101130

Dagen började med en lång och varm dusch för att sen kila ut i kylan. -18 stod termometern på imorse, brrr! Jobbat en långtur idag och jag var så himla trött när jag kom hem. Hann kramas lite med lillebus innan middagen och oj vad jag har saknat honom idag. Är så glad över all tid jag får med honom! Mitt älskade lilla hjärta.. Har haft en ganska dålig dag i övrigt. Jag har funderat mycket på Simons pappa och det har självklart gjort mig ledsen. Känns rent ut sagt förjävligt att han inte finns här med oss längre..

Hann iväg och träna ikväll också. 50 svettiga minuter på crosstrainern. Skönt, men jag tog nog ut mig lite väl hårt. Började frysa och fick hemskt ont i magen efteråt. Gick dock över rätt snabbt, men lite ont i magen har jag än. Skyller på att det är träningsvärk! Har galet mycket träningsvärk i armarna idag och det är HÄRLIGT! Då vet jag ju att min träning faktiskt ger något :-) Enligt min sista BIA hade jag ökat muskelmassan med ynka 100 gram, så nästa gång hoppas jag på lite mer givetvis. Hellre en mindre viktnedgång och ökad muskelmassa än bara en massa minus på vågen. Mitt nästa delmål är ju - 15 kg och det är 3,6 kg bort. Räknar dock inte med det resultatet om 2 veckor, men när jag nått det ska jag göra en liten utmaning till mig själv. Och kanske köpa lite nytt till garderoben!

Nu ska jag krypa ner under täcket. Imorgon väntar städning och så ska vi besöka öppna förskolan!


Nemas problemas

Imorse fick Gabriel vara med Simons farbror när jag gick iväg och tränade, Simon jobbade nämligen. Det hade gått alldeles fin fint, Gabriel verkar inte alls ha några som helst problem med att bli lämnad av oss. Det bådar gott inför dagisstarten :-)

Och angående dagis så har vi fått lite mera klarhet i allting. Han står just nu som 3:e reserv på vårat 1:a handsval och de 2 som var före skulle precis få sina platser vilket innebär att Gabriel är nästa barn in. Ser däremot inte så ljust ut att han kommer komma in i januari, och då är alternativet ett dagis som ligger hyffsat långt ifrån oss och på ena änden av stan och utan bil är det verkligen INTE ett alternativ för oss. Sen så har den förskolan väldigt dåligt rykte och Simon har även varit där och jobbat. Så om lillebus inte får plats nu så gör vi precis som sist - vi fortsätter köa och han får hållas hemma tills platsen blir vår. Några extra veckors eller månaders väntan är ju ingenting jämfört med de åren han faktiskt ska gå där. Men nu vet vi ju i alla fall att det är NÄRA. Tänk att det ska vara så svårt att få en jäkla dagisplats i centrum, vårat 2:a handsalternativ var också fullt. Vi har trots allt köat i 9 månader, och det tycker jag är LÄNGE. Men det är väl resultatet av stora barngrupper och nedskärningar. Med nästa barn ska jag söka plats samma dag vi kommer hem från BB.

Nu har vi föressten hängt upp julgardinerna i köket! Det blev så himla mysigt :-) Nu behöver det bara städas därinne.

Imorgon väntar jobb 7.30-16.30. Hjärtat har lovat mig middag på bordet när jag kommer hem. Sånt gillas! :-)


Såhär sur blir man när man inte får dammsu...

bild0331 (MMS)

Såhär sur blir man när man inte får dammsuga. Haha, han är bara för söt :-)


Skyltsöndag

Idag gick vi på julskyltningen med Johanna. Lillebus fick se tomten och han bara log och inte blev han mindre glad när han fick en liten julklapp, som förövrigt innehöll en liten lastbil. Strosade runt lite men staden var lika ointressant som alltid ;-) Sen så gillar jag inte när det är så himla mycket folk, det är så jobbigt att trängas. På H&M fick Gabriels välja ett plagg helt själv och resultatet blev denna..

 

.. och inte mig emot! Och pappa Simon blev nöjd han med. Gabriel behöver verkligen mera tröjor, just nu är jag spyless på bodys då det är en fight varje gång knapparna ska stängas. Längtar tills han börjar ha storlek 86 och uppåt, det finns ju så mycket snygga och tuffa killkläder! Men det är väl 6 månader bort i alla fall, om inte mycket mer. Det är trist att klä honom i "bebiskläder" när han faktiskt är en stor kille nu med mycket attityd!

Till mig själv köpte jag 3 nya träningslinnen, ta 3 betala för 2 är bra! Billigt blev det också. Och det roligaste var ju att jag gått ner en storlek sen jag testade dom sist. Imorgon ska jag nog ringa och boka om min BIA som egentligen är den 8:e december. Behöver skjuta på det en vecka, har varit alldeles för ofokuserad de senaste två veckorna och jag orkar verkligen inte med ett bakslag på den fronten. Och det är ju inte direkt gratis att göra en BIA heller. Imorgon ska jag i alla fall hinna med ett gympass på morgonen och bodybalance på kvällen. Nu ska jag köra STENHÅRT! Har blivit lite besatt, men jag vill verkligen gå ner i vikt! Det gör mig så himla glad och jag mår så mycket bättre redan nu, både fysiskt och psykiskt! Men jag gillar ju verkligen att träna så därför är det inga problem att ta sig iväg till gymmet kl 8 på morgonen! :-)

<3

bild0327 (MMS)

<3


1:a advent

Lillebus har ju haft sömnproblem ända sen han var 8 månader. Han vaknar mitt i natten och skriker, men somnar oftast om efter en flaska välling. Nu har han varit lugn i ungefär 1½ månad och vi trodde att det äntligen skulle vara slut, men icket. De senaste 5 nätterna har han vaknat och inatt var absolut värsta natten någonsin! Han var helt panikslagen. Det gör så ont i mammahjärtat när jag inte vet vad som är fel! Önskar så att han hade kunnat berätta det :-( Har han mardrömmar? Nattskräck? Eller kan det månne vara växtvärk? Fast växtvärk kanske man inte har när man är så liten? Jag hade en hemsk växtvärk när jag var några år gammal och min pappa fick sitta och massera mina ben i flera timmar. Ja gud, det är så himla jobbigt när det blir såhär. Sömnbristen är nog bara den men då att inte veta vad som är fel är det värsta..

Idag ska vi på julskyltningen med Johanna. Ska bli kul att se hur Gabriel reagerar på tomtarna som strosar runt på gågatan :-)

Hihi jo föressten! Måste ju berätta också om när jag skulle ta på mig min jeanskjol igår, den halkade ner lite för att den var så stor! Sånt gillas! Börjar nog bli dax att gå igenom min kartong med kläder som jag väntat på att kunna komma i igen :-)


 Måste nog fylla på med polkagrisar. Tror det kan vara någon som har varit där och nallat! :-)


Arbetsmiljöproblem

Läste nyss en artikel som gjorde mig lite smått irriterad faktiskt.

