Massa träning!

Idag har jag varit duktig! Promenerat > bodystep > bodybalance. Har även jobbat på karaktären och tackat nej till toblerone (som jag förövrigt varit sugen på i typ 2 veckor). Så jag känner att jag har all rätt att vara stolt över mig själv idag :-) Härlig, härlig känsla!

Lillebus har varit på dagis idag efter 2 dagars ledighet. Kan ärligt säga att jag inte var särskilt sugen på att "lämna iväg" honom efter att ha jobbat hela helgen och inte blev det bättre av att han blev lite ledsen när jag vinkade hejdå.. Det är första gången.. Vanligtvis brukar han inte ens ha tid att vinka, men tydligen hade det gått över lika fort! Han var så himla söt när jag hämtade honom. Upp i famnen, pussas lite och sen började han surra som aldrig förr! Ingenting som gick att begripa, men det var som att han berättade om sin dag :-) Min lilla gofis!

Imorgon, onsdag, fredag och söndag ska jag jobba! Wihooo! Skönt att det ljusnat lite på den fronten just för stunden iallafall :-)


30.1.2011

Här har det inte blivit mycket uppdatering i helgen, men det beror på att vi haft rätt fullt upp och jag fick ett jobbpass även idag.

Igår när jag slutade jobbet snabbade jag hem och hämtade lillebus som varit med mormor hela dagen och så kilade vi över till Malin och Stina. Malin bjöd på skagenpaj som både jag och lillebus glufsade i oss, smarrigt! Vi spenderade hela kvällen där så kidsen fick busa. Dom är som söta våra små, ena stunden leker dom och andra slåss dom! ;-)

Idag jobbade jag till 15 och efter det var det ett 60 minuterspass på crosstrainern som stod på schemat! Kom dit lagomt till andra halvlek av handbollsmatchen mellan Sverige och Spanien. Dessvärre förlorade Sverige bronset med ett ynka mål! Insåg att jag nog inte borde se just handboll bland folk haha. Ville typ bara skrika "JAAA!!" eller "VAFAN?!". Det ekade många svordommar i mitt huvud! 

Efter det snabbade jag mig iväg till svärmor där Gabriel har varit idag. Hjälpte sen Simon med det sista, eller typ det sista i hans pappas lägenhet. Bara det blev ett träningspass.. Jogga upp för 5 trappor - kånka ner en massa S-K-I-T nedför alla trappor. Fick fruktansvärt dåligt samvete för att jag inte hjälpt Simon tidigare. Fy fan vilken jävla kämpe han är som fixat i princip allting helt själv!! Alltså det går inte ens att föreställa sig hur MYCKET saker det varit där.  

Imorgon är det en ny vecka med nya tag! Har varit dåligt med karaktären i helgen så nu behöver jag komma på fötter igen! Förhoppningsvis ska jag hinna med en massa träning! Har haft en riktig "jag-kommer-aldrig-bli-smal-kväll så nu måste jag ju bevisa för mig själv att jag har helt fel! Bara 2 veckor kvar till nästa BIA och då ska jag få bra resultat!


Kalasat!

Vi hade det toppenkul på kalaset! Malin hade verkligen stått i och fixat en massa gofika. Åt bara lite väl mycket, som vanligt! Det är verkligen inge trevligt när det där sockerillamåendet kommer.. Gabriel hade sin fina skjorta från po.p som han fick av sin gudmor i september dagen till ära. Han var så stilig! Dessvärre verkar jag ha förlagt kameran någonstans för jag kan verkligen inte hitta den! Det är tur vi har paparazzi Elina som alltid har sin kamera i högsta hugg! ;-) Finns några bilder i hennes blogg. Finns till och med en bild på mig där, det är ingen vanlig syn vill jag lova!

Imorgon väntar ett jobbpass mellan 6.45-17. Skönt med lite fler timmar och så gillar jag verkligen stället jag är på, personalen är så himla fina! Det tråkiga är att det inte blir någon träning och det hade jag verkligen behövt efter dagens frossande. Ska nog ställa mig på vågen imorgonbitti. Behöver som se några siffror, bra som dåliga. Kanske min snälla mamma kan vara barnvakt någon timme på söndag så jag kommer mig iväg till step in?! ;-)

Nä nu ska jag sluta tänka på vikt och träning och hoppa in i duschen istället och sen krypa ner i sängen med min underbara sambo! :-)

Potta!

Hipp hipp hurra för Stina som fyller 1 år ida´!

Senare idag ska vi alltså på 1-årskalas, mysigt! Tiden går så fort! Allas små bebisar närmar sig 1-årsdagen vilket betyder att min "bebis" måste ju vara ännu större? Tokigt!

Lillebus är på dagis nu i några timmar. Själv har jag  handlat, plocka undan här hemma, bäddat rent i alla sängar och slagit igång en tvättmaskin. Gud vad allt går smidigt och fort när man inte har en busig 1½-åring att roa samtidigt ;-) Hade egentligen behövt ut på en promenad idag. Det är verkligen toppenväder! SOL och 4 plusgrader, lovely! Dessvärre hinns det inte med just nu. Hoppas det blir lika fint hela helgen! Nu vill jag ha vår, är måttligt less på all snö!

Idag när jag handlade köpte jag faktiskt en potta. De hade en Babybjörn med löstagbar sits på halvapriset på Coop så jag passade på! Inte nu för att jag tror att Gabriel är det minsta redo för att pottränas och det är ingenting vi kommer börja med heller, men han kan ju få klämma och känna på den lite!


Valde en vit såklart! ;-)


I ♥ bodypump

Nu är veckans 2:a pumppass avklarat! Velade i typ 2 timmar om jag skulle gå eller inte men jag är glad att jag tog mitt förnuft till fånga! Idag var det ännu roligare än sist, instruktören var så grymt duktig! Peppande och hon körde verkligen stenhårt med oss! Jag riktigt älskar när instruktören skriker på en haha! Då ger man verkligen ALLT! Nu känner jag att jag börjar få kläm på passet och vet till vilka övningar jag ska öka vikterna tills nästa pass. Någonting gjorde jag dock tokigt även idag. Det är vid marklyften och någon annan typ axel övning som hela min nacke och hals börjar göra så fruktansvärt ont! Jag försöker tänka på hållningen, men det gör som ont oavsett. Vet inte alls vad eller OM jag gör fel, men det kan omöjligt ska kännas sådär? Det känns inte normalt. Det är hur som helst så fruktansvärt roligt med pump och jag kunde inte låta bli att små le när jag tittade i spegeln under armövningarna. Det gömmer sig allt lite muskler där under allt fläsk! Wiii! :-D Nu är jag så pepp på att bygga muskler, men samtidigt får jag inte glömma bort förbränningsträningen. Har ju fortfarande en hel del kilon kvar att bli av med, typ sisådär 13 stycken!


Titta vilken fantastisk temperatur vi har ...

bild0418 (MMS)

Titta vilken fantastisk temperatur vi har ute, inga minusgrader!


MUMIN!

Min träningsvärk är inte att leka med idag! Varje liten rörelse gör så ont! Benen är absolut värst, men idag känner jag faktiskt lite i armarna också. Jag bad om träningsvärk, hade dock gått alldeles utmärkt med en mildare variant av denna! Imorgon står ytterligare ett pumppass på schemat så det lär ju inte bli bättre direkt. Vill man vara fin får man lida pin!

Idag har lillebus varit på dagis i 4½ timme. Simon skötte lämningen och tydligen så när dom kom hade fyra flickor rusat fram till Gabriel och ropat HEJ GABRIEL! Våran lilla tjejtjusare hihi. Medan lillebus roade sig därborta gick jag och mamma och lunchade på Opalen. Det sticker säkert i folks ögon att vi lämnar Gabriel på dagis när jag är ledig, men det är på personalens begäran och han trivs verkligen superbra därborta! Och så är det ju bara nu till en början så han kommer in i rutinerna. Och vi har ju en heltidsplats men har precis som alla andra rätt till 15 timmar/vecka.

