Pärlan

Har haft en jättemysig dag idag. Så härligt att träffa Britta igen, känns som att det var igår vi sågs fast det redan gått 2 månader. Kikade runt lite på stan och jag fyndade ett par mjukis/träningsbyxor inne på H&M för 99:-. Hittade också en kofta som var kärlek vid första ögonkastet och satt som ett smäck, men känns väldigt onödigt att lägga pengar på det nu då jag förhoppningsvis inte kommer kunna ha den om ett par månader. Provade även olika lackleggings men jag vet inte riktigt om det är något för mig, kändes typ som att bli intryckt i ett korvskinn.

Och ikväll var det ju dax för Tupperwareparty och jag köpte mig litegranna, sen funderar jag på några grejer till mitt eget som jag inte kunde bestämma mig riktigt om nu. Så Tupperwareparty hos mig nästa torsdag den 7:e oktober kl 19.00! Hör av er om ni är intresserade och ta gärna med någon bekant!

Bästa gudmor hade ett paket till Gabriel med sig idag. En så himla snygg skjorta från Polarn o. Pyret. Den är lite stor ännu men borde sitta perfekt i vinter!


Och så måste jag ju visa "våran" nya lilla pärla som jag sitter vid just nu..



En 10,1 tums acer notebook! Så liten och smidig. Det är egentligen svärmors, men den har legat i kartongen i flera månader så vi fick ta hem den istället för att den bara skulle samla damm. Inte mig emot när min är påväg att lägga av :-)


Mysplaner

Jag och Simon har länge pratat om att åka iväg och göra något bara vi två så nu har vi bokat en hotellnatt på Piteå Stadshotell nästa helg!! MYS! Det blir Gabriels första natt utan oss men han ska vara med mormor här hemma hos oss.

Såhär står det om sviten vi bokat på piteastadshotell.com;

Rum nr 600
Med utsikt mot stadskyrkan finns rum nr 600. Det är en av våra finare sviter med balkong, jacuzzi och ångbastu. Hotellets sekelskiftesatmosfär visar sig inte minst på rummets högvälvda fönster - det här är ett modernt boende men i charmig och genuin stil. Ett boende som passar för såväl bröllopsnatten som för den som önskar extra komfort och lyx.



Vi längtar ♥ ♥


Illa

Vaknade med ett fruktansvärt illamående imorse. Trodde att det skulle gå över när jag druckit min shake, men icket. Jag hoppas det går över, jag hatar att må illa. Under graviditeten var jag tvungen äta i sängen direkt på morgonen för att lindra illamåendet, som tur var så varade det bara några veckor.

I eftermiddag ska jag och Gabriel kila upp på stan och fika med Britta och Nina, kanske någon fler? Vi längtar!!

Ikväll ska jag på Tupperwareparty hos Linda. Min mamma har börjat sälja igen så det ska bli skojsigt att se henne arbeta! Ska även ha ett eget party nästa vecka så hojta till om ni är intresserade av att komma :-) Bättre köksgrejer finns ta mig tusan inte! Jag får ofta höra att det är så dyrt, men om man kollar livslängden på det så är det BILLIGT! Jag har en massa plastbyttor från det att min mamma var i 20-års åldern som fortfarande är i jättefint skick.

Nu ska jag ringa ett roligt samtal (återkommer om det senare) och sen göra mig iordning för dagen.

Tävling!



Jag tävlar om en fleecejacka i Alicesmammas blogg.
Tävlingen sponsras av Baboonbarn.
Tävla HÄR du med!


Fin fint!

Nu är första varvet målat! Det är lite ojämnt och så, men jag antar att det blir bättre efter andra varvet? Det har verkligen varit guldvärt att ha Johanna till hjälp, både hennes sällskap och målar-skills. Och så måste jag påpeka att jag är förundrad över hur den som tapetserat därinne ens får kalla sig målare och har ett jobb, så slarvigt alltså. Blir så mycket finare nu, jag är glad att jag tog mitt förnuft till fånga och gjorde det jag egentligen ville. Blir antingen på fredag eller lördag som vi fixar sista varvet. Sen ska det möbleras och fixas, ROLIGT!!! Barnrummet måste vara det roligaste rummet att inreda! :-)

Nu: Idol > diska undan och plocka ihop leksaker > Kungarna av Tylösand

Fixa och dona

Jag och Gabriel har städat lite nu på morgonen, jag plockar ihop och Gabriel plockar upp allt igen. Igår stoppade vi upp de gröna mammutpallarna och det blev verkligen superfint tillsammans med Micki-setet. Jag är supernöjd att jag köpte det! Gabriel var så mallig när han fick sitta vid bordet, men han är ännu lite liten! Ska bli så skönt med ett lekrum!! Nästa vecka får han bjuda hem några kompisar för en massa lek och bus :-)

Fick med mig Johanna som sällskap och målarhjälp. Hon är så snäll och hjälpsam! Under den korta tiden vi umgåtts finns det flera tillfällen jag kan räkna upp då hon varit en riktig ängel! :-)

Min stora "lilla" kärlek


Beslutsångest

Ska jag kanske måla ändå? Hm.. Jo! Jag tror det. Har gått och funderat över det ikväll och det blir nog bäst så för att jag ska bli helt nöjd. Jag velar verkligen alltid fram och tillbaka med allt. Så imorgon blir det att införskaffa allt som behövs. Så ska jag försöka måla ett varv imorgon och ett på lördag så kanske allting är färdigt söndagkväll. Vore otroligt skönt! Jag är dock ingen hemmafixare så jag drar mig alltid för såna här grejer. Men det ska nog inte vara så svårt :-)

Vitt, turkost och limegrönt. Kommer bli fint det!

Lite bättre

Nu känns allting lite bättre. Har pratat med min bästa Britta och imorgon kommer hon äntligen hem!!! Och på torsdag har vi inplanerat en kaffe :-) Wii wii wii!

Har också börjar pyssla i Gabriels rum. Tanken var ju att vi skulle måla vitt, men nu får de gula tapeterna vara kvar ett tag till. Det hade ju kunnat vara värre tapeter.. Så ikväll när jag kommit hem från jobbet ska vi bygga förvaringsmöbeln och imorgon ska allt borras upp på väggarna, eller allt och allt, det är tre saker bara. Gabriel får sova kvar i vårat sovrum ett par veckor till i alla fall, vi har ju ännu inte köpt någon babyvakt och det känner jag att vi måste ha för att jag ska kunna slappna av eftersom han vaknar ju ännu på nätterna ibland, även fast det nu blivit mycket mera sällan. Inte nu för att jag tror att jag inte skulle vakna om han vaknar på natten, han kan ju väcka hela huset med sin ljuva stämma om nätterna ;-)

Nu ska jag göra mig iordning för jobbet!

Surt

Godmorgon!

