+2,4

Det är vad vågen visar efter 1½ veckas slarv. Det värsta är känslan av att jag har svikit mig själv när jag gått upp lite mer än hälften av det jag kämpat så hårt för till förra BIA-mätningen. Ännu tyngre känns det när jag vet att jag var så NÄRA att klara mitt största delmål. Så idag bestämde jag mig för att du blir det jävlar inget mer, nu ska jag verkligen vara stenhård mot mig själv. Måste komma igång med att äta ett mellanmål så idag handlade jag lite kalkon, keso och havreknäcke. Det är verkligen botemedlet mot mitt småätande och hetsätande!

Annars då.. Har varit på MIO med idag och som vanligt skulle jag kunna gå en hel dag där inne och drömma :-) Beställde en sittpall då jag hade en rabattkupong.. Jag är torsk på rabattkuponger, känns som att jag måste handla då hihi. Men det skadar inte med en till sittmöbel i vardagsrummet. Dessvärre var leveranstiden 7 (!!) veckor, så vi får den väl inte förrän mot slutet av april. Provsatte matstolar också och den jag kikat på tidigare vad gudomligt bekväm! Nu gäller det bara att övertala min älskade sambo, han var nämligen inte lika imponerad av designen. Men han har ju inte provsuttit den så jag ska släpa med honom dit senare i veckan. Nästa vecka blir det en tripp till IKEA för att inhandla matbordet. Jag kan knappt bärga mig! Oj så skönt det ska bli med lite nytt. En ny matgrupp är någonting vi verkligen behöver så. Vi har sketna klappstolar och matbordet är hemmagjort och alldeles för lågt.


 Denna sittpall fast i mörkgrått istället!


Och så stolen jag kärat ner mig i.


Tjejkvällen

Igår var det dags för tjejkväll. Middag på Ming, förfest hos Elina och så Bodensia tillsist. Det var 2½ år sen jag var på krogen sist.. och ja, det kan likagärna gå 2½ år tills nästa gång. Nä fy.. Vad är vitsen liksom? Det fick mig verkligen att tänka på hur nöjd jag är med mitt sambo&mammaliv. Jag trivs väldigt bra med mina pojkar här hemma! 

Förfesten var ju det trevligaste, som alltid! Kameran lämnade jag hemma, men jag skulle gissa att det dyker upp lite bilder i Elinas blogg hihi. Förövrigt så måste jag ju blivit immun mot alkohol efter graviditeten.. Igår drack jag en pava vin och fyra cider och jag blev inte ens salongsberusad!! Hade ett litet moment i typ 30 minuter, men det var allt. Nu var ju inte tanken heller att få någon karatefylla, men liiite berusad hade jag allt hoppats på att bli. Det var efter några drinkar på Bodensia som jag blev lite lullig, men då var det stängningsdags. Så jag vaknade olyckligtvis upp med världens huvudvärk idag, och det var ingen hit när Simon var på jobbet och Gabriel hade all världens energi 6.30 imorse! Så 2½ timmes sömn fick jag inatt. Men jag har ju bara mig själv att skylla på ;-)

Nu ska jag gå och steka köttfärsbiffar till min lunch imorgon efter ett styrkepass (måste bygga muskler!!) och så pojkarna har lite middagsmat! Imorgon är det skärpning med kosten! +1 kilo känns INTE okej, och efter den här helgen lär det inte vara mycket bättre. Men jag är peppad, jag vet att jag klarar det! Behöver bara komma på rätt spår igen.

Onyttig!

Nämnde ju häromdagen hur dålig jag är på maten just nu.. Idag gjorde jag saken värre och åt ett skrovmål från Rönnbäcks. Förmodligen de godaste kalorierna jag fått i mig på länge. Oj så gott det var :-) Äter ju bara ost, tomat och sallad på mina hamburgare, inte för att det blir nyttigare, det är bara godare. Men det var verkligen värt det!

Vet verkligen inte HUR jag ska lyckas hitta tillbaka till mitt lite sundare leverne. Mitt problem just nu är att jag småäter, det som var min största last tidigare. Måste verkligen skärpa mig nu! Har bara sååå svårt att hålla fingrarna i styr.. Ska väga mig imorgon, kan behöva en "käftsmäll" ;-) Jag räknar inte med några minus nu, snarare lite plus..

På ranten

Det känns som om jag varit på ranten hela dagen, iofs har jag faktiskt varit rätt mycket i farten.

Dagen startade så tidigt som 6.30 imorse men då la jag och lillebus oss i soffan framför Pingu och halvslumrade i 30 minuter, mysigt! Kl. 9 knatade hela familjen iväg till dagis på vernissage! Barnen hade fått göra fantasidjur av återvinningsbart material. Och visst blev jag mäkta stolt över Gabriels kreation ;-) Vad det nu föreställde var en bra fråga, men fin var den! Vi blev bjudna på våfflor, hallonsylt, glass och grädde men jag tog mitt förnuft till fånga och avstod.. Jag har verkligen kommit ur balans efter magsjukan och inte riktigt fått iordning det här med rutiner runt maten. Har ätit sötsaker varje dag blandannat.. Så nu är det andra bullar, eller inga bullar rättare sagt hihi.

