Härligt, härligt!

Nu har vi spenderat våran första dag här nere på Åland! Resan igår gick förvånadsvärt bra. Jag är så stolt över Gabriel som klarade 13 timmar på resande fot. Bil > flyg > buss > buss > båt. Men han var så nöjd på båten när han fick göra av med all överskottsenergi i bollhavet! Blev högljudda protester när jag plockade upp honom därifrån.

Idag har vi inte gjort många knop. Varit "hemma" mest hela dagen. Var ut på en promenad tidigare och det var så härligt att kunna ha bara linne! Lite blåsigt var det allt, men solen värmde på skönt :-) Vi stannade på Tombos och köpte glass också såklart hihi. Mmmh, nu har jag äntligen fått äta finsk glass igen!

Imorgon har dom lovat halvbra väder och mest troligt blir det nog ett besök på Lilla Holmen. Det kommer nog bli uppskattat av lillbusen :-) Han trivs förövrigt jättebra här! Han anpassar sig verkligen snabbt till nya miljöer och människor. Det tog inte länge innan han ville upp i morfars famn och han har gjort några tappra försök att säga morfar idag, gullungen!

Nu ska jag krypa till kojs. Här har det ju hunnit bli onsdag redan så. Imorgon kanske det dyker upp lite bilder! 
Godnatt!



Packa, städa, tvätta!

Ibland önskar jag att dygnet hade haft lite fler timmar! Men vi har iallafall hunnit med lite roligheter idag. Familjen Levring-Berglund har varit hit på kaffe, G's mormor har varit här och så har vi varit hos hans farmor på middag.

Emellan det har vi packat och som vanligt packar jag alltid lite för mycket hihi. Men hellre för mycket packning än för lite. Vi har ju visserligen möjligheten att tvätta men vill ju ha kläder för både kallare och varmare dagar! De har lovat lite varmare dagar i Mariehamn nästa vecka och jag hoppas innerligt att det stämmer! Här hemma har vi ju bara haft regn och blåst de senaste dagarna..

Nu ska jag fortsätta plocka lite här hemma innan sovdags. Imorgon ska vi fira morsdag och gratta min älskade mamma som fyller år på måndag egentligen!

SEMESTER!

Idag kan jag lugnt påstå att jag förtjänat min lön. Känner mig halvdöd! Nu är jag ledig i 12 dagar!!! Behöver jag ens nämna hur jäkla bra det känns?!? Och lite extra bra såklart när det nu bara är 3 dagar tills vi åker till Åland :-D

Det känns som att jag håller på att spricka av lycka hihi!

Nöjd!

Jag är helt galet trött i benen av allt som varit idag. Skulle verkligen ha tagit på mig stödstrumporna på morgonen, mina stackars fötter är svullna.

Frisörbesöket gick alldeles utmärkt. Jag är så himla nöjd med färgen!! Har ingen bild att bjuda på dock då jag behöver vänta på dagsljuset. Längden på håret är jag lite mer skeptisk till, känns som att det är lite långt. Och jag har inte direkt lust att behöva klippa mig om 1 månad igen. Men det syns bättre imorgon när jag fått styla det själv. Det är ju snabbt åtgärdat ifall det nu skulle vara så!

Nu ska jag iallafall hoppa i säng! Våran lilla levande väckarklocka "ringer" väl som vanligt runt 6-tiden imorgon ;-)

Full rulle!

Idag är jag ledig men med ett fullspäckat schema. Allt på en och samma dag såklart!

- Utvecklingssamtal på dagis
- Tandhygenist med Gabriel
- Frisörbesök
- Grillfest på dagis
- Tupperwarevisning på O2

Återkommer kanske ikväll med en kort uppdatering och bilder på håret. Pirrigt!

Söndag.

Idag har jag varit på en fotokurs i Luleå som ingick i kameraköpet. Innan trodde jag att jag faktiskt skulle bli lite klokare, men icket! Det var som att han stod och pratade arabiska. Iso, bländare, slutartid, AF-C, AF-S.. Ja jisses.. Det gäller nog bara att testa sig fram, men kommer fortsätta köra på auto ett litet tag till. Fick iallafall några tips om hur man fotar fina bilder med blixt så det måste genast testas.

Efter kursen så blev det direkt att åka till Linda för ett tupperwareparty. Tänkte inte beställa något, men det är ju så svårt hihi. Sen hem och fixa middag och kila över till solariet. Jag älskar att sola! Det är så skönt och avkopplande, lyckas alltid somna. Nu blir det väl förhoppningsvis bara 2 gånger till och sen litar jag på att solen kikar fram lite oftare!

