Fredag..

.. och så var det helg! Känns himla skönt om än jag går mot ett mer osäkert "schema" nu, eller inget schema alls rättare sagt. Har hittills bara två dagar inbokat nästa vecka men förhoppningsvis dyker det upp lite fler pass.

Sitter och knåpar ihop en inköpslista till nästa veckas ikeatripp. Den här gånger får jag egentligen inte överstiga budgeten, men vi alla vet ju att det nästan är omöjligt. Det finns ju så mycket fint som så lätt hoppar rätt ner i kundvagnen. Ska åka över till Finland också för att förhoppningsvis köpa vinterskor åt lillebus. Sen har jag fått ett  tips om en butik som säljer muminmuggar till BRA pris, och det är ju absolut värt att kolla upp! Börjar vara sugen på någon ny nu hihi. Är lite småsugen på att börja samla på Swedish Grace också, men muminmuggarna är ju ett enormt projekt att försöka samla ihop, men det är också det som är en del av charmen.

Har nyss putsat sovrumsfönstret och jag hoppas att jag slipper göra om det imorgon! Svårt att se om det blir riktigt rent när det är så mörkt ute, men nu är det ju lite mindre smutsigt iallafall. Var väl sisådär 1 år sen jag gjorde det sist så det var verkligen välbehövligt! Sen är det ju mycket roligare att hänga upp gardiner, fönsterlampan och sätta dit blommorna när det är rent!

Ska försöka ta mig an badrummet ikväll som jag aldrig orkade igår. Men jag är himla seg! Ska iallafall sätta mig i soffan nu med mitt nya beroende - Kesella hallon. MUMS! Den är som godis!



Bild lånad från Arla!


Så fint!

Jag skyndande mig hem från jobbet idag då jag var så himla nyfiken på hur sovrummet blivit. Och jag ångrar inte en sekund att vi valde att tapetsera om. Det blev så fint! Vi är så nöjda båda två :-D Ätnligen kommer vi nog kunna börja trivas i vårat sovrum och inte ha känslan av att det är ett förråd.

Nu en kopp kaffe och sen försöka samla lite ork till att städa badrummet. Kanske imorgon?


28.9.2011

Idag fick jag tillsist beskedet att jag inte får mitt vikariat förlängt. Trots att jag egentligen varit inställd på det hela tiden blev jag så enormt besviken. Så på måndag återgår jag till springvik och jag kan nog inte beskriva hur jäkla jobbigt det känns. Oron, stressen.. nä.. Jag har verkligen inte varit på topp ikväll. Jag önskar man kunde leva på luft ibland.

Annars så är allt som vanligt. Målaren var hit imorse och när jag kommer hem från jobbet kommer det hänga nya fina vita tapeter i sovrummet! Tur jag får glädjas åt det iallafall. Kommer nog må rätt fint i helgen ändå när jag får pyssla på där inne! I princip allt är ju nytt, det enda som finns där sen tidigare är gardinerna, skrivbordet och datorn :-)

Nu ska jag ringa mitt hjärta som jobbar natt inatt och sen bädda ner mig i soffan och försöka sova lite.

Hejdå fula bruna tapet!

img_5077 (MMS)

Hejdå fula bruna tapet!


Someone like you.

Jag fullkomligt älskar den här låten!


Dagen har spenderats i Luleå. Lite shopping, supergod lunch på Baan Thai i goda vänners sällskap! Däremot har det varit storm här hos oss idag och Luleå som är en kontstruerat korsdrag var verkligen inte lätt att ta sig fram i. Höll helt ärligt på att blåsa bort, antingen gick man i slowmotion med motvind eller så sprang man med medvind. Riktigt illa var det faktiskt och en vindpust tog tag i vagnen så att den höll på att "flyga iväg". Men trots att vi hade hemska frisyrer och luktade blöt hund fick vi oss en massa skratt! Gabriel tyckte nämligen det var tokroligt när det blåste så mycket så han skrattade, klappade händerna och var tokglad!

