Mera mumin!

Har haft två riktigt bra dagar på jobbet. Mitt "nya jobb" är toppen hittills :-) Haft intro igår och idag och bad även om en förmiddag imorgon. Dessvärre har vi magsjuka och jag hoppas innerligt att jag slipper denna hemska sjuka. Inte så snyggt kanske att bli sjuk det första jag gör på mitt vik! Räknade ihop mina timmar denna månad och det motsvarar ungefär 75% så det känns skönt att veta att det trillar in en lön på kontot även nästa månad.

Ikväll är det tjejkväll här i stan, alltså lite erbjudanden och butikerna håller öppet till 21. Hoppas kunna fynda lite smått och gott. Behöver fortfarande mycket till min garderob!! Har ju som inga vår-/sommarkläder som passar, framförallt toppar och linnen. Har gjort två stora beställningar från H&M nyligt, men typ allt var tvunget tillbaka. Så någonting hittar jag förhoppningsvis ikväll!

Igår fick jag föressten en liten överraskning när jag gick jag la mig. På min kudde låg ett litet paket hihi! Och innehållet var ju såklart en muminmugg, Tofslan och Vifslan. Och det som det lite extra speciellt är att det är Gabriel som valde den! Han gjorde sin mamma väldigt glad i alla fall ;-)

Sovmorgon och intro idag!

Idag belönades jag med en sovmorgon till klockan 8 av mina hjärtan. Oj så skönt det var! :-) Har lagat mat till mina pojkar på morgonen och så att jag har en matlåda med mig till jobbet. Börjar bli lite pirrig över att se var jag ska jobba de kommande 7 veckorna! Men det kommer nog bli riktigt bra när jag bara kommit in i rutinerna :-)
Hoppas ni får en bra dag!

Underbar dag!

Alltså jag har haft en ett galet bra dag! Är så glad så att jag knappt kan sitta stilla hihi.

Dagen började ju med ett bra resultat på BIA'n. -2,8 kg: -2 kg fett och -0,4 kg muskler och så lite vätska. Är himla nöjd med det resultatet! Nu väger jag 76,4 kg, iiih! Har tappat totalt 29,6 kg och av det är det 21,6 kg rent fett :-) Känns toppen!! Jag och min rådgivare pratade om hur jag ska lyckas vända den nedåtgående trenden gällande musklerna och ja.. man kan inte annat än testa sig fram i mitt fall. Så träna hårdare, äta mer kolhydrater, lägga in 2 mellanmål om dagen och äta 2 mål mat varje dag jag kör ett hårdare pass. Så med det får vi helt enkelt se hur det utvecklat sig om 4 veckor. Jag ligger ju så kopiöst mycket under medelsnittet så jag behöver verkligen bygga. Men hon sa också att stressen över att inte bygga muskler inte får ta över lyckan över att ha tappat så mycket i vikt och att jag ska vara stolt över vad jag presterat! Och det har hon ju rätt i, men det maler som i bakhuvudet hela tiden.

Sen då efter BIA'n mötte jag upp hjärtat på stan. Vi hade bestämt oss för att ha lite egentid när lillebus var på dagis. Så vi strosade mest runt och åt lunch på Ming. Mitt i allt ringer Bemanningsenheten och erbjuder mig ett vik från 2 maj t.o.m den 15:e juni! Blev så exalterad så att jag bara tackade ja utan att fråga hur många % haha. Så jag ringde upp igen och då några turer skulle kortas ner så visste hon inte exakt, men någonstans mellan 75-90%! Och det är ju verkligen toppen. Får schemat i veckan :-) Ska bli gudomligt att kunna planera allt efter ett schema och att skriva dagistider utan att behöva ringa och ändra stup i kvarten. Lite tokigt är det ju bara att vi åker till Åland den 30 maj och blir borta 8 dagar, så det blir till att söka ledigt då. Förhoppningsvis handlar det inte om så många dagar. Imorgon har jag min första intro-dag! :-D

 

Första bilden visar mina fettstaplar. "1" visar resultatet från 1:a mätningen och "är" visar nu sista. Det är en ganska makalös skillnad! Randen där i mitten är normalområdet och jag är en ynka millimeter därifrån :-)

Andra bilden visar min muskelmassa och inre organ. Som ni kan se har jag ju lite att jobba med. Procentuellt ligger jag ju bättre till nu, men det är ju för att jag väger betydligt mindre! Kommer nog vara svårt att ta mig upp till normalområdet, men behöver komma så nära som möjligt!

Passade på att springa in till min frisör också och det första hon säger är: "Gud vad snygg du är!". Hon är helt underbar! Vill ju gärna förnya mig ytterligare och har faktiskt tänkt bli ljushårig! Inte blond, men vill lägga in lite blonda slingor för att fräscha upp det bara. Så såfort jag fått mitt schema blir det att boka ett frisörbesök :-) Oj som jag längtar! Lovade ju att jag skulle börja ta hand om mig själv mera när jag gått ner i vikt, känns som att jag är värd att känna mig fin!