Har grämt mig riktigt mycket över det där förbaskade vulkanutbrottet idag. Snacka om taskig tajming! Alltså vi måste komma oss iväg, känns som att jag kommer deppa ihop totalt annars. Behöver verkligen ett miljöombyte och så saknar jag ju alla där nere helt galet mycket!! Än så länge har vi ju ingen aska i vårat luftrum och jag hoppas det fortsätter så, men mycket kan hända på en vecka. Så typsikt att det var samma sak förra året då vi skulle åka ner, men då tog vi ju oss tack och lov både dit och hem!

Vulkanutbrott

Vi har haft en toppendag med nära och kära och dagen skulle nog fått en 10:a i betyg tills jag gick in på aftonbladet och läste detta. Det gick sjuhundratusen svordommar igenom mitt huvud vill jag lova. Nu hoppas vi bara att det inte blir lika illa som förra årets vulkanutbrott. Då hävdes flygförbudet bara några dagar innan vi skulle ner till Åland, och nu åker vi ju om drygt en vecka. Måtte inte flygtrafiken bli drabbad..

Kladdis.

Det här kan man kalla kladdkaka ;-)


Problem solved.. almost.

Mitt sänggavelsproblem är nästan fixat. Hittade en färdigsydd sänggavel från EM som föll mig alldeles utomordentligt i smaken. Dessvärre har EM i Luleå gått i KK och har just nu 50-70% rea på hela sortimentet och det vore ju fantastiskt om jag hade sån tur att de faktiskt skulle ha denna hemma, inte så troligt dock. Närmaste EM är väl då Kalix och dit har man ju inte vägarna förbi så ofta, typ när man ska till IKEA.

 www.EM.nyss


Brickbord

Jag har alltid haft en förkärlek till brickbord, tycker dom är så fantastiskt fina! Nu har jag väl mer eller mindre fått ett "godkännande" av Simon till att köpa ett som sängbord och ingen är gladare än just JAG hihi. Vet ju bara inte vilka färger ska jag kombinera? Vitt stativ? Svart stativ? Det lutar mot ett vitt stativ med en vit och en svart bricka, men grått är ju också snyggt? Vilka i-landsproblem va? ;-) Behöver dock omtapetseras i sovrummet snarast och jag är segast i världen på att ringa hyresvärden. Så det lär nog inte bli förrän efter semestern. Behöver börja kila på en lösning till sängram också. Antingen blir det att köpa en sängram eller en sängkappa och så göra en egen gavel. Det blir förmodligen det sistnämda, men jag är så opysslig av mig och bygger hellre möbler!


 Bild lånad från Inredning Etc.


Finis.

Stressade iväg till Salong Total efter jobbet för hudvårdsanalysen. Det var ju ingenting jag hade bokat någon tid till utan hon skulle bara kolla igenom mitt ansikte och rekomendera några produkter. Däremot hade hon fått en lucka för ansiktsbehandling nästa vecka så givetvis bokade jag in den och får min analys då!

"Ansiktsbehandling (70 min)
Lätt ryggmassage, rengöring, hudanalys, peeling, plockning av bryn, ånga,
portömning, massage, mask + handmassage, hudvårdsschema"

Hur härligt låter inte det?!? Ska bli himla skönt! Det blir en vecka med en massa unna för på torsdag ska jag ju klippa mig och fixa slingor i håret. Hoppas nu bara att det blir som jag tänkt mig och att jag passar i det framförallt. Är ju så van att vara mörk så det är lite pirrigt. Inte nu för att jag ska bli jätteblond, men lite ljusa slingor sådär bara.

En stund efter jag hämtat Gabriel på dagis kom ju våra tjejer hit. Och visst blev han fin i sin nya frilla? Jag är då himla nöjd, det hade säkerligen han också varit om han hade varit medveten om den ;-)


Före och efter

Han var som ganska långhårig hihi.


Nyfriserad!

Lillprinsen.

Och ännu ett stort tack till våran fina, fina vän Kristina! ♥


Trööött.

Det är onsdag och jag längtar redan till helgen. Egentligen skulle jag fått helg redan imorgon klockan 14 men då jag fick frågan om ett extrapass på fredag sa snåltarmen sitt och jag tackade ja. Missförstå mig rätt, jag gillar verkligen mitt jobb och stället jag är på nu men jag är bara så himla trött. Finns en massa jag skulle behöva göra här hemma och vänner jag saknar.

Imorgon efter jobbet ska jag iallafall in till Salong Total för en hudvårdsanalys. Måste verkligen börja ta hand om min hy så jag behöver riktigt bra rengöringsprodukter! Tyvärr fanns ingen tid för någon ansiktsbehandling förän om någon månad, det hade jag också behövt!