Efter lunchen strosade vi runt lite i affärer och jag bröt mitt shoppningförbud. Visserligen bara med lite påfyllning till Gabriels garderob, som alltid behövs! Blandannat lite kläder från Lindex muminkollektion. Blev överlycklig när jag såg att det även fanns några plagg i de minsta storlekarna. Men som alltid när jag kikar på barnkläder längtar jag tills Gabriel kommer upp i 86. Det finns ju så mycket fint! Jag är själv sugen på att fylla på med lite mumin, men då i form av muggar! :-D

Lämnade igen mini kånken också då den gråa inte fanns inne och givetvis var den tillfälligt slut just därifrån jag skulle beställa! Vill ha den nu ju. Känns bara bökigt att släpa med skötväskan till dagis.


Älskar denna! Ska nog köpa en i 86 också ;-)


25.1.2011

Lillebus har alldeles nyss somnat. Har gjort många tappra försök sen 20.30 att söva honom, men icket. Såfort Simon kom hem och han provade så somnade han. Jag tror att Gabriel saknar papi minst lika mycket som jag saknar honom.. Han är ju borta från tidig morgon till sent på kvällen. Visst, det finns pappor som är borta betydligt längre, men hela situationen gör det hela mycket jobbigare. Och känslan av hjälplöshet när jag egentligen inte vill något annat än att finnas till för honom hela tiden, men jag hoppas att jag är ett tillräckligt stöd de få timmarna vi faktiskt hinner ses. Längtar så tills nästa tisdag då allt "praktiskt" är över och vi kan börja leva som vanligt. Livet har verkligen varit en berg-och-dalbana de senaste två månaderna, men kärleken övervinner allt. Jag ska inte hymla med att det inte varit lätt alla gånger, men kommunikation är nog nyckeln till allt i en relation. Jag älskar Simon och nu blickar vi framåt!

Ikväll har vi haft sällskap av mormor! Vi har tittat på handboll (en match som Sverige förövrigt förlorade) och ätit vindruvor. Hon "gnällde" över våran lilla tv, men vilken tur att vi har en 42" LCD-tv som väntar på att packas upp i vårat sovrum ;-) JAAA, hihi, vi beställde nämligen en tv förra veckan! Just den vi kikat på var till ett kanonpris på Elgiganten förra veckan så då klickade vi givetvis hem den och idag kom den! Nu behöver vi bara en ny tvbänk så kan vi äntligen börja få iordning här hemma efter tapetseringen i somras. Allt styrs av placeringen av tvn, den måste ju upp på väggen då lillebus inte är nådig med våran nuvarande tjockistv. Sen tycker jag att det är så mycket snyggare med tvn på väggen, det är väl liksom det det som är meningen med ett plattis? Fint kommer det iallafall bli! :-) Blev dock liiite småsur när jag insåg att tvbänken var slut på IKEAs hemsida, jag har inte tålamod att vänta på sånt!

Till badrummet

Lillebus ville inte mysa, istället ville han gosa ner sig i sängen med apan och vila en stund. Så jag passar på att leta en snygg tvättkorg och tvättmedels bunke. Dessvärre hittar jag ingenting som faller mig i smaken. Vill ha en tvättkorg som man inte kan se igenom, och som lätt kan bäras. Vi tvättar ju både hemma och i tvättstugan som ligger i huset brevid.

Någon som vet vars man kan hitta sånt?


T R Ä N I N G S V Ä R K

Oh my.. Idag har jag ont! HALLELUJA! Den efterlängtade träningsvärken är här! Mina ben är helt lealösa hihi. Armarna känner jag inte så värst mycket i, men det är ju just triceps/biceps jag fokuserat på i gymmet så jag kanske har lite armmuskler ändå. Dessvärre har jag också ont mellan mina nackkotor (?) och det vill jag inte ha! Det var där jag tror att jag hade fel teknik så det är nog inte meningen att jag ska ha såhär ont där.. Nåja, det är bara att tänka på hållningen till nästa pass! Torsdag eller fredag blir väl nästa pass, beror lite på hur det löser sig med barnvakt!

Nä nu jag plocka undan lite i vardagsrummet och sen flytta mig till soffan för lite mys med min sockerunge!

Adrenalinkick!

When your body screams, tell it to shut up

Åh, pumpen var ju så jäkla roligt! Så härligt att känna att varenda musklel i kroppen arbetar! :-D Jobbigt som tusan, men som vi kämpade jag och min partner in crime Johanna! Efter första benövningen kändes det som att det var jordbävning för mina ben darrade och vissa stunder trodde jag inte att dom skulle orka bära mig! Men det är det som är så himla bra med pass, man slutar inte - man kämpar in i det sista! Vilken kick efteråt alltså wiho!!! Måste finslipa tekniken nu bara för vissa moment kände jag att jag gjorde galet mycket fel och belastade fel muskler. Men nu är jag PEPP på bodypump!!! 2 pass i veckan ska alltid hinnas med iallafall! Och om jag inte har grym träningsvärk imorgon och i övermorgon måste det vara något seriöst fel, men jag tvivlar på att jag kommer må bra imorgon :-P Men det är en förjäkla härlig känsla när man känner att man "slagit skiten ur kroppen".

Beach 2011, here i come! ;-)

Det blir bara fel!

När Simon kom hem med Gabriels nya kånken var jag lika förväntansfull som ett litet barn på julafton. Vi hade nämligen haft lite diskussioner under dagen då han sa att den som heter "graphite" inte är grå, utan grön. Jag kallade honom färgblind, för den gråa ser verkligen inte ut att vara ens i närheten av grön. Och ja, han kommer hem med en militärgrön mini kånken. Han hade  varit duktig och läst på lappen och det står "graphite" på lappen, men på den jävla lappen team sportia klistrat på, på den underliggande står det "green". Men herregud, vilken idiot har klistrat på den där lappen egentligen? Jag ser nästan lite framemot att gå och lämna igen den imorgon för jag kommer inte kunna hålla mig från att fråga om dom är läskunniga, för tydligen vara alla likadana märkt med samma. Nåja, förhoppningsvis har dom den gråa annars blir det att klicka hem den istället. Visserligen var den militärgröna lite charmig, men jag vet inte om jag vill behålla den ändå..

Jag har iallafall bett om ursäkt till hjärtat för att jag kallade honom färgblind ;-)

LADDAD!!!!


Trötta familjen!

Vi började den nya veckan med att försova oss. Visserligen det bara dagislämning kl 10 som vi var tvungen passa, men det var väl inte riktigt tänkt att vi skulle sova till 9.15. Lillebus har alltså sovit 14 timmar inatt!

Simon har varit och bytt Gabriels mini kånken idag. Jag gillade inte alls den blåa färgen på den vi köpte tidigare och turligt nog hade de den gråa inne på Team Sportia. Vilken typ av grå den är återstår att se, beroende på vilken hemsida man kollar är den antingen grå eller mörkgrå. Bara den är grå så är jag nöjd! Jag älskar kånken, modellen, materialet.. Den må luras och se liten ut, men nog rymmer den allt som behövs till dagis och utflykter!

Nä nu ska jag fortsätta röja upp här hemma! 14.30 ska jag hämta mitt lilla hjärta från dagis så nu gäller det att vara effektiv tills dess.

 
 Bilder lånade från zoovillage.com


VINST!

Sverige vann handbollsmatchen ikväll! Kvällen kunde inte ha avslutats så mycket bättre. Lillebus har tittat med mig för att se sin framtida kärriär hihi. Skämtåsido, men både jag och Simon har spelat handboll, även min mamma så intresset finns i våran familj. Och gudmor Britta får vi givetvis inte glömma! Sååå.. visst hoppas jag att han iallfall ska vilja testa när han blir lite äldre.

Nu sitter jag i valet och kvalet om jag ska idas slå igång några koppar kaffe. Vilket livsviktigt val va? Haha. Det blir nog lite kaffe trots allt. Ångrar bittert att jag inte handlade hem någon frukt idag. Är ju bara ensam nu på kvällarna och då vill jag ÄTA, är typ sugen på allt. Just nu kan jag inte få toblerone ur huvudet. Igår tröståt jag några rån med ost och jag är sååå nära på att göra samma sak ikväll, trots att jag fick megaångest och jag vet att det jag egentligen vill ha är toblerone. Man är så jävla dum ibland alltså. Kanske kaffet kan lindra lite.

Imorgon ska lillebus till dagis igen även fast jag inte blivit bokad på jobb. Han behöver komma in i rutinerna så personalen tyckte han skulle vara där 3 dagar i veckan. Men jag vill ha jobb, en massa jobb!!!!!! Ska ringa både pps'an på jobbet och bemanningsenheten imorgon och höra om det finns något någonstans iallafall.

