Vikt- och längdkurva

Har ju tidigare använt barntotal.se´s vikt- och längdkurvor för att visa Gabriels utveckling. Men nu har jag hittat kurvor som är mycket mer likt de som de använder på bvc och såhär ser Gabriels kurvor vid 10 månaders ålder ut:






Morsdag!

Jag har haft en alldeles underbar Morsdag. Väcktes 8.30 imorse av en busig liten kille som levde rövare i vår säng ;-) S tog några mindre smickrande kort på mig som jag helst hade raderat, haha! Jag är ingen vacker syn på morgonen alltså! Vi klev upp och då stod frukosten framdukat på bordet och det luktade nykokt kaffe i köket. Jag fick 2 paket och ett fint kort. Paketen innehöll ett tårt-/kakfat i glas och ett presentkort på Bobutiken! Jag blev så himla glad, mina pojkar är bäst! Ska köpa mig något riktigt fint för presentkortet. Bobutiken är en presentbutik som jag oftast bara går in i och önskar att man hade en fetare plånbok så det känns roligt att köpa något där! Tror faktiskt att jag ska köpa de sista 2 färgerna ur Hanna/Rörstrand mugg-serien. Samlar nämligen på dessa. Har hittills 5 olika färger, och 2 av varje färg!


Efter lunch kom mamma och Björn hit och fikade. Gabriel sov när de kom och vaknade precis innan de skulle åka. Då fick han gosa i mormors famn en stund och ville absolut inte därifrån hihi. Det värmer i hjärtat att se hur mycket han älskar sin mormor, jag hoppas och tror att de kommer få en väldigt fin relation när Gabriel blir lite äldre! Sen mot kvällen kom Mari och flickorna förbi en stund och jag och Simon fick njuta av en god middag tillsammans!

Gabriel somnade först 22 ikväll, så då hoppas jag faktiskt på en liten sovmorgon imorgon. Men han ska väl som vanligt upp runt 5-snåret :-)

Toys

Ikväll har jag varit ner till förrådet och hämtat upp några av de många kartonger leksaker som Gabriel fått låna av mina kusiner Fanny och Ellen. Och man kan ju då inte påstå att de där barnen har varit utan leksaker :-D Vi tackar så mycket för att vi har fått låna, Gabriel kommer nog bli helt lyrisk när han vaknar imorgon och det är en massa nya leksaker som låter och är roliga! Måste bara fixa lite batterier till endel grejer. Det är tur att det mesta har en off knapp :-D


Skiftar

Dagen har varit så himla fin och underbar.. Tills nu då jag känner att allting är skit. Ingen motion och alldeles för mycket sötsaker gör också bara mitt humör sämre!


Examens-dag!

Idag har min älskade mamma tagit examen från hälsovägledarprogrammet på ltu! Jag är så stolt över henne! Blev så sugen på att själv börja plugga, men jag saknar ju fortfarande matte b eftersom jag inte fullföljde den kursen förra året. Matte är verkligen inte min grej och så var det ju i slutet på terminen som alla extra kontroller under graviditeten började och fostervattensprovet gjordes några dagar innan det nationella provet och då mådde jag alldeles för dåligt för att orka tänka på skolan.

Efter examen åkte vi hem och gav lilleman middag och sen åkte vi tillsammans med mamma och Björn till ming och käkade. Och Björn var så snäll och bjöd oss på maten! Sen så handlade vi ingredienser till det jag ska baka ikväll och tårtan imorgon. Tänk imorgon firar vi  min första morsdag! Förra morsdagen (31/5) låg jag inskriven på bb och det var då allt uppdagades med lillen i magen. Tiden går så fort!

Nu ska jag ställa mig och baka kladdkakemuffins med glasskräm, ett recept jag aldrig provat och som jag har hittat på min vän Kristinas blogg!

100528

Gabriel blev så lycklig idag när min mamma kom hit! Vi drack kaffe och sen begav vi oss ut. Nya leksaksaffären var inte mycket att hurra över, tyvärr. Vi åkte även till Colorama där mamma kollade på badrumsinredning och jag kikade på tapeter inför tapetseringen. Har ju inte fått något besked om när det blir ännu, men man kan ju alltid kika. Vet inte om vi ska välja en enkel vit eller en vit med lite mönster, svårt det där!

När Simon slutade klockan 14 begav vi oss ut på stan. Handlade middagsmat på Coop och en blomlåda! Nu är det bara blommor som behövs. Men de har ju öppnat den där lilla blomförsäljningen utanför kioskpiraten så jag tänkte kika där på måndag! Det kommer bli så mysigt på ballis :-D


Gabriel ställer sig upp

I förrgår började Gabriel ställa sig upp! Tidigare har det hänt någon enstaka gång men nu ställer han sig upp mot allt. Roligt tycker han för nu når han ju längre och kan pilla på allt :-) Problemet är ju bara att han inte vet hur kan ska sätta sig på rumpan igen!


Orolig natt

Inatt har Gabriel sovit oroligt och vaknat 3 gånger så han fick sova med mig i sängen! S hade slocknat på soffan. Det är så mysigt att samsova. Låg bara och strök honom över huvudet och beundrade det lilla underverket! Jag är så lyckligt lottad som har honom! Lite jobbigt bara att ha honom i sängen när man måste bygga upp den som en borg för att han inte ska krypa och råka ramla ner.

