Sötnöt!




Vill ha mera helg!

Simon ringde igårkväll och berättade att han skulle komma hem redan under natten. Så 01.25 klev han in genom ytterdörren och givetvis satt jag uppe och väntade hihi. Det var så mysigt att få hem honom, tänk att man kan bli så fjantig efter bara några dagar! :-)

Idag på eftermiddagen ville Gabriel ut och sparka boll så vi tog med en temos kaffe, några muggar och så kilade vi ut på baksidan. Linn kom och gjorde oss sällskap och efter en stund kom min morbror Mats också. Gabriel kutade runt som en tok på gräsmattan, nöjd och glad! Nu vill jag köpa mig en liten picknickkorg som man kan ha med sig till sånahär tillfällen. Tänkte lägga in några bilder men våran kamera verkar leva sitt eget liv..

Nu ska jag kila till kioskpiraten och köpa karra och hyra en film. Sen ska vi mysa ner oss i soffan resten av kvällen! :-)

HELG!!!!

Idag 16.30 fick jag helg och som jag längtat! 2 dagar ledigt med älskade lillebus.

Simon är i Umeå och roar sig och kommer hem på söndag. Han åkte igår och redan igårkväll skickade jag iväg ett litet sms med texten "Fy sjutton vad jag saknar dig". Men det är bara nyttigt att vara ifrån varandra lite då och då.

Idag när jag kom hem från jobbet möttes jag av en jättetrött lillkille på lite halvdåligt humör och inte blev det bättre när vi hade en liten kräkolycka här hemma. Han svalde förmodligen fel och hipsvips var dagens matingtag på köksgolvet. Lillstackarn' blev jätteledsen och så arg på mig, ville inte alls vara nära.. Det gjorde ont i mammahjärtat vill jag lova, det enda jag ville var att hålla om honom men han puttade bara iväg mig. Så en puss i pannan och en vällingflaska och så fick han gosa ned sig i sin säng. Behöver nog inte ens skriva att jag längtar tills imorgon då jag får krama och pussa honom igen?!?!

Ikväll har iallafall världens bästa granne Johanna varit här och gjort mig sällskap medans jag byggde lite möbler. Våra nya sängbord + lampor är nu på plats men byrån får vänta tills sovrummet är tapetserat.

Imorgon väntar lekdejt med våra tjejer Kristina och Vendela, och lillebror Elmer såklart! :-)

Tisdag.

Här fick vi sovmorgon till 8.30 imorse! Hade egentligen tänkt kliva upp tidigare och börja städa, men sängen kändes alldeles för bekväm där när alarmet ringde klockan 7 hihi. Har iallafall hunnit köra diskmaskinen, tvätta och kasta ytterligare lite skräp på morgonen. Innan jag gick och la mig igår rensade jag i städskrubben också. Kan inte förstå hur man lyckas samla på sig så mycket onödigt skit? Skönt att kasta iväg en massa iallafall. Här någon dag ska jag sätta mig och rensa bland alla sängkläder och handdukar, det skåpet är också proppfullt. Köpte ju lite nya sängkläder igår på IKEA ocsom måste få plats! :-)

Nu ska jag pyssla på lite till här hemma och sen laga middagsmat innan jobbet kallar 15.30!


Mitt nya favorit påslakanset Emelina Knopp från IKEA och rosa örngott från Hemtex.
Ljust, sött och romantiskt - precis som jag vill ha det!


IKEA!

Idag har jag och mamma varit på ikea. Jag kom hem med nästan allt jag skulle + lite till.. som alltid! :-) Är himla nöjd med mina inköp. Blev mycket nytt till sovrummet men som dessvärre får stuvas in i någon garderob i några veckor, eller månader till. Förhoppningsvis det förstnämnda. Längtar tills jag får börja pyssla där inne för jag tror det kommer bli tokbra!!

Har gått rätt bra med saneringen här hemma de senaste dagarna iallafall. Har skrubbat in på småtimmarna och nu ska då köket vara RENT, om än lite stökigt ännu! Det positiva är ju att jag fått sortera ut en massa tjafs som jag egentligen borde kastat för länge sen. Jag mår så otroligt bra när jag får rensa, känner mig så mycket lättare efteråt på något sätt! Allt det jobbiga är att jag sover så otroligt dåligt på nätterna, har svårt att komma till ro och drömmer bara en massa hemskheter. Usch.. Nu mår vi ju alla bra, fysiskt iallafall, men den förbjudna tanken "tänk om" finns som alltid i bakhuvudet.. Jag vet att jag aldrig hade kunnat förlåta mig själv om det hade hänt Gabriel något..