Här hemma så håller vi på att städa. S är ledig och det blir inte mycket roligare än såhär på hans lediga dag! Idag känner jag mig inte alls pepp på någonting, är bara sur och irriterad. Jag gillar inte såna dagar, men man kan ju inte alltid vara på topp.. Och ikväll ska jag jobba, är nog lite ringrostig för det är ju nästan 2 månader sen sist.

Nåja, nu ska jag fortsätta här hemma så att det blir klart någongång..


GALEN!

Det blev inte någon städning idag. Fick oväntat besök av Linn istället och det var ju mycket roligare! Vi gick ut på prommis och det blev totalt 2 timmar och jag var så mör i kroppen när vi kom hem. Vi hade ju Gabriel med oss och det är ganska tungt att gå med vagnen trots att scootern ändå är relativt lätt att köra.

Väl hemma var det dax att börja med middagen direkt och idag serverades en kycklinggryta med creme fraiché, limejuice, morötter och chili och ris till det. Också en såndär maträtt som jag brukar äta alldeles för mycket av, men idag fyllde jag bara på med sallad :-)

Idag roade Gabriel sig med att plocka bort knappar från mitt tangentbort till laptopen och olyckligtvis hittade han mellanslags-knappen så nu lever den rövare. Så jag blir galen när det inte alltid blir mellanslag, inte det lättaste att skriva eller läsa då hälften av orden sitter ihop :-P

Pepp, pepp, pepp!

Och så var det måndag igen, tycker verkligen veckorna bara susar förbi numera. Vi fick en bra start på veckan i och med att Gabriel sov till 7.10, det är vardagslyx :-)

Idag har vi ingenting särskilt planerat. S ska till jobbet om en timme och ungefär då skulle mamma/mormor komma hit. Lägenheten behöver också en rejäl omgång städning och så ska vi ut på en promenad givetvis. Blir samma sträcka som igår, till Bodforsen och runt och så hem. Det är faktiskt en riktigt bra promenadsträcka! Tanken är ju att jag ska utöka den lite längre sen, men just nu känns det som att det är alldeles lagomt. Känner verkligen att jag skulle behöva börja träna på gym nu också, behöver mer allsidig träning och så längtar jag efter att få stå på en crosstrainer igen. Det är ju så roligt!! :-)


Söndag med tjejerna

Dagen har spenderats hos Kristina tillsammans med Linn och våra kids. Jättetrevligt som alltid :-) Gick en sväng på stan och marknaden och jag köpte en mig ny mössa. Men det är verkligen ingen höjdare att gå på marknad när man går på diet, det finns ju i princip bara mat och munkar överallt. Men jag lyckades motstå frestelsen.. Om än det var tungt! :-)

Ikväll har jag varit på en 1½ timmes prommis. Det var skönt, men jag tog ingen mössa så nu har jag hemsk huvud- och öronvärk. Uuuh, vill inte bli sjuk!

Enchiladas med tonfisk

Dagens middag blev enchiladas med tonfisk, en av mina favoriträtter. Snabbt, gott och enkelt! Till det severades en blandad sallad och guacamole.

(Ursäkta den ur-usla kvaliteten på bilden, men jag fick inte till skärpan pga ljuset)


Enchiladas med tonfisk

1 gul lök
1 msk olja
500 gram krossade tomater
1 tesked socker (smakar lika bra utan!)
1 tsk salt
2 krm chilipeppar
1 stor burk majs
2 burkar tonfisk i vatten
8 tortillabröd
200 gram riven ost

Skala och finhacka löken. Fräs löken i oljan. Tillsätt krossade tomater, socker, salt och chilipeppar. Låt puttra några minuter. Blanda i avrunnen majs och tonfisk. Fördela röran på tortillabröden och rulla ihop dem. Lägg rullarna i en ugnssäker form. Strö över osten och gratinera i 250°C, 6-7 minuter.


Alla sätt är bra förutom dom dåliga :-)

dsc00600 (MMS)

Alla sätt är bra förutom dom dåliga :-)


Lördag och marknad

Lillprinsen vaknade 5.05 imorse efter 11½ timmars sömn. Själv vaknade jag med sprängande huvudvärk och illamående så S fick kliva upp trots att jag lovat honom sovmorgon.

Nu har han precis åkt till jobbet och Gabriel vilar. Gabriel har varit lite omöjlig på morgonen så det blev ingen promenad tidigare som jag hade tänkt, inte heller igår.. Men jag ska försöka klämma in en promenad innan middagen. Men det beror lite på hur länge vi blir på stan och vilket humör Gabriel är på. Annars får det bli efteråt, men det blir ju så fort mörkt ute nu och jag är grymt mörkrädd. Nåja..

Nu ska jag läsa lite bloggar och sen göra mig iordning. Inte nu för att jag ägnar så mycket tid åt att göra mig iordning, men idag ska jag nog faktiskt platta håret :-P Sminkar mig ju i princip aldrig eftersom jag inte känner att det behövs, men främst för att det är så tråkigt att tvätta bort det på kvällen! Ja, jag är lat! Kanske ids sätta lite mascara..

Gott med mat!

Mums så gott det var med MAT! Hade maten färdig till Simon kom hem från jobbet och vi fick lite mystid tillsammans. Gabriel sov nämligen, han har sovit sen 17.30! Har var helt slut mitt lillhjärta. Det lär bli en tidig morgon imorgon.. Nåja, jag får passa på att vila med honom under dagen. Har inplanerat att gå en sväng med Vigan och Ebba på marknaden också. Jag gillar marknader, det är så mysigt! :-)

Nu: SOVA!


Jag är inte hungrig!

Nepp, jag känner inte den "konstanta" hungern längre! Höll till och med på att glömma bort att dricka den andra shaken nyss! Magen känns full, visserligen inte samma mättnadskänsla som efter en måltid, men ändå mätt! Behagligt mätt. Det är skönt, och det peppar mig bara ännu mera! Idag är jag peppad till 1000!

Får se när jag lyckas klämma in den där promenaden, men jag måste verkligen ut!

Nu kom mamma/mormor!

Bas

Inatt har vi sovit gott alla tre. Gabriel i spjälsängen, jag i dubbelsängen och Simon på soffan. Och nej, det är inte jag som skickat honom på soffan ;-) Han börjar däremot tro att sängen är vad som orsakar hans onda rygg.. Hm.. Vi har väl inte direkt lust att köpa nya madrasser, men vi får väl se.. Det går ju inte heller att han ska behöva ha ont dagarna igenom..

S tog Gabriel när han vaknade 5.35 imorse. Jag sov till 8.15. Det är min tredje sovmorgon på raken! S tycker inte att jag ska behöva vara vaken så långa dagar nu i början av PREnet. Bästa! Men nu i helgen tycker jag att han behöver få sova lite.

Idag ska jag städa här hemma och vid lunchtid kommer en tjej och köper databordet :-) Sen måste jag iväg och handla! Middagen ikväll blir fetaostfylld köttfärsslimpa med potatis och sås och givetvis en stor grönsallad till det! Mmm, det vattnas i munnen bara jag tänker på det! Måste verkligen bli bättre på att planera maten nu så att det blir näringsrikt och nyttigt!

