Förkyld

Nu ska jag gå och lägga mig.. Gabriel har smittat mig med sin förkylning och jag har ordentligt ont i halsen, kan knappt svälja och rösten är påväg bort..  När jag tänker efter så är det 3e påsken i rad som jag är förkyld.. Förhoppningsvis lägger det sig lite för på fredag ska jag ju jobba, och jag tänker inte vara sjuk när man för en gångs skull tjänar bra med pengar!

Ikväll har jag kastat bort de två garderobsblommorna som stått i datarummet och planterat två små skott från svärmorstunga jag fått från jobbet :-) Det var passligt då det är just svärmorstungor jag vill ha i Gabriels rum :-) Förhoppningsvis tar de sig, jag har faktiskt aldrig planterat blommor förut!

Nä nu ska jag dricka upp mitt "frukt & yoghurt-te" och sen lägga mig så jag orkar med städningen jag måste göra imorgon.

Tack!

Tack för de 3 fina kommentarerna om mitt beslut att jobba i sommar. När jag kom till jobbet idag kände jag mig direkt säker på att jag valt "rätt". Simon kommer att jobba hela sommaren och det var ju också ett litet hinder till att kunna jobba men det har vi löst med hjälp av Gabriels underbara mormor och farmor. Vi kommer ju arbeta skift både jag och Simon och förhoppningsvis går vi om varandra de flesta dagar. Simons mamma har semester hela juli och de dagar det behövs kommer Gabriel att vara hos henne. Men då är den 1½ vecka i juni som det kan bli lite pusslande med, men jag jobbade så få dagar så det handlar nog inte om många dagar och då får vi se hur det passar mormor och farmor. Men det ska nog inte bli några problem!

Stora blå


Sommarjobb

Efter många om och men, diskussioner i timmar och planering har jag bestämt mig för att jobba 4 veckor i sommar. Det var verkligen inget lätt beslut och jag har funderat väldigt mycket runt omkring det. Jag vill inte jobba mycket och jag önskade att få gå på det 50% vikariatet och det fick jag. Jag kommer jobba mellan den 21 juni - 18 juli samt helgen 6, 7, 8 augusti. Midsommarhelgen kommer jag också att jobba och så är jag schemalagd helgen Gabriel fyller 1 år, men tack och lov är de helt underbara personalen där och chefen är bra och jag kommer inte behöva jobba den helgen, alternativt inte lördagen då han fyller år. För det finns inte en chans i världen att jag jobbar på Gabriels 1-års dag! Innan jag bestämde mig till 100% att verkligen ta det kollade jag igenom schemat och det blir sammanlagt 85 h på 4 veckor och en vecka jobbar jag bara en dag. Men det är ju precis så jag vill ha det: korta turer och få dagar. Sen om jag vill kan jag ju alltid jobba fyllnads.

Jag vet inte riktigt vad jag ville med det här inlägget, kanske bara bekräfta för mig själv att jag gör rätt. Ibland känner jag mig som en dålig mamma när jag jobbar.. Och ibland känns det som att alla tycker jag är det, även fast jag vet att det kanske inte är så.. Nåja, jag och Simon är nöjda över vårat beslut och det är ju egentligen allt som räknas.

100331

Här startade morgonen 6.30. Simon gav Gabriel 220 ml ersättning och så var det dax för honom att kila iväg till jobbet. Idag blir det samma "procedur" som förra veckan då vi möter upp Simon utanför hans jobb och så får han ta barnvagnen :-) Ska bli skönt med en barnvagnspromenad, har bara gått utan Gabriel och vagnen de senaste dagarna.

Gabriel har fått ta ett morgonbad idag. Det tyckte han var så himla roligt! Han plaskade och skrattade! Måste nog köpa nå badleksaker så han har något att leka med :-)



Idag har Gabriel sin nya fina body han fick i namnsdagspresent av oss :-)


215 miljoner

Det har ju varit en het snackis om personen som i lördags blev 215 miljoner kronor rikare.. Ja.. Vad skulle man egentligen göra med så mycket pengar? Personligen så hade jag inte velat att folk visste att man hade så mycket på kontot och jag tror faktiskt jag hade fortsatt som vanligt, men att allt hade blivit lite lättare och man slapp tänka på skulder osv förstås :-)

Men några saker jag kan komma på lite såhär snabbt som jag hade gjort är:
- Betala bort mina studieskulder
- Börja plugga till sjuksköterska
- Köpa hus: renovera och inreda det precis som jag vill ha det
- Köpa en lägenhet på Åland
- Börjat med körkortet och köpt bil
- Bokat en utlandsresa
- Satt in pengar på Gabriels sparkonto till framtida lägenhet, körkort osv..
- Skaffat ett gymkort

.. det går ju att göra listan hur lång som helst i och för sig. 215 miljoner är ju så galet mycket pengar! Jag och mamma tippar ju lotto varje onsdag och lördag så någongång kanske det är vi som tar storvinsten ;-)


Mobilblogg

Försökte mig på att mobilblogga det förra inlägget. Det gick ju, men tyckte det var lite gormigt. Vill hinna lära mig innan vi åker till Åland då det kanske blir något blogginlägg under resan :-) Väl där kommer jag ju dock inte blogga från mobilen då det är "utomlands" och förmodligen inte skulle bli så billigt!

Nu ska jag dricka upp min kopp kaffe så ska jag sova sen. Imorgon jobbar jag 12-16.30, skönt med ett kort pass!

Jeans till Gabriel

Gabriels nya supertuffa jeans! De är i strl 86 och kommer passa perfekt i höst/vinter.

100329

Gårdagen var riktigt mysig. Det var så härligt att komma ut och göra något tillsammans, men lite ovant att vara utan Gabriel :-) Det ska inte dröja så länge tills nästa gång bara! Det var ju första gången vi var barnfria.

Idag har jag jobbat 6.45-15.45 och imorgon jobbar jag 12-21. Ska en snabbsväng på H&M innan jag börjar imorgon också, ska köpa pyjamaser med kortaärmar och ben till Gabriel.

Ikväll har jag varit förbi Malin med familj en snabbis och kollat in deras nya place :-) Blir nog riktigt fint, och de flyttade ungeför 50 meter närmare oss ;-)

Nu ska jag krypa ner under täcket så man orkar kliva upp med lill-älsklingen klockan 6!
Godnatt!

Videkissar

Jag är intresserad av att köpa en tavla från IKEA med videkissar. Om någon har en sådan eller känner någon som har en och vill sälja hör gärna av er! :-) Till min stora besvikelse har de slutat säljas på IKEA..


Orange

Igår köpte jag orangea tulpaner och de är så himla fina! Jag älskar tulpaner!


2 år

Idag har jag och Simon varit tillsammans i 2 år och det ska vi fira med att gå ut och äta på Ming ikväll - barnfria! Det är första gången vi gör något tillsammans utan Gabriel. Han får vara hemma med mormor :-)

Mellan 12-17 har vi tvättstuga och så kanske jag och mamma ska iväg en snabbis till H&M :-)

Idag är Victoria och Simons bebis beräknad och vi väntar spänt på det lilla pyret :-) Hoppas det inte dröjer allt för länge till!

Shoppingen från i torsdags

Jag är uttråkad och tänkte passa på att lägga upp bilderna på shoppingen här om dagen som utlovat. H&M hade ju invigning i torsdags och jag lyckades vara 1 av de 100 första besökarna som fick ett presentkort på 200:- och så fick man 100:- rabatt om man handlade för 500 så jag betalade exakt 236:- för detta:

  
  



1. Två stycken baslinnen (mörkgrått & rosa)
2. Oversize.. tja vadå?
3 & 4. Halsband
5. Body & byxa till Gabriel (storlek 74)


Kappahl handlade jag detta åt Gabriel i storlek 74:



Blev visst lite turkost åt honom, men jag älskar turkost så!

