Tiiisdag.

Alltså det är verkligen underbart att vakna och bara känna "Vilken jäkla bra dag det här kommer bli!" Egentligen händer det ingenting särskilt idag, men jag vaknade bara med ett toppenhumör.

Har städat köket, tvättat några maskiner och rensat i vårat plastburksskåp på morgonen, heja mig! Tidigare fick jag bara ångest direkt jag öppnade skåpet för det var sån rasrisk . Men det är väl så det ska vara när man har en mamma som sålt tupperware i många, många år? Och nej mamma, jag har inte kastat något från tupperware ;-)

Simon har alldels nyss lämnat Gabriel på dagis och jag ska strax börja göra mig iordning för jobbet. Att börja 12 är väl inte direkt min favorittid, känns som att hela dagen försvinner. Men det är bara tacka ja till det man erbjuds :-)

I shoppartagen!

Ja, det har jag då verkligen varit idag! Jag och Johanna har rantat runt på stan i princip hela dagen. Mitt primära ärende var att hitta en present åt Simon men givetvis fick det bli lite shopping till mig också. Idag har jag och hjärtat nämligen varit tillsammans i 3 år. Vi har inte firat det något särskilt annat än gomiddag tillsammans och skämt bort varandra lite. Jag fick en svart stelton termos och en muminmugg såklart hihi. Nu har vi även Sås-djuret i våran lilla muminfamilj. Tycker om att det finns en liten "historia" bakom varje mugg, det gör det liksom så mycket roligare att samla! Åt Simon hade jag köpt en klocka (som han tyvärr måste vänta på tills senare i veckan) och en salladskniv i plast som tydligen ska vara jättebra.

När lillebus somnat för kvällen mös? myste? vi ner oss i soffan med varsitt glas vin och hips vips var pavan tom ;-) Det är så gott med lite vin ibland.

Nu bär det nog snart av mot sängen. Känner mig fortfarande rätt mör i kroppen efter helgens monsterarbetspass och imorgon väntar jobb mellan 12-21.

Söndagkväll.

Här blir det då verkligen inte någon tät uppdatering numera! Har blivit en massa jobb på sistone och det känns himla bra givetvis! 145 timmar har jag lyckats knåpa ihop denna månad. Så då vet jag att jag får lön även nästa månad! Däremellan är det en massa annat som ska hinnas med.

Och vet ni? Igår åt jag ostbågar och det var så galet gott! Har inte ätit det sen i somras så jag behövde verkligen unna mig det. MUMS! Har inte varit duktig alls i helgen, men nya tag imorgon dårå.

Unna

Idag kände jag att jag äntligen behövde unna mig lite nytt i garderoben bara för att jag är så värd det efter allt slit! Hade lite rabattkuponger (LOVE IT) så både Kappahl och Lindex fick varsitt besök. På Kappahl hade jag spanat in ett par byxor, som faktiskt inte alls är jag men tyckte bara dom var grymt snygga. Och vet ni vad? Jag kom i en strl 40.. FYRTIO.. FYRA-NOLLA!! Alltså jag blev så glad så jag trodde jag skulle gå i bitar! 40/42/Medium är nog storleken jag kommer stanna i nu, men jag trodde aldrig jag skulle få i mina ridbyxelår i några 40-byxor. Iiih!! Sen köpte jag lite underkläder också då jag bokstavligt talat tappar alla mina nuvarande haha. Ja jisses, behövde verkligen det där.. :-) Ska ta lite bilder och lägga upp någondag också, gör det ju så himla st ällan. Men jag ogillar verkligen, verkligen att vara med på bild. Och Simon avskyr att fota mig för att jag alltid är så självkritisk.. :-P


?!?!?