"Är det helt orimligt att kräva att vuxna människor ska kunna behärska sig, även om de ligger i förlossningsplågor? Som vuxen kan man väl ändå tygla sig även om man föder barn. Det finns ju andra strategier än att gallskrika, tycker hon och föreslår att de ska bita sig i läppen och tänka att det går över."

Och ja, jag tycker det är orimligt. Och visst vore det bättre att fokusera och lyssna på kroppen än att skrika, men alla hanterar vi smärta olika. Jag tror nog att jag "lät" ganska mycket, jag hade ingen kontroll och då fick jag panik. Då kan jag också tillägga att jag bara hade krystvärkar i 11 minuter, men jag är verkligen inte smärttålig. Jag minns att barnmorskan som förövrigt var helt underbar sa åt mig att jag bara fick krysta när jag hade en värk och då svarade jag med ett "JAG HAR VÄRKAR HELA TIDEN!!!". Det fanns liksom inte på kartan att jag skulle få ut den där ungen någongång. Jag trodde faktiskt att jag skulle ligga sådär i en evighet.

Vad tycker ni? Är jag helt ute och cyklar?

Snälla svärmor

Igår var min första riktigt dåliga dag med PREnet. 1 shake, 2 mål mat, 2 glas vin och en liten juniorhamburgare från max. Hua.. Och så ingen träning. Vilken ångest! Nåja, nya tag bara.

Idag har jag och lillebus varit en runda på stan med Kristina, Andreas och Vendela. Lika trevligt som alltid! Kaffe på Hansons och så strosade vi i affärer. Köpte 4 bordstabletter varav 1 nu står under adventsljusstaken. Ska bli så mysigt att tända första ljuset imorgon! :-)

Och så måste jag bara berätta vilken gullig svärmor jag har! Imorse ringde hon och frågade om jag ville ha några julgardiner till köket och erbjöd sig att sy 2 kappor. Lite roligt eftersom jag igår skrev här i bloggen att jag tyckte det var så tråkigt utan julgardiner i köket och jag VET att hon inte läst min blogg då jag just nu använder hennes dator, tror inte ens hon vet att jag bloggar ;-) Jag blev givetvis jätteglad! Så vi möttes upp på Ohlsons tyger tidigare idag och så fick jag välja ut ett tyg som hon till och med köpte åt oss. Snällt va?

Nu ska jag plocka ihop lite här hemma och sen försöka lägga mig innan midnatt. Brukar dock inte lyckas så bra med det! ;-)

Skitjulpynt

Nu har vi julpyntat. Fy tusan vad trist! Vi har ju inget julpynt? Köpte en tomte idag, dock inte den från Bobutiken men en liknande och en adventsljusstake, ljus och polkagrisar. Julstjärnan jag skulle köpa var slut så jag hängde upp julgardinerna i vardagsrummet är heeelt fel röd färg (ville ha mina vita) och våra plommonfärgade kappor hänger fortfarande i köket. Det är skittrist att ha två köksfönster som man "måste" ha kappor i för att det ska bli snyggt.. Och jag kan verkligen inte sy och jag är för stolt för att fråga svärmor. Eller det handlar egentligen om att jag tycker det är skämmigt. Hon har nog med sitt, nog för att jag vet att hon absolut hade gjort det om jag bara frågat. Nu längtar jag efter att få ta fram julgranen, då kommer den rätta stämningen! Den kommer precis som förra året gå helt i silver, enkelt och stilrent. Och så klarar jag verkligen inte av att blanda guld och silver, så röda pumlor går dessvärre helt bort då det alltid är en guldig liten "plopp" på dom.

Visst låter jag positiv idag?

Imorgon blir det kanske en sväng till Storheden i alla fall. Är lite sugen på ett kap vi hittade i Elgigantenbladet.. Vi får väl se. Jag både vill och inte vill! Det är ta mig tusan inte lätt ibland!

101125

Idag har varit en bra dag! Sovmorgon till 9 > Britta kom hit med sushilunch > jobb 15.30-20.30 > 30 minuter crosstraining.

Imorgon är det ytterligare jobb som gäller och när jag slutat måste jag kila till stan och köpa det sista julpyntet. Hoppas att de ska ha kvar några småtomtar på Bobutiken, har förälskat mig i den viiita! Sen är det lite annat småplock som måste handlas. Och påtal om att handla, idag fick jag hem rabattcheckar från H&M på 600:-. Först blev jag himla glad, tills jag insåg hur mycket jag handlat därifrån det senaste året för att få dom. Nåja, det känns ändå roligt med lite rabattcheckar nu när det snart börjar vara dax att köpa lite nytt till garderoben! Och en annan grej, är att sen förra månadens 25e har jag handlat för 0:-. Inte en endaste liten onödig pryl har jag köpt. Det är inte likt mig, och trots att jag vet att jag ibland handlar lite för mycket så tar jag så illa upp när folk kommenterar det. Det är ju liksom min ensak. Så det firar jag med att göra av med pengar imorgon istället! Skämt åsido, men julpynt är väl en rättighet, eller?!

Nu ska jag sätta mig och beställa julkort!

Sushilunch, mums!

bild0322 (MMS)

Sushilunch, mums!


Maskros

Jag har länge trånat efter maskroslampan från IKEA. Den är ju så himla fin, men stor. Till min stora glädje har det nu kommit in en som är lite mindre, 55 cm i diameter istället för 80. Jag kan ju inte annat än säga att den gärna hade fått pryda vårat vardagsrum! Ska flirta lite med mitt stora hjärta hihi.


 Bild lånad från IKEA


Mysiga tjejer!

Vi har haft en helmysig eftermiddag tillsammans med Elina och Saga. Saga är verkligen ett litet sockertroll, så charmig! Hon och Gabriel satt brevid varandra i soffan och hon skulle minsann pussa Gabriel, han satt dock som förstenad! Lite chockad blev han allt.

Annars har det inte hänt mycket idag. Gymmet på morgonen och så ringde bemanningsenheten tidigare och jag blev bokad på lite jobb fram tills mitten på januari. Trist bara att jag inte kan tacka ja till allt då vi måste pussla ihop med Simons schema, men någongång runt 10 januari börjar inskolningen på dagis så när det är klart är det bara till att jobba. Hoppas dom ringer från barnomsorgen imorgon, annars så ringer vi på fredag. Och så hoppas vi ju på lite goda nyheter därifrån!

