Lediga!

Idag har jag och hjärtat varit lediga båda två ♥ Vi gjorde ingenting särskilt under dagen utan bara njöt av att vara tillsammans alla tre! Ikväll var vi ut och åt på Ming tillsammans med familjen Gabrielsson-Ahlström. Både mysigt och mumsigt för magen :-) Gabriel blev lite stingslig mot slutet då klockan närmade sig 19.30, det är ju då vi vanligtvis brukar byta om till pyjamas och göra välling åt honom så det är ju inte så konstigt. Men vi kilade in på Kioskbaren en snabbis och handlade karra och sen promenerade vi hemåt. Efter halva vägen fick Gabriel komma upp i Simons famn för att han inte skulle somna och det tyckte han var helfestligt! 

Direkt vi kom hem blev det vällingdax för lillen och sen myste jag och S ner oss i soffan och kollade de 2 sista avsnitten av andra säsongen av Legend of the Seeker!

Mina älskade hjärtan påväg hem ♥



 För ett par timmar sen kom jag ju på att jag jobbar imorgon, 7-20.30.. Var så inne i allt mys idag så jag hade helt glömt bort det. Men det är ju den här söndagen jag bytte till mig så att jag kunde vara ledig Gabriels födelsedag så det känns inte så "farligt" :-)


Trotsig unge

Från åskoväder till 30°C och strålande sol? Det här vädret lever verkligen sitt eget liv!

Britta kom hit kring 12 med sushiii! Det var verkligen mumma för magen! Jag har blivit helt tokig i sushi! Nästa gång ska jag våga prova något nytt bara :-) Men är så ny i sushijungeln så jag är lite feg ännu. Johanna kom också hit och umgicks en stund och det var trevligt att sitta och surra med tjejerna. Efter mellis tog jag och Gabriel oss ut i solen och jag höll på att svettas ihjäl. Vi gick till Lekon och bytte ut racingbilen mot igelkotten från Brio. Gabriel tyckte den var jätterolig då den nickar med huvudet när den rullar! Efter det gick vi hem direkt och jag började med middagen, som Gabriel förövrigt bara spottade ut och kastade på golvet. Han har ju aldrig varit särskilt matglad men den senaste månaden har han inte ätit mycket vanlig mat. Han totalvägrar burkmat så nu äter vi samma mat hela familjen, han totalvägrar äta om han inte får äta själv, om han råkar få syn på pipmuggen innan eller ser en sked vägrar han öppna munnen för då ska han leka med det istället. Så nu lägger vi upp maten på en tallrik åt honom så får han plocka själv, men det funkar ändå inte riktigt. Lunch och middagar är  en mardröm hemma hos oss just nu. Gabriel är verkligen en envis liten kille som vet vad han vill, och när han inte får det så hörs och märks det (kan han ha fått det från sin mor kanske?) Han skriker, gråter och kastar grejer när det inte går som han vill. Det känns lite som att han är i någon "för-trots", för han ska verkligen testa gränser och ens tålamod hela tiden. Det gäller att vara konsekvent och visa att ett nej alltid är ett nej, oavsett hur mycket man gnäller. Tills nu har föräldraskapet varit ganska lätt, men nu är varje dag mer eller mindre en utmaning! :-) Men det har absolut sin charm, det är ju inget vi var ovetandes om innan direkt. Men det kom som ett bombnedslag! Jag älskar honom verkligen för alla hans små egenheter :-)

Dom ringde föressten från ikea idag och på torsdag kommer det jag beställt! :-D Wiiie! Simon jobbar dessvärre långa pass hela nästa vecka också, men veckan därpå börjar jag nog fixa med Gabriels rum, vill vara barnfri då det är lite jag ska pyssla med så då passar det bättre när S har ett par dagars ledigt. Nu måste det bli en ikea-tripp snart också så att jag kan köpa det sista!


OTUR med vädret!