Givetvis gick vi till nya inredningsbutiken Hemma hos Molly också och där hittade jag denna superfina mörkgråa skålen för 89:-. Den fick bli en fruktskål här hemma :-)


In the pocket baby

Har funderat lite över hur man ska lösa det här med barnstol när vi är på Åland. Visst hade det gått att ha honom i famnen och mata honom så, men att göra det mellis-lunch-mellis-middag-kvällsmål i 1 vecka kändes inge vidare skoj! Vi har fått låna en barnstol man fäster på bordet men jag vet att pappas och deras bord inte orkar den och så tar den så stor plats/vikt i resväskan så då hittade jag den briljanta barnstolen In the pocket baby på Tradera. Så givetvis budade jag hem den :-) Modellen passar de flesta stolsmodeller och den är ju så smidig att ha med sig! Denna är ju perfekt också då man är på fik eller liknande och alla barnstolar är upptagna!

 


100327

Imorse slog Gabriel upp sina stora blå redan 5.15! Jag var så trött då så jag "tjatade" till mig en sovmorgon ;-) Simon ska ju på 30års fest ikväll så då tyckte jag att jag kunde få sova imorse då det blir jag som tar morgondagen! Inatt ska klockan ställas om 2.00 och jag hoppas att Gabriel också ställer om sin egen klocka, men jag har hört att det kan ta ett par veckor. För vaknar han ex samma tid imorgon så är klockan egentligen 4.15.. Och det känns verkligen inte okej! :-D 

Jag hade tänkt att jag och Gabriel skulle följa med Simon upp på stan en sväng, men Gabriel är så snorig så vi stannar hemma. Kanske blir en sväng imorgon! Känns kul att man äntligen kan söndagsshoppa i den här stan!


100326

Jag är otroligt trött och orkar därför inte göra någon märkvärdig uppdatering. Gabriel har i alla fall spenderat hela dagen med världens bästa mormor och jag och S har jobbat.

Gabriel fick lite presenter av oss idag, lite sena namnsdagspresenter kan man säga :-) En bok med 365 korta godnattsagor, en liten lastbil med "sprättande" kulor i flaket och en slags konbyggsats. Han blev då så nöjd, lastbilen blev snabbt hans favorit! Måste ner i förrådet och ta upp säckarna med leksaker han fått låna av sina småkusiner Fanny och Ellen! Det är en hel del och vi behöver lite bus- och lekmaterial :-)

Nu ska jag diska undan efter middagen, slå på en panna kaffe och så kommer Britta hit på en stund.

Heldag på stan

Nu är jag och Gabriel hemma från stan, vi har varit där sen klockan 10.15 imorse! Det har varit roligt: shopping, god lunch och trevligt sällskap!

Lägger in bilder på det senare, nu ska vi beställa pizza :-D

H&M

Idag öppnar H&M här i stan!!! Jag och Gabriel har planerat en heldag med finaste Gudmor! :-)

Zzz

Gabriel har precis somnat. Han ville inte alls somna i sängen så jag tog upp honom och då tog det inte många sekunder innan han sov :-) Jag hoppas han sover i alla fall 1 timme nu, har lite saker jag vill hinna fixa innan vi måste bege oss ut! Jag börjar jobba klockan 12 och Simon slutar 11.30. Passligt är att våra jobb ligger typ 100 meter ifrån varandra så jag och Gabriel möter upp honom utanför hans jobb när han slutar så får han ta lilleman och jag kilar vidare till jobbet - smidigt! :-)

Nu ska jag börja med att plocka undan disken. Snart har vi diskmaskin och jag längtar så! Visserligen en liten bänkis, men det är bättre än ingenting :-)

Idag är det ingen vanlig dag..

.. för det är Gabriels första namnsdag! :-)

Gabriel är ett hebreiskt namn med betydelsen "Guds kämpe" eller "den som kämpar för Gud". I nya testamentet är Gabriel namnet på en av ärkeänglarna.



Grattis älskade Gabriel!


Godmorgon från soffan


En stor bild på mitt lilla hjärta



Jag älskar dig Gabriel! Du är mitt liv, mitt allt! Det bästa som har hänt mig!


Edgen

Efter att ha läst om barnvagnar på flygplan har vi beslutat att vi inte kommer ta Scootern till Åland. Verkar som att de flesta har dåliga erfarenheter och att vagnarna gått sönder såsom skador på tyget, snett chassi osv. Så det blir Edgen som åker med, den är ju klumpig men det får vi (läs: jag) stå ut med! Är inte lika rädd om den även fast jag givetvis hoppas den kommer ut i samma skick som vi lämnade in den i bagageincheckningen :-)

Sen kom jag även på att på både flygbussen och bussen som går ut till båten måste vagnen ligga i "bagageutrymmet så då kan den ju bli lite sned, smutsig eller så..

På alla fyra

Kolla min duktiga lille kille! Direkt man lägger honom på golvet börjar han öva på att ta sig upp i krypställning och han står så i ungefär 5-10 sekunder åt gången :-)


Sjukling

Gabriel är fortfarande sjuk och dagens planer är därför inställda! Jag tycker att han har varit nog sjuk den här vintern, var ju bara 1 månad sen sist..

Mormor kommer hit och är med Gabriel under tiden jag är hos tandläkaren. Bästa, finaste mormor! :-)

Nu ska jag ta en dusch innan S ska iväg till jobbet.

Trötta

Nu ska jag alldeles strax krypa ner under täcket, är galet trött! Min mamma frågar varje dag om jag är sjuk eftersom jag är trött hela tiden..

Gabriel är febrig (38,3) och det rinner ur lillnäsan, men han har varit pigg och glad hela dagen ändå! Han somnade 19.15 efter en flaska ersättning, har blivit lite mer ersättning än valigtvis idag då han inte riktigt velat ha vanlig mat/gröt. Han hade inte tålamod att tugga..

Om Gabriel är piggare imorgon ska vi förbi Victoria! Hoppas, hoppas.. Sen ska jag till tandläkaren.. Inte alls roligt, och inte billigt heller. Förhoppningsvis ser allting ut som det ska :-)

På de små fötterna

Hur söta är inte dessa små tygskor? Såna ska givetvis inhandlas till Gabriel att ha på fötterna i sommar :-)



 Skor, 99:- Lindex


Svartvit & färg



Skuggningen ser jättekonstig ut när de är inscannade, men i verkligheten är bakgrunden nästintill vit!

Nöjd!

Nu har vi hämtat ut bilderna, jag och Gabriel tog oss en promenad i det underbara vädret! Eller tja Gabriel somnade direkt jag vagnen började rulla ;-) Vilken snygging till son vi har alltså! Hihi, är jätte nöjd! Ska skicka in till Fuji senare i veckan och framkalla ännu några kort. Eftersom varken mormor och morfar eller farmor och farfar lever tillsammans är det ju så många kort som ska bort! Sen så måste ju Gudmor och Gudfar få varsitt :-)

Scannern funkade, men jag vill fråga S först innan jag lägger ut dom på internet!