Nu ska jag fortsätta i tvättstugan och sen pyssla på lite här hemma.. Det är ett evighetsgöra!

Happy me!

Jag är så himla GLAD idag!!!
Återkommer ikväll hihi.


Lista!

Fy, jag har haft en ganska dålig dag. Mitt humör har varit ruskigt dåligt och jag har varit så trött, sov till och med 2 timmar på eftermiddagen.

BIA imorgon och jag har inte alls varit duktig de senaste dagarna, eller veckorna för den delen. Det känns nästan som att jag håller på att släppa taget.. och då är det kört. Det är okej att ha sina "dips", men också styrkan att hitta tillbaka. Jag är svag. Har funderar mycket ikväll över hur jag ska motivera mig till att fortsätta min viktresa, för än känner jag mig inte färdig. Så jag satte mig ner och skrev en lista!

Negativt med att vara tjock
- Dålig självkänsla och sämre självförtroende
- Svårt att hitta snygga kläder som passar
- Ofta på dåligt humör
- Dyrt med allt snask
- Ohälsosamt

Positivt med att vara smal
- Förmågan att känna sig fin
- Lättare att hitta kläder
- Gladare!
- Vara vacker i en bröllopsklänning
- Orkar mera
- Sväller mindre om fötterna
- Lever hälsosammare
- Förebild för Gabriel

Sen kan man ju skriva en roman om varje punkt, men det är lite stödord som jag vet innebörden av. Listan ska upp på kylen tillsammans med ett foto på mig och ett foto ska också få pryda skafferiet. Då påminns jag hela tiden om den Julia jag inte vill vara.

Jag har blivit alldeles för bekväm och jag kan inte för allt i världen förstå hur. Jag är långt ifran nöjd med min nuvarande vikt och vill pressa mig ytterligare några kilon. Har jag lyckats komma såhär långt vill jag kämpa tills jag känner mig 100% nöjd.

Ska bli otroligt skönt att träffa Hanna (min rådgivare) imorgon iallafall. Då kan vi prata om allt som varit och hur jag ska jobba för att gå vidare! Är mest nervös över att ha ökat i fett och att jag tappat mycket muskler. Men det får vi svaret på imorgon!

Motivationsbilderna!



Påskdagen

Idag har jag jobbat i en hemtjänstgrupp. Har aldrig tidigare jobbat inom hemtjänsten och visst kände jag mig rätt förvirrad vissa gånger, men hade ju en fusklapp med mig över allt som skulle göras.

När jag slutat klockan 13 skyndande jag mig hem till lillebus som haft sällskap av mormor. Visste att han låg och sov och jag hade tänkt hinna sätta mig på ballis och njuta av solen en stund, men jag hann inte mer än kliva in genom ytterdörren så vaknade han. Typiskt! Men då blev det lite mys&gos istället och det är ju det bästa som finns! Efter det kilade vi till G's mormor och Björn för lite bus. Deras gård hade inte hunnit torka upp särskilt mycket och galonbyxorna är verkligen guldvärda! Han letar som upp varje liten vattenpöl för det är ju så himla roligt att hoppa i dom ;-) Sen bjöds det på middag. Grillad oxfilé, hemmagjorda potatisklyftor och mammas goda pepparsås, mums! Jag blev mätt vill jag lova!

Testade fota lite med Björns nya systemkamera också. En Nikon D7000 med ett 18-105 mm objektiv. Det var roligt hihi. Men jag tyckte det var lite svårt ochatt den var TUNG! Jag måste nog träna mina armar lite mera haha. Blev bara ännu mer sugen på en systemis nu!! Bilderna blir så himla fina. Kanske något värt att investera i. Den som lever får se! :-)

Nu ska jag faktiskt gå och lägga mig. Jobb 8-13 imorgon igen, härligt med storhelgs OB! Det är tur vi har min mamsi som ställt upp som barnvakt då både jag och Simon jobbat i helgen.

Godnatt!

Kalasat!

Idag har vi firat Vendela som fyllde 3 år igår, härliga lilla busfröt! Kristina hade som vanligt gjort fantastiskt gott fika.. mmmh!

Kristina fotade honom lite idag och här är min absoluta favorit!

 ♥ ♥ ♥


Onyttigheter.

Jag har redan börjat "förbereda" mig för hur jag ska kunna äta någorlunda hälsosamt när vi är på Åland och jag kom fram till så mycket som att det kommer vara nästintill omöjligt! Det finns vissa saker som bara måste hinnas med under våra 7 dagar där - korv med bröd från Rökka och så Ali's kebab. Och det är ju inga särskilt nyttiga måltider. Men alltså det är saker jag inte kan skippa för jag går och längtar efter det i ett helt ÅR! Sen så har de förmodligen öppnat alla glasstånd och lakritsglassen från Valio är helt underbar, och allt finskt godis jag brukar köpa hem. Suku Laku.. mmmh! Ja, ni hör ju.. Jag har redan bestämt mig för att äta dåligt. Vet inte ännu om jag fortfarande kör PREnet när vi åker ner, men mest troligt. Det är ju faktiskt bara en månad dit. Vore ändå rätt skönt att ha mitt trygghetspulver med mig haha. Lunch har aldrig existerad för mig när jag varit där, utan det blir mackor stup i kvarten istället. Men nu har vi ju Gabriel att tänka på också, så mat måste ju alltid finnas. Blir att åka och handla nästan direkt så jag känner att jag har kontrollen över vad som finns.