Häromdagen slog det mig att jag har ju en tatueringstid i januari. Herregud. Och jag börjar ångra mig angående motivet. Kommer absolut inte att avbokar tiden, var ju 5 månaders väntetid så och jag har drömt om en tatuering i många år. Har börjat tänka tillbaka på min "ursprungsidé", men frågan är om tatueraren går med på det eftersom tiden bokas efter storleken, och den är pyttelite större. Gaah. Det är ju inte så "bara", den ska ju trots allt sitta där resten av livet.

 


Sovmorgon!

Lillebus sov till strax efter 9 imorse, andra dagen i rad. Undrar om det beror på den extra halvtimmen vi har hållt honom vaken de senaste kvällarna eller allt bus med Simons farbror? Båda delarna tror jag :-) Simons farbror är nämligen här på besök från Skåne och Gabriel är helt toookig i honom!

Var ju och tränade på morgonen. Testade roddmaskinen och jisses vilken effektiv pryl! Kände verkligen hur alla muskler jobbade, speciellt övre ryggmusklerna. Fick ju några till maskiner också och det blev mycket fokus på ben, lår och rumpa. Och det gillas ju, vill gärna bli av med mina ridbyxelår som det så fint kallas. Avslutade med 40 minuter på crosstrainern till reprisen av amerikanska Biggest Loser och det är ju så motiverande att se andra i sin viktkamp träna så svetten rinner! Åh, tänk att få träna med Jillian och Bob. Vilken dröm!

Nu tänke jag ta tag i att städa sovrummet. Bombnedslag AB därinne. Det går fort bara jag sätter igång, men det är ju just det som är problemet. Jag skjuter gärna upp sånt!

Det som värmer lite extra i hjärtat

Små ord kan verkligen ha STOR betydelse.

"Jag är glad att jag & Julia börjat umgås, "bekanta" har vi ju varit i flera år. Hälsat på stan och sånt. Rolig tjej det där, och otroligt GULLIG. När man kan ligga i soffan som två degar, då känns det bra."

Den texten fick jag läsa när jag gick in på Johannas blogg nyss. Och det är ömsesidigt vill jag lova!


Vikt hit, och vikt dit

Och nu tillbaka till mitt eviga vikttjat, eller var man nu ska kalla det. Ikväll var det dubbeldos Biggest Loser, först det amerikanska och så finalen av det svenska. Finalerna är ju det absolut roligaste! Det är så otroligt peppande att se hur fina, smala och välmående de är efter allt slit! SPOILERVARNING, läs inte om du inte sett svenska finalen. Karl-Fredrik som vann hade gått ner 75½ kilo, alltså det är ju helt otroligt! Han var så stilig, alla var så himla fina! Läste lite på aftonbladet och klickade in mig på en sida med bilder på vinnare från amerikanska BL, missade dock att det stod spoilervarning och dessvärre avslöjades båda finalisterna av säsong 9, alltså den säsongen som visas på kanal 5 nu. Och jag säger bara OH MY GOD! Jag blir mållös.

De senaste veckorna har jag verkligen varit osäker på PREnet, men jag behöver den tryggheten. Idag läste jag igenom en bok jag köpte sist jag var på BIA-mätningen och det börjar verkligen kännas omöjligt att gå ner i vikt. Hur gör folk för att lyckas? Jag måste ändra mina matvanor, eller helt enkelt byta ut allt till nyttigare alternativ. Tallriksmodellen har verkligen varit till stor hjälp, men jag tror ändå vi äter för "dålig" mat trots att vi slutat med mycket, bland annat pommes och mycket halv-/helfabrikat. Så nu slog jag slag i saken och beställde hem Hälsokokboken från adlibris. Ännu ett BRA steg på vägen och så behöver jag verkligen inspiration till min matlagning. Vi äter inte särskilt varierad kost här hemma.

Nä nu måste jag lägga mig och sova. Imorgon har jag tid hos min medlemstränare för ännu en genomgång av gymmet. Jag ska behålla alla "efter-bilder" på BL-deltagarna i minnet och slita som ett djur!!!

När livet tar en helomvändning

Jag har pratat med Simon och han är okej med att jag lämnar ut lite av vad som hänt den senaste veckan här i bloggen. Det är mitt sätt att ventilera mig, att sörja.. Jag undviker gärna att prata om det då allting blir så himla påtagligt så det känns mycket bättre att försöka uttrycka det i text.

I fredags förlorade vi en väldigt betydelsefull person, Simons pappa, 63 år ung. Allting gick så himla fort, från relativt pigg till slutet på 1½ vecka. Har inte hunnit landa riktigt ännu, och allting känns bara så.. overkligt. Vi fick ett jättefint avslut. Jag och Gabriel var där i onsdags och vi kramades och han fick le åt alla Gabriels små upptåg. När vi skulle gå sa jag "Vi ses snart igen!" med ett leende på läpparna och tårarna i halsgropen, men redan då förstod jag att det var sista gången vi skulle ses i livet. Det var en obehaglig känsla. Simon har vakat på sjukhuset sen förra tisdagen och när han klev in genom ytterdörren här hemma fredagkväll visste jag att allt var över.. Döden har alltid skrämt mig, och inte minst nu när den varit så nära. Bara tanken på att Gabriel kommer få växa upp utan sin farfar gör så ont i hjärtat, men jag lever på hoppet att han ser allting, bara från en annan plats.. Det är trots allt skönt att Gabriel är så liten och ovetandes om alla livets tråkigheter. För honom är livet precis som vanligt och han är en liten energiknippe som alltid, det får allting att kännas lite lättare. Våran lillebus ♥ Nu ska vi bara försöka komma tillbaka till en vardag, och fixa allt praktiskt. Men vi har haft otroligt fint stöd och sällskap av människor vi tycker om de senaste dagarna.

Du är saknad!


Morgon mitt i natten

Inatt var Gabriel gratis. Nästan så gratis så jag hade betalat för att någon kom och hämtade honom. Skämt å sido, men det har varit en jobbig natt. Kort och gott, skrik och panik och en unge som tyckte det var morgon redan 1.30 inatt.

Så snart han vaknat från sin vila ska vi klä på oss och möta upp Johanna så ska vi försöka få någon fin julkortsbild. Men det ska nog inte vara så svårt med en sån duktig fotograf! :-)

Och sen kommer Malin och Stina hit på besök! Mysigt! :-) Vi får väl se vad Gabriel tänkt hitta på med Stina den här gången, sist dom var här försökte han trolla bort henne genom att sätta sin ena leksakslåda över henne :-P Men då skämdes han efteråt då han visste att han gjort fel. Men man får ha dom under uppsikt helt enkelt!