Nu ska jag hoppa in i duschen och sen kommer Gabriels mormor och hämtar upp oss så ska vi åka och kika in nya leksaksaffären som öppnat och sen ut på en prommis :-)


Besviken

Godkväll!

Idag kom Gabriels födelsedags present, och jag blev så besviken.. Men det blir nog bra tillslut..

Var ju i luleå idag och träffade Mari. Köpte en klänning på Gina för ynka 49:- (!!) och två ramar som dock var för små till bilderna! Gaah, det är ju helt ömöjligt att hitta ramar till bilderna vi tog på Gabriel i november. Känns så trist att de inte är uppe på väggarna ännu. De är i storlek 24x30 cm och trots att det är ett standard mått finns det inga ramar. Köpte en i den storleken idag men då hade jag varit tvungen klippa i bilderna och jag är inte så pepp på att klippa foton som kostade 495:- styck, därför vill jag ha en större ram med passepartout på 24x30 dels för att inte behöva röra bilden och så tycker jag att motivet framhävs mycket bättre med passepartout. Får åka tillbaka till Gallerix någon dag och be dom skära ut passepartouts. Det plus ram skulle bli drygt 220:-/ramen. Dyrt, men vill ju ha upp dessa underbara foton på världens finaste kille! Hittade typ världens finaste fototräd också som hade varit sååå fint i vårat vardagsrum. Måste ringa dit imorgon och fråga om det var deras eller EM´s. Den stod nämligen i en monter där det var prylar från EM. Det är ju faktiskt mors dag på söndag, och jag tycker jag är en mor som är värd något fint ;-)

Nattbus

Härlig att vakna till solen som skiner utanför sovrumsfönstret igen! Mindre härligt att behöva stressa upp Simon som var påväg att försova sig.

Inatt 00 vaknade Gabriel och trodde att det var morgon, han var på riktigt bushumör och pigg! Vi kämpade med att försöka få honom att somna om, men han var inte alls sugen på det. Efter ca 1 timme fick vi honom äntligen att varva ner men då var han så övertrött så han bara gnällde och kunde inte alls komma till ro. 01.40 fick Simon honom tillslut att somna. Jag vet inte vad Simon gör, men Gabriel har alltid lättare att somna med/hos honom.. Trötta är vi i alla fall, alla utom Gabriel. Men det är som vanligt ;-) Det är tur han är så förbaskat söt och glad på morgonen så man själv får sig ett leende ;-)

Stegräknare

Ikväll var jag ut på en prommis med min nya stegräknare. Gick min vanliga rutt och det slutade på 8000 steg/5 km. Känns bra både i kropp och hjärna! Hoppas på att hinna gå ner ytterligare 8 kilo innan bröllopet i sommar, men det är ju 8 veckor kvar så det ska inte vara helt omöjligt :-) Jag får kämpa på!

Imorgon ska jag och Gabriel åka till grannstaden och träffa min moster Mari! Och förhoppningsvis en lunch på Baan Thai. Älskar deras lunchbuffé! Tänkte kolla efter någon klänning att ha till bröllopet på Gina. Malin hade en superfin klänning på Stinas dop så jag hoppas att den finns kvar. Det där med kläder på bröllop är ju hur svårt som helst.. Men något fint ska jag väl hinna hitta på 8 veckor :-P

Nu ska jag strax krypa ner under täcket så jag är pigg och alert imorgon. Vi får väl se när Gabriel bestämmer sig för att det är dax att vakna :-)


Regn, regn, regn..

Blev "tvungen" ställa in med Victoria. Regnet fullkomligt öser ner och både jag och vagnen (trots regnskydd) var dyngsura i princip direkt vi klev utanför porten.. Känns skittrist då jag verkligen såg framemot att träffa tjejerna! Men men, that´s life när man är inte har körkort. Nästa år ska jag ta det där förbaskade körkortet! Ärligt talat så har jag inte velat ha körkort, men det känns som att det börjar bli ett måste. Eller det är redan ett måste!

Jäkla skitdag..

100526

Godmorgon!

Här startade dagen 5 imorse. Gabriel har vaknat tidigare än vanligt de två senaste dagarna. Igår slog han upp sina stora blå redan 4.30. Sitter just nu med honom i min famn, jag kollar bloggar och han äter mariekex. Han älskar verkligen mariekex, det är hans godis det :-)

Nu på förmiddagen ska vi bara påta på här hemma och efter lunch ska vi möta upp Victoria och Ebba på stan! Tänkte kika in den nya butiken som öppnade förra veckan! Tydligen en blandning mellan Tiimari och Gallerix så det är nog en affär för mig det :-D

Nu ska jag sätta igång här hemma så det blir färdigt någongång!

Ha en bra dag allesammans!

Ledig imorgon

Blev precis avbokad jobbet imorgonkväll, har ju dock fortfarande rätt till mina 5 timmar. Men får se om jag tackar ja till resurs. Beror lite på var och när det blir! Behöver verkligen pengarna då det är så himla mycket som händer i juli månad.. Boden alive, bröllop, födelsedagar och Gabriels födelsedag framförallt!

Imorgon kommer förhoppningsvis Gabriels födelsedagspresent som jag har beställt! Har inte bestämt ännu om jag kommer visa den nu eller om jag väntar tills den är på plats :-) Hoppas bara den är lika fin som på bilden! Det blev precis det jag ville ha så jag är än så länge supernöjd!

