Årsresumé 2009

Då var det årets sista dag. 2009 har utan tvekan varit det bästa året i mitt liv! Jag och Simon har blivit sambos och framför allt - jag har blivit MAMMA! Gabriel är det absolut bästa och mest underbara som hänt mig! 

Tänkte göra en kort, kort summering av året som gått.

Januari - Jag började läsa matte b på komvux samt 5 op-kurser på distans.

Februari - Vi gjorde vi rutinultraljudet, så häftigt att se att det faktiskt bodde en liten bebis i min mage! Simon fyllde 30 år och vi spenderade månaden mestadels med att flyttpacka och den 27:e blev vi äntligen sambos.

Mars - Vi åkte på vår första gemensamma resa - till Åland där vi hälsade på min Pappa och Co. Simon fick för första gången träffa min familj och släkt där nere.

April - Vad hände i april egentligen?

Maj - Minns inte mycket av maj förutom natten till Mors-dag då vi åkte in till förlossningen på SUS på grund av inga fosterrörelser. Det var då vi fick veta att bebis var liten, rättare sagt 32% under genomsnittet. Blev inlagd och spenderade Mors-dag på BB!

Juni - Började månaden med att bli utskriven från BB. Kommande veckor var riktigt jobbiga. Specialist mvc 2 gånger i veckan för att titta till bebis och så gjordes ett fostervattensprov. Bland de tuffaste veckorna i våra liv!  Hann med en IKEA-tripp också för att inhandla det sista inför bebis ankomst! Fick också veta att en av mina bästa vänner väntade barn.

Juli - Månaden vi längtat så efter! Den 17e juli klockan 08.41 föddes lille Gabriel. Den lyckligaste och mest omtumlande dagen i mitt liv. Gabriel drabbades av en AB0-immunisering och vi spenderade 8 dagar på neonatalavdelningen på NUS.

Augusti - Jag fyllde 21 år och i princip hela augusti gick all energi till att lära känna vår nya familjemedlem och få in lite rutiner.

September - Jag var mamma, tror inte jag gjorde mycket mer än koncentrerade mig på Gabriel :-)

Oktober - Dop! Gabriels underbara, fina dop! Gabriels morfar och hans sambo, moster och morbror kom och hälsade på från Åland!

November - Simon firades på sin första farsdag. 

December - Jag blev faster och Gabriel har fått en liten tösa-kusin. Vi har haft en underbar jul tillsammans och jag har premiär-jobbat lite.

Väldigt väldigt trött

Jag är helt slut efter dagens arbetspass.. Det var underbart att få hålla om min lilla älskling igen!



(Bild från 10 december)


Snö!

Gaah, det var ju som ett fyspass att ta sig fram med vagnen ute idag. Ska det inte sluta snöa snart? Jag plogade hela trottoaren från stan - hem med korgen under vagnen ;-)

Har varit på stan och fikat med Victoria, Britta, Emma och Joanna. Blev lite shopping också. Köpte sängkläder till oss för pengarna jag fick av mormor i julklapp, jättefina rutiga! Köper alltid sängkläder på mellandagsrean :-) Postade sena julklappar till Åland, köpte födelsedagspresent åt Liam, tossor till Gabriel och lite godricka till nyårs :-) Nyårsafton kommer vi spendera hemma med god mat och massa mys! Börjar jobba 6.45 på nyårsdagen också, precis som iår.

Idag blev jag bokad på jobb imorgon och onsdag och så jobbar jag ju torsdag - fredag också. Det är mycket för mig som gått hemma så länge nu ;-) Men det är superroligt att jobba, trivs så bra med arbetskamraterna och miljön.

Nu ska jag kila till tvättstugan och sen blir det middag.

"Jag kan sitta mamma!"

Jag tror att det snart är slut för Gabriel att sitta i babysittern..



Han ligger i den när han väl lagt sig ner, men det är när man sätter ner honom han vill sitta upp. Tokunge :-)

Mina nya krukor

Tänkte visa en bild på mina superfina krukor jag fick av Simon i julklapp! Nu måste jag bara hitta passande blommor till dem :-)



Söndag

Jag måste verkligen ha en lapp med mig om vad jag ska göra när jag går på stan! Glömde såklart hälften idag, men jag ska ju på stan imorgon igen så jag får ta det då :-)

Har sorterat lite i garderoberna i datarummet, det som senare kommer blir Gabriels rum. Har sorterat ut allt smått och lagt in kommande storlekar 68 och 74. Håller just nu på att tvätta upp alla fina kläder som han fick i julklapp :-)

Hittade världens sötaste små stickade tossor idag på Kappahl men då blev jag lite för snål för att köpa dem men det ångrar jag ju givetvis nu, typiskt mig :-) Gabriel är väldigt frusen om fötterna och är i behov av ett par varma tossor och insåg att jag nog inte hittar mycket billigare så imorgon ska jag köpa dem :-)

Nu vaknade Gabriel preces. Rutin, vad är det? Förstår inte riktigt vad som hänt! Vi lägger honom mellan 20 - 20.30 men sen vaknar han efter ungefär 45 minuter. Nåja, någongång vänder det ju igen ;-)

Godmorgon.. söndag!

Visste inte alls vad det var för dag idag först hihi. Jag blir helt dagvild när det är så mycket helgdagar :-)

Gårdagen var supermysig. Vi åt julbord hos momor och Kjell tillsammans med min mamma och Björn, moster Veronica med familj och moster Mari med familj. Gabriel var nöjd och glad hela tiden!

Idag tänkte jag ta en promenad upp på stan. Fick ju lite pengar i julklapp så jag tänkte försöka hitta mig lite böcker. Länge, länge sen jag läste sist men jag tycker det är så skönt att avsluta kvällen med lite läsning innan det är dax att sova. Sen sover jag mycket bättre då också. Ska försöka hitta en födelsedagspresent också för på tisdag ska vi på 1-års kalas! Liam fyller 1 år REDAN, tiden går verkligen galet fort!

Gabriel ligger i babygymet och leker. Han försöker vända sig från rygg till mage men det går inte så bra! Han fastnar på ena armen och kommer inte längre, men han kämpar på :-)

Nu ska jag ta en dusch och sen lite frukost!