Efter det blir det att hämta lillebus från dagis och så kommer våra bästa tjejer Kristina och Vendis hit. Kristina har nämligen erbjudit sig att klippa G :-) Han har varit i behov av klippning länge men jag älskar ju hans blonda lilla kalufs. Men det ska klippas till så det inte tjorvas så mycket. Min lilla lintott!

Nu tänkte jag se om det finns något jag kan "tröstshoppa" och sen blir det krypa ner i sängen. Godnatt!


Sovrumstankar

Åh, jag har så himla mycket idéer till att göra om vårat sovrum nu!! Imorgon ringer jag nog hyresvärden och skickar in en beställning på omtapetsering, klarar verkligen inte av våran nuvarande tapet. Men det betyder ju då att vi måste börja kolla efter en sängram, var ju sugna på en från Mio men tror nästan den blir lite stor. Sen har jag lite andra idéer och då passar den ju inte alls in.

Jag får fortsätta klura.. och flirta med min karl litegranna hihi. Tänk vad enkelt om man fick bestämma allting själv :-P Men vi tänker oftast ganska likadant så jag får oftast som jag vill! ;-)

Våran helg!

Vi har haft en toppenbra helg!

Lördagen spenderade vi ute hos Jim och Erika. Kom en himla massa folk och kvällen bjöd på god mat, härliga människor, 6kamp och eurovision. 6kampen var bland det roligaste jag gjort, oj vad jag fick skratta! Kasta boll i hink, sparka fotboll genom en bana, kubb, springa en bana baklänges med huvudet mellan benen, frågesport och pilkastning. Det där mer att springa baklänges var det bästa, vi måste ha sett helt tokiga ut! Kameran anvädes alldeles för lite och de kort som väl togs blev rätt dåliga.. tyvärr..

På söndagen firade vi Ebba som fyllde 2 år! Så mysigt med barnkalas alltså. Tänk att om ganska precis 2 månader firar vi våran busunges 2-årsdag!! :-D Helt galet!


 Värdparet i lördags!


Jag, Erika & Anna.. & min lurviga älskling!
  


Cheesecake

Alla ingredienser var till en New York blueberry cheesecake. En av mina absoluta favoriter när det gäller bakverk! Den blev dock ganska ful då blåbären inte hunnit tina och botten blev för hög, men det är ju smaken som räknas :-) Tänkte mumsa lite av den imorgon till ESC hihi.

Har jobbat till 15 idag och det var med ett leende på läpparna jag klev ut därifrån - HELG! Har nog aldrig sett framemot en helg så mycket som i veckan. Ser verkligen framemot all tid tillsammans med mitt lilla sockerhjärta!!

Baka, baka liten kaka.

Nu ska jag sätta igång att baka.. Kan ni gissa vad? :-)


Moments.

När Gabriel kröp upp i min famn, la händerna på mina kinder, gav mig en puss och sa mamma med ett leende på läpparna tidigare idag smälte mitt hjärta. Mammas älskling!


Sångpåse.



"Jag tävlar om en sångpåse inne hos Elina i samarbete med Apelsin Gredelin".


ESC

Det bor en liten schlagernörd inom mig hihi. Älskar allt med ESC! Imorgon är det dags för Eric Saade att erövra Europa och kvala sig till finalen, vilket jag absolut tror han kommer göra med sitt sockersöta ansikte och exploderande glasbur! På lördag ska vi se the big finale hos Jim och Erika då jag tror Saade får en topp 10-placering och att Eurovision Song Contest 2012 går av stapeln i Ungern!


Bara jobb!

Det blev att jobba extra idag, likaså imorgon. Längtar faktiskt till helgen då jag får vara ledig!

Är i en fruktansvärd tröttperiod just nu. Idag sov jag 1½ timme efter jobbet. Förmodligen beror det på kombinationen av alldeles för lite träning och dålig kost. Jag saknar den Julia som klev upp 6.30 på sina lediga dagar enkomt för att åka iväg och träna. Undrar vars hon försvann egentligen? Jag väldigt svårt att komma tillbaka till mina bra rutiner. Tror att jag kommer omboka min BIA som jag egentligen har den 26:e, det tråkiga då är att jag måste skjuta på den tills mitten på juni. Men jag blir som snål när det kostar 300:- varje gång. Då vill jag se resultat! Måste ringa min rådgivare här någondag iallafall. Tänkte motivera mig med att köpa lite nya träningskläder också. Ett par ordentliga byxor och nå snygga linnen!