Igårkväll när jag kom hem från jobbet gick jag in och satte mig i hans rum och tittade på honom när han sov. Det kändes som om tiden stod still och jag hade kunnat beundra honom i en evighet. Våran fina, älskade lillebus! Vad vore livet utan dig och alla dina busiga upptåg?


Kaos hos oss.

Gårdagen var ett enda stort kaos. Kort och gott vaknade jag av ljudet av brandvarnaren och en totalt rökfylld lägenhet. Gabriel hade lyckats få av barnspärren på spisen, lagt ett lock från vällingburken på en platta och slagit på just den. Så det slog lågor på spisen, men som gick att släcka väldigt fort. Lyckligtvis kom ingen till skada och det är ju det allra viktigaste!!! Fy fan, livet är skört. Tacka vet jag brandvarnaren! Ringde hyresvärden och ganska snabbt kom det hit en fastighetsskötare. Det enda som förstördes var en liten del av fläkten, så en reservdel är beställd. Röklukten är i princip borta, men vi har en joniseringsapparat här hemma som förhoppningsvis tar bort det sista.

Gårdagskvällen spenderades med goda vänner men jag var lite osocial och höll på med att diska upp hela köket och skrubba. Sotet lyckades ju verkligen leta sig in överallt så det var bara tömma köksskåpen. Är än inte färdig, men på god väg.

Nåja, mer ids jag egentligen inte skriva. Jäkla typiskt att ha jobbhelg mitt i allt också. Har varit borta från imorse till ikväll och likaså imorgon.

Nu ska plasthandskarnna på och kemikalierna fram - härligt lördagsnöje va?

Snosat bebis!

Jag och Gabriel klev upp strax efter 7 imorse och fy så trött jag var.. Tog ut täcken och kuddar till soffan och gjorde några tappra försök att få honom att slumra till på soffan, men icket. Istället roade han sig med att köra en leksaksfyrhjuling på min mage haha. Där runt 9-tiden väckte vi pappan i huset så att vi skulle hinna med lite morgonbestyr innan en vända på stan. Hittade present åt lille Elmer och så köpte vi två nya sovkuddar och ljusrosa kuddfodral. Kikade också på täcken men det får vänta tills efter löning! På måndag blir det en tripp till Haparanda och IKEA och jag längtar så! Påslakansetet vi tänkt köpa är dock slut för tillfället så jag håller tummarna för att det hinner komma in tills dess. Det är så irriterande när något man verkligen vill ha tagit slut! Är ju trots allt en bra bit dit.

Eftermiddagen och i princip hela kvällen har spenderats hos familjen Levring/Berglund! Oj oj så farligt det är att hålla i en bebis när ens egen blivit så stor! Han är så galet söt Elmer och snosa bebis måste ju vara bland det bästa som finns. Men nej, inget syskon än iallafall! Gabriel var vädligt nyfiken på bebisen och han ville som titta och röra mycket, han kommer nog bli en toppen storebror det dagen det väl blir dags :-) Känns lite konstigt att ens tänka tanken på en till faktiskt!

Nä nu ska jag då krypa ner i sängen och hoppas på att sova som en prinsessa med nya kuddarna ;-) Imorgon tänkte jag försöka vara lite effektiv på städfronten innan kvällsjobbet börjar.


Våran älskade 2-åring!

Här har det inte uppdaterats på en många dagar. Men det har varit fullt sjå inför Gabriels 2-årskalas i söndags.  Och vilken toppendag det blev! Vi är så otroligt tacksamma till alla fina männiksor som kom för att fira våran älskade lillebus! Och paket fick han hur MYCKET som helst och allt blev verklugen superpoppis! Tillsist klurade han ut plinganget på dörrklockan innebar paket haha. Sötnosen!

Igår fick vi besök från Skåne som stannade till idag. Simons kusin och hans flickvän som var uppåt i landet för något jobbrelaterat. Himla kul att träffas!