Och påtal om onyttigheter så kan jag inte beskriva hur mycket jag längtar efter att få se min pappas min när han ser mig. Jag älskar min pappa, MEN han har alltid varit duktig på att kommentera att jag borde gå ner i vikt. Och visst, han har ju alltid haft så rätt, men det är aldrig roligt att höra. Så jag blir fanimej tokig om han inte säger något haha. Det sporrar mig till att träna lite extra hårt de kommande 5 veckorna! Har tänkt sätta ett viktmål tills dess men jag behöver ju först och främst veta min utgångsvikt. Har inte vägt mig hemma på flera veckor och jag utgår fortfarande från de 79,2 kg jag vägde på sista BIA'n. Skulle tippa på 77 kg nu men det får vi ju veta på tisdag när det är dags för BIA igen :-) Alltid lika spännande, nu lite extra då jag hoppas att jag minskat såpass mycket i fett att jag får lägga in ytterligare ett mål mat! Men som jag skött mig de sista veckorna är det inte så troligt..


Nam nam!


Sovmorgon!

Idag fick vi sovmorgon till 7.50, gudomligt skönt! Har varit en bra natt inatt. Gabriel vaknade till vid tolvsnåret och var jätteledsen men efter lite mammamys var allting lugnt igen.

Nu ligger min sockerunge och vilar på soffan och jag håller på att tvätta och städa. Alla säger att diskmaskin är guldvärt och vi har ju haft diskmaskin nu i några veckor och ärligt talat hade jag likagärna kunnat vara utan den. Tvättmaskinen däremot.. det är min pärla! Som småbarnsföräldrar är våran tvättkorg nästan alltid full och det är så skönt att bara kunna slå igång en maskin när det behövs :-) Kan ju också ha att göra med att vi måste till grannhuset för att använda tvättstugan.

Nä, nu är det dags att fortsätta.

20.4.2011

Fy vilken hemsk natt vi haft. Magsjukan är nog tillbaka hos oss, men förhoppningsvis var det bara en kortis denna gång. Gabriel kräktes i sin säng och i våran x flera. Mitt mammahjärta gick i kras av att se honom så ledsen.. Simon tog honom där runt 1-tiden då jag skulle upp och jobba men jag sov oroligt ändå.. Idag har han doch varit hur pigg som helst så jag hoppas det är lugnt nu! Det tråkiga är att vi missar Vendis 3-årskalas imorgon men vi får fira henne i helgen istället! :-)

Nu sitter jag och funderar på om jag ska norpa en marsglass från frysen. Är det värt det? Har varit så himla sugen på dom i flera veckor.. Men jag har ju BIA på tisdag. Och om vi då ska på kalas i helgen? Åååh, ibland vill jag bara kunna leva som vanligt. Eller det gör jag ju, men bara kunna känna att jag kan unna mig.. Nä fan, det får bli en glass! Det kan jag vara värd hihi.

Klick, klick!

Lite kvällsshoppning gör en alltid glad!

Lindex har tag 3 betala för 2-kampanj på alla barnkläder + att jag hade en 30% rabattkupong på ett barnplagg så då kunde jag inte annat än klicka hem lite åt lillebus. Kläderna är dock från barnavdelningen så än är det nog lite stort i 86. Men det är verkligen inte lätt att hitta t-shits på babyavdelningen och han behöver ju tunna och sköna kläder till sommaren!

 

Lindex har verkligen lyckats med både sin Bamse- och Muminkollektion!


BLÄ!

Fick ett sammanbrott när jag gick hem efter gympasset ikväll.. Fy, jag känner mig så jäkla pressad när det gäller träningen bara. Ångrar att jag ens klev in på gymmet ikväll, jag hör inte hemma där bland alla muskelknuttisar. Jag kan ju ingenting! Nu blir det nog bara bodypump för att få min beskärda del av styrketräning, för det ger mig ren och skär glädje! Sen så får vi se om jag lyckas bygga muskler mellan mina BIA-mätningar. På tisdag har jag ju nästa men nu räknar jag inte med att ökat, inte heller minskat. Vore det skönt om jag inte hade tappat sjuhundraevla kilo muskler iallafall.

Jobbeli jobb!

När jag lämnat Gabriel på dagis imorse ringde jag bemanningen och tänkte höra mig för om lite jobb då jag var ledig hela förra veckan, och vilken lyckoträff!! 7 arbetspass lyckades jag knåpa ihop och det känns himla bra att ha blivit bokad över påsk då det genererar lite extra i plånboken hihi. Simon jobbar påsk han också men turligt nog har ju Gabriel världens snällaste mormor som ställer upp som barnvakt de få timmarna det behövdes :-)

Nu väntar jag på att rapport ska börja. Var tydligen ett reportage från barn 4 på NUS där vi var med Gabriel hans första 8 dagar i livet. Så det vill jag faktiskt kika på!