Nog är det typiskt att när Gabriel väl blivit frisk och "vi" planerat in något roligt så blir det skitväder. Runt 7.30 imorse blev det svart ute, alltså seriöst, svart. Fick tända lamporna för att överhuvudtaget se något. Strax efteråt började det åska och regnet öste ner och det kändes som att den var precis utanför fönstret, den första som kom lyste upp hela vardagsrummet! Gillar inte åska, och Gabriel hade precis somnat i min famn och höll på att hoppa ur blöjan när det började. Nu tror jag bara det duggregnar lite, men vi får väl se om vi tar oss ut något i eftermiddag. Skippar lekparken i alla fall!

Britta kommer hit senare och det ser vi verkligen framemot! Om mindre än 2 veckor åker hon hem till Umeå och det vill jag verkligen inte :-( Men i höst ska vi åka ner och hälsa på henne, det är ju egentligen inte ens särskilt långt, 30 mil, men det räcker. Då måste vi ju hälsa på Jenny, Thomas och Sigge också! Vi får ta en minisemester :-)

Ringde precis på den där annonsen på Blocket, och det finns kvar :-D Jag hoppas att det är fint, samtidigt som en del av mig inte hoppas det så att jag inte ska köpa det, haha. Men det är verkligen något jag velat ha, till ett pangpris. Så vi får väl se hur det blir. Ska dit och kika ikväll i alla fall!

Feberfri

Idag är Gabriel feberfri! Tempen har legat på 37,4 i princip hela dagen, så lite högre än vanligt har den ändå varit. Imorgon är det förhoppningsvis fritt fram till en massa skoj och bus :-) Har ingenting planerat men vi ska i alla fall promenera till Lekon och byta en leksak han fick dublett av när han fyllde år. Han fick nämligen två stycken gröna Brio racingbilar och det lutar mot att välja en annan Brioleksak bara. Älskar deras fina träleksaker, Gabriel också! Han leker ofta med både racing- och brandbilen han fick i födelsedagspresent :-) Sen ska han nog få välja någon leksak också bara för att han är världens bästa unge!

Ikväll hittade jag en annons på Blocket som jag ska ringa om imorgon, annonsen har funnits i 1 månad så jag hoppas det finns kvar! Mer om det senare ifall det blir mitt :-)

Nu ska jag gå och pussa lite på min underbara karl!


Bloggtorka

Jag har verkligen helt tappat blogglusten, eller egentligen har jag ingenting att skriva om. Gabriel har haft feber som pendlat mellan 37.5 - 39,3 sen i torsdags. Trodde först att det var en reaktion av vaccinet han fick i onsdags men eftersom den hållit i sig så är det någonting annat. Ringde vårdcentralen igår och fick prata med en bvc-sköterska. Vi skulle avvakta till idag eller imorgon och sen höra av oss igen. Idag hade han 37,4 så vi får se om den stiger något mera, isåfall måste vi in på en koll imorgon. Jag har långledigt (5 dagar) den här veckan och S jobbar till 18 varenda dag så jag håller på att bli tokig av tristess. Jag hade ju hoppats på att jag och lilleman skulle hitta på en massa roliga saker i veckan, men istället så har vi inte ens klivit ut genom ytterdörren. Men prio 1 är ju att lilleman blir frisk!

I lördags var vi ju på bröllop. Bjuder dock bara på en bild eftersom min kamera verkar leva sitt eget liv? Bilderna blir röda inomhus, och ändå har jag inte ställt om några inställningar..

Cecilia och Robert var så himla fina och tårarna kom ett par gånger under kvällen vill jag lova! Och fester var riktigt rolig, en härlig blandning av människor!


Swoosch!