Imorgon är jag ledig och hjärtat påbörjade ju sin semester igår. MYS! Så härligt att vara tillsammans hela familjen. Vi jobbar ju i princip alltid om varandra annars.. Så planerna för dagen är att kila en sväng på stan och leta en välkommen till världen-present, luncha ute och så kaffe hos bästa familjen Levring/Berglund!


En nöjd 2-åring när han fått en Timmy Lamm-film. Han fick öppna sina paket från oss 8.41 på morgonen, samma tid som han föddes ;-)


Tisdagkväll.

Aldrig mer banankaka. Eller jo, men inte inom den närmsta framtiden! Hela kakan blev förstörd när jag skulle skära upp den, ett enda stort jävla kaos. Jag var så nära, så nära till tårar! Inte egentligen över själva kakan, men det är så mycket runtomkring nu som jag grubblar över så jag är fruktansvärt känslig. Har ingen ork alls.. Inte till någonting. Allt känns bara jobbigt.. Men nu har vi iallafall frysen full i banankaka till besök och så, för jag bestämde mig på direkten att den inte kommer serveras på kalaset. Men har redan hunnit klura ut en plan B.

Har jobbat ikväll och det var riktigt skönt att komma hem! Nu tänkte jag försöka göra en kraftansträning här hemma. Typ tömma diskmaskinen.. Nä, det blir lite annat plock också. Tycker man plockar hela tiden men ändå är det fullt med saker överallt, det är ett riktigt evighetsgöra.

Har hunnit skicka in G's grattisannons till två av våra norrbottenstidningar ikväll. Så på lördag dyker våran älskade kille upp i både NSD och Norrbottens Kuriren! Säkerligen på deras hemsidor också.

Inget gjort ännu.

Jag är fortfarande inte varken barn- eller karlfri. Så det har inte gått många knop här hemma på morgonkvisten. Har nyligt tagit ut en banankaka från ugnen och nu väntar jag bara på att den ska svalna så jag får toppa den med glasyren. Börjar ju först om 3 timmar och killarna ska snart bege sig ut så lite städning borde nog hinnas med. Känner mig inte ett dugg effektiv idag faktiskt..


Kuddar

Jag tror att dessa fina kuddar från H&M Home kommer flytta in i vårat sovrum när allting blir färdigt därinne! Älskar de rosa kuddarna. Har ju två vita sen innan, men som dessvärre fått ta plats i garderoben pågrund av platsbrist.


Gormigt!

Min mamma säger alltid "Du köper minsann alltid gormiga grejer" och med det menar hon möbler och diverse heminredning. Och hon har så jäkla rätt! Lyckas alltid köpa inredningprylar som är ett rent helvete att montera och jag blir lika förvånad varje gång. Nu senast taklampan vi köpte förra veckan. Tänkte sätta upp den idag men det visade sig inte vara det lättaste och vi har inte ens alla verktyg som behövs. Blev måttligt irriterad! Kan det inte bara stå "förbaskat jobbig att montera" på kartongen?!? :-P Nåja, den ska nog lyckas komma på plats i veckan iallafall. Det blir ju fint i slutändan :-)

Imorgon börjar jag först 15.30 så då står bak och STORstädning på schemat. Pojkarna ska ut på annat äventyr så att jag får lägenheten för mig själv. Ganska skönt det! Då kan jag poppa musik och göra allt i min egen takt. Det är verkligen inte lätt att hålla städat med lillterroristen här hemma. Tiden går mest åt att hålla koll så att han inte river hela lägenheten. Han är ÖVERALLT och klättrar. Hans favoritställen är köksbänken och plöja allt som står där eller köra ett race fram och tillbaka på köksbordet. Det kan vara lite svettigt vill jag lova och han testar mitt tålamod dagarna i ända! Men det där är pappa-genen. Hans farmor säger att han är lugnet själv jämfört med Simon så.. Fy fan, kan inte föreställa mig vad hon gick igenom haha!

Våran älskling är hemma!

Det var så härligt att hämta hem lillebus i eftermiddags. Han ville direkt upp i famnen och ge mig en gosekram och en puss, älskade unge! När jag frågade om han haft roligt hos farmor svarade han: "Tååååååå!!!" och pekade mot köksfönstret! Han är som söt.. och tokig i tåg! Han har som sin lilla "rutin" hos farmor. Direkt han hör att det börjar plinga klättrar han upp på en köksstol, gömmer sig bakom gardinkappan som hänger längst ner på fönstret, väntar på tåget och när tåget farit visar han att bommarna går upp och så vinkar han hejdå åt bilarna som stått och väntat ;-)


Göra om.

