Småkusin!

Idag har Gabriel fått en småkusin (tremänning)! Min kusin Cindy och hennes Ove har fått en liten flicka. Iiih, jag längtar efter bilder på det lilla underverket :-)

Söndagkväll

Nu är denna arbetshelg slut!! Längtar så tills imorgon då jag får pussa min lilla solstråle! Igårkväll när jag kom hem från jobbet gick jag in till Gabriel och jag kunde inte hålla tårarna borta när jag såg honom.. Blev så himla ledsen av tanken att jag inte skulle få gosa med honom förrän måndagmorgon, men då vaknade han 5.30 imorse så vi fick 1½ timme tillsammans på morgonen ♥ Det var guldvärt!

Imorgon ska jag upp tidigt för ett konditions- och styrkepass. Idag har jag fikat och jag känner mig galet onyttig, vill bara ha mera sötsaker nu.. Måndag imorgon - ny dag, nya tag!

Chokladsugen..

Det blev en runda på stan idag. Köpte strumpor åt mig och det vita kakfatet från Koziol till lillebus i julklapp. Nu ska bara fikat beställas! Och det gör jag nog redan ikväll faktiskt! Internetshopping är ju ett perfekt fredagsnöje! :-)

Ska ställa mig och laga lite mat också att ha med på jobbet imorgon, blir ju som borta från morgon till kväll.. Då får killarna det enkelt till middag också! Simon jobbar även han den här helgen, dock bara korta pass så Gabriel ska vara hos sin farmor 5 timmar under dagen imorgon. Det kommer nog gå bra, han brukar kunna roa sig där i lekrummet :-) Hon är ju som jag skrivit tidigare dagmamma så där finns det hur mycket leksaker som helst!

Är i valet och kvalet om jag ska äta mina kinder maxi ikväll.. Är galet chokladsugen, men är det verkligen värt 236 kalorier? Har fått höra både idag och igår att det syns att jag gått ner i vikt och det känns ju verkligen SUPERKUL! Har annars haft en ganska negativ dag då jag känt att jag aldrig kommer klara detta, och hur kämpigt det kommer bli att hålla vikten sen. Ja.. men på måndag får jag äntligen träna igen så då kommer det nog kännas lite bättre.. Idag har jag bara känt mig som världens onyttigaste människa trots att jag kört på med PREnet som vanligt! Det tog inte många gånger så var jag beroende av träningen!

Lillebus dricker mjölk och kollar reprisen...

bild0258 (MMS)

Lillebus dricker mjölk och kollar reprisen av Biggest Loser med mamma.


Rix

Jag har bråkat med en surkart i 1½ timme, en övertrött unge är verkligen inte att leka med! Nu ligger han i spjälsängen och filosoferar. Men det är klart det är svårt att sova när i princip alla våra grannar bara måste smälla i ytterdörren. Alltså jag kan verkligen inte förstå att det ska vara så svårt att vrida om låskolven eller stoppa in nyckeln när man ska in och ut? Det tar inte många extrasekunder, men ibland är det som att dom har tävling mot varandra om vem som kan smälla högst. Har gode lust att sätta upp en lapp i trapphuset, men då får jag garanterat mothugg att våran unge skriker på nätterna. Visserligen är det inget vi kan styra över, men vi gör vällingen i turbofart och gör verkligen allt för att han inte ska väcka hela huset. Nåja, nog om det.

Efter lunch kommer mama/mormor hit och i eftermiddag ska jag och lillebus bege oss uppåt stan. Ska kika efter lite fler julklappar och så måste vi ju givetvis ta en kik i gallerian där Titti & Benji sänder från Rix FM. Var lite extra roligt att lyssna på radio igår och veta att är dom är här i lilla Boden.

Jobbeli jobb

Det blev inge step ikväll, istället blev det 5 timmars extrajobb. Inte illa såklart, men jag ville ju så gärna träna! En vattenledning hade grävts av och jag kan lova att ett äldreboende utan vatten inte är någon bra kombo. I helgen jobbar jag två långa pass så jag kommer knappt vara hemma något alls, 7-20.30 och 8-21. Kommer sakna min lilla älskling!!

BVC idag gick finemang som alltid. 8475 gram, 75 ståtliga cm och med ett huvudomfång på 46 cm! På 3 månader har han gått upp 1 kilo och växt 3 cm, inte konstigt att jag tycker han blivit en stor pojke! :-) Han följer sin kurva i princip på milimetern och han fick en massa beröm för sitt fina samspel och enorma charm! Ja, han kan nog charma de flesta faktiskt, oftast för att han ska få som han vill då såklart haha!

Och påväg till BVC slog det oss att det idag är 2 år sen jag gjorde gravtestet, galet vad tiden går fort!

Morgonträning

Gud så härligt att börja morgonen med ett svettigt träningspass! Hade en bokad tid till min medlemstränare (som också är min PREnet rådgivare) tidigt imorse för en genomgång i gymmet. Fick 6 "stationer" nu till en början och det känns rimligt. Efteråt ställde jag mig 15 minuter på crosstrainern och så körde jag jag igenom allt igen. Så himla roligt att äntligen komma igång med träningen ordentligt! Om knät känns bra till kvällen ska jag gå på step ikväll, så jag håller tummarna att det det blir av.

Kl. 13 har vi tid på BVC för Gabriels extra 15-månaderskontroll! Ska bli spännande att se hur mycket han växt på 3 månader för jag tycker han har växt hur mycket som helst, i alla fall på längden! Måste komma ihåg att be om Bricanyl också, Gabriels hosta vill inte alls ge med sig :-/ Och vi som tänkte följa Frida, Michaela och barnen till öppnis imorgon, men vi får se hur det blir med det..

Kanske blir en runda på stan efter BVC, just nu känns det inte riktigt som att jag orkar det och så hade jag behövt vara hemma och städa. Det syns liksom inte alls att vi faktiskt städade igår, jag vet inte vad som har hänt?

Nåja, nu ska jag slänga mig i soffan med en kopp kaffe i alla fall!

Säsongsavslutning

Det blev en hel eftermiddag på stan. Inhandlade ett par sulor till Gabriels Kuoma och en julklapp till en av mina mostrar. Mer än så blev det inte! Hade hoppats på lite fler julklappar men jag har klurat lite ikväll och kommit på några fler. Kristina påminde mig också om att det snart är farsdag. Jag hade helt glömt bort det, eller snarare förträngt att det snart är november. Nåja, jag och lillebus ska nog hitta på något tills dess!

Nu börjar strax onsdagens bästa - Kungarna av Tylösand! Man skulle nog kunna säga att jag är beroende, lite trist att det är sista avsnittet! Men vilken tur för tokar som mig att samma gäng snart ska spela in Kungarna av Alperna, haha!

Städat

Idag klev jag och lillebus upp 9. Har städat på förmiddagen men det tycks aldrig ta slut med alla dessa småsaker. Jag avskyr att ha saker framme, vill helst ha så bortplockat som möjligt. Ska i alla fall gå ner med lite till förrådet och lite ska kastas. Måste gå igenom förrådet någon dag, får knappt plats med en knappnål där inne. 