Ikväll har vi en film som vi tänkte se och sen blir det nog en relativt tidig kväll.

Lill-cyklisten!


Hela familjen.

Nu har hjärtat äntligen jobbat färdigt sina nätter! Oj så skönt det är att ha honom hemma om kvällarna. Det har faktiskt gått förvånadsvärt bra att sova själv trots att jag är hemskt mörkrädd. Kanske man börjar bli vuxen?!

Vi åt en mysig frukost tillsammans när han kom hem. Dock ingen särskilt nyttig frukost - mackor! Har köpt hem havregryn nu så jag ska börja äta gröt till frukost. Nu kommer jag äta två mål om dagen, varje dag. Är verkligen spyless shakes nu och jag får ångest bara av tanken att behöva dricka en. Idag blev jag nästan gråtfärdig när jag tänkte på lunchen. Och jag ska ju ända snart återgå till att äta som vanligt så det är lika bra att vänja kroppen nu.

Har varit med mamma till Storheden idag. Skulle köpa en tvättkorg på Jysk som jag spanat på. Blev glatt överraskad när vi kom dit och den var på kampanj men givetvis fanns den inte inne, och skulle inte komma föräns på torsdag. Alltså om någonting är en annonsvara ser man väl ändå till att ha varan inne?! Jag blev måttligt irriterad, och det är inte första gången..

Hittade iallafall lite annat smått och gott och presenter som ska med på Ålandsresan. Om 3 veckor sitter vi på båten över till Mariehamn :-) Fy bubblan vad jag längtar!!! Och jag är himla glad att vi köpt systemisen innan vi åker.


Cykelpremiär!

Nu ska vi ut och testa cykelbarnstolen! Jag hoppas på succé för lillebus :-)


Helgen.

Det blev till att jobba lite extra i helgen, på mitt "vanliga" ställe! Trevligt för plånboken men mindre roligt att jag och hjärtat bara jobbat om varandra. Samtidigt har det varit skönt att kunna lösa det så att vi inte behövt barnvakt.

I fredags var jag på after work med några arbetskamrater. Maten var sisådär men sällskapet desto bättre :-) Jag skrattade så mycket så att tårarna sprutade!

Idag när jag slutat kom Kristina och Vendela hit. Vi knåpade ihop en västerbottensostpaj till middag och Gabriel glufsade i sig massor för att vara honom! Det är som roligt att han gillar lite "ovanligare" smaker, han älskar ju till exempel svarta oliver! Sen blev det surr för mammorna och bus för kidsen. Vi har verkligen haft en toppenkväll med våra tjejer! :-)

Imorse la jag ut våra vitrindörrar på blocket. Vi har ju ett vitrinskåp från IKEA som jag fullkomligt avskyr, samtidigt som jag älskar förvaringsmöjligheten. Och nu hade det kommit dörrar som både jag och S gillar så vi bestämde oss för att bara byta dom. Tvivlar dock på att vi kommer få dörrarna sålda, men man kan ju alltid hoppas. Annonsen finns iallafall HÄR! Såå.. jag hoppas att någon har en "Billy" bokhylla som behöver dörrar ;-)

Lillebuuus!

Herregud vad jag älskar våran nya kamera!! Det är helt underbart att få fota med en systemis. Att kunna fota utan blixt och framför allt fånga ögonblicket. Det säger bara klick, klick, klick hihi. Jag är så himla nöjd!



Jag vet inte riktigt vad Gabriel ätit eller gjort på dagis när hela tröjan är full med stora gula fläckar?! Vi bytte iallafall snabbt om när vi kommit hem. Trist bara när hans kläder alltid är totalt nersmutsade, vet inte huuur mycket som är förstört. Till hösten blir det då att köpa massvis med enbart dagiskläder.


Wiii!

Det vi beställt var ju givetvis en systemkamera! Iiih! En Nikon D5000 från cyberphoto.se. Har inte hunnit använda den så mycket ännu, men det lilla jag testat så är jag supernöjd hittills.

 

Johanna har varit hit en sväng och skulle hjälpa mig lite (hon har ju en likadan) men vi surrade mest om en massa annat. Har märkt att vi har en tendens att blir ganska "djupa" i våra samtalsämnen, kommer ofta in på sorgliga saker, men minst lika mycket pratar vi om en massa roligt såklart.

Imorgon jobbar jag 7-13 och efter det skulle jag verkligen behöva ta mig till step in för ett styrkepass. Men jag har inte alls någon lust! Försöker påminna mig själv om känslan efteråt, men det är som om jag blivit dement och helt glömt bort hur bra det känns. Tar iallafall med mig träningsväskan till jobbet ifall jag skulle lyckas motivera mig under dagen.