Sitter just nu på ikeas hemsida och kollar vad som ska inhandlas på den kommande ikea-trippen :-)

100525

Är riktigt trött i hela kroppen idag, känner mig ungefär lika pigg som en 85-åring! Håller på i tvättstugan och det känns som att den är flera mil bort, men huset brevid är nog långt! Har inte alls lust att gå ut på någon promenad ikväll, men jag måste. Man blir fort lat och jag ska verkligen inte ligga på latsidan :-) 45 minuter ikväll ska jag orka med, sen får det bli en tidig kväll. Imorgon börjar jag inte jobba förrän 16 så då har vi en hel del som ska hinnas med under dagen!


Testpilot Canon EOS 550D‏

Jag och Simon är med och "tävlar" om att bli uttagna som tespiloter att prova på Canons nya systemkamera Canon EOS 550D‏ under en månad.

Information om hur du anmäler dig som testpilot hittar du HÄR!

Magkatarren is back!

Åkte på jobb ikväll, och även imorgon och onsdag. Inte mig emot! :-) Mår bara så förbaskat dåligt eftersom det verkar som att jag fått tillbaka min magkatarr :-( Under gymnasiet hade jag jätte ofta magkatarr på grund av dålig kost, snus, cigg, alkohol och stress.. Blir att införskaffa novaluzid imorgon efter jobbet.. Dumma kropp! Har haft mycket att tänka på den senaste tiden så det är kanske det som har utlöst det..?

Barnförvaring

Blev så glad nyss när jag gick in på IKEAS hemsida och såg att dom äntligen fått in det nya förvaringssystemet Stuva på hemsidan, men fy så besviken jag blev. Jättedyra och så hittade jag inget som passade Gabriel riktigt! Denna gillar jag, men 3500:- liksom? Det är jag inte villig att lägga för lite förvaring! Får bli min ursprungs idé istället! Det kommer bli galet snyggt och praktiskt det med så :-) Åh vad jag längtar tills jag får pyssla i hans rum!



 Bild: IKEA


Vill ha!



Jag vill ha en Moccamaster! Någongång i framtiden kanske :-)


Måndag & 2 kilo lättare!

Minus 2 kg stod vågen på den här gången :-) Känns riktigt, riktigt bra faktiskt! Blir så motiverad till att fortsätta!

Idag är vädret supertrist så vi har en innedag med städning på schemat. Ska ta mig ner till förrådet och ta upp lite mer leksaker till lilleman också :-)

Nu har han precis vaknat från sin förmiddagsnap så nu ska vi mysa en liten stund :-)

En konversation hemma hos oss om en antirynk-kräms reklam

Som Simon hörde den:
S: Första gången jag såg den här reklamen var det 3 p´n i stopp.
J: 3 P´N I STOPP?!?
S: Ja, 3 p´n i stopp

Som jag hörde den:
S:
Första gången jag såg den här reklamen var det penisdopp.
J: PENISDOPP?!?
S: Ja, penisdopp

Hahahah, tror ni vi garvade något när vi kom fram till att vi hörde två helt olika saker? :-) Detta var det bästa på länge!


Besök

Ikväll har vi haft lite spontan-besök av Linn och Ellen. Mycket, mycket trevligt! Vi har surrat, skrattat och skvallrat :-)

Imorgon är det dax för Stinas dop! Ska till Johanna innan och så ska hon sminka mig så jag blir lite snygg :-) Provade mina älskade vita vagabondskor idag men de passar ännu inte och lär nog inte göra det heller :-/ Är fortfarande svullen och sväller om fötterna efter graviditeten så de har helt enkelt blivit för små. Älskar verkligen dessa skor så det känns inge vidare. Får bli mina svarta ballerina istället, men jag ville ha vita skor!


Bästa!

Min Simon är verkligen bäst, på en massa sätt. Men alla som känner oss och umgås med oss vet redan att han är helt underbar. Men just nu är han lite extra älskvärd. Bestämde mig för att skippa vinet ikväll då jag hade lite stressigt på stan, åkte ut till min mormor och sen när jag kom hem hade han varit och handlat mitt favoritvin :-) Tyvärr är det ingen sommarvärme ute idag så det får bli ett vinglas i soffan istället!


Lördagsmorgon

Här startade dagen kl 6.10. Gabriel fick komma över till våran säng men 6.30 klev vi upp då han har full i bus och inte alls ville stanna kvar i sängen :-) Men ganska snabbt blev han gnällig och började gäspa så då klädde vi på oss och gick ut på en promenad. Han somnade efter ca 5 minuter i vagnen och sov tills jag tog upp honom ur vagnen 1½ timme senare :-) Det var skönt att komma ut, men jag är helt galet slut i kroppen! Är verkligen inte van att röra mig så här mycket varje dag som jag gjort den senaste veckan. När vi kom in åt vi frukost, jag smörgås och juice och Gabriel 1 portion gröt som han spottade ut hälften. Han har börjat spotta och tycker det är så himla roligt :-P

Nu ska jag dricka en kopp kaffe och sen hoppa in i duschen. Eftersom vi inte hann med en sväng på stan igår ska vi gå idag efter lunch istället :-)

The balcony



Nu är balkongmattan och möblerna på plats! Bara en blomlåda och lite blommor som fattas! Det var inte direkt nå att bygga ihop möblerna, utan snarare att fälla ut och spärra ;-) Skönt! Ska bli så härligt att sitta här ute och mysa sena sommarkvällar tillsammans med mitt hjärta eller goda vänner. Blir nog att inhandla en flaska vin till imorgonkväll :-D

Fårskinn på sommaren?