Ska hinna med en promenad också, inga undanflykter!

Nordljus

Jag har hittat en ny favorit bland webshops, nordljus.net. Har hittat en massa grejer jag vill beställa hem och pyssla med! Det blir nog en beställning därifrån när malmbyrån kommer ut till vardagsrummet! :-)

Enerigitjuvar

Vänskap ska inte vara knepigt, vänskap ska vara enkelt och äkta. Alla är dock inte det, och då undrar jag om det verkligen är värt att kallas vänskap? Har fått veta endel tråkigheter idag som gör mig riktigt ledsen. Inte egentligen över vad som sagts, utan ATT det överhuvud taget sagts något. I min värld baktalar man inte sina vänner. Jag är besviken. Jag har kännt att något har varit "fel" och tydligen har ju min magkänsla haft rätt. Men min tanke kring det hela är att vissa måste framhäva sig för att själv få bekräftelse. Och det påvisar ju bara dålig självkänsla.

SLUT!

Nu har jag druckit min sista GO-shake, jippiii! Skönt att det äntligen är över. När jag tog min tredje shake idag insåg jag att det aldrig skulle räcka till två till så jag ringde Johanna som tack och lov hade hon kvar lite pulver så jag fick till min sista. Verkligen urgulligt av henne och hon ska ha tusen tack!

Fikat, eller rättare sagt kaffet med Kristina och Vendela var supertrevligt idag. Vi hade inte setts på typ en månad så det var då verkligen på tiden, önskar bara att den där tiden inte hade gått så himla fort! Gabriel blev så busig och glad när han fick träffa Vendela igen! Han gillar verkligen henne och allt hon gör är liksom "WOW!!" i hans ögon. Men hon är ju en stor tjej så det är klart att det är spännande :-)

IMORGON FÅR JAG ÄTA MIDDAG!!


Regnig torsdag

Idag vaknade jag pigg och utvilad 8.30. Jag känner skillnad i hur kroppen mår, men det kanske beror på att jag blir av med alla "gifter". Eller så inbillar jag mig, men jag mår bättre i alla fall! Drack min shake till frukost och den gick ner lätt, bara fyra kvar och sen är detoxen äntligen slut. Jag hoppas att de jag börjar dricka imorgon är lite godare och så behöver jag ju bara dricka två såna om dagen.

Regnet öser ner ute och jag hoppas verkligen att det avtar tills i eftermiddag då vi ska upp på stan. Skulle behöva köpa mig regnkläder och gummistövlar, men det får bli till våren. Känns som att det snart är dax för vinterkläder ändå så, dessvärre!

Igår fick jag ett mejl om databordet och det verkar som att vi får det sålt redan idag! Skönt, trodde faktiskt inte det.

En annan rolig grej är att Simon fått förlängt ytterligare en månad på jobbet! Visst hade en tillvidaretjänst varit det bästa, men man ska vara glad över det "lilla" :-) Han trivs verkligen bra där och vi hoppas ju givetvis att han får stanna!

Onsdagkväll

Jag vill kräkas. Jag vill ha mat. Jag vill inte dricka dessa fruktansvärt äckliga shakes imorgon igen.

Den här dagen har varit jobbig. Att gå från tre mål om dagen + en massa småätande till att endast dricka 5 shakes om dagen är verkligen en stor omställning. De första två gick bra, men nu vill jag spy när jag bara luktar på det. Min mage skriker efter mat, men hjärnan säger STOPP. Jag har frågat mig många gånger idag vad jag egentligen gett mig in på, men det blir nog bättre såfort jag kommit in i det. På fredag får jag äntligen njuta av en god middag igen, undrar bara vad man ska tillaga..?

Dagen har ändå gått relativt snabbt då vi haft besök av mamma/mormor, Linn och Krister. Det är härligt med människor som ger en positiv energi!

Imorgon måste vi verkligen städa, det är alldeles för stökigt här hemma.. Och så ska jag och Gabriel ta en kaffe på stan med våra fina vänner Kristina och Vendela! Det ser vi framemot :-)

Dag 1 med PREnet

Idag har jag träningsvärk, men det känns fruktansvärt bra! Då vet jag att kroppen fått jobba. Har druckit min första shake nu och den smakade faktiskt ganska gott! Inte alls lika blaskig som jag trodde, men jag kommer nog vara ganska less ikväll när jag druckit 5 stycken, och imorgon. Men det är bara att kämpa på! Jag är stolt över mig själv att jag äntligen tagit tag i det och jag kommer att klara det. Ca 37 veckor är det beräknat att min viktnedgång ska ta, lagomt till sommaren. Det är en lång process, men det är ju precis så det ska vara. Den stora utmaningen kommer ju bli julhelgen, men jag lovar er att jag kommer köra mitt måltidsprogram lika strikt då. Det kommer fler jular och julbord!

Nä nu ska jag sätta igång med städningen, det är väl typ det min energi kommer räcka till idag.

Vilken brrra dag!

Idag var jag ju på mitt första PREnet-möte. Var så nervös innan, ville nästan kräkas när jag satt i väntrummet. På tvn visades reprisen från gårdagens Biggest Loser USA och det var en liten sporre! Efter några minuters väntan kom min rådgivare (?) och hon var verkligen SUPER! Jättegullig och trevlig. Vi gick in till ett rum och jag fick berätta lite om bakgrunden till min övervikt och så var det dax att ställa sig på vågen! Jag har aldrig någonsin vägt mig inför en annan människa, men förvånansvärt lugn uttalade jag de där hemska siffrorna. Sen skulle ju BIA-mätningen göras och jag hade ju liksom väntat mig någon Biggest Loser liknande våg som skulle berätta om mitt osunda leverne, men istället får jag lägga mig på en brits och få två elektroder på ena handen och två på foten. Jaha ja..? Jag har 40,1% fett i kroppen, inte oväntat men på något sätt ändå ofattbart. Nästan hälften av allt mitt kroppsinnehåll är fett.. Om 2 veckor ska jag tillbaka och då hoppas jag ju givetvis på resultat! Imorgon kör jag igång och jag är sjukt laddad! Log hela vägen hem och surrade med Johanna i telefon. 

Efter en snabb lunch hemma hoppade jag på bussen till LÅ. Givetvis var just de storlekar på ramarna jag skulle ha slut, men nu kan vi ju i alla fall beställa fotona så vi ska gå igenom dom en gång till ikväll och checka så att vi är helt överens. Mötte sen upp Linn och gick till henne och drack kaffe och åt en gobit, min sista gobit på väldigt länge. Det känns bra. Jag måste sluta helt med alla sötsaker till en början, för annars kommer jag aldrig kunna kontrollera mitt sockerbegär.