Alltså jag behöver hjälp.. Egentligen borde jag väl försöka kontakta min medlemstränare för jag är verkligen lost i styrketräningens värld. Programmet jag kör nu är ett helkroppsprogram med en övning för varje muskelgrupp. Kommer ju bara träna 2, max 3 styrkepas i veckan och så det skulle ju fungera att köra igenom hela kroppen varje pass men samtidigt så känns det som att det vore mer effektiv att träna exempelvis 2 muskelgrupper per träningstillfälle? Fan, känner mig så vilsen. Tror aldrig jag kommer bygga de där jäkla musklerna. Och jag behöver dom verkligen för jag ligger långt under medelsnittet. När jag har varit i gymmet är jag aldrig någonsin särskilt slut i kroppen, inte som när jag varit på bodypump. Tycker verkligen styrketräning är skittråkigt. Jag har svårt att hitta rätt vikter - ena är för lätt och den andra är alldeles för tung. Vad gör man då liksom? Det är klart jag inte bygger muskler när jag använder för lätta vikter..

Idag är jag måttligt less och imorgon ringer jag step in och bokar ett möte med Hanna.

JAG ÄR EN SJUTTIS!

YOU HEARD ME!

Vågen visade 79,2 kg idag!!!! Jag är så otroligt, otroligt nöjd! Jag vet inte när jag sist låg under 80-strecket, högstadiet kanske? Jag hade ett litet avtal med mig själv att när jag var nere på 70-something så skulle jag fasikens våga säga/skriva det. Det är så himla stort för mig, det är verkligen en milstolpe på min viktresa! Drygt 6 kg kvar till min målvikt 73 kg, eller jag vet inte. Det var min tanke från början iallafall. Nu känner jag mer att jag slutar när jag känner mig nöjd, än är det mycket som behöver "åtgärdas".

Det är en smula ofattbart att jag har gått ner 26,8 kg allt som allt.. Det är typ 27 stycken 1 liters mjölktetror. Skulle vara kul att lyfta något som väger därikring bara för att få känna hur mycket extravikt jag burit på. Med lite enkel matematik kan vi nu alltså räkna ut att jag startade på 106 kg.. Usch, känns fruktansvärt att erkänna det. Men samtidigt befriande då jag vet att ALDRIG, ALDRIG, ALDRIG mer!

Fick träffa en annan rådgivare idag då min var tvungen iväg akut på annat och hon var faktiskt riktigt bra. Fick stränga order om att jag måste bygga muskler. Trodde verkligen inte muskler var sådär jätteviktigt, men där hade jag riktigt fel. Så nu är det styrketräning i gymmet åtminstonde 2, helst 3 gånger i veckan som gäller. Så får vi se om jag får några resultat till den kommande mätningen om 5 veckor.

Är heeeeelt galet pepp nu!!!


21.3.2011

Förra veckan var verkligen en märklig vecka, inte konstigt mitt humör varit som en berg- och dalbana. Det som känns mest i hjärtat är att min morfar gått bort. Alldeles, alldeles för tidigt. 67 år.. Vi hade inte den tätaste kontaken, men det är alltid tufft att förlora någon. Han var ju trots allt min morfar.

Annars så flyter livet på som vanligt. Imorgon har jag BIA-mätning och jag räknar med att ha gått +/- noll. Kanske på sin höjd -1 kg. Men någongång måste man kanske tillåtas att ha en sämre period? Har ju ändå hållt på med PREnet i 6 månader. Förstår ni, ett halvt år! Känns megalänge. Inte så konstigt att jag börjar bli less på att dricka shakes. Dricker ju fortfarande 2 om dagen och är drygt 1 kg ifrån att ha klarat 80% av viktnedgången och då är det tänkt att man ska byta 1 shake mot ytterligare ett mål mat så vi får väl se vad min rådgivare säger nu. Själv känner jag nog att jag ändå vill fortsätta dricka 2 om dagen då jag haft en längre periods slarv. Har ju egentligen bara druckit 1 om dagen den senaste månaden. Ska hur som helst bli riktigt skönt att komma dit och prata av sig lite. Eller rättare sagt disskutera varför det gått dåligt och lägga upp nya mål inför de kommande 5 veckorna.