Utedag!

Vi har haft en underbar dag ute i Vändträsk hos mormor och Kjell. Gabriel trivdes tokbra med att springa runt och hoppa i vattenpölar, busa med Bamse (deras hund), grilla korv och åka fyrhjuling! Han var så nöjd och glad hela tiden. Det är precis såhär jag vill spendera en ledig helg - tillsammans med våra nära och kära. Min moster Mari var också där plus kusin John och hans tjej.

  


Och tack Kristina för att vi fått låna galonbyxorna, de kom väl till användning idag! ;-)


Fråga - svar

Oh, det är alltid lika roligt när jag får en fråga om PREnet! I veckan har jag faktiskt fått två mejl och nu en fråga här. Delar mer än gärna med mig om allt, speciellt då många är väldigt skeptiska till pulverdieter, inklusive mig själv faktiskt. Men det är stor skillnad på PREnet och de måltidsersättningarna du köper i hälsokost eller på ica. 

Känner ibland att jag måste försvara mitt val att gå på pulverdiet. Får lite då och då den klassiska kommentaren "när man slutat med pulver går man bara upp allt igen och lite därtill!" Men de allra flesta kommentarer är bara positiva såklart :-) Och det är ju sånt som gillas! Jag är nöjd med PREnet och jag ska bevisa för alla skeptiker att det faktiskt går att behålla vikten efteråt ;-) Det handlar om att bestämma sig, göra medvetna val, använda sunt förnuft och att tro på sig själv! Det finns ingenting som säger att man behåller vikten bara för att man går på lchf, GI, eller någon annan diet.

Men hur som helst, till frågan då! Skriver här då denne person förhoppningsvis kikar in här igen och hittar svaret! :-)

Hej! Gud vilken förvandling du gjort! Helt otroligt! Och gud vilka snygga ben du har! Jag är väldigt avundsjuk känner jag just nu! Har kämpat med min vikt länge, lyckas alltid gå ned några kilon och sedan bli sjuk och går sedan upp allt igen. Usch! Men hur mycket kostar prenet? Antar att de är olika över allt men på ett ungefär, vad jag har förstått är själva maten billig men att de som kostar är att vara medlem. Har jag fattat de rätt?


Svar:
Hej! Och tack så mycket! Har alltid haft komplex för mina ben så att någon berömmer dom känns lite extra härligt! PREnet kostar nog lika mycket överallt i Sverige och det är gratis att vara medlem. Det som kostar är maten och BIA-mätningarna Maten kostar ca 20:-/portion. En burk kostar drygt 300:-. När jag nu dricker 2 shakes om dagen räcker den 1 vecka, men sen när jag går ner på 1 shake räcker en burk istället 2 veckor. BIA-mätningarna kostar 300:- och de gör man ju hur ofta eller sällan man vill men de första 2 månaderna hade jag 1 varannan eller var 3:e vecka för att sen ha var 4:e och nu var 5:e. 1 varje månad vill jag personligen ha. Jag betalar 1500:-/månaden allt som allt. Och visst är det rätt mycket pengar då det kommer matkostnader till det också. Men det är nog mina mest välspenderade pengar någonsin! Man binder sig ju inte på någonting, så ett alternativ skulle ju vara att du testar och ser om det är någonting för dig, och om det nu inte är det så är det bara att sluta!

Och framförallt; lycka till med din viktnedgång oavsett vilken "metod" du kör! :-)

16.4.2011

Idag har vi rantat runt på stan hela familjen, MYS! Simon hade bytt en jobbhelg och blev plötsligt ledig denna. Även fast vi är lediga tillsammans mycket på veckorna är det liksom något speciellt med helgen. 

Köpte mig ett par svarta jeans, concealer och en eyeliner. Hittade inte mycket mer, tråkigt när jag verkligen ville spendera mina 450:- checkar på H&M. Kärade ner mig i en jeansklänning från VILA inne på Hanzens men då var jag mittemellan två storlekar så det fick vara.. L satt bra upptill och M satt bättre nertill så då fick det vara. Ville verkligen, verkligen ha den men ingenting i storlek large kommer in i min garderob igen. Må låta lite tokigt då det ju egentligen bara är jag som ser storlekarna, men jag har liksom lämnat den storleken bakom mig. And never going back. Sen tror jag att den inte kommer sitta lika fint om jag går ner ytterligare några kilon. Istället chansar jag på att klänningen finns kvar i M om kanske runt en månad så kanske den passar lite bättre då, man kan ju alltid hoppas!

När Gabriel somnat ikväll slog jag och hjärtat igång en film vi hyrt, trollkarlens lärling. Jag har verkligen börjat älska sånadär famile-/äventyrsfilmer sen jag och Simon träffades. Drama, speciellt kärleksdraman är det värsta jag vet så det går verkligen bort när vi ska se film tillsammans!