Kl. 13 ska jag möta upp Kristina och Vendis och gå en sväng på stan. Gabriel får stanna hemma med Simon. Det är skönt att kunna strosa runt själv ibland! Ska kika efter lite julklappar, det är ju så roligt! :-)

Idag är jag grymt sugen på McDonalds. Turligt nog finns det närmast i grannstaden, annars hade jag nog fallit för frestelsen hihi.


Våran tisdag

Idag fick vi en minst sagt lååång sovmorgon. Jag vaknade 10.30 och ett par minuter efter det vaknade Gabriel. Galet.. skönt! Lite väl länge bara, kliver gärna upp kring 8-8.30 :-)

Vilken toppenbra eftermiddag jag och lillebus har haft tillsammans med Frida och Cornelia! Vi tog en kaffe på Opalen och kidsen höll sig relativt lugna och nöjda hela tiden, men nu börjar det vara slut på lugna fikastunder då Gabriels inte alls tycker det är roande längre, och jag förstår honom! Efteråt mötte vi upp Michaela och hennes kids och gick till smörblomman så barnen skulle få göra av med lite energi. Gabriel stod dock mest still och inspekterade :-)

Har också (äntligen) fixat Gabriels vinterskor. Det blev ett par svarta Kuoma i strl 21. Samma innermåll som Kavatkängorna men betydligt mindre runt vristen och foten så de passar vår lillebus fossingar perfekt! Kommer värma skönt i vinter :-) Börjar vara dax för dom redan nu i och för sig, han var kall om fötterna idag efter vilan i vagnen ute på balkongen. Det är skönt att scootern faktiskt går ut igenom balkongdörren, edgen var ju alldeles för stor och det kan vara skönt att sova ute i friska luften!

Har beställt en julklapp åt Gabriel också, den skimrande barnkammarboken. Jag blev överlycklig att den äntligen kommit ut i butik! Gabriel fullkomligt älskar när man sitter tillsammans med honom och sjunger visorna från CDn som följer med. Än så länge har han ju den vita och den silvriga och inom ett par år ska samlingen vara komplett :-)


Söta ni!

Tack för era fina kommentarer i mitt förra inlägg. Det gör mig så varm om hjärtat och jag blir bara ännu mera pepp! Det känns verkligen fantastiskt det jag åstadkommit på så kort tid! Inte nu för att tiden spelar stor roll, men jag trodde aldrig att det skulle gå såhär bra :-)

Har varit på bodybalance ikväll. Jag älskar verkligen bodybalance, så roligt och en perfekt avslutning på måndagskvällen! Det blir bara jobbigare för varje gång då jag kommer in i koreografin mer och mer. Kände av knät ganska mycket och körde lite lugnare tempo, men det är jobbigt psykiskt när det ska krångla. Vill ju inget hellre än att träna just nu! Ska fokusera mycket på benövningar i gymmet och bygga upp muskulaturen. Turligt nog blev min PREnet rådgivare även min medlemstränare och jag tycker verkligen om att "jobba" med henne!

Nu ska jag se Biggest Loser Sverige på tv4play och bli ännu mera pepp! Imorgon står skojakt till lillebus och fika med Frida och lilla Cornelia på schemat :-)

BIA

Jag kan inte säga annat än att jag är mer än nöjd efter BIA-mätningen idag - 3,9 kg på 2½ vecka!! Och totalt 7,4 kg på sen jag startade för 1 månad sen! Det går verkligen åt rätt håll och det gör mig så himla glad! Nu kommer det ju förmodligen stanna av lite då jag ska börja träna på gym och förhoppningsvis bygger muskler, men det är ju det bästa med BIA, att man ser precis vad man gått ner och hur mycket.

Nu ska jag leka lite med lillebus och sen är det middagsmatlagning, tvättstuga och bodybalance som gäller!

Byrån



Nu är glasskivan på plats och det blev som en helt ny byrå! Jag är helnöjd och nu längtar jag efter fotona på lillebus så ska min favorit hänga där ovanför. Min lilla ugglefamilj och nya lampan är redan på plats. Love it!

Hemska, hemska tanke..

Idag under lunchen hann vi bli rejält rädda här hemma. Gabriel satte en potatisbit i halsen! Oftast brukar han kunna hosta upp om det fastnat lite, men den här gången satt den verkligen fast. Jag har nog aldrig någonsin varit så rädd i hela mitt liv  och paniken i Gabriels ögon var det värsta jag någonsin sett. Dum som jag är kör jag in mitt pekfinger i halsen och försöker.. ja jag vet inte vad men typ mosa den? Och det var ju verkligen inte klokt med tanke på att jag hade kunnat råka peta ner den ännu längre. Den gick i alla fall sönder och Gabriel kunde tillslut spotta ut allt. Just då var jag helt förstörd och det enda jag får ur mig är "förlåt, förlåt, förlåt.." och när tårarna börjar spruta börjar min lilla älskling skratta. Men det övergick sen till tårar och efter ett par minuter var han lugn i min famn igen. Jag mådde fruktansvärt dåligt och jag var helt skakig i kroppen ett bra tag efter det.. Gabriel var tack och lov glad och nöjd och vi satt och kramades massor. Alltså jag har varit på en första hjälpen kurs för barn så jag VET vad man ska göra vid ett sånt tillfälle, men nu vet jag ju hur jag reagerar när det faktiskt händer på riktigt.. Jag hann till och med tänka mig det värsta scenariot, och trots att allting kanske var över på 30 sekunder så kändes det som en evighet. Fyy, jag känner mig fortfarande jätte hemsk.. :´-(



Mitt ALLT här i livet!

Trött!

Inatt har vi inte haft en fullt lika lugn natt som tidigare nätter. Gabriel har sovit oroligt och haft jobbigt med sin hosta. Stackars lillplutten! 6.25 tyckte han det var morgon och det var bara att masa sig upp ur sängen.

Nu har han precis lagts för vila och jag ska passa på att sova en stund jag också. Hade egentligen tänkt städa, men jag orkar verkligen inte. Kanske jag får lite energi senare idag. Kristina och Vendela kommer i alla fall hit i eftermiddag och det ser vi framemot!

Tävla om ett presentkort från Geggamoja



" Jag tävlar om presentkort värde 1000 kr
från GEGGAMOJA i samarbete med WWW.JENNYN.SE

Var med och tävla HÄR du också! "


Wonderland

Vi har haft en mysig dag hos mormor och Björn. Vi fick kalops till middag och det gillade både jag och lillebus. Jag åt också några bitar marabouchoklad med daim till efterrätt. Inte så bra att äta godis bara några dagar innan nästa BIA, men gott var det i alla fall! Ska försöka ta oss ut på en promenad imorgon på förmiddagen och så ska jag köra ett pass på crosstrainern innan BIAn på måndag. Vill verkligen ha minus på vågen! Men nästa vecka ska jag komma igång med träningen ordentligt, det har jag lovat mig själv.

