Enchiladas med tonfisk
(Ursäkta den ur-usla kvaliteten på bilden, men jag fick inte till skärpan pga ljuset)
Enchiladas med tonfisk
1 gul lök
1 msk olja
500 gram krossade tomater
1 tesked socker (smakar lika bra utan!)
1 tsk salt
2 krm chilipeppar
1 stor burk majs
2 burkar tonfisk i vatten
8 tortillabröd
200 gram riven ost
Skala och finhacka löken. Fräs löken i oljan. Tillsätt krossade tomater, socker, salt och chilipeppar. Låt puttra några minuter. Blanda i avrunnen majs och tonfisk. Fördela röran på tortillabröden och rulla ihop dem. Lägg rullarna i en ugnssäker form. Strö över osten och gratinera i 250°C, 6-7 minuter.
Det tror jag med, allt blir vad man gör det till. :) Vigan skulle höra med Josefin (?) från Luleå tror jag, och jag har hört med Malin och Nettan från ö-kalix så vi får se. Malin G skulle komma om hon fick barnvakt åt Stina. :)
Brukar göra ngt liknande fast med köttfärs. Detta måste testas, har som tur var 4 tortillabröd och resten av ingredienserna hemma för att göra halv sats. Bra med tips, det uppskattas!
gud så gott det ser ut!