den : )

Milow - Ayo Technology


Godmorgon solsken!

Äntligen lite sol! Det är så mycket lättare att kliva upp när solen skiner. Klockan än tiiidigt, och jag har faktiskt redan varit vaken i en hel timme. Har lite saker som måste fixas idag, så jag passade på att kliva upp med Simon. Jag tycker ändå att det är så mysigt att sitta och äta frukost tillsammans! Och nu ska vi bara njuta av varandra och av graviditeten de veckor som är kvar. Känns underbart att veta att jag inte kommer att behöva gå mer än 40 veckor. Läkaren berättade igår att de inte vill att tillväxthämmade barn ska bli överburna och att då sätts förlossningen hellre igång lite tidigare. Och detta betyder ju att inom 35 dagar så har vi vårat lilla underverk i våra armar. Jag LÄNGTAR så!

Babyliss iCurl

Jag blev helt såld på denna då jag såg reklamen. Jag är verkligen kass när det gäller att locka mitt hår, och med denna såg det ju så enkelt ut. Priset var ju däremot inte alls lockande. Kan den verkligen vara värd 799 kr? Nå ja, jag har sagt åt Simon att jag vill ha en i födelsedagspresent, men det är ju inte förrän i augusti : )



Babyhoroskop

Hittade det här lite roliga horoskopet idag, och vi väntar ju en liten kräftbebis : )

22 juni - 22 juli
Planet - månen
Element - vatten


Då det är ett vattentecken så blir bebisar födda I Kräftans tecken sannolikt mer känslosamma än de flesta. Ska man sammanfatta bebisen född i kräftan med ett ord så blir det "tårar".


Han kommer förmodligen att gråta en hel del, så att hålla och krama är av yttersta vikt - ja vad som helst för att ge krabaten lite tröst. Eftersom han är en känslig person så kommer han snabbt att snappa upp om det är dålig stämning hemma, ni kan inte lura den här lilla totten, så se till att rensa luften!


Se även till att undvika att bråka framför kräftbebisen - för honom är familjen allt, och han blir snabbt orolig om det finns minsta tecken på osämja.


Då kräftan är moderns stjärntecken så är omtanke, familjäritet, känslighet och känslor framträdande karaktärsdrag. Dessutom är kräftan minnets tecken, så han kommer att komma ihåg det mesta som hander, både det bra och det dåliga. Om han till exempel tappar bort dig i affären i två minuter så kommer det att vara inpräntat i honom som ett minne då hans mamma avvisade honom.


Därför är det extra viktigt för den här bebisen att få känna sig säker, särskilt i familjens lugna vrå. Familjen kommer alltid att vara viktigast för kräftan, till och med mer viktiga än vänner.


För att summera; bebisar födda i kräftans tecken blir familjekära, behöver känna sig skyddade och, med lite tur, kommer att lära sig simma som en fisk!


Oh happy day!

Jag kan inte hålla mig. Måste få dela med mig av min glädje! Provsvaren var negativa, det vill säga att det inte är någon kromosomavvikelse. Allt såg jätte fint ut! Nu blir det "bara" observationer ungefär två gånger i veckan. Det gjordes ingen viktuppskattning idag. Men vi har tid igen på fredag, så kanske då. Jag hoppas att våran lilla plutt lagt på sig några hekto i alla fall!

Och på allt detta så kom min skatteåterbäring idag. Kunde inte kommit mer lägligt då vi har lite kvar att fixa innan bebis ankomst!

Jag är så LYCKLIG

Dagen D

Jahaja, då var det tisdag.. Det har varit långa dagar tills idag. Det är mycket känslor just nu, allt känns väldigt kaotiskt. Har ändå sovit rätt bra inatt, igårkväll trodde jag inte att jag skulle få sova någonting alls. Om ungefär 20 minuter åker vi..

Förvänta er inte att det kommer någon uppdatering idag. Vad dom än ger oss för besked ska jag njuta av dagen tillsammans med Simon.