Har suttit i inredningstankar sen vi kom hem ikväll. Har hittat ett tyg på Lagerhaus som jag tror hade varit fint som en kappa i vardagsrummet. Jag gillade både färgerna och mönstret, samtidigt som det kändes.. barnsligt? Kanske blir för mycket mönster med en 3 meters gardin? Är tydligen Alice i underlandet-inspierat. Det är nog bäst att se det i verkligheten, men jag tror det blir en Luleåtripp efter löning så då ska jag kika efter det. Vill verkligen ha något nytt i gardinväg till vardagsrummet, har redan lessnat på de vi har nu och jag är inte särskilt sugen på att hänga upp de vita igen. Behöver en liten färgklick i vårat annars så vita (och lite mörkgråa) vardagsrum! :-)


Bild lånad från lagerhaus.se


Mysig lördag

Det blev inga kinder maxi igårkväll. Istället blev det lite lösviktsgodis och trocadero som Britta hade med sig :-) Vi såg Remeber me och den är helt klart sevärd, fick lipa lite i slutet också.

Lillebus gav mig sovmorgon till 8.30 idag. Kunde inte somna förän efter 2 inatt, direkt jag blundade såg jag bara en massa läskiga ansikten från skräckfilmer, blandannat hon från the ring och exorcisten. Undrar om jag någonsin kommer sluta vara mörkrädd?

Vi har i alla fall haft en mysig morgon tillsammans jag och Gabriel. Vi har mest suttit i soffan och gosat och han har legat i mot min axel och strykt mig på kinden ♥ Min finaste, världens bästa kille. Det finns inte tillräckligt med ord som beskriver hur mycket jag älskar honom!

Dagens planer är ännu lite luddiga. Vet inte om vi ska träffa Kristina och Vendela idag eller om det blir först imorgon. Ikväll ska vi i alla fall äta middag hos G´s mormor och Björn :-)

Kinder maxi

Sådär, nu är 5 timmars arbete avklarat. Kvällen har gått otroligt snabbt. Och tur det, jag ville bara hem till mina älsklingar! Gabriel ligger ju visserligen och sover, men jag längtar tills imorgon då jag får mysa med världens bästa kille.

Hämtade ju ut hans vinterskor tidigare idag och dom är ju gigantiska! Tvivlar på att han kommer kunna använda dom i vinter :-( Ska träffa min personliga barnklädesexpert Kristina i helgen så jag får rådfråga henne hihi. Ja, hon är en grym vän på många sätt och vis! Hoppas annars att han ska kunna ha ett par Kuoma i strl 20 och att det finns kvar här i stan. Annars finns ju Viking också, men det är verkligen inte lätt att hitta vinterkängor till hans små fossingar.

Nu ska jag göra lite kaffe och pussas med Simon innan han ska iväg.. Britta kommer snart hit så ska vi se någon hyrfilm. Och jag ska äta godis, har köpt två små kinder maxi som jag tänkte få njuta av ikväll :-)


Minusgrader

Idag blev det inte lika lång sovmorgon dom de föregående dagarna, men 7.10 är ändå en tacksam tid! Idag är det 6 minusgrader ute.. Så nu är det hög tid att plocka fram lite varmare kläder. Gabriel har provat sin vinteroverall på morgonen och oj vad han har växt på 2 månader! Den kommer sitta fint förhoppningsvis hela vintern. Vi har försökt mäta hans fötter också och får dom nu till ca 11 cm. Kan dom verkligen växt 9 mm på 1 månad? Men det var inte lätt att mäta småfossingarna där så det kan ha blivit helt galet också. Vinterkängorna ska jag i alla fall hämta ut idag och 20 kanske blir lagomt trots allt..

Jag och Gabriel kommer vara ensamma hela helgen. Simon jobbar från 23 ikväll tills på söndagkväll. Så vi får se vad vi hittar på för bus. Leos lekland lockar på lördag, men det är svårt att ta sig dit utan körkort :-/ Så vi får nog nöja oss med att vara på hemmaplan. Ikväll kommer Britta hit i alla fall :-)

Jobbar 15.30-20.30 ikväll så nu måste jag sätta igång med alla måsten som ska fixas idag!

Sovmorgon igen!

Ännu en bra natt här hos oss! Gick in till lillebus strax innan 9 och möttes då av världens största leende :-) Sen har vi tagit det ganska piano. S är iväg och fixar något på jobbet och vi har haft ett blixtbesök av Britta. Gabriel har gäspat och gnuggat sig i ögonen i en timme, men han totalvägrar att vila.

Hade tänkt ta en promenad i solskenet men mitt knä känns inte alls bra idag, så det får räcka med att gå till jobbet, där och hem. Brukar kunna bli några steg trots allt. Helst av allt hade jag velat vila hela dagen, men jobb är alltid bra! Är ju nästan en månad sen sist så. Just ja, måste ringa FK också, men jag är inte så pepp på deras telefonkö..

Skitknä!

20 minuter in i bodybalance-passet låter mitt vänstra knä plötsligt krasch-boom-bang. Och jag ville bara skrika, det gjorde så ont! Så resterande 40 minuter hade jag lite halvtaskig koncentration. Det var många svordomar som gick igenom mitt huvud vill jag lova. Smärtan avtog dock ganska snabbt och det kändes knappt när jag gick hemåt. På Step In köpte jag ett liniment som jag haft tidigare då knät spökat. Så nu blir det smörja, smörja, smörja och imorgon ska jag köpa ett knäskydd. Jag måste kunna träna!! Skitknä! Så mitt humör gick från toppen till botten.. Nåja, det är bara att ladda om. Vilodag imorgon och så afropowerdance på fredag. Blev bokad på jobb imorgonkväll så det blir inge step, och lika bra det tror jag.


Ljus i höstmörkret

Nu har jag precis kommit hem från Storheden. Lampan är på plats och det blev så fint, nu hade jag bara velat ha nya blommor och krukor till köksfönstrerna. Dom vi har nu har vuxit så konstigt och är inte alls fina längre. Jag gillar garderobsblommor, dom funkar alltid och passar mig som inte alls har gröna fingrar. Jag kan knappt planera om en blomma så dör den.

Ska alldeles strax börja med middagen som idag blir korv och makaroner. En maträtt som jag verkligen inte tycker om, mer oinspirerande maträtt finns nog inte. Men jag får göra en stor sallad och äta mycket av den istället. Påväg till Storheden kom jag på att jag missat att dricka min andra shake idag, inte så bra för blodsockret men det är verkligen en härlig känsla att inte känna sig hungrig hela tiden. Tidigare var jag bra på att småäta men nu känner jag aldrig det behovet mera. Imorgon har jag kört på PRE-net i 1 månad och jag måste säga att det är det näst bästa beslutet jag tagit i hela mitt liv (det bästa är att vi valde att bli föräldrar, det var ju faktiskt inte så självklart i början). Jag känner enorm skillnad i både kroppen och knoppen! Tidigare så var jag trött hela tiden, jag sov ju oftast med Gabriel båda hans vilor under dagen. Svärmor tjatade alltid om att jag skulle gå till en läkare ifall jag hade brist på någon vitamin, men tänk att det var så enkelt som en hälsosammare livsstil. Jag har aldrig känt mig så pigg som nu! Och jag är mycket, mycket gladare! Och ikväll är det dax för det andra bodybalance passet för veckan och det peppar mig ju bara ännu mer! :-)

Och igårkväll kom Britta hem igen för några dagar, och det kan jag lova gör mig GLAD!!