Vi fick med oss lite smått och gott hem och dagens bästa köp var nog kudden Laban från Åhléns. Så fin och den passar alldeles ypperligt på hallbänken. Nu fattas bara innehållet i min beställning från Kitchenbloom på väggen och någon ljuslykta för lite mysfaktor.



Nu ska jag plocka i det sista här hemma som behöver förberedas innan målaren kommer imorgon. Oj oj vad jag längtar!!!!


Såhär ser vårat vardagsrum ut för tillfäll...

img_6778 (MMS)

Såhär ser vårat vardagsrum ut för tillfället! På lördag får vi hämta hem nya sängen! :-)


Måndagsgöra

Idag vaknade Gabriel 5.45 och på jordens sämsta humör. Han skrek oavkortat i 20 minuter, allt var bara dåligt. Han hade nog behövt sova en stund till, likaså jag. Men efter en vällingflaska och lite soffmys blev han lite mera nöjd. Men en dunderförkylning har slagit till så jag förstår hans dåliga humör.

Har plockat och rensat här hemma hela förmiddagen. Varit ner i förrådet några svängar och fått ångest över allt som egentligen behöver rensas där nere. En hårnål får knappt plats där inne. Men det blir ett senare projekt, nu har vi så många projekt i lägenheten och det är ju lite roligare såklart.

Har varit iväg till MIO och kikat på sängen och det blir definitivt den. Jäklar så fin alltså! Den kommer bli perfekt! Leveranstiden var bara 1 vecka så vi avvaktar lite med en beställning. Men inom ett par veckor så.. Först måste vi till IKEA och köpa madrass och stödbräda. Och så måste vi rensa i förrådet så att spjälsängen får plats där i. Vill inte sälja spjälsängen OM det blir fler kids i framtiden, samtidigt som vi skulle behöva få in lite pengar med tanke på hur mycket jag spenderar haha.

Nu ska jag fortsätta pyssla här hemma!


Ledig!

Jobbhelgen är avklarad och jag kan bara beskriva det med ett ord - skönt! Nu är jag ledig i två dagar och sen har jag bara kvar tre arbetspass kvar på mitt vikariat. Vad jag vet iallafall, har fortfarande inte hört något om förlängning men jag hoppas på ytterligare en månad även om jag är inställd på att återgå till springvik.

När jag kom hem i eftermiddags var mina pojkar iväg på äventyr men efter ungefär 20 minuter klev dom in genom dörren. Och Gabriel log med hela ansiktet när han såg mig. Älskade, älskade unge! Det var helt underbart att få komma hem till mina bästa ♥ Sen busade vi en massa och Gabriel skrattade så han kiknade, det värmer så i hjärtat att se honom lycklig! Min lillebus!

Imorgon står en massa plock och pyssel här hemma på schemat. Sängen ska köras på soptippen och så ska vi fixa det sista innan målaren kommer på onsdag. Ska förbi MIO också och kika på sängen åt Gabriel. Jag frågade idag om han ville ha en ny säng och fick ett väldigt bestämt NEJ! till svar. Tur att det är mamma och pappa som bestämmer då ;-) Förhoppningsvis är det inte allt för lång leveranstid på den för jag vill ha den nu, helst nyss!

Nu ska vi se Partaj på kanal 5. Haha, älskar det programmet!

Change.

Det är inte bara vårat sovrum som står inför förändrig utan även Gabriels. Lillkillen växer sig till en storkille och med det ska spjälsängen bytas ut mot en större säng. Vi har funderat fram och tillbaka på vilket typ av säng vi vill ha. Växa-, junior- eller en helt vanlig barnsäng? Men så idag hittade vi sängen med stort S - Story från Mio. Den har förvaring vilket är det ultimata i Gabriels väldigt lilla och svårmöblerade rum som innehåller en massa leksaker. Ett annat plus är att den har gavel vilket de flesta sängar med förvaringsmöjligheter inte har. Dessvärre kommer rummet bli betydligt mindre vilket innebär att Mickisetet med bord och pallar måste säljas. Men det är smällar man får ta!
 