Jisses!

Åh herregud, min träningsvärk är inte nådig just nu! Känns som varenda muskel i kroppen gör ont.. Hihihi! PEEEPP! Så därför har jag bokat mig på bodypumpen på söndag också :-D Träningsvärk is the SHIT!

15.4.2011

Vilken träningsvärk jag har alltså.. Bodypumpen igår gjorde nog susen för mina stackars muskler! Fram- och baksida lår och rumpa!! :-) Jag gillar träningsvärk! Trodde jag skulle känna mer i biceps då jag trodde mina muskler exploderade igår haha! Men lite känns det allt. Så härligt! Vill ha träningsvärk oftare!

Har haft vilodag idag, bokstavligt talat, inte bara från träningen haha! La mig och vilade med lillebus vid 11.30 och vi sov ända till 14.20.. Men det behövdes nog faktiskt! Jag älskar ju att sova på dagen så ibland passar jag på..

Hände en liten olycka här hemma på morgonen så jag fick starta dagen med att ringa 112. Men efter att ha blivit kopplad till giftcentralen så konstaterades det att det inte var så allvarligt. Han fick nämligen tag i en flaska nagellacksborttagning.. Tror inte han fick i sig många milliliter och det var acetonfritt så det var lugnt, men mitt dåliga samvete är hemskt. Fy.. Han har iallafall fått stanna hemma från dagis idag för att jag skulle kunna hålla koll på honom.

Gabriel har hjälpt mig att städa kylen nu på eftermiddagen. Han är som söt när han alltid ska hjälpa till! Tyvärr blir det ju oftast motsatt effekt och han stökar ner det jag städat istället, men vad spelar det för roll egentligen? Jag ser hur nöjd han blir och hur självförtroendet höjs och det är ju allt som räknas! Min älskling.. Idag har jag inte kunnat pussa honom nog mycket!!

Ikväll ska vi komma ihåg att ringa Gabriels morfar också som fyller 55 år idag! Tänk, om 1½ månad är vi där hos dom. Jag längtar helt galet mycket!!!


Kalas!

Idag har vi varit hela familjen i grannstaden och grattat Ellen som fyller 5 år idag! En massa gofika bjöds det på och jag sorterade ut det jag gillade bäst, men trots det blev det lite för mycket. Och till råga på allt så stannade vi till på McDonalds på hemvägen.. Men alltså det var så värt varenda kalori! Haha.

Så ikväll pressade jag mig lite extra mycket på bodypumpen! La på 2 kg på bröst men mer vågade jag inte. Har ju bara kört den här releasen en gång tidigare så jag är fortfarande lite ovan hur mycket jag klarar av. Nästa gång ska jag iallafall testa lägga på 2 kg på rygg och 1 kg på ben. Ökar sakta men säkert! Tycker det är riktigt tungt nu, men jag har ändå kört pump ett bra tag nu och jag tror jag skulle kunna pressa mig lite ytterligare. Kroppen behöver ju utmaningar, annars byggs inga muskler! Bränner ordentligt i rumpan och låren nu så jag kanske lyckas få lite träningsvärk tills imorgon?!? :-) Efter passet intogs en banan på direkten och när jag kom hem stekte jag en omelett med skinka och fetaost. Kanske inte världens bästa "efter-träning-maten" men jag vet inte vad annars jag ska äta klockan 22..? Och min PREnet-rådgivare har ju sagt att jag måste äta något matigt efter styrketräning för att börja bygga. Mina staplar från BIA-mätningarna visar ju att jag äter alldeles för lite efteråt så..

Föressten så fick jag en riktig jackpott på skofronten idag! Vi tog en runda in till Skokanonen också när vi ändå var i Luleå och där lyckades jag faktiskt hitta mig två par skor, ett par svarta kilklackspumps och ett par lila converse. Har haft converse för flera, flera år sen men jag trivs verkligen inte i platta skor pågrundav mina stora fötter så jag hade helt gett upp hoppet om ett par nu.. meeen.. när jag såg de lila blev jag totalförälskad! Så nu får jag helt enkelt se ut som ett "L" hihi. Skönt att äntligen ha hittat ett par vårskor som inte är stövlar, stövletter eller annat iallafall :-)

 Födelsedagsbarnet!


Mina älsklingar!
  


Heja heja!

Det här har varit ännu en superduper brrra dag!

1. Kaffe med Linda.
2. Hämtat ut Gabriels vårskor och mitt H&M-paket.
3. Härligt, jobbigt och svettigt bodystep-pass.
4. Vi har bokat resan till Åland!!! 


Smoothie efter träning är mums.
Blåbär, hallon, banan, kesella och mjölk.. mmmh!

13.4.2011

Underbara vårsool!

Det är verkligen härligt att vakna upp till strålande sol. Humöret blir liksom på topp!