PEPP!

Jag tar tillbaka mitt påstående att jag bara gått ner i vikt tackvare shakes. Jag har gått ner 20 kg av envishet, vilja och lite "jävlaranamma", sen har jag kickstartat med hjälp av PREnet. Min viktnedgång är ingen annans förtjänst än just MIN. Sådetså. Jag tror på mig själv och jag vet att jag kommer klara detta!


Kalorier.

Igår började jag tvivla på att PREnet är rätt diet för just mig. Allt har ju verkligen fungerat kanonbra hittills och jag är så nöjd med mina resultat.

Jag bestämde mig direkt för att inte räkna kalorier. Jag har gjort det en gång tidigare och att tillaga maten var så tråkigt och det krävdes så mycket tid för allt skulle vägas och planeras in i minsta detalj. När jag gjorde det tog jag hjälp av viktklubb.se där jag förde både en mat- och träningsdagbok.En superbra sajt för människor som vill gå ner i vikt, allt finns verkligen där! Nu har jag inte en susning om hur mycket kalorier det målet jag äter innehåller. Det ska innehålla drygt 560 kcl, men jag tror många gånger det blir mer än så. Trots det visar vågen bra siffror varje gång, tack vare mina shakes givetvis. Så vad händer när jag lägger till ytterligare ett mål mat, och när jag slutligen ska 3 huvumål och 2 mellanmål? Tanken på att gå upp i vikt igen gör mig livrädd. Så jag kanske måste börja räkna kalorier ändå. Men hur gör man det när man lagar mat åt flera personer? Sist lagade jag ju bara åt mig själv så då var det ju relativt enkelt då det aldrig blev mer än just 1 portion. Nä fy, jag vill verkligen inte räkna kalorier. Jag får väl helt enkelt använda mitt sunda förnuft som jag gjort hittills och äta små portioner. För om jag slutar tycka matlagning är roligt så kommer det sluta med att jag inte orkar laga någon ordentlig middag.

Imorgon har jag bodypump inplanerat och turligt nog är det min PREnetrådgivare som är instruktör så om jag har tur kanske hon har tid att prata en stund så jag får lite ro i mitt huvud.

Jag avskyr verkligen ordet kalorier just nu.


22.1.2011

Combat var väl inte riktigt sådär roligt som jag hoppats på, kanske lika bra då jag egentligen inte har "tid" med ytterligare ett pass. Mitt i passet kom jag på mig själv med att jag missat dricka min lunchskake så då fick jag min förklaring till varför min koncentration inte var på topp, inte heller min ork. Superroligt att Johanna följde med iallafall! :-)

Lillebus var med mormor under tiden jag tränade. De hade varit ut till gammelmormor och hälsat på och Gabriel hade varit på topphumör vilket vände rätt snabbt han kom hem. Någon middag ville han inte ha, istället vände han tallriken upp och ner över sig själv. Och vad hade jag lagat? Jo, kyckling och quinoa. Tror ni det var någon höjdare att ha quinoa över halva köksgolvet? Jag fick heller inte ha min tallrik ifred utan han skulle ta min sallad och kasta ut över golvet och nalla mina bestick. Och han baaara skrattade, det spelade ingen roll hur många tillsägelser han fick och så har han lärt sig att klättra ur sin tripptrapp.. Det var nästan så att jag såg hans små horn växa ur pannan.. När jag diskat utan efter middagen så satte vi oss i soffan och kollade på handboll, men han skulle bara trotsa. Nypas, bitas, luggas, you name it.. Han var väldigt mycket gratis då vill jag lova! Så 18.50 fick han på sig pyjamasen och så la jag honom i sängen med en flaska välling. Tack och lov somnade han utan protester! Räknar med en tidig morgon imorgon istället, men det gör mig ingenting. Jag har njutit av lugnet och tystnaden ikväll till fullo!!! Innan middagen var han hur mysig som helst, då var det bara pussar och kramar som gällde. Det är tur alla härliga stunder överväger och man glömmer bort sånahär kvällar så man minns hur mycket man faktiskt älskar den där lilla människan ;-)

 
Jag älskar dig över allt annat, men ibland gör du mig tokig älskade lillebus!


Bodycombat!

Inatt har vi sovit dåligt alla 3. Gabriel har haft några gråtattacker under natten, jag har drömt en massa konstigt och tydligen väckt Simon stup i kvarten.

Idag är det en sånhär vinterdag då jag faktiskt inte tycker att vintern är så pjåkig. 9 minusgrader, klarblå himmel och SOL! Jag ångrar lite att jag inte klev upp tidigare (fick sovmorgon till 9.30) och gick ut på en promenad. Det hade verkligen varit uppfriskande. Hoppas det är lika fint imorgon!

Idag laddar jag för mitt första bodycombatpass! Tror det kan bli riktigt roligt, jag kan behöva "slåss" lite ;-) Det är så himla många pass jag vill testa och köra igång nu och jag vet inte riktigt hur jag ska hinna allt; bodypump, bodystep, bodycombat, core, zumba, gym.. Får nog sålla ut det allra viktigaste, fast jag tycker ju allt är viktigt! Det är en bra kombination mellan förbrännings- och styrketräning. Vill ju hinna åtminstonde 2 bodypumppass och 2 corepass i veckan! Då borde jag ju kunna bygga lite muskler? Nu vill jag forma kroppen, inte bara gå ner i vikt!!


21.1.2011

Efter jag lämnat Gabriel på dagis imorse gick jag på långpromenad med Johanna. 2 timmar knatade vi runt i snöblåst. Johanna är verkligen en superduperprommis-kompis, hon har ungefär 1000 gånger bättre kondition än mig så jag får upp ett bra flås för att hinna i hennes tempo. Och så är det ju himla kul att bara gå och surra! Trivs så bra i hennes sällskap och hon är någon jag verkligen kan prata om ALLT med. Jag gillar såna relationer, då man liksom bara känner sig trygg och avslappnad! Men jag är lyckligt lottad som har väldigt många fina vänner! Ni äR BäZzT! (som man hade skrivit för 10 år sen haha)

Nu ska jag strax bege mig ut i snöovädret som härjar ute och hämta lillebus från dagis. Är spänd över att höra hur hans dag varit, från fröknarna då förstås ;-) Han har säkerligen haft det bra trots ytterligare en näsblodsincident imorse!

Ingen glad lillebus

12.30 ringde en fröken från dagis och berättade att Gabriel vaknat efter endast 30 minuters vila och var tokledsen. Herregud så stressad jag blev! Kastade i princip på mig ytterkläderna! När han såg mig började han direkt gråta och så ville han bara vara i famnen, men han är väldigt gosig när han är nyvaken och det kanske blev lite mycket när inte jag var där. Annars brukar han inte bry sig om vem som tar upp honom om jag eller Simon är i närheten sålänge han har en famn att mysa i. Ska iallafall testa samma imorgon! Hoppas det går lite bättre då :-)

Efteråt knatade vi iväg till Kristina och Vendela. Gabriel höll sig på bra humör trots den korta vilan! Barnen busade och vi mammor surrade, precis som det ska vara ;-) Jag tror att jag och Kristina skulle kunna sitta och surra i evigheter om allt och inget, vi har som alltid en massa att prata om varje gång vi ses!

Mormor har varit hit ikväll och lillebus började direkt toka sig haha! Han är som söt när han blir sådär fjantig. Tack och lov slutade det inte i näsblod som häromdagen ;-)

Imorgon väntar kvällsjobb mellan 12-21 för min del. Inte så smart att jag tog på mig jobb när Simon egentligen behöver tömma sin pappas lägenhet. Men mina hittills 34 timmar denna månad är inte så mycket att hurra över, och dessvärre ska ju räkningarna betalas även nästa månad!

Tomt och tyst

Det var inga problem att lämna Gabriel på dagis imorse. Ni skulle se hans leende när vi kommer in dit! Hade han inte haft öron så hade leendet gått runt huvudet ;-) Det känns verkligen tomt att gå hem utan honom, eller jag får en hemsk känsla av tomhet. Som om något slitit ut mitt hjärta och tagit det. Ja, det är nog jobbigare för mig än för honom!

Ska passa på att städa här hemma innan jag ska hämta honom runt 13.30. Då ska vi kila vidare till Kristina och Vendela! BUS!!

