Mörkrädd

Den 13e till 14e mars är vi bjudna på 30-års fest. Jag har dock valt att tacka nej eftersom jag absolut aldrig någonsin skulle skaffa barnvakt för att gå på fest (möjligvis nykter isf) när Gabriel fortfarande är såpass liten som han är, sen är jag helt enkelt inte redo ännu. Vi har fortfarande inte varit iväg på tu man hand, även fast det börjar vara på tiden! :-P Men hur som helst, festen är i Sunderbyn vilken innebär att Simon kommer stanna där över natten.. och jag gruvar mig så! Alltså jag är så sjukt mörkrädd och kan verkligen inte sova ensam i vår lägenhet. Jag förstår verkligen inte hur jag ska klara det! Men herregud, jag kan ju inte alltid vara rädd för att sova själv. Men jag har alltid varit mörkrädd och lägenheten ärläskig och jag har mina anledningar till att tycka den är läskig.. Jag har inga problem att vara ensam på kvällen eller så, men att sova - näe, det går verkligen inte! Måste ju lära mig någongång, men det är verkligen inte, inte lätt! Vi får väl se hur det går.. Jag kan ju inte hålla mig vaken hela natten, men jag blir skiträdd varje gång jag blundar. Samma sak om Simon somnat innan mig, då kan jag inte heller sova.. Tja.. Vilken knäppis jag är. Skulle verkligen behöva ta tag i det här innan Gabriel blir större. För hur ska jag kunna lära honom att det inte är någon fara med mörker när jag själv är rädd?

Tvbänk till salu

Nu har vi (läs jag, Simon har sagt att han är nöjd bara jag är nöjd) bestämt att vi ska sälja vår tvbänk. Vi ska succesivt byta ut alla svarta möbler mot vita, behöver lite ljus!




Linnarp, tvbänk

Den är ganska precis 1 år gammal och i absoluta nyskick! Har knoppar i rostfritt stål men de svarta finns kvar! Om någon är intresserad av den är det bara att lämna en kommentar :-)

 


Jobbveckan över

Nu är min jobbvecka slut, så otroligt skönt! Det har gått bra, men 5 dagar har varit jobbigt. Sen har det blivit tungt på jobbet den senaste veckan, så det känns som att jag slitit ut mig totalt i helgen. Nu blir det inte mycket jobb mars månad för Simon har nämligen fått ett vik som pers. ass till och med 1 april :-)

Nu ska jag mysa med min älskade familj och njuta av den lilla "helg" som är kvar!

Föressten, imorgon ska jag visa er något roligt :-D

Några få minuter

Jag fick faktiskt träffa lilleman idag på morgonen. Till Simons förskräckelse vaknade han 5.30 imorse ;-) Fick pussa honom lite innan jag var tvungen kila iväg. Nu ska jag ta en dusch så jag får sova några minuter extra imorgon :-)

Godnatt!

Tom..

.. ja det är vad jag känner mig idag. Det beror nog lite på att jag endast fick träffa min lilla älskling 30 minuter på förmiddagen idag, och vet att imorgon kommer han sova både när jag går till jobbet och när jag kommer hem :-( Blev nog lite mycket jobb i veckan.. Men till hösten blir det ju förhoppningsvis ännu mer, nu jobbar jag ju knappt något alls egentligen. Men det är ju inte meningen heller!

Nu ska jag sova, ska upp 05.30 imorgon.
Godnatt.

Bokat och klart

Nu är vi några tusenlappar fattigare för nu har vi bokat resan!!! :-D Wii! Tyvärr var vi tvungen skjuta på det en dag eftersom att den turen vi måste ta hade höjts rejält i pris - från 490:- i 1500:-, helt sinnessjukt! Hoppas bara pappa får semester i ett par dagar, känns så tråkigt att han ska behöva åka iväg på jobb på söndagkväll och vi åker onsdagmorgon.. Men det är knepigt för honom att få semester så vi får väl se.. Man kan ju tycka att folk borde ha överseende då han har ett barnbarn 120 mil bort som kommer ner och hälsar på. Vi har dock inte bokat flygbussarna ännu, det gör vi på plats på Arlanda.

Vad glad jag är!

Fundering

Jag kom på att tänka på en grej idag.. Jag skriver ju alltid lite om Gabriel och hans utveckling på hans månadsdag. Men om man fyller år den 29, 30 eller 31 i en månad har man ju inte alltid någon sådan. Som nu, denna månad är ju bara 28 dagar lång.. Knasigt.. Ibland börjar jag fundera på sånadär konstiga grejer :-) Haha..

Nu Dollar store en snabbsväng :-)

Handlat

Det blev lite shopping idag faktiskt. Till Gabriel köpte jag en body och matchande leggings i storlek 74 och 4 par strumpor. Och till mig själv köpte jag tröjan jag spanat på, två ljuslyktor, 12 par strumpor, mascara, Carolina Gynnings nya bok "Ego Woman" (bokrean startade idag!), fingervantar och ögonbrynsfärg. Sen har jag även beställt en body och ett par byxor till Gabriel från Lindex wepshop då storlekarna var fel på Lindex här i stan. Orkar inte fota allting idag heller så jag lånar bilder från Lindex.





Kul med shopping, det händer så sällan..


Pussar

Nu har alla pussar gjort även mig lite förkyld, men det hade jag ju räknat med. Det är omöjligt att inte pussa honom flera gånger om dagen, och jag passar på innan han börjar protestera ;-) Men jag tror (och hoppas) att om man växer upp med mycket kärlek och kramar blir man en människa uppskattar kramar även när han blir stor..

Nu ska jag göra mig iordning och gå en sväng på stan. Har skrivit en liten lista på vad jag måste göra så att jag inte glömmer något :-) Gabriel och Simon stannar inne i värmen!


Nya bäddsetet

Inatt sover Gabriel i sitt nya Pingu-bäddset. Det är så fiiint!

Han var lite svårsövd ikväll, ville inte alls dricka vällingen heller. Men tillslut fick han ro i min famn och somnade, det var så mysigt ♥



Godnatt min skatt!


Swisch!

Den är dagen har bara swischat förbi, skönt det!

Imorgon tänkte jag göra stan, oavsett väder och temperatur! Man blir ju galen annars. Hoppas dock att det är lite varmare imorgon så kan vi gå alla tre, eller bara jag och Gabriel. Har hittat en topp på Lindex som jag vill ha och turligt nog har jag fått en rabattcheck därifrån så det passar ju bra, fick även en på barnkläder så det kanske inhandlas något nytt till Gabriels garderob också :-)

Idag har Gabriels andra tand ploppat upp! :-)

Gabriel och mormor

Som jag skrivit i ett tidigare inlägg är Gabriel otroligt fäst vid sin mormor. Han lyser verkligen upp varje gång han ser henne. Igår tog jag denna fina bilden på dem tillsammans när de busade! Och denna bild togs ungefär 10 minuter innan vi tog tempen på honom och märkte att han hade 39 graders feber. Och trots det är han sååå nöjd hos mormor!