Snart får jag besök av Linda. Inga barn, inga karlar.. bara vi! Jag antar att det bli många koppar kaffe och en massa surr like old times! :-)

Annars så är planerna inte många för idag. Hade behövt upp på stan en sväng men jag känner mig faktiskt rätt lat idag haha.. Bodystep ikväll iallafall, yey! Jag vill träna NU! :-)

Och ikväll ska vi boka resan till Åland!!!! :-D :-D :-D
Jag är GLAD!

En bra dag!

Idag har mitt humör varit på topp hela dagen. När jag lämnat Gabriel på dagis kl 10 kilade jag direkt till step in för att testa mitt nya träningsschema. SKITKUL var det! Kommer fortfarande köra igenom hela kroppen varje träningspass, men färre reps (10 istället för 12) och tyngre vikter istället. Skönt att äntligen hittat motivationen till att styrketräna! Nu vill jag dit och köra igen, igen och.. igen!

Hann hem och duscha och ta det lite piano innan det var dags att hämta lillebus från dagis igen. Då kilade vi till Vigan och Ebba direkt för att gratta Ebba i efterskott. Och där tackade jag nej till fika. Alltså jag är obeskrivligt stolt över mig själv! Det känns som att den där självdiciplinen sakta men säkert kommer krypandes tillbaka! Jag bestämde mig redan innan att jag inte skulle fika och det är verkligen där det sitter, att bestämma sig. Och det gick fin fint att bara sörpla kaffe. Jag kommer aldrig att få den kropp jag strävar efter genom att äta en massa onyttiga grejer och jag tänkte hela tiden på mina jeansshorts som bara väntar på mig i byrålådan.. eller nja, nu sitter de faktiskt på mig hihi. Har haft dom på mig typ hela kvällen och jag tror att jag har speglat mig en miljon gånger för att de sitter så bra haha. Jag tror att jag äntligen börjar förstå HUR mycket jag har gått ner i vikt. Det är som svårt att förklara, men igår kände jag mig fin för första gången på evigheter och jag var bara så himla stolt över min kropp! Det är fortfarande mycket jag vill förändra, men jag är på god väg och jag kommer att ta mig dit tillsist. För ett år sen hade jag aldrig kunnat föreställa mig att jag skulle se ut såhär idag..

Nu hoppas jag verkligen att min motivation ska hålla i sig för visst kommer det lite hjärnspöken ändå.. Jag är sån, försöker alltid vända lite av det positiva till något negativt. Börjar mer och mer oroa mig över hur det kommer bli att hålla vikten. Jag menar nu dricker jag 2 shakes om dagen och jag vet att jag får i mig 204 kalorier per mål och det är liksom ganska bekvämt. Efter nästa BIA får jag nog börja lägga in ytterligare ett mål mat och då blir det genast lite klurigare. Men jag får se det som att det blir en lärorik prövning då. Längtar otroligt mycket efter att få avnjuta en god frukost med familjen iallafall :-)

Nä, nu ska jag ta mitt glada humör in till köket och plocka ur diskmaskinen och sen blir det att krypa ner i sängen med min älskling! :-)

Måndag!

Har varit och promenerad med Johanna ikväll. Tycker verkligen om den tjejen! Vi har surrat om våra gamla minnen och allt tokigt man gjort här i livet :-) Minnen är verkligen underbart, om än jag önskar jag kunde fått radera några..

Har rantar runt i Storheden och så Barnens Hus med mamma idag. Så nu har vi ännu en vagn :-D Börjar bli trångt med 3 stycken nu haha. Men edgen ska vi göra oss av med fortast möjligast. Klarar knappt av att se det där klumpiga aset.. Gabriel var då supernöjd med ny vagnen, han ville sitta i de hela tiden ikväll, sötungen! Så imorgon blir det premiärturen till dagis! Annars så köpte jag mest lite småplock till hemmet och födelsedagspresenter åt kommande födelsedagsbarn. En cykelbarnstol och cykelhjälm till Gabriel inhandlades på Biltema också. Oj vad jag längtar tills jag får pocka fram cykeln!

Har varit på Step in idag också och träffat min medlemstränare för att göra ett nytt trtäningsshema. Känner mig nöjd och hoppas att jag nu ska få lite inspiration till att gå till gymmet. Det ska nog fixa sig :-)

Nu ska jag äta mig en äggsmörgås och sen blir det nog krypa ner under täcket. Känner för en tidig kväll ikväll!

Blixten

Vårskor till Gabriel
- Check!

Nu har jag beställt ett par gympapjux åt lillebus. Har kollat runt lite överallt och tillsist bestämde jag mig för ett par från Kavat. Har varit så himla nöjd med de två tidigare paren han har haft så nu fick de bli dessa även om priset gärna hade kunnat vara liiite lägre. Sommarens sandaler kommer även de bli ett par får Kavat men de beställer jag senare i vår.


Bild lånad från Heppo där skorna också är beställda ifrån.


Jahaja.

Då var det dags för nästa person att bli magsjuk, denna gång Simon. Jag ber till högre makter att JAG klarar mig! Har varken tid eller råd att bli sjuk nu. Har 4 arbetspass till bokat denna vecka och det kändes nog mycket att vabba igår.