En riktigt BRA dag!

Lillebus hade skött sig exemplariskt hela dagen på dagis idag! :-) Jag blir så stolt när dom berömmer honom HELA tiden, tillochmed för att han lyssnar så bra. Är det verkligen min unge dom pratar om? Men det är klart, det mamma och pappa säger är ju givetvis ointressant ;-)

Vi har varit till BVC idag också då det var dags för MPR-vaccinet. Men då fick kom dit fick vi beskedet att vaccinet var slut och skulle komma in tidigast i slutet av februari. Gaah, jag ville som göra bort det nu. Vi fick träffa en läkare som gjorde en liten rutinkoll och så vägdes och mättes Gabriel givetvis. 8990 gram och 77,5 cm lång! Tänk att på 18 månader har han gått upp drygt 6 kg och växt nästan 30 cm! Lite långsamt kanske enligt många, men alldeles nog tycker jag! Han är fortfarande rätt behändig att kånka runt på med mina klena armmuskler ;-)

Efter BVC gick vi till Frida, Pelle och Cornelia och hälsade på. Supertrevligt tyckte både jag och Gabriel! Det måste vi absolut göra om! :-)

Imorgon ska jag lämna G på dagis 9 och sen hämta honom när han vaknat efter vilan. Tur vi har nära dit ifall det skulle vara något, men har är så duktig min stora lilla dagispojke så jag får känslan av att han inte alls kommer sakna mig, det verkar han inte ha gjort idag iallafall. Men han blev mäkta glad när han fick syn på mig!

18.1.2011

Gabriel blev överlycklig när vi kom till dagis imorse. Vi han busa en liten stund innan det var dags att ta på ytterkläderna och vinka hejdå. Nemas problemas! Han har inte ens tid att vinka då det är så mycket annat han vill göra hellre. Idag ska jag inte vara med på vilan då det gick så otroligt bra igår, ska dock vara i huset ifall det nu inte alls går.

Det är rätt skönt att vara ensam faktiskt. Har slagit igång lite tvätt och diskat undan, tänkte passa på att röja upp i köket också. Egentligen vill jag bara lägga mig och vila en stund, men sånt hinns inte med idag. Får se om det blir någon tripp till Storheden i eftermiddag, har hittat lite på Elgiganten som vi tänkt köpa och så måste ju min knäppa mobiltelefon lämnas in. Jag hoppas det blir så, känner att jag behöver göra av med lite pengar hihi. Har annars satt ett köpstopp för mig själv nu, ingenting onödigt ska inhandlas. Måste tänka så mycket mer ekonomiskt nu när jag inte vet hur mycket jag kommer att få jobba. Har nog "dåligt" samvete för hur mycket PREnet och mitt träningskort kostar varje månad gentemot Simon.

Påtal om jobb ska jag ringa bemanningen nu och höra om det finns några lediga pass nästa vecka.


Näsblod.

Ikväll har lillebus fått sitt första ordentliga näsblod! Johanna var här och direkt hon klev innanför dörren började han leka pajjas och helt plötsligt sprang han in i mitt knä med en hejdundrande fart. Det började rinna ordentligt och jag hann bli jätterädd. Jag har nämligen aldrig någonsin blödit näsblod så det skrämmer mig verkligen. Gabriel var dock inte alls särskilt brydd, han blev ledsen just efter smällen men det gick över lika fort.

Har som jag skrev haft Johanna här ikväll. Blev SÅ glad när hon frågade om hon fick komma förbi! Simon åkte nämligen på att jobba natten också, plus sitt 7-16 han redan hade idag så han har inte varit hemma sen imorse. Men det är väl typ så det kommer vara resten av månaden. Jobb, eller tömma i lägenheten. Tycker det är så skönt att ha människor omkring mig och har verkligen njutit av helgen då jag umgåtts med många betydelsefulla människor i mitt liv. Jag blir nästan apatisk när jag är själv, eller när lillebus sover. Tappar som all glädje. Nej fy vad hemsk jag låter, men det ska nog lösa sig.

Imorgon är det återigen dags för dagis såklart, det gillar vi! Lär säkert få lämna Gabriel i ett par timmar då också. Måste bara få berätta om min duktiga STORA kille idag vid vilan. När vi la oss ner på varsinn madrass protesterade han lite i ungefär 30 sekunder. Sen låg han bara och filosoferade i ett par minuter innan han somnade. Behövde inte göra eller säga något alls. Jag är mäkta stolt över hur bra han hanterat allt det nya med dagis.

Man blir ganska trött efter en dag full me...

bild0408 (MMS)

Man blir ganska trött efter en dag full med bus!


Första lämningen

Gabriel är på dagis och jag är.. hemma! Dom tyckte han var redo att lämnas en stund, men att jag kommer tillbaka till vilan. Kände mig helt tom inombords när jag gick därifrån.. Gabriel vinkade så glatt och brydde sig inte alls om att jag gick, skönt det iallafall! Jag hoppas att jag lyckas få lite jobb nästa vecka då inskolningen är över och han ska börja vara där. GE MIG ETT JOBB! Nåja, det är bara hoppas att folk vill vara lediga eller är sjuka, det är ju ganska hemskt att man grundar sin inkomst på andra människor sjukdom. Men vad göra?

Ska passa på att vila en stund nu innan jag måste gå tillbaka till dagis. Efteråt ska vi kila över till Malin och Stina för en massa lek, bus och surr!

Opepp

Jag är så sjukt opepp på allting just nu. Jag vill bara träna, träna, träna. Har faktiskt träningsabstinens. Det är så mycket som tynger mig just nu och det hade varit gudomligt att få komma iväg en stund och göra något jag verkligen tycker om och som får mig att må BRA. Om möjligheten finns så måste jag komma igång igen i mitten av veckan. Malin pratade om att hon kunde ha Gabriel någon kväll, och det vore ju verkligen gudomligt! Känner att jag behöver "köra skiten ur kroppen".

Nu ska jag knåpa ihop en matsedel för den kommande veckan och sen blir det att krypa ner i sängen. Känner att jag behöver en tidig kväll ikväll.

16.1.2011

Inatt har lillebus sovit hela långa natten, utan ett endaste avbrott. Halleluja! Sen dagisstarten har han nämligen sovit ännu oroligare än vanligt, men det är ju så mycket nya intryck hela tiden. Jag är själv galet trött efter några timmar därborta. Men ärligt talat så gillar jag faktiskt att vara tillbaka i dagismiljö. Jag gick ju barn- och fritidsprogrammet på gymnasiet och har haft endel praktiker på förskolor. Det är som mysigt ändå!

Idag var ju tanken att vi skulle hälsa på K & V. Dessvärre vräker det ner snö och det ser inte riktigt ut som att det kommer upphöra inom ett par timmar. Det verkar iallafall slutat blåsa, men det är rätt tungt att ploga trottoaren med barnvagnen. Hur som helst så om vi nu inte går dit så kommer dom hit istället, så bus blir det oavsett väder! :-) Nu känner jag verkligen hur enkelt det vore med körkort, men planen är väl att jag tar det någongång iår trots att jag egentligen inte vill, men fördelarna är desto fler än nackdelarna.

Nu måste jag göra färdigt städningen som jag började med igår. Jag älskar vår UltraSilencer då vi kan dammsuga trots att Gabriel sover för den låter ju knappt någonting! Det var väl spenderade pengar.

15.1.2011

Hela tjocka släkten var samlad hos mormor idag. Eller nja, inte riktigt, men båda mina mostrar, morbror och deras familjer. Mysigt! Jag och moster Mi surrade vikt som är det främsta vi diskuterar numera när vi ses ;-) Hon är så duktig och har tappat massor hon också! Det är som kul när man kan peppa varandra, och någon som ids lyssna på allt då förstås hihi. Jag vet att jag kan bli lite tjatig ibland, men jag är bara så jäkla STOLT över mig själv, och vet ni hur härligt känsla det är? Jag tycker att människor i överlag borde bli bättre på att "känna sig duktiga", oavsett vad det handlar om egentligen. Jag har alltid varit väldigt dålig på att ta emot komplinganger, stöter liksom bara bort dom istället. Om någon säger "Vad fin du är i håret!" kontrar jag gärna med "Nja, det är lite ojämt där, hade kunnat vara bättre". Och jag glömmer bort det viktiga ordet "Tack!". Vad hemskt egentligen att man alltid ska hitta något negativt i det positiva så att säga. Dålig självkänsla kallas det. Numera försöker jag alltid att tänka efter så att jag ALLTID börjar med ett tack. Och ärligt talat så älskar jag att få komplimganger, och jag älskar att GE komplimanger. Något så litet kan verkligen betyda mycket.