Imorgon!

Imorgon kommer äntligen Britta hem efter att ha varit borta i ungefär 5 veckor, som vi har längtat! Blir nog inte att ses imorgon kväll dock, men på torsdag kommer hon förbi - på egen risk förstås ;-) Men förhoppningsvis har Gabriel blivit lite friskare tills dess och jag tror bara han mår bra av lite Gudmors-kärlek!


Suck

Jag har skrivit två inlägg idag som inte publicerats! Irriterande! Gabriel har i alla fall fått utskrivet Bricanyl för andningen och febern pendlar mellan 37,5 och 39 grader.

Nu ska jag fortsätta i tvättstugan.


39 grader

Lillemans temp ligger fortfarande på 39 grader och vi har precis gett honom en till alvedon. Tack och lov både äter och dricker han som vanligt, så än så länge känner jag mig inte orolig. Han är så ynklig och ledsen och det gör mig så otroligt ledsen :-( Men han får vara i famnen och mysa hela tiden, han behöver mycket mamma- och pappamys.



Lilla sjuklingen somnade i pappas famn tidigare idag..


Stolsdyna

Denna dyna budade jag hem från Tradera imorse :-) Tyckte den var så himla söt, och Gabriel behöver en ordentlig stolsdyna. Det är en kvinna som gör dessa själv och de passar Antilop-stolen från Ikea och Hokus pokusstolar.


Kommentarer och shopping

Gud så kul det är så många som kommenterat min blogg de senaste dagarna. Tycker en av anledningarna till att blogga är att få respons på det man skriver :-) Jag försöker själv kommentera så ofta jag kan och har något vettigt att skriva ;-)

Jag är ganska nyligt kommit hem från Barnens Hus. Jag och mamma åkte dit en snabbsväng :-) Gabriel fick ju pengar av sin morfar med familj i julklapp som jag fått i uppdrag att handla vad han behöver för. Och han har fått sig ett Pingu påslakanset och en Pingu pekbok med prassel och pip :-) Och än finns det pengar kvar, men det är ju ingen panik att handla upp dem. Nu har han två superfina påslakanset, detta från Rätt start och Micki påslakansetet han fick i present av sina gammelmostrar när han låg i magen. Men det från Micki är mycket, mycket mysigare och jag tror inte något påslakanset slår det faktiskt :-) Jag älskar det, och Gabriel också :-) 

Orkar fota grejerna då det är i förpackningar, ska ju tvätta upp påslakansetet också. Men kommer fota spjälsängen senare i veckan då den är bäddad :-)


 


Påslakanset och pekbok, Rätt start


Feber

Gabriel har 39 graders feber, för första gången i sitt liv :-( Har gett honom en alvedon supp och hoppas att den ska sjunka på ett par timmar. Men det är ju vanligt att de får feber när tänderna är påväg. Det gör bara så ont i mammahjätat när han är ledsen :-(

HAHA

Höjden av dumhet? Hahahaa..

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6649015.ab

100222

Godmoooorgon!

När Gabriel slog upp sina stora blå redan klockan 6.20 imorse ångrade jag verkligen att jag inte gick och la mig i tid igår.. Det syntes i hans busiga blick att han inte alls hade några planer på att somna om :-) Men jag försökte, för säkerhetsskull ;-) Men han bara protesterade, gullungen min.

Idag ska jag njuta lite extra av dagen, det är min första av två lediga dagar den här veckan. Det ska nog gå bra, även fast jag vet att jag kommer ha mycket hemlängtan!


Jourcentralen och dagisfunderingar

Ikväll har jag haft så galet ont i magen, tog en diklofenak och två alvedon vid 18-tiden men vid 21 hade det inte blivit nå bättre. Ringde och rådfrågade mamma vad jag skulle göra och hon tyckte jag skulle ringa jourcentralen. Så långt hade inte jag tänkt, utan jag trodde att jag skulle grina av smärta hela natten. Mamma skjutsade i alla fall dit mig och turligt nog var det "min" ordinarie läkare som hade jouren. Han tyckte i alla fall allting såg bra ut och jag fick med mig 6 stycken tiparol. Tog två direkt jag kom hem runt 22.30 men har fortfarande ont, inte lika intensiv smärta. Men ont gör det. Nåja, imorgon ringer jag min barnmorska och ber om en tid..

Har suttit endel i dagisfunderingar ikväll också. Vi har mer eller mindre bestämt att vi ska söka Kyrkkläppen som första handsval på dagisplats. Det är en helt underbar förskola med fina pedagoger! Eftersom både jag och Simon varit ute endel på förskolor, mestadels Simon då vet vi vars vi aldrig någonsin skulle placera Gabriel. Jag hoppas verkligen att han kommer få en plats på Kyrkkläppen för jag vill inte ha honom någon annan stans. Vi måste ju söka i april eftersom Gabriel kommer vara tvungen börja på dagis redan i augusti. Har fått en del negativa kommentarer för att han kommer börja dagis när han är 13 månader. Jag har fått höra att det är "vansinne", "misshandel", you name it! Men jag försöker att inte ta åt mig så mycket, även fast det är ganska svårt. Men de som misstycker får gärna betala våra räkningar, så kan jag vara hemma med Gabriel i några år till ;-)

Trasig stol

Idag hände det.. jag satte sönder en av våra köksstolar. Det har varit väntat, inge bra kvalité direkt, men ganska kass tajming då vi inte alls har råd att köpa nya just nu. Är glad att det var jag och inte något främmande som drattade i golvet, tack och lov. Men jag gjorde inte illa mig i alla fall! Och Gabriel, ja han började asgarva! Haha, han tyckte nog mamsen var lite tokig :-) Men sen när Simon hjälpte mig upp började han gråta. Söt var han i alla fall!

Det är någon av dessa stolar från Rusta jag vill ha. Helst de med dyna eftersom jag har hittat även ett matbord ur samma serie. Fast det spelar ju inte så stor roll egentligen! Huvudsaken att de är sköna, och fina!




Trrråkigt

Skitsöndag..

Jag vill flytta härifrån!


Idag den 20 februari..

.. fick Gabriel sin första tand! :-D Sin vänstra framtand i underkäken. Jag är så glad, och stolt! :-) Min stora pojke!

Carola..

Alltså.. Jag har aldrig gillat Carola. Tycker inte hon verkar ha mycket innanför pannbenet, och än en gång har jag fått det bekräftat. Hon har ett fadderbarn i Haiti och hon åkte ner till honom 3 veckor efter katastrofen och hon hade med sig en present i form av en Hugo Boss parfym värd 620 kr. Visst, en fin gest. Men denna pojke har inte gått i skolan på 2 år för hans familj har inte råd att betala skolavgiften på 110 (!!) svenska kronor. Varför betalade hon då inte hans skolavgift i 6 år framöver istället för att ge honom en parfym?!

PINSAMT!