101118

Dagen startade med en sovmorgon till 8.10. Kunde inte kommit mera lägligt, underbara unge ♥ Vi har varit ute och promenerat med Johanna på förmiddagen. Mysigt! Och nu har jag ännu en promenadrunda att gå, börjar bli lite less den jag alltid annars går.

Och så har vi haft Linn här som middagsgäst. Det är ju bara jag och Gabriel hemma nu och det kommer nog vara så ett par dagar till så vi blir så glada av lite sällskap!

Efter middagen kom mamma hit och var barnvakt så att jag kunde kila iväg och träna, så himla uppskattat! Körde step 1 och ja.. jag gillar själva passet, men det är det enda. Kommer dock fortsätta med det och försöka komma iväg varje torsdag för jag känner verkligen att det är BRA träning för mig. Men just nu längtar jag efter att få träna i gymmet faktiskt.

Nu ska jag göra mig lite kaffe och så måste lägenheten skuras. Kanske skulle Britta och Stina kika förbi också.

Kroppsbild

Idag hittade jag en blogg som jag suttit och plöjt igenom ikväll, http://kroppsbild.wordpress.com/. Här visar kvinnor och män i olika åldrar och storlekar upp sina kroppar! Verkligen intressant att både läsa och titta på bilderna då det verkligen betonar att ALLA ser olika ut och att vågen inte alltid "talar sanning". Det enda jag inte gillar är gubbarna som tagit nakenbilder. Jag vill inte se era snoppar och det finns faktiskt kalsonger!

Nåja, hur som helst blir jag så himla förundrad över hur olika människors kroppar kan se ut trots tillexempel samma vikt och längd. Samtidigt som jag blir lite smått oroad över hur jag kommer se ut när jag är "klar" med min viktnedgång. Jag har alltid haft breda höfter, det liksom ligger i släkten och ibland är jag livrädd att de alltid kommer se ut såhär, att de inte alls minskar. Jag vill inte se ut som ett päron.

Jag får ofta frågan numer vad min målvikt är, och ärligt talat så har jag inte någon målvikt. Jag har aldrig varit så smal som jag tänkt bli nu så jag har ingen aning om hur jag kommer se ut. Jag har försökt föreställa mig som "smal" men det är omöjligt! Förväntar mig heller inte att bli jättesmal, eller jag får i alla fall för mig att det inte är möjligt med tanke på min kroppsform i övrigt. Mitt stora mål är i alla fall att bli NÖJD, så jag kommer köra på tills jag kommer till ett stadie där jag känner mig fin, och ändå håller mig inom ramen för att vara hälosam. Man ska ha i genomsnitt 16,7 kg fett i kroppen, just nu har jag cirka 34 kg. Alltså ska 18 kg fett bort, så med lite ökad muskelmassa samt allt annat man går ner så skulle jag tippa på ungefär 20 kg till. Kanske mindre, kanske mer. Det är ingen idé att ens spekulera i det :-) Jag hoppas bara att jag kommer slippa en massa löst hängande hud. Tydligen har huden svårare att dra ihop sig om man haft mycket vätska i kroppen under graviditeten och jag samlade ju på mig en hel del. Fick ju inte ens in fötterna i foppatofflorna! Dessvärre har ju endel vätska stannat kvar i kroppen även efter graviditeten, men det hoppas jag kunna råda bot på nu genom att bli lite lättare! Men det är det fina med just BIA-mätningarna. Att man ser hur kroppen mår inombords. För som sagt,  vågen talar inte alltid sanning och absolut inte heller BMI. BMI ids jag inte ens räkna med eftersom jag tycker det är så fruktansvärt missvisande.

Men ta en kik in dit, jag tycker det är så himla modigt av alla som skickat in bilder på sig själva! Alla har vi olika kroppsideal och normer över hur man "ska se ut". Och det gör mig glad att läsa om dom som faktiskt är nöjda med sin kropp, tänk vilken härlig känsla! :-)


Våran tisdag

Glädjen efter min BIA byttes på bara ett par sekunder ut mot tårar och oro.. Hua..

Britta har varit hit idag. Lillebus blev överlycklig och ville visa henne alla sina leksaker i sitt rum, gullungen! Det är härligt att hon är hemma nu i några dagar.

Ikväll har jag och Gabriel varit hos Johanna och Daniel. Lika roligt som alltid! G hittade sig en ny lekkompis (Daniel) och han ville inte riktigt därifrån när det var dax att kila hemåt. Jag fikade faktiskt 2½ blåbärsmuffins, åh. Jag kunde inte tacka nej, dom så himla goooda! Hoppas jag har möjlighet att ta mig iväg och träna i veckan. Jag behöver det verkligen.. Kanske att min snälla mamma kan ställa upp som barnvakt..?

Nu ska jag dricka upp mitt kaffe och vänta på att mitt stora hjärta kommer hem ♥


GLAD!

Wiiii!

-4,2 kg på 3 veckor! -11,6 kg totalt!!! Det är i snitt 1,5 kg i veckan :-) Och jag har tappat 7,8 kg rent fett allt som allt! Jag är så obeskrivligt glad, och lättad framförallt.

Vilken kanonstart på dagen!


BIA-dag!

Vaknade 7.05 av lillebus illskrik. Han har nästintill panik varje morgon han vaknar, och så har det varit sen han var 6 månader.

Jag hade egentligen ställt klockan på 6 då jag ville hinna dricka mitt morgonkaffe i lugn och ro innan BIA, man ska ju nämligen inte äta eller dricka 2 timmar innan,  men jag måste ha stängt av klockan i sömnen. Hann i alla fall med en kaffekopp, min shake och ett stort glas vatten.

Håll tummarna för att det gått bra för mig nu!

101115

Somnade väldigt sent inatt, sov oroligt och jag kunde inte alls komma till ro. Har i alla fall drömt att jag köpte mig en vit Kitchen Aid, vilken lycka, desto mer besvikelse när jag vaknade. S gav mig sovmorgon till 9, han är bäst mitt hjärta.

Efter lunch gick jag och lillebus ut på promenad. Han sov en stund och vaknade lagom tills vi skulle in på Åhléns och prova tomteluvor. I veckan kommer Johanna hit och fotar honom till julkorten som det börjar bli lite brådis med. När vi kom hem och jag skulle blanda min shake insåg jag att jag glömt handla hem mjölk och jag orkade verkligen inte klä på Gabriel alla ytterkläder igen så jag valde att helt enkelt skippa shaken - dumt val! Fick världens blodsockerfall och jag blev yrslig och skakig i benen. Knaprade snabbt i mig 3 smörgåsrån och då blev det lite bättre. Vi brukar ju alltid ha banan hemma, men såklart inte idag.