Och vet ni vad jag har gjort ikväll? Kört ett Core-pass! Ja, ni läste rätt. Och fy så jobbigt det var, men jag kämpade på så gott jag kunde! Kändes väl mindre roligt att de som var 50+ var mycket smidigare än mig, haha.

Nä nu ska jag pussa på mitt lilla hjärta som fortfarande är vaken, hans lillmage krånglar. Men det är bara småfisar som kommer :-/ Just nu sitter han med Simon framför datorn och skrattar i alla fall, och det är ju skönt att höra! Det är jobbigt att se honom ledsen och veta att han har ont :-(

Ommöblering

Vi, eller snarare jag funderar på att möblera om. Blev inte alls nöjd när datorn flyttade ut till vardagsrummet, så mest troligt får den flytta in i sovrummet istället. Vårat sovrum är ändå inte särskilt fint, så det kan ju inte bli så mycket värre..? Men då ställer vi malmbyrån i vardagsrummet istället. Det blir förmodligen lite trångt i sovrummet men det spelar ändå ingen roll. Vardagsrummet känns viktigast för mig, och som vi har det nu blir det inte bra med foton eller något annat. Vilka i-landsproblem va? Men för mig är det extremt viktigt att jag trivs hemma och som det ser ut nu gör jag inte det. Vill köpa en glasskiva till malmbyrån också, blev inspirerad hos Elina :-) Så nu vill jag ju på IKEA igen, men det lär väl inte bli på ett par månader i alla fall..

Simon säger bara att det viktigaste är att jag är nöjd, så såfort Gabriel flyttar in i sitt rum så möblerar vi om lite.

100920

Tack till er som kommenterat om era barns sovrutiner! Alla barn är olika, så enkelt är det!

Idag har vi varit till min mormor och Kjell. Vi blev bjudna på köttsoppa på renkött till lunch och det satt fint i magen! Gabriel som älskar renkött åt väldigt bra. Lillbusen fick också åka fyrhjuling med "gammelmorfar" Kjell men det var ingen höjdare. De åkte en liten sväng och han var sååå ledsen när de kom tillbaka, men han var trött innan så det plus någonting nytt var kanske ingen bra idé. Men vi får testa nästa sommar då han är lite större, vanligtvis älskar han ju motorer av alla slag!

Imorgon ska jag äntligen på mitt första PREnet-möte! Är lite nervös men så jäkla laddad! Känns däremot inge vidare att behöva väga sig inför någon annan, men det ska bli kul att se vad BIA-mätningen visar. Den mäter ju fett-, vätska- och muskelmassa i %.

Jag skulle behöva till LÅ imorgon men jag vet inte riktigt hur ska jag hinna med det?! På onsdag är sista dagen att beställa förstoringarna från Gabriels fotografering och jag behöver verkligen kolla utbudet på ramar på Gallerix. Åhléns hade inte ramar i storlekarna vi funderat på.. SKIIIIT!

Pusselpall från Bonde of Sweden



Jag tävlar hos alltforforaldrar.se/theans om en prins eller prinsesspall.
Tävla
HÄR du också!


Godmorgon måndag!

Det var motigt att kliva upp när lilleman vaknade 5.25 imorse. Har drömt en massa konstiga drömmar inatt och jag kom i säng alldeles för sent igår.

Gabriels förkylning har blivit värre men han har trots det sovit bra inatt. Nu har jag precis lagt honom för vila och jag ska snart joina båda min pojkar, behöver lite mer sömn :-) Har föressten en fråga som riktar sig till mina läsare som är föräldrar.. Hur sov/sover era 1-åringar? Jag får jämt höra att Gabriel sover ovanligt mycket, han sover ju fortfarande 2 gånger på dagen och ungefär 1½-3 timmar varje gång. Han behöver verkligen dessa timmar och han somnar ju trots det 20 varje kväll och jag tycker inte alls att det är något konstigt med det?

Hoppas ni får en bra start på veckan!


...

Jag är mållös.. ledsen, besviken.. Ytterligare 4 år med Alliansen; fler utförsäkrade, sämre sjukvård, skola och omsorg, privatiseringar.. Jag skäms över att vara svensk idag och detta är inte det samhälle jag vill att Gabriel växer upp i.

DESSUTOM tog Sverigedemokraterna sig in i riksdagen..

Förkyld

Gabriel har blivit snorig.. igen! Vi som hade tänkt gå till öppna förskolan imorgon. Nåja, vi får roa oss på hemmaplan istället! Vi ska då i alla fall ut och "promenera". Gabriel tyckte det var så roligt idag! Han brydde sig inte alls om lekparken för han skulle minsann bara gå :-) Det är fantastiskt att se honom utvecklas. Jag visste att det skulle vara underbart att vara mamma, men att det skulle vara SÅHÄR underbart hade jag aldrig någonsin kunnat föreställa mig. Han är det bästa som har hänt mig! Han har också tagit både ett och två steg de senaste dagarna, gullplutten. Det dröjer nog inte allt för länge innan han springer runt här och härjar. Eller ja, härjar gör han ju redan men jag tror bara det kommer bli värre ;-)

Och nu är Simon ledig i fyra dagar, lovely!

Gabriel promenerar

När man har fått nya skor måste man ju givetvis ut och lära sig gå i dom!

  

   

  


Dagen D

Idag är det VAL! Vi ska gå och rösta när S slutat jobbet. Jag är faktiskt nervös och jag hoppas att folk röstat från hjärtat och inte utifrån sin egen privata plånbok.. Men det återstår att se..


En bra dag

Idag har vi varit och hälsat på hos Elina och Saga, och jisses vilken fin lägenhet de har. Så himla mysig! Det var i alla fall jätte trevligt, kul när man hittar lite nya bekantskaper.

Sen kilade vi till Gabriels farmor lagom till S slutade jobbet och där blev vi bjudna på middag - makaronipizza! Mums mums.

På hemvägen fick Gabriel gåträna, han tyckte det var helfestligt och skrattade så att han kiknade. Han var i alla fall på jättebra humör men då busade vi ju också hela vägen hem :-) När vi sen kom hem var det redan vällingdax och han slocknade gode fort, han har dock sovit lite oroligt hittills så vi får väl se hur natten blir.

Jag har i alla fall roat mig med att reda upp och sortera i lillrummet. Hittade mina vakuumpåsar och oj så mycket plats det blev i garderoberna nu, super! Har varit och kastat en sopsäck med skräp och imorgon ska jag ner i förrådet med lite grejer. Skulle behöva rensa i det där förbaskade förrådet för det är verkligen fullproppat med en massa skit, men det får bli senare i höst..

Ställde mig föressten på vågen ikväll för första gången på typ 2 månader och jag hade faktiskt gått ner 2 kilo. Det är inte fy skam med tanke på att jag verkligen inte levt hälsosamt i sommar. Det kändes ändå bra, nu har jag ytterligare ett par kilo borta från min "startvikt" så att säga. På tisdag ska jag ju på PREnet-möte och det känns så bra!