Artikeln finns att läsa HÄR.

Tröttsam natt

Det gick bra att jobba inatt, trots att jag inte sov en blund igår eftermiddag. Så imorse när jag kom hem runt 07.15 hade jag varit vaken i 24 timmar. Det var lugnt på jobbet inatt och jag kunde sitta endel med de två som jobbade, så jag behövde inte sitt själv i 10 timmar tack och lov :-) Kände mig ganska pigg tills ungefär 02 men därefter började tiden gå så enormt sakta, fy tusan.. Nåja, sov till 14.30 idag och det var gudomligt :-) Blir inge jobb inatt ser det ut som, men de skulle höra av sig senare ifall det blir ändrat..

Biggest looser

I tisdags sändes finalen av Biggest looser på kanal 5, någon mer än jag som såg det? Det blev enligt mig rätt vinnare, Ali, den första kvinliga vinnaren. Älskar verkligen Biggest looser, väntar med spänning på den svenska (skandinaviska?) versionen. Ville hemskt gärna söka själv, men vill inte vara ifrån Gabriel i drygt 4 månader!


♥ ♥ ♥




Natt

Jag ska jobba natt inatt, mellan 21-07! Känns roligt, har aldrig gjort det förut så. Och så "missar" jag ju inte så mycket av Gabriel eftersom han ändå sover, och själv sover jag ju som en prinsessa dagtid så det ska nog gå bra :-) Ska försöka vila när Gabriel tar sin eftermiddagsvila så att jag orkar med natten, blir många koppar kaffe skulle jag gissa! jag ska sitta extra vak, inte palliativt, utan som sällskap!

Fredag = snart helg!

Godmorgon!

Hos oss startade dagen klockan 7.30. Då låg lillprinsen brevid mig och log så mitt hjärta smälte. Sen klockan 03.15 inatt har han fått sova med oss i vår säng eftersom han då vaknade och ville ha mat. Och jag tycker det är så härligt att vakna upp brevid honom, men jag vill inte ha en 3-åring med oss i sängen senare och därför ska han alltid somna i sin egen säng. Jag var verkligen som en zombie inatt när jag klev upp och gjorde iordning ersättning, jag har i princip inte gjort det på 3½ månad men nu de senaste nätterna har Gabriel vaknat minst en gång/natt.

Idag hade vi planerat en fika med Frida och Alvin då det blev inställt i onsdags men vi var tvugna ställa in även idag.. Så jag ska dona på här hemma (som vanligt). Gå igenom en massa papper, vika och hänga in rentvätt i garderoberna, sortera ut de mesta av Gabriels 62 kläder osv.

Nu ska jag i alla fall dricka dagens första kopp kaffe, GOTT! :-)

En liten sur-fis

Det var en lite jobbig eftermiddag idag. När Gabriel vaknade efter förmiddagsvilan var han jätte gnällig, och det var bara famnen som dög. Direkt jag la eller satte honom någonstans började han gallskrika.. Så höll han på i 3 timmar.. Alla planer blev ju inställda idag så vi var bara hemma. Blev varken lunch eller annat gjort.. Gick och konkade honom i princip hela tiden. Han hade inte feber eller så men jag undrar om det inte är tänderna som spökar. Fast i och för sig har jag sagt: "det är nog tänder påväg" sen han var 4 månader och började dreggla som en Sankt Bernhards :-) Men det syns verkligen att det inte är långt borta nu. Klockan 15 somnade han tillslut efter många om och men och då gjorde jag detsamma! Var helt utmattad.. Sen sov vi till 17 båda två och då hade pappa Simon kommit hem från jobbet. Gabriel var på strålande humör när han vaknade och har varit en gladskit hela kvällen :-) Men där ett tag mitt på dagen var han gratis ;-)

Önska

Läste precis i dagens tidning att butiken Önska ska öppna i Bokias gamla lokaler här i stan! Åh, en presentbutik är precis vad vi behöver :-) Önska = Cult design! Woho :-D

Typiskt..

Kollade precis sas och de har höjt biljettpriset på hemvägen med 400 kr/person. Nåja, vi har ju båttider som måste passas så vi har inget annat val än att boka just den avgången. Ska boka såfort vi får pengar så att priserna inte hinner stiga mer.


Jobbeli jobb

Yey! Fick precis 5 dagar jobb nästa vecka :-D Ledig måndag och torsdag :-) Vad glad jag blev nu, pengar behövs alltid, speciellt när vi "snart" ska och resa!

På onsdag kommer Britta hem och jag längtar som en tok! :-)

100218

Imorse vaknade Gabriel strax före 7, precis som igår. Och han somnade runt 21.15 igårkväll.. Jag hoppas det fortsätter och att han äntligen kan få lite sovrutiner igen. På dagarna är det ungefär lika, men just på kvällen/natten har han enormt oregelbunden sömn. Och vi vill ha rutin, för rutin mår alla bra av! :-)

Idag ska vi gå och hälsa på Frida H och Linn, och innan dess kanske vi skulle förbi Victoria? Vet inte riktigt ännu.. Men vi får väl se, det blir nog bra hur som helst :-)


New York blueberry cheesecake

Kom ju på att jag lovat er läsare receptet på blåbärscheesecaken jag gjorde på julafton. Den heter egentligen New York Blueberrycheesecake och kommer från min favorit kock Leila Lindholm!

New York blueberry cheescake
1 kaka

Kexbotten
300 gram digestivekex
150 gram smör

Cheesecakesmet
600 gram philadelphiaost
2½ dl kesella 10%
1 dl strösocker
1 dl majsstärkelse
2 tsk vaniljsocker
3 ägg
1 dl vispgrädde
200 gram vit choklad
1½ - 2 dl blåbär

1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Krossa kexen och blanda med smält smör
3. Tryck ut kexblandningen till en botten i en teflonform med löstagbara kanter
4. Förgrädda bottnen i mitten av ugnen i cirka 10 minuter och låt svalna
5. Vispa philadelphiaost och kesella krämigt i en skål
6. Blanda strösocker, majsstärkelse och vaniljsocker
7. Rör i ett ägg i taget och sist vispgrädde
8. Bryt chokladen i bitar, smält den i ett vattenbad och blanda ner chokladen i smeten
9. Häll smeten över kexbotten och strö över blåbär
10. Grädda kakan i mitten av ugnen i cirka 40 minuter. Täck den med aluminiumfolie när den blivit gyllenbrun, så att den inte blir för mörk
11. Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen i cirka 30 minuter

 


Gabriel 7 månader

Tänk att det redan gått 7 månader sen Gabriel kom in i våra liv. Det har gått galet fort och nu förstår jag vad folk menade med att man skulle ta vara på spädbarnstiden ;-) Men han är verkligen i en charmig ålder just nu för nu har han verkligen börjat visa vem han är och han har en helt underbar liten personlighet som tar mycket plats :-)