Mitt hjärta

Fick nyss ett sms av Simon;
"Tack för att du är den bästa flickvännen och mamman i världen, jag älskar dig så mycket!"

Han är så fin

Juldagen

Jag var helt slut efter jobbet idag, en kombination av julafton igår och för lite sömn. Åt lunch (gårdagens julmat) med Simon när jag kom hem och sen gick jag och la mig och sov i några timmar. Så skönt, men nu lär jag ju inte kunna somna ikväll.

Det blev inte att åka till mormor idag. Det blir imorgon istället, men det passar ju lika bra!

Simon är borta på galej ikväll. Det blev så hastiga planer så jag har själv inte hunnit planera något. Lite tråkigt, men ska ta reda på disken och så lite senare.

Idag har Gabriel fått träffa sin Gudfar som är uppe från Göteborg för första gången! Det klickade direkt ;-)


Julafton

Vi har haft en supermysig julafton. Orkar dock inte lägga in några bilder ännu. Imorgon ska vi till min mormor så det lär ju fotas då också :-) Vi verkar ha varit väldigt snälla iår, för vi fick massa fina julklappar alla tre ;-) Gabriel fick en massa kläder i strl 68 och något plagg i strl 74, "Laugh & Learn puppy", böcker, pengar till sparkontot och mjukdjur! Jag och Simon fick en skål, durkslag, serveringsbestick, cheesecake receptbok, foton på mina kusiner Fanny och Ellen, 3 pajformar i olika storlekar, pepparkaksformar, 2 lila Hanna/Röstrand muggar, 3 brickor i olika storlekar, grytunderlägg, kavel, frukost-set m.m. Av mig och Gabriel fick Simon en huvtröja och en kontorsstol och av mina pojkar fick jag ett nagellack och 2 jättefina krukor från Cult Design :-)

Simon sitter i datarummet och hurrar över sin nya stol! Tidigare har han suttit på en klappstol från IKEA så det var uppskattat! Nu ska jag göra mig iordning för sängen. Jobbar imorgon, men jag vet inte om jag börjar 7.30 eller 8.00 så jag försöker få tag i nattpersonalen men det är inte det lättaste alltid :-)

Hoppas ni alla haft en fin dag med era nära och kära!


Mys!

Jag är helt slut efter dagens arbetspass! Kommer sova som en prinsessa inatt.

Vi sitter och spelar Bingolotto och Britta myser med Gabriel. Jag vann 100:-, så vi gick +/- noll! Men ska rätt lotten på internet sen, en bil hade jag gärna vunnit! :-)

Alla julklappar är inlagna och de som ska iväg har gjort det och vi har fått hit våra julklappar. Det är så fint under granen, men julgransmattan syns inte :-)

Nu ska jag fortsätta vara social med Britta och sen rengöra kaklet i köket!

Hoppas ni får en underbar jul!



GOD JUL!


Dan före dopparedan

Gabriel tyckte det var morgon 7.30 idag. Det tyckte inte jag, men det var bara att kliva upp :-) Har inte hunnit så mycket på morgonen som jag tänkt, men Simon är ju hemma som pappaledig idag så då får han fixa det som är kvar :-) Han är så mallig över att vara pappaledig hihi ;-)

Har just nu en blåbärs-cheesecake i ugnen som är till imorgon. Men jag vill typ äta den NU, det är den godaste cheesecaken jag någonsin ätit! Kommer lägga ut receptet här på bloggen senare i veckan.

Nu ska jag göra mig iordning innan jobbet!

Dagens ordspråk

 
" Det finns inget skönhetsmedel som går upp mot lycka."


Äntligen!

Nu är vi äntligen färdiga med köttbullarna! Vi började alldeles för sent. Men Victoria har varit här ikväll, vi har städat och lilleman har inte riktigt haft ro att sova. Men tillslut så, och goda blev dom (har hunnit provsmaka några hihi).

Är galet trött, så det är sängen som väntar! Imorgon ska jag fixa efterrätt, städa det sista och sen är det jobb 13 - 21 och Bingolottos uppesittarkväll när jag kommer hem :-)

Godnatt!

Grimaser

Gabriel är så himla söt när han gör olika grimaser hihi. Ikväll har vi tokskrattat tillsammans med honom! Han är helt underbar vår lille kille, älskar honom så!


God Jul och Gott Nytt År!



 Önskar Gabriel med familj

Ps. Detta var alltså årets julkort :-)


Dan före dan före dopparedan

2 dagar till julafton och vi är inte riktigt färdig med alla julklappar ännu. Det är det där jäkla paketet som inte kommit än, gaah! Börjar få lite panik att det inte ska hinna komma, men det garanterades att det skulle komma om man beställde senast den 14e och det gjorde jag ju!

Orkade inte sitta vi datorn igår, förutom vid inlägget att jag blivit faster! :-) Jag var galet trött efter jobbet och spring på stan! Det gick i alla fall jätte bra att jobba, kul att vara tillbaka! Idag är jag ledig men imorgon jobbar jag 13 - 21.

Idag har vi storstädar-dag. Allt ska städas, förutom putsa fönsterna! Det är tråkigt, men skönt när det sen är gjort :-)

Bebis-lycka!

Gabriel har fått en kusin och jag har blivit faster ikväll till en liten TJEJ (precis som jag trodde hihi). Fick alldeles nyss  ett sms av storebror :-D Hon stannade i magen i 21 dagar extra och vägde 3320 gram och var 47 cm lång.

Å vad jag vill hälsa på dem nu! Men 120 mil är en bit..

All kärlek och lycka till Kent, Josefin och lilltjejen! ♥


Kors och tvärs

Gabriel har börjat vända sig hur som helst i sin säng på nätterna.

Nu imorse hittade jag honom såhär:



Det känns lite vemodigt att lämna honom, men jag mjukstartar ju med ett par timmar bara.. Fasar lite över de långa passen. Men han är ju hemma med världens bästa pappa :-)


Pirrigt!

Imorgon jobbar jag 7.30-12.30. Har inte jobbat på ganska exakt 11 månader så det känns lite pirrigt! Nya boende, nya rutiner.. :-) Men det ska nog gå bra! Har ju faktiskt längtat, men jag längtar inte efter att kliva upp så himla tidigt!