Har kommit hem från jobbet för en stund sen. Hunnit göra lite kvällsfika åt hjärtat då han nu är bannlyst från köket haha. Blir ytterligare en omgång med ytdesinfektion här hemma imorgonbitti. Fy, jag avskyr verkligen magsjuka..

Imorgon hoppas jag på fint väder då jag är ruskigt sugen på att klä Gabriel i hans nya vindkläder när vi går till dagis. Hämtade ut hans gummistövlar som jag beställt häromdagen och jag är så nöjd med alla inköp!! Var ju lite besviken på den gröna färgen på po.p jackan men allt klär verkligen en snygging ;-)



Förvirrad!

Gabriel vaknade exakt 4.23 imorse. Så med andra ord är jag väldigt, väldigt trött idag! Full rulle har det varit på morgonen iallafall och efter 4½ timme slocknade han på vardagsrumsmattan hihi..



Ställde mig precis på vågen och jag höll på att tappa hakan när den visade 75 kg.. Det kan verkligen inte stämma? Hade egentligen inte tänkt väga mig fram tills nästa BIA men nu blev jag alldeles för nyfiken.. och riktigt förvirrad! Visserligen är inte siffrorna så pålitliga dagen efter man tränat, men då brukar man ju snarare väga mer istället för mindre. Måste väga mig imorgon igen så kanske jag får bättre siffror, eller sämre beroende på hur man ser det. Ärligt talat vill jag inte väga 75 kg nu då jag nu vill fokusera på att forma kroppen. Och jag kan inte se ut såhär och väga 75 kg! Är så mycket som behöver tightas till och fixas ännu. Men då kanske jag kan komma ner till 68 ändå? Hade så gärna velat pressa mig ner under 70! Men sen när jag börjar bygga muskler så är det ju inte omöjligt att vikten ökar lite heller. Nåja, det var ändå lite roliga siffror! :-) Om det mot förmodan stämmer så har jag gått ner 31 kg! Men återkommer imorgon med ett nytt "resultat" haha.

Nu ska jag plocka lite här hemma innan det är dags för jobb 12-21!

Våran måndag

Ikväll har jag varit på bodystep. Första gången jag kör den nya releasen och shit vad det var svårt! Tar nog ett par gånger innan jag kommer in i koreografin, men så är det ju alltid. Himla roligt var det iallafall och jag kände mig ordenligt mörbultad efteråt. Härligt, härligt! Har absolut ingen kondition och de få muskler jag faktiskt har är nätintill obefintliga efter mitt långa träningsuppehåll. Har inte tränat mycket de senaste 2 månaderna.. Det ironiska är ju att min förbränning ändå funkar finfint med tanke på den låga procenten muskelmassa. Ja, men jag klagar ju givetvis inte! Tänk då vad jag kanske hade kunnat förbränna? Men 27 kilo på 6 månader är inte fy skam ändå så.

Idag har jag vabbat för första gången och jag fasade redag igår för att behöva ha och göra med försäkringskassan igen. Nu när jag skickar min begäran om ersättning vid vab så måste jag ange ordinare arbetstid i %. Alltså jag timvikar ju, jag har ingen ordinarie arbetstid. Och jag måste fylla i det. GAH! Blir att ringa dom imorgon.. Annars så har vi mest myst på här hemma idag. Gabriel är äntligen på bättringsvägen så på onsdag blir det dagis för hans del. Hoppas nu bara att han inte ska bli lika omöjlig att lämna nu som sist han varit sjuk..

När S kom hem från jobbet idag åkte jag och mamma iväg på Lekon för att kika på resevagnen vi tänkt köpa. Dessvärre hade dom den inte inne i rätt färg men jag skulle höra av mig senare i veckan. Den var iallafall lätt att köra och kommer passa ypperligt som extravagn. Passade på att svänga in på Lindex också och byta jeansshortsen och 38:an passade!!! Lite tight sådär som jeans ska vara men absolut inte obekväma. Så efter några kilon till ska de nog sitta fint lagomt till sommaren.

Lilleman sussade sött i soffan på förmiddagen. Det har blivit hans favoritplats nu när han varit sjuk.


Gabriel fick ett jättefint verktygsset av sin mormor idag.. Borr, hammare, skyddsglasögon, skruvar, tång..


.. och han började direkt fixa här hemma! Mammas gullunge!


Storlekar hit & dit!