Lördagsmorgon

Idag ville lillbusen upp klockan 7. Rätt lagom tid egentligen, men jag var fruktansvärt trött så jag tog över honom till vår säng. Och då blev det fart på vildingen! Direkt han kommer till våran säng blir han som tokig, nästan lite hyperaktiv. Jag som bara vill ligga och morgongosa en stund :-) Nåja, han kanske uppskattar det när han blir lite äldre. Vi klev i alla fall upp och gick till köket och laddade perkolatorn (ja, det stavas med o fast det uttalas med u). Kaffe är min räddning på morgonen, ibland dricker jag nästan så mycket att jag blir illamående. Ungefär 5-6 koppar brukar det bli.

Nu ska jag hoppa in i duschen och sen sätta igång med städningen. Jag förstår inte hur det kan bli så dammigt på 2 dagar?!


100917

Idag har jag inte varit på topp. Har inte orkat städa eller någonting alls som krävt lite energi, eller jag har faktiskt vikt ihop alla Gabriels kläder i 80 som jag tvättat men de ligger fortfarande och tar upp all plats i soffan.

Linn kom hit med lite gofika efter middagen. Vi har pratat om "Kungarna av Tylösand" och fnissat hela kvällen. Har ni sett det, kanal5´s nya skandalsåpa? Själv tycker jag det är ganska underhållande faktiskt, haha. Ett galet gäng som bor tillsammans i ett hus i Tylösand under sommaren och serien går väl egentligen ut på att bli aspackad, ha många sexparters och göra bort sig så mycket som möjligt. Det är bra tv det! Jag kan då lova att jag inte skulle vara särskilt stolt om jag vore deras mamma i alla fall.

Imorgon vet jag inte vad vi ska hitta på. Lekparken är ett måste i alla fall, även fast Gabriel mest roar sig med att äta sand :-) Vädret verkar ju bli helt okej, inge regn i alla fall. Men om det är någon som vill ha lite kaffebesök så hör av er!


14 månader

Idag blir lilleman 14 månader, 08.41 ♥ ♥


Gabriel bara myser i vagnen denna underbar...

bild0185 (MMS)

Gabriel bara myser i vagnen denna underbara höstkväll!


100916

Här har hemma hos oss har vi varit vakna sen 5 imorse, i alla fall jag och Gabriel. Har hunnit städa lite och vikt all rentvätt från igår och tvättat ett par maskiner här hemma. Igårkväll kom jag helt plötsligt på att jag var tvungen tvätta upp alla Gabriels kläder i 80, så det är det jag har pysslat med på morgonen. Vill börja använda allt nu! Byxorna är nog gansla lagoma på längen, men endel bodys är så stora och det passar inte riktigt våran lilla spinkis. Så nu har jag tämkt börja mycket med tröjor istället för då gör det ju ingenting om det är lite stort. Nåja, den som väntar på något gott väntar aldrig för länge, men jag har aldrig riktigt gillat det uttrycket då jag har noll tålamod!

Gabriel har förövrigt sovit sen 7.30, alltså 3 timmar hittills. Det är rätt skönt, men samtidigt lite tråkigt när det är så lugnt och tyst. Jag behöver allt skoj och bus!

Onsdagkväll

Vi har haft en helmysig dag. Har suttit på Opalen och surrat i ett par timmar med Emelie och hennes lilla sockerunge Alexander. Mycket trevligt!

Sen hem och städa lite + laga middag. Var så himla fundersam över vad jag skulle göra av fläskytterfilén i kylen och efter några tips från Emelie och lite eget tänk blev det tillslut en goood gryta med fläskytterfilé, creme fraiché, grädde, soja och soltorkade tomater och till det åt vi pasta. Till och med Gabriel älskade det! Han åt upp allt på tallriken och det låg endast en liten köttbit och en majs på golvet efteråt, och det hade han inte kastat dit, halleluja!

Imorgon ska jag gå till colorama och köpa det som behövs för allt pyssel i lillemans rum. På måndag sätter jag igång så rimligtvis borde jag vara klar under nästa helg, men man vet aldrig med mig, jag tenderar ju till att skjuta upp saker och ting. Vet dock inte om jag är redo att låta Gabriel sova i eget rum ännu? Bara tanken känns skrämmande. Han har ju sovit med oss sen han var ett par dagar gammal! Hur som helst måste vi då köpa en babyvakt eftersom Gabriel fortfarande vaknar endel nätter, finns för 249:- på Clas Ohlsons och det är typ det jag är villig att betala! Jag gillar att ha honom hos oss samtidigt som jag saknar att ligga och surra med Simon innan sovdax som vi alltid gjorde förut. Men bara för att rummet är klart behöver vi ju inte ställa dit spjälsängen med en gång.

tv4

Idag var mitt stora hjärta med i ett repotage i tv4´s lokala nyheter. Hihihi, han i misfit-mössan! Konstigt att se honom i tv, fast vi har ju faktiskt varit med i ett längre reportade i 24norrbotten tidigare! Och det var hemskt för det visades var 20:e minut en hel dag.

Så gudomligt söt unge


Idol

Kvällens avsnitt av idol var ju givetvis lite extra roligt att titta på eftersom det var ifrån grannstaden Luleå. Och ännu roligare var det att se en gammal arbetskamrat få en guldbiljett :-) Såg även några andra bekanta ansikten. Är så himla sugen på att åka och se idol när de kommer till Luleå i november, men vi får väl se..

Idag handlade jag hem en Ajax allrengöring "liljekonvalj", hihi. Övervägde om jag skulle skura en andra gång, hade ju redan gjort det på morgonen. Men jag väntar tills imorgon, det behövs ju göras då också :-D Tänk att det kan bli så roligt att städa med rätt hjälpmedel! UltraSilencer + liljekonvalj = städfanatiker.


Liljekonvalj

Jag älskar doften av ett nystädat hem! Har hittat ett spray från Air Wick som doftar så fräscht - liljekonvalj! Finns nog inget som luktar godare, sprayar den här hemma i tid och otid :-) Har blivit ett beroende!

Det finns ju tydligen Ajax som doftar liljekonvalj också och det måste jag ju givetvis haaa!


No no

Det blir definitivt inge Viktväktarna för mig. Ursäkta, men vilka stolpskott! Vi kom dit och trodde att vi skulle få lite information om Viktväktarna så man vet om det är något värt att satsa på. Väl där får vi veta att man måste bli medlem för att få någon som helst information, 350:-/månad + 3 månaders uppsägningstid! Alltså det står typ ingenting om hur det fungerar på internet och inte tänker jag betala för något jag inte vet någonting om. Sen så var de otrevliga!

Så imorgon ringer jag Step In och bokar ett PREnet-möte och hoppas på att det fortfarande är på kampanj.

JAG ÄR SÅ LADDAD! Nu ska kilona BORT!

Nytt till köksfönstret

Imorse slog Gabriel upp sina stora blå så tidigt som 5.45. Då klev S upp med honom så jag fick snooza i 45 minuter innan det var dax för honom att kila till jobbet.