Den här veckan har bara swoschat förbi. Vi har egentligen inte gjort så jätte mycket, men det har varit ganska skönt efter förra veckans "stress" :-)

I tisdags hade vi 1 av våra sammanlagt 4 dagar lediga tillsammans denna månad, skönt att faktiskt få en hel dag tillsammans! I onsdags var det dax för Gabriels 1-års vaccin. Simon fick hålla om honom och stryka honom på pannan medan jag stod på avstånd med gråten i halsen.. Vi passade även på att väga lilleman och han hade gått upp 180 gram på 2 veckor! Vanligvis går han ju upp cirka 100 gram/månad men det var nog födelsedagstårtan som gjort susen ;-)

Idag har både jag och S jobbat så Gabriel har spenderat dagen hos farmor. Idag fick jag även uppleva separationsångest från Gabriels sida för första gången. Direkt jag gick in i ett annat rum eller vände ryggen till började han gråta. Det var jobbigt, riktigt jobbigt.. Huvva! Han hade nog saknat mig under dagen, och jag honom. Jag saknar honom verkligen varje sekund jag inte är med honom. Speciellt då han sover, då längtar jag bara tills han ska vakna så jag får krama och pussa honom igen! Tur att det inte blir förskolestart förän i januari. En positiv grej också är att jag loggade in på min sida på försäkringskassan igår och insåg att jag hade många fler fp-dagar kvar än jag trodde! Bra det! Fast det kommer ändå blir mycket pusslande under hösten.

Imorgon är äntligen dax för Cecilia och Roberts bröllop och jag är så förväntansfull, hihi! Igår köpte jag det sista till min outfit och jag är nöjd! Nu är allting färdigt med kläder och present, är lite osäker på vad lilleman ska ha på sig dock. Det finns verkligen inga "finkläder" till pojkar och det stör mig nå så enormt! Gabriel kommer vara med under ceremonin men sen kommer mormor och hämtar honom och så är de hos oss hela kvällen.  Tanken var först att han skulle sova hos henne, men eftersom de inte fått färdigt efter vattenskadan så blir det inte av. Inte mig emot egentligen, bara tanken på att han skulle sova borta gjorde mig nojig! Han är bara 1 år, han kommer nog hinna med att sova borta tids nog! :-)

Gabriels 1-årsdag

I lördags fyllde vår älskade son 1 år! Det här året har utan tvivel varit det absolut bästa, mest händelserika och mest lärorika året i våra liv. Jag älskar att vara mamma till den här underbara killen med de stora blåa ögonen, de ljuvliga blonda lockarna, de söta alldeles lagomt utåtstående öronen, det finaste leendet och det härligaste skrattet och den busiga personligheten ♥

Födelsedagen är verkligen en underbar dag att minnas, den kunde inte blivit mycket bättre. Tack till alla som uppvaktade honom på denna stora dag! :-)

Han fick ju också en massa fina presenter. Hade först en tanke på att lägga upp och fota allting, men det blev som inte av. Han fick i alla fall Kavat sandaler i strl 18, brio racingbil, brio brandbil, sparbössa med bilder på honom själv, kläder i strl 74, 80 och 86, dammsugare, Igglepiggle docka som pratar, sjunger och dansar, pussel, cd-spelare, tavla med namn- och födelseuppgifter, gosedjur, pengar till spargrisen, bilar och klossar!

 
  

  
  

   

   

(Foto: Johanna)

 Det verkar som att Gabriel ärvt sin mors gotta-mage, hela den lilla tårtan slank ner!


  

(Foto: Kristina)

Kristina gjorde verkligen en underbar tårta! Den innehöll glasskräm och blåbärsmousse och var täckt och dekorerad med MMF (marshmallow fondant). Den var himmelskt god kan jag lova! Och turkos och limegrönt, det kunde ju inte bli mer rätt än så :-)

Här är bilden som vi valde till Gabriels grattisannons som var i två av lokaltidningarna i lördags!

"Vi vill gratta våran lilla busunge som fyller 1 år idag den 17/7. Många pussar och kramar från mamma och pappa!"


Grattis Sigge 1 år!

Idag vill vi skicka stora grattiskramar till Sigge som fyller 1 år!