Efter jobbet ska jag möta upp mina pojkar och inhandla de sista tre julklapparna!

Godnatt!


Svar till Emelie

Jag svarar på en kommentar här nu.. :-)

Emelie om 4:e advent:
Alkohol går inte över i bröstmjölken :]

Utdrag från Livsmedelsverket:
Alkohol har inga positiva effekter för amningen. Enligt nuvarande forskning innebär det dock inga medicinska risker för barnet om du dricker måttliga mängder alkohol när du ammar, det vill säga 1-2 glas vin eller motsvarande 1-2 gånger i veckan. Den mängd alkohol som barnet kan få i sig med bröstmjölken är mycket liten.

Alkohol KAN gå över i bröstmjölken, men i väldigt SMÅ mängder. Men eftersom det inte finns någon garanti att det INTE går över tar JAG inte den risken :-)

Jäkla julgransbelysning!

Simon står och pillar med julgransbelysningen. Jag fattade verkligen inte hur jag skulle börja med den och tack och lov tog han över, tveksamt om det hade blivit någon julgran iår annars ;-) Det ser hittills rätt bra ut!


4:e advent

.. och jag har missat att handla tomtegröt! Typiskt.. Har inte ätit det något iår!

Imorse vaknade Gabriel första gången 6.55 och var jätte snorig och vrålhungrig. Så typiskt då jag drack vin igår och absolut inte tänker amma idag, annars brukar jag ju lägga honom till bröstet medan Simon gör iordning ersättning. Men efter koksaltdroppar, näsFridan och mat somnade han om igen till 9.00.

Senare idag kommer Malin och Johan hit. Det var evigheter sen vi sågs sist så det ska bli roligt!

Och ikväll ska vi klä GRANEN! Yey, jag har längtat! Fast vi har inte mycket pynt till granen, har ju aldrig haft julgran förut! Och den kommer vara helt i silver. Ville ha röda pumlor också, men det är ALLTID guldhängen och jag kan verkligen inte blanda guld och silver! Jag är manisk när det gäller den saken faktiskt! Det skär i ögonen! Har jag silversmycken kan jag t.ex inte ha ett par skor med nå guldatteraljer ;-)

Nu ska jag fixa lite frukost/lunch åt oss.

Mums!

Min Simon är bäst!


Wonderful!

Victoria och Simon har ganska nyligt åkt härifrån. Vi har haft en mysig eftermiddag och ätit go-kladdkaka! Jag har fått min hår färgat, men det är fortfarande blött så jag vet inte än hur det blev :-) Och söta dom kom med en julklapp till Gabriel, men den får han ju inte öppna förrän på julafton ;-)

Min Simon har varit i Luleå idag och hem kom han med ett fint mellanstort rött paket och på etiketten står det "Önska" hihi (f.d Duka). Han säger att det inte är till mig, men jag tror han luras!

Ikväll är det Simon som kockar. Han lagar baconlindad kyckling med ädelostsås och ris, min favoriträtt! Han är duktig min karl :-) ♥ Min favoriträtt, mitt favoritvin och mina favoritpojkar ikväll, kan det blir mycket bättre? NEJ!

Gröt- och purépaus

Vi har ju gett Gabriel smakisar sen i onsdags. Vi började med banangröt vilket gick jätte bra första dagen, han smaskade på och var jätte nöjd! I torsdags ville han inte ha någonting alls och igår ½ tesked. Tänkte att det kanske berodde på gröten så idag gjorde jag iordning lite morotspuré åt honom, men han sög in underläppen och vände sig bort. Så vår lille gosse kanske inte är riktigt redo för smakportioner ännu! Så nu tar vi en gröt- och purépaus, han klarar sig ju faktiskt än så länge bara på ersättning :-)

Titta vad som smugit sig hem till mig..



Ikväll ska jag unna mig ett glas eller två av mitt absoluta favorit-vin! Ammar ju inte längre varje dag så igår köpte jag en vinflaska. Jag kände mig nästan kriminell när jag stod i kön på systembolaget hihi. Blev ju gravid ungefär 2½ månad efter jag fyllt 20 så jag hann kanske vara på bolaget 2 - 3 gånger innan dess :-)

Åh så gott det ska bli!!


Inte riktigt än

Hann inte med allt idag då vi kom iväg väldigt sent till stan. Men det är ju inte julafton än tack och lov :-) Inte mycket kvar, bara några smågrejer.. Fikat med Britta var i alla fall supermysig och lilleman var på strålande humör! Men vad annars när man får träffa världens bästa Gudmor?

Imorgon kommer Vickan hit och umgås, och färga mitt hår :-D Det behövs verkligen! Fortsätter på chokladbrunt, jag känner mig bekväm i den färgen.

Nu ska jag stöka undan allt sträp som blivit efter julklappsinslagningen :-)



Råkade kapa Brittas huvud hihi, men tycker ändå bilden är så himla fin! Jag tror Brittas leende säger allt!
 Och lägg märke till dreggelfläckarna på byxorna ;-)


Inget paket ännu..

Inget paket idag heller :-( Så typsikt.. Men det enda är att pappa och Co får sin julklapp lite senare i år (idag var sista dagen att skicka paket till Åland för garanterad leverans före jul). Nåja, ingen större fara, men det känns lite trist ändå! Men förhoppningsvis kommer det på måndag och det finns en liten minimal chans att det hinner fram innan den 24:e.

Dagens

- Plocka undan lite här hemma
- Frukost/lunch
- Invänta posten (Paketet jag väntar på måste komma idag)
- Göra ärenden på stan, inhandla de sista julklapparna, posta paket
- Fika med Britta på stan
- Middagsmatlagning
- Fredagsmys

Idag fick jag lite sovmorgon av min kära sambo. Han klev upp med Gabriel 8.00 och jag fick sova till 9.30 :-) Ska iväg på stan senare idag. Skicka iväg lite julklappar, handla de sista julklapparna osv. Har gjort en lista över vilka affärer jag ska in på och vad jag ska köpa för att inte glömma något :-) För annars kommer jag hem med knappt hälften, så är det alltid! Så efter idag är alla julklappar färdigköpta, yey!