Denna fina..

.. med turkosa boxar..

.. och ikea's praktiska stödbräda!

Jag tror att det kan bli riktigt bra faktiskt. Nu behöver vi bara göra slag i saken! Men än får det vänta några månader, vårat sovrum är prio 1!


Det här sysselsätter vi oss med ikväll hih...

img_6247 (MMS)

Det här sysselsätter vi oss med ikväll hihi. Älskar yatzy!


Happy me!

Idag ringde målaren och på onsdag nästa vecka kommer han och börjar med vårat sovrum. UNDERBART! Som jag längtat! Det betyder alltså att vi nästa helg kommer få sova i våran nya säng, eller jag iallafall, Simon jobbar natt såklart. Kommer bli så roligt att få inreda sovrummet, förhoppningsvis blir det lika fint som jag tänkt mig.

Påtal om sovrumet så har Åhléns fått in superfina påslakanset. Så trist att det har lagt ner här i stan, men det är ju inte så långt till Luleå och vi har redan planerat in en tripp dit nästa vecka! Jag har aldrig varit bra på att bädda sängen, inte med överkast iallafall så då känns det extra viktigt att ha fina påslakan.

 Detta ljuvliga påslakan enades vi om..

.. och jag blev lite småsugen på dessa att dekorera fina Hemnes-byrån med.

Det stavas färg i vårat sovrum, hör och häpna. Men basen blir vit just för att man ska kunna leka med olika färger och former! Sen är jag ju ett stort fan av vitt, men det kanske ni redan visste?!?

Ja jisses. Vi får väl se hur det kommer se ut i slutändan! Bildbevis kommer, jag LOVAR!

Nu ska jag krypa ner i våran sjukt obekväma säng, men det känns på något sätt lite lättare när jag vet att det bara är en vecka tills den åker på soptippen, yeeey!


Ny vecka!

Dagen startade med att vi försov oss. En väldigt dålig start på veckan! Men Gabriel kom iväg till dagis och jag i tid till jobbet iallafall.

Slutade 14 idag och då skyndade jag mig hem till Simon som jobbat natt så vi kunde hämta Gabriel från dagis tillsammans. Gabriel trivs verkligen superbra på dagis (det har ju gått i perioder) och det är numera lite omständigt att få hem honom därifrån. Idag var dom precis på väg ut när vi kom så han kastade sig hejdlöst på golvet och ropade "Ut, uuuut, uuuut!". Men ni skulle se lyckans i hans ögon när han berättar vad dom gjort på dagis, den är oslagbar! Nog för att berättandet endast är en massa ljud och gester hihi. Han är gode söt när han förklarar att han åkt rutchkana! Ska försöka filma det någon dag!

När vi tillsist tog oss därifrån med en gladare Gabriel gick vi upp på stan. La undan lite kläder på Lindex till Gabriel som jag tänkte hämta ut imorgon. Blandannat denna galet snygga
ziptröja och så långkalsonger! Hittade lite smått och gott till hemmet på en av mina favoritaffärer här i stan, Wulkans Bobutik. Och så bokade jag årets Mumin-julmugg när jag ändå var i farten. LOVELY! Så runt vecka 40 anländer den!


"Snölekar"
Bild lånad härifrån!

Och precis som många andra får jag ett enormt sug efter att inreda och göra om hemma på hösten. I lördags köpte vi ju en byrå till hallen, så ut med det gamla och in med den nya! Har beställt en riktigt gobit i form av en tavla, eller poster egentligen till hallen också. Och så är jag ute efter en hatthylla och något tjusigt kuddfodral till bänken såklart!

Till köket är jag ute efter en vaxduk till bordet och lite fint att sätta på bordet och nya gardiner. Så jag måste prata med svärmor om hon kan sy två kappor dit, det där mer att sy är nämligen inte min grej!