Ikväll har Malin, Johan och Stina varit över på en kaffe. Hur jäkla härligt som helst! Det var evigheter sen sist och det förgyllde min tillvaro att äntligen umgås igen!

Det känns som att vi börjat se ljuset i tunneln och komma ur mardrömmen vi levt i de sista 2 månaderna. För det har varit ett rent helvete. När januarimånad är slut kommer vi äntligen kunna pusta ut lite och komma tillbaka till vårat underbara liv tillsammans som en familj. Ingen mer ångest eller oro, det blir lite som en nystart för oss allihopa.

Kallt!

Dagens planer var egentligen att kila iväg till Kristina och Vendela för en massa bus, men då termotetern visar -30 blev det flyttat till imorgon istället då de lovat lite varmare tydligen. Så istället ska jag och lillebus följa med mormor ut och hälsa på gammelmormor. Det blir mysigt det med!

Har hunnit göra bort lite städning på morgonen. Har tagit tummen ur och tillslut kastat våra köksblommor. Dom är hemskt fula och på gränsen till att välta så det känns skönt att sklippa se dom nå mera. Blir till att leta garderobsblommor istället. Nu vill jag verkligen få det färdigt i köket. Det är bara nya köksmöbler och en matta som fattas så att så himla långt bort ska det väl inte vara, men köksbordet finns på IKEA och vad jag vet har vi ingen tripp dit planerat än iallafall.

Nu ska jag gå och vara lite effektiv istället. Här i soffan får man inte mycket gjort tyvärr!


Irri

Idag är jag bara mer irriterad över det jag var irriterad över igår. Summa summarum: jag är skitjävla irriterad! Vettigt inlägg va? Men jag är bara så jäkla besviken egentligen. Punkt.

13.1.2011

Det har varit en märklig dag idag.. Jag tror att jag har hunnit gå igenom alla känslostadier.

Vi gick till dagis idag trots att vi hade ett tight schema för att hinna till begravningen i tid. Gabriel åt frukost där, men han hade inte riktigt ro till att äta då det var mycket mer intressant att titta på de andra barnen. Idag tyckte dom att G var redo att lämnas så när det var dags att gå ut så tog en av fröknarna honom och bytte blöja och klädde på honom ytterkläderna. När allt var klart fick jag vinka och tydligt säga "hej då!", och Gabriel han vinkade så glatt och sprang mot ytterdörren. Krångligare än så var det inte! Jag satte mig i personalrummet och läste dagens tidning under tiden de var ute. Smygkikade på honom då och då när han fumlade i sin tjocka vinteroverall ute på gården och de lite större barnen nästan "bråkade" om vem som skulle hjälpa honom upp igen. Det har verkligen gått superbra hittills!! Visserligen förväntade vi oss ingenting annat, men det känns så himla skönt. Kunde inte låta bli att bli lite tårögd när jag tänkte på hur fort tiden gått. Nu är mammaledigheten definitivt över och Gabriel är en stor pojke. Mitt hjärta! Pedagogerna verkar jättefina och det är skönt att bara ha dagis 10 minuter bort.

Idag kom inte mindre än TVÅ efterlängtade paket hem till oss. Mitt H&M-paket blandannat. Chansade ju och beställde allt i medium och vet ni? ALLT passade! Det går fasikens inte att beskriva lyckan över att komma i en mindre storlek. Säkert en skitsak för många, men för mig är det verkligen stort! Det är beviset på allt slit. Och på att mitt mål närmar sig, även fast jag nu inte egentligen har något specifikt mål. Nu börjar det handla så mycket om att forma kroppen, bygga muskler bli lite "fastare". Men vill ju lyckas gå ner ytterligare 13 kg, så det är bara att kämpa på! Ingenting är omöjligt :-)

Det andra paketet innehöll de två sista muggarna för att göra min Hanna/Rörstrand muggsamling komplett! Fick hem de gula förra veckan och idag de blåa. LOVELY! Det känns skönt att jag fick tag i alla, tackvare Vigan som gav mig ett tips! Nu vill jag börja samla på muminmuggarna ordentligt, nästa blir nog Mymlan!


Svarta, rosa, bruna, lila, blåa, gröna och gula! Det är en härlig färgklick i köksskåpet!


12.1.2011

Vi har haft en mysig dag tillsammans med fina vänner. Victora bjöd på världens godaste cupcakes och jag unnade mig en med gott samvete. Det är nog första gången sen jag började med PREnet. Men sista veckan har jag verkligen "jobbat" med mig själv, rensat tankarna och funderat vad jag egentligen vill med min viktnedgång. Jag tror att det är ganska sunda tankar.. Det handlar ju inte om någon tillfällig lösning, utan om en långsiktig, bestående livsstilsförändring.

Nu när jag inte tränar något försöker jag att undvika kolhydrater. Har ju visserligen bara gjort det i 3 dagar, men jag tycker det fungerar finfint. Dagens middag blev köttfärsbiffar tillsammans med en sallad med olika salladssorter, avokado, rödlök, gurka och tomater och så en klick creme bonjour "vitlök & örter" till det. Mycket smarrigt!



Simon har precis tvättat, smort och plastat in min tatuering, vilken lyx! Lite bortskämd är jag allt hihi. Men jag litar på hans erfarenhet efter 6 stycken egna. Själv började jag "Men herregud, vad är det där?", "Varför rinner det färg från den?" när han tvättade den haha. Han säger att den läker kanonbra, och jag får väl hoppas att han inte bara säger det för att inte oroa mig. Den ser då kanonfin ut och jag hade verkligen inte kunnat bli mer nöjd!

Imorgon är det dags för begravning för svärfar.. Känns riktigt tungt och jobbigt, men samtidigt skönt att det snart är avklarat. Då får man någotslags avslut, även om sorgen nu finns kvar.

Nu ska jag städa det sista i vårat sovrum och sen blir det nog att krypa ner under täcket. Godnatt!

Bus i sikte!

Dag 2 av inskolningen gick finemang den med! Lillebus kunde knappt bärga sig när han insåg var vi var, han hjälpte tillochmed till att klä av sig och allt ;-) Det ska gå undan! Imorgon blir ännu en kort dag, då ska vi prova vara med under frukosten. Och på fredag blir det lite längre och både lunch och vila därborta. Det ska bli intressant, han härjar ju så mycket under måltiderna hemma, men det skulle inte förvåna mig om han sköter sig exemplariskt där.

Just nu ligger han och vilar och när han vaknat ska vi ta pulkan och kila över till Vigan och Ebba för lite bus. Elina och Saga skulle tydligen också kika förbi. Det blir Gabriel och brudarna som vanligt dårå! ;-) Själv ska jag nog också passa på att vila en stund, eller städa. Har inte riktigt bestämt mig ännu, men det hade varit gudomligt att sova en stund.
Mitt H&M-paket kommer föressten idag! Wiii! Nu hoppas jag bara att jag kan ha allting, blir så himla besviken annars. Väntar på ett annat roligt paket i veckan också!

"Ad infinitum"



Här är den, min nya kroppsutsmyckning! Här är den alldeles nygjord och mitt ben kan liknas med en prickigkorv hihi. Det står alltså Ad infinitum som betyder i det oändliga/till evigheten på latin. En bättre bild kommer senare när den fått läka lite! Tanken var ju inte alls att den skulle se ut såhär. Texten skulle vara mindre, ett annat typsnitt och hela texten på samma rad, men ärligt talat så tycker jag inte att det kunnat bli mycket bättre än såhär! :-)

11.1.2011

Detta har verkligen varit en kanondag!

Inskolningen gick suveränt! Gabriel log direkt vi kom in i hallen och såg de andra barnen. Han gick runt lite i hallen tills han tillslut vågade sig in i lekrummet. Då inspekterade han barnen en liten stund och började sen leka med alla roliga leksaker som fanns där! Han brydde sig knappt om mig och Simon, han var så himla nöjd! Och han ville inte alls hem efter våra 2 timmar där! Han började nästan gråta och gjorde sig helt lealös så det skulle vara svårt att bära ut honom hihi. Det bådar ju gott! :-) Ser så framemot imorgon igen!