BVC och mormors palt!

Vi har varit hos min mormor och Kjell ikväll och ätit palt (mums!), därav den sena uppdateringen :-) Gabriel har varit lite ledsen hela kvällen, förmodligen eftersom han fick sitt 5-månaders vaccin idag.  Men ingen feber än i alla fall (peppar peppar!). Han ligger och sover i sin säng sen 10 minuter, helt slut!

Det gick som alltid bra på BVC idag! 5530 gram, 62 cm lång och ett huvudomfång på 40,3 cm. Vår stora kille! :-) Han hade planat av lite på vikter och det gjorde så ont i hjärtat. MEN, han äter bra och framför allt mår bra. Så vår BVC-sköterska tyckte inte att det var något konstigt! Men givetvis smyger sig den där känslan av otillräcklighet sig in, hade ju helst sett att han ökat mycket istället. Men som sagt, han mår bra och är ett lyckligt barn och då mår jag bra! :-)

Gabriel 5 månader

Idag blir vår lille 5 månader! Tiden går så fort, nästan för fort! Det gäller att förvalta tiden på bästa möjliga sätt :-) Gabriel har en härlig (stor-)personlighet i en liten kropp. Och sitt temperament har han ärvt från sin mor ;-) Aj aj, hihi. Lika envis! Jag är så glad och tacksam att jag får spendera alla mina dagar tillsammans med honom ♥

Gabriel 5 månader
- Använder storlek 62 på kläder och storlek 2 på libero-blöjorna
- Äter ersättning på flaska. Ammas endast en gång på natten ifall att han vaknar.
- Har lite smått börjat få smakportioner (banangröt hittills)
- Använder napp
- Sover sen en vecka tillbaka mellan 23 - 9. Någon enstaka gång vaknar han under natten, men det är ytterst sällan!
- Sover hela nätterna i sin säng (men vi fuskade lite när han var förkyld och han fick sova mellan oss)
- Somnar nästan alltid i sin säng, men ibland när han är övertrött erbjuder jag bröstet (funkar alltid!)
- Vill bara sova på höger sida
- Tar 3-4 napar på dagen, oftast mellan ½ - 1 timme men i vagnen är det inte ovanligt att han sover upp till 3 timmar.
- Har vänt sig från rygg till mage 1 gång (6 december)
- Sprattlar med armar och ben hela tiden!
- Gillar när det är mycket liv och rörelse runtomkring och älskar andra bebisar
- Tycker om när man läser för honom
- Älskar ALLT som låter!
- Tycker det är himla roligt med babygymet
- Pratar, pratar, pratar och pratar :-D
- Har det härligaste leendet och skrattet!
- Älskar att bada
- Tycker om att stå (ligga ner är inte alls roligt längre!)
- Älskar att åka i vagnen
- Stoppar allt i munnen, så söt när han suger på allt! :-)
- Dregglar MASSOR!
- Är ett litet busfrö ♥


BVC idag

Nu ska vi alldeles strax bege oss ut i kylan och promenera till BVC. Det är alltid lika spännande att se hur Gabriels vikt och längd ökat :-) Tycker han har blivit så himla tung de senaste veckorna. Kanske att han har spräckt 6-kilos gränsen? Det vore otroligt, men inte omöjligt! Idag blir också vår lilla solstråle 5 månader, stora killen! Det kommer ett "5 månaders-inlägg lite senare idag", har inte haft tid till det ännu :-)

På återseende!

Första smakisen

Idag har Gabriel fått sin första smakis som bestod av banangröt. Han tyckte det var riktigt smaskens och åt sammanlagt 3 teskedar :-)


Bortbjudna på middag

Kvällen har spenderats hos Gabriels mormor. Jag behövde få komma ut efter 2 dagar inne och hon var så söt och bjöd oss på middag, som jag förövrigt lagade. Det blev pasta sweetchili och kycklingfilé, mumsigt!

Imorgon ska jag till vårdcentralen och "operera" om min tå, lyckades inte första gången men förhoppningsvis blir det bättre nu. Det är inte särskilt roligt att ha ont i stortån HELA tiden, svårt att stödja på den osv.. Och sen spenderas nog resten av dagen i städandets tecken.

Nu ska jag göra mig iordning för sängen, skönt att komma isäng tidigt för en gångs skull :-)

Inte pigg

Godmorgon, godmorgon!

Idag är jag inte alls pigg, jäkla förkylning! Känner mig helt mör i kroppen och har huvudvärk.. Gabriel ligger och gymmar. Han har verkligen börjat uppskatta babygymet nu, tidigare låg han bara och tittade men nu viftar han hej vilt med både armar och ben. Hinner inte ens lägga ned honom så är han igång ;-) Men ljudet får vara av, annars blir jag tokig!

Hade tänkt städa lite idag. Vill ju göra en ordentlig storstädning innan jul så det är lika bra att börja med det nu då det ändå kommer ta ett par dagar, jag känner mig själv. Sen så är jag ganska bra på "jag ska bara..", Simon brukar kalla mig för Alfons ;-) Haha..

Svenska hjältar

Har tittat på Svenska hjältar-galan ikväll. Jag grät i princip hela programmet, vilka fantastiska och underbara människor det finns!

♥ ♥ ♥

Nu har vi hämtat bilderna på Gabriel. Mitt hjärta smälter när jag tittar på dem, hon har verkligen fångat hans personlighet i bilderna. UNDERBARA!

Jag kommer att lägga upp dem tids nog, men än så länge håller vi dem hemliga ;-)

Godmorgon måndag!

Jag har sovit jätte dåligt inatt, vaknat med ungefär 1 - 1,5 timmes mellanrum hela natten. Det är så jobbigt att vara täppt i näsan. Tack och lov är Gabriel på bättringsvägen, och vi hoppas det fortsätter så :-)

Idag måste jag till vårdcentralen med min tå, det blev ju inte i fredags då jag inte kunde ta med mig Gabriel. Men idag så kunde mormor komma :-) Känns lite konstigt att lämna honom ändå, han har ju antingen varit med mig eller Simon. Men jag VET att det inte är någon fara! Och sen så är det ju ändå en så kort stund.

Nu ska jag göra duscha och göra mig iordning..


Sjuk?