Tävling hos Therese



 "Jag tävlar om "mina första kläder" från
LiandLo i Thereses Blogg
TÄVLA HÄR DU MED"

 Tävlingen avslutas den 11 juni kl 20.00

Godmorgon söndag!

Idag var vi uppe med tuppen! Vi har nämligen Malin och Johans håriga och fyrbenta lilla bebis Molly här medan de är på högvaktsträning : ) Hon ligger just nu mellan oss i soffan och myser med Simon.

Idag ska vi väl inte göra så mycket.. Har tvättstuga och då är det väl lika bra att ta tag i städningen också. Städa har ju inte direkt varit våran högsta prioritering de senaste dagarna, vi har bara gjort det allra nödvändigaste. Så det behövs verkligen nu. Ska börja lite smått nu med att sortera tvätt.

Ha en bra dag!
Kram

6 juni

Det har varit en riktigt härlig dag. Vi har grattat mormor som fyller 64 år idag : ) Sen så har vi varit hos svärmor och ätit palt, mums! Det har varit skönt att ha varit sysselsatt hela dagen, då har man inte hunnit fundera så mycket!

Har pratat en del med svärmor om det här med att bebis är liten. Jag visste ju att Simon var liten då han föddes, och tydligen har de flesta i deras släkt haft en väldigt låg födelsevikt. En kusin till Simon var tydligen inte större än 1700 gram då han föddes i vecka 40 (det vill säga en fullgången graviditet). Jag har ställt in mig på att allting är bra och att bebis är frisk som en nötkärna, men att h*n har bara fått mer av Simons gener : ) Jag måste få tänka så. Jag kommer SJÄLVKLART älska det här barnet lika mycket även om det nu visar sig vara något avvikande, men som förälder vill man ju inget hellre än att ens barn ska vara friskt och må bra.

På måndag ska vi till våran barnmorska. Vi fick en tid hos henne trots att vårdcentralen har semesterstängt, hon är verkligen supergullig! Kommer ju bara gå på kontroller på specialist mvc på Sunderbyn resten av graviditeten så jag ville träffa henne en "sista" gång, prata om det som varit och lite sådant.

Nu ikväll blir det väl rätt lugnt. Ska nog krypa ner i sängen på en liten stund, men Simon lär ju vara uppe halva natten med sitt Guitar Hero Metallica som han fått idag : ) Han ser just nu ut som ett barn på julafton, rätt sött! Men så länge han är nöjd så!

En kanonstart på dagen!

Fick världens bästa samtal från storebror nyss, JAG SKA BLI FASTER i november! Som jag har längtat! Jag har tjatat på honom i flera år att jag vill ha syskonbarn, men han har alltid sagt att jag kommer hinna före och det blev ju visserligen så : ) Iiih, vad lycklig jag blev!

Vecka 35

Du är på dag 239 av 280. (85,4%).
Du är i vecka 35.
Du har gått 34 fulla veckor och 0 fulla dagar (v34+0).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Ons 15 jul 2009
Du har 41 dagar kvar till beräknad förlossning.

Barnet: Fingernaglarna har nu vuxit ut helt och hållet på barnet. Barnets benmärg börjar producera röda blodkroppar.

Källa: Familjeliv.se



Mina tankar: Har egentligen inte så mycket att skriva. Har ju egentligen inte skrivit om något annat än graviditeten de senaste dagarna. Får bara mer och mer bristningar för varje vecka, men än så länge är det inte så farligt. Fast jag känner att det är saksamma, bristningar är ingenting jämfört med det lilla underbara man får ut av detta : )

En lååång torsdag

Nu har jag vilat och fått i mig lite middag, så jag känner mig lite piggare.