Lite sovmorgon

Imorse s ov Gabriel till 7.55. Jag tror att han var helt slut efter igårkväll då han panikskrek i nästan 2 timmar, med några korta uppehåll.. Mitt lilla hjärta.. Han var verkligen helt otröstlig, men tillslut somnade han på Simons bröst. Idag verkar han pigg, lite febrig och snorig men ändå på gott humör :-)

Idag står städ på schemat (som vanligt hihi), nu när Gabriel börjat åla och tar sig i princip överallt vill jag ha det rent på golvet! Och så ska vi till Dyveke och hämta ut fotona på Gabriel :-D Det är ju bara ett kort, men i flera olika storlekar. Om vår scanner vill samarbeta så ska jag visa här i bloggen!

Nu ska jag duscha och sen äta frukost!

Ha en bra dag!

Söndag

Nu är tvbänken ihopbyggd och jag är ärligt talat inte speciellt nöjd. Men det handlar nog om missnöje över hela vardagsrummet. Men det blev verkligen fräscht med vitt! Hittade föressten en ryamatta på Jysk igår som jag vill ha, men 1200:- känns lite saftigt. Fast det är ju vad mattor faktiskt kostar!

Ikväll kommer Britta hit! Mysigt!

Nu ska jag börja med middagen, vi har inte ätit någon lunch idag så jag är vrålhungrig! Enchiladas med tonfisk ska jag testa idag :-)

Tummen upp och pensionerad liggdel

Sittdelen fick godkänt av Gabriel! Och av oss! Han var så himla nöjd när han fick sitta och titta på alla människor på affärerna. Gullungen! Nu har vi pensionerat liggdelen i alla fall :-) Han hade inga problem att somna i vagnen heller, hann knappt komma ut genom dörren! Och då var det så himla smidigt att bara fälla ner ryggstödet, dessvärre finns det inte fullt liggläge på den, men nästintill!


Gabriel halvslumrar i vagnen :-)


Till Gudmor


Vår dag i Luleå

Vi har haft en mysig dag! Det blev lite shopping, besök på Simons gamla jobb och så besök hos Frank, Åsa och Tyra. Gabriel tyckte det var så himla roligt att leka med Tyra 9 år :-) Vi åt mat från McDonalds (och skriv nu inte att det är äckligt, jag är från Åland och då fanns det inget annat än McDonalds när man var i Sverige och jag har därför aldrig ätit annat :-P). Ikväll blir det bara lugnt, är så himla trött så :-)



Två krukor till sovrummet (30:- styck på REA) och två barnmatburkslock



"Geggamoja"-mössa till Gabriel. Den är lite stor ännu, men vi har tänkt den främst till hösten :-)


100320

Godmorgon godmorgon!

Lilleman vaknade 05.55 imorse, rätt tidigt men jag skuttade upp ur sängen eftersom jag laddat nya telefonen under natten så jag ville ju börja pilla med den :-) Gabriel fick 200 ml ersättning och sen fick han komma över till vår säng.

Idag ska vi åka iväg till grannkommunen (Luleå). Jag vill på H&M, Gallerix och Polarn o Pyret och så ska vi hälsa på Frank med familj :-) Ska bli jätte trevligt!

Igår bytte vi till sittdelen på vagnen och Gabriel ska få prova idag hur det känns med den! Endel har reagerat på att han är såpass stor och fortfarande använder liggdelen men han har ju inte haft något behov av att sitta upp, vissa säger att jag haft det bra ;-) Han är ju alltid så nöjd och tillfreds i vagnen :-) Sen så tycker jag inte om sittdelen, tycker han sitter så konstigt.. Men han fick provsitta i den här hemma och han blev jätte lycklig :-) Det blir nog bra skulle jag tro! Har satt i åkpåsen för att han ska sitta bättre, men då oroar jag mig givetvis att han ska få det alldeles för varmt! Gaah, det är mycket att tänka på! :-D Fast hellre att han har det lite för varmt än att han ska frysa!


-

Jag är rastlös! Riktigt rastlös.. Ska ta tag i disken som blev efter middagen, men när det är färdigt då? Nåja, så är det ibland!

Massa shopping

Vilken shoppingrunda vi varit på idag alltså! Tvbänk, mobil (!!), 4 svarta förvaringsboxar till hallen, fleecepläd till Gabriel att ha i vagnen och våtservetter.

Mobilen blev en Nokia 6700 Classic som jag ville ha! Elgiganten hade ett bra erbjudande när man skaffade ett abonnemang som jag redan hade tänkt fixa så då slog jag till!

Vi har precis fått vår gamla tvbänk såld. Det kändes lite vemodigt, den var så himla fin, men väldigt opraktisk! Nu har vi i alla fall köpt en vit! Måste erkänna att den inte vad lika fin som på bild, men den kommer passa in jättefint här :-) Ska inte bygga ihop den idag dock, vill bara ta det lugnt ett tag nu..

Föressten, Gabriel var så himla söt idag inne på Elgiganten! Det var ju hans favoritaffär - en massa elektronik! Han var så himla exalterad, kunde inte alls vara stilla i famnen! Sötpojken :-)

Nytt i hemmet

Nu ska vi alldeles strax iväg till Storheden. Väl där ska jag köpa en ny tvbänk och förvaringslådor till hallen! Klockan 14 kommer det ett par och ska kolla på tvbänken, men nu på morgonen har en annan ringt och sagt att han köper den om den finns kvar senare i eftermiddag :-D Perfekt! Tvbänken jag kikat på är nämligen nedsatt från 999:- till 600:- på Jysk denna vecka och nu vågar jag ju slå till då jag vet att vi får vår såld! Hoppas bara den är lika fin i verkligheten som på bild :-) Den är lite mindre än den vi har nu, men snart ska ju den stationära datorn ut till vardagsrummet och då måste vi möblera om så det är bra att den är lite mindre.

Nu är det dax för blöjbyte och sen klä på oss ytterkläderna.
Ciao!

Depp

Jag känner mig deppig.. Allt känns bara fel av flera anledningar. Jag hoppas morgondagen blir bättre, men jag och Gabriel ska ju iväg med mormor och Björn så det blir nog trevligt!

Lilla sötnosen

..när han tog sin förmiddagsnap tidigare



Nu ska jag packa skötväskan och klockan 13 ska vi möta upp Linn och Ebba och gå till öppna förskolan :-)


Ny mobil?

Jag är i behov av en ny mobil. I ungefär 1 år har jag haft en samsung som jag köpte på ica för 299:-, och den har faktiskt fungerat över förväntat. Men nu håller den helt på att lägga av.. Så jag skulle verkligen behöva en ny.. Hade först funeringar på att köpa Linns samsung då jag velat ha en sån tidigare men har insett att jag inte vill ha toutchscreen, tycker inte alls det är bra. Är nog jag som har för klumpiga fingrar :-) Men jag har hittat två Nokia som jag skulle kunna tänka mig. Det som jag känner är viktigast är att den har en relativt bra kamera och mp3. Men prisskillnaden mellan dessa två är ändå 1000:-, så vi får se.. Ska följa med mamma och Björn till Storheden imorgon och de skulle på OnOff så då ska jag kika på dem, tycker ändå det är bäst när man får klämma och känna :-) Men sen får vi väl se vad vi har för utgifter denna månad, vagnen kostar ju endel och så tror jag att vi kommer få en rätt saftig sluträkning på elen denna månad också.



 Nokia 3710 fold: 3,2 megapixel kamera, ca 1500:-


Nokia 6700 Classic: 5 megapixel kamera, ca 2500:-


Ålar!!

Gabriel har ålat, framåt nu på morgonen!! Min underbara unge :-) Men jag tror inte att han var medveten om det! Jag började nästan gråta, jag blev så stolt! Det är så underbart att få vara med om alla dessa "första gånger", älskade Gabriel!