Jag är trött, snuvig och frusen.. Jag tror att min älskade son smittat mig med sin förkylning.. Jag har inte tid (eller lust) att vara sjuk nu.

Nu ska jag ta mig en kopp kaffe och sen är det nog sängen som gäller, känns som att jag snart somnar sittandes. Men jag är så förbaskat kaffesugen så inte riktigt än ;-)

Gabriels nya stol

Gabriel har fått en matstol av mormor och Björn! En "antilop" från IKEA. Självklart får han inte sitta i den mer än i ett par minuter åt gången då han inte orkar så mycket mer, men han tycker det är så roligt att få sitta med mamma och pappa :-)


Klarrrt!

Kom hem med det jag skulle handla från Storheden :-) Imorgon ska de sista julklapparna fixas! Skönt att äntligen ha det avklarat! Då är det bara inslagningarna kvar, men för sådant brukar jag avsätta en pysselkväll ett par dagar innan julafton :-)

Det blir inget pepparkaksbak ikväll. Det blev så sent nu och dessutom vad glasyren slut på ica. Kanske imorgon?

1-års

Idag har jag varit rökfri i 1 år, heja mig!


Lucia

Idag är det Lucia och jag missade luciatåget på tv imorse! Hade ställt klockan på 6.55 eftersom jag vet att vi i princip aldrig kliver upp före 8 men när alarmet började tjuta var det första jag tänkte "varför ringer klockan 6.55 en söndag?!", så jag stängde av det och somnade om! Nåja, det är 18.15 ikväll också, men jag tycker det är så mysigt att kliva upp på morgonen och se det :-)

Gabriels farmor har hunnit vara hit och hälsat på idag, mycket trevligt! Och snart ska jag iväg med mamma och Björn till storheden. Måste kolla efter julklappar eftersom det inte finns alls det jag ska ha i den här staden!

Och senare i e.m är det pepparkaksbak som gäller! :-D


Ensamt

Det är väldigt ensamt här hemma, men samtidigt så skönt! Och det är bra att Simon är ute och roar sig, det gör han ändå så sällan!

Lillprinsen somnade 20.30 ikväll och jag ska alldeles strax ta mig an disken som blev efter middagen och sen funderar jag på att göra en kladdkaka. Blev så himla sugen :-)

Nåja, nu ska jag sluta skjuta upp det tråkiga (läs: disken)..

Välkommen hem

Jag är verkligen inget stort fan av EMD, men den här låten är så himla fin! Gabriel tycker också om den, han blir lugn när han hör den. Min lilla sötpojk!


TRÖTT

Somnade inte förrän 5.00 imorse, jag avskyr grannar som inte kan visa någon respekt! Det var fest i porten brevid (!!) och när jag var i vardagsrummet och sovrummet hörde jag precis vad dom lyssnade på och pratade om. Irriterande!

Ikväll kommer jag och Gabriel vara ensamma hemma då Simon ska iväg på 30-års fest. Men tvättstuga och ett bad för Gabriel står i alla fall på schemat :-)


Nattsuddar

Oj oj vad klockan är mycket! Men jag gjorde felet att ta en powernap tidigare ikväll så därför är jag inte särskilt trött nu, men lite. Så jag ska strax lägga mig.

Vi har haft trevligt sällskap av Victoria ikväll. Hon tog med sig en massa gotta. Godis, chips, dip och julmust. Jag stod för kladdkaka :-) Så vi har varit väldigt onyttiga ikväll!

Erik vann idol precis som jag hoppades på. Tycker faktiskt vinnarlåten i år är rätt bra. Visserligen en ballad som alla andra år, men iår var det mycket mycket mer känlsa i den och det fanns till och med inslag av Rn´B. Om man lyssnar riktigt noga :-) Men jag tyckte Erik gjorde den suveränt, fasikens vad bra han var! Men vad var det med hans flickvän egentligen? Tyckte mest hon bara stod där och skämde ut sig när han vunnit ;-)

Nä ni.. Nu måste jag faktiskt sova så jag orkar underhålla lilleman imorgonbitti :-)
Godnatt!


Julskiva?

Någon som har ett tips om en bra julskiva? Eller några julsånger så att jag kan göra en spelningslista på spotify?  Min absoluta favorit julsång är Triad - Tänd ett ljus.

Vilken är din?


Härligt!

Promenaden idag var så härlig! Den blev dock lite kortare än jag tänkt, ville vara hemma till lunchtid för ligist-ungarna på högstadieskolan här brevid. Igår så höll jag nämligen på att få ett psykbryt. Igår roade de sig med att kasta (!!) snöbollar på våra fönster. De verkligen matade snöbollar och tillslut tappade jag omdömmet och klev ut på balkongen och skrek åt dem. Ångrade mig direkt (inte för att de inte förtjänade det) men för att respons triggar ju oftast dem bara mer. Vad är det med ungar idag egentligen?! Jag blir så jäkla förbannat för om man är 13-15 år ska man väl ändå kunna bete sig? Nåja, förhoppningsvis har dom glömt vilka fönster eller så bryr de sig helt enkelt inte mer ;-)

Nu ska Gabriel få käk sen duschen för min del. Hade behövt till vårdcentralen för min tå, men ska jag ta med mig Gabriel dit? Jag kan ju inte släpa in vagnen, och det blir ju knasigt om jag bara tar honom i famnen för vars ska han då vara när jag blir undersökt? Vet inte om dom måste "operera" igen.. Får försöka klura ut någonting!


Godmorgon fredag!

Inatt har vi sovit som prinsar och prinsessa! ;-) Gabriel har sovit mellan 23.30 - 08.30, utan några mål mat. Men det beror nog på att han vanligtvis sover 11,5 - 12 timmar per natt och inatt endast 9. Jag ska snart äta lite frukost och sen ska jag och lillprinsen bege oss ut på promenad! Idag är det faktiskt minusgrader, jag hoppas att snön snart kommer tillbaka. Vill inte ha en grön jul!

Nu har mina ägg kokat färdigt och perkulatorn är nog klar :-)
Ha en bra fredag!