Lillebus just innan vi kilade iväg till dagis..


Och ikväll var jag ju iväg och tatuerade mig. Han skissade upp tatueringen på fri hand och först blev jag lite nervös då jag såg att den egentligen inte alls blev som jag tänkt mig, och jag gillar inte att "klaga". Men när jag fick titta mig i spegeln kände jag bara "det här är DEN!". Och ja, den blev super! Jag är så nöjd! Och till hur det kändes kan jag bara säga ONT! Fy tusan.. Den sitter långt ner på insidan av vaden, eller hur jag nu ska förklara det.. Nästan nere vid foten och jag misstänkte att det skulle kännas, men vissa bokstäver var värre än andra. Nu längtar jag ännu mera till sommaren då den kommer synas lite mera. Vi pratade lite om träning och han sa att jag så kunde träna imorgon om jag ville, men jag väntar tills nästa vecka allaifall då vi kanske har möjlighet till barnvakt då så jag kan smita iväg en stund :-) Bild på den dyker upp lite senare!

Och tillsist. Jag blir så himla glad av era fina, värmande ord om min viktresa både här och på facebook! Såg också att jag var nämnd i 3 bloggar, ni är så gulliga! :-)

HAPPY, HAPPY!

JAG HAR GÅTT NER 20,4 KG!!!!! 2 stora delmål har jag klarat av; 20 kilosgränsen OCH att jag numera väger lika mycket som när jag och Simon blev tillsammans. -4,6 kg på de sista 4 veckorna, det är helt otroligt! Kunde knappt tro mina ögon när jag såg siffrorna på vågen.. Jag är så jäkla nöjd och stolt över mig själv, vilken underbar känsla!!

Muskelmassan är däremot en mindre rolig historia, fortsätter ligga +/- noll och jag måste öka med 8 kg. Det känns rätt tungt faktiskt. Hon rekomenderade bodypump.. och det är det enda passet jag egentligen velat undvika även fast jag vet att det är väldigt effektivt. Så efter mitt lilla träningsuppehåll kör jag igång med lite pump för här ska nu byggas muskler!


!@#%¤$

Men åh, det var ju ingen träning 12 (!!) timmar innan BIA. Vilket alltså betyder att jag kan träna fram tills 1 inatt. Då hade jag ju kunnat gå på bodystep ikväll, det var ju dessutom min favoritinstruktör! Jäkla skit. Hade ju kanske gjort något ynka hekto minus imorgon och så tycker jag ju bodystep är så fantastiskt roligt! Nåja, om 2 veckor kör jag igen!

Mys & gos!

Lillebus har varit lite extra gosig idag. Nästan som om han känner på sig att det kommer hända något nytt och spännande imorgon. Han har bara velat pussas och kramas, jag älskar verkligen sånahär mysdagar!

Lyckades städa badrummet idag, bara duschväggen kvar. Det blev så fint med våra nya lila handdukar, nu måste jag köpa matchande badlakan.

Simon kom hem med en kånken mini idag. Jag har verkligen velat ha en sån åt lillebus. Dessvärre var inte färgen alls som jag trodde, den var inte alls lika fin i verkligheten. Så himla trist, det var den enda färgen jag egentligen gillade.. Vi får väl se om den stannar. Modellen är ju så söt och jag kan se framför mig hur Gabriel stoltserar med den på ryggen. Han fullkomligt älskar ju väskor, mest handväskor hihi!

Imorgon kommer bli en spännande och händelserik dag. Inskolning, BIA och givetvis det jag pirrar mest för; det är dags för min tatuering! Iiih! Jag TROR att jag bestämt mig nu. Det blir då inte alls vad jag tänkt från första början, eller ens förra veckan. Snacka om att vela fram och tillbaka! En text blir det iallafall, och man kan väl säga att den står för min kärlek till Gabriel. Har dock inte hittat något typsnitt ännu, så det bestäms först imorgon när vi är på plats. Ville helst ha allting klart så jag kunde få en bild i huvudet av resultatet, det känns ju som tryggast så, faktiskt. Men men, den som lever får se! ;-)

Knasigt

På förmiddagens var vi iväg till förskolan. Gabriels hylla, lådor, bordsplacering och allt var färdigt. Kändes så konstigt att se hans namn där..  Passade på att fråga hur det är med tiderna när jag är timvikarie. Och vi får helt enkelt fylla i tider i den mån vi vet, och sen ringa dit vid behov. Känns verkligen gormigt! Vill ju ändå att han ska vara åtminstonde 3 dagar i veckan för att få en kontinuitet där borta så det inte blir som en chock varje gång vi ska dit. Nåja, det är bara att hoppas på att jag får tillräckligt med jobb! Ska bli spännande att se hur han ragerar imorgon, då kommer vi vara där 2 timmar på förmiddagen :-)

Håller just nu på med lite städning här hemma. Köpte vita tulpaner igår som står så fint i min Rosendal vas och när jag har tulpaner hemma så måste det vara städat. Samma sak med levande ljus, är det inte städat kan jag inte tända ljus, det blir så fel på något vis. Kanske skulle jag ta och sortera färdigt i min garderob som jag skrev att jag skulle göra för 1 vecka sen. Jag och S ligger fortfarande och trängs på 90 cm! Men det är väl ingen idé att stressa? Undrar om jag någonsin kommer bli bättre på att INTE skjuta upp saker..?

Idag blir det riktigt lugnt på träningsfronten. Inget gym, ingen promenad. Tydligen så ska man inte alls träna 24 timmar innan en BIA. Det har jag inte fått någonsomhelst information om så jag har ju alltid kört stenhårt dagen innan. Muskelmassan kan minska och fettet kan öka pågrund av kroppens återhämtning. Det är ju kul att man får veta det typ 3 månader in i dieten. Jag tjuvvägde mig imorse och om våran våg nu inte fått något krux så är jag förbaskat jäkla nöjd över resultatet. Om muskelmassan inte ökat till denna gång blir jag riktigt besviken. Några höjdarsiffror räknar jag inte med, men kanske +0,5 kg. Har visserligen inte tränat så mycket styrke, men då jag väl gjort det har jag fokuserat väldigt mycket på biceps och triceps. Och faktiskt, när jag spänner biceps är det allt en liten kula där haha. Det gillar jag! :-)

Måndagmorgon

Har ni sovit gott? Det har iallafall jag, om än för lite! Det är bara jag vaken, båda mina pojkar sover fortfarande. Det är så skönt att kunna dricka morgonkaffet ifred på morgonen. Det enda som saknas nu är en morgontidning, men jag är alldeles för snål för att betala 2000:-/året för en tidning. Finns roligare saker att lägga pengarna på :-)

Om 1½ timme ska vi vara på dagis. Känns lite konstigt att gå dit utan Gabriel, men då möjligheten fanns att vi kunde lämna honom hemma så var det bäst. Det var förövrigt förskolläraren som ville att vi skulle komma själv. Iiih, jag kan fortfarande inte riktigt förstå att lillebus ska börja dagis! Jag hoppas nu han håller sig frisk under hela inskolningen. Nästa tisdag ska han ta sitt MPR, är lite rädd för att han ska reagera på det. Tanken var ju först att Gabriel skulle börja den 31:a och därför bokade vår bvc-sköterska in det innan. Nu blev det ju bara mitt i inskolningen istället!

Nä nu ska jag gå och väcka mitt stora hjärta!

9.1.2011

Det har inte blivit mycket uppdatering här i helgen! Gårdagen spenderade vi tillsammans med Victoria och Ebba på stan. H&M hade inte fått in några av de vårkläderna jag sökte, men Gabriel fick en farfarströja och till mig själv köpte jag ett vitt baslinne. När jag kom hem däremot skickade jag iväg en beställning från hemsidan, nya träningsbyxor, tre likadana toppar i olika färger, en tunika och 9-pack örhängen. Hoppas nu bara allt passar! Det är lite svårt att beställa när jag ligger mittemellan två storlekar. Valde medium i hopp om höga glädjetjut när jag testar allt ;-) Sen jag började kunna köpa kläder i medium har hjärtat börjar kalla mig "Miss Medium", haha. Han är allt lite rolig min karl! Men en sak är säker, han har både peppat och stöttat mig enormt mycket under min viktnedgång! Funnits när jag känt att jag bara velat lägga av och lyssnat på allt mittt vikttjat. Han har till och med gått ner i vikt själv, inte nu för att det alls behövdes då han alltid varit en smalis.