I ♥ my kid

Imorse älskade jag Gabriel lite extra mycket! Han har sovit från 20 igårkväll till 8.40 imorse, utan ett endaste uppvak! Det var underbart! Tänk vad lite sammanhängande sömn kan göra för humöret. Det som var mindre roligt att vakna till dock var regn och rusk ute, men inget kunde förstöra min morgon.

Har haft besök av Linn på förmiddagen. Hon och Gabriel fikade på hans rum, hihi. Inge fika dock, men det är bara till att använda fantasin! Vi har bestämt att vi ska ge mjukisfika och kakfatet åt Gabriel i julklapp. Satt och knåpade ihop en beställning på bestkids.se igårkväll men jag skickade aldrig iväg den, men nu vet jag i alla fall vad jag ska beställa. Chokladbollar, kanelbullar, biskvier och semlor :-) Även dessertsetet från IKEA, så om någon ska dit innan jul kan ni väl hojta till? Funderar på en IKEA-tripp själv snart, men det fanns dessvärre inte inne nu och stod heller inget leveransdatum :-/

Idag var det planerat att glasskivan jag beställt från IKEA skulle komma, men ingen avi kom med posten. Vill ha den nu ju! Jag har inget tålamod till att vänta på saker och de har redan skjutit upp leveransdatumet en gång.

Senare idag ska jag och mamma förmodligen åka en snabbsväng till Storheden. Ska köpa bordslampan som vi fick av henne förra månaden men som var trasig. Ska bli härligt med en mysig lampa nu när det är så mörkt om kvällarna!

Flickmammor VS pojkmammor

Alltså.. Det finns en sak som verkligen, verkligen provocerar mig och det är när människor önskar sig ett specifikt kön på sitt/sina barn, vilket i de flesta fallen är en flicka. Jag känner mest flickmammor och ta absolut inte åt er!! Det är bara generellt, spekulationer och vad jag "hört".

Visst får man hoppas på ett kön, men när människor blir helt besatt av tanken vill jag bara kräkas. Jag fullkomligt avskyr meningen "Jag är så glad att jag fick/får en flicka!". Vadå? Skulle du bli besviken om du fick en pojke eller? Varför skulle en flicka vara bättre? Jag älskar själv små puttinuttiga klänningar, barbies och visst vore det härligt med en lillasyster åt Gabriel i framtiden, men det vore minst lika härligt med ett helt fotbollslag med pojkar här hemma!

När jag var gravid läste jag en tråd på familjeliv där en mamma till 3 pojkar undrade om det var fler än henne som jämt fick frågan när dom skulle skaffa ett till barn så att dom kunde få en dotter också. Och det visade sig att ALLA pojkmammor fått den frågan någongång medan alla flickmammor alltid fick höra att dom skulle vara så nöjda med sina flickor.

Jag vet inte vad jag egentligen inte vad jag ville få ut av detta inlägg förutom min frustration förstås :-) Nu tror jag ju aldrig att någon blivit besviken, eller jo säkerligen någon. Men oavsett så älskar man ju det där underbara lilla livet som kommer till en. Men ja, jag kommer inte ifrån att det irriterar mig fruktansvärt mycket. Kanske just för att jag själv är en stolt mamma till världens bästa lilla kille.

Och argumenten som att pojkar skulle vara jobbigare än flickor. Statistik på det, tack! Alla är vi olika, inklusive våra barn.

Sparkbil

Denna fina sparkbil från Jabadabado hade jag verkligen velat ge till lillebus i julklapp. Ser framför mig hur kan kör järnet hemma i lägenheten och terroriserar ;-) Tyvärr lockar inte priset på 1000:- lika mycket.



Bild lånad från bestkids.se


Latmasken

Det blev ingen städning idag, inte heller någon promenad. Istället fightades jag 1½ timme med min envisa son.

Malin, Johan och Stina har varit här ikväll. Kidsen satt i varsin matstol och käkade mariekex och Gabriel retades med Stina och sträckte ut kexet åt henne och när hon väl skulle ta det så stoppade han det i sin egen mun. Sen satt han och flörtade i några minuter haha, han är så otroligt söt när han gör det. Han liksom kniper ihop båda ögonen, och småler lite samtidigt. Min älskade lilla unge! Efter det visade han Stina hur otroligt stark han är. Men hon blev inte så imponerad, hon tittade mest på honom som om han var från en annan planet. Det var i alla fall jätteroligt att få besök av familjen Ahlström-Gabrielsson, vi ses alldeles för sällan.

Har bokat in mig på två till pass i veckan, bodybalance och step. Mitt mål är att träna minst 3 gånger i veckan och det känns som att det kan jag fixa! Ville köra afropowerdance ikväll men det var tyvärr fullbokat. Just nu känns det som att jag skulle kunna springa på Step In var och varannan dag :-) Jag hoppas att jag gått ner 3 kilo till på min nästa BIA på måndag, men jag försöker att inte tänka så ändå då jag inte vill bli besviken. Huvudsaken är ju att det blir minus på vågen i alla fall!

Nu ska jag ta tag i disken och sen är det Desperate Housewives som gäller :-)

Härlig sovmorgon!

Idag fick vi sovmorgon till 8.30!! Gabriel vaknar som vanligt runt 5-5.30 men då ger vi honom en flaska välling så somnar han om direkt igen. Så den senaste veckan har vi fått sova i alla fall till härliga 7.30 :-)

Nu har all snö smällt bort och det är grått och trist ute.. Vi tänkte ta oss ut på en promenad i eftermiddag. Vi ska försöka få med oss pappa Simon, men vi får se hur det går :-)

Annars så ska vi bara städa och annan evighetsgöra.



Gabriel fick en tjockare höstmössa igår, som också fungerar lite varmare vinterdagar. Han var inte alls på humör för att fotas så jag fick jaga honom över hela lägenheten för att få en bild :-)


Bodybalance

Ursäkta.. men vilken förbaskat BRA dag jag har haft idag!! Umgåtts med en massa fina människor och kört mitt allra första bodybalance-pass. Det var hur kul som helst att träna! Fick verkligen mersmak och nu är jag så peppad till viktnedgång och allt därtill :-) Har bokat tid hos en medlemstränare också men det blir först nästa torsdag, så jag kör på pass tills dess. Jag är glad att jag lyssnade på min kloka moster Mari att ge passen en chans ;-) Trodde faktiskt inte att det var något för mig till en början.

Nåja, nu ska jag strax krypa ner i sängen. Lär vara något mör i kroppen imorgon, men det är precis så det ska vara!

Godnatt alla fina!

Nike

Har varit iväg och köpt mig ett par träningsskor på morgonen och det blev ett par Nike Lunarglide+2. Grymt sköna! Är egentligen en löpsko men den funkar lika bra inne. Det sved i plånboken, men förhoppningsvis kan jag använda dom länge.