Förbud

Från och med imorgon har jag totalt gottaförbud på obestämd tid. Inge onyttigt överhuvudtaget, inte ens på helgen!

Punkt.

Gabriel 8 månader

Idag blir vår lilla prins 8 månader. Tänk att det redan gått 8 månader sen den där soliga fredagen i juli då vi fick möta vår son för första gången - den lyckligaste dagen i vårat liv!

Gabriel 8 månader

  • Använder storlek 68 på kläder
  • Använder storlek 3 på libero-blöjorna
  • Sover mellan 20-07 +/- 1 timme
  • Somnar i sin egen säng och sover i den till morgonen
  • Sover med "apan"
  • Sover 2 gånger om dagen (30-120 minuter åt gången)
  • Kan vända sig från mage till rygg
  • Tar sig dit han vill genom att "snurra", vrida och vända sig!
  • Använder napp
  • Har två små tänder i underkäken
  • Tuggar på allt som kommer i hans väg
  • Tycker om att pussas och göra puss-ljud
  • Ler stort och ofta
  • Skrattar dagligen och får ibland sina små skrattattacker :-) 
  • Är en liten surrpinne
  • Älskar fortfarande att åka vagn och ligger ännu i liggdelen men det börjar vara dax att byta snart
  • Är gosig och vill gärna vara i famnen
  • Försöker hela tiden att ställa sig upp i krypställning och det är inte alls långt borta nu
  • Sitter i sin stol vid matbordet
  • Är ganska blyg mot nya människor men han är så nyfiken så han kan inte låta bli att titta trots att han kanske börjar gråta
  • Älskar att bada och plaskar som en tok i vattnet
  • Älskar när man sjunger Imse Vimse Spindel för honom och extra roligt är det när man gesikulerar med hans händer
  • Sitter stadigt utan stöd men han har så mycket "spring" i benen så han tippar ofta omkull
  • Är ett litet busfrö
  • Tycker om att leka tittut
  • Är en bestämd liten kille som vet vad han vill!
  • Är pappas pojke

    Gabriels matrutiner 8 månader

    Ca 06/07.00 Frukost - 200 ml ersättning
    Ca 09/10.00 Mellis - 1½ portion gröt
    Ca 12/13.00 Lunch - Yttepyttelite mat och bär-/fruktpuré till efterrätt
    Ca 14/14.30 Mellis - 200 ml ersättning eller turkisk yoghurt och bär-/fruktpuré-röra
    Ca 17.00 Middag - Yttepyttelite mat
    Ca 19/19.30 Kvällmål - 1½ portion gröt

    Ungefär så ser Gabriels matrutiner just nu ut! Och ibland äter han ju lite ersättning på natten. Han är inte särskilt förtjust i mat, men efterrätt och gröt älskar han! Han dricker vatten ur pipmugg till varje mål mat :-)

  •    


    Klick, klick

    Jag har precis klickat hem lite vårnyheter till mig själv! Jag förtjänar lite extra lyx och så behöver jag faktiskt även dessa grejer :-) En vårjacka från H&M och en superduper snygg sjal med nitar från Creative Lounge. Så underbart med vår!


    Skönt?

    Gabriel kan verkligen få en att fnissa med sina roliga sovställningar. Han har verkligen börjat böka runt i sängen :-) Igår när jag gick och tittade på honom sistgången innan jag skulle sova hade han verkligen fått till det. Han vaknade sen av sig självt och då kunde jag vända honom på rygg, kände mig inte riktigt trygg med att han sov såhär:


    100317

    5.30 vaknade lillprinsen imorse, inte så tidigt som jag trodde men tidigare än vanligt :-) Men vi låg kvar och gosade till 6 då Simons väckarsklocka ringde.

    Nu ska jag ta hand om disken och sen åker dammsugaren fram. Senare i förmiddag kommer det hit någon från Lundströms (vår hyresvärd) och ska titta på vårat vardagsrumsgolv. Jag ska försöka förhandla till att de ska lägga nytt golv :-) Vi får väl se hur det går, jag hoppas att de håller med mig om att golvet är i dåligt skick!


    Tävling hos Fru Evelina



    Jag är med och tävlar om valfri mössa från VarUnik hos Fru Evelina :-)


    Tidig kväll

    Gabriel somnade så tidigt som 18.40 ikväll så jag har förberett mig för en väldigt tidig morgon imorgon :-) Och välling fick göra återpremiär, köpte mild fullkornsvälling från 8 månader idag och det sa bara "slurk" så var 200 ml i Gabriels lilla mage! Vi får väl se om han vill ha välling i fortsättningen, kanske var havrevällingen han inte gillade bara.

    Nu ska jag de Desperate Housewives och sen sussa!

    Napprovning

    Idag när jag och Gabriel var iväg till ica köpte jag nya nappar åt honom, och ny sort! Som jag tidigare skrivit så tar ju Gabriel endast en typ av napp, både på tuttarna och nappflaskorna. Och det är den anatomiska latex-nappen. Det är som att han inte riktigt förstår hur han ska suga på dom andra. Silikon går inte alls, även om det är anatomiska. Men nu hittade jag Esska "Happy" i latex och den nappen är relativt lik den han tycker om. Han är en väldigt kräsen liten kille i det mesta :-)

      

    Den vita tutten är den gamla och den turkosa den nya

    Vilket intressant inlägg alltså :-P Men det är ju min blogg och jag skriver ju om min vardag.. Och just nu handlar den ju mycket om nappar, blöjbyten etc ;-)


    Lekmatta

    Nu har jag hittat en matta till Gabriel rum, precis vad jag var ute efter :-) Tror den kommer passa in jätte fint! Jag kommer nog börja med hans rum i maj/juni någongång. Ska bli så himla roligt!


     Bild: IKEA


    100316

    Det blev en tidig morgon för pojkarna och mamma fick sovmorgon till 9.10. Gabriel vaknade redan 5.00 imorse, och ville alltså upp då! Hoppas verkligen inte det är något han har planer på att göra igen ;-) Skämt å sido, men 5.00 känns lite väl tidigt.

    Nu ligger han på golvet och övar på att ta sig upp i krypställning. Han är så himla glad, sötungen! :-)

    Idag har vi inte något planerat. Lite småfix här hemma och dammsuga/skura.

    Nu ska vi äta brunch innan S ska iväg på jobbet :-)

    Bäst!

    Britta om Lillprinsen:
    får jag kramas med denna prins på söndag måntro? : )

    Som vi längtar alla tre!

    Härliga, härliga vårsol!