Ja ni hör ju.. Never ending story! Sovrummet är ju också högaktuellt att göras om i, men det är ju ingen större idé att köpa något dit innan målaren kommer. Ja gud vad jag tjatar om den där målaren, men jag kan nog inte ens förklara hur mycket jag längtar efter dom där tapeterna!!! Sista budet vi fick från hyresvärden var att det kunde dröja 3 veckor till då tapetboket segat. Men vi har ju redan valt tapet och det känns som att 3 veckor är en evighet. Har redan väntat 3½ månad så varje extra dag känns extremt långt borta! Längtar ju mest efter sängen som stått på möbelaffären några 100 meter härifrån och väntat på oss snart 3 veckor. Ingen idé att ta hem den ännu även om tanken känns lockande ibland. Kommer bli ett rent nöje att bara åka iväg och kasta våran nuvarande!

Nu är det sängen som väntar. Börjar först 11.30 imorgon så jag hinner få några timmar på förmiddagen med älskade lillebus!


Tomt!

Här har det ekat tomt bra länge nu! En ändring på det tänkte jag.

Har egentligen inte hänt mycket de senaste veckorna, livet flyter på som vanligt. Jobbar som en tok känns det som. Dessvärre ser det ut som att jag inte kommer få fortsätta mitt vik längre än månaden ut. Kommer bli en liten omställning att gå tillbaka till att springvika, har ju ändå gått på olika vik i 5 månader nu! Så jag ser verkligen inte framemot 1:a oktober. Tanken var ju egentligen att jag skulle plugga upp betygen nu i höst, men så blev det icket. Blir att sätta sig i skolbänken till våren istället och satsa på sjuksköterskeprogrammet nästa höst. Jag vill fortfarande satsa på barnmorska. Den drömmen har jag haft sen jag klev in på BB då min kusin Fanny var en liten färsking och den 6:e oktober fyller hon 7 år. Då bestämde jag mig för att jag ville jobba på förlossningen! Så jag undrar vad jag tänkte med när jag i princip kastade den drömmen i soporna under gymnasiet. Tänk om man varit lite klokare då och inte alltid tänkt "Det löser sig!". Sen finns det andra orsaker till mina dåliga beslut under gymnasietiden, men det är en annan historia!

För Gabriel leker livet precis som för de flesta andra 2-åringar. Han växer så det knakar och jag kan nog konstatera att han inte är någon liten bebis längre, även om han nu alltid kommer vara min bebis. Idag frågade jag honom om jag fortfarande kommer få pussa honom lika mycket när han är 15 år som nu och han svarade glatt "ja". Så jag tänkte att jag skriver ner det här så jag kan visa honom när den dagen väl kommer. Ibland kan jag nästan bli lite panikslagen för att han kommer bli stor, vuxen tillochmed! Snacka om att inte leva i nuet va?! Skämtåsido, men han är i en sån otroligt härlig period nu (minus 2-års trotsen). Det har jag visserligen sagt typ tusen gånger tidigare, men alla åldrar har verkligen sin charm!

Nu ska jag fortsätta plocka lite här hemma, skittråkigt. Det tar liksom aldrig slut. Och när jag inte riktigt är nöjd blir jag så förbaskat omotiverad. Skulle vilja göra om det mesta här hemma. Köpa en ny soffa, nytt vardagsrumsbord, lite tavlor osv.. Väntar fortfarande på tapetseringen i sovrummet, när det är gjort får jag ju stilla mitt "göra-om-behov" lite iallafall. Men en ny soffa skulle vi verkligen behöva, en större soffa. Det finns ju relativt billiga soffor idag för fyrsiffriga belopp, men det är ju en prioriteringsfråga. Idag gick jag iallafall och spontanköpte en byrå till hallen så nu har jag lite idéer över vad som behöver fixas där. Blir nog bra i slutändan!

RSS 2.0