Har varit iväg med mamma/mormor på stan för att kika efter en ny lampa till ett av våra köksfönster. Det blev en bordslampa från By Rydéns som jag kärade ner mig i. Hade fått stränga order av min söta mamma att vi var tvugna göra oss av med de förra så vi fick den av henne! Tack återigen!

Sen gick vi på Lindex och jag hämtade ut mitt paket som jag beställt och så fick en muminpyjamas också följa med. Jag gillar att ha många pyjamaser åt lillbusen!


Bild lånad från em.com

Uppdatering:
GIVETVIS var lampan lite trasig, både underdelen och lite på tyget. Nästan allt jag köper är det fel på och jag måste byta! Vet inte varför jag drabbas av denna otur? Köpte dessvärre sista exet men i värsta fall får vi åka till Storheden och köpa en ny på EM.


PREnet vs. Viktväktarna

Jag är så trött på att känna mig som en fånge i min egen kropp. Nu SKA jag gå ner i vikt, 33 kilo ska bort. Jag behöver framför allt ändra mina kostvanor. Så då till den stora frågan - PREnet eller Viktväktarna? Det finns för- och nackdelar med båda och jag vet inte riktigt vilka som väger tyngst.

De två första dagarna med PREnet går man på en slags detox - PREnet Go, 5 shakes (blandas med vatten) om dagen. Därefter går man över till PREnet Bas där man dricker shakes (blandas med mjölk) 2 gånger per dag och äter en vanlig måltid exempelvis till middag. Detta ska man hålla på med tills man uppnått 80% av viktminskningen vilket i mitt fall är 26 (!!!) kilo. Därefter ska man minsta på ännu en shake för att tillslut vara tillbaka på att äta 3 mål "vanlig" mat. Med PREnet får man gå på såkallade BIA-mätningar som mäter vätska, fett och musklerna i kroppen.

Viktväktarna är ju mer inriktade på "mat-tänket". Man går på möten och väger sig, kostrådgivning, recept och träningstips. Mötena är 1 gång i veckan och man väljer själv hur ofta man vill gå. Med Viktväktarna räknar man ju points på maten.

Det känns som att Viktväktarna hade varit ett bättre alternativ för vår familj, så att vi får i oss nyttig och näringsrik mat hela familjen. Simon stöttar mig till 110% och det känns bra att han uppmuntrar och peppar mig. Får också för mig att det ska vara lättare att behålla vikten med Viktväktarna, men det är ju som sagt något jag bara fått för mig. Har ju ingen aning egentligen. Samtidigt så känner jag att jag verkligen behöver den där kick-starten med PREnet..

Har i alla fall tänkt gå på ett Viktväktarmöte imorgon för att se vad det är för något så har jag kanske lite lättare att bestämma mig. Det är ju trots allt en livsstilsförändring. Ska även skaffa mig ett gymkort när lönen kommer!

Rensa, rensa..

Igårkväll vid 23-tiden tog jag mig an garderoberna i lillrummet och det var visst ett lite stort projekt än jag trodde. 02 tog jag mig tillslut i säng, och då var jag inte ens färdig. Sorterade bland alla Gabriels urväxta kläder (tur att han inte hunnit med så många storlekar ändå), vek om alla sängkläder och badlakan och kastade sånt som inte behövde vara kvar. Har lite kvar ännu, har inte orkat ta tag i det på morgonen. Gabriel har varit omöjlig och absolut inte velat sova, men nu har han precis somnat och jag hoppas att han sover minst 1½ timme i alla fall. Då hinner jag duscha och göra färdigt i garderoberna.

Så det blir bara städning även idag..


Lördagkväll

Jag fick en hel del gjort här hemma idag, trots ett oväntat besök av svärmor. Både köket och badrummet fick sig en rejäl omgång. Det tog tid men var så skönt efteråt! Imorgon ska jag ta kylen invändigt, dammsuga, skura och dammtorka. Skulle behöva sortera lite i min garderob och byrå också, men det får bli senare i veckan. Nu måste jag börja sortera i lillrummet så att Gabriel får ett eget rum. Har som mål att vara färdig tills Britta kommer den sista. Jag behöver små mål, då vet jag att jag inte skjuter upp det något mer!

Blev inte att umgås med Malin och Co ikväll, får inte tag på den kvinnan. Men tur det kommer fler dagar!

Imorgonkväll får vi besök av Johanna och Daniel! Johanna är så himla brun efter deras Turkiet-resa så jag kommer se ut som ett åkerspöke i jämförelse :-) Ska bli kul att höra om allt skojsigt de hittat på därborta.

Nu ska jag och mitt stora hjärta avnjuta varsin nybakt kladdmuffins och en kopp kaffe!

Västerbottensostpaj till middag idag, även...

bild0174 (MMS)

Västerbottensostpaj till middag idag, även Gabriel verkar gilla det! Han fick dock köttbullar till :-)


Kitchen Aid

När jag blir rik ska jag köpa en Kitchen Aid. Vill ha!


Jag är svag för denna färg!

Bild lånad från bagarenochkocken.se/


Extra BVC

Jo just det, angående Gabriels matvägran så kontaktade jag BVC i onsdags. Vi ska alltid äta tillsammans, missbruka "mmm, så gott!", "nam nam" medan vi äter, göra Gabriel så delaktig som möjligt i dukningen (han är ju lite liten än) och gå in med en positivare inställning till måltiderna, absolut inte stressa eller tjata på honom. Och det vet vi ju, men ibland tar frustrationen över, men nu är det slut med det! Han ska även få minst två extra mellanmål om dagen bestående av glass, grädde och frukter han gillar. Tror ni han är nå ledsen över det? Svar: NEJ! Han var så nöjd när han fick päron- och jordgubbsglass med banan till kvällsfika igår. "Nam nam nam nam nam nam" och med det största leendet på läpparna! Han är bara så rolig när han vägrar äta med sked så även glassen plockade han med fingarna :-) I torsdags var vi även på en extra viktkontroll. 7965 gram stannade vågen på och han fortsätter följa sin kurva så fint, den hade till och med ökat lite! Nu ska vi tillbaka någongång i oktober för en extra viktkontroll vid 15 månader.

Vi pratade även lite om hans nattmål och sköterskan sa att han förmodligen behöver det målet för att han inte får i sig tillräckligt under dagen. Så det är bara att fortsätta med det så länge han vill och behöver det :-)

Lördag!

Idag vaknade Gabriel 7.40. Det är verkligen lyxigt att sova så "länge", vi är ju vana att kliva upp 5.30-6! Simon har precis kilat iväg till jobbet. Han jobbar varenda helg hela september, lite konstigt schema.. Men då får vi ju lediga dagar tillsammans mitt i veckan istället. Jag hoppas dock att jag kommer få lite jobb snart, har ju knappt jobbat den senaste månaden. 4 dagar i augusti och 2 nätter hittills i september.. :-/ Fick verkligen mersmak efter att ha jobbat natt, tråkigt nog är nattbehovet väldigt litet.