När vi kom till Sunderbyn imorse började de med att koppla på ett CTG och allting såg bra ut. Fick träffa en läkare, en ny såklart. Har träffar fyra olika, men nu ska vi tydligen ha den här läkaren resten av graviditeten. Skönt det i alla fall. Hon gjorde ett ultraljud, och bebis låg där inne och mådde gott! H*n hade hicka, och det såg sååå sött ut! Läkaren ville också se ansiktet, men bebis verkar ha ärvt min kameraskygghet! Men tillslut får hon en helt okej vinkel och då byter hon från vanligt 2D-ultraljud till 3D! Man såg så tydligt näsan och den lilla munnen. Helt underbart! Våran vackra lilla bebis. Läkaren avslöjade även att hon visste könet, men vi vill fortfarande vänta med det till bebis tittar ut. Är ju ändå så få veckor kvar nu. Fast jag ljuger ju om jag säger att jag inte är galet nyfiken!

Det gjordes ingen viktuppskattning, det ska man tydligen inte göra oftare än var tionde dag.

Sen till det absolut jobbigaste.. Gjorde ett fostervattensprov. Läkaren ville att det skulle göras för att utesluta en kromosomavvikelse. Bebisar med kromosomavvikelser är nästan alltid tillväxthämmade och därför har dom det som rutin då bebisen är mycket liten. Själva sticket var väl okej, det var den psykiska smärtan som var värst. Men jag tror inte att det är något avvikande, då Simon själv var liten vid födseln och största delen av hans släkt är små men det känns jobbigt ändå. Bara tanken på att bebisen inte ska vara frisk..

På tisdag har vi återbesök. Då får vi provsvaren. Känns som en evighet dit, att få gå och vänta över helgen. Sen så kommer det blir kontroller två gånger i veckan om jag förstod läkaren rätt. Det kommer bli mycket nu de sista veckorna..

Men som tur är har jag och Simon varandra, även fast jag inte känner mig som ett jätte stort stöd för honom just nu. Men han är då den mest underbara person jag känner. När jag tittar på honom så vet jag att han är den jag vill dela resten av mitt liv med, låter kanske som en klyscha, men ibland är saker och ting bara så självklara. För de som inte vet det redan så var jag och Simon kompisar i några år innan vi blev tillsammans. Och vi brukar prata om hur vi aldrig någonsin kunnat föreställa oss att det skulle bli vi : ) Visserligen har jag alltid tyckt om Simon lite extra, mycket för att han alltid har gett mig mycket uppmärksamhet. Men det är väl det som är charmen med livet, att man aldrig vet hur det kommer bli..

...

Idag kopplar jag bort allt, vill bara vara ifred. Så jag kommer inte svara i telefon eller så. Och ja, bebis mår bra! Men inte jag. Kanske uppdaterar lite senare ikväll, nu ska jag sova en stund..

Gravidfotografering

Malin gjorde ett kanonjobb idag med bilderna. Jag är supernöjd! Lägger upp mina två favoritbilder. Ååå, jag är så glad över att ha gjort detta.



     

Mycket bättre!

Tack för alla söta kommentarer. Det värmer i hjärtat att veta att människor bryr sig ♥

Idag mår jag mycket bättre. Har börjat förlika mig med tanken på att resten av graviditeten kommer bli ganska jobbig. Det är mycket därför jag varit väldigt ledsen. Jag liksom sörjde att min graviditet/förlossning/tiden efter förlossningen förmodligen inte kommer att vara som den "ska" vara. Imorgon ska vi i alla fall tillbaka till Sunderbyn. Det ska bli skönt att höra vad de kommit fram till och få lite information om vad som ska göras härnäst. Men jag känner mig positiv, och tror att allt detta kommer bli bra i slutändan.


090602

Det har varit en jobbig dag idag. Har haft nationellt prov i matte B, vilket gick åt helsikes som förväntat. Men det känns som "jaha?" Jag har bestämt mig för att jag gör det jag orkar nu mot slutet, sen får det vara. Så jag kommer inte få min gymnasiekompetens den här terminen i alla fall. Nu ligger min prioritering på bebisen och jag koncentrerar mig bara på vårat välmående, sen får allt annat vara.