    Jag och Gabriel har ganska nyligt kommit in efter en långpromenad. Idag invigde jag min vårjacka - i skuggan frös jag och i solen var det alldeles för varmt :-) Allt kändes så himla vårigt och det var helt underbart! Nu är våren inte allt för långt borta. Gick i ungefär 1½ timme, men hade nog gått längre om jag inte blivit så törstig! Senare i vår kommer vi nog införskaffa en mugghållare till vagnen. Tycker det verkar så himla smidigt tex om man köpt en kaffe etc. Tycker inte om att styra vagnen med endast en hand och detta kan ju lösa det "problemet" ;-)

    Dejten med Malin och Stina idag blev inställd, tyvärr. Men jag hoppas de kryar på sig snabbt så vi får umgås! :-)



     Mugghållare med förvaring från Babyland


    Lillprinsen


    Jobbångest

    .. ja, det har jag.. Massor.. De senaste dagarna har jag funderat väldigt mycket på jobb. Jag har ju inget "fast" jobb att gå tillbaka till efter mammaledigheten. Det är alltså springvik inom kommunen som gäller. Jag trivs jätte bra med att jobba inom äldreomsorgen, men jag vill inte springvika längre. Behöver en fast punkt, framför allt ur ekonomisk synpunkt. Har hittat en tjänst jag ska söka nu, men mina kvalifikationer och erfarenhet räcker egentligen inte. Denna jäkla erfarenhet kring jobb alltså. I princip alla arbetsgivare kräver flera års erfarenhet men det är ju omöjligt att få erfarenhet när man inte får något jobb! Men jag hoppas nu så på det här jobbet! Tror det skulle vara något som passar mig riktigt bra faktiskt. Annars vet jag inte riktigt vad jag ska söka för jobb. I alla fall inte för att få någon tillsvidare anställning. Nåja.. På ett eller annat sätt löser det sig.


    Gott och blandat

    Det har varit blandade känslor idag, lite irritation (som jag inte ids gå in på mer, men av mitt förra inlägg märks det ju att jag inte är nå vidare glad över personalen på Jysk) men även en massa glädje!

    Mari med familj har varit här och det var mysigt! Bäst-familjen! Så trist att vi träffas så sällan bara, vi måste ta oss till Luleå oftare.

    Imorgon ska jag och Gabriel hälsa på Malin och Stina :-)


    Irriterad

    Vilken jävla skitaffär Jysk i Storheden är!


    100314

    Gårdagen bara swischade förbi. Skulle ju städa men lilleman hade andra planer! Sin vakna tid ville han bara vara i famnen så jag fick inte mycket gjort. Men det är ju en dag idag också :-)

    Mamma och Björn var så gulliga och bjöd mig på pizza på Ängeln igår. Gabriel sov i vagnen i princip hela tiden, han vaknade till på sista tuggan av pizzan! Det var rätt mycket folk där men Gabriel var ändå väldigt glad och busig, bra träning för honom! Han har nämligen blivit ganska blyg mot nya människor nu, men det hör till hans ålder. Men sålänge han får träffa mycket folk hoppas jag det går över till senare.

    S kom hem redan 21.30 igår. Stackaren hade fått migrän och valde att komma hem..

    Idag tror jag att Mari med familj skulle komma på besök. Så jag sitter just nu och kollar in Jennies blogg efter något smarrigt att bjuda på :-D

    Vi två

    Nu har Simon åkt iväg på galej och jag och Gabriel stannar hemma och myser :-) S kommer hem först imorgon eftermiddag och det är första gången jag och lillprinsen är ensamma såhär länge själv.

    Ska fördriva tiden med att städa, det är bra "ensam-göra". Ikväll är det finalen av Melodifestivalen och det kommer vi ju definitivt inte missa!

    Gullunge

    Idag har Gabriel sin bodysuit från Lundmyr of Sweden för första gången! Den köpte jag när han var i magen, i storlek 50 :-) Men deras kläder är väldigt stora i storlekarna och först nu har han växt i den.



    Här ser man hans två små tänder :-)


    Våroverall

    Idag har Gabriel fått en våroverall. Det blev en marinblå från Lindex i strl 68. Jag hoppas han kommer kunna ha den hela våren, men om han fortsätter växa i den här takten så är det nog inga problem :-) Overallen är även vatten- och vindresistent vilket jag tycker är superbra! :-) Sen så har vi även köpt en marinblå-/vitrandig bomullsmössa på Kappahl!


    Det fulaste jag sett

    Mattan var gräslig.. Nej, värre än gräslig! Fy fan. Ser inte alls ut som på bilden, kan inte ens vara samma matta! Jag vägrar ju betala returfraken på denna.. Vad besviken jag blev :-( Behöver ju en matta!

    Sms-avi

    Yeeey, nu fick jag min efterlängtade sms-avi från Ellos! I början på januari beställde jag nämligen en vardagsrumsmatta därifrån, men visste att den inte skulle komma förän i mars. Jag hoppas, hoppas att den är fin! Tyvärr är Ellos ganska knepiga att beställa ifrån då bilden inte alltid överensstämmer med verkligheten. Vi behöver verkligen en matta i vardagsrummet, både för hemtrevlighetens skull och för att vårat vardagsrumsbord i princip inte vägen någonting (lack från IKEA) och när Gabriel petar i det flyttar det sig, och det är ingen höjdare när han börjar ställa sig upp mot möblerna. Då är mattan ett litet "stopp" i alla fall!

    Fixar in en bild när mattan är på plats!

    Barnsäkra

    Igår insåg jag att det nog är dax att börja barnsäkra hemmet. Det svåra är ju inte att plcoka undan grejer, utan man måste nog ändra beteende och tänk. Som igår när jag använde plattången, när jag var färdig slog jag av den och la den på golvet. Det kommer jag inte kunna göra om 1 månad! Gabriel blir bara mer och mer rörlig för varje dag och nu kan han ju faktiskt förflytta sig från punkt a till b. Han har inte lärt sig att åla än, men med 360s tar han sig dit han vill. Det tar lite tid, men han kämpar på :-)

    170:-

    Har varit på vårdcentralen på morgonen och betalat 170:- för att få veta att jag ska tejpa bak huden vid tån och höra av mig om det inte hjälper. Väl spenderade pengar? Njae..

    Simon ska iväg på stan och göra några ärenden och jag och lilleman ska vara hemma och dona på. Behöver dammsugas och skuras.. Vi har köpt ett nytt skurmedel som luktar såå gott så jag vill skura varje dag :-D Haha.. Sen vet jag inte vad dagen har mer att erbjuda, en promenad ska vi i alla fall hinna med!

    Vi saknar Mari, Jonas och barnen, var alldeles för länge sen sist!

    Sakna

    Gabriel tyckte det var jätte roligt på öppna förskolan idag, speciellt sångstunden! Oj oj, så mycket spritt i kroppen. Han kunde verkligen inte sitta still :-) Var kul att träffa Linn och Ebba igen, söta tjejer det där! Vi var där i ungefär 2½ timme och det var ganska lagom. Var in på Lindex sen efteråt och kollade på en våroverall åt Gabriel som vi ska köpa imorgon.

    Ikväll har Gabriels mormor varit hit på kaffe och glass. Gabriel blev lika glad över att se henne som vanligt :-D Han blir så nöjd efter lite mormormys.

    Nu är det snart criminal minds och det ska vi givetvis se, men vi saknar Brittas sällskap! Criminal minds var ju liksom vår grej. Varje torsdag i vår soffa!

    Mamma & son




    Nu ska vi bege oss mot Öppna förskolan :-)


    Hjärtklappning

    Satt och googlade lite efter Emmaljungas produkter och råkade hamna in på deras sida där det står leveranstiderna på deras produkter. Och då läser jag till min förskräckelse att färgen i Scootern vi beställt inte kan levereras förän vecka 17, igår var det vecka 13 och vi åker ju till Åland vecka 17 och vill ju ha vagnen tills dess. Så jag ringde till Sy och barnvagnsbutiken därifrån vi beställt vagnen och det visade sig att vi hade bokat den sista ur vecka 13 produktion :-) Så vi får vagnen vecka 14 som planerat, tack och lov! Fick lite panik ;-)


    Kväller

    Kvällen har bestått av surr med Britta, honungsmelon och slötittande på Greys Anatomy. Nu ska jag krypa ner under täcket och får mig lite sömn! Imorgon ska jag och Gabriel på Öppna Förskolan med Linn och Ebba, roligt roligt! :-)

    Godnatt!