Dagens planer ser ut såhär
- Linda kommer hit på en kaffe
- Fika (kaffe för min del) med Malin, Emelie och kidsen, eventuellt Elina och Saga också.
- Middagsmatlagning
- Tvättstuga
- Bodybalance kl 20

En bra dag med andra ord! :-)


Bytt gardiner

Den senaste timmen har jag roat mig med att byta gardiner i sovrummet och hängt upp ett par panelgardiner i vardagsrummet. Simon bara suckar åt mig, haha, men jag har en förkärlek till att alltid börja pyssla med sånthär sent på kvällen. Det blev faktiskt rätt snyggt med panelgardinen, trots att jag verkligen inte gillar såna och vårat fönster är så stort. Men den passade in bra och jag tycker det är tråkigt när en gardin man tycker om bara ligger i garderoben och skräpar. Nu återstår bara att fålla upp den och stryka så får de sitta den lilla tid det är kvar innan jul då det är dax för någonting annat. Skulle behöva någon julgardin, både i vardagsrummet och köket. Men i köket måste vi ha två kappor för att det ska bli snyggt och svärmor har redan varit så snäll och sytt oss 3 kappor så det känns dumt att fråga om ännu ett par. Men vi får se, är lite less på plommonfärgat nu efter att de suttit där i 1 år. Hade helst velat ha olika par för höst, jul och vår/sommar.

Baka, baka liten kaka

Har suttit och kikat efter lite bakverk och tillbehör till lillebus och jag hittar så mycket fiiint! Jag och Gabriel är lika tokiga i fika så dessa är ju absoluta måsten till hans bakhörna :-)


Fint fikaset från IKEA


Chokladbollar och kanelbullar från Bombadill


Mini kakfat i plast från Koziol


TW

Vi har haft en mysig dag tillsammans med bästa K och V! Gabriel var inte på topphumör till en början, men det tog inte så lång stund så var det full fart på både han och Vendela! Och jag och Kristina surrade över en kopp kaffe.

Gabriels mormor kom förbi en snabbis med allt Tupperware och Gabriel fick en present av henne. Ett tårt-/fikaset från TW i miniformat. Så himla sött! Nu kan han bjuda sina vänner på låtsasfika hihi. Fast han har ju inge fika! Han får önska sig lite mjukisfika av jultomten :-)



Det är verkligen miiini.

En annan sak också.. Jag följde med mamma och handlade ikväll och i huset brevid vårat ser vi en kille som kört fast med sin bil, rejält. Svårt att förklara hur, men ena bakdäcket var i alla fall 20 cm ovanför marken och en cementgrej höll fast bilens underrede. En lite felplanerad backning helt enkelt. Vi stannade och försökte hjälpa honom, putta på bilden, dra den med mammas dragkrok m.m men det hände dessvärre inte mycket på grund av halkan. Sen kom en till bil med mer folk och tillslut kom bilen loss. Men det som irriterade mig var att det körde förbi någon till bil och det gick förbi massvis med folk, men ingen frågade hur det gick eller om den stackars killen behövde hjälp. Alltså är det så svårt att hjälpa andra människor? Tycker det är ofta folk bara går förbi och låtsas som att det regnar när någon uppenbarligen skulle behöva en hjälpande hand. Ibland undrar jag vars människors medkänslor försvunnit? För mig är det en självklarhet att hjälpa någon som behöver det. Och även om man kanske inte är till sån stor hjälp tycker jag att man i alla fall kan fråga om man behövs, det är väl inte mycket begärt? Nåja, guldstjärna till den andra killen som stannade och till min mamma!


Lördag och gott kaffe!

Igår kom min mamma hit med sin lilla perkolator, så nu kan vi äntligen avnjuta en god kopp kaffe igen! Nu är det alltså ingen panik att köpa någon ny, för denna fungerar alldeles utmärkt tillsvidare.

På morgonen har jag och Gabriel dammsugit och skurat lägenheten. Lillebus har äntligen accepterat dammsugaren igen så nu ska han alltid vara med och hjälpa på ett hörn :-)

Om en stund kommer våra fina vänner Kristina och Vendela hit. Som vanligt hinner det gå ett par veckor mellan gångerna, men det är alltid förkylningar och annat som ställer till det! Gabriel traskar runt hela vardagsrummet nu, han är så mallig att han lärt sig gå! :-) Med all rätt!

Ska försöka ta mig ut på en långpromenad senare, jag hoppas bara att solen fortsätter kika fram. Det blir så kallt annars.. Brrr.. Men det är bara att pälsa på sig!

Tyst på dig, Andreas Carlsson!

Som de flesta andra svenskar tittar jag på idol ikväll. Olle, som förövrigt är en av mina favoriter sjöng Oskar Linnros - Från och med Du och det är en av låtarna på min topplista just nu. Olles framträdande var sisådär, men Andreas i juryns kommentar om att låten äntligen sjöngs av någon med sångröst.. Whaaat? Är han tondöv? Måste nästan vara det.

Tyst på dig säger jag! :-)


Twilight

Nu har lillebus precis somnat. S fick ta honom efter gårdagens minst sagt påfrestande nattning.

Jag ska "bygga" ihop lampan jag beställde tidigare i veckan som kom idag. Nu är det bara glasskivan som fattas, men det kommer först i mitten/slutet av nästa vecka. Ikväll ska vi mysa ner oss i soffan och se Twilight! Och de resterande två filmerna imorgon och på söndag. Har inte sett dom ännu, mest av ointresse. Men vem vet, jag kanske blir lika hysterisk som alla andra? ;-)

Edit; Mamma ringde och påminde mig om att det var fredag = idol. Hade jag helt glömt bort dagvild som jag är! Blir nog Twilight senare eller imorgon istället.

Och nu är lampan på plats. Den är verkligen supersnygg!! Dessvärre blev den vita lampskärmen beige när den tändes.. Jag gillar inte beige. Kanske blir snyggare med en glödlampa med färre watt. Men jag är nöjd! :-) Bild kommer när allt är färdigt, så det kan nog dröja ett par veckor till. Vet inte när fotona på Gabriel kommer.

Tjuris

Har precis fått Gabriel a.k.a tjurskallen att sova. Själv ska jag sysselsätta mig med att städa, eller plocka undan lite grejer och bädda rent i våran säng i alla fall.

Har spenderat hela dagen tillsammans med Linn. Köpte koftan åt Gabriel och en träningsbh till mig på stan. Är fortfarande på skojakt, hittar inga alls här. Måste nog dessvärre till Luleå och kika. På måndag börjar ju mitt träningskort gälla och jag tänkte sätta igång redan då, så det börjar ju bli lite akut! Gaaah!

Nä nu måste jag sätta igång här hemma så att jag blir klar innan det är sovdax!

Kofta till våran duktiga kille!

Hittade precis finaste koftan åt lillebus på Kappahls hemsida. Han hade en liknande förra vintern men då var han så liten och kragen blev bara obekväm. Jag måste nog kila förbi Kappahl på promenaden :-) Blir ju supersött nu när han är uppe och går. Ja, han GÅR! Inte så många steg, men när han ska någonstans börjar han alltid med att gå några steg och när det blir lite svajigt sätter han sig och kryper sista biten. Ungefär 10 steg varje gång, men igår gick han från vardagsrummet till köket så det blev nog det tredubbla! Vi är MEGASTOLTA här hemma över våran kille ♥


Vinterland

Den här synen mötte mig när jag tittade ut imorse..