Gabriel 7 månader

  • Använder storlek 68 på kläder men kan fortfarande ha lite 62
  • Använder storlek 3 på libero-blöjorna
  • Sover mellan 21-08 +/- 1 timme
  • Somnar i sin egen säng och sover där hela nätterna
  • Sover 3 gånger om dagen (30-120 minuter åt gången)
  • Äter ersättning ur flaska 4 - 5 gånger per dygn och en komplett måltid till lunch (kött/fisk, grönsaker, potatis/pasta/ris och frukt-/bärpuré) Till lunchen dricker han vatten ur pipmugg
  • Äter med ca 3-4 timmars mellanrum på dagarna
  • Kan vända sig från mage till rygg och snurrar runt i cirklar med hjälp av armarna när han ligger på golvet
  • Använder napp
  • Har nyligt fått byta till en bilbarnstol då babyskyddet blivit så trångt
  • Tuggar på allt som kommer i hans väg
  • Tycker om att pussas
  • Ler och skrattar ofta!  
  • Är en liten surrpinne
  • Älskar att åka vagn och somnar nästan med en gång man lagt ner honom
  • Är gosig och vill gärna vara i famnen
  • Försöker ställa sig upp på alla fyra - men är inte riktigt där än! 
  • Sitter i sin stol vid matbordet
  • Har blivit lite mer reserverad mot nya människor, men än så länge går det bra
  • Älskar att bada och plaskar som en tok i vattnet
  • Älskar när man sjunger Imse Vimse Spindel för honom och extra roligt är det när man gesikulerar med hans händer
  • Tycker det är roligt att dra mamma i håret när hon utbrister "aj aj aj!"
  • Sitter stadigt med stöd och kan sitta utan stöd kortare stunder, men han har så svårt att vara still så det blir inte mycket sittande
  • Är ett litet busfrö
  • Dregglar massor
  • Tycker om att leka tittut och att kolla sig i spegeln
  • Är en mycket bestämd och envis liten kille - när han inte får som han vill slänger han sig bakåt, blir stel som en pinne och skriker
  • Är pappas pojke
  • Hans favoritgosedjur är "Apan"



"Puss på dig pappa!"


Jo just det..

Det blev inge Step In igår, tiden fanns inte riktigt så jag ringde och bokade om till torsdag 16.15. Men då fick ju Simon jobb 8 - 16 resten av veckan och någon måste ju vara med lilleman så jag får ringa och boka om igen.. Jag längtar så efter att få hoppa upp på crosstrainern :-D För under veckan jag har på mig att träna ska jag endast köra på förbränning!

100217

Godmorgon trötta onsdag!

Inatt har Gabriel vaknat två gånger och varit vrålhungrig. 01.30 vaknade han första gången och jag tog över honom till vår säng och gjorde iordning 200 ml ersättning. Efter han ätit upp somnade han om ganska omgående, fick stryka honom över pannan bara. Sen 05.45 var det dax igen. Bytte blöja och så fick han ytterligare 200 ml ersättning. Då låg han och surrade en stund och sen somnade han om och sov till 07 då Simons väckarklocka ringde. Simon tog upp honom så fick jag ligga kvar i sängen till 07.45!

Idag står ett bad för Gabriel på schemat och så ska vi möta upp Frida och Alvin och gå på mammafikat på CQ :-)

Foglossning :-(

Idag när vi var ute på promenad fick jag en påminnelse av hur dåligt min kropp mådde under graviditeten - jag fick foglossning, extrem sådan. Har lite känningar då och då och kan fortfarande inte ligga på rygg någon längre stund. Har ju hört att det tar ungefär 9 månader för kroppen att återhämta sig efter en graviditet och jag hoppas verkligen att det inte kommer fortsätta kännas såhär. Smärtan av foglossningen jag hade under graviditeten är inget jag önskar någon, och den gör mig osäker på om jag någonsin vill bli gravid igen samtidigt som jag självklart vill ha i alla fall ett syskon till Gabriel. Och hur tokigt det än låter så vill jag gärna föda barn igen, för trots all obeskrivlig smärta var det den häftigaste upplevelsen jag varit med om! Jag har verkligen fått en helt annan syn och respekt till kvinnor som fött barn, för jisses vilken bedrift det är :-D Jag är så stolt över mig själv att jag klarade det trots en lång och smärtsam förlossning, men kroppen skötte nog det där med krafter av sig själv. Men fick ju i efterhand veta att de gjorde iordning en operationssal för ett akut kejsarsnitt då varken läkaren eller barnmorskan trodde jag skulle orka mig igenom krysningsarbetet - men tji fick dom! ;-)

Men jag hoppas i alla fall att vi kommer kunna ge Gabriel ett syskon i framtiden och att det kommer gå lika lätt som sist! Det tog 3 veckors slarv av preventivmedel så var jag gravid :-) Vilket jag är otroligt tacksam över, man kan inte ta en graviditet förgivet..

Lekdräkt

Jag längtar till våren och sommaren av många olika anledningar och en av dem är att då har Gabriel hunnit växa i sin fina lekdräkt från Lipfish som han fick i julklapp av Gudmor. Den är så härlig! Apans ben är lösa och dinglar och det kommer ju se så roligt ut när han kryper/går :-D


Bus

Jag och lilleman har busat som aldrig förr i eftermiddag! Oj oj vad härligt det är :-) Älskar att busa med honom, eller jag älskar att göra allt tillsammans med honom! Vi busade med en galge och Gabriel skrattade så han höll på att kikna. Det var sann lycka, hans skratt är som ljuv musik i mina öron. Jag började som vanligt lipa, men jag är så jäkla lycklig så jag kan inte hålla det inne ibland! 



Jag älskar den här bilden! Den speglar verkligen Gabriels personlighet.
BARA BUS I BLICKEN!


Träning för armarna!

Det gick bra att gå till tvättstugan! Satte Gabriel i babyskyddet och tog tvätten för två maskiner i en påse i andrahanden :-) Men TUNGT var det, bra för mina icke befintliga armmuskler ;-) Blir några vändor ner, har massor med tvätt.. Men Simon kommer ju hem strax efter 14, men ska iväg 15.30 igen..

IKEA

Jag är så sugen på en IKEA-tripp. Har lite funderingar på om jag kanske ska följa med Victoria och Simon i slutet på månaden. Är lite grejer jag skulle behöva inhandla åt Gabriel - ett nytt täcke, haklappar, vällingburk, sänghimmel.. De hade fått in en jättefin sänghimmel och tänkte prova en sån ifall Gabriel har lättare att somna då det är lite mera "avskilt".. Han har blivit riktigt "gormig" på kvällen när vi ska lägga honom, bara skrik och gråt. Vet inte riktigt vad det kan bero på och det känns som att vi har provat allt, men fick många bra tips på BVC igår!


Bild: IKEA


100216

Trots att jag gick och la mig 22.30 igåkväll orkade jag knappt öppna ögonen när Gabriel började surra strax innan 7 imorse. Herregud så trött jag var! Gjorde iordning en flaska ersättning och tog över honom till vår säng i hopp om att han skulle somna om - men icket! Han var piggelin. Men vi låg kvar i sängen och gosade till 8.