Har funderar lite på vad man ska ha i vagnen i sommar för att det ska vara svalt och bekvämt när lilleman har lite mindre kläder på sig. Tydligen så ska fårskinn ha effekten av värme på vintern och svalka i sommarvärme, och Gabriel fick ju ett jättefint äkta fårskinn i doppresent. Låter ju helt sjukt, och jag hade nog reagerat om jag sett ett fårskinn i en vagn mitt i sommaren. Men jag får nog prova detta imorgon faktiskt, men jag gissar att folk kommer titta på en som att man är tokig! :-)


Solig fredag!

Underbart väder även idag, och det tackar vi för!

Idag har vi planerat in att gå och hälsa på Cilla, Kenya och Liam. Har inte träffat dem på flera månader så det ska bli jätte roligt. Och Liam som blivit så stor, redan 1½ år :-) Eftersom vädret är så himla fint har vi bestämt att vi ska sitta ute på deras innergård! Man får passa på att njuta av vädret då de lovat sämre väder resten av helgen..

Ska promenera in till stan senare också och köpa kläder till Gabriel att ha på dopet vi ska på i helgen. Det är svårt att hitta finkläder till pojkar, men har sett ut en pikétröja på H&M som jag hoppas finns i rätt storlek :-)'

Nu ska lilleman få i sig lite gröt och vi ska äta lunch!

Hoppas ni alla får en underbar dag i solen! :-)


100520

Den här dagen har till största del spenderats på jobbet! Efter jobbet mötte jag upp pojkarna och så gick vi tillsammans till Gabriels farmor där vi åt middag! På hemvägen gick vi förbi Coop då jag skulle köpa blomlåda och blommor då jag tänkte sysselsätta mig med att göra det mysigt på balkongen i helgen, men givetvis var de slut! Så typiskt. Får köpa det senare :-) Men jag ville verkligen göra det nu! Imorgon ska jag i alla fall köpa en balkongmatta så kan vi bygga ihop balkongmöblerna också :-)

Ikväll har jag budat hem en stegräknare från Tradera. 43:- med frakt! Så den är ju kanske inte av bästa kvalitet, men huvudsaken den fungerar! Kul att se hur många steg man tar per dag, speciellt de dagar man jobbar!

Nu ska jag plocka lite leksaker här hemma och sen krypa ner i sängen. Imorgon ska vi hälsa på Cilla, Kenya och Liam :-)

Ingen promenad ikväll

Bestämde mig precis för att skippa min kvällsprommis. Gabriel har inte alls velat somna ikväll och klockan hann bli så mycket plus att jag har fått skavsår på båda lilltårna så mina fossingar behöver vila. Men jag prommade ju imorse och det är ju alltid något! :-) Är så jäkla pepp nu alltså! Går bra med promenaderna och så äter jag mig faktiskt inte mer än mätt numera, annars har jag alltid varit duktig på att äta för att det är "så gott" och det resulterar bara i en massa onödiga kilon. På måndag ska jag väga mig igen, har bestämt att jag ska väga mig varannan vecka, men förra veckan körde jag inte på så seriöst men förhoppningsvis visar vågen lite minus :-)

Våran dag i värmen

Vi har haft en jätte mysig dag tillsammans med Victoria och Ebba, Linn kom också också joinade! Eftersom det var kanonväder ute så bestämde vi oss för att gå till kvarnängen. Väl där hittade vi ett bra skuggställe för kidsen och brevid satt vi och försökte få oss lite sol! Och det slutade med att jag visst satt mest med ryggen mot solen då jag agerade solskydd åt Gabriel så nu är jag illröd på ryggen och det svider nå så hemskt. Hua.. Att jag aldrig lär mig att jag måste använda solskyddsfaktor :-) Måste inhandlas snarast möjligast!

   

   


Morgonprommis

Aj aj vad mör jag är i kroppen! Benen känns som spaghetti! :-) Måste ju betyda att mina promenader ger i alla fall något. Vi har varit ute på en morgonprommis jag och Gabriel och det var riktigt härligt trots att solen inte riktigt orkade tränga igenom molnen, men den är på G! Gabriel somnade direkt vi kom ut så jag pluggade in lurarna i öronen och lyssnade på Rix Morgon Zoo :-) Gick i drygt 50 minuter, men hittade inget bra tempo och så har jag fått skavsår som plågar mig!

Nu ska jag hoppa in i duschen och sen pyssla på lite här innan vi går till Victoria :-)

100518

Nu har jag sålt iväg lackhyllorna och det lilla lackbordet i svart! Lite pinsamt bara att jag glömde skicka med fästena som hör till, hahah jag är så klantig! :-) Men det löste sig! Hade blivit så svårt att få upp dem på väggarna annars!

Tänkte snart bege mig ut på en promenad, mina bralls måste bara hinna torka. Får nog ta fram hårtorken, för ut ska jag! :-)

Imorgon efter lunch ska vi och hälsa på Victoria och Ebba, det ser vi framemot!


Lite funderingar

Igår när jag gick och la mig började jag engentligen fundera över bvc-besöket som varit tidigare under dagen och en massa annat runtomkring Gabriel. Och jag kom på att jag alltid ser framemot bvc-besöken men efter är jag nästan alltid lite less.