En sen kväll

Ikväll fick Gabriel vara med oss. Eftersom han somnade i vagnen påväg hem och sov i 25 minuter var han inte alls trött när det väl var dax att sova, men det hade vi räknat med. Så han fick lite kvalitetstid med sin gudmor, med en massa pussar och gos! Men strax efter 23 blev han väldigt trött och då la Simon honom i sängen och där somnade han efter ungefär 10 minuter. Vi har pallat upp spjälsängen med böcker så att han förhoppningsvis får det lite lättare med andningen. Ringde BVC imorse och där rekomenderade de bara frisk luft utöver "metoderna" vi redan kör på. Imorgon ska vi försöka ta oss upp lite tidigare och ta en härlig promenad medans det fortfarande är ljust ute :-)

Nu är det dax för mig att sova också. Godnatt!

Färdig planerat

Nu är vi så gott som färdiga med julplaneringen om vem som ska göra vad!  Jag ska bland annat baka en kola och pecannötspaj från Leila Lindholms "A piece of cake" :-) Den ser himla smarrig ut och jag tror den kommer passa bra som efterrätt på jul!

Det är en jätteintressant dokumentär på tv3 nu.

"Barnet som fastnade i tiden"
Brittisk dokumentär från 2009. 16 år gamla Brooke Greenberg ser både ut som, och har en mental förmåga motsvarande den hos en sex månaders baby. Sedan hon var spädbarn har Brooke, trots tillväxthormoner, inte vuxit en centimeter. Läkarna förbryllas över denna medicinska gåta, och forskare tror att Brooke kan hjälpa till att lösa åldrandets gåta.
   

Gabriels nya leksak

Gabriel har ju fått en jättesöt skallra av Victoria! Idag har han suttit länge och studerat denna leksak! Det är ju så roligt när det låter om den :-)

 


Dålig dag..

Det är verkligen ingen bra dag idag, jag längtar efter Simon. Han får mig alltid att må mycket bättre när jag känner mig lite nere.. Lilleman somnade precis i babysittern, så jag ska passa på att diska undan.. Vet inte om jag ids gå in till stan, kanske gör det imorgon. Tycker det är så förbaskat tråkigt att vara ute när det är så mörkt, det är ju i princip svart ute nu så.. Avskyr detta mörker och det har inte ens börjat i prinicp. Januari är värst, då är det ju aldrig ljust!

Klant!

Jag är så jävla klantig!!!! Faaaan!!!! Jag hoppas det går att lösa ändå.. SUCK!


Dagens

  • Frukost/lunch
  • In till stan och kolla efter lite julklappar
  • Middag och jul-planering hos Gabriels farmor
  • Criminal minds med gudmor Britta

Idag tog vi sovmorgon till 10.10 efter ännu en jobbig natt. Gabriels förkylning har blivit värre och jag tycker så synd om honom när han är ledsen..

Lite senare idag ska vi ut på stan och kolla efter julklappar. Ska bara kolla om det finns inne, hoppas hoppas! Sist så var det slut.. Vi ska också till farmor och för lite jul-planering. I år ska vi faktiskt fira jul hemma hos oss - Gabriels första jul, min och Simons andra och vår första jul som familj. Vi kommer vara Gabriels farmor, farfar, mormor och Björn, Simons moster och vi tre! Det kommer bli supermysigt :-) Sen åker vi till min mormor och Kjell på kvällen och önskar dem en god jul!

Nu ska jag laga mig något att äta så ska vi göra oss iordning sen..


Jobbig natt

Det har varit en tröttsam natt hos fam. Lindholm/Björk. Vaknade 03.20 av attt jag hör att Gabriel kippar efter luft, har nog aldrig i mitt liv känt sån panik. Simon var snabbt upp och tog upp honom och vi inser att han "bara" är täppt i näsan, men ordentligt täppt. Han hade det så kämpigt med att andas in genom näsan. Och koksaltdropparna är ju inte populära direkt. Det är ju inte lätt att äta för en liten när näsan är täppt, men lite ersättning fick han i sig. Vi somnade allihopa tillslut men jag sov verkligen inte bra efter det, vaknade flera gånger och tittade till honom. Sen vaknade han 6.30 och var lite ledsen, men jag behövde bara stryka honom lite över pannan så somnade han om och så sov vi till 9.30.

Hade ju tänkt ta en promenad idag på f.m men vädret idag är så grått och trist, kanske att det blir en promenad lite senare.

Victoria skulle i alla fall komma hit senare under e.m och umgås :-)

Can´t wait

"Desperate Housewifes är tillbaka i vår".. I VÅR?! Det är ju hur länge som helst tills dess! Gah, inte kan man avsluta en säsong sådär.

Rolig post!

När vi kom hem från vår promenad idag hade posten kommit och där låg ett litet paket från fuijidirekt med julkorten :-D De blev så fina, han är så söt vår son hihi! ;-) Gick ju så himla fort, trodde inte de skulle komma förän i slutet av veckan, och billigt var det också. Kommer absolut fortsätta framkalla därifrån. Tänkte göra en mega beställning efter jul och nyår. Har fortfarande inte framkallat några bilder sen Gabriel föddes, så vi har en helt del! Har gjort en mapp med mina favoriter :-)

Det var super trevligt hos Vickan idag. Fikade hennes fudgecake (love it), den är så god! Lagomt chokladig sådär ;-)

Ikväll har vi haft besök av Sandra, Mjusse och barnen Alva och Mårten. Mårten och Gabriel grät vartannat, när Mårten slutade skrika började Gabriel och vise versa ;-)

Nu ska jag se klart desperate housewifes sen sussa!


Godmorgon godmorgon!

Vaknade Gabriels ljuva stämma 08.20 idag :-) Hihi. Han låg och "pratade" och var så nöjd och när jag slog upp ögonen möttes jag av världens finaste leende.

Klockan 10 ska vi möta upp Britta och Victoria på en promenad och efter går jag hem och äter lunch och sen ska jag och Simon träffas på försäkringskassan. Måste kolla upp hur jag ska söka föräldrapenning när jag kommer jobba några dagar och så ska ju Simon lämna lite papper och söka fp för de dagar jag kommer jobba, då får han vara pappaledig :-) Vanligtvis gör jag allt på internet, men hittade inte något om det här så.