Efter 1½ timme på dagis gick jag upp på stan en snabbsväng. Bolaget, Lindex och Gilla var det som hanns med. På Lindex nyttjade jag min 30% rabattkupong på ett par överdragsbyxor åt Gabriel. Det minsta som fanns var 86 men dom satt faktiskt förvånadsvärt bra på vår spinkiga lille kille. Stora givetvis, men då passar de till hösten också. Nu är det bara en jacka som måste inhandlas. Har hittat en från po.p som han SKA ha. Härligt vårgrön! Sen är det ju givetvis stövlar, mössor, vantar och sånt som också måste köpas, men det känns inte lika "akut" så att säga. Inte nu för att vädret ens tillåter att tänka tanken på att hänga undan vinterkläderna, men alla föräldrar vet att det gäller att vara ute i god tid när det gäller ytterkläder. Vinteroverallen köpte vi ju redan i augusti!


Hittade lite baskläder åt mig själv också faktiskt och så jublade jag av lycka över att komma i ett par jeansshorts i strl 42!! Det var STORT! Inget köp där dock, då jag tänkte vara ännu liiite smalare till sommaren. Men ytterligare en byxstorlek mindre känns så jäkla bra!

Och så har vi även hunnit med ett besök på BVC på eftermiddagen. MPR-vaccinet var ju slut på 1½-års kontrollen så vi fick komma nu istället. Det var inte så populärt såklart. Men efter några tårar och mammagos så var allt bra igen!

Ikväll har jag och mamma varit på bodypump! Ikväll var ett riktigt bra pass. Testade lägga på ytterligare 2 kilo på bröst men det blev alldeles för tungt.. Vill bara så gärna ha träningsvärk.. Det är bara mina stackars plågade ben som får lida. Efter passet kom instruktören Linda fram till oss och frågade lite hur det hade gått då det var mammas första pass. Då passade jag på att säga vilken jäkla bra instruktör hon är! Vet ju själv hur mycket en liten komplimang kan betyda och jag gillar henne verkligen. Hon lyckas verkligen trycka på några knappar så jag kämpar tills jag stupar ;-) Nu blir det vila 3 dagar på träningsfronten.. Trist, men jag längtar redan tills på måndag!! :-)

Skrattat, skrattat och skrattat!

Inte nog med att väckarklockan ringde 5.30 imorse, termometern visade -33 grader idag OCKSÅ. Jag skulle kunna dra en lång ramsa svordommar om hur otroligt less jag är kylan nu, det har liksom varit såhär kallt i snart 2 veckor. Det är bara som att luften går ur en varenda morgon när det är 30 minusgrader.. Usch, jag tappar verkligen all lust till att göra just någonting. Hur som helst var det bara att pälsa på sig imorse och kila iväg till jobbet. Såg ut som en isbit när jag efter 25 minuter klev innanför dörrarna på jobbet.

Jag och mamsen har varit och tränat ikväll, eller vad man nu ska kalla det! Tanken var att vi skulle köra crosstrainer men "alla" 3 var upptagna sådär jäääättelänge så vi fick tänka om lite. Istället blev det 20 minuter cykel och 10 minuter rodd. Det var nog länge sen jag skrattade så mycket sist som idag när mamma skulle testa rodden. 10 minuter skrattattack! Inte så effektiv träning alltså, men vad gör det när man istället har förjäkla roligt?! :-)

Nu ska jag faktiskt krypa ner i sängen, behöver lite skönhetssömn inatt känner jag ;-) Imorgon är det fullt på planeringen.

22.2.2011

Idag stod äntligen en klipptid på planeringen! Det var bara två månader sen sist, men på två månader hinner min frisyr verkligen förfalla. Nöjd blev jag iallafall! Måste bara lära mig föna och platta det som min frisör, det blir mycket mer volym än när jag gör det själv. En ny hårborste måste iallafall inhandlas snarast! 

När jag var klar hos frisören kom mamma och plockade upp mig och så åkte vi till step in där det blev 30 minuter kondition och ett corepass. Hihi, det var roligt att träna med mamma. Efter det var det snabbt hem och dricka en shake och äta en äggmacka för att sen stressa iväg till jobbet där jag spenderat hela kvällen. Imorgon väntar ytterligare ett jobbpass och jag har även blivit bokad ytterligare några dagar. Skönt att det rullar på lite nu, jag vet ju som aldrig när eller om jag får jobba.

Annars har jag inte mycket att berätta. Jag är shoppningsugen.. som vanligt! Både till hemmet men faktiskt mest på klädesshoppning. Fick hem lite rabattkuponger från Lindex idag så på torsdag blir det nog dit och kika runt lite. Gud vad jag längtar tills jag får fylla på min garderob med en massa MINDRE vår- och sommarkläder! Ska nog köpa mig en helt ny garderob när jag är klar med viktminskningen. Det peppar mig att tänka så faktiskt. När jag kommit till en vikt jag känner mig bekväm med så ska det fanimej svida i plånboken!! Det kan jag tycka att jag är värd! :-)

21.2.2011

Det var riktigt mysigt i kyrkan igår, trots att bara två dopbarn närvarade. Det är som något speciellt med kyrkor.. När vi skulle sjunga tryggare kan ingen vara så blev jag alldeles tårögd när jag tittade på Gabriel. Jag är så otroligt tacksam över att vara hans mamma och alla dagar vi får uppleva tillsammans. Han trivdes iallafall som fisken i vattnet där borta. Han blev mäkta fascinerad av barnkören som sjöng och han skulle minsann vara med. Han gick och ställde sig brevid dom varje gång dom skulle sjunga! Sötnöt! :-) Och så tände jag och Gabriel ett ljus för min älskade mormor som vi tänker lite extra mycket på.

Gabriels dopminne som vi fick med oss hem!