Sjukvården ska verkligen alltid få det att låta som att det är något "fel" på Gabriel. Först och främst då när han var i magen och det visade sig att han var liten. Vi pratade ju verkligen med dom och sa att Simon är liten, han är till och med större än vad han borde vara pga konstgjorda tillväxthormoner och han kommer från en kortväxt släkt. Men de nöjde sig aldrig riktigt med det utan det var ju så konstigt att jag kunde bära ett sånt litet barn eftersom "barn faktiskt anpassar sig efter mammans plats i magen", till viss del - ja, men genetiken måste ju också spela sin roll i det hela. Vi är givetvis tacksamma för alla prover de tog och för att de hade ändå sån bra koll på oss. Men när det bestämdes att jag skulle göra ett fostervattensprov för att utesluta kromosomavvikelse var ändå nästan det värsta. Då, just innan provet skulle tas börjar läkaren förklara ganska grundligt om de 3 vanligaste kromosomavvikelserna och både jag och Simon fick känslan att de redan bestämt sig för att barnet i magen var sjukt och att det skulle överleva max 1 månad utanför magen då läkaren specifikt uttryckte sig: "Ja och så trisomi 13 då. Det är nog de barnen som oftast försvinner i missfall. Och om de inte gör det lever de oftast inte mer än ett par månader men ibland uppemot 5 år." Detta var en torsdag och vi skulle få svar på fvp´t på tisdagen därpå. Mådde otroligt dåligt hela helgen.. Och ärligt talat så då ville jag inte vara gravid längre.. Fy.. Blir ledsen bara jag tänker på det.. Sen på tisdagen fick ju beskedet att allting var bra med bebisen och att h*n var frisk. När vi kom hem den dagen sov vi bara, lättade och trötta, det var härligt!

Sen då när han äntligen kommit till världen och det senare samma dag visade sig att han hade drabbats av AB0-immunisering (som oftast är helt ofarligt) och läkaren på sjukhuset verkade helt ointresserad av att förklara något för oss. Vi stod chockade och tittade på när 6 personer stod runt honom och fäste en massa slangar till honom. Och så frågade vi en sjuksköterska om vad som händer och varför han är sjuk och vad kan det blir för men efter detta, hon var jätte snäll men verkar inte heller kunna prata med människor i chock och svara oss att i värsta fall kan barnet få hjärnskador. Så då kändes det som att om nu bebisen överlever kommer vi få byta blöja och mata honom resten av hans liv. Denna oro hade vi båda tills vi kom ner till Umeå på sjukhuset där och fick prata med en läkare som på vanlig svenska berättade om sjukdomen och det var inte alls så "allvarligt" som de fick det att låta på vårat sjukhus. Han skulle kanske behöva ett blodbyte och det var därför vi skickades ner till Umeå. Men jag är tacksam för de 8 dagar vi var i Umeå. Gabriel fick bra vård och de tog även bra hand om mig och Simon, vi glömdes liksom inte bort. Och så fick vi träffa Jenny, Thomas och lilla söta Sigge som gjorde tiden där mycket, mycket bättre!

Och så till nutid och bvc. Efter varje mätning och vägning får vi alltid höra att "han växer snart ikapp" och "han har så mycket att ta igen", "ni behöver inte oroa er". Måste han verkligen växa ikapp? När ska han bara få vara liten? Han är varken tillväxthämmad eller prematur och jag tror det är så enkelt att han är genetiskt uppbyggd såhär. Sen vet man ju aldrig hur kan kommer växa senare i livet. Han kanske inte blir längre än 1.50, eller så blir han 1.90, vet vet? :-) Men i våra ögon är han helt perfekt, oavsett storlek.

Världens bästa morgon!

S tog Gabriel imorse och jag fick sova till 8.30. Skönt! Och så fick jag världens bästa uppvaknande idag. Gabriel kom och gosade, busade och härjade brevid mig i sängen :-) Hihi han var så söt! Helt galen. Ibland undrar jag vart han får all energi ifrån :-) Sen så fick han mig att skratta så att tårarna sprutade! När man säger "Är du nå stark?" liksom knyter han nävarna och spänner hela kroppen och det ser så himla roligt ut! Haha, minerna han gör alltså. Så brukar han också göra ibland när han tycker någon mat är god! Måste verkligen försöka filma det för det är så gulligt! Åh, min älskade lilla Gabriel som förgyller mina dagar!

Idag är det riktigt behagligt ute. 22 grader och ingen sol! Egentligen borde man passa på att ta en promenad nu när man faktiskt kan vistas ute :-P Men jag har lite som måste fixas idag här hemma så det blir nog senare i sånna fall! Men sen ska jag ju guvetvis ut och promma själv ikväll efter Gabriel lagts för natten :-)

Kvällsprommis

Oj vilken härlig promenad det blev och humöret blev bättre, vad lite frisk luft kan göra alltså! Gick i 1 timme och 10 minuter och det kändes alldeles lagom. De första 35 minuterna gick jag relativt sakta eftersom jag hade Britta i luren och inte ville flåsa henne i örat alldeles för mycket :-) Älskade bästa Britta, tänk att vi snart känt varandra i 13 år.

Nu ska jag ta en härlig dusch och sen krypa ner under täcket!