Ikväll har vi haft Krister på besök. Jag är så glad att Simon.. VI har en sån fin vän som Krister i våra liv.

Och imorgon kommer Britta hem!! Jag har saknat henne extra mycket de senaste dagarna och verkligen önskat att hon vore närmare, så när hon ringde idag och sa att hon kommer imorgon.. ja, det betydde så otroligt mycket! Att hon tar sig tid.. Jag blir tårögd bara jag tänker på vilken underbar människa hon är!

Imorgon är det dax för nästa BIA och jag räknar väl inte direkt med några höjdarsiffror. Jag hoppas ju på -10 kilo totalt, men just nu känns det väääldigt avlägset. Jag behöver få se bra siffror igen för just nu är både min kropp och hjärna ur balans och jag måste hitta FOKUS igen. 


Farsdag och smörgåstårtor

Idag har Simon varit med om sin andra farsdag. Han blev dock utan present, fyyy mig! Har inte blivit av att beställa det jag tänkt bara. Istället fick han en massa pussar och kramar av oss. Gjorde "små" smörgåstårtor på morgonen som vi åt till middag. Mumsigt! Min mage blev som en ballong av det ljusa brödet, var tvungen lägga mig och vila en stund efteråt. Har ju inte ätit bröd på snart 8 veckor!

När jag vilat färdigt tog jag och Malin en promenad i kylan. Pratade om allt möjligt och konstaterade ännu en gång att vi ses alldeles för sällan. Att vi ska vara så himla dåliga på att träffas? Skönt att ta sig ut i alla fall, jag är alldeles för dålig på att ta mig ut på promenad.

 
Som ni ser är det inga mästervärk direkt, men de var inte alls lätta att dekorera. Det är alltså 4 tårtor totalt och gjort på polarbröds "vetevikare" och innehöll skinkost, vispad grädde och rökt skinka. Som stora ost- och skinksmörgåsar var det ;-)


Rastlös

Jag är hemskt rastlös ikväll. Vill hitta på något! Istället har jag roat mig med att städa och knäskura badrummet och torkat köksskåpen utvändigt. Nu då? Har en dålig kväl ikväll känner jag. Kanske man skulle torka listerna runt hela lägenheten och göra en ordentlig dammtorkning av alla möbler och prylar? Gaah.. Finns det verkligen inget roligare lördagsnöje för en småbarnsförälder?

Gabriels önskelista

Nu har jag knåpat ihop Gabriels önskelista till jul! Han fullkomligt älskar ju I drömmarnas trädgård, så allt med det temat är nog väldigt uppskattat!

- Duplo
- Barnkammarboken (röda, rosa, gula, gröna eller blåa) & böcker med mycket bilder
- Filmer med Pingu & I drömmarnas trädgård
- Leksaksbestick
- Maraccas & andra instrument
- Kläder från storlek 80
- Leksaksbilar/traktorer
- Bobby Car
- Träleksaker
- Tofflor från toffelhjälten i storlek 12-18 månader
- Leksaker från Clas Ohlsons: traktor, aktivitetshus, piano

Uppdaterar väl om jag kommer på något mer, men detta var vad jag kom att tänka på nu i alla fall :-)

It´s all about priorities

Det var så skönt att komma iväg på egen hand idag. Åkte ju med Johanna och Daniel till Luleå. Har i princip bara varit ensam hemma i veckan så idag fick Simon och Gabriel lite pappa&son mys.

Det blev ingen diskmaskin, efter många om och men bestämde vi oss för att vänta. Visst, det var det ett kanonpris men det kommer fler tillfällen. Kanske man kan slå till på mellandagsrean. Vi har också besämt oss för att avboka hotell i Piteå. Känns verkligen jätte tråkigt då vi båda såg framemot det så himla mycket, men vi kommer inte kunna slappna av efter allt som varit denna vecka då läget verkar försämras så vi får ta det efter nyår istället.

Kom i alla fall inte tomhänt ifrån Elgiganten, en perkolator fick följa med! Den lilla vi fått låna av mamma har även den gått sönder i veckan. En C3 blev det, inte i borstad stål som jag helst ville ha, men jag kände att det inte var värt 200:- extra för en sådan småsak.

Hämtade ut fotona från 1-års fotograferingen också och de är helt galet fina, eller modellen är galet fin rättare sagt! Köpte ramar och passepartouts på Gallerix också. Allt fanns dessvärre inte, så jag får vänta tills nästa IKEA-tripp till att köpa den sista. Det kommer bli så fint och livligt här hemma med foton på vårat lilla hjärta! Det blev ett dyrt kalas alltihopa, men det är så värt det med tanke på vilka fina minnen man får!

När jag kom hem var Linn redan här och vi hann umgås en stund innan hon var tvungen kila till jobbet. Och då hann vi inte vara ensamma länge så kom Kristina och Vendela hit. Och som jag skrivit tidigare, Gabriel tycker verkligen om lilla V. Och det är ju inte så konstigt med tanke på hur sockersöt och omtänksam hon är! :-)

Nu ska jag alldeles strax ta tag i disken efter middagen.. Uh.. Men jag intalar mig själv att jag skulle tycka det var lika jobbigt att plocka in disken i en diskmaskin, och när man väl står vid diskbänken kan man ju lika gärna diska förhand..
Nåja, vi har haft en toppendag hur som helst med fina vänner! :-)


Ge mig.

Ikväll sa Simon till mig att vi borde köpa en diskmaskin. Elgiganten har nämligen öppnat i större lokal i Luleå och de hade en fullstor diskmaskin för halva priset nu under helgen. Jag vill verkligen ha en diskmaskin! Det hade förenklat vardagen så mycket och sparat en massa tid. Diskar ju typ 6-8 gånger per dag, och det är en såndär evighetssyssla som jag verkligen ogillar. Hm, men då kommer den där pengafrågan såklart. Och det känns lite som att det är diskmaskinen vs. hotellnatt i Piteå nästa helg. Jag gillar inte att behöva prioritera. Vill ju båda så himla mycket! Men diskmaskin känns mer nödvändigt i det långa loppet. Gaah! Jobbigt när det är så mycket man vill. Har hittat ett köksbord också, men det får då definitivt vänta tills nästa år. Ge mig en miljon tack. Jag är inte troende, men snälla snälla Gud om du finns - kan du göra så att vi vinner på lotto imorgon? Har ju faktiskt tippat.

Torsdag

Idag känns allting lite bättre, börjar som smälta alltihop. Har trots det inte orkat svara på vidare många sms eller samtal. Men de fina orden värmer extra mycket i hjärtat, jag har så många underbara människor omkring mig. Men situationen är ingenting jag vill prata om egentligen, av respekt.