Idag står tvättstuga på schemat, det behövs verkligen! Men Simon jobbar och det kommer bli lite bökigt att springa till tvättstugan med Gabriel. Vi har nämligen inte tvättstugan i vårat hus, så vi måste gå iväg en bit. Nåja, tur att han fortfarande ryms i bärselen för det blir nog det alternativet idag :-)

Och idag är det ju fettisdagen, men för mig som avskyr semlor är det inget märkvärdigt :-)

Nu ska jag äta lite frukost.

MYSIG dag!

Vi har haft en alldeles underbar dag hela familjen. Det var ju kanonväder idag, verkligen - termometern stod på 5 plusgrader när precis innan vi skulle gå till BVC. Helt underbart! Så efter BVC tog vi oss en långpromenad på 2,5 timme och då hade klockan hunnit bli så mycket så vi gick direkt till mormor och Björn då vi var ditbjudna på middag. Så 3 timmars promenad blev det totalt idag :-D Gabriel har myst hos mormor ikväll. Det är så härligt att se hur mycket dom tycker om varandra! För Gabriel är verkligen fäst vid sin mormor. Han till och med sträcker ut armarna när han ser henne och börjar sprattla med armar och ben :-) Och alltid ett STORT leende på läpparna när han ser henne. Det värmer så i mitt hjärta!

Hoppas det är lika fint väder imorgon så blir det ännu en långprommis :-)

BVC besöket

Gabriel var så glad idag på BVC. Vanligvis brukar han vara lite smågnällig men idag var han på strålande humör, utvilad och mätt i magen. Idag fick vi gå till det "riktiga" BVC-rummet med en massa leksaker och mobiler hängandes i taket. Tydligen så det vi har varit i hittills har bara varit ett provisoriskt under svininfluensan för att barnen inte ska behöva vistas bland så mycket folk. Gabriel var då så himla nöjd över det nya rummet :-D Vågen visade 6200 gram (yes, jag var närmast!), han var 66 cm lång och hade ett huvudomfång på 42,1 cm. BVC-sköterskan visade oss alla tre kurvor och förklarade att alla kurvor följer varandra och att han växer proportioneligt! Sen pratade vi om sömn, mat och allmänt om Gabriels utveckling, och han fick en massa beröm som vanligt :-) Den 8:e mars ska vi dit igen!

barntotal hittade jag kurvor för längd och vikt där jag fyllt i Gabriels vikt- och längdutveckling. De är inte riktigt enliga med bvc-kurvorna men visar på ett ungefär hur Gabriel växer.




Bling my Name



"Jag tävlar om ett valfritt plagg med valfri text på, på barnshoppingbloggen, i samarbete med Bling my Name! Tävla här du med!"

Tävlingen pågår i 2 veckor och vinnaren utses den 19 februari kl 21.00.


Dagens

- Frukost
- Städa
- Lunch
- BVC kl 14
- Middag hos mormor och Björn
 
Det är dagens planer i korthet! Idag ska vi ju på den "extra" BVC-kontrollen för att kolla hur Gabriel gått upp i vikt! Han äter ju barnmat med god aptit och ersättningsmängden har ökat i samma takt så rimligtvis borde han gått upp bra! Huvudsaken är ju bara att han inte planar ut mer, utan så länge han följer sin egen kurva är vi nöjda! :-) Han kan ju faktiskt vara en sån som inte går upp. Jag gissar på att han vägen 6340 gram och Simon tror 6525 gram, vi får se vem som gissat närmast!

Nu sitter mina pojkar vid köksbordet så jag ska joina dom så ska vi äta frukost.
Ha en bra dag alla! :-)

Melodifestivalen deltävling 2

Även denna lördag blev jag otroligt besviken på melodifestivalen, fast inget kan nog slå förra veckan i sämst musik :-) Erik Sadee gick vidare och det var väl egentligen den enda jag tyckte var bra. Sen var han ju så sockersöt :-P Som en liten 5-åring typ! Men Fredrik Kempe var ju inblandad i låtskrivandet och han brukar ju lyckas ganska bra, syftar då på låtarna han skrivit åt Måns Zelmerlöw (som jag förövrigt hellre ser som sångare än programledare). Gabriel gillade Andra generationen och Dogge Doggelito bäst! Han rockade som attans när den spelades ;-) Knasiga unge!

Ska snart gå och lägga mig. Imorgon jobbar jag 8-21 med 2 stycken 60 minuters raster, så jag stannar kvar på jobbet :-( Kommer sakna mina älsklingar! Men dom får ha en mysig alla hjärtans dag på tu man hand :-)

Sömntuta :-)

Vi har inte tagit oss ut ÄN! Gabriel har ännu inte vaknat ur sin förmiddagsnap :-) Och han får givetvis sova tills han vaknar. Då ska han få lasagne och lite äpple- och bananpuré till efterrätt. Igår efter han ätit sin "lunch" skippade vi ersättningen efteråt som vi tidigare alltid gett, han verkade så nöjd och belåten så. Och han höll sig mätt i nästan 2 timmar :-) Tänkte att vi kanske borde "vänja av" honom ersättning efter matmåltid så han inte lär sig att han alltid får flaskan efteråt och inte äter sig mätt på maten! Det går sakta men säkert framåt på matfronten för Gabriel, vi är så stolta över honom!


Soligt!

Godmorgon lördag!

Vilket underbart väder! Man blir så GLAD! Tänk vad lite sol kan göra :-)

Imorse vaknade Gabriel 7.30. Han fick som vanligt komma över till vår säng och fick 200 ml ersättning. Jag var galet trött så jag la ner honom och blundade, ville bara ligga och dra mig en stund. Men Gabriel hade andra planer, han drog mig i håret, nöp mig i näsan.. Och sen plötsligt känner jag hur det luktar väldigt ILLA från hans blöja ;-) Simon klev upp och bytte på honom och då var det ju lika bra att kliva upp!

Lilleman ligger just nu och "vädrar" på golvet! Han har så himla lätt för att bli röd i rumpan så han får ofta vara en nakenfis!

Ska snart äta lite frukost och sen ska vi iväg till stan en sväng. Jag tror Simon och Gabriel får gå och hälsa på farmor så får jag fixa lite grejer ifred ;-)

Ha en bra lördag alla!

Majskrok

Idag bjöd Malin på majskrokar när vi var där! Gabriel smaskade på (mamma också) men han orkade inte hålla i den så han låg och sög på den tills den trillade ur munnen ;-)


När ska folk lära sig?!?!

Att det faktiskt KOSTAR mer att surfa på sitt mobila bredband utanför Sverige! Aftonbladet skriver ju om dessa "knäppskallar" lite nu och då :-P Det är väl fullkomligt logiskt att det kostar mer att surfa utomlands?! Jag säger bara en sak: SKYLL DIG SJÄLV!