Häromdagen ville jag inte alls ha snö, men nu blev jag lyrisk! Det var så mysigt att tända smålamporna och ljus imorse. S kom hem strax efter 7 och då hade han med sig en snöboll som Gabriel fick utforska, men han trodde ju att det var något ätbart, sötnöten :-) Vi ska gå ut och leka lite efter lunch och ta en välbehövligt promenad!


Nätshopping

Bestämde mig för lite nätshopping från H&M såhär på kvällskvisten. Beställde koftan till mig, en body till Gabriel och en tröja till S. Så vi får något nytt i garderoben hela familjen :-)

  


Mörkrädd

Lillebus har blivit rejält förkyld. Efter andra vilan mådde han inte alls bra.. Så ikväll har vi bara myst i soffan. Han somnade som vanligt 20 efter en flaska välling och jag hoppas han får sova hela natten.

Känns tråkigt att vara själv ikväll, så tråkigt att jag ätit 3 ballerina och ett glas mjölk. Har precis hällt upp en kopp presskaffe och jag hoppas det smakar bra, använder den aldrig så jag fick experimentera lite. Jag hoppas att jag kommer kunna somna ikväll, jag är så otroligt mörkrädd så det blir ingen höjdare.

NEEEJ!!

Det absolut viktigaste i vårat hushåll har gått sönder - PERKOLATORN! Hur ska jag klara mig utan mitt goda kaffe?! Vi har en press, men det går inte ens att jämföra smakerna :-( Jag är inte lycklig och jag har aldrig varit så kaffesugen som nu, bara för att den är trasig såklart. Dumma, dumma! Och 700:- för en ny känns saftigt, men det är verkligheten! Kanske tillfälle att införskaffa en Moccamaster nu?

Och så är jag ensam ikväll. S jobbar natt och han börjar redan 18. Vad ska jag göra ikväll när Gabriel somnat? Vanligtvis dricker jag ju en massa kaffe och läser bloggar, tur det är Kungarna av Tylösand på tv i alla fall!

Step In

Äntligen är internet tillbaka! Tydligen hade en kabel grävts av så internet fungerade inte under hela gårdagen. Jag hade abstinens efter att läsa bloggar. Ja, jag är aningen beroende :-)

Igår skaffade jag mig ett träningskort på Step In :-) Känns superbra! Börjar dock inte förrän på måndag, men då hinner jag träna ungefär en vecka innan nästa BIA!

Sen traskade jag och Johanna runt på stan. Jag provade en kofta på H&M som jag testat tidigare och jag ÄLSKAR den! Den bara måste bli min. Vill ju egentligen inte köpa några kläder nu, men jag kunde faktiskt ha medium på koftan och då passar den ju ännu längre. Kanske alltid. Jag vet inte, men det blir nog att kila in till H&M idag och hoppas att de fortfarande har 10%-erbjudande så blir den några kronor billigare. Igår testade jag att mäta min midja, egentligen ska jag inte mäta mig mer än en gång i månaden men jag var så nyfiken. Och resultatet var 5 centimeters minskning på 2½ vecka. Det är så roligt att det händer något, både på vikten och måtten! :-) Jag hoppas verkligen att jag kommer kunna få en relativt platt mage och inte en massa lös hud som hänger. Men det är sånt man får räkna med efter en graviditet, men jag hymlar inte med att det känns orättvist att endel inte får en endaste bristning och magen blir lika platt som innan medan en annan ser ut som en zebra. Nåja, jag fick ju faktiskt det underbaraste på jorden så mina bristingar kan jag leva med :-) Ser dom mer som ett bevis på att jag faktiskt burit ett liv i min mage, och det är det bästa som någonstin hänt mig!


Bild: H&M


SNÖ?!

Alltså, jag tittade precis ut genom fönstret och det SNÖAR! Snö? Nejtack inte ännu! En påminnelse om att den kalla, mörka vintern är på ingång.

BRRR..


Bruno Mars - Just The Way You Are

Alltså hur fin är inte den här låten? Jag älskar den!


Roligheter

Idag har vi haft en riktig toppendag!

Vi har hälsat på hos Elina och Saga, absolut dagens bästa! Jag har verkligen lärt känna fina människor de senaste månaderna! Kristina, Elina, Johanna.. Ja, människor jag verkligen trivs med! Älskar´t! Jag hade med mig kameran men som vanligt glömmer jag bort att fota.. Tråkigt, måste bättra mig!

Har varit på middag hos Gabriels farmor också, souvas och smördegsinbakad potatis var det som serverades. Behöver jag ens nämna hur gott det var?! :-) Efter middagen lämnade jag mina pojkar kvar där och så gick jag en snabbsväng på Intersport där jag hittade mig en träningsbh och en topp som jag la undan. Då var det bara skorna kvar! Träffade söta Ida också och vi planerade att vi skulle träffas senare i veckan :-) Det är då verkligen på tiden, känns som att det var 100 år sen vi jobbade ihop!

OCH ikväll har jag beställt hem en bordslampa till byrån. Ett redan bra pris + 50% rabatt = ett sjuhelsikes bra kap!! Jag är supernöjd! Vad det är för lampa får ni däremot vänta med tills den är på plats här hemma.  Jag vet dock människor som kommer tänka "jaha, en SÅN lampa som HON har..". Och ja, jag må "härmas" lite, men är det inte lite så att man hittar inspiration hemma hos andra? Nu menar jag inte att man kopierar någon annans hem, men om man hittar något som man verkligen vill ha och någon man känner har en likadan, ska man då inte köpa det just därför? Ibland får jag känslan att det är en oskriven lag..? Om man inte vill att folk ska ha likadana grejer som en själv får man väl helt enkelt snickra ihop sina egna möbler :-) Hur som helst kommer det bli niiice!

Nu ska jag diskeli-diska och plocka undan lite här hemma. Imorgon ser vi framemot ett möte på Step In och stan med Johanna!


Söndagsmorgon

Godmorgon!

Här har vi varit vakna sen strax efter 7, och Gabriel har sovit hela natten inatt! Glömde visst skruva upp ljudet på babyvakten igår när jag la mig men jag vaknade ju givetvis ändå på morgonen, det är svårt är missa att han vaknat då han skriker för kung och fosterland! Men det är himla skönt att ha babyvakten, som en extra trygghet liksom. Jag hoppas ju däremot att den ska bli använd så lite som möjligt för jag vill verkligen sova hela nätterna igenom!! Förmodligen vaknar han ju för att han faktiskt är hungrig men det är inte så konstigt med tanke på hur lite han äter under dagen.

Idag skulle vi behöva ta oss upp på stan. Jag måste kika efter lite träningskläder, har ju verkligen ingenting. Jo, byxor. Alltså behöver jag skor, träningsbh och någon topp/linne.

Och så ska vi förbi Malin och Co!

Lillebus ♥

- "Undrar om det finns något något spännande i den här lådan?"


- "WOW!!"


Dagens I-landsproblem

Nu har vi möblerat om här hemma. Och det blev så himla mycket bättre även fast det bara är små förändringar. Är lite kluven bara vilken typ av belysning jag nu ska ha på byrån så jag hoppas få några kloka råd från mina läsare :-) ...

med ljusslinga..


eller med "träd"-lampan..?