Idag kom hjärtat hem från jobbet med ett par jeansshorts från Lindex som jag bett honom köpa. Hade inte provat dom eller någonting men bad honom köpa storlek 40 med förhoppningen att dom skulle vara lite för små så att mina 6 kvarvarande kilon skulle göra susen! Till min stora förvåning satt dom som ett smäck! Dessvärre betyder ju det att jag inte kan behålla dom, men jag ska faktiskt chansa och prova en 38:a istället! Känns helt overkligt att jag ens kan kolla efter byxor i den (enligt mig) lilla storleken. Jag har alltid varit en 44:a, och 38/40 har liksom alltid varit min drömstorlek. Känns väl egentligen lite tokigt att köpa lite för små kläder, men väntar jag mycket längre så kommer jag inte få mig några sommarkläder och så kanske det kan peppa mig till att bli av med de sista kilona. Vill verkligen inte stanna av här och om jag behåller shortsen kommer jag sluta bara för att de passar. Jag känner mig själv. Så minst 6 kg till, helst 11 haha. 68 kg är nämligen min drömvikt! Nu har jag som mål 73 och sen får vi se hur jag känner när jag är där. Den som lever får se som man brukar säga :-)

Ursäkta den dåliga skärpan men det är ju omöjligt att fota utan blixt med en digitalkamera. SYSTEMKAMERA, tack!


Ikväll har vi roat oss med att hänga upp lite på väggarna i vardagsrummet så nu ser det ju faktistk ut som att någon bor här! Vi är inte så snabba haha.. Blev iallafall supernöjd med den lilla väggen där Simons tavla och ett foto från 1-årsfotograferingen hänger tillsammans. Det blev som så mysigt.


Carena Easy

Nu är vi ute i vagnsdjungeln igen! Denna gång för att kika efter en enklare sulkyvagn till dagis och som resevagn. Vi vill verkligen inte ta med oss scootern till Åland då vi såg hur de hanterade våran andra emmajunga vagn på flygplatsen. Det är ett mirakel att den är hel. De kastade blandannat 2 andra vagnar PÅ våran.

Det lutar mot att vi köper en Carena Easy men ärligt talat blir jag liiite snål att betala 1200:-.. Hade gärna hittat någon för under tusenlappen eller begagnad. Någon som kanske har en liknande till övers? Blir en tripp till Barnens Hus här någondag framöver och kika lite.


Hemmalördag!

Det är magsjuka som härjar här hemma hos oss. Gabriel kräktes i sängen inatt och han är så hängig och trött. För tillfället ligger han och sussar på soffan här brevid mig. Han har verkligen haft otur med diverse sjukdomarr sen dagisstarten, inte nu för att det är något ovanligt.

Så idag håller vi oss på hemmaplan givetvis. Har inte gjort många knop sen vi klev upp klockan 7. Tanken var väl att jag skulle storstäda idag, men än är ju klockan bara 12 så det ska nog hinnas med. Kommer ju en morgondag också! Är bara ruskigt seg i kroppen, känner inte alls för att göra någonting.

Nä nu ska jag krypa ner brevid Gabriel en stund!

Som ett slag i ansiktet!

Jag har ju skrivit tidigare att jag inte haft någon bra "före-bild" på hur jag såg ut innan jag började min viktresa - jag ljög! Häromdagen när jag gick igenom mappen med bilder från Åland i maj förra året hittade jag en bild som var allt annat än smickrande..

4 maj 2010


Först tyckte jag det det var lite lustigt och började skratta men tillsist insåg jag att det inte alls var särskilt roligt att vara sådär tjock. Simon fick torka mina tårar och gav mig några uppmuntrande ord.

Det där är inte jag, det VAR jag. Mitt gamla olyckliga jag som jag lämnat bakom mig.. Alltså jag trodde aldrig i min vildaste fantasi att jag var sådär stor. Måste ha haft någonslags omvänd anorexia. Precis som jag inte sett någon skillnad i jämförelse med nu, men nu insåg jag verkligen vilken resa jag gjort! Nu kan jag leva med att min kropp inte är perfekt, att huden är lite lös här och vars och att magen har en hel del bristningar för allt är så jäkla mycket bättre än att se ut sådär!

Nu är jag här.. 10 månader senare, 27 kg lättare och så otroligt mycket lyckligare!

22 mars 2011


20 februari 2011


6 kg kvar dårå!

HELG!

Har jobbat till 21 ikväll och nu mina kära vänner tar jag helg! Så himla skönt, har ändå jobbat de 5 senaste helgerna.

Här hemma har vi en sjuk lillebus. Dom ringde från dagis igår då det hänt en kräkolycka vid lunch så Simon fick vabba och hämta hem honom. Så tyvärr blir det inget kalasande i helgen som planerat. Lilla Ebba blir ju stor, 1 år imorgon :-) Tiden går fasligt fort alltså..

Igår bestämde vi oss att det blir en Ålandstripp i vår! Saknar alla där så fruktansvärt mycket och det är lika bra att åka iväg nu när Gabriel fortfarande flyger gratis. Så den 30 maj åker vi mest troligt! Bara hoppas Simons semester blir beviljad, vilket iochförsig inte borde vara några problem och sen bokar vi! Jippiiiii! Har redan suttit och "planerat" allt vi ska göra och alla som ska hinna träffas. Det är alltid så mycet man vill hinna med under den lilla tid vi är där. GUUUUD så mycket jag längtar! Lilla Holmen är ett måste. Kan tänka mig att Gabriel kommer älska det! Sist låg han bara och sov i vagnen ;-)

Lilla Holmen 3 maj 2010
  
 
GIGANTISKA kaniner
 


RSS 2.0