Tänk att det är ett ett år sen pojkarna låg yttepytte små på Barn 4 i Umeå och kämpade. Att se sin lilla nyfödda i en massa slangar är absolut det jobbigaste vi har varit med om, men veckan i Umeå lärde oss verkligen att inte ta något för givet. Tiden där gick verkligen långsamt, men tackvare Sigges föräldrar Jenny och Thomas orkade man ändå hålla humöret uppe. Barnen fick en lite annorlunda start i livet och det kändes på något sätt bra att ha någon att dela alla upp- och nedgångar med.

Grattis Sigge på din 1-års dag, hoppas ni har det bra och att vi förhoppningsvis ska kunna ses igen här framöver! :-)


Tårtbak

Började dagen med att ta itu med det enorma diskberget jag lämnade efter gårdagens bakande. Fick diska tre (!!) omgångar, många hade nog fått hjärtsnurp om de sett oredan där inne.

Efter någon timme kom Linn hit och gjorde oss sällskap. Gabriel och hon tävlade i vem som var starkast, haha. Dom såg gode roliga ut båda två! Jag älskar verkligen Gabriels små påhitt, min lilla charmör! Sen gick vi upp på stan en sväng och handlade ännu mera bakingredienser och ett parasoll till Gabriels vagn. Ville ha ett svart men de var slut så valet föll på en turkos. Förvånad? Hihi, förmodligen inte. Det blev i alla fall snyggt tillsammans med det gråa tyget. Kan inte sluta förespråka Scootern, den är verkligen helt suverän! Och framförallt är Gabriel så nöjd med att sitta framåtvänd och få se lite mera av omgivningen. Nu är barnvagnspromenaderna riktigt roliga! Sen gick Linn iväg till jobbet och bara en stund efteråt kom Kristina och Vendela hit. Gabriel var jättetrött men envisades med att vara vaken så han var ingen rolig lekamrat, men efter en stund gav han med sig och sov i 30 minuter och vaknade på strålande humör! Vi, eller ja.. mest Kristina fixade tårtbottnarna och tårtöverdraget och imorgon gör vi innehållet och dekorationerna. Ser verkligen framemot slutresultatet, och givetvis kommer jag lägga ut några bilder här på bloggen :-) Nu kan jag förhoppningsvis baka en lite "roligare" tårta, gäller bara att fortsätta träna så. Övning ger färdighet, men mitt tålamod räcker sällan till det :-P

Nu ska jag gå och lägga mig, måste upp till tvättstugan klockan 7 och så har det blivit lite ändringar i kalasplaneringen så jag känner mig minst sagt STRESSAD! Mycket att stå i imorgon.

Godnatt!

Banankaka

Jag är så trött, men sängen får vänta ett tag till. Båda mina hjärtan ligger och sussar medan jag väntar på att banankakan i köket ska svalna. Ska strax börja med glasyren och sen ska de bara skäras upp och frysas in så är allting färdigt för idag. Men undrar hur raka och fina bitar det kommer bli när ögonen går i kors?

Imorgon förmiddag ska jag handla lite bakingredienser som behöver påfyllning och på eftermiddagen kommer Kristina och Vendela hit så ska vi knåpa ihop tårtbottnarna och medan kidsen får roa varandra :-)

Skev ju föressten i mitt tidigare inlägg att Gabriel inte sover så länge under dagarna längre, men i eftermiddags sov han 2½ timme, så jag passade själv på att sova en stund istället för alla "måsten". Älskar att sova på dagen, det är så gudomligt skönt!

Vissa människor alltså..

Jag blir så förbannad. USCH USCH USCH!


Måste?