Idag har lillebus varit på dagis några timmar även fast jag varit ledig. Det märktes på honom att han varit borta mycket för han var inte alls nöjd över att bli lämnad och det kändes som att någon slet ut mitt hjärta när jag gick därifrån! Så nu har vi fått prova en jobbig lämning också, men ja.. det kan ju inte alltid vara guld och gröna skogar. Under tiden han var där gick jag till Malin och kikade in hennes och Stinas nya lya. Det var härligt att bara sitta och surra en stund, har inte blivit att vi setts på flera veckor så.

Tanken var egentligen att jag skulle på bodystep ikväll, men då var S tvungen förlänga sin arbetsdag så det fick strykas från planeringen. Imorgon börjar mammas träningsvecka och då ska vi mjukstarta med lite kondition och core! :-)

Jämförelse.

Idag ville jag testa fotas i samma kläder som då jag sist visade en lite jämförelsebilder. Då hade jag gått ner 15,6 kg motför 24,4 nu. Så det skiljer alltså 8,8 kg mellan bilderna. Och jag ser faktiskt skillnad!  Ser mindre "pluffsig" ut i helhet, men jag har fortfarande mycket kvar att jobba med.. Vill verkligen tighta till mig nu!! Tror det är därför jag har svårt att se det som alla andra säger. Jag känner mig fortfarande gigantisk när det dallrar lite här och vars. Men jag tror att alla år av övervikt och en graviditet har satt sina spår i kroppen, förhoppningsvis blir det lite bättre iallafall.


17 december 2010                                          20 februari 2011


Soliga söndag!

Här hos oss har det inte blivit mycket sömn inatt. Gabriel har skrikit och gråtit i princip hela natten.. från 21.30 igårkväll ända tills 8 imorse med några korta avbrott. Han har fått sova mellan oss inatt och det var mysigt de korta stunder han faktiskt sov. Men usch vad vi är trötta idag..

Just nu ligger han och vilar och jag väntar på att mamma ska komma hit och göra mig sällskap. Nu är vi friska och har verkligen längtat efter besök!! Skönt att slippa känna sig isolerad längre. Ser ut att vara kanonväder ute men dessvärre hinner vi inte ut och njuta något idag. Simon slutar 16 och då ska vi direkt iväg till kyrkan för middag och så familjegudstjänst. Hoppas lillebus håller sig någorlunda lugn i kyrkan, men det kommer ju vara fler busiga barn där så det lär nog bli full rulle ;-) Ska se om jag hittar hans dopljus också så vi kan ta med det!


Älskade du.

Ibland förstår jag mig inte på våran son, ganska ofta faktiskt. Men det är just en sak som jag gärna önskat han kunde svara på.. Nämligen att varje gång jag jobbar och börjar tidigt så sover han alltid till runt 9-tiden, däremot när S jobbar då ska han minsann upp tidigt. Idag slog han upp sina stora blå redan 6.30! Ja, det är märkligt det där. Jag hade faktiskt inte klagat över en sovmorgon någongång ;-) Skämt å sido, det är bara lite lustigt att det ALLTID är såhär.

Vi har iallafall haft en mysig hemmadag jag och min lilla busunge. Han är förjäkla härlig den där ungen! Oj så många leenden han satt på mina läppar idag! Jag slutar nog aldrig förundras över honom och alla alla hans framsteg han gör varje dag! Jag har inte riktigt förstått ännu att han faktiskt har blivit 1½ år. Det känns bara så surrealistiskt. Han var ju nyss ett litet knyte som bara låg och gosade i famnen och nu är han en trotsig, busig och viljestark liten kille med sin alldeles egna personlighet och charm.. Ja, vad ska man säga? Livet är allt bra underbart ibland! :-)

Här var Gabriel 4 dagar.. Det känns nästan som att det var förra veckan vi var på Barn 4 på NUS och beundrade våran nya familjemedlem som låg och "solade" dagarna i ända ;-)

 


Åh nej..

Precis när jag känner att jag återhämtat mig från magsjukan blir Gabriel dålig.. Vet inte riktigt om det är magsjuka då hans mage har krånglat hela veckan. Men risken är ju som rätt stor att det faktiskt är just magsjuka. Det har blivit dusch 4 gånger idag pågrundav explosion i blöjan.. Huvva, hoppas verkligen att han klarar sig! :-/

Vi får se hur morgondagen artar sig helt enkelt.

En trött lillebus i saccosäcken

Magsjuka

Magsjukan lyckades leta sig hem till oss trots allt, eller till mig rättare sagt. Började må lite småilla när jag kom hem onsdagkväll. Och när jag gick och la mig brast det, då var det hinken som gällde.. heeela natten. Simon fick ta ut VAB igår då jag spenderade hela dagen i sängen. Klockan åtta flyttade jag över till soffan istället och så såg jag och hjärtat en film.. Sen somnade vi, jag i soffan och S i saccosäcken.. Johanna hade kommit hit med hennes special-chokladbollar när jag låg och sov igårkväll. Hon är bara för söt! Har dock inte vågat provsmaka någon ännu, men ikväll ska jag nog unna mig en eller två :-)

Idag mår jag så himla mycket bättre. Inget illamånde men sjukt trött i kroppen, känner mig typ helt lealös.. Har ingen matlust men har tvingat i mig 2 mackor på morgonen. Det behövdes nog med tanke på att jag bara drack två glas blåbärssoppa och ett glas fruktsoppa plus lite vatten igår. Skönt att det gick över så fort iallafall. På söndag ska vi nämligen på dopgudstjänst i kyrkan Gabriel döptes i och hämta hans "dopdroppe/-minne". Mysigt! Det vill vi ju inte missa såklart!


Bilden har jag lånat från Johannas blogg!