Idag har vi tänkt vara på hemmaplan och städa. Har rengjort spisen, kaklet och skåpluckorna i köket på morgonen och tänkte även ta mig an toaletten och avloppen.. Urk.. Men det är ju sånt som måste göras lite då och då. Ikväll tror jag att vi skulle umgås med Malin, Johan och Stina? Vi vågade inte spika något för varenda gång vi gjort det så har vi varit tvugna ställa in det!

Nä nu ska jag slita mig härifrån och fortsätta här hemma. Det gäller att passa på medan lillbusen sover, då får man mest gjort.

100910

Idag har vi varit och hälsat på hos gammelmormor. Gabriel fick en sin födelsedagspresent i efterskott, pengar som åker in på sparkontot. Tack snälla gammelmormor och Kjell!

När vi sen kom hem så var det redan dax att börja med middagen och ikväll har jag roat mig med att tvätta. Har blivit av med ännu mera "skräp" hemifrån idag så nu börjar det ju faktiskt blir riktigt fint här hemma! Längtar bara så otroligt mycket efter fotona på Gabriel som sen ska upp på väggen. Vi har faktiskt redan kommit överens om vilka foton vi ska beställa, bara storlekarna vi är lite osäker på. Ska kila till Åhléns imorgon och kolla lite olika storlekar, vet att de har "Ta 3 betala för 2"-kampanj på ramar just nu också. Bilden jag visade igår ska vi i alla fall beställa i storleken 30x40 cm. Ni kommer givetvis få se bilderna när de är inramade och klara!

Ingen bloggpaus

Jag vill inte sluta blogga, jag älskar att blogga och jag tänker fortsätta med det som vanligt.

Ett inlägg med lite bilder från fotograferingen kommer senare ikväll, håll till godo! :-)

Bloggpaus

Nu tar jag en bloggpaus. Känner att jag är tvungen av lite olika anledningar.. Får se hur länge det varar, jag gillar ju att blogga trots att jag egentligen inte skriver något vettigt. Men men.. Jag kanske ändrar mig fort.

So long!


Lite shopping idag ändå

Trots att jag infört köpförbud åt mig själv så blev det lite shoppning åt Gabriel på stan idag. Men det var bara för att det var så hiiimla billigt. Och två av sakerna behövde han faktiskt! En kortärmad vit pikébody som jag tror att han ska få ha imorgon på fotograferingen, svarta fleecebyxor.. och sen det som han egentligen inte behövde - en jeansskjorta. Men jag kunde bara inte hålla mig när jag såg priset, 49,50:-. Jag älskar H&M´s priser! Den var dock i storlek 80 som de flesta kläder jag köper åt honom nu är så det är ju någon månad bort. Jag vill som göra hans garderob för nästkommande storlek "färdig" innan han börjar använda den. Då kan jag kolla hur mycket som matchar och lite sånt :-) Man kan väl säga att han har en full garderob i 80 nu, men det kommer säkerligen fyllas på med lite dagiskläder som tål att slitas på då han kommer kunna ha den storleken länge.



Imorgon är det ju äntligen dax för Gabriels 1-års fotografering. Jag hoppas han kommer vara på toppenhumör och en riktig charmör framför kameran :-) Det är lite tråkigt att han inte kan stå upp själv ännu, men hon har säkert fina grejer vi kan använda oss av. Ska ta med lite leksaker hemifrån också!

Kavat


Dom här fina Kavatskorna har jag precis klickat hem från brandos.se. Jag lyckades till och med knipa det sista paret, hihi. Dyra, men han behöver ju ordentliga skor även fast han ännu inte går. Igår gick han och höll mig i händerna cirka 25 meter från lekparken och det tyckte han var helfestligt! Skrattade och tjoade hela tiden :-) För bara 3 månader sen så vägrade han ju ta ett endaste steg!

Skojakt

Inatt har vi sovit bra, så skönt! Det har varit många bra nätter den senaste tiden och det gillar vi. Lilleman ligger just nu och vilar och sen är det lunchdax och efter det ska vi till Victoria och Ebba och hälsa på :-) Måste kila upp på stan också och leta höstskor åt lilleman, lite sent ute kanske.. Jag hoppas de har Kavatskorna jag tittat ut på internet på Lundins. Men det får bli vilka skor som helst, huvudsaken är ju att dom är bekväma och varma för de små fossingarna!

100906

Dagen började med att Simon satte sin dator på plats, och givetvis var det tvungen att jävlas så att han fick köpa grejer för 400:- för att det skulle funka med databordet. Sen har vi haft besök av Gabriels mormor, lekt i lekparken, lagt ut vårat gamla databord på blocket och bara myst. Jag har även pratat med min älskade vän Britta i telefon. Jag saknar den tjejen, världens bästa vän.. Men om drygt 3½ vecka ses vi och som jag längtar tills vi sitter i vår soffa med varsin kaffekopp i handen och surrar om allt mellan himmel och jord.

Nu ska jag sätta igång och plocka undan lite här hemma. Inte för att det syns egentligen.. Håller på att få ett psykbryt av kaoset vi lever i. Jag avskyr att ha en massa prylar framme men eftersom vi inte kunnat stoppa upp vitrinskåpet och annan förvaring så står alla grejer lite varstans. Kanske därför jag är på dåligt humör i princip all vaken tid.. Jag håller på att bli galen :-( Kommer mig inte till ro någonstans.. Imorgon ska vi i alla fall men en massa grejer till tippen med en massa skräp. Hoppas också vi blir av med det gamla databordet snabbt! Jag förstår verkligen inte vad jag tänkte när jag köpte det, men förmodligen att det var litet och smidigt i min lilla etta jag hade tidigare.

Nä nu ska jag hälla upp en kopp kaffe och sen sätta igång.


Tand nr 10

Av en slump igår såg jag att Gabriel har fått sin 10:e tand! Dom är inte lika lätta att upptäcka nu när de kommer så långt in i munnen, men jag räknar det som att den kom igår då det var då jag såg den. Min stora kille!



Här är en tom tandmall till er som vill ha och fylla i!


Gabriels nya byxor

Kommer ni ihåg när jag skrev att jag hittat ett par supertuffa byxor åt Gabriel på H&M? Hur som helst så kunde jag inte hålla mina shoppingfingrar i styr så jag köpte ett par i storlek 86.

 

Det syns inte så bra på bilderna men de är lite glansiga och jag älskar skärpet!


Bara sisådär 3½ månad kvar..

Nu blev jag ju sugen på att klä julgranen!



Förra årets julgran. MYS!