Har tränat på morgonen som vanligt, men jag hade inte alls samma energi som jag brukar. Inte så konstigt i och för sig, så det blev lite halvtaskigt gjort. Men jag tog mig iväg i alla fall!

Har varit på stan en snabbsväng med Linn också. Glömde dock köpa det jag skulle dit för - en tomteluva åt lillebus, istället köpte jag en kylskåpsmagnet med texten en familj är en liten värld skapad av kärlek. Word! Älskar kylskåpsmagneter med text, har två som jag fått av Britta som pryder kylskåpet sen många år tillbaka.

Imorgon är det fredag och jag är lite sugen på att gå ut och ta ett glas vin, det hade varit mysigt. Men jag vet inte riktigt om jag är sugen på att skicka i mig en sån kaloribomb? Beror väl på omständigheterna och om jag får något sällskap.


...

Gårdagen bestod av tråkiga besked och många tårar. Jag och hjärtat låg in på småtimmarna med varsin skål Ben&Jerrys och pratade om döden, livet, minnen, nuet och framtiden. Just nu är vi lite ur balans här hemma, men det är tur vi har Gabriel som förgyller våra dagar med så mycket kärlek och glädje.

Annars har jag inte mycket att skriva om, blir väl bättre när känslostormen lagt sig. Förhoppningsvis blir det inte värre i alla fall..

Länkat

Nu har jag gjort en lista med länkar till de bloggar jag läser. Det blev några stycken haha. Länkarna finns lite längre ner på vänster sida här i bloggen.

Så kika in där vettja! :-)

Tidig morgon även idag!

När klockan ringde kl 6 imorse var jag sååå nära på att stänga av den och krypa ner under täcket igen, men då insåg jag hur mycket jag skulle ångra mig ifall jag inte tränade. Så jag tog snabbt på mig morgonrocken och gick in till köket och slog igång perkolatorn.

Idag hade jag bestämt mig för att endast köra crosstrainern, 75 minuter var min utmaning. Vakna med the voice skulle få hålla igång mig, det är grymt med tv PÅ crosstranern! Efter 60 minuter kommer texten "VILA VILA VILA" och nivån sjunker plötsligt med 4 steg. "Jaja skitsamma" tänker jag och skruvar upp motståndet och fortsätter trampa på, men då efter 62 minuter lägger den bara av och det står "BRA JOBBAT!". "Vadå bra jobbat, jag är ju inte färdig?" Någon som har en susning om varför? Funderar över om det kan ha med pulsen att göra, att jag hade för hög medelpuls den trodde att jag plötsligt skulle kollapsa? Jag kanske inte är fit for fight för mer än 60 minuter än, men det kändes ju alldeles fin fint! Blev lite förolämpad bara haha! ;-)

Idag hade jag och lillebus tänkt ta oss till öppna förskolan. Han hade behövt få leka av sig lite! Det märks fort när han är understimulerad för då blir han så himla trotsig! Nu börjar jag faktiskt längta lite tills han börjar på dagis så han får göra av med lite energi där, för det är inte alltid det lättaste att roa en 1-åring en hel dag. Så jo, det blir öppnis idag!

Kaffe!

Det blev hemmamys ikväll. Och alldeles underbart var det. Jag älskar verkligen dessa stunder när vi är tillsammans alla tre, det förgyller vardagen ♥ Mina fina, bästa killar, vad vore livet utan er?

Och lillebus har då verkligen bevisat att han är våran son! Än så länge pratar han ju inte mycket, mamma, pappa, hej, off off (voff voff), nä (nej), nam nam och det sista tillskottet i ordförrådet ka, vilket alltså är KAFFE hihi! Både jag och Simon är ju storkonsumenter av kaffe så det är ju lite roligt faktiskt att det är ett av hans första ord. Han har faktiskt smakat några droppar kaffe också. Jag hade nämligen en kaffekopp på vardagsrumsbordet (med översikt såklart) och Gabriel pekar på kaffet och börjar smacka. Han tittar på mig och så på kaffekoppen ett par gånger och på en mikrosekund har han doppat sin tutte i koppen och så snabbt in i munnen igen. Då kunde jag verkligen inte hålla mig för skratt, sötnöten våran! Och han ska alltid låtsasdricka kaffe ur våra muggar, han lägger alltså bara munnen emot. Och hos sin farmor leker han oftast med en termos och leksaksservis. Det kanske sitter i generna? ;-)

Nu sitter jag med färg i ögonbrynen och ska alldeles strax plocka dom, AJ! Om jag ändå kunde hålla efter så jag slipper plocka dom i en evighet varje gång, men jag lär mig aldrig! :-)


Bilden är lånad från Vigans blogg från igår då de var här!

Cross

Det är så härligt att träna! Hade kunnat stå en evighet på crosstrainern imorse om det inte vore för att jag var tvungen hem så Simon kunde kila iväg på jobbet, men 65 minuter fick räcka! :-) Blev såklart lite styrketräning också, men det är inte lika roligt. 

Jag och lillebus har varit ut med pulkan även idag, men det blev bara ett par minuter för sen höll han på att somna! Och det såg inte alls bekvämt ut så då gick vi in en stund och har legat och myst på soffan och nu vilar han och det ska faktiskt jag också passa på att göra.

Skulle boka in mig på ett pass ikväll men step in´s hemsida funkar inte! Tokigt! Fast jag har väl egentligen bestämt mig redan för att vara hemma med mina älsklingar istället, hinner ju träna imorgon :-) Men det är bara så svårt att matcha in träningen med S arbetstider så det gäller att passa på när tillfälle finns!

Nu ska jag ta min efterlängtade powernap! Och när S kommer hem från jobbet har han med sig mat från Dagoberts, nam nam! Orkar varken med att handla, laga mat eller diska idag.


Nu är helgen slut!

30 minuter var vi ute med pulkan idag, gick mest runt här utanför. Gabriel tyckte det var tokroligt och han satt och skrattade och plockade upp snö i pulkan. Blir mera pulkaåkande imorgon!

Det var jättetrevligt med besök av Vigan och Ebba. Ebba blev så glad när hon såg Gabriel och utropade världens glädjetjut som då gjorde att Gabriel började storgrina! Och så höll dom på i ungefär 10 minuter :-) Gullungar! Efter en stund kom Linn och vi satt och surrade medan barnen åt mellis.

Sen promenerade jag och lillebus till hans farmor där vi mötte upp S som slutat jobbet. Blev bjudna på kåldolmar och potatis till middag, smaskigt! :-) Har inte ätit det på över ett år, kåldolmar var nämligen en av mina största cravings under graviditeten så jag var måttligt less när jag sen inte längre var gravid! Åt lite glass till efterrätt också, men det var faktiskt inte så gott så jag ångrade mig direkt.