Jag har tränat, ovanligt va?

KUL med bodystep ikväll! Lite okoncentrerad var jag allt, men svettigt blev det. På hemvägen åt jag en banan och en proteinbar. Egentligen har jag inte tänkt äka barsen så ofta, men nu blev det så iallafall. Dom är ju bara så goda! Känns som att man äter godis fast det känns bra i kroppen :-)

Hann läsa lite i iFORM innan träningen och oj vad okunnig jag egentligen är. Jag visste tillexempel inte HUR viktigt det är att äta något inom 30 minuter efter ett träningspass. Om man äter senast 30 minter efter träningen tar det 1-2 dagar för kroppen att återhämta sig och för varje minut förlängs återhämtningsperioden med uppemot 1 timme. Jag får typ lite lätt panik när jag läser sånthär. Det blir som ett extra stressmoment när jag både måste gå ner i vikt och bygga muskler så ibland vill jag bara ge upp allt som har med muskler att göra. Samtidigt ökar ju en högre muskelmassa förbränningen under vila, men hittills kan jag inte tyckas hitta några större fel på min förbränning ändå. Så ja, det är bara fortsätta pumpa! Ska försöka lägga in lite tid för styrketräning i gymmet också. Fick ju ett nytt program förra veckan som jag måste träna in!

Imorgon börjar mammas gratisvecka på step in och det ska bli så roligt att träna tillsammans med henne! Tror hon kan sporra mig riktigt ordentligt då hon är förjäkla stark och uthållig! Oj oj vad vi ska köra gärnet på pumpen på fredag!!! Hoppas du är lika peppad som jag mamsen! :-D

16.2.2011

Imorse blev jag väckt av bemanningsenheten 6.58. Herregud vad jag svamlade i telefon haha.. Så det blev jobb mellan 8-13 idag. Men jag har verkligen inte saknat att bli väckt sådär och behöva stressa iväg..

Efter jobbet har jag hunnit vara en sväng hos mamma, handlat och kollat på Pingu med lillebus. Han ska ha Pingufilmen på hela dagarna, så det är vad som visas på våran tv för tillfället hihi. Han ser visserligen inte mer än några minuter åt gången, men den ska liksom bara vara igång. Jag börjar bli måttligt less på signaturmelodin ;-)

Idag testade jag bulgur för första gången och oj så gott det var!! Vi åt bulgur, kyckling, sallad och tzatsiki till middag och det gick hem hos hela familjen!

Nu ska jag bläddra igenom iForm som jag köpte idag. Ida tipsade ju om den och jag var ju som tvungen att köpa den när ett reportage handlade om vad man ska äta både innan, under och efter träning! Kunde ju inte passat mig mycket bättre! Om en timme ungefär ska jag trotsa kylan och knata till step in för ett bodysteppass! Härligt, härligt! :-) Hoppas det blir lika svettigt som förra passet!

Och så måste jag ju bara nämna att jag har en av världens finaste vänner, min älskade Britta! Blev alldeles tårögd när jag gick in på hennes blogg tidigare i eftermiddags.. HÄR kan ni läsa vad hon skrivit ♥

Noll fokus

Ikväll hade jag mitt sämsta pumppass hittills. Kunde verkligen inte koncentrera mig. Kom inte ihåg övningarna, vilka vikter jag brukar använda, ingen ork. Nä fy.. Efter 25 minuter ville jag bara gå därifrån. Min fokus har varit på så mycket annat idag så jag funderade bara på allt förutom bodypump under passet. Nåja, på fredag är det dags igen. Bara att ladda om tills dess :-)

När jag kom hem åt jag ett löskokt ägg, en swebar "mintchoklad" och ett glas mjölk. Har inte hunnit vara och handla något annat idag så det var vad som fanns hemma. Imorgon ska jag köpa hem keso, avokado, nötter och en massa annat smaskigt. Ska bli fruktansvärt gott med ett mellanmål om dagen!!! Som jag har längtat :-)

Bara minus..

Det var med blandade känslor jag gick ifrån step in idag. Otroligt nöjd över att ha gått ner 4 kg de senaste 5 veckorna, 2,3 kg rent fett men dessvärre också 1,3 kg muskler. Fy vad besviken jag blev när jag såg att muskelstapeln sjunkit ytterligare! Förklaringen till det är förmodligen att jag får i mig för lite efter träningen så nu ska jag lägga in ett mellanmål om dagen och äta mer efter jag tränat. Känns bara så trist att jag fått motsatt effekt på styrketräningen och som att jag kämpat förgäves de sista veckorna.. Älskar ju dock pumpen och jag ska INTE se detta som ett nederlag!! Och så ska jag lusläsa Saras blogg för tips på bra och nyttiga mellanmål! Men alla tips mottages givetvis hihi.

Jag är PEPP! Totalt -24,4 kg och bara 1,7 kg ifrån mitt största delmål! Det känns förbaskat bra vill jag lova!! :-) Nu är jag under min "innan-graviditeten-vikt"! Jippiii! 




Sova?!

Alltså jag förstår inte varför jag har såna seriösa problem att lägga mig på kvällen? Jag kommer aldrig i säng i tid, spelar ingen roll hur trött jag är. Jag vill helt enkelt inte sova om nätterna! Tycker det är skittrist. Dagarna däremot skulle jag kunna sova mig igenom. Att ta en tupplur mitt på dagen är bland det bästa jag vet! Jag borde egentligen ha ett nattjobb tror jag. Hade varit kul att testa iallafall, kanske skulle uppskatta nattsömnen då?