Det jag vet att jag måste göra imorgon är att städa. Har ingen lust alls till sånt numera, ibland vill jag bara låta allt förfalla. Alltså jag orkar seriöst inte, inte att jag är lat, bara likgiltig. Nä fy, skärpning! Ska fanimej göra det imorgon, inga ursäkter! I helgen ska då alla fönster putsas, fick en chock idag när jag såg hur skitiga dom var. Huvvaligen..

Nu borde jag hur som helst tänka på att krypa ner under täcket. Klockan ringer så tidigt som 5 imorgonbitti.. Sen dagislämning och så jobbet.

Musik.

Musiken är ju så himla viktig för att motivera sig under träningen. Bra musik gör verkligen så man orkar det där lilla extra. Så jag googlade musiken på bodypump 77 och nu är några av låtarna inlagda på spotify. PEEEPP!

 

Den sista låten är väl inte direkt något jag skulle lyssna på annars. Men den är under biceps och det är helt galet jobbigt, känns alltid som att mina biceps ska explodera! Så bara för att jag minns känslan är den så jäkla bra!


Fjant-morsan!

Jag är så himla fjantig! Simon har alldeles nyss gått iväg med Gabriel till dagis och när jag och lillebus pussades hejdå blev jag alldeles tårögd. Gabriel ska nämligen sova borta för första gången inatt! Simon jobbar 18-07 och jag 13-21 idag och 7-16 imorgon så då blev det den smidigaste lösningen. Men huvva.. Jag kommer vara helt själv ikväll, kommer verkligen kännas tomt.. och ovant! Så jag får alltså inte träffa min lillälskling förän imorgon eftermiddag. Men jag vet ju att han kommer ha det toppenbra hos farmor!

Har plockat lite här hemma på morgonen, sorterat en massa papper och sånt annat tråkgöra. Börjar ju först om 3 timmar så jag tänkte hinna med lite annat hemmapyssel också.

Imorse hade jag fått ett mejl där det stod: Er beställning är skickad med Postpaket till.. hihi. I söndags beställde vi nämligen något som vi båda velat ha superlänge. Kan ni gissa vad?! :-D

Måååndag.

Äntligen var det måndag. Förra veckan blev det alldeles för mycket gotta och jag är nog lite av en måndagsbantare.

Simon jobbar natt hela veckan och ikväll har min älskade mamma ställt upp som barnvakt så jag kunde kila iväg och träna. Så ett svettigt bodypump-pass blev det! Det var inte lika inspirerande som vanligt, men mina muskler fick jobba på hårt ändå. Direkt efteråt tog jag en banan och när jag kom hem blev det fisksoppa till middag. Mumsigt!

I helgen har jag verkligen deppat över min kropp.. Inte alls kunnat glädjas åt den. Jag är som lite kluven där, eller alltså.. när jag har kläder på mig och är ute bland människor kan jag vara så himla stolt och känna mig nöjd. Men såfort jag är ser mig själv utan kläder är jag nästan nära till gråten. Det var som inte såhär jag föreställde mig att jag skulle se ut när jag var 3 kg ifrån min målvikt.. Men alla års övervikt sätter väl sina spår antar jag. Nåja, jag får glädjas över mitt lilla mellanrum mellan låren iallafall haha.. och mina nyckelben! Alla som känner mig lite bättre vet att jag alltid velat ha just dessa två! ;-P 

Nä nu ska jag stöka undan lite i köket innan tröttheten, eller snarare latheten tar över!


Söndagkväll.

Det var många dagar sen jag uppdaterade här sist. Har mest jobbat och träffat vänner!

Igår var vi hos Gabriels mormor och Björn för lite valborgsfirande. Linda, Kent och lilla Vilja kom också. God mat och trevligt sällskap- en toppenkväll med andra ord! Vid 22-tiden åkte vi hem och det med en väldigt trött lilleman vill jag lova. Han är ingen sån unge som kan somna lite varstans så han skulle promt vara vaken. Men ibland får man faktiskt vara vaken lite längre!

Det resulterade dock i en sovmorgon till kl 9 och 2½ timmes vila idag. Visserligen fick inte jag njuta av någon sovmorgon då jag började jobba 7.30 imorse.

Imorgon börjar jag mitt vik och det ska bli himla spännande! Kan inte förklara riktigt HUR skönt det är att kunna planera allt efter ett schema!! Börjar ju mitt 9-veckors sommarvik den 20 juni sen så jag kommer hinna bli riktigt bortskämd :-)


RSS 2.0