Jag måste baka, jag måste städa, jag måste laga middag, jag måste handla en till gång idag.. Jag gillar verkligen inte måsten.. Och vad är måste för ett ord egentligen, är det ens ett ord? Det ser ju hel konstigt ut och ju fler gånger jag säger det låter det ännu konstigare! Haha, jag är konstig! Jag längtar tills S kommer hem från jobbet så jag kan få lite avlastning, ibland är det svårt att få allting att gå ihop med en liten buse här hemma. Det är så tråkigt att S jobbar så långa pass i veckan när vi verkligen har mycket att stå i, 7/8.30/9.30-18 hela veckan.. Men på fredag kliver han av sin 9 dagars vecka, ledig lördag och sen väntar i princip en likadan vecka.. Vi hinner knappt se varandra.. 3 lediga dagar tillsammans i juli. Jaja, han jobbar kval på söndag i alla fall så det känns lite värt det i alla fall! Men vi ska absolut inte klaga, vet ju inte direkt hur det ser ut med jobb till hösten så då gnäller jag väl över att vi ses för mycket, haha :-)

Nu ska jag pyssla på lite i köket innan lilleman vaknar! Hans naps är inte så långa längre så det gäller att passa på medan det är lite lugn och ro :-)

100713

Började dagen med jobb mellan 8-13. Jag jobbade med Kristina och vi surrade mest tårtor utöver arbetet. Hon har erbjudit sig att hjälpa mig med tårtbaket och jisses vilka idéer hon har, spännande! :-) Trivs så bra i hennes sällskap, vi har så mycket gemensamt! Vi fyller år samma dag (och födda samma år), vi är båda vänsterhänta och hade jag och S fått en flicka hade hon mest troligt haft samma namn som hennes dotter! Lite roligt faktiskt :-)

Efter jobbet kom mamma och Gabriel och hämtade upp mig och vi åkte iväg till Storheden. Köpte mattan som jag tittat ut och en liten mjuk boll med Nalle Puh till lilleman som uppskattades väldigt mycket! Är supernöjd med mattan, vardagsrummet blev verkligen mycket hemtrevligare. När vi bytt den svarta bokhyllan till vitrinskåpet mot ett vitt och med nya tapeter i höst kommer det bli så fint! Då ska jag äntligen fixa min fotovägg :-) Det enda tråkiga är ju att datorn snart flyttar ut till vardagsrummet, men men.. Ska fixa ett finare databord tills dess i alla fall! Kommer bli så kul att inreda barnrummet så jag får väl ha överseende med det :-)

Efter den lilla shoppingturen åkte vi till sjukhuset och hälsade på min mormor som är inlagd just nu. Älskade, bästa mormor. Min mormor är verkligen en av de finaste och mest omtänksamma människan jag känner. Det är orättvist att hon inte får njuta av livet som andra 65-åringar. Jag älskar dig mormor ♥

Tand 3 och 4!



Gabriel kan ju numera stoltsera med 4 små tänder! Nummer 5 och 6 är också påväg i överkäken :-)


Ingen rast, ingen ro

Ja ni.. Känns verkligen inte som att jag har något liv längre. Det är sova-jobba-ta vara på tiden med Gabriel som gäller. Gabriel är ju förvisso mitt liv, men jag har verkligen varit asocial de senaste veckorna. Egentligen skulle jag ju inte jobba så mycket i sommar, men jag blir så fort snål när det erbjuds extraturer och möjligheten finns.

Både igår och idag har det varit ruskigt varmt här i norr, alldeles för varmt. Ärligt talat så gillar jag inte värmen så mycket, inte den här extrema i alla fall. Jag har inte möjlighet till att ta vara på solen på samma sätt nu som tidigare och så tycker Gabriel att den är så himla jobbig. Måste verkligen inhandla ett parasoll till vagnen så han får det lite behagligare när vi är ute och promenerar. Vågar ju knappt he mig ut med honom sånna här dagar!

Idag har han spenderat några timmar på eftermiddagen hos sin farmor då mitt och S schema krockade. Det var första gången jag lämnade honom hos någon annan. Annars så har ju antingen min mamma eller S varit här hemma med honom när jag jobbat. Det kändes konstigt, trots att det var hos någon han känner väl. Men det är ju bara att vänja sig, i januari blir det ju vardag!

Nu ska jag skicka in Grattis-annonser till våra lokaltidningar. Tänk att på lördag har vi en liten 1-åring här hemma ♥ Ofattbart!