Har suttit uppe själv i flera timmar. Verkar som att S är påväg att bli sjuk igen så han har i princip sovit sen han kom hem från jobbet och Gabriel var helt slut efter dagis så honom la jag redan 18.30. Har fördrivit tiden med att kika igenom Mio's vårkatalog och drömt om lite nya inköp till vardagsrummet. Har hittat en stor väggklocka som passat perfekt på våran tomma vägg, vet dock att Simon inte alls är lika imponerad av den som jag. Typiskt! Men man kan ju alltid drömma, eller tjata haha ;-) Nädå, jag kan inte bestämma all inredning här hemma även fast jag egentligen vill!

Nu ska jag faktiskt krypa ner brevid min älskling. Måste ställa väckarklockan tidigt imorgon då jag ska hinna dricka min frukost och morgonkaffet innan 2 timmars "fasta" före BIA. Gud vad jag längtar!!


Termos!

Okej, det har inte bara varit en skitdag, men mest faktiskt. Simon överraskade mig ett med ett prickigt paket när han kom hem från jobbet och det där prickiga pappret känner jag allt igen: bobutiken hihi! Det var den fina termosen från Rosendahl. Meeen.. om jag ska vara ärlig så har jag inte bestämt mig om jag ska byta till en stelton istället. Alltså det blev inte som jag tänkt mig bara. Nåja, får se hur jag gör. Ska iallafall gå och "reklamera" Simon present imorgon trots att det var jag som hade sönder den. Hade köpt honom ett set med slevar plus en mixerkanna från Rosti Mepal och det skedde ett litet missöde när jag diskade och kannan gick sönder. Ja, det var mitt fel men samtidigt så borde den hålla lite bättre. Gabriels tallrikar som är i samma material har varit i golvet åtminstonde 100 gånger och det är knappt en skråma på dessa. De lär ju neka mig någon reklamation, men det kan ju vara värt att testa iallafall! Blev bara så ledsen när JAG hade sönder hans present.



 Rosendahl vs. Stelton.
Bilder lånade från Royal Design.


Skitdag!

Fy fan, det här blev verkligen en skitdag rakt igenom.. Jag har bland annat hunnit både köpa ha sönder Simons alla hjärtans dag-present. SUCK!! Jag är förjävla less just nu..

Alla hjärtans dag!

Visst är det jobbigt när man vaknar och känner att det kommer bli en urusel dag? Det gjorde jag idag! Direkt jag klev upp och såg att det var -28 ute blev jag bara irriterad. Är så less på denna kyla nu!! Gick hur som helst och la mig direkt igen då jag inte kände att det var värt att gå till step in när det var så kallt, nu i efterhand är jag visserligen irriterad över det också.

Det blir iallafall en lugn hemmadag idag. Simon jobbar och Gabriel är tillbaka på dagis. Hoppas nu det går lika bra som det gjort tidigare. Själv skulle jag behöva passa på att städa när jag ändå är ensam.. Vi får väl se hur det blir med den saken. Skulle vilja ut på stan en sväng också, det är ju trots allt alla hjärtans dag idag och jag tycker att mina hjärtan förtjänar att få något litet! :-)


Jag förstör bara för mig själv!

Fy vilken dålig karaktär jag haft i helgen! Stoppat i mig allt från vitt bröd till bakverk. Alltså så korkat, usch! Får väl se vad vågen visar på tisdag. Vägde mig faktiskt alldeles nyss och det var inga roliga siffror, men då ska man ju inte väga sig på kvällen heller. Kollade lite i mina PREnet-papper och där finns det uträknat att jag ska vara färdig i mitten på april! Jisses, det är ju bara 2 månader dit. Beroende på startvikt och i vilken takt viktminskningen sker så räknas det ut när man bör nå sitt mål. Första BIA'n visade mitten på juni, så visst har det gått förjäkla bra hittills! Inte nu för att jag måste ha blivit färdig till april. Mitt egna mål är första veckan i maj, sen får jag väl se hur det går. Känns iallafall omöjligt att nå målvikten på bara ytterligare 2 månader. Det innebär en viktminskning på lite drygt 1,2 kg i veckan. Det är nu nu det kanske börjar gå lite "trögt" och jag verkligen får kämpa för varenda hekto. Men men, ingen tidspress, det är bara dumt! Det tar den tid det tar helt enkelt.

Imorgon tänkte jag gå till step in så jag är där redan klockan 7. Behöver ett sista konditionspass innan BIA och så måste jag ju "vila" i 24 timmar innan. I torsdags körde jag ju mitt sista styrkepass och jag hoppas så på lite plus på muskelsidan. Oj oj, tycker det kan bli tisdag nu!!!! :-)

Kvällsmys.

När jag slutade idag kom mamma och Björn och hämtade upp mig och så åkte vi hem till oss. Under tiden jag och mamma fixade middagen satte Björn och Simon upp tvn på väggen. Och så fint det blev!! Är verkligen helnöjd :-) Känns som ett helt nytt vardagsrum, nu är det egentligen bara lite småfix kvar. 

Lagom till melodifestivalen kom Johanna, Daniel och Marlene över. Med sig hade dom hemmabakade semlor.. mmmh! Jag tycker egentligen inte om semlor och definitivt inte mandelmassa men fy tusan vad goda de var! Jag som skulle vara nyttig nu dagarna innan BIA, jag lyckas inte så bra hihi. Strikt imorgon och så ska jag hinna med ett träningspass på måndagmorgon. Vi har haft en riktig toppenkväll alltså. Tycker det är så mysigt med kvällsbesök!