Själv faller nog min röst på ljusslingan. Tycker det är så himla fint! Att tänka på är dock att på byrån kommer det vara en mörkgrå transparent glasskiva som jag beställt hem idag och så givetvis något ljusfat och annat mys. Och då kanske det inte är lika snyggt med slingan? Haha, låter nästan som att det är ett livsavgörande beslut, men det går ju faktiskt att ändra närsom! Men jag tyckte det skulle vara kul med lite åsikter :-)

Utmanad!

Jag har blivit utmanad av Elina :-) So let´s do this!

4 Tv-program - Kungarna av Tylösand, Sex and the city, Biggest Loser och Idol

4 Saker jag gjort idag - Diskat, handlat, dammsugit och myst med lillebus

4 Saker som jag längtar efter - Våran framskjutna hotellvistelse, tills jag är smal, choklad, min familj på Åland

4 Saker på önskelistan - Att Gabriel får ett långt, friskt och lyckligt liv, lotto-/trissvinst, ett jobb och en ring på mitt vänstra ringfinger :-)

4 Saker jag avskyr - Lögner, falskhet, våra fula sovrumstapeter och kardemumma

4 Saker jag tycker om att göra - Umgås med familj och vänner, busa med min älskade son, dricka kaffe och shoppa

4 Saker jag ätit idag - 2 PREnet shakes, kycklingtortillas och massor med guacamole

4 Utmanade - Victoria, Britta, Ida Ö och Mari!

Mys ♥

Våran middag på Pär & Mickes igår var.. underbar! Vi hade det så himla mysigt. Vi pratade om livet nu, livet innan Gabriel och jag fick gråta en skvätt. Jag är lyckligt lottad som har mina älskade pojkar i mitt liv, tänk så bra allt blev ♥

När vi kom hem var lillebus fortfarande vaken så vi fick oss lite mystid. När han sen somnade kom Krister och Emelie hit och hälsade på. Och tiden går fort när man har roligt, helt plötsligt var klockan 01 :-)

Idag har vi inga direkta planer. Handla, hämta ut ett paket, städa.. Kanske möblerar om också, dvs flyttar in datorn i sovrummet och flyttar ut malmbyrån. Vi får se helt enkelt. Jag ska i alla fall strax bege mig ut på promenad men jag känner mig inte alls nå sugen på det. Jag skulle behöva en träningsmaskin här hemma för såna dagar då jag verkligen inte vill eller har möjlighet ta mig ut.. Nåja, man blir inte smal av att sitta i soffan och glo :-)


Pepp!

Jag är otroligt nöjd efter BIA-mätningen. 3½ kilo har jag gått ner, varav 2,2 kilo FETT! Känns riktigt, riktigt bra! Har bokat in ett möte och med en tränare för att höra lite om träningskort också, fick världens motivationsboost nu! Jag är så GLAD!!! Och så ska vi fira med 3-rätters på Pär & Mickes ikväll jag och mitt hjärta :-)

Älskade ni

bild0234 (MMS)

Älskade ni


Första natten i eget rum

Gabriel somnade efter några ynka milliliter ikväll i sitt rum ikväll. Det blev sent för lillebus, så jag hoppas på en liten sovmorgon imorgon. Måste dock upp och tvätta kl 7, men det är skönt med lite ensamtid på morgonkvisten! Idag klev vi upp 9 och det var gudomligt! Mer såna mornar, tack! :-)

Imorgon kommer Linda hit på kaffe och kl 11 ska jag på BIA-mätning. Spännande! Jag hoppas på minus, helst 3 kg minus. Men vi får se, har ju inte direkt varit så aktiv den här perioden. Tror jag fixar ett träningskort imorgon, måste komma igång nu.

Wish me luck!


Syndafloden

Mitt förra inlägg handlade faktiskt inte om att jag är en tjockis, men tack ni söta som kommenterade. Det gav mig ett leende på läpparna :-)

Nu till det jag menade, inte så intressant för läsare men som verkligen gjorde mig ledsen idag. Min mens kom som ett brev på posten, min mens som jag inte ens SKA ha. Och vad är det för dag imorgon? Jo, vi skulle egentligen till Piteå.. Så nu blir det inge hotell för oss, och det som känns riktigt förjävligt är att Simon nu jobbar 4 helger på raken, alltså måste vi boka om det till i mitten av november :-( Vi, JAG behövde verkligen det här. Men jag kommer inte att kunna njuta eftersom jag alltid har så ont.. Så jag hoppas verkligen att det går att omboka.. :-( Jag är skitledsen faktiskt, men det finns inte mycket att göra.. Vi ska gå ut och äta middag i alla fall för att ladda om batterierna!

!@#%¤$

Jag hatar verkligen, verkligen min kropp just nu!!!


Rent hus

Idag har vi städat, städat och städat lite mera! Gabriels rum är inrett och han älskar det! Lite småfix såsom foton, blommor och en tavla som ska upp på väggarna är kvar. Vi har suttit där inne och busat och han är verkligen helnöjd. Flyttade spjälsängen dit imorse och när det var vila la jag honom i sängen och då låg han och pratade med sin apa i 20 minuter innan han somnade, vanligtvis brukar det vara högljudda protester och eftersom det gått så bra idag ska vi låta honom sova där inatt.

Nä nu ska jag laga köttbullar och makaroner till middag och om ett par timmar är det Tupperwareparty som gäller!

Fin fint!

Jag och lillebus har haft en toppendag i LÅ! Gabriel är en riktigt gottegris och älskade fikat :-) Han böjde sig fram och gapade STORT när Mari höll i skeden med tårta, sötnöt! Även jag fikade lite. Min tanke var ju att jag skulle vara helt utan sötsaker till min första BIA-mätning, men den blev ju uppskjuten ett par dagar. Så jag unnade mig! Och det var gott, om än lite ångestladdat! Knäppte knappt några kort, men jag ska be Mari skicka de hon tog!

Ikväll har vi ju fixat i Gabriels rum. Borrade dock inte upp allt som jag tänkt då det inte alls skulle blivit som jag föreställt mig, men jag är så himla nöjd med förvaringen i rummet. Får plats med så mycket både i OCH under! Ni ska få se sen. Smartaste barnrumsförvaringen liksom, enligt mig då ;-) Ville ha något där man inte skulle se stöket kring leksakerna hela tiden, och ja.. mission accomplished! Imorgon ska det städas och möbleras!!

Här kommer en tjuvkik från Gabriels rum! H...

bild0226 (MMS)

Här kommer en tjuvkik från Gabriels rum! Har mycket att stå i för att det ska bli klart tills imorgonkväll, men det är KUL!


MIIIO

Det blev ingen hylla på MIO idag, den var alldeles för mörkturkos så då fick det vara. Däremot blev det en.. SACCOSÄCK! Den är fortfarande inplastad. Tar fram den när vi fått iordning lite här hemma.

Blev heller inget borrande ikväll då vi hade fel typ av borr för förvaringsmöbeln. Så det blir imorgonkväll istället då allt annat som ska borras upp måste borras efter var möbeln sitter.

Johanna och Britta har varit här ikväll, bästbästbäst! Har haft en supertrevlig kväll som alltid med de där tjejerna. Vi har surrat, skrattat, biktat oss och jag har fått ångest över gamla kapitel i mitt liv, det är tur man har en massa bra och roliga minnen också!