Efter försäkringskassan ska jag och Gabriel gå till Victoria och fika lite :-)

Nu - frukost!

Massage

Massagen var så skön! Fick massage från ansiktet till fötterna, det var helt underbart! Jag behövde det verkligen. Och vi fick oss en hel del skratt under tiden, hon är som söt min mamma :-)

Nu sitter jag nermyst i soffan med en kopp "julknäcks"-te, det är så gott och passar ju att dricka nu :-) Jag är egentligen ingen te-drickare, men just under vintern vill jag ha mycket te!

-

Det har varit en lugn dag hittills. Känner mig inte alls på humör, känner mig rastlös.. Igår ställde jag oss i bostadskö i Umeå. Är så fruktansvärt less på tillvaron just nu, missförstå mig rätt, men Boden har verkligen inget mer att erbjuda oss. Och största delen av min släkt bor i andra städer, vänner flyttar och de som bor kvar ser man nästan aldrig röken av numera.. Men jag vet inte..

Ikväll kommer mamma hit och masserar mig. Lite lyxigt är det att ha en mamma som blir massör genom sin utbildning ;-) Ska bli otroligt skönt för min stressade kropp!


Mammas prins


Redo för kalas

Nu ska vi snart kila iväg till Victoria och Simon. Gabriel är redo för kalas, och minimosterna på bodyn kalasar ju också ;-)


Mys hos mormor

Efter vi varit i stan promenerade vi till mormor och Björn där vi spenderat eftermiddagen. Det var trevligt och jag tror mormor blev nöjd över att få gosa lite med Gabriel :-) Det var superhärligt att promenera, det snöade och var 2 minusgrader. Gabriel grät största delen av promenaden hem, men det var bara tröttheten som slog till!
Började tänka på de första barnvagspromenaderna och hur halvt panikslagen jag då var såfort han började gny eller gråta i vagnen, haha. Jag fick alltid för mig att folk skulle tycka jag var en hemsk och dålig mamma för att han grät! Nu i efterhand är det ju lite fjantigt, men så var det faktiskt! ;-)

Lördag

Gabriel somnade  21.30 igår och inte ett ljud från honom förrän 6.20 imorse :-) Vi kan ju hoppas att det är ersättningen samt mängden han åt igårkväll som gjorde honom sömnig, han äter i vanliga fall 90 - 130 ml/mål men kvällsmålet igår åt han 165 ml och 2:an är ju mer mättande så han kanske hamnade i matkoma? ;-) Men det går inte att avgöra efter en natt, så vi provar samma ikväll!

Om ungefär en timme ska jag och Gabriel promenera in till stan. Tänkte kolla efter någon liten present åt Victoria som vi ska och gratta imorgon :-) Simon ska iväg och spela poker idag så det är bara jag och Gabriel hemma hela eftermiddagen!

Nu ska vi göra oss iordning.
Ha en bra dag!


Tävla om en Macbook



 Supertävling hos Queen L om en Macbook!


Måla om svarta möbler?

I vårat vardagsrum har vi svarta möbler, allt förutom vårat vardagsrumsbord som är i ek. Det är omöjligt att hitta ett vardagsrumsbord i svart, i alla fall till ett bra pris. Ikea har i princip bara svartbrun och det är ganska stor skillnad, en skillnad jag inte vill ska synas hos oss! Men svart är också ganska opraktiskt, damm och smuts syns direkt och det blir ganska dystert. Jag vill ha vita möbler, det är både stilrent och snyggt och ikea har mycket billigt i vitt. Problemet bara är att vi har en jättefin tvbänk i svart. Vi köpte den i mars när vi precis flyttat hit och jag älskar den verkligen. Funderar på att måla om den, men kan man måla om svarta möbler vita? Kan, kan man säkert. Men blir det snyggt? Tar det en evighet? Finns det måleriföretag som målar möbler? För jag tvivlar på att jag skulle kunna göra det själv.. Jag är ingen hemmafixare även fast jag gärna vill tro det ibland! För jag vill verkligen inte sälja den, för den är både snygg och praktiskt!

Tips någon?


Idol

Ja, då kan vi se idol finalen nästa vecka. Både jag och Simon sa att om inte Erik går vidare så gör vi annat nästa fredag. Men så blev icke fallet! Hoppades egentligen på Erik och Tove, men nu vet jag ju i alla fall till 100% vem jag håller på nästa fredag. Fast redan när Erik sjöng "18 and life" på audition sa jag att han kommer stå i final! Fast Calle är också ruskigt bra, men inte i Eriks klass (enligt mig då).

Seeegt!

Det har inte gått många knop här hemma idag. Min arm känns ungefär som att bara den väger 45 kg, inte alls skönt! Jag och Gabriel har bara gosat och myst hela dagen! Jag har ju visserligen inte varit vaken i så många timmar :-P Har också hunnit vara iväg till coop och handla.

Till middag ikväll ska jag laga Chicken thai wok, så gott! Sen blir det nog bara mys till idol. Har köpt julmust idag :-D GOTT! Har sån lust att hitta på något ikväll, hälsa på någon? Men jag vet inte. Samtidigt vill jag inte göra ett piss. Nåja..

Har föressten köpt baby semp 2 (ersättning) nu, den är ju från 4 månader så vi ska testa den! Tänkte börja med varannan flaska 1 och varannan 2 för att se hur Gabriels mage reagerar! Ersättning kan verkligen skapa krångliga magar för dom små. Ska även prova med att han får 2:an som sista mål innan han somnar för kvällen ifall att han börjar sova bättre om nätterna. Inte nu för att vi kan klaga alls på hans sovvanor (!!) men han sover ju väldigt oroligt där innan 00 och vill se om det kanske beror på att han inte är riktigt mätt.

Helt slut!

Idag har jag sovit till 11.30, Gabriel och Simon klev upp redan 8.00 men jag var så trött då så jag sov vidare. Är nog vaccinet som gjort mig galet trött. Hade fått lite ont i armen igår när jag skulle gå och lägga mig. Men inatt 05.30 när Gabriel ville ha mat så kunde jag knappt röra den och jag kunde definitivt inte amma. Så Simon fick ge honom ersättning. Har fortfarande ganska ont faktiskt..