Kärlek ♥

Gå in på Johannas blogg och kika på min snygging till son vettja! :-)

Uggla

I höstas sålde de en superhärlig ljuslykta i form av en uggla på lagerhaus. Hittade den av en slump i en blogg i våras och efter det var jag såld, och det var även alla ugglor på lagerhaus :-P Det har pratats om att den ska komma åter i lager då den var så populär, men än har ingen uggla dykt upp. Har hittat ett par på tradera men de har gått för mellan 100-150:- + frakt och nypris var 59:- så det känns inte så lockande :-) Men kanske någon som läser här som har denna underbaring som dom lessnat på? I såna fall - jag är intresserad! Hoppas i alla fall att den snart finns på lagerhaus igen!



Uppdatering: Den finns på lagerhaus hemsida nu! Gissa om jag ringer dit imorgon eller? HOPPAS de finns kvar!


Inte kry

Lilleman har blivit mer snorig än igår och jag kan inte hitta hans näsdroppar någonstans! Inatt var han ganska rosslig, men det låter mycket bättre idag men vi har lite bricanyl kvar som han ska få ikväll. Jag hoppas han blir frisk fort nu, det skär verkligen i hjärtat att se honom ledsen när han har det så jobbigt. Men han är i alla fall pigg och glad idag :-)

Idag stannar vi nog bara inne och myser. Hade ju en massa inplanerat men det var ingenting som inte kan vänta (men tråkigt ändå!) och att Gabriel kryar på sig är ju prio 1 :-) Det behövs ändå pysslas här hemma så.


 
Gofisen min!


Stress och bvc

Herregud, inte hann jag med mycket idag alltså. Ibland räcker tiden inte riktigt till och jag önskar att timmarna kunde vara några fler! Får vara effektiv imorgon istället.

Det gick bra på bvc i alla fall! Han väger numera 7460 gram (+240 sen sist), är 72 cm lång och lillahuvudet mäter 44,5 cm. Han går upp sakta men säkert men följer sin kurva! Blev inge vaccin idag eftersom han är lite förkyld så vi fick en ny tid om 2 veckor. Det var bra att vi hade ett läkarbesök också eftersom Gabriels vänstra öga vätskat de senaste dagarna, men läkaren tyckte det var så fint så och att vi bara skulle tvätta med vatten. Jag hoppas bara det inte är någon ögoninflammation på gång, vill ju inte att han ska vara sjuk inför sin födelsedag! När han är 15 månader ska vi på nästa besök, både vår bvc-sköterska och jag tyckte att 18 månader var lite väl länge.






Dagens

Idag står följande på schemat:

  • Städa
  • Ringa försäkringskassan, CSN och hyresvärden
  • Lunch
  • 1-års kontroll + läkarbesök
  • Mys och gos!
  • Prata med chefen och hoppas på det bästa! > jobb 15.30-20.30
Idag är det äntligen dax för Gabriels 1-årskontroll + läkarbesök. Läkarbesöket var frivilligt men vår bvc-sköterska tyckte det var nödvändigt och det är ju bara bra att läkaren kollar att allting är bra med lillhjärtat vårat! Vi har inte varit dit på 7 veckor så det är riktigt spännande att se hur mycket lilleman växt sen sist :-) Jag hoppas att han spräckt 8-kilosgränsen och jag tycker han har blivit så tung så det kanske inte är helt omöjligt!

Jobbar med Kristina ikväll och vi ska surra tårtor utöver arbetet ;-)  Hon är verkligen grymt duktigt på bakning så hon har säkert många bra tips och idéer :-)

Citat

"Den dagen du bestämmer dig för att skaffa barn bestämmer du dig även för att ha ditt hjärta springandes utanför din kropp för resten av ditt liv"

Så sant så!


Uppdatering av önskelistan

Gabriels önskelista är uppdaterad med fingerfärg och spargris!