När vi var och beställde sängen tidigare i veckan hittade vi en hallmöbel som hade passat ypperligt i våran hall! Troligvis blir det att köpa den i veckan eller nästa. Som vi har nu funkar ändå ganska bra, MEN vi kan inte dölja sladdarna från varken hemtelefonen eller internetgrunkan och vad är inte osexigare i ett hem än just sladdhärvor? Ibland vill jag bara klippa av dom av ren frustration. Så den nya lösningen hade nog blivit så mycket bättre. En matta ska inhandlas från Lagerhaus också så jag ska ringa och flirta lite med min moster som bor i grannstaden ;-)

Det tråkiga är bara den stora väggen där möblerna står.. Förstå att det var 18 hål på en vägg som är 190 cm bred, gjorda av två tidigare hyresgäster på inte ens 2 år! Och det är dom stora hålen, räknar man med som små så är det nog över 30 stycken. Tapeterna var nya sommaren 2007 och vi flyttade hit i februari 2009. Och det är "normalt" slitage fick jag höra av besiktningsmannen när vi flyttade in. Jaja, vad ska man göra? Det är bara acceptera den, eller betala 1900:- för nya tapeter. Och det känns inte så motiverat. Vi har redan höjt standarden med en omtapetsering och snart ytterligare en till på en hyresrät. Oklokt enligt många, men inte enligt oss. Ett hem man trivs i är väl ändå ganska viktigt? Hade priset legat på under tusenlappen för hallen hade det nog inte varit mycket att fundera på, man tycker ju ändå att man borde få lite rabatt när man är en exemplarisk hyresgäst och väggen ser ut som skit haha. Nåja, man kan inte alltid få som man vill även om det vore ganska skönt ibland!

En dag i kärlekens tecken!

Igår var vi på Jennie och Fredriks vackra bröllop! Både vigseln och festen hölls i deras trädgård. Himla mysigt med ett hemmabröllop faktiskt! Vädret var på topp och likaså allas humör! Det är en verkligen en speciell känsla att gå på bröllop, nu har jag visserligen bara varit på två, men att se brudparet utstråla sån lycka, kärlek och ömhet när de står och lovar varandra evig trohet.. ja.. det är vackert!

Och festen var tipptopp med lekar, tipsrunda, fint program etc. Linda hade gjort ett toppenjobb som toastmaster och fixat allt för att bröllopsfesten skulle vara ett härligt minne för både brudparet och gästerna!

Nu längtar jag väl sisådär bara en miljon gånger mer tills det är min och Simons tur hihi.

Nu ska jag alldeles strax hoppa in i duschen och sen gå till svärmor för träffa min älskade lillebus! Vi ska stanna där tills pappa Simon slutar jobbet och så ska vi äta en god söndagsmiddag tillsammans.

Vi har verkligen haft en kanonbra helg och jag har laddat upp batterierna inför kommande lite halvstressiga vecka med jobb och allt som måste fixas inför söndagens 2-årskalas! Jag kan fortfarande inte riktigt förstå att Gabriel snart funnits hos oss i 2 år ♥ Men å andra sidan känns det som att han alltid varit med oss, vad gjorde man innan man fick barn liksom? Hur som helst går tiden i en rasande fart!

Ledig helg!!!

Det är HELG och ingen är gladare än jag! Så skönt, så skönt! Nästan obeskrivligt. Jag ska försöka lägga undan allt semesterersättning till nästa sommar så att jag då bara behöver jobba en semesterperiod. Tänk så mysigt att ha semester tillsammans!

Igår beställde jag G's födelsedagspresent, en träjärnväg från Brio. Han fullkomligt älskar ju tåg! Såfort han ser en järnväg pekar han och ropar "Tåååå, tåååå, tåååå!". Hans farmor har ett järnvägsspår precis utanför huset så han är alltid så exalterad när vi är där och det kommer tåg titt som tätt.

Imorgon ska vi på bröllop så jag måste komma ihåg att ladda batteriet till kameran ikväll! Så imorgon har vi första barnfria natten, tillsammans iallafall! Gabriel har bara sovit borta en gång tidigare. Och då jobbade S. Oj oj som jag ska sova på söndagmorgon, osis för hjärtat som börjar klockan 7 hihi ;-)

Nä nu ska jag försöka göra något åt mina eländiga ögonbryn haha!