    Beställt barnvagn :-D

    Idag har vi beställt en sittvagn åt lillprinsen :-) Det blev en Emmaljunga Scooter 2.0 i färgen Dark Grey som planerat. Jag som älskar alla nyanser av grått blev överlycklig när 2010s modeller fanns i mörkgrått! Vi beställde även en fotsack i samma färg. Simon blev förvånad över hur lätt den var och jag tror att han också är väldigt nöjd med köpet. Vagnen får vi hämta efter påsk, så i början på april! Då hinner vi provköra den lite innan vi åker ner till Åland :-) Den är så smidig alltså! Men vi kommer inte att byta ut våran Edge ännu givetvis. Nackdelen med  scootern är att den endast går att köra med barnet framåtvänd, och än så länge vill jag ha Gabriel mot mig! Men det är en lyxig extravagn, och den kommer vara perfekt när man ska iväg på ica eller så :-D Jag är supernöjd, fast det kanske ni märker?! ;-)

    Bilder kommer givetvis upp såfort vi hämtat hem den!


    100310

    Godmorgon soliga onsdag!

    Inatt har vi sovit gott, Gabriel vaknade bara 4.30 inatt. Kanske att det beror på att han fick gröt som kvällsmål och var mätt i magen? Det var i alla fall superskönt att få några timmars sammanhängande sömn :-)

    Nu på förmiddagen ska ta det ganska piano. Jag ska dammsuga och skura lägenheten. Simon slutar 11.30 idag så då ska vi möta upp honom på stan och göra några roliga ärenden :-D Sen blir det en prommis och så ska jag och Gabriel hälsa på Malin och Stina :-)

    Min älskade lilla pluttis




    Dagisplats

    Nu har jag sökt dagisplats (eller förskoleplats som det så fint heter numera) åt Gabriel från och med 30 augusti. Skönt att ha det bortgjort, och nu håller vi tummarna att vi får plats på vårat 1a handsval Kyrkkläppen :-) 2a hand sökte vi dagmamma och 3e Junibacken. Fast på Junibacken vill jag verkligen inte att han hamnar, men hon sa på kommunen att man oftast får sitt 1a handsval.

    05.25..

    .. det var den tiden Gabriel tyckte det var morgon idag :-) Alldeles för tidigt enligt mig, men det är bara att gilla läget! ;-) Men jag kommer lägga mig och vila med honom senare, annars blir dagens så himla lång. Vi har inga planer idag, men en bit cheesecake som behöver ätas upp ifall någon är sugen?! ;-)

    Gabriel har lagt i "backen", haha, han backars längst med hela vardagsrummet :-D Är nog inte allt för långt bort innan han kan ta sig framåt också!


    Lista över morgondagens måsten

    - Ringa hyresvärden om vardagsrumsgolvet
    - Ringa någon på ansvarig för barnomsorgen på kommunen

    Skriver detta här så jag inte glömmer bort det vilket jag lyckats med i typ 2 veckor :-)



    Nu är allt fixat! Väntar bara på samtal från hyresvärden.


    GLAD!

    Åh vilken superkväll vi har haft ikväll. Vi har haft besök av min gamla klasskamrat Cecilia (från grundskolan), hennes pojkvän Robert och deras yngsta Tilde som är 2 månader ung :-) Det var så himla, himla roligt att träffas igen, det måste vi absolut göra om snart igen! Jag och Cessan pratade om att ta en tjejkväll med middag och utgång här framöver, men det var så mycket så vi får väl se när det blir av :-) Ser framemot det i alla fall! Jag skulle behöva en krogsväng ;-) De senaste två veckorna har verkligen varit bra alltså, träffat en massa härliga vänner som man inte sett på ett tag! Britta, Johan, Egon, Emma, Cessan.. Jag blir så glad, har verkligen fått en massa energi!

    Gabriel väger föressten 6475 gram, är 67 cm lång och har ett huvudomfång på 42,8 cm :-) Han fick en massa beröm på BVC som vanligt, min duktiga kille!

    Fina ord

    Linda Oooooooo :) om Älskade:
    Ja, han är så otroligt fin! Och du är en fin mamma :) Hoppas bilderna blev bra!

    Tack söta du :-) Det är sånahär fina kommentarer som förgyller ens dag! Och grattis på födelsedagen Linda! :-)

    Fotografering

    Vi är precis hemkomna från Dyvekes studio! Precis som förra gången tog hon en massa fina bilder, och vi är jätte nöjda med den vi valde :-) Det var ett fotopaket, typ som skolfoton för 395:-. Vi valde att ta en helkroppsfoto nu när han kan sitta upp. Men lite vingligt var det! Återigen superglad att vi gjorde det, bilder är ju så underbart!


    Älskade

    Lilleman tar sin förmiddagsnap i mammas och pappas säng idag och när han vaknar är det käk och så ska vi åka till Dyveke för fotografering.

    Jag kan fortfarande bara ligga och titta och beundra honom hur länge som helst.. Världens finaste.. Tänk att vi kunde skapa något så vackert och perfekt ♥


    Vilket väder

    Det skiftar mellan: soligt, molningt, regn, hagel.. Det kan ju ta och bestämma sig :-) Blåsigt är det i alla fall!

    Dagens

    - Fotografering för Gabriel
    - Lunch
    - Snygga till här hemma
    - BVC kl 15
    - Middag
    - Besök av Cissi och Robert (+ barn?)


    Det är dagens planer i korthet. Vi ska till Dyveke som fotade Gabriel i november. Hon har nämligen drop in: barnfotografering idag och givetvis ska Gabriel få agera modell igen :-) Det är ju så roligt med proffsiga bilder och jag hoppas Gabriel kommer vara på strålande humör även denna gång! Och så ska vi på BVC igen, och idag ska jag få både min MVC-journal och förlossningsjournal - så ikväll kan jag berätta hur lång min förlossning var :-P Jag har ingen aning om hur lång den var i och med att jag blev igångsatt och fick "låtsas"-värkar och så vidare..

    Nu ska jag diska undan disken efter cheesecaken jag precis slängt in i frysen :-)


    100307

    Imorse vaknade lillprinsen redan klockan 6.00, men vi låg kvar och gosade till 7.10 då Gabriel absolut inte ville ligga kvar i sängen längre :-) Han fick komma över till vår säng när han vaknade 4 inatt. Då klev vi upp och åt frukost tillsammans, lilleman fick äta ett mariekex med smör: hans nya favorit :-)

    Just nu tar Gabriel sin förmiddagsnap och sen står ett bad på schemat för honom och så ska vi gå och hälsa på Linn och Frida efter det! Det ska bli roligt, länge sen sist :-)

    Nu ska jag ta en dusch och göra mig iordning innan lilleman vaknar.

    Resevagn?

    Jag har lite funderingar på att köpa en liten och smidig resevagn då det känns väldigt bökigt att släpa vår Emmaljunga edge till Åland. Känner bara fy fan för att hålla på att gorma med den, för den är verkligen inte enkel att hålla på att fälla ihop. Hade gärnat köpt en beganad, men sånt är ju i princip omöjligt i det här länet. Alltså svårt att hitta det man vill ha begagnat. Men annars så har vi ju bestämt att vi ska köpa en Emmaljunga Scooter som sittvagn senare. Så då är frågan om man kanske helt enkelt ska köpa en sådan, men den hinner nog inte komma innan vi ska åka.. Fördelen med den är att till den kan man ha en fotsack vilket är ganska bra eftersom det blåser ganska mycket där, och en fotsack är ju ett perfekt vindskydd!