Nu är det iallafall sova som gäller, klockan ringer ju trots allt 5.30 imorgon.. Känns inte sådär jätteroligt vill jag lova!

Fredagkväll

Nu är jag hemma med mina älsklingar efter en arbetskväll, mitt lilla hjärta ligger ju och sover visserligen. Det var härligt att komma hem, vissa dagar saknar man varandra lite extra mycket. Och idag var en sån dag. Jag ville aldrig sluta pussa på Simon!

Har förberett lite inför morgondags middag sen jag kom hem. Imorgon jobbat jag till 17 och då kommer mamma och Björn hit så bjuder vi dom på tacopaj och så ska tvn borras upp på väggen, möjligvis en tavellist också. Jag har förövrigt världens godaste recept på tacopaj och det receptet hittar ni HÄR! Krämig och god.. Mums!

Nä nu ska vi gå och skruva fast dörrarna på tvbänken så allt är färdigt tills imorgon, jippiii!
 


Söta du.

Igår ringde min bästa Britta och berättade att hon skulle komma hem över helgen. Tror ni jag blev nå överlycklig eller vadå?! Så idag satt vi återigen hemma hos oss med varsin kaffekopp i handen. Söt som hon är hade hon också med lite presenter till oss alla 3.. Inte nu för att det behövdes, vi är ju bara glada över hennes sällskap!

Tulpaner, vin och så 10 stycken minijapp åt Simon hihi. Simon älskar ju japp så han blev överlycklig när han kom hem från jobbet och öppnade paketet. Hade det inte varit för min BIA på tisdag hade jag unnat mig ett glas vin i helgen, men ca 250 onödiga kalorier känns sådär just nu! Förhoppningsvis får jag något att "fira" då tisdagkväll. Man tar väl alla chanser man får till en vinare?! ;-)



Och Gabriel han fick en bok - Nyckelpigans semester. En superfin pop-up bok! Jag blir nästan lika fascinerad som honom när bilderna ploppar upp haha.


Roligt, roligt!

Oj så roligt det var med bodystep ikväll! Vi var endast 7 stycken plus instruktören så nu såg jag ju faktiskt allt instruktören gjorde. Jag tog verkligen ut rörelserna till fullo och gud så mycket jobbigare det blev, samt att jag känner mig lite mör i kroppen efter gårdagens pump. Jag lyckades få till mina armhävningar idag, dock på knä, men jag gjorde rätt för en gångs skull. Nu känner jag verkligen att det går BRA för mig på både mat- och träningsfronten. Och imorgon är det pump igen!!! :-) Kunde verkligen aldrig tro att JAG skulle sitta och längta efter träning! Jag känner inte heller att det är något måste utan en del av min vardag helt enkelt. Lika självklart som att andas, typ.


Kollar resor

Jag har fortfarande inte flyttat mig från soffan, otippat va? ;-) Fastnade med att kolla resor till Åland. Saknar min familj och släkt där så otroligt mycket! Sist vi var dit var ju i april.. Vill hur som helst passa på att åka innan Gabriel fyller år för tills dess åker han ju gratis. Helt galet att en 2-åring kostar nästan lika mycket som en vuxen, men det måste ju vara för att dom då beräknas sitta i egen stol? Så jag kollar lite om vi har möjlighet att åka i början på juni. Vore helt underbart!!! Kruxet blir bara boende, tror inte att vi ryms hos pappa och hans sambo. Men vi har ju inte direkt råd att bo på hotell. Eller råd och råd, men då kan vi lika gärna spendera lika mycket pengar på en utlandssemester! Har försökt googla på lite billigare alternativ, men det verkar då inte alls finnas!


Onsdag!

Ingen träningsvärk idag trots att jag la på ytterligare vikter igår. Känner mig lite "tung" i benen men det är allt. Alltså jag måste ju ha något seriöst fel på min kropp? Eller så bygger jag helt enkelt ingenting. Min medlemstränare blev tillochmed lite chockad igår när jag sa att jag bara fick träningsvärk efter mina två första pumppass. Blir så jäkla frustrerad! Men på tisdag får jag väl lite bekräftelse hur det gått på muskelsidan, har ju dock inte tränat särskilt mycket den sista månaden så att så bra resultat bör jag inte få.

Idag har vi inga direkta planer. Simon är tillbaka på jobbet och jag och lillebus myser på här hemma. Han är fortfarande supersnorig och hostar. Börjar känna lite panik för att han inte varit på dagis på 5 dagar, tänk om han tycker det är jätte läskigt att komma tillbaka? Ska ringa dit idag iallafall.

Skulle behöva börja bygga ihop våran nya tvbänk nu men det är typ omöjligt med en nyfiken liten kille i närheten. Blir nog att göra det ikväll när han somnat för natten. Imorgon ska nya tvn nämligen upp på väggen! Har dock inte bestämt mig ännu om vi ska sätta upp tavellisten ovanför soffan.. Hade ju som en plan med att sätta upp 2 bilder från 1-års fotograferingen där samt lite ljuslyktor.. Får se hur vi gör!

Nu ska jag iallafall flytta rumpan från soffan och göra någon nytta här hemma. Ikväll är det bodystep på schemat! Härligt med ett svettigt konditionspass! :-)

Alive

Hihi vad gulliga ni är som kommenterade mitt förra inlägg! Jag måste ju dock påpeka att bilden är lite missvisande. Vinkeln samt att jag hade en tom mage gjorde att jag såg så himla smal ut. Jag ser ju helt galet smal ut på bilden!! Men byxorna passar ju som oavsett och det var ju egentligen det som var det väsentliga. Efter lunchen med mamma på Far East idag såg jag dock ut att vara gravid i vecka 30 haha.