På förmiddagen byggde jag och hjärtat ihop vårat nya köksbord och det är så fint! Inte mitt "drömköksbord" kanske, men alldeles dugligt till det billiga priset och så klarade det av alla mina krav på storlek och en extra iläggsskiva. Har däremot redan insett att ett vitt bord kanske inte var det smartaste valet, blir fingeravtryck och fettfläckar med en gång. Så det blir att torka, torka, torka för att hålla det fräscht! Är verkligen glad att vi inte valde vita stolar, för hör och häpna, till och med jag tycker att det blivit för vitt. Just nu står bara Gabriels vita tripptrapp runt bordet och det är nästan så man blir bländad haha! De  har inte ringt från MIO än och leveransen skulle vara idag, möjligvis imorgon. Men jag hoppas verkligen vi får hämta dom redan idag! Avskyr att ha saker halvfärdigt. Nya köksmattan är också på plats nu och köket blev verkligen som ett nytt rum. Fixar bilder sen när allt är klart!

Nä nu ska jag slänga mig på soffan en stund innan lillebus bestämmer sig för att vakna upp!


Besviken..

Jag är måttligt less på alla sjukdomar som cirkulerar i våran familj just nu.. Ikväll var det tänkt att lillebus skulle vara hos sin farmor och jag och Simon skulle gå ut och äta + att vi skulle få våran första barnfria natt tillsammans. Men då har ju Gabriel blivit förkyld och febern pendlar mellan 37,5-39. Febern verkar tack och lov ha lugnat ner sig nu iallafall. Känns jättetrist då vi verkligen sett framemot en kväll på tu man hand. Bara vara Julia och Simon en stund.. Och problemet är ju att nu måste vi skjuta på det i 6 veckor eftersom Simons schema ser ut som det gör.. Jobba 4 helger, ledig 2 osv.. Ibland förstår jag inte hur han orkar! Men vi ska vara tacksamma att han ens har ett jobb att gå till så. Hur som helst om Gabriel fortsätter vara såpass pigg som han är nu kommer min mamma hit och är med honom så att vi iallafall kan gå ut och äta. Bara det vore ju guldvärt! Vi är alldeles för dåliga på att göra saker bara vi 2, och det behövs verkligen ibland. Men det är bara hålla tummarna att han håller sig pigg till kvällen så vi får mätta magen med en 3-rätters ;-)

Ingen "blogglust"

Jag har riktigt tappat lusten till att blogga.. Känns inte alls som att jag har något vettigt att skriva.

I måndags var vi på inskolningssamtal på dagis för att utvärdera hur allting gått sen han började i januari. Han blir numera jätteledsen när man lämnar honom och det är verkligen jobbigt. Fy.. Så nu har vi tillsammans med den fröken som är "ansvarig" över honom beslutat att han ska vara där 3-4 gånger i veckan även om vi är lediga. Då S jobbar 4 av 6 helger är han ju ledig rätt mycket på veckorna och vi jobbar bara om varandra hela tiden men nu ska alltså Gabriel vara på dagis ändå i några timmar. Så hoppas vi att det blir bättre med lämningarna snart! En liten tröst är iallafall att han slutar gråta i princip direkt vi gått.

Annars så försöker jag verkligen komma tillbaka till träningen. I måndags var första gången jag tränade på nästan två veckor och det gick segt.. Fick ont i kroppen och tyckte inte alls det var särskilt roligt, men det går rätt fort att komma tillbaka igen. Måste bara pussla in träningen på schemat. Imorgon är det release på bodypump och det ska bli riktigt roligt! Alltid kul med lite förnyelse. Hoppas bara jag får någon med mig?! :-)

Idag står städ och tvätt på planeringen. Har tvättat lite på morgonen och gjort ytterst lite här hemma. Känner mig helt apatisk när det gäller städningen. Usch. Men det är såna sysslor som måste göras bara och sen så är det ju så skönt när det är nystädat!

Ikväll får vi iallafall middagsgäster och så ska vi koppla in diskmaskinen. Var lite grejer som saknades som vi väntat på. Det ska bli att slippa diska stup i kvarten :-) I början på nästa vecka kommer köksstolarna och i helgen ska vi bygga ihop köksbordet! Kommer verkligen bli super när allt är färdigt då vårat kök är superfint för att vara en hyresrätt, inga gräsliga trä bänkskivor och allt går i grått och vitt. Det enda jag egentligen skulle kunna gnälla på är tapeterna, men de funkar.. När vi pysslat färdigt lovar jag att det kommer både före- och efterbilder!