Artikeln jag hänvisar till finns att läsa HÄR

Att det ska var så svårt..

.. att hitta Esskas anatomiska napp (till nappflaska) med litet hål?! De verkar inte säljas i butik i Boden längre och vi behöver nya! Gabriel totalvägrar napparna som följer med nappflaskorna och kan alltså endast använda de anatomiska (han förstår inte hur man suger på dem). Hade dock turen att hitta EN långt undangömd på ica, men en räcker inte. Blir fan knäpp! Vi kan heller inte byta märke på nappflaska då Bambino inte gör anatomiska nappar och MAM flaskorna är bara gräsliga! Tjocka som två falukorvsringar och svindyra.. För de har inte slutat producera den, men det verkar som att de tre största matvaruaffärerna i Boden har tagit ur dem ur sortimentet för "lapparna" finns heller inte kvar! IDIOTI!

Nu fick jag ut lite ilska, men jag blir bara så irriterad!


Step In

Fick precis ett roligt samtal från en tjej från Step In. Var med i en tävling förra månaden men tyvärr vann jag inte men som tröstpris fick jag 1 veckas gratis träning! Ska dit på tisdag och träffa någon (?) hihi. ROLIGT! :-D

Turkos

Nu har Gabriel hittat "sin" färg - turkost! Han passar verkligen galet bra i turkost! Men allt klär ju min snygging ;-)




Gabriel och Stina

Idag har Gabriel och Stina fått träffa varandra och Gabriel blev så glad att se henne :-)

 

Tänk att Gabriel var sådär liten för 6 månader sen! :-O


Sovmorgon!

Godmorgon onsdag!

Odag snöar det massor, typiskt när vi ska gå till stan senare! Men förhoppningsvis hinner det lugna ner sig lite :-)

Idag var det tänkt att jag skulle tvätta mellan 7-12, men vaknade 9.00 och då hade Simon i princip redan gjort klart allt i tvättstugan. Han tyckte jag såg ut att sova så gott så jag fick fortsätta sova. Underbara Simon!

Nu ska vi laga oss lite brunch och sen göra oss iordning! Måste ringa Cilla också och boka en tid :-)

CQ

Det gick bra att jobba ikväll, trots det faktum att jag inte alls hade lust tidigare idag. Vi var på stan alla tre en snabbis innan det var dax för mig att kila till jobbet. Träffade Cilla och Liam inne på gallerian så vi slog oss ner på nya cafét CQ och tog en kaffe! Mysigt fik! Som faktiskt har "mammafika" varje onsdag klockan 14 :-) Och eftersom vi "familjefikade" fick Gabriel en liten bok och så fick han smaka en majskrok, som han dock hellre lekte med än åt :-) Vi har ju planerat in en fika med Cilla och Liam imorgon så då går vi nog dit :-)

Pipmugg

I måndags fick Gabriel prova pipmugg för första gången och det gick faktiskt bra! Men han tycker att den är lite roligare som leksak än som vattenbehållare :-)

 


PAKET!

Woho, fick precis 3 stooora paket från Fuji! Har framkallat foton från juli då Gabriel föddes. Lite drygt 300 bilder blev det :-D Nu måste vi köpa ett fotoalbum och börja sortera in lite bilder! Och snacka om snabb leverans, beställde måndagkväll! De hade både portofritt och erbjudande på 10x15 korten och det var dax att framkalla lite bilder :-)


Barnrums-drömmar

Jag sitter och drömmer och längtar tills jag får börja inreda lillprinsens rum. Än så länge är det datarum/förråd men i sensommar ska vi (jag) börja pyssla där inne! Helst hade jag velat göra det nu, men Gabriel har ju inget behov av ett eget rum ännu och det finns annat att lägga pengarna på. Men jag har en idé i huvudet på hur det ska se ut :-) Och i princip allt kommer från Ikea och Rusta! Ska faktiskt måla om väggarna också. Var så nöjd med att det var ljusgula tapeter när vi flyttade hit men efter nogrannare eftertanke vill jag ha vitt :-) 

Ni som läser min blogg och som har barn kan väl berätta (anonymt eller inte) hur gamla era barn var när de började sova i eget rum? Vi har planer på att Gabriel ska börja sova i sitt rum då det är färdiginrett så ungefär när han är 13 - 14 månader. Och då skaffar vi nog en babyvakt för jag vet att jag inte kommer kunna slappna av om jag inte kan höra honom, tycker han fortfarande är såpass liten då..  Men det är alltig roligt att höra hur andra har gjort!

Sovit GOTT!

Inatt har jag sovit så otroligt bra! Somnade 22.30 och vaknade av lillprinsens glädjetjut 8.30! :-) Jag måste verkligen bli bättre på att lägga mig i tid, Gabriel sover ju hela nätter och det hade varit underbart att vakna såhär utvilad varje morgon :-)

Ska äta frukost nu och sen ska vi ut på en promenad! Förhoppningsvis hinner det bli några grader varmare, just nu är det -18. Och så ska jag jobba 16-21 ikväll..

Gungeli gung

Det var kul att hälsa på arbetskamraterna idag. De tyckte Gabriel var jätte fin och hade växt massor, och både och stämmer ju ;-) Gabriel var lite blyg, men det lossnade ganska fort! Kladdmuffinsarna med vitchoklad och glasyr var supersmarriga, de var hade hunnit "kladda till sig" tills idag hihi :-) Igår var de faktiskt torra!

Efteråt gick vi ju till Victoria och Simon och fikade! Glömde tyvärr kameran :-( Gabriel fick sitta i deras hokuspokus stol och Victoria bjöd honom på mosad banan som han inte tackade nej till ;-) Han fick även prova deras babysitter som både gungar och spelar musik! Han var dock inte så intresserad i leksakerna som hängde ner men han njöt nog bara av gunget :-) Dumma mig som glömde ta med kameran..


Min busunge

Som dessvärre försökte rymma ur bilden ;-) Ord kan inte beskriva hur mycket jag älskar dig!


Tävling: Nokia 5230



Hittade en superbra tävling hos Therese där man kan vara med och tävla om en Nokia 5230 i valfri färg! Givetvis, tävlings-freak som jag är vill jag vara med! Om jag vunnit hade jag valt en svart! Var med och tävla du också!


Snöiga tisdag

Godmorgon!

Det snöar lite ute, så jag hoppas plogbilarna gjort sitt jobb under natten ;-) Det är så jobbigt att gå med barnvagn när det inte är plogat! Här har vi varit vakna sen 7.30 men som vanligt låg vi kvar i sängen i ½ timme.

Senare idag ska vi ju till mitt jobb och hälsa på! Sist de såg Gabriel var han 1½ månad, så det var ju ett tag sen. Och efter det ska vi gå till Victoria och Simon då det inte blev av igår och äta lite cheescake :-) Är lite onyttig nu, men får kompensera för det senare.

Nu ska jag ta slå igång perkulatorn och så väntar duschen.
Ha en bra tisdag alla!