Solhattar

Blev 2 solhattar till lilleman idag, en enkel vit och en blå med bamse. Till mig själv hittade jag absolut ingenting och det är så otrolig frustrerande att inte kunna ha några kläder. Att jag inte satsade seriöst på att gå ner i vikt direkt efter förlossningen, nåja. Började ju mitt "nya nyttiga liv" förra måndagen så på ett par veckor borde det väl hänt i alla fall något! Men jag behöver ändå kläder nu. Har ingenting nertill som passar, så det får bli en Luleå-tripp när jag får pengar. Just nu känns det som att jag bara vill sitta inne och ruttna hela sommaren.. Har varit skitledsen hela dagen, dumma mig.. Gjorde en beställning från H&M men det skulle inte komma förrän i slutet på juni så det känns ju ganska meningslöst.. Sen så hade Gabriel inte växt så mycket heller när vi var på bvc så det kändes också lite i hjärtat. Han väger nu 7220 gram, 69 cm lång och huvudomfånget är 43,8 cm. Han har passerat 7-kilos strecket i alla fall :-) Eftersom min dag varit lite sisådär kommer det inte något 10-månaders inlägg ikväll, Gabriel blev ju 10 månader idag! Men imorgon ska jag fota och skriva ner lite :-)

Nu ska jag bege mig ut på en kvällspromenad och rensa tankarna lite.

Godmorgon måndag!

Imorse tyckte lilleman det var morgon 6.40. Helt okej för mig även om jag gärna hade sovit lite längre.. ;-)

Idag hade vi tänkt gå upp en sväng på stan. Gabriel behöver en solhatt och lite uppdateringar i 74 garderoben. Han ska ju snart få byta storlek och eftersom sommaren är på ingång tänkte jag satsa på mycket kortärmat, men det är inte det lättaste att hitta kortärmade bodys till pojkar. Men något ska jag nog kunna hitta! Och sen så ska vi på bvc kl 15! Tycker fortfarande bvc är jätte bra, framför allt då för att veta hur Gabriel växer. Vi har ju gått oftare än "normalt" då jag tyckt det varit så skönt att 1 gång i månaden få veta hur han ligger till. Kommer faktiskt fråga om vi får fortsätta med det tills han fyller 1 i alla fall, det blir ju bara 2 gånger till så.

Nu ska jag hoppa in i duschen.. Verkar bli en varm dag idag. Måste nog kolla lite kläder till mig själv också. Har ju inga sommarkläder som jag kommer i :-(

Tittut!

Efter badet ikväll fick Gabriel prova sin fina morgonrock. Den är jätte stor men det är ju bra att han har något att växa i :-) Det var inte lätt att få honom att fastna på bild dock, han ville bara leka tittut med huvan gullungen :-)

 


SÖKES:

2 eller 3 ljusblåa/turkosa "mammut"-pallar från IKEA. Vill verkligen ha dessa men givetvis har de slutat säljas i just den färgen på IKEA, tydligen strax innan jul. Så om någon har eller känner någon som har sådana till salu köper jag dem mer än gärna!!!


100515

Har jobbat 8-21 idag, och jag och Kristina har då verkligen jobbat på bra! Imorgon slutar jag 17 och då ska jag bara slöa och göra ingenting hela kvällen.

Nu ska jag hoppa i duschen och sen sova så jag orkar upp imorgon :-)


Gabriel tog sovmorgon

Vet ni när vi vaknade idag? 9.45! Helt underbart :-) Känner mig så utvilad!

Börjar jobba 15.30 ikväll så jag skippar någon promenad nu så går jag bade dit och hem istället. Har ju bestämt mig för att jag ska börja promenera 2 gånger om dagen. En gång med Gabriel och en kvällspromenad när han har somnat, igår började det ju regna när precis när jag skulle gå så jag stannade inne och såg Lyxfällan istället.

Nu ska jag hämta en kopp kaffe och sen ringa energibolaget, vi har fått en helt galet hög elräkning så jag hoppas verkligen att de gjort fel någonstans.. Eller så är det "sluträkningen".. Vette tusan. Roligt var det då inte!

Underbara vårväder!

Imorse vaknade lillkillen 6.30 exakt. Och tur det för klockan 7 börjar Simon jobba och han låg fortfarande och sov! Vanliga väckarklockor kan man råka stänga av i sömnen, men inte Gabriel! :-) Jag gjorde några tappra försök till att få honom att somna om, men han hade så mycket energi så det var omöjligt!

Vi gick och till ica direkt de öppnade imorse och handlade ingredienser till fikat vi ska bjuda på ikväll då Kristina med familj kommer hit. Sen så har vi städat och så har vi sålt skänken. Min fina, fina skänk. Det var den första möbeln jag köpte själv till min första lägenhet! S blev bara glad att jag bestämt mig för att göra mig av med den. Den är nämligen i massiv ek och väger MASSVIS och när vi flyttade hit sa Simon att när vi flyttar nästa gång så är det jag som bär den :-) Men nu slipper jag det hihi! Kommer bli så mycket bättre med en lång malmbyrå i sovrummet. 

Senare i eftermiddag ska vi ut på promenad med Victoria + Ebba och Victorias syster. Det är verkligen superväder här idag. 22°C på skuggsidan :-) Gäller att inte klä sig för varmt! Åh vad jag älskar majmånad!

Godmorgon onsdag!