Inatt har jag faktiskt jobbat, har suttit extravak. 10 timmar är verkligen lång tid när man i princip bara sitter still. Men jag lyckades plöja igenom 2/3 av min nya bok "Varför gråter inte Emma?" Det är en fruktansvärd bok, men redan efter första sidan var jag fast. Det gick som bra att läsa tills jag började tänka på att allting faktiskt hänt i verkligheten, då kunde jag inte längre hålla tårarna borta. Emma är verkligen en stark kvinna med enormt mycket mod, all respekt till henne! Det hon har gått igenom är ingenting man ens önskar sin värsta fiende..

Har ganska nyligt kommit hem från step in. 30 minuter förbränning och så styrke på det. Nu blir det träningsuppehåll i ungefär två veckor. Dels för att jag vill att tatueringen ska hinna läka till lite och så för att Simon knappt kommer vara hemma resten av denna månad då han antingen jobbar eller måste tömma sin pappas lägenhet. Men när mamma slutar sin kurs den 21:a har hon lovat ställa upp som barnvakt om jag vill iväg :-) Känns verkligen skittråkigt att jag kommer missa realesen av bodycombat på tisdag och så drar ju zumban igång ordentligt i veckan. Nåja, jag får ta igen allt genom att gå på alla kommande pass efter det. Vill ju verkligen lära mig och blir BRA! Just nu känner jag mig som en nybörjare på alla pass och jag vill känna mig som ett proffs!

Imorgon ska vi ju iväg till dagis! Det är bara information om inskolningen då så lilleman är hemma med barnvakt. Och på tisdag är hans första dag där! Något som gör mig så himla glad är att söta Frida och hennes Cornelia som vi var och fikade med tidigare i höstas också kommer vara där, Gabriel och Cornelia ska nämligen inskolas samtidigt på samma avdelning :-) Tror dom små grynen kommer ha mycket roligt ihop!

Triss i pastell. Dessa tre har jag beställt från H&M!


En underbar dag med underbara vänner!

Det blir en liten nattuppdatering, men vi har haft en fullspäckad dag! När jag slutade jobbet kom Kristina och Vendela hit och med sig hade dom sushi! Mums, så gott! Dessvärre började jag må fruktansvärt dåligt efteråt, fick magkatarr och blev illamående. Fy.. Men efter lite Novaluzid så gick det över. Gabriel och Vendela busade som alltid när dom är tillsammans. Gabriel är inte särskilt mycket för mindre barn, äldre barn är däremot superroligt. Han är löjligt förtjust i Vendela. Han skiner upp som en sol när han ser henne och idag har han varit så full av lycka! Det är så härligt att se dom busa tillsammans! Det värmer i hjärtat ♥ Och jag gillar ju givetvis att Vendela har en så gullig mamma som Kristina, där har jag verkligen hittat mig en fin vän!

Och ikväll har G's gudmor varit hit och vi har ätit västerbottensostpaj med diverse tillbehör och så en fruktsallad med turkisk yoghurt och honung till efterrätt. Gabriel älskar västerbottensost precis som sin mor! Han var dock ganska trött vid middagen idag så han ville mest trotsa och stjäla sallad från min tallrik hihi. Han är som söt, världens sötaste enligt min mening såklart!

Imorgon är det gym på förmiddagen som gäller och efter lunch ska vi möta upp Vigan och Ebba för en runda på stan. Ska kika efter lite kläder åt lillebus till dagisstarten, en märkpenna och så framförallt kolla om det finns något fint på H&M att fylla på min garderob med. Jag hoppas, hoppas, hoppas att de fått in lite vårnyheter!

Dag 4

Träning
  • 25 minuter kondition, arm- och benstyrka, 60 minuter bodystep

Matintag

  • Frukost: PREnet shake 
  • Lunch: Kött, potatis, sås och kokta grönsaker
  • Middag: PREnet shake
  • Efter träning: 1 löskokt ägg (+ middagen)
  • Vatten: 2 liter
  • Övrigt: 1 dubbelt rån och 1 skiva fullkornsbröd med smör och ost

Lite illa att jag gav efter sugen för smörgås. Det är ju något jag aldrig äter numera, främst då eftersom jag aldrig äter frukost. Och äter jag bröd så blir det alltid hårdbröd. Men jag känner mig trots allt nöjd ändå, jag har inte gett efter alla andra möjliga sötsug idag. Det går åt rätt håll iallafall! Men det är rätt tungt just nu, men alla har vi våra up´s and down´s.


Duktigt!

Idag har jag jobbat till 15.45 och sen kilade jag direkt till step in. Alltså vad träningen gör mig GLAD! Speciellt när man hittat några olika pass man verkligen gillar. Idag stod bodystep på schemat! Innan passet började hann jag köra 25 minuter kondition och så lite styrketräning, ben och armar. Är verkligen i en period nu då jag tycker styrketräning är pisstråkigt, men dessvärre behöver jag verkligen den typen av träning. Jag vill bygga muskler, speciellt armmuskler som jag alltid varit lite svag för! Och mitt gäddhäng är inte mycket att hurra över ;-) Vi får se vad som visas på min BIA på tisdag. Det kommer förmodligen varken vara + på muskelstapeln eller mycket - på vikten, men jag är nöjd över varje litet kilo jag lyckas gå ner för det betyder ju bara att jag är ett kilo närmare mitt mål! Jag älskar verkligen att göra BIA, det är som skönt att se hur kroppen mår inombords också. Och en BIA kan man ju göra trots att man inte kör PREnet, själv så kommer jag nog fortsätta med iallafall en BIA/år även när jag är klar med allting.

Imorgon blir ännu en vilodag, då väntar nämligen jobb till 13 och sen det vi har längtat efter i fleeera veckor - bästa Kristina och Vendela kommer hit!! :-D

H&M

Jag blev glatt överraskad av H&M´s vår- och sommarkollektion i år. Har hittat några riktiga gobitar! Passar ju alldeles utmärkt när jag har kvar 400:- i rabattcheckar. Tyvärr hinns det inte med någon vända på stan innan helgen, men jag hoppas dom fått in det i butik! Det kliar i mina shoppningfingrar vill jag lova!




Bilder lånade från H&M


Noll motivation

På förmiddagen var vi förbi tatueringsstudion. Hade helt glömt bort att det är trettondagsafton idag så han var givetvis ledig till fredag. Jag som verkligen behövde dit och prata lite! Nåja, vi ska kila dit när S slutat jobbet på fredageftermiddag istället och hoppas på lite tur då!

Kvällen har jag spenderat på jobbet. Trist att jag inte hunnit med någon träning idag, inte heller städning. Städningen hade jag väl egentligen hunnit med, men jag har verkligen ingen ork. Känner bara att jag snart låter allt förfalla. Men tänkte börja lite smått ikväll och göra färdigt imorgonkväll då istället. Ska köpa tulpaner, det brukar alltid få mig på städhumör! Jag älskar verkligen tulpaner!

Imorgon väntar ytterligare ett arbetspass och efter det ska jag iväg på bodystep, KUL! :-D


Dag 3

Träning
  • -

Matintag

  • Frukost: PREnet shake 
  • Lunch: PREnet shake
  • Middag: Snitzel, potatis, grönpepparsås, sallad
  • Vatten: 1 liter
  • Övrigt: Chokladboll

Dagen har varit väldigt tråkig både mat- och träningsmässigt. Har ätit en väldigt onödig chokladboll, men vafan.. imorgon blir det inge gotta iallafall!