Har bara sovit hela eftermiddagen. Jag gråter mest hela tiden när jag är vaken, så jag hade gärna sovit dygnet runt. Det är sååå jobbigt. Vill bara att det ska bli torsdag nu så att vi får åka tillbaka och få lite mer information om hela situationen. Tänkte försöka göra en tidig kväll så att jag är fräsch till imorgon då det äntligen är dax för gravidfotografering! Känns jätte roligt, men jag är rädd att jag ska bryta ihop. Äh, det blir nog bra. Ska stoltsera med min älskade mage!

En orolig mamma

Det har varit dåligt med uppdatering i helgen. Jag har legat inne på BB sen natten till söndag, fick komma hem idag.

Åkte in till förlossningen kring 01 natten till söndag på grund av inga fosterrörelser på nästan två dagar. När vi kom in till avdelning satte en barnmorska  igång ett CTG och tack och lov pickade lillhjärtat på alldeles fint. Ett CTG mäter värkarnas styrka och bebisens hjärverksamhet. Efter ungefär två timmar får vi träffa en läkare för att göra ultraljud. Låg bara och njöt av att titta på våran bebis på skärmen. Allt kändes jätte bra, våran bebis mådde ju bra! Vi fick gå in på vårat rum så skulle läkaren komma tillbaka på en stund. Direkt hon klev in genom dörren såg jag på henne att allting inte var som det skulle, hennes ansiktsuttryck såg lite bekymrat ut. Hon berättade att bebisen var liten och att vi skulle stanna över natten för att få träffa en annan läkare dagen därpå. Tänkte inte mer på det, liksom "jaha våran bebis är liten, och?". Så vi la oss ner och sov.

Blev väckt av en ny barnmorska efter ett par timmar, det kördes ett nytt CTG och allt såg fortfarande jätte bra ut! Fick träffa en ny läkare och göra ett till ultraljud. Den här läkaren förklarar då för oss att bebisen är väldigt mycket för liten. H*n väger uppskattningsvis 1500 g, vilket är 32% mindre än normalt. Bebis har för liten mage. Efter vecka 28 ska bebisens mage vara större än huvudet, våran bebis har fortfarande större huvud.

Det hände inte mycket mer under dagen, blev inskriven på BB. Simon åkte hem och packade lite kläder, då vi fick information om att jag skulle behöva stanna ännu en natt. Men Simon var ju tvungen åka hem och sova, vilket var jätte jobbigt. Det kändes inte alls bra att vara ifrån varandra vid ett sånt här tillfälle, men regler är ju regler.

Vaknade strax före sju imorse, åt lite frukost och så var det dax för blodprov och CTG igen. Efter det kom Simon, Malin och Johan. Blev så glad över att få besök! Hann dock inte surra länge så var jag och Simon tvungen gå iväg för att träffa en ny läkare och göra ett nytt ultraljud. Hon lät jätte positiv, och det gjorde att det hela kändes lite bättre. Nu ska dom bara försöka ta reda på varför bebis inte växer som h*n ska.

Sen så vet jag inte mycket mer. På torsdag ska vi på återbesök och göra nytt ultraljud och ta lite prover. Läkaren sa att de ska observera bebisens tillväxtkurva i en vecka eller två för att sen ta ställning till om det kanske är bättre att h*n får växa till sig utanför livmodern. Det vill säga att det kanske blir ett kejsarsnitt eller igångsättning innan BF. Men det vet dom inte än.

Det är mycket som snurrar i mitt huvud just nu. Försöker att tänka positivt, men det är inte det lättaste. Känner mig som en dålig mamma som inte ens kan ge tillräckligt med näring till mitt barn.. Nå ja.. Nu ska vi i alla fall mysa ner oss i soffan framför en film.

Kram

RSS 2.0