Är galet trött ikväll så det blir en tidig kväll ikväll, hade nämligen tänkt vara på step in runt 8 imorgonbitti. Det är verkligen härligt att starta dagen med lite träning! Nu har jag 1 vecka på mig att köra järnet innan nästa BIA! Hoppas ju på både -10 kg och en viss ökning av muskelmassan! Har tappat en hel del muskler sen jag startade och jag hade redan "för lite" innan så att säga. Pepp, pepp, pepp!

Nu är vi ute och åker pulka, mysigt!

bild0297 (MMS)

Nu är vi ute och åker pulka, mysigt!


Jag ser det snöar..

Goddag!

Ute snöar det det och det är så himla mysigt! Jag och Gabriel har varit vakna sen 6.15. Då mös vi ner oss i soffan och tittade på slutet av I drömmarnas trädgård, oj vad Gabriel älskar det barnprogrammet. Han blir toklycklig direkt han hör intromusiken. Han har ju en Iggle Piggle docka som dansar, sjunger och busar, men den är han ännu lite för liten för så den åker bara fram då och då. Så allt som har med I drömmarnas trädgård att göra står högt upp på önskelistan till jul!

Nu ska jag (hör och häpna) sminka mig och så passa på att städa lite snabbt under tiden lillebus vilar och när han vaknat går vi ut med pulkan. Gabriel har väldigt intresserad av den på morgonen så vi får väl se vad han tycker om att åka i den!


Gabriel och Iggle Piggle 23 juli


Lillebus väntar spänt på sin pulkapremiär!

bild0290 (MMS)

Lillebus väntar spänt på sin pulkapremiär!


Jojk

Iiiih! Har hämtar ut paketet från H&M nu som innehöll något till varje familjemedlem och min efterlängtade kofta. Sist jag provade koftan i butik var drygt 1 månad sen och då var den fortfarande lite för liten med en ganska stor glipa runt höfterna men IDAG är det ingen glipa! Och en kofta gör ju inget om den är lite stor, blir bara snyggare då så jag kommer kunna ha den ett tag till i alla fall. Lovely! Tycker den är så himla fin, Simon började däremot jojka haha! Men han sa att jag var fin och jag får väl lov att tro honom ;-) Tänkte faktiskt ta en egobild, men då tog batteriet i kameran slut! Annars så försöker jag ju oftast undivka kameror av alla slag!

101106

Idag har jag jobbat 8-21. Hann in en snabbsväng på Coop när jag slutat och köpa en pulka åt lillebus! Så imorgon ska vi ut på lite vinterbus nu när det äntligen kommit snö :-) Imorse fick vinterjackan göra premiär för iår och jisses vad den har blivit stor! Känns ju onödigt med en ny denna vinter dock så jag får väl vara stor som ett hus då istället.. Jag ska inte hymla med att det ju känns liiite roligt också, men mest tråkigt faktiskt. M

Annars imorgon ser planerna ut så som besök av Vigan och Ebba och middag hos Gabriels farmor!

101105

Dagen startade med en sovmorgon till 8 för min del, mycket skönt och välbehövligt! Lillebus hade tydligen tyckt det var morgon redan 4.50!

Emma W har varit hit idag, jättekul att umgås lite igen då det var alldeles för länge sen sist. Har alltid varit något emellan. Men man brukar ju säga att gammal vänskap aldrig rostar och det stämmer nog bra i vårat fall! :-)

Mamma har varit hit också och varit med Gabriel så fick jag åka iväg och prova Afropowerdance och gud så roligt det var! Kände mig lagomt fånig men det är verkligen något jag vill köra igen!

Idag fick jag sådär galet ont i mellangärdet igen efter middagen, gick dock över ganska fort. Min mage har verkligen börjat säga ifrån när jag äter någon maträtt som är lite för fet. Jag vill inte veta hur jag skulle må efter ett skovmål haha, och tur att jag inte tänkt testa heller!

Dom hörde av sig från barnomsorgen idag och tydligen har de inte kommit fram till Gabriel ännu. Jag förstår mig verkligen inte på deras kösystem alltså! Det verkar så himla gormigt, i alla fall för oss! Har aldrig hört om någon som har haft så mycket problem som vi. Men det är ett enormt tryck på det centrala området, och det blir ju inte färre barn direkt. Är ju sån babyboom just nu! I slutet av månaden får vi nog ett besked om var han hamnar och det är ju bara att acceptera var det nu än blir för han behöver verkligen börja på dagis snart, vi måste i alla fall bli bättre på att besöka öppna förskolan tills dess! Hoppas att han får vara frisk och kry de resterande månaderna, är ju som det som har ställt till mycket.

Och idag fick jag ett mejl att fotona från 1-årsfotograferingen äntligen kommit!!! Så på tisdag blir det Luleå och hämta dom och köpa ramar :-D

  
  

 

3:e gången gillt!

Idag tog jag mig äntligen på ett step-pass. Dessvärre blev jag inte alls imponerad. Det var så fruktansvärt dålig musik och musiken när jag tränar är enormt viktig, sen så var jag på lite halvdåligt humör redan innan så jag överförde nog min negativa energi dit. Svettigt var det i alla fall, och det känns att kroppen fått jobba hårt! Kommer fortsätta köra step 1 året ut hur som helst för att sen övergå till 2 och kanske då även våga prova bodystep. Just nu känns det dock väldigt avlägset, fick kämpa på för att ens hänga med i detta tempo.

När jag kom hem nu började jag fundera om det är såhär livet kommer vara hädanefter? Och med det menar jag jobb > middag och hinna mysa med lillebus > träna > sova. Jag vill inte det. Jag vill inte spendera såhär få timmar med Gabriel om dagen :-/ Nu har jag ju visserligen inget jobb att gå tillbaka till, så det blir ju inte mer än lite strödagar här och var, men just nu känns det bara så FEL! Jag önskar att jag kunde välja att jobba för att jag ville och inte för att jag måste. Men jag gillar ju såklart att jobba, men den här dagen fick mig verkligen att tänka på hur allting blir efter mammaledigheten.

Imorgon får vi förhoppningsvis ett svar angående dagisplats, men det ser mörkt ut.. Och jag känner verkligen inte att jag orkar gå igenom en motgång på den fronten. Seriöst, det här med dagis håller verkligen på att knäcka mig!

Matkoma

Jag är helt matt i kroppen.. Och inte utav träning, utan av mat.. Pajen vi fixade ihop var supergod och både jag och Linn var helt färdiga efter middagen. Alltså paltkoma är INGENTING jämfört med hur jag känner nu, har aldrig varit med om värre. Sen gör min mage lite uppror då det blev lite mycket fett. Så jag har fruktansvärt ont i mellangärdet, har legat och kvidit mig på soffan i 1½ timme. Så ingen träning för mig ikväll heller, jag hade nog kräkts bara på vägen dit..