Dag 2

Träning
  • 50 minuter kondition, 30 minuter core

Matintag

  • Frukost: PREnet shake 
  • Efter träning: - (lunch)
  • Lunch: PREnet shake
  • Mellanmål: 2 finncrisps med bregott och ägg
  • Middag: Oxfilépasta med gorgonzola (hämtmat)
  • Vatten: 1,5 liter
  • Övrigt: Lite fruktsallad med vaniljvisp, 2 chokladbollar, 1 mockaruta

Det blev både hämtmat och diverse fika idag, plus ett extra mellanmål. Det är många som frågat vad jag går på för konstig diet som inte tillåter mellanmål. Det är inte direkt förbjudet med mellanmål med PREnet, men problemet för många överviktiga, däribland mig inräknat så är just småätandet ett stort problem. Småätandet leder till att insulinnivåerna i kroppen ökar och då sjunker förbränningen. Nu kan man ju kanske inte direkt räkna mellanmål just som att småäta eftersom det oftast hjälper till att minska småätandet, men tidigare har det funkat väldigt bra för mig att endast äta 3 mål om dagen. Däremot sen jag började träna och förbrukar mer energi så behöver ju kroppen även en ordentlig påfyllning av energi, enkel matematik! Oftast blir mitt/mina mellanmål just efter träningen, men idag var det lunchdax då så jag åt ett senare mellanmål istället. Så det känns som att jag inte gjort mycket mer än just ätit idag!

Fikat hade jag väl egentligen inte behövt äta så mycket av. Men det är just det som är mitt problem, när jag börjat har jag fruktansvärt svårt att sluta! Så egentligen ska jag väl vara ganska nöjd att jag inte gick en andra omgång, men jag behöver träna lite mer på just detta. En viktnedgång handlar egentligen bara om det psykiska, och den senaste tiden har jag varit ganska "nedbruten" av olika anledningar och det förklarar nog mycket till allt slarv som varit. Men såfort jag kommit igång med träningen igen så ska det nog gå finemang!


Bebismys!

Bebissjuk är bara förnamnet av vad jag blev ikväll. Herregud, vilken mysig liten tjej! Så himla söt! Dom små, små händerna och den underbara bebisdoften.. åh! Det är farligt att vara omkring bebisar ;-)

Det var iallafall jättetrevligt hos Linda och Kent. Jag fikade trots att jag egentligen tänkt avstå, men det är sånahär tillfällen jag faktiskt kan unna mig! Annars så klarar jag mig faktiskt utan, eller jag har rättare sagt inte en godisdag i veckan. Så födelsedagar eller bara någongång då och då räcker alldeles utmärkt för mig!

Idag fick vi spontanbesök av Elina och Saga. Det var himla skoj eftersom våran playdate förra veckan blev inställd!

Nu ska jag knåpa ihop min lista, men jag känner på mig att den inte blir nå vidare matmässigt idag.

Tränat

Är nyss hemkommen från ett svettigt träningpass. Kondition + core. Herrejäklar vad core är JOBBIGT! Men det är lite småhärligt när det bränner i magen :-) Efter förra veckans pass kunde jag knappt röra mig dagen efter av all träningsvärk!

Idag är det rusigt kallt ute, 24 minusgrader, men det känns som minst 30. Brrr! Så det får bli en innedag idag trots att jag egentligen skulle behöva ut och göra lite ärendet. Blev aldrig något igår då vi var utan varmvatten i princip hela dagen och jag inte ville gå ut oduschad efter morgonens promenad. Nåja. Då kan jag passa på att sortera färdigt i mina garderober, bara det lär ta några timmar! Ides aldrig göra det igår heller så inatt sov jag och S på "mina" 90 cm. Lite som "the old times" när vi alltid sov sådär trångt. Men det var mysigt efter att ha sovit utan honom i 7 nätter.

Ikväll ska jag och lillebus och födelsedagsfika hos Linda, vilket alltså betyder att jag ska få gosa med bebiiiis!! Åh, jag kommer bli så bebissjuk.. :-) 

Nu väntar en lång och framförallt VARM dusch!

Dag 1

Då både motivationen och diciplinen trytit de sista veckorna har jag bestämt mig för att göra en lista här på bloggen där jag i punktform skriver upp all träning och mitt matintag under dagen. Inte den roligaste läsningen kanske, men det hjälper mig då jag blir pushad och mer medveten om vad jag äter.

Träning
  • 60 minuters promenad, 60 minuter zumba, 20 minuter crosstrainer 
Matintag
  • Frukost: PREnet shake 
  • Efter träning: 1 löskokt ägg, 1 skiva gravad lax
  • Lunch: PREnet shake
  • Middag: Kyklinggryta, ris, blandsallad
  • Efter träning: 2 skivor gravad lax, 1 glas mellanmjölk
  • Vatten: Drygt 1 liter
  • Övrigt: -

Idag har jag alltså ätit ganska bra. Det enda är ju att jag dricker alldeles för lite vatten. Vatten ökar ju fettförbränningen och jag får ha det i bakhuvudet imorgon!


ZUMBA!

Zumban ikväll var helt galet rolig! Eftersom jag mindes endel av koreografin kunde jag leva ut rörelserna mer och jag kände mig stundtals lite proffsig, tills jag lyckades se mig själv i spegeln hihi ;-) Nästa vecka kör zumban igång ordentligt och det känns trist att jag kommer missa båda passen. Nästa vecka ska jag ju nämligen tatuera mig. Tror ni jag har bestämt mig för allt ännu? Neeej! Gaah, får typ panik bara jag tänker på det. Alltså jag har ju mina idéer, men ändå.. Tror inte min ursprungsidé får plats där jag allra helst vill ha den, men vi ska till studion något i veckan och surra lite. Skulle behöva få den skissad på mig för att känna efter lite hur det känns. Vill verkligen, verkligen inte avboka tiden eftersom väntetiden är så himla lång och han tar emot bokningar 2 gånger om året. Men det viktigaste är ju att det känns RÄTT, den ska ju trots allt sitta där föralltid.

När jag kom hem från step in fick jag veta att säsong 10 av Biggest Loser börjat idag klockan 19. Åh, som jag har längtat!!! Har ställt en påminnelse på mobilen så att jag inte ska missa reprisen imorgon ;-)

Kvällsprommis

Jag och Johanna har varit på en promenad ikväll. Termometern visar härliga 7 minusgrader och det var lika trevligt som alltid att träffas och surra lite! S jobbar sin sista natt inatt, wiii! Imorgon behöver jag inte längre sova ensam. Måste dock sortera bort alla kläder från hans sida av sängen som jag belamrade tidigare i veckan när jag började sortera i min garderob. Kom nämligen inte längre än så!

Imorgon hoppas jag på en sovmorgon från lillebus sida då jag tänkte kliva upp tidigt och fixa lite här hemma, plocka bort allt julpynt blandannat. Har en hel del annat jag måste fixa under morgondagen också. Uh, jag ogillar verkligen alla måsten!

Nu ska jag ladda perkolatorn så det bara är att klicka igång den imorgonbitti!
Godnatt!


1.1.2011

Och så var 2011 här! Nyårsafton igår var jättemysigt. Och magen blev mätt. Toast skagen, oxfilé med hemmagjorda potatisklyftor och pepparsås och pannacotta med jordgubbssås på det! Det känns så extra lyxigt med 3 rätters, varför ids man inte göra det oftare egentligen?

Den här dagen har spenderats på jobbet. Hade en delad tur så jag kom hem strax efter 20.30. Möttes av världens bästa busunge när jag klev in genom dörren! Han hade tagit en senare tupplur och jag blev bara glad att jag hann träffa honom någonting alls idag. Nu ligger han dock och sussar sött i sin säng! Han somnade själv i sin säng utan välling med en tutte i munnen och så en i varsin hand. Och på tal om tuttar kom jag precis på att jag måste göra en beställning från namnnappen.se nu innan dagisstarten! Ska passa på att klicka hem ett par tofflor från toffelhjälten också. Mockasiner sitter inte alls bra på hans små smala fossingar.

Jag mottar gärna lite tips om vad vi kan behöva införskaffa nu till dagis. Tofflor, namnnappar och märkpennor är typ det enda jag kommit på än så länge.

Det känns både vemodigt och samtidigt spännande att lillebus ska börja på dagis. Mitt främsta orosmoment är bara allt med tider nu när jag inte har något jobb. Blev aldrig att jag ringde förskolan tidigare i veckan, så det får jag ta tag i på måndag!

Imorgon ska vi och födelsedagsfika hos Erika, det ser vi framemot! Erika är både min arbetskamrat och min svägerska, på sätt och vis. Sen hoppas jag att jag hinner iväg och träna innan S ska på jobb, det har visst råkat slinka in både en och annan choklad idag.. Nu bör jag nog köra ett godislöfte, har lite svårt med karaktären just nu dessvärre!

RSS 2.0