Nu blir jag sådär tjatig igen, men fy fan vad jag älskar bodypump!! Passet idag gick förjäkla bra! Min favorit instruktör hittills i pump, hon är så härlig! Hon är som lite "hård" och drar sig inte för att skrika på oss och det får mig verkligen att kämpa in i det sista! Jag behöver pushas på det sättet! Sen så jobbade jag på tekniken och fick inte alls ont i nacken vid varken marklyften eller rodd, wiiiho! Och så vågade jag lägga på lite extra vikter på både ben och rygg och mina ben skakade likt en jordbävning efteråt. Alltså jag kan som inte beskriva det, men när jag kör pump känner jag mig.. oövervinnlig, levande? Jag blir som en helt annan människa därinne.. Låter säkert jättekonstigt, och det är det väl visserligen också haha! Det är så mycket endorfiner och adrenalin som spritter i kroppen, som om jag tagit flera tusen lyckopiller!

Nu ska jag ta mitt glada humör och skutta in i duschen! :-)
Hejsvejs!

Positiv!

Idag känner jag mig sådär riktigt PEPP på allting! Det beror nog mestadels på att det är bodypump ikväll (blir så galet laddad innan varje pass) och så för att jag har på mig ett par smalbyxor. Det går nästan inte att beskriva lyckan av att komma i ett par gamla byxor, samtidigt som jag kan bli lite ledsen för att tillåtit mig själv gå upp så mycket i vikt. Men idag fokuserar jag på det POSITIVA så jag ska till och med vara så generös att jag bjuder på en bild!



Jag älskar den! Alltså för mindre än 5 månader sen gick dessa byxor upp strax ovanför mina knän och nu behöver jag snart använda ett bälte!!!

Tränat!

Har varit och tränat ikväll efter fem (!!) dagars vila. Behöver jag ens nämna hur härligt det kändes? 50 minuter kondition och så ett corepass på det. Imorgon är det bodypump som står på schemat, jippiii! Plus att jag har ett inbokat möte med min medlemstränare för att gå igenom gymmet igen. Har ju helt kommit ifrån detta med styrketräning så jag behöver lite nya ROLIGA övningar.

Jag kommer dock aldrig någonsin göra om felet jag gjorde ikväll. Då passet idag var så tidigt åt jag middag när jag kom hem istället, big misstake. Min kropp skrek ju efter mat och jag åt alldeles för mycket. Huvva.. Då äter jag hellre en stadig middag innan och ett ägg eller smoothie efter träningen. Förra veckan testade jag någon riktigt mumsigt efter ett bodystep-pass. En swebar med smak av mintchoklad. MUMS!! Det var som att äta godis hihi. Tydligen inte så bra om man håller på att gå ner i vikt, utan passar bättre till att bygga muskler. Så det är ingenting jag kommer göra till någon vana att köpa, men kanske någongång då jag känner för att lyxa till det lite!

MIO

Till min stora lycka kom MIO´s nya katalog ner i brevlådan idag! Jag och Simon har länge pratat om att köpa en sängram och nya sängbord och vi hittade faktiskt en som föll oss båda i smaken. Så jag och mamma satte oss i bilen och åkte dit för att titta. Färgen (vit såklart) fanns inte som visningsexemplar men oj så fin sängen var annars! Den är väldigt enkel, men en lite sluttande huvudgavel gjorde det "lilla extra". Vårat sovrum är verkligen så tråkigt just nu, fula tapeter och en jäkla dator därinne så visst vore det kul med lite nytt. Samtidigt som jag känner att jag inte egentligen orkar bry mig. Datorn förstör verkligen ALLT. Men har man en sambo som gillar att spela dator så är det bara att stå ut..

Det blev alltså inget sängköp men ska tillbaka dit senare i veckan och kika igen. Det vore som roligt med lite nytt ändå! 



Sjukstuga

Nu är både lillebus och Simon sjuka. Gabriel har ingen feber längre men han är snorig, hes och har en hemsk hosta. Han har ändå sovit relativt bra inatt, det var bara förnatten som var lite jobbig. Har ringt vårdcentralen på morgonen och fått utskrivet bricanyl. Tack och lov älskar han just bricanyl så det brukar inte vara några problem att få i honom den iallafall! Nu hoppas jag bara att jag ska klara mig från att bli förkyld. Jag har varken tid eller råd att bli sjuk! Blev tillfrågad om jobb idag då det härjar magsjuka på jobbet, jag kan ärligt talat säga att jag är ganska glad att jag kunde tacka nej då Gabriel är sjuk. Det sista jag vill nu är att dra hem några magsjukebakterier!!


Jag vill ha!

Nu har jag hittat två tröjor från Stadium som jag verkligen vill ha! Just nu har jag ingen lust alls att köpa kläder då jag inte vet vilken storlek jag kommer ha i slutändan. Och det är inge roligt att köpa kläder som sen blir för stora heller.. Ja ja, det är ingen idé att gnälla, bara fortsätta som vanligt och hoppas de finns kvar när jag nått min målvikt! :-)



The truth

Alltså jag har blivit förälskad.. i en låt! Lyssna och njut!


Brum brum

Gabriel hittade en riktig favorit hos Saga igår. Hon hade ju fått värsta coola vrålåket! Kaske något att ha i åtanke till nästa födelsedag?



Kalas och en liten sjukling

Det blev visst ingen träning imorse.. Vaknade 9 och insåg att Gabriel fortfarande sov så jag passade på att bara ligga i sängen och mojna en stund. Så förbaskat härligt! Det är nog det enda jag riktigt saknar från tiden innan Gabriel: att inte behöva kliva upp ur sängen direkt man vaknat!