Klick, klick

Det blev lite shopping från soffan ikväll också. En ny vårjacka då alla mina är alldeles för stora hihi. Hittade en i LÅ som var fin men inte fanns i min storlek i rätt färg så nu klickade jag hem den från H&M med en 25% rabattcheck. Att tillägga är ju också att den är från "divided" och jag har typ aldrig kunnat handla därifrån eftersom storlekarna bara är upp till 42. En kofta fick också följa med i beställningen!


Shopping i LÅ!

Idag har jag varit på en riktigt lyckad shoppingtur till grannstaden. Det bästa var givetvis att få umgås en hel dag med moster Mari och hennes flickor. Har mestadels blivit shopping till lillebus, men det var ju också det som var tanken. Han har fått en jacka, ullvantar, ullstrumpor, tröja, skjorta, byxor, tvådelad pyjamas och strumpor. Tråkigt nog blev jag besviken på jackan. Den var inte alls den gröna färgen som på po.p´s hemsida utan mer mörk. Men den fick följa med hem ändå! Till mig själv köpte jag bara fingervantar och den svarta huvtröjan från Stadium som jag suktat efter. Och den var helt galet mysig och det bästa av allt.. den är i strl 40 hihi! Det blev min belöning till mig själv efter 26 kilos slit Sen blev det lite nytt till hemmet också, men bara småsaker. Nöjd är jag iallafall! :-)

 

Ursnygg skjorta från H&M och baströja från Nova Star. Båda i strl 86 så de får ligga i garderoben ett bra tag till!


Ja, jag lever faktiskt!

Här är det väldigt tyst numera. Har verkligen inte prioriterat "dumburken" den tid jag inte spenderat på jobbet. Det har blivit alldeles lagomt med jobb nu och är även bokad några pass nu framöver så det känns himla skönt. Annars så har jag hunnit med IKEA, lite förrådsrensning, fyllt på muminsamlingen med Hattifnattnarna och Sniff, hemska dagislämningar, beställt nya köksstolarna (världens skönaste!!), blivit tokig på vårat kök, köpt och hämtat en diskmaskin.. Ja, typ så har de senaste dagarna varit. Summa sumarum så har det varit en rätt bra vecka även om jag önskat att jag kunnat lägga till träning i listan.. Men men, det kommer så småningom det med! Får planera allt efter jobbet nu och då kommer träningen rätt långt ner på prioriteringslistan. That´s life!

Glassmonster

 
                                      .. det är mormor som skämmer bort honom med glass ;-)


Converse

Vitt, vitt, vitt. Oj vad jag älskar vitt hihi. Nyss hittade jag ett par vita converse på sportamore. De är verkligen helvita, det enda som är in någon annan färg är de silvriga "plopparna". Dock kan jag tycka att 699:- är lite dyrt för ett par vita tygskor, men de är ju så snygga!! Finns tydligen på Stadium så jag måste allt testa dom nästa gång vi besöker grannstaden.



Bild lånad från sportamore.


Bara jobb!

Här har det inte blivit mycket uppdatering. Men jag har nästintill bott på jobbet sen i torsdags. Har haft en toppenhelg med Linn iallafall!

Så jag har alltså inte mycket att skriva här. Har saknat lillhjärtat som jag hunnit gosa med i sammanlagt en 1½ timme i helgen. Ja, det är väl något man egentligen får räkna med när man jobbar inom vården. Men det är tungt.. Blev överlycklig när han vaknade 5.45 imorse hihi. Imorgon ska vi ha en kvalitetsdag. Förhoppningsvis blir det fint väder så vi kan vara ute och leka på eftermiddagen. Och så skulle vi få besök av våra tjejer Kristina och Vendela! :-)

Nä nu ska jag titta igenom min inköpslista på IKEA. Finns alltid något att lägga till ;-) Älskar deras system på hemsidan där man gör en inköpslista, skriver ut den och så står det var på lagret det ligger. Alltså de lite större sakerna. Super! Ska bli himla skoj att åka iväg med mamma. Det är som lite våran mor&dotter-grej numera!