Byggmästarna Lindholm/Björk

Det gick bra att jobba inatt. Blev inte trött förrän strax innan 5 och då var det ju bara två timmar kvar! Lilleman var ju världens gulligaste son igår och sov mycket så då fick jag de timmar jag behövde. Idag sov jag alldeles för länge med tanke på att jag inte jobbar denna natt. Gabriels farmor ringde och ville ha lilleman medan S var på jobbet så att jag fick sova.. Och det resulterade i att jag sov till 16! Skönt var det, men kanske inte det smartaste draget :-)

Ikväll kom Kristina hit med benen till data-/skrivbordet som hon köpte åt mig idag på ikea. De hade inte benen i fredags och skulle heller inte få på flera veckor men som tur var kom de in igår. Så ikväll efter det Gabriel somnat så skruvade vi ihop allt. Det var mycket större än jag trodde så jag blev lite besviken.. Men jag tror nog det kommer bli fint i slutändan ändå. Min första tanke var dock "Herregud var ska julgranen få plats i år?!". Som tur är har jag ju ett par månader att klura på det men det blev verkligen tomt om plats i vardagsrummet. Men förhoppningsvis ska vi ju inte bo på 81 kvadratmeter resten av livet! Det som är riktigt bra är ju att nu är det fritt fram att börja pyssla i barnrummet! :-D

Vi har verkligen byggt mycket möbler den senaste tiden, och vi har ju kvar en del till Gabriel rum. Simon börjar bli rätt less på mig och mina idéer ;-)



Ihopplock av Vika/Curry-serien från ikea. Det är kul när man kan mixa och matcha precis hur man vill!


Nattjobb

Det gick bra att jobba innat, men långsamt! Satt x-tra vak så det fanns inte så mycket att göra. När jag kom hem imorse hade jag inte sovit på 25 timmar och sängen har nog aldrig varit lika skön som då! Blir att jobba inatt också! :-) Det var verkligen så skönt att gå iväg och jobba och veta att Gabriel sover under hela mitt arbetspass. Missar inte alls lika mycket tid med honom då!

Ikea igår då var superroligt som alltid! Kom hem med det jag skulle plus lite till som alltid när man är där. Det lyckas alltid bli dyrare på kvittot än på inköpslistan av någon konstig anledning?! :-) Gabriel fick kastruller och köksredskap, han är så mallig när han står vid sin lilla spis och kockar!

Idag ska vi göra så lite som möjligt. Busa och sånt innan S kommer hem från jobbet och då är det  middag och en tupplur innan jag börjar 21 igen som gäller.

Blev jobb för mig inatt. Det är en härlig ...

bild0167 (MMS)

Blev jobb för mig inatt. Det är en härlig promenad dit denna kyliga höstkväll!


Gulle

Simon var som söt igår. Han ville testa dammsuga och efter halva hallen sa han: "Med den här skulle jag ju kunna dammsuga varje dag!" Ja tack tänkte jag! Har alltid avskytt att dammsuga fast inte nu då, nu skulle jag kunna dammsuga två gånger om dagen hihi. Vilket nästan behövs med vår lillgris, fast hans mamma är inte mycket bättre haha! Efter han hade dammsugit så tittade han sig runt i vardagsrummet och så säger han "Gumman, det här har du verkligen gjort bra. Var lite skeptisk till allt vitt i början men det blev supersnyggt." Gulle! Och ändå är vi långt ifrån färdiga men jag vet att jag kommer bli toknöjd! Har alltid tyckt att det är roligt med inredning men tyvärr har ekonomi och annat inte tillåtit mig att få till det precis som jag vill. Så det känns skönt att snart ha 3 rum (vardagsrummet, hallen och lillemans rum) som är precis som jag vill ha det. Tycker det är extremt viktigt att ha ett hem man trivs i och redan så känner jag ett lugn varje gång jag kliver in i vårat ljusa, fräscha vardagsrum!

Imorgon blir det IKEA för mig och mamma. Wiii! Benen till skrivbordet finns dock inte inne så de ska jag beställa istället, bordskivan ska det tydligen finnas 4 av kvar imorgon då det första jag gör är att kuta in till lagret och köpa en så att de inte hinner ta slut. För beställer jag den går frakten helt plötsligt från 95:- till 495:- och det känns ganska onödigt med tanke på att skiva + ben bara kostar drygt 300:-. Ska försöka byta de vita mammutpallarna till limegröna men jag verkar ha kastat kvittot. Om inte så kanske någon är intresserad av att köpa de vita? :-) Blir snyggare med de limegröna till Mickisetet!

Nu är vi påväg till gammelmormor och hälsa...

bild0161 (MMS)

Nu är vi påväg till gammelmormor och hälsa på!


Inte på topp

Igår var humöret på topp och ikväll känner jag mig på hemskt dåligt humör.. Ledsen, irriterad, arg.. You name it! Jag vet inte riktigt varför, utan det bara är så. Hoppas på en bättre morgondag!

Gabriel ramlade och slog huvudet i bordet just innan vi skulle lägga honom så han fick vara vaken längre än vanligt och jag springer och tittar till honom titt som tätt.. Usch vilken hemsk smäll det var. Blir ett nytt vardagsrumsbord på ikea. Ett runt, kanterna på vårat nuvarande är ju livsfarliga.. Huvva.. Men nu gick det ju bra i alla fall!


Matvägran

Idag var Gabriel riktigt trotsig under middagen. Han kastade mat på golvet och spottade ut den, men det är ju inget ovanligt direkt. Allt som allt åt han en liten korvbit på 1x1 cm. Han är inte och har aldrig varit särskilt matglad men nu börjar det verkligen bli extremt. Jag känner mig orkeslös så imorgon ringer jag BVC. Egentligen kan de ju inte hjälpa oss, men jag behöver lite stöd och peppning då måltiderna är ett rent helvete ibland och jag  är ju oftast ensam med Gabriel då Simon jobbar till 18 (personalmöte idag) så jag får alltid ta fighterna själv. Är mest rädd för att han ska gå ner i vikt eller att han inte får i sig tillräckligt med näringsämnen. Så imorgon ringer jag och ber om en extra viktkontroll..


Titta vad Gabriels snälla mormor kom med i...

bild0158 (MMS)

Titta vad Gabriels snälla mormor kom med idag, en Briospis! Han blev överlycklig!


Godmorgon 1 september!

Och så var årets första höstmånad här. Termometern visade bara 2 plusgrader och det var frost i gräset när vi klev upp imorse, men det är väl så det ska vara? :-) Lilleman vaknade redan 5.30 imorse, men han sov hela natten inatt och då brukar ju dagen starta lite tidigare!

Ska snart iväg och fixa lite ärenden med mamma och sen snabbt hem till mina pojkar igen! Städ och fix står på agendan som vanligt. Men med nya dammsugaren var det faktiskt ganska roligt att dammsuga, det fick smidigt och snabbt! Gabriel är inte så förtjust i den annat än när den är tyst. Och ändå är den betydligt lägre än våra förra dammsugare vilket då var tanken när vi köpte den. Det som verkligen är toppen med den är att den inte sprider den där lukten som andra dammsugare gjort så luften känns frisk och ren!

RSS 2.0