Nu ska jag lägga mig i sängen och hoppas att jag kan somna. Jobb 7-16 imorgon dårå!

Idag har jag och Linn kockat tillsammans, ...

bild0276 (MMS)

Idag har jag och Linn kockat tillsammans, gott ska det bli!


Ingen sovmorgon här inte!

Igårkväll när jag ställde alarmet på 5.45 (åt Simon) tänkte jag "åh vad skönt det ska bli att få ligga kvar en stund efter det". Jag älskar nämligen att bara ligga och dra mig i sängen när jag vaknat, och det händer ju inte så ofta när man är småbarnsförälder. Tji fick jag, 5.35 tyckte lillebus det var morgon! Så det var bara att masa sig upp, dessutom vaknade jag med huvudvärk så det var inte den bästa starten på denna morgon.

Gabriel har varit jätte gnällig på morgonen, ingenting har varit bra. Han är jätte snorig och hostar så jag förstår att han inte är på topphumör. Nu vilar han och jag passar på att njuta av lugnet :-)

Efter lunch hade vi tänkt ta oss ut på en promenad och så kika förbi stan och köpa vintermössan.

Min dödssynd: Frosseri

Det blev ingen afro idag, istället blev det köttsoppa hos min mormor där också min älskade moster Veronica var på besök från Skellefteå. Jag åt mig verkligen proppmätt, mest kött och mumsig klimp plus rabarberpaj med vaniljvisp till efterrätt. Ooops, inte bra med tanke på att jag åt lunch och tanken från början var att dricka en shake till middag! Men gott var det, och trevligt. Så imorgon måste jag ta en långpromenad på förmiddagen och ett gympass när S kommer hem från jobbet. Gruvar mig för att träna när det är som mest folk där, men jag måste kompensera för mitt frossande idag. Alltså jag är fortfarande ruskigt mätt och det är ingen skön mättnadskänsla vill jag lova.

Har precis hämtat dessertsetet hos Linda och det var finare i verkligheten och alldeles lagom storlek. JAG vill ju leka med det nu! Ibland är det inge bra att vara tidig med julklapparna ;-) Jag är så materiell av mig, blir helt till mig av ett dessertset gjort av polyester, haha! Det är många som frågat vad lillebus vill ha i julklapp, så här någongång ska jag knåpa ihop en lista och lägga upp här på bloggen. Det blir liksom enklast så!

Nu ska jag fortsätta titta på Desperate Housewives och sen är det sova som gäller.

Tur!

Vilken jäkla tur jag har alltså! I mitt förra inlägg skrev jag ju om IKEA och dessertsetet. En stund senare läste jag på facebook att en bekant från högstadiet skulle till IKEA idag, så nu vet jag att han hinner få det till julklapp! Kommer bli så fint med en liten bakhörna och oj så mycket vi ska "fika" ;-)

Det blir inget mössköp idag. Gabriel är inte alls kry och jag vill ju som ha med honom till att prova den och så kan jag skylla på tidsbrist. Får ta det imorgon istället!

Ikväll ska jag testa afropowerdance! :-) KUL med träning!

Godmorgon tisdag

Gabriel har inte riktigt kommit i fas med klockan sen vi ställde om den natten mot söndag. Det är bara tidiga mornar numera. Den där veckan när vi fick sova till 8-8.30 får gärna komma i repris!

Idag ska vi roa oss med att storstäda, skönt när vi båda är hemma och lediga och kan hjälpas åt! De ringde från Kidsen igår och berättade att vintermössan till lillebus kommit så vi ska upp på stan och inhandla den också så har vi alla vinterkläder färdigt. En "rånarluva" blir det i år, tycker dom är så himla praktiska och varma framförallt, och då vi mest färdas till fots behövs det med tanke på den kalla vintern vi har här i norr.

Och nu har dessertsetet åter kommit in på IKEA, så om någon jag känner ska dit innan jul kan ni väl snälla hojta till innan?

Såhär kallt var det en januaridag i år. Jag längtar inte!

Vikttankar

Idag slog det mig att jag ska hålla på med PREnet i ungefär 7 månader till. 7 månader, är inte det en evighet?! Än så länge älskar jag det, tycker det är så enormt skönt att alltid veta vad jag ska dricka till frukost och lunch och så älskar jag jordgubbsshaken! Om 2 veckor har jag nästa BIA och jag hoppas verkligen att jag då ska ha klarat mitt andra delmål, -10 kg.

Jag är verkligen stolt över vad jag åstadkommit och PREnet är verkligen så rätt för just MIG. Det är ofattbart hur många år jag har slösat på att vara överviktig och jag kan inte förstå att jag inte tagit tag i detta tidigare. Men jag har alltid varit tjock, så jag har liksom bara sett det som en del av att vara just mig, men jag har aldrig trivts med det. Under 4 månader 2007 gick jag ner 11 kg, men där stannade det av och den vikten var jag ändå rätt bekväm med. Det är 13 kg från nu, och det känns verkligen inte långt borta. Jo, om jag jämför min kropp då och nu, men jag vet att jag kommer klara det och mer därtill. Men då har jag ju faktiskt varit gravid och då är det ju fullt normalt att kroppen förändras. Lite slapp hud här och var :-) 

Jag ångrar att jag inte tog någon helkroppsbild just innan jag började med PREnet för att kunna jämföra, och nu känns det inte som någon idé då jag själv insett vilken skillnad dessa 7,4 kg faktiskt gjort! Visserligen kommer jag nog inte vilja titta på bilderna så ofta, men det kan vara bra med en påminnelse då och då när man kämpar för att behålla vikten. Det som skrämmer mig just nu är just vad som händer när jag gått ner det jag vill. Kommer hela mitt liv vara en viktkamp? Men jag ska försöka att inte spå i framtiden, utan att leva i nuet. Det blir vad det blir, och smal ska jag blir oavsett! :-) Har mina "skinny-jeans" i byrålådan som bara väntar på att användas igen!


13 kg lättare oktober 2008. Detta är min PEPPbild och nu har jag tänkt ungefär 10 kg mindre än då.


Träna mera!

7.45 imorse stod jag på crosstrainern på step in, duktigt va? Betalade räkningarna imorse och det var aningen ångestfyllt vill jag lova, så det var skönt att träna och tänka på annat..

Efter 12 kommer Linda hit på kaffe och senare i eftermiddag även Malin och Stina! Det blir en bra dag i trevligt sällskap med andra ord :-)

RSS 2.0