Om 10 minuter är det "The walking dead" på tv11. Jag förstår som egentligen inte varför jag ser det för jag kan veeeerkligen inte sova på typ 2 nätter när jag sett det.. Läskigt! Tror det ska komma zombies och äta upp oss haha. Ja, jag är lite tokig! Är nog rätt självdestruktiv när det gäller typ rysare och så!

Kakträsket

Nästan 3 dagar lyckades jag hålla bra matvanor, men ikväll föll jag i kakträsket. Otroligt korkat, men det är lätt att vara efterklok. Jag har verkligen ett missbruk. Under tiden jag äter känns det sååå bra, men direkt efteråt kommer ångesten. Alltså jag förstår inte vad som hänt med mig?  Det har ju gått så bra hittills men nu har jag liksom tappat allting. Har flyttat min BIA-mätning en vecka då jag kände att jag behövde lite mer tid, så nu måste jag jobba hårt de kvarstående 3 veckorna. Vill så gärna komma ner till en särskild vikt, det är den magiska tröskeln. Men det är ett sånt mentalt hinder. Jag tror det är stressen nu som gör mig så ofokuserad. Vill bara hitta tillbaka till toppen igen! Nu har jag iallafall satt upp ett godisförbud till den 14:e april då vi mest troligt ska fira Ellen som fyller 5 år. Det borde ju inte vara helt omöjligt att klara?! Eller det SKA inte vara helt omöjligt!

På förmiddagen var jag och Johanna och tränade tillsammans. 20 minuter crosstrainer och så körde jag igenom hela kroppen i gymmet. Har inte varit i gymmet på drygt 2 månader då jag bara kört bodypump men det är kul att se vilka resultat det gett. Jag kunde nämligen öka vikterna på alla muskelgrupper!

Imorgon jobbar jag 12-21 så då blir det ingen träning. Ska försöka ta mig ut på en promenad, om man nu inte slår ihjäl sig av halkan som kommit. Eller så stannar jag inne och städar, det om något behövs vill jag lova. Egentligen går det jättefort om jag bara börjar, men jag är fruktansvärt segstartad när det gäller städning. Parkerar gärna rumpan i soffan istället!


Jobbeli jobb

Idag har jag jobbat på 2 olika arbetsplatser. Först på korttids och sen några timmar på "mitt" jobb. Det är alltid lite jobbigt att vara på ett nytt ställe när man inte kan rutinerna och så, men det gick fin fint idag!

Slutade 16.30 och då skyndade jag mig hem till lillebus. Mamma hämtade honom från dagis idag så han skulle slippa en sån lång dag. Gruvar mig redan inför fredag då Gabriel får en 10½ timmars dag.. Fy.. Kanske det också går att lösa med en tidigare hämtning?! Vill verkligen inte att han ska gå så långa dagar men samtidigt så måste jag ju tacka ja till alla artbetspass jag erbjuds. Han är ju ändå inte där så många dagar i veckan, eller har inte varit det hittills iallafall.

Idag valde jag att ta en träningsfri-dag trots att jag knappt hinner träna något i veckan, men istället har jag varit stenhård med kosten. Har varit sugen på något iprincip hela dagen, men jag vet ju att det bara får mig att må sämre så jag har lyckats avstå. Känns verkligen som att jag är tillbaka på ruta 1, vill bara äta! Sen är det så fruktansvärt jobbigt när det jämt är McDonalds-, godis- och matreklamer på tvn. Man blir som frestad hela tiden.. Det finns ju som alltid tillgängligt. När man går till kassan på vårat ica exempelvis så passerar man både glass och godis. Hoppas jag hittar tillbaka till mitt duktiga jag snart, för jag håller verkligen på att gå under av allt mat- och godistänk!

Nu ska jag krypa ner under täcket, då slipper man allt sug på sötsaker iallafall!

RSS 2.0