Idag fyller min fina moster Mari 27 år så efter lunch sätter jag och Gabriel oss på bussen till Luleå :-) Ska gå in på Din Sko också och prova ett par pumps, kastade mina gamla igår då de var så trasiga så jag behöver verkligen ett par nya :-)

Nu ska jag leka med lilleman och samtidigt försöka sortera i datarummet :-)



Dom där resårarmarna som når precis allting ;-)


21.01

21.01 ikväll la jag ut en annons om vår skänk på Blocket - för 5 minuter sen fick jag den såld! :-) Eller på torsdag hämtas den. Det känns bra! Vi har så enormt dåligt med förvaring i lägenheten så vi ska köpa en malmbyrå med 6 lådor ifrån IKEA istället. Kommer bli mycket bättre och så kanske jag blir bättre på att hålla ordning :-)

100511

Vi har haft en bra dag idag! Orkade inte kliva upp med S imorse så jag sov vidare till 7.30 då Gabriel slog upp sina stora blå :-) Då åt vi frukost tillsammans, Gabriel fick sig ett morgonbad och så började jag städa/rensa. Gabriel höll sig förvånadsvärt lugn och jag fick ändå en hel del gjort! Men det är mycket kvar än, att man samlar på sig så mycket skit hela tiden! Skönt att kasta iväg lite i alla fall :-)

Och så har vi ju haft Victoria + Ebba och Malin + Stina på besök. Jag och Vigan käkade sushi och jag tyckte faktiskt det var jättegott :-) Sen när de gick hemåt gick jag och Gabriel ut på en promenad och mötte upp S efter jobbet och så handlade vi middagsmat på Coop. Hade tänkt hinna ut på en kvällsprommis själv ikväll men det blev lite sent så det får vara.

Nu ska jag fortsätta med mitt skitgöra! :-)

Omslagstävling

Jag har anmält Gabriel till en tävling där vinnaren får pryda omslaget till Vi föräldrars septembernummer. Och jag hoppas att han får många röster lillkillen :-) Hade ju verkligen varit ett roligt minne!

Rösta kan ni göra HÄR!


Garderobrensning

Ikväll antog jag mig projektet garderobrensning. Det projektet lär nog fortsätta hela veckan! Jag är verkligen sämst när det gäller att hålla ordning i garderober och skåp, kastar bara in allt skräp! :-) Så alla garderober i lägenheten får sig en omgång! Blir att fixa med detta på kvällarna då Gabriels somnat, det är då man får mest gjort :-) På dagarna är det svårt att sortera eller så då han ska vara med och pilla på allt! :-) Förhoppningsvis sover han lite längre imorgon så ska jag kliva upp tidigt och stöka undan lite innan Victoria och Ebba kommer hit.

Nu borde jag nog lägga mig så jag orkar upp imorgon, för är det inte fortsatt rensning så är det lilleman som vill ha uppmärksamhet :-)

Slut som artist

Jag är helt färdig efter helgens jobb.. Har aldrig saknat Gabriel så mycket som i helgen, har verkligen varit pest och pina att vara ifrån honom. Men jag möttes av världens leende när jag klev in genom dörren i eftermiddags, det värmde i hjärtat.

Imorgon ska vi kanske luncha med Britta om hon har tid innan hon åker tillbaka till Umeå. Och så blir det att hälsa på Frida och Alvin, och det var så super länge sen sist så det ser vi framemot! Jag måste städa också, ser ut som en bomb har fallit här! :-/

Kort och gott, godnatt!

Senaste dagarnas shopping

Jag har shoppat lite sen vi kom hem. Det mesta till lilleman men faktiskt 3 saker till mig själv också, inte ofta det händer! En skjortklänning, strumpor och ett diadem :-P Till lilleman har jag köpt 1 långärmad body i strl 80, en kortärmad body i 74 (som dock är större än 80n så jag måste byta den till en 68a), 2 par trikåshorts i strl 74, ett par jeans i strl 80 och ett par trikåbyxor i 80, strumpor och det bästa av allt en morgonrock! Har länge velat ha en morgonrock till Gabriel men har inte hittat någon i frotte ännu förrän jag var på Lindex igår och den var så rätt - turkos med vita stjärnor! Jag älskar den :-) Den är dock i 86/92 så han lär ju kunna ha den en väldigt lång tid framöver!


 Bild: Lindex.se

   


Jobbhelg

Klockan 12 börjar min jobbhelg. Känns lite sisådär med tanke på att det är strålande sol ute! Ska fixa ihop utemöblerna under helgen så man kan börja sitta på balkongen och njuta :-) Annars så lär det inte bli mycket annat i helgen, jobbar så långa pass. Men på söndagkväll ska vi spela bingolotto med Britta som är hemma i Boden under helgen :-)


Hanteringen av barnvagnar

Nästa gång vi flyger med vagn kommer jag definitivt ha en mindre och smidigare vagn, edgen var verkligen superklumpig, men jag är samtidigt glad över att vi inte tog scootern. Vi fick en sådan plats på hemresan så att jag såg när de lastade in bagaget i flyplanet. På Arlanda kastade de den typ 1½ upp och ned, det är ett under att sufletten inte gick sönder alltså. För det var ingen liten smäll! Det var som att det var en boll han bara kastade iväg. Sen på Kallax så kastar de en annan vagn PÅ vår vagn! Visserligen var det en lättare vagn men den hade ju också skyddsplast och kunde lika gärna stått på marken! De behöver ju inte hantera vagnarna som glas, men lite förskiktigare tycker jag faktiskt att de kan vara! Så nästa gång vi ska ut och flyga med Gabriel blir det utan tvekan en resevagn :-)


Skitväder

Vi skippade stan idag. Vädret växlar mellan regn - hagel - sol så vi stannar hemma och fixar. Måste ju packa upp allt ur resväskorna och så måste dammsugaren gå ett varv runt lägenheten. Ska kila förbi Malin och Stina på en stund också, de bor ju bara tvärs över gatan så :-) Men det blir nog en sväng på stan senare idag i alla fall!