Bak

Vår dag med Frida och Alvin var supermysig! Vi surrade en massa och pojkarna fick studera varandra! Dom skrattade och var så nyfikna! Har vi världens finaste kids eller vadå? Hihi :-) Dom tog eftermiddagsluren ungefär samtidigt men när de vaknade till var de inte alls lika glada! Speciellt inte Gabriel. Minsta ljud Alvin gjorde så fick han putmun och började grina. Min tokpojke :-) Vi kunde inte annat än fnissa åt honom, för ledsen, det var han då inte!

Ikväll har jag bakat kladdmuffins med vitchoklad och glasyr. Har inte hunnit provsmaka ännu så jag vet inte om de fick godkänt! Ska ta med dem till jobbet imorgon då jag och Gabriel ska dit och hälsa på mina arbetskamrater! Roligt! :-)

Nu ska jag allt gotta mig med en muffins!

Dagens

- Frukost
- Snygga till här hemma
- Lunch
- Besök av Frida och Alvin
- Middagsmatlagning
- Träffa Victoria och Simon?

Imorse slog Gabriel upp sina stora blå 8.00. Han var faktiskt nöjd och glad, de senaste två veckorna har han vaknat hysterisk i princip varje morgon. Av hunger då, det är dom gångerna jag önskar att jag haft mer mjölk och kunnat erbjuda bröstet för det tar ju ett tag att få iordning ersättningen. Och när han skriker för fulla muggar känns varje minut som flera år :-) S åkte på jobb 8.30 och då klev jag och lilleman upp ur sängen.

Senare idag får vi besök av Frida och Alvin! Det ska bli så roligt, vi har saknat dom båda två :-) Ska bli spännande att se hur kidsen reagerar på varandra! Gabriel blir ju helt lyrisk bara han ser andra barn, rätt häftigt att de så tidigt kan urskilja barn/vuxna/äldre - för han vet!

Nu ligger han och snurrar runt på golvet! La han på lekmattan men han har lyckats ta sig en bit därifrån :-) Han har börjat göra försök att ställa sig upp på alla fyra, men det går inte riktigt så bra som han tänkt sig. Antingen så skjuter han upp rumpan eller bröstet. Det är nog inte allt för långt bort :-D

Nu ska jag göra mig lite frukost!

Plötsligt så händer det! (Igen)

I somras skrev jag ju om en låt som jag hört på Rix och som jag sen försökte lista ut artisten och tillslut en dag hörde den på radion och så fick jag reda på artisten som i det fallet var Milow - Ayo Technology. Igår hände det igen! Hörde en låt på radion som jag bara var tvungen ta reda på vad det var för låt! Försökte komma ihåg refrängen för att kunna googla när jag kom hem, men givetvis hann jag glömma det! Har haft Rix webradio på hela dagen och då spelas det en liten snutt av den men jag missar artistnamnet! Men hörde refrängen och det visade sig vara Alicia Keys - Try Sleeping With A Broken Heart :-) Skönt att jag slapp gå och fundera på det nå mer och lyssna på Rix hela dagarna :-)


Söndag

Jag och Gabriel har varit ute på en 1½ timmes promenad på förmiddagen! Passade på så att Gabriel fick sin förmiddagsvila ute i friska luften! Det är underbart väder idag, strålande sol och -9°C. Det är såhär vintern ska vara! :-D Jag hoppas hela veckan blir lika fin, även fast prognoserna ser annorlunda ut..

Ikväll är vi bjudna på middag hos mormor och Björn. Gabriel älskar verkligen att gosa med sin mormor så han kommer nog bli överlycklig!

Nu ska jag vika in lite tvätt i garderoberna.
Tjo!

Kanondag!

Dagen och kvällen har varit kanonbra! Massa trevliga människor och god mat och fika :-) Var lite nervös innan att Gabriel skulle vara jätte ledsen då det skulle vara så mycket folk och många nya. Men icket! Han skötte sig exemplariskt! Vågade sitta i flera olika famnar och charmade alla med sitt underbara leende :-) Han fick inviga sin "Stinky"-dress och var så himla snygg! :-) Måste nog börja använda hans 68 garderob nu snart, han är ju så lång så byxorna blir alldeles för korta och så är han smal så han växer aldrig i bodysarna på bredden ;-) Jag älskar verkligen att shoppa barnkläder! Skulle lätt kunna spendera 500:- i månaden bara på det det inte hade funnits annat mycket nödvändigare att lägga pengarna på ;-)

Gabriel sover sen 35 minuter tillbaka, och nu ska även jag sova :-)


Godmorgon!

Godmorgon lördag!

Det är helt underbart väder ute, dessvärre har jag en massa att stå tills klockan 1 så jag hinner tyvärr intepå någon promenad :-(

Gabriel vaknade 6.30 imorse, jättehungrig och täppt i näsan.. Han fick en flaska ersättning men ville inte somna om så Simon klev upp med honom! Han är världens finaste pappa, inte nu bara för att han kliver upp tidigt på morgonen utan för en massa andra saker också givetvis. Men han vet att jag inte är en fungerande människa om jag är trött så han lät mig sova :-)

Klockan 1 blir vi upphämtade så åker vi ut till Vändträsk. Min moster Veronica fyllde 40 år i torsdags och ska ha sitt kalas idag :-)

Idag är det föressten 1 år sen vi gjorde rutin ultraljudet. Vilken underbar känsla det var! Och då fick vi bekräftat att det faktiskt bodde någon i min mage som 5 månader senare visade sig var lilla Gabriel!



Gabriel för ett år sen 090206



Gabriel idag 100206


Yey!

Har nu sytt lite i klänningen. Det kunde blivit sämre och det kunde blivit värre, så helt okej alltså :-) Fel färg på tråden dock, men hittade ingen mer passande. Just nu är den i tvättmaskinen så den är redo att användas imorgon :-) Nu är jag glad!

Föressten så vann jag 150:- på en trisslott tidigare idag :-D Måste varit för att jag köpte den av Kajsa! Hihi.

Inte min dag

Det är inte min dag idag. Har verkligen varit på dåligt humör, bör nog stanna inne resten av kvällen för jag hade sån lust att smälla till en kvinna (kärring) på lindex tidigare idag. Man får inte tänka så, jag vet, men när vuxna människor inte kan bete sig.. USCH USCH USCH! Hittade heller ingenting att ha på mig imorgon, vilket bara gjorde mig på ännu sämre humör! Men köpte en svart trikåkjol för 99:- i alla fall. Och sytråd så jag ska laga en klänning som tyvärr gått sönder så jag kan ha den imorgon. Måste leta upp ett par strumpbyxor också.. Ska nog ha ett par någonstans.

Ikväll ska vi äta tacopaj till middag, ska bli smaskens!

Och glöm inte Legend of the Seeker ikväll kl 20.00 på tv6 :-) Själv ska vi börja på säsong 2 :-D


Godmorgon fredag!