Smått och gott.

Jag har varit ledig två dagar och det har varit tokskönt!! Gårdagen spenderades med Kristina och Vendela. Bus i lekparken, en sallad på Dagoberts och så tillsist glass. En underbar dag tillsammans med fina vänner med andra ord!

Idag vaknade vi först 10.50. Kunde knappt tro att det var sant, vanligtvis kliver vi ju upp mellan 6-7 på morgonen. Men den sovmorgonen tackar jag lillebus för, det behövdes verkligen! Efter det promenerade vi till vårdcentralen för att kolla upp utslagen Gabriel har fått på kroppen. Tydligen inte värmeutslag (som vi misstänkte) men sköterskorna som kikade kunde heller inte ställa någon "diagnos". Men någonting har han reagerat på iallafall! Så nu behandlas han med hydrokortison och imorgon får han vara med sin farmor istället för dagis då vi jobbar.

När S kom hem från jobbet i eftermiddags gick vi till möbelaffären i närheten för att prova sängar. Vi gillade samma modell så nu är den beställd!! + huvudgavel och nackkuddar. Vi beställde den först till 1 september, så vi får sova i gammelskruttis ett tag till. Vi vill hinna få omtapetserat innan vi ställer in en gigantisk 180's. Visserligen är våran nuvarande precis lika bred och lång, men betydligt lägre så den känns så mini i jämförelse. Köpte en taklampa också. Har velat ha en kristallkrona men också en plafond då jag inte vill att det ska hänga ner från taket och så hittade vi en plafond från AH belysning med "snirklande" prismor. Den passar in bra i min vision om ett romantiskt sovrum! :-)




Bild lånad från Antnäs möbler



Bild lånad från AH belysning
(Och den är så mycket finare i verkligheten!!)


Myse!

Nu har mitt eviga kvällstittande på inredning istället bytts ut mot bröllopstårtor, -dekorationer, -klänningar, inbjudningskort.. hihi. Oj oj!! Vi har hunnit prata om ett 2013 bröllop, men det är mycket som ska klicka för att det ska bli möjligt. Egentligen tycker jag inte att det spelar sån stor roll om det blir några år senare heller. Bara vetskapen om att vi kommer bli man och hustru gör mig alldeles pirrig i magen!

Jag svävar på moln!


2011.06.30 ♥

Vi har en liten festival i stan nu som kallas Boden Alive. Egentligen den enda helgen som det faktiskt händer något i våran lilla stad och för många bodensare är det årets höjdpunkt. Jag var ut på torsdagen med några av mina fina vänner och när vi sitter i ett öltält hör jag plötsligt mitt namn ropas upp och jag blir ombedd att gå upp på den stora scenen. Just för tillfället satt vi bakom någonting (ett litet svart tält) som dolde scenen och jag kände inte alls igen rösten. Så jag blev tvärtjurig och som en trotsig unge la jag armarna i kors och sa något i stil med "nä jag tänker då INTE gå upp dit!" Efter drygt en minuts övertalande följde alla vid vårat bord med mig mot scenen och precis när jag kommer runt det lilla tältet ser jag Simon.. Tårarna börjar rinna redan då för jag anar lite vad som skulle komma att hända! Jag kliver upp på scenen och Simon går ner på knä, öppnar upp en liten ask med två ringar i och frågar om jag vill bli hans fru! Mitt självklara svar var JA! Jag var så skakis alltså, mina ben darrade som två asplöv och jag kunde inte sluta säga "jag älskar dig!" I bakgrunden spelades Du är allt med Sonja Aldén och människor runtomkring applåderade! När vi kliver ner från scenen möts vi av min mamma + sambo och vänner som grattar oss. Så fint, jag blir alldeles tårögd.. Vilket minne!

Det som verkligen känns speciellt är att Simon har lagt ner så mycket tid och planering på detta. Att han verkligen ansträngde sig för att göra det till en oförglömlig kväll! Och ringarna är så himla fina!  Jag kan inte sluta titta på min! Bilder kommer dyka upp på både frieriet och ringarna så småningom. Har inte fått alla bilder än och så vill jag hinna kika igenom dom själv först! :-)



".. så länge livet oss förenar"


RSS 2.0