100706

Idag har jag hunnit jobba, och inte så mycket mer.. Fixat middag, nattat lilleman och påbörjat rensa lite i datarummet, eller förrådet som vi oftast kallar det. Det är ju ett 11 kvm stort förråd i princip då vi har fullt i det i källaren och en massa prylar till övers. Imorgon ska vi försöka köra iväg min gamla säng då vi ska sätta den i Simons pappas förråd, hoppas det fixar sig bara. Den står ju bara och tar plats och den måste ju ändå iväg innan jag börjar dona med barnrummet.

Måste hiva mig iväg till storheden också någondag så jag hinner köpa mattan. Men när ska jag få tid med det liksom? Har verkligen fullt upp nu i 2 veckor! Och sen är det inte det lättaste att ta sig dit utan körkort! Men det löser sig nog på ett eller annat sätt :-)

Idag har jag haft ont i magen hela dagen. Återigen har det börjat gorma med byte av arbetspass på Gabriels födelsedag.. Är så rädd att jag ska behöva jobba.. Men ska gå och prata med den vikarierande chefen imorgon, hon verkar rätt bra att ha och göra med och om jag bara förklarar allting från början så kanske jag får ledigt. Hoppas verkligen det..

Gäsp

Får man ens vara såhär trött efter bara 5 timmars jobb? Men jag är alltid helt färdig efter att ha jobbat kväll, det "kräver" lite extra av en..

Idag har vi inte gjort många knop här hemma.. Myst och busat, men det är det bästa! Min mamma kom hit på eftermiddagen eftersom hon skulle vara med Gabriel de timmar både jag och S jobbade. Imorgon jobbar jag 7.30-16.30 och det är inte min favorittur direkt.. Men sen jobbar jag två korta kvällar så då har jag tänkt hinna med lite roligheter!

Gick in på jysk.se nyss och hittade vardagsrumsmattan jag vill ha nedsatt med 400 kronor till och med den 18 juli, en mörkgrå ryamatta.. Månne vi slå till nu? Behöver verkligen en matta i vardagsrummet och den är ju så himla fin! Får prata med han där jag bor med :-) Fast jag brukar i slutändan ändå få som jag vill hihi!


Slut för idag

Nu går jag och lägger mig efter typ 2 timmars tårtrecepts letande. Eftersom vi nog blir rätt många tänkte jag göra tårtor i långpanna. Någon som har ett bra recept på detta? Att det ska kunna vara så stressande med kalasplanering :-P

Rolig lördag!

Jag hade verkligen superroligt igårkväll!

Började kvällen med att möta upp Britta, Linda, Sofia och Emilia på Sushi & te. Britta hade bokat tatami (?) rummet och det var supermysigt att sitta där och käka god mat och surra :-) Har verkligen börjat älska sushi, har dock inte provat så många olika sorter ännu. Sen kilade vi vidare till Henke som hade husfest! Vi blev en massa folk och jag hann faktiskt bli lite på lyset! Men alldeles lagom, precis som planerat :-) Vid 23 snåret gick vi till festivalområdet och där var det minst sagt fullt med folk! Endel välbekanta ansikten och jag blev så himla glad när jag såg Johan och Egon! Tänk att det redan är 3 år sen vi tog studenten, gymnasietiden var verkligen sjukt rolig tillsammans med dom! :-)

Idag har jag mått bättre än jag trodde, hade sån hemsk huvudvärk när jag la mig inatt men den hade tack och lov gått över när jag vaknade :-) Vi har verkligen tagit det lugnt här hemma idag, och skönt det! Imorgon jobbar jag kväll. Skulle egentligen varit ledig tills på torsdag men fick chansen att jobba fyllnads 3 dagar och det passade perfekt då min mamma kunde vara med Gabriel 2 timmar imorgon och sen var både jag och S lediga tisdag - onsdag! Lite extra pengar är bara bra :-)


Välkommen till världen Nelson!

Jag är helt tårögd och skakis! Fick alldeles nyss ett mms av Nina på ett litet underverk som kommit till världen idag! :-)

Grattis Nina och Marlena till er efterlängtade son!