Trots att jag är mammaledig är det alltid lika underbart när det blir helg av någon märklig anledning :-)

Gabriel vaknade 7 idag, men då fick han komma över till vår säng, äta en flaska ersättning och så låg vi kvar och gosade en stund :-) Ska göra mig iordning nu så ska jag och mamma iväg en snabbis till Storheden sen, måste kolla efter byxor åt Gabriel (eftersom inköparna i den här staden är VÄRDELÖSA!) och någon fin blus/tunika åt mig att ha imorgon då vi ska iväg på 40-års kalas :-)

Föressten så tyckte Gabriel INTE om "tokiga tonboken" som följde med paketet från Go'boken igår. Den låter i form av olika musikinstrument och han skriker direkt den börjar! Tack och lov kan man stänga av ljudet och då tycker han den är riktigt rolig att leka med :-)

Hoppas ni får en underbar fredag!


Nä nu..

.. ska jag faktiskt gå och lägga mig! Är så himla trött och det ska bli så skönt att krypa ner under täcket :-) Vi får se vad som händer imorgon! Funderar på en tripp till Luleå och kolla ramar (24x30 finns inte att få tag i här). Måste få upp lite på väggarna, vi har snart bott här i ett år men det känns inte ett dugg personligt :-( Vill tapetsera om också.. Hela lägenheten går i brunt/beige och jag AVSKYR just de två färgerna! Visst, det hade kunnat vara värre, men jag vill ha grått och vitt :-)

Godnatt!

Usch..

Idag har Simon varit och jobbat som elevassistent på Korpenskolan (högstadie) och det han berättar gör mig mörkrädd. Som vissa ungdomar beter sig alltså, jag tror nästan det blivit värre idag än vad det var tidigare. Kanske inte, men jag får den känslan. Dom springer alltså runt med knivar och ska skära ut varandras ögon, kallar varandra väldigt elaka ord, slåss och sparkas, mordhotar och fy tusan vad mycket. Idag hade till och med ambulans och polis varit där. Visst finns det alltid någon, men det verkar ju vara hela skolan där. Vad kan det bero på egentligen? Föräldrarna? Samhället? Kombination av de båda? Jag ska då göra mitt yttersta för att skydda Gabriel mot sånadär hemskheter och givetvis uppfostra honom så att han inte blir en såndär respektlös unge!

Paket till Gabriel

Idag fick Gabriel ett nytt paket från Go'boken innehållande två böcker och en ljudbok :-) Så senare idag ska vi läsa, mysigt! Det är rim i dessa böcker då de nu börjar uppfatta rim och tycka det är roligt!




Simons födelsedag igår

Igår började jag med att jobba 8 - 16 och sen stressa hem och duscha och göra gräddtårtorna. Min kärlek fyllde ju år igår, hela 31 år! Nu kan jag legitimt kalla honom för "min gubbe" ;-) Vi fick i alla fall en massa trevligt besök igårkväll, men det är så svårt att hinna vara social med alla! Och så överraskade Malin, Johan och lilla Stina oss! Så nu har jag äntligen fått träffa lilla Stina, och LITEN är hon! Herregud, så mysig! Jag kan inte ens minnas att Gabriel varit i närheten sådär liten, fast det har han ju :-) Det var så härligt att hålla en liten igen! Gabriel såg ju verkligen ut som en bjässe brevid, på bara några minuter blev han jättestor! ;-)

Idag blir det lugna puckar. Jag ska bara pussa på min son hela dagen :-)

Tisdag

Hej hallå!

Det blir ingen promenad idag, det är snöoväder ute! Kan det bli vår nu?! Längtar verkligen, det är så jäkla trist att sitta inne.

Gabriel vaknade när Simon åkte iväg klockan 7, men fick honom att somna om till 7.30! Alla extra minuter sömn är gudomliga :-) Speciellt eftersom Gabriel tyckte det var dax att vakna och leka 00.30 inatt! Han somnade om strax efter 01 igen, men då kunde inte jag somna om givetvis!

Idag står det bak på schemat! Och ett besök från Victoria :-)

Nu ska jag försöka söva lilleman så ska jag börja med baket!

Redhead

Jag är så sugen på att göra något nytt med mitt hår, i färgväg! Har varit brunett i princip hela mitt liv. Gjorde ett tappert försök till att bli ljushårig i våras/somras. Men mitt hår klarade inte av blonderingen, har fortfarande jätte mycket problem med håret fast jag blev brunett i augusti igen. Så nu funderar jag faktiskt på att prova på att bli.. RÖDHÅRIG! Har hittat en färg från schwarzkopf som jag är lite sugen på att testa. Vill dock ha det liiite mörkare. Problemet är väl bara att jag behöver bli ljushårigare nu, typ avfärga mitt hår. Men måste man göra det hos en frisör? Och någon som vet cirka pris på detta?



Bild: http://www.essentialcolor.se/


Tittarombudsmannen

"Hej!
Jag undrar varför ni sänder 3 av Johan Falk filmerna 3 söndagar i rad och sen helt plötsligt börjar sända Wallander när det finns totalt 6 Johan Falk filmer? Varför inte sända dessa 6 i ett?

MVH Julia"

"Hej Julia!
TV4 gör en paus med filmerna om Johan Falk men de är tillbaka den 21:a mars.
Skälet är att OS snart börjar och att TV4 är rädd för att OS ska ta väldigt många tittare.
Wallander ersätter på söndagskvällen.

Med vänlig hälsning
Tittarservice
TV4-Gruppen"



Hihi, ja om man vill ha svar på något är det lika bra att fråga :-) Mejlade tittarombudsmannen på tv4 igår och nu fick jag mitt svar! Haha.




Söta Stina!

Kolla in skönheten HÄR! Gabriel bara ler när han ser henne! Längtar så tills vi får träffa henne i verkligheten :-) Hon och Gabriel vägde exakt lika mycket vid födseln, ganska häftigt faktiskt! :-)


Ny vecka, nya tag

Godmorgon!

- 0,7 kilo efter första veckan. Ja, det står ju minus i alla fall! Hade inte räknat med mer eftersom det var så dåligt väder förra veckan och inte blev fler än 3 promenader. Ska försöka ut på en promenad senare i eftermiddag, hade bara velat att de skulle bli några grader varmare. Just nu är det - 16 och det känns inte som att jag vill ta ut Gabriel i det om jag absolut inte måste. Och Simon kommer ju hem strax efter 14. Tänkte ändå få klart det sista med städningen här hemma, dammtorka, dammsuga och så vidare.

Gabriel har fått mjölkskorv igen, och massor denna gång :-( Så nu smörjer vi med Borago 3 gånger/dag. Det är ju inget han störs av, eller som gör ont tack och lov. Men det blir så kladdigt av krämen i hans hår! Ser ut som att vi smörjt hans hårbotten med smör :-)

Nu ska vi äta lite frukost. Mamma äter smörgås och Gabriel får bärpuré :-)

RSS 2.0