Nu ska Gabriel mat så ska vi hoppa ur våra pyjamaser sen ;-)


Lilleman sover

Gabriel somnade i min famn ikväll, klockan 19.50. Hoppas, hoppas att det är för natten! Annars blir det nog en väldigt sen kväll ikväll.. Tyckte det var så skönt när vi fått lite rutin. Blev alldeles för sent borta igår, inge mera sånt nu!

Vaccinerad

Yes, nu är även jag vaccinerad mot svininfluensan! Känns bra att äntligen gjort det, har ju varit inne på att vaccinera mig hela tiden. Var ingen kö alls och vi (läs: jag och mamma) blev uppropade direkt vi klev in genom dörren. Hoppas bara på att jag inte får någon jobbig biverkning nu.

Ikväll är det ingen vanlig torsdag. För ikväll är det bara jag och Simon som ser Criminal minds här hemma. Britta är ju i Sthlm och roar sig :-) Backstreet boys och allt på lördag, liiite avis är jag faktiskt. Vi har lyssnat mycket påBSB tillsammans!

Har skickat iväg en beställning på julkorten nu också! Simon gillade samma kort som jag, phu! :-D

Julkortsfoto

Idag klev Gabriel och Simon upp kl 8.00 och jag fick sova vidare till 8.50 :-) Jag och Gabriel har sjungit och busat på, han älskar verkligen imse vimse spindel! Det är så mysigt!

Har också fotat Gabriel till julkorten, börjar bli väldigt bråttom med att skicka in det så att det hinns innan jul. Och det var verkligen inte det lättaste. Han tyckte inte alls det var roligt att ligga still och figurerna på bodyn var mycket roligare att titta på :-) Han hade på sig sin nya julbody han fick av gudmor. Fick tillslut en bild som jag blev nöjd med, men Simon ska få titta igenom dem när han slutat jobbet också. Det är så roligt med personliga julkort :-)

Nu ska Gabriel få en flaska ersättning sen ska jag städa lite här hemma. Finns alltid något att göra!


Trötter

Jag är trött, så trött.. Jag har nog inte varit såhär trött sen veckan då Gabriel föddes! Ska gå och lägga mig efter jag skrivit klart det här inlägget.

Gabriel ligger i sin säng och tittat på "blomman" som hänger i spjälskyddet. Han har legat så i 40 minuter nu, och tyst är han :-) Men jag skulle tro att han snart vill ha lite mat!

Kvällen har vi spenderat hos Cilla, Kenya och Liam. Oj så stor han har blivit Liam, 11 månader. Han gick runt där och var så sockersöt :-) Tiden går verkligen galet fort, det gäller att ta vara på varje sekund! Gabriel somnade när jag klädde på honom overallen och sov hela promenaden hem och därför blev natten lite förskjuten! Förhoppningsvis är det inget som påverkar och att det imorgon är som vanligt igen :-)

Nu "ropar" han på mig så nu är det matdax :-)


Underbara!

Bilderna blev helt underbara, så himla fina! Vi valde ganska snabbt ut tre bilder som vi föll lite extra för och nästa vecka kan vi hämta ut dem :-)

 Gick in till Lindex när vi var färdiga hos Dyveke och som tur var fanns leggingsen i rätt färg och storlek, ett par svarta jeansleggings. De var supermjuka, det känns som att ha på sig mjukisbyxor och putmagen som är kvar efter graviditeten håller sin innanför byxlinningen ;-) Och endast 199:-, som hittat!

Nu ska Simon ge Gabriel lite mat medans jag kokar ihop en lunch åt oss två :-)

Dagens

  • Fotograf Dyveke och välja ut Gabriels foton
  • Lunch
  • Lindex och kolla efter ett par jeansleggings jag suktar efter
  • Dammsuga (eftersom jag inte gjorde det igår)
  • Middagsmatlagning

Det är våra planer för dagen i korthet! Kvällens planer blev inställda, så vi får väl se om vi hittar på något annat eller om vi bara myser hemma. Idag gjorde Gabriel och jag morgon redan 6.55. Inte ofta Gabriel vaknar så tidigt, men vi har verkligen fått in en bra sovrutin för honom nu. Jag hoppas det fortsätter så!



 Gabriel imorse vid frukostbordet


Finbesök

Ikväll har vi haft Emma och Victoria på besök. Gabriel tyckte att Emma var jätte rolig och skrattade åt alla hennes miner och läten :-) Trots att han inte sett henne på ett par månader var det inga problem att vara i hennes famn, jag hoppas så det håller i sig! Men de brukar ju bli lite mer reserverade från en viss ålder, minns dock inte vilken? Nåja.. Bakade mer dumlekakor eftersom det inte var allt för många kvar från söndagens bak och så nu har vi i frysen tills vi får besök nästa gång!

Imorgon ska vi till Dyveke och välja ut vilka bilder vi ska köpa! Är nervös att inga bilder ska ha blivit bra, men tror nog mer på det Simon säger att vi nog kommer ha svårt att välja ut bilder eftersom alla kommer vara fina ;-) Längtar himla mycket efter att få se hur dom blev!

Kärlek

Är precis hemkommen från vc. Har fått en kort penicillinkur och förhoppningsvis ska det blir bättre nu! När jag klev in genom dörren möttes jag direkt av världens finaste syn! Gabriel och Simon satt i soffan och sjöng pch lyssnade till "Barnkammar boken"! Det var nästan så att jag började gråta, haha ja, jag har blivit så blödig sen jag blev mamma. Men jag är så otroligt tacksam över min underbara lilla familj. Mina fina pojkar, jag älskar dom så!

Inte pigg

Vaknade upp imorse och kände mig inte alls pigg. Tog tempen men ingen feber, skönt det i alla fall.. Vi som hade planer med Frida och Alvin, men vill ju inte smitta dom ifall att det skulle vara något. Aja, det kommer ju fler dagar. Simon och Gabriel är ute på en promenad och det känns så konstigt att vara själv i lägenheten.. Ska snart gå in i duschen och sen traska till vårdcentralen. Hade gärna inte gjort det idag, men måste det så att inte inflammationen i tån blir värre.. Sen ska jag dammsuga och lite sånt. Det blir en lugn dag med andra ord.

RSS 2.0