    Nåja, det skiljer ju lite i pris och dessvärre skiter jag inte pengar :-P Någon som möjligtvis har en resevagn till salu eller känner någon som har en?



     BabyTravel Bombay

    ¨

    Carena Easy


    Emmaljunga Scooter 2.0
    Vi ska dock välja en annan farg :-)


    Lördag

    Idag gav Simon mig en riktigt lång och skö  sovmorgon, vaknade klockan 11! Då vaknade Gabriel från sin förmiddagsnap också och vi klev upp och åt brunch och Gabriel åt sin lunch. Efter det gjorde jag och Gabriel oss iordning och gick ut på en långprommis :-) Det var så härligt, tänk vad lite frisk luft och sol kan göra en glad :-D

    Sen så har vi haft Victoria, Emma och Mattias på besök under eftermiddagen. Mycket trevligt :-) Gabriel var en riktig charmör som alltid ;-)

    Ikväll blir det nog lugnt. Ska se Melodifestivalen: "andra chansen" och bara mysa :-)

    Fredagkväll

    Vi tog en riktigt härlig promenad på 1½ timme tidigare idag. Vi gick och pratade om allt mellan himmel och jord och njöt av varandras sällskap och lilleman sussade gott i vagnen. Funderar på när man ska byta till sittdelen? Tror det blir när han kan sitta helt och hållet själv, och stadigt. Än så länge verkar han då inte ha behov av att sitta upp :-)

    Ikväll har Victoria och Simon varit hit på en snabbvisit och en kopp kaffe.

    Nu ska jag se Solsidan och sen blir det att lägga sig, är galet trött ikväll och nu när man vaknar och kliver upp minst en gång per natt är det skönt att få några timmars sömn innan dess :-)

    Puss

    Simon har lärt Gabriel att pussas, eller göra pussljud i alla fall hihi! Han är så söt, då gör man det själv och så härmar han en och låter likadant och så blir han så himla glad, sötungen! Ska försöka få det på film :-)

    Tävlig hos Carolina



    ”Jag tävlar om en valfri plastklocka från Weardesign hos Carolina – var med och tävla du också!”

    Tävlingen avslutas måndagen den 15 mars kl 21.00.


    Tävlig hos Familjebloggarna



    Jag tävlar om en Comfort Carrier från Babybjörn
    hos familjebloggarna.se. Tävla HÄR du med!


    UNDERBART!

    Hur härligt är det inte att vakna och se solen lysa in genom sovrumsfönstret? :-)

    Här startade morgonen 7.33 för att vara exakt :-) Jag fick världens enegi av solen och det var inga problem alls att kliva upp ur sängen! Inatt har Gabriel bara vaknat en gång och det vid 04, skööönt! :-)

    Idag blir det givetvis en långpromenad! Ska bli så skönt att komma ut och få lite frisk luft! Måste förbi Lindex också och hämta ut paketet med Gabriels kläder :-)

    Nu ska jag dricka kaffe och njuta av denna underbara morgon tillsammans med världens finaste son!


    Det bästa besöket!

    Vi har haft en underbar dag/kväll. Vad jag saknat dessa två människor alltså. Vi hängde alltid med varandra de två sista åren på gymnasiet! Vi har skrattat och surrat en massa gamla minnen ikväll, jag blir nästan lite tårögd, men både Johan och Egon har betytt väldigt mycket för mig och det var så härligt att träffas igen.. Mina pojkar! Egon flyttar från Skövde till Gbg i helgen men Johan bor kvar så nu blir det absolut att hålla kontakten och träffas lite oftare. Och så har vi planerat en brakfest nästa gång Egon kommer upp ;-) Tänk att det redan gått 3 år sen vi gick ut gymnasiet fast det känns som det var igår!

     


    Skinande rent, typ!

    Nu är det färdigfixat här hemma, rent och snyggt! :-) Men jag svär över alla svarta möbler nu när solen är framme ;-) Har snart dammtorkat ihjäl mig men ändå så ser det smutsigt ut. Sandra och Mjusse ville komma hit någon dag och kika på tvbänken och jag hoppas att de vill köpa den! Annars lägger jag ut den på Blocket och hoppas på att någon ser den där istället. Vill bara bli av med den fortast möjligast!

    Om ungefär 2 timmar kommer Simon hem och därikring kommer Egon och Johan på besök :-D

    ..

    Jag är på jätte dåligt humör idag.. Känner bara blä inför allt! Nåja, solen lyser ju i alla fall, dessvärre hinner jag inte ut något idag.. Men kanske att vi tar en promenad hela familjen ikväll. Annars så har vi ju hela helgen på oss! Blev ju inge jobb på söndag som jag hade räknat med, bland annat därför är jag irriterad (läs: förbannad). Men nu ska jag gosa med lillprinsen en stund, och det kan inte göra en annat än glad :-)

    Zombie

    Gabriel har även inatt vaknat två gånger (men det är ju väntat numera),  00.15 och 04.00. Jag var verkligen en zombie och ville inte kliva upp.. Gabriel har ju verkligen skämt bort oss med sina sovrutiner ända från födseln så visst har man blivit lite bekväm! Den första månaden i hans liv vaknade han ibland 1 gång/natt och vi var oftast tvungna väcka honom var 4:e timme för att få honom att äta så han skulle gå upp i vikt! Kändes ganska märkligt att behöva ställa klockan mitt i natten för att väcka vår son som sussade så sött, men det var ju på BVCs inrådan. Tillslut fick han styra det själv och vaknade då alltid runt 03 på natten och sen vid 07 men då somnade han alltid om och sov till minst 09.00! När han var 3 månad sov han för första gången hela natten! Och efter det hände det lite då och då att han sov hela nätter men frå n 3½ månad sov han i princip alltid hela nätterna igenom, det var någon enstaka gång han vaknade! Och så nu vaknar han 2 gånger igen! Jag är inte van att kliva upp på nätterna helt enkelt! :-) Men jag ska ringa BVC idag och höra om vi kan ge honom välling när han vaknar där runt 01 eftersom han är ju vrålhungrig då, kanske han sover till morgonen om han får något mer "mättande". Man ska ju vara väldigt försiktig med gröt, välling ect eftersom det finns gluten i dessa livsmedel och jag vill INTE att han blir glutenallergiket och tar det därför väldigt försiktigt. Enligt livsmedelsverkar ska de mellan 6 - 8 månader äta max 2 gröt-/vällingmål om dagen, och han får ju gröt till middag och välling till kvällsmål och från 8 månader kan man ge max 3 mål. Men han äter ju så lite ännu, ungefär en smakportion av gröten och ½ portion välling så vi får väl se :-)

    Från IKEA

    Victoria och Simon var på IKEA förra veckan och givetvis beställde jag några grejer som jag fick igår när dom kom hit! Ett nytt täcke åt Gabriel, två helkroppshaklappar, sex vanliga haklappar, vällingburk och tyg till att sy gardiner till Gabriels rum :-D Tyget är så snyggt! Och det ska bli en kappa där, det är både snyggt och praktiskt! Ska fråga Gabriels farmor om hon vill sy det redan nu :-) Tyvärr fanns inte sänghimmelen, men det hade jag kollat innan :-/

      

    1. Ersättnings- och vällingburkarna. Mycket snyggare än de röda plastburkarna man får från Semper ;-)
    2. Haklappar åt lilleman. Dessa är perfekta då han är en liten gris när han äter och kläderna är i princip alltid smutsiga efteråt :-)
    3. En bit av tyget. Ljuset påverkar dock färgerna negativt, färgerna är mycket starkare i verkligheten - svart, vitt, turkost, grönt, orange, rosa. Det kommer passa perfekt i Gabriels rum :-) Ni ska få se sen när den är på plats!