Idag var det dags att fira ännu en 1-åring, denna gången fina lilla Saga! Jag fikade faktiskt lagomt mycket, jobba på karaktären vet ni. Det är verkligen inte min starka sida. Med just sötsaker känner jag aldrig "nu räcker det" förän det är alldeles för sent och jag istället mår illa.

Gabriel har fått feber ikväll och en hemsk hosta.. Bara strax över 38. Hoppas bara han inte smittat någon annan idag på kalaset, men tidigare idag kunde jag verkligen inte ana att han skulle bli sjuk..

Nä nu ska jag hoppa i duschen och sen krypa ner under täcket! Imorgon är det jobb 7-20.30 som gäller, tänk om det inte skulle finnas såna mardrömspass? Vi har så himla korta raster så att hinna hem är inte ens att tänka på.. Istället brukar jag stanna på jobbet och sova en stund, det är rätt skönt det med!

4.2.2011

Lillebus hade varit sista barnet på dagis när Simon hämtade honom 16.30. Stackars! Men det är säkert många som flexar från jobbet just fredag eftermiddag. Simon höll dock inte på att få honom därifrån, han skulle promt stanna kvar ännu längre.

Har jobbat 7-16 idag så jag missade dessvärre Fridas bodypump idag. Men jobb är ju givetvis viktigare! Det kommer fler fredagar, nästa jobbar jag dock också! Har redan blivit bokad hela nästa helg, wiiho! Tråkigt nog är det Simons 3 dagars lediga helg. Han jobbar ju 4/6 helger så det är himla trist att vi aldrig kan göra något tillsammans då. Men det är sådant man får ta ibland!

Imorgon ska jag köra lite crosstrainer på morgonen. 3 dagars vila har jag haft och jag har galen träningsabstinens! Behöver verkligen träna! MÅSTE få bra resultat på min BIA om 1½ vecka, jag är verkligen i en rejäl svacka just nu då jag känner att jag aldrig kommer bli smal. Har ju för tustan gått ner 20 kg och ändå ser jag ut som jag gör.. Blää.. Idag har jag fått höra så fina saker av både arbetskamrater och chefen, och visst värmer det lite extra i hjärtat, jag har bara väldigt svårt att ta till mig komplimanger just nu. Och efter att ha träffat Elin i veckan som i mina ögon är helt perfekt, men enligt PREnets uträkningar ska gå ner ytterligare flera kilon känner jag verkligen att det inte finns något slut på detta elände!!

Lovely!

Vi har haft en riktigt härlig dag!!

Jag, lillebus och mormor åkte till storheden i eftermiddags. Mitt shoppingförbud är officiellt över! Väggfäste till tvn, 3 mattor, datahögtalare och så lite förbrukningsvaror. Och så gav vi mormor en tackförattdufinns-present! Tanken var även att kika efter ett nytt skoställ då Gabriel suttit sönder vårat. Och inte mig emot! Jag avskydde det! Men ingen jackpot på den fronten så jag tänkte kika möbelaffären som ligger nära här.

När Simon slutat jobbet kom Krister hit och vi åt middag tillsammans alla fyra! Och så har Linda, Kent och lilla Vilja varit hit. Mysigt med kvällsbesök, det händer sällan när man mest umgås med andra föräldrar!

Imorgon väntar en lång dagisdag för Gabriel, 7½ timme.. Uh, det känns lite jobbigt faktiskt. Och det är ju ändå vardag för de flesta familjer! Det är tur jag vet att han har det superbra därborta!

 Lillebus testar mammas STOOORA skor!


Och så sin nya fina, fina mini kånken!
 


Knäpp?

Igår skickade jag ett sms till Johanna som fick mig att börja skratta efteråt..

"Du, köp inte icas kesella! Det var visserligen bara 0,1% fett, men både mindre protein och mer socker än arlas 1%!"

Undrar om man håller på att bli knäpp när man skickar såna sms numera haha? Nä, jag kallar mig snarare medveten ;-)

Jag har nämligen börjat köpa hem kesella för att göra smoothies när jag kört bodypump. Både supergott och innehåller allt för att mina muskler ska återhämta sig!

Kesellasmoothie
2,5 dl kesella 1%
1 dl mjölk
125 gram tinade hallon & blåbär
1 banan

Ställde mig förövrigt på vågen imorse som visade -1,6 kg efter 3 veckor. Egentligen så bryr jag mig inte så mycket om siffrorna på vågen innan BIA. Jag har ju ingen aning om vad som hänt inne i kroppen, bara att jag gått ner. Jag hoppas ju givetvis att jag lyckats omvandla fett till muskler, men det kan likagärna bara vara vätska. Tur att det bara är lite mindre än 2 veckor kvar till nästa BIA. Alltid lika spännande! :-)

Muminmugg

Simon överraskade mig med en liten present ikväll. En till muminmugg! :-D Så nu har jag Mymlan till samlingen hihi. Längtar redan efter morgondagens första kaffekopp! Jag älskar när han skämmer bort mig ;-)

Nu ska jag gå och pussa på honom lite för det har nämligen slagit över till hans födelsedag! Hurra hurra!




Bild lånad från muminmuggar.se


2.2.2011

Äh, jag tänkte skriva något vettigt här, men jag ångrade mig. Nu ska jag snabba mig över till Malin och Stina och sen väntar några timmars jobb på eftermiddagen.

Ciao!


RSS 2.0