Nu har jag föressten ringt hyresvärden och "beställt" omtapetsering i vardagsrummet :-) Vet dock inte när det blir, men det är tydligen rätt lång väntetid, men jag hoppas det hinns innan Gabriel fyller 1 i alla fall.. Herregud, känns helt sjukt att säga att han snart är 1 år.. Min lilla bebis håller på att bli stor! Tycker han ser så stor ut nu, i ansiktet. Som ett barn i litet format :-) Han har som tappat de där bebisdragen. Min fina kille, jag älskar honom bara mer och mer för varje dag!

100506

Det var gudomligt att sova i våran egen säng inatt! Åh, vad jag sovit gott. Och Gabriel verkade nöjd över att komma hem till sin spjälsäng. Han har verkligen sovit dåligt under tiden vi varit på Åland. Ingen rutin, svårsövd, vaknat ofta och sovit oroligt. Men igår började han gäspa runt 20 och strax innan 21 sov han och sov till 4 då han fick ersättning och somnade om till 5.30. Så det känns som att han är "back on track". Jag hoppas det håller i sig!

Nu ska jag hoppa in i duschen, sen äta lunch och så ska jag och Gabriel promenera upp på stan. Varukorgen till edgen har kommit så jag ska hämta den :-)


Hemma igen

Det kändes jobbigt att komma hem. Skönt att se lägenheten men.. ja.. Jag trivs verkligen inte i Boden. Vi har egentligen inte mycket kvar här, men det lilla vi har vill vi inte flytta ifrån, i alla fall inte jag. Men det håller inte i längden.. Gabriel blev då lycklig av att få komma hem och leka med alla sina leksaker igen, min lilla solstråle!

Jaja, det är bara att gilla läget..!

Husdrömmar och Lilla Holmen

Vi har ganska nyligt kommit hem från kusin Cindy och Ove. Vi var och hälsade på dem i deras nybyggda gudomligt fina hus! Det var så fint, skulle absolut kunna bo där :-) Finns lite bilder på Cindys blogg.

Annars idag så har vi umgåtts med kusin Ramona och hennes systerdotter Erin. Erin är så otroligt mysig, hon är 3 år och det är verkligen en charmig ålder :-) Hon är ju också Gabriels småkusin, tremänning på svenska alltså, men småkusin låter mycket gulligare :-) Vi var ut till Lilla Holmen och kollade de djur som fanns och åt wienerbröd i den underbara vårsolen vid havet :-)

Imorgon ska vi hälsa på Josefine och Nellie och så ska vi ta barnen på äventyrs minigolf efter skolan :-) Sista dagen här imorgon så det är mycket vi vill hinna med!

Slut på veckan

Gabriel har det jätte jobbigt med slem. Har varit på apoteket här idag och köpt alvedon suppar, slemlösande och mera näsdroppar så nu hoppas vi att han är på bättringsvägen. Blir så jobbigt för honom att resa om han fortfarande är förkyld :-( "Hostmedicinen" var då verkligen ingen höjdare tyckte han och det känns hemskt att tvinga i honom 5 ml 3 gånger/dygn, men vi måste ju.

Idag åkte morfar iväg på jobb, men vi hinner ses en snabbis på onsdagmorgon innan vi åker. Föressten så måste jag bara säga hur otroligt härligt det är att få säga "morfar", "morbror" och "moster". Det sker ju tyvärr så sällan så det klingar så fint i mina öron. Det är verkligen jobbigt att ha dem så långt ifrån, och Gabriel älskar verkligen att vara här. Blir nog många tårar på onsdag, blir tårögd bara nu när jag skriver..

Nu ska vi sitta och surra en stund till innan sängen väntar. Har tagit massor med bilder men de blir nog inte att ladda in förrän vi är hemma igen :-)


100501

Idag har vi varit och tittat på Kent och Josefines hus som de håller på att renovera. Blir nog riktigt bra det där! Nellie sussade gott i vagnen så jag fick bara titta.

Gabriel har föressten blivit förkyld IGEN, förvånande va?! Förmodligen efter båtresan igår. Tyckte att han knappt fick någon vind på sig alls men det lilla måste ha räckt ändå. Min lilla pojke..

Jag och Simon har nyligt kommit in från en "natt"-prommis. Vi gick till Rökka och köpte korv med bröd och piroger :-) För er icke ålänningar är alltså Rökka en korvkiosk med helt galet goda grejer! Jag lovar att till och med en korvhatare skulle älska deras korv :-) Det är vissa matställen man måste hinna med när man är här - Rökka och Ali´s kebab (bästa kebaben alltså!).

Nu ska jag gå och lägga mig då jag är helt galet trött. Jag blir helt slut av att vara borta, och av att Gabriel sover som en kratta..

Godnatt!

RSS 2.0