Tacka vet jag internet

Haha, nu ska ni få höra..

När jag öppnade blöjan på lilleman tidigare idag var det fullt med små kristaller i hela blöjan. Har aldrig någonsin sett det förut och det första jag tänkte på var ju njursten då man kan kissa ut kristaller. Men dessa var mjuka och han har ju som inte visat att han har ont? Så jag ringde min mamma och hörde som inte hade en aning och sen googlade jag på "små kristaller i blöjan" och fick direkt upp en massa svar. Tydligen finns det små kristaller i blöjor som ibland kommer fram. Så då vet jag det! :-) Har aldrig hört talas om det förut bara!

All black

Har provat lite outfits ikväll och jag tror att det blir helsvart imorgon trots allt. Älskar verkligen min nya svarta klänning och den hade passat sååå bra imorgonkväll! Kanske satsar på en mörklila/lila ögonskugga och något snyggt nagellack isånna fall? Jag är ju ingen hejare på det här med ögonskuggor, men det blir nog bra ändå :-)

Imorgonbitti ska jag + lilleman och Britta gå till området och luncha. Vår hyresvärd bjuder på mat och dryck för 2 personer och eftersom S jobbar ville jag ta med mig Britta :-)

Nu ska jag krypa ner under täcker så man orkar med morgondagen!

Gjort stan

Direkt efter jobbet idag traskade jag hem och "hämtade" lilleman som hade haft en jättebra dag med mormor! Vi kilade upp på stan och jag började min jakt efter spetsleggings. Fick tips ett tips av Ida att det fanns på Magi, och det gjorde det, bara inte i min storlek. Men det slutade i alla fall med att jag kom hem med 2 enkla klänningar (men den ena är så kort så den kan jag knappast använda som klänning med mina 176 cm), svarta tights och ett par grymma pjux åt Gabriel. Det är ju supersvårt att köpa skor till småbarn! Att känna så att de är rätt storlek osv. Dessa var lite stora ännu, men vill ju absolut inte köpa för små så.




Baka, baka liten kaka

Snart är det ju dax för 1-års kalas här hemma hos oss och jag funderar mycket på vad som ska bakas. Jag har typ aldrig bakat tårta och nu hade jag tänkt försöka mig på två olika sorters i alla fall. Så nu hoppas jag på att ni läsare kan komma med lite tips, idéer och recept på en massa gotta :-)


Upp och ner

Mitt humör har verkligen pendlat de senaste dagarna, det är bara så tråkigt att bära på en massa negativ energi..

Imorgon jobbar jag 8-13 och då ska min mamma vara ett par timmar med G eftersom Simon också jobbar. Sen måste jag iväg på stan och leta leggings till på lördag. Är ute efter ett par spetsleggings, men det verkar ju vara omöjligt att hitta! Om jag nu inte hittar något imorgon blir det nog en sväng till grannstaden på lördag. Vill ha ett par mönstrade i alla fall då klänningen jag tänkt ha är helsvart. Ser verkligen framemot lördagen, älskar alive helgen, hela Boden är verkligen i rörelse!

Ska föressten göra en beställning från ikea någongång här framöver, så hojta till om någon vill vara med och beställa. Frakten är ju så förbaskat dyr, 500 spänn liksom. Men det blir dyrare med bensinpengar och att hyra släp så det är lika bra att beställa :-) Plus att då får man det uppburet till lägenheten!

Nu ska jag göra mig iordning för kvällen!

Min underbara mamma!

Det är tur att jag har världens bästa mamma. Inte så konstigt att Gabriel tyr sig så mycket till henne, han vet nog hur mycket hon älskar honom!

Arrrg!

Jag skulle visst inte tagit på mig något vik i sommar. Vissa parter sviker nu helt plötsligt och sätter oss rejält i skiten. Nu står vi utan barnvakt 4 dagar, kul va?!


RSS 2.0