    Nu: diska

    Nu ska jag diska undan disken från tidigare idag och sen ska jag gå och lägga mig. Imorgon blir det endel fix här hemma och på eftermiddagen får vi efterlängtat besök :-)

    Vår onsdag

    Vi har haft en bra dag! Gjorde ju en laddning kokosmjölkgryta med kyckling & couscous åt Gabriel på morgonen, som han förövrigt verkade tycka om när det bjöds på till lunch, men som vanligt var "efterrätten" mycket godare ändå :-) Det var trevligt hos gammelmormor och Kjell, vi fikade och surrade på :-) Så bar det av hem och då fick vi besök av Victoria, Simon, Malin och lilla Stina. Simon hade med sin nya monsterkamera och tog endel fina bilder på Gabriel :-) Och när de for skulle vi ge Gabriel gröt men han var sååå trött och nickade till i stolen hela tiden, stackarn. Då la vi honom i sängen så han fick sova en stund innan mormor kom och plockade upp oss :-) Och där har vi fått gomiddag och fika :-) Blivit mycket fikande idag.. Nu vill jag ha bättre väder så man faktiskt kan vara ute och slipper få sån ångest över fika :-P

    Nu börjar Greys så nu ska jag göra iordning en kopp té :-)



    En av bilderna Simon tog :-)

     


    Trött kille vid middagsbordet!


    100303

    Godmorgon!

    Här har natten sett ut ungefär likadant som nätterna gjort de två senaste veckorna :-) Gabriel somnade 20 igårikväll, vaknade 02, somnade om till 06 och var då piggelin och ville upp. Det är så härligt när han somnar redan 20 för då hinner man själv få lite kväll. Och igår var det ju premiär av Desperate Housewives och det ville jag ju inte missa! Men jag tror att Gabriel också är en kvällsmänniska, precis som mamma och pappa :-)

    Det hanns aldrig med att göra nå barnmat igår så ska fixa det nu istället. Senare idag ska jag, Gabriel och mormor åka ut till gammelmormor och Kjell och hälsa på och efter det kommer Victoria hit på besök! Och ikväll är vi bjudna på middag hos mormor och Björn då Björn fyller år idag. Hurra hurra! Vi har en riktigt bra dag framför oss alltså :-)

    Hemlagat

    Nu tänkte jag försöka prova ge Gabriel hemlagad barnmat igen. Jag hoppas han kommer tycka om det för jag är verkligen less på denna burkmat.. Ikväll har jag tänkt laga kokosmjölkgryta med kyckling & couscous som han får smaka imorgon :-)

    Ny kaffebryggare?

    Jag funderar på om man skulle köpa en ny kaffebryggare. Vi har ju en perkulator men jag är inte alls nöjd med den, den läcker, kaffet har börjat smaka konstigt, blir en massa sump.. Så jag funderar på att byta till en kaffebryggare istället, samtidigt som det känns onödigt med en ny när den vi har inte är trasig. För den fungerar ju.. Men hur som helst, har kollat på en Braun CaféHouse KF560 och tycker den verkar vara bra, den är dock lite dyrare (599 kr) men det kan det vara värt med tanke på hur mycket kaffe vi faktiskt dricker i det här hushållet. Både jag och Simon är riktiga kaffeoholics :-) Men vi får se.. Måste se efter alla andra utgifter först!


    Humörsvängningar



    Det är inte många stunder idag som Gabriel sett ut såhär. Han är riktigt arg och gnällig idag, inget är bra! Det är tur han är så söt att han kommer undan med allt ;-) Än så länge i alla fall!

    Ledsen pojke

    Nu har Gabriel äntligen somnat, han har gråtit i nästan en timme :-(

    Nu ska jag ta en snabbdusch och sen baka snickerskaka!

    100302

    Godmorgon!

    Det blev inte en så tidig morgon som jag trodde, Gabriel slog upp sina stora blå 07.15 och då var han jätte hungrig! Helt hysterisk! Men efter lite ersättning blev han en nöjd liten kille :-) Han vaknade även 01.00 inatt, precis som alla nätter de senaste 2 veckorna, det är som att han har en inbyggd väckarklocka som väcker honom då! Han kanske är i någon växar-/utvecklingsperiod nu som är orsaken?

    Idag vet jag inte vad som händer, inga planer alls faktiskt. Hade velat träffa Malin och Stina, vi har ju inte setts på en evighet! Men vi får väl se..

    Hoppas ni får en bra dag i alla fall!


    Rock the dog

    Tror ni Gabriel ska få den här coola bodyn eller?! :-D Åh, jag vill verkligen ha en bullevalp!



    Bild: Rock the dog


    Längtan

    Sitter och längtar och planerar resan ner till Åland! Jag längtar så otroligt mycket! Ska bli så skönt att komma iväg 1 vecka och att träffa en massa släktingar igen, och framför allt min brorsdotter Nellie :-D Fick några foton på henne på mejlen förra veckan, har inte sett henne innan dess. Så himla sockersöt! Gabriel kommer ha hunnit bli 9månader när vi åker ner, då kryper han nog runt och härjar :-)

    Gabriel somnade föressten redan 20.00 ikväll. Vi får väl se hur tidigt han vill upp imorgon dårå :-) De senaste två veckorna har han fått in en jättebra sovrutin, trots att han varit sjuk! Jag är så nöjd! Jag anser att rutin är A och O för ett bra föräldraskap. Rutin = trygghet. Därför har vi slutat vara borta kvällstid, då Gabriel ALLTID somnar i vagnen påväg hem. Men folk är givetvis fortfarande välkomna hit på kvällarna :-)

    Nätshopping

    Jag är så GLAD! För ett par månader sen hittade jag ett avgjutningsset till Gabriel som jag ville ha. Har sökt som en galning efter det men överallt har det varit slut. Men så äntligen idag hade det kommit in på 4mom! Hade tänkt göra detta när Gabriel var 6 månader men det får bli 8 månader istället!


    Jo just det..

    Lovade ju att visa något "roligt" idag.. För ett par veckor sen skrev jag ju att jag höll på att spara ut mitt hår, vilket jag faktiskt gjorde då, men hux flux ändrade jag mig! Var så otroligt less på mitt hår och bokade en klipptid, men var lite osäker på vad jag skulle göra.. Men tillslut bestämde jag mig och gick från detta:



     till detta:



    Och jag blev supernöjd! Nu ser det dock lite taskigt ut eftersom jag upptäckte att mitt hårspray var slut imorse! Trivs faktiskt bättre i page än i långt hår och Gabriel har inte samma möjlighet att dra mig i håret ;-)


    100301

    Godmorgon 1 mars!

    Här har vi varit vakna sen 6.30, alldeles för tidigt enligt min mening men "lill chefen" ville upp ;-) Sista veckan har han vaknat två gånger/natt. Första gången runt 1.30 och andra mellan 5.30 - 6.30. Men, Simon har i alla fall haft lyxen att han somnat om direkt efter sista "uppvaknandet", men när det är mamma som är hemma då ska han minsann upp tidigt på morgonen! Men det gör då absolut ingenting, men jag hade gärna legat i sängen en liten stund till :-)

    Nu ska jag duscha och sen plocka undan lite här hemma.

    RSS 2.0