Imorgon ska jag och Gabriel till LÅ och gratta min (fast det känns mer som Gabriels) kusin Fanny som fyller 6 år, stora tjejen! Gabriel kommer bli överlycklig när han får leka med båda tjejerna imorgon, vi ses alldeles för sällan :-/

Nu tänkte jag städa lite innan det är läggdax, vilket i och för sig är nu, men jag har ingen ro i kroppen till att sova.

Besöksrekord

Kolla precis min besöksstatistik och såg att jag igår hade rekordmånga läsare - 108 unika besökare och 256 sidvisningar. Tycker det är roligt, speciellt då jag absolut INTE skulle läst min blogg ifall den var någon annans. Tråkigare läsning får man ju leta efter ;-) Jag gillar bloggar med mycket bilder och just nu är jag värdssämst på att knäppa foton överhuvudtaget!

Hade varit roligt att veta vilka som läser :-)

Trött morgon

När Gabriel vaknade 5 imorse ville jag bara dra täcket över huvudet och fortsätta sova. S gav honom en vällingflaska och provade att lägga honom igen och så sov vi vidare till 6. Ingen höjdartid det heller, men betydligt bättre! Jag hoppas att hans sovrutiner ändras när han börjar på dagis för ibland känns det inte mänskligt med ett eller två uppvak/natt plus en väldigt tidig morgon.

Har fixat lite i lillrummet även denna morgon. Putsat fönstret, strykt gardinen och hängt upp den. Blev verkligen jättefint med gardinen till de vita väggarna. Älskar tyget! Ingen idé att fota med min digitalkamera dock, färgerna blir inte alls lika fina som i verkligheten.. Ikväll kommer mamma/mormor och Björn hit på middag och så ska allting borras upp på väggarna, och ikväll tror jag även att Britta och Johanna skulle komma över och då får vi babyvakten som Britta skulle köpa åt oss i LÅ. Så då kan ju Gabriel sova första natten där redan imorgon, om jag känner mig redo det vill säga :-)

Efter lunch ska jag, lillebus och Johanna ta en prommis till MIO då jag vill kika på en hylla som jag hittat till Gabriel. Jag hoppas de har den inne bara, då vi ändå ska borra upp allting annat ikväll. Och vet ni? Hyllan är ju såklart TURKOS! Vad annars liksom?! :-D


Cry Baby

Idag har de flesta bloggar handlat om kanelbullebak då det är kanelbullens dag idag, jag gillar inte kanelbullar så här bakas det inga! Däremot tycker jag det är värt att uppmärksamma att det även är djurens dag och internationella barndagen idag!

Knäskurade lillrummet idag och det var verkligen ingen höjdare för varken knäna eller humöret. Men det blev ju rent och fint efteråt. Har varit på en kortare promenad och förbi Step In och handlat lite "mat" och bokat om min tid för BIA-mätningen till fredag. Min rådgivare är hemma med sjukt barn så jag får vänta ytterligare ett par dagar, men det känns faktiskt bra för då hinner jag motionera lite mera vilket förhoppningsvis leder till några hekto minus på vågen. Jag har verkligen inte gjort mitt bästa de här veckorna så jag blir väldigt nöjd med 2½-3 kilo. Har ju varit jätte nogrann med maten så den biten är jag stolt över!

Har lipat till finalen av Biggest Loser USA ikväll och byggt ihop förvaringsmöblen i reklampauserna. Jag blir verkligen peppad av BL, kan dom så kan jag!

Och ikväll precis innan läggdax tog Gabriel 4 steg helt själv!! Han var så stolt efteråt och vi också!! Det är underbart att få se honom utvecklas och lära sig nya saker :-)

Saccosäck

Har varit ganska effektiv på morgonen! Målat det sista i lillrummet, torkat listerna och garderoberna där inne. I eftermiddag ska tejpen som är kvar bort och så ska jag dammsuga, skura och putsa fönstret. I köket har jag rengjort kylen invändigt och torkat skåparna utvändigt.

Gabriel skulle behöva något att sitta på i vardagsrummet. Nu roar han sig med att dra ner kuddarna från soffan och använda det som en fotölj. Jag har ju föressten inte berättat att våran lilla vilding numera klättrar upp på soffan. Hur som helst funderar jag på att köpa en saccosäck, den funkar ju både för barn och vuxna! Och S har också tjatat om en sen vi flyttade hit till trean. När vi var hos Kristina & Co sist så var Gabriel tokig i deras saccosäck :-)


Godmorgon!


Söndag och sovmorgon

Idag fick jag sovmorgon till 10.30. Superskönt! Men jag försöker att inte kliva upp senare än 8.30 för att dricka min shakes på regelbundna tider.

Lillbusen vilar och när han vaknar så är det lunch som gäller och sen en promenad och ett besök på dollar. Jag hoppas dom har små penslar så att jag kan måla färdigt idag. Vill ju bara ha allting klart NU!! :-) Kommer givetvis att lägga upp bilder på rummet när det är klart så håll till godo!

Ikväll ska vi spela Bingolotto med Britta och Johanna, mysigt! Får inte glömma bort att köpa lotter, och det vore ju kul om man vann något, jag har nog aldrig vunnit mer än 100:-, fast en liten vinst är ju bättre än ingen vinst!


Choooklad

Det slutade med att jag klickade hem skorna ändå och de skulle komma i slutet av månaden.

Har dragit bort tejpen i lillrummet nu och det är på några ställen jag måste finslipa lite, så imorgon blir det en promenad till dollar och köpa en mindre pensel. Ser fin fint ut annars :-) Jag hoppas att vi ska kunna möblera där inne i mitten på veckan. Då borde det slutat lukta i alla fall.

Ikväll är jag galet sugen på choklad, har bara haft tårtor, brownies och annat smarrigt i huvudet. Det är tufft, men bara att uthärda. Har druckit kaffe och vatten istället och nu tänkte jag skura lägenheten för att tänka på något annat..


Skoproblem

Tycker det här med skor åt Gabriel är ett ständigt återkommande problem.

Nu är det ju hög tid att införskaffa vinterskor och jag har ju tidigare varit inställd på ett par svarta Kuoma. Men då hittade jag ett par Kavatkängor från Ellos för samma pris och det lockar väldigt mycket att klicka hem dom eftersom jag har en 50% rabattcheck. Vi har ju varit väldigt nöjda med både hans sandaler och höstskor från Kavat. "Problemet" är att de endast finns kvar i strl 20. Innermåttet på de skorna är 13,4 cm och sist vi mätte Gabriels fötter för ett par veckor sen var hans fot 10,1 cm. Det låter ju alltså som att de kommer sitta som ett smäck i vinter men då kommer det som gör mig lite fundersam. Enligt Kavats egen måttabell ska Gabriel ha strl 18, men hans sandaler som är strl 18 är på gränsen till för små och då har han ju 19 på sina höstskor. Och då känns det som att 20 kommer hinna bli för litet i vinter, vinterskor ska ju alltid vara 1,5-2 cm för stora och de här är ju för tillfället 3,3 cm större än foten. Så 21 låter ju alldeles för stort, och de finns ju inte i lager för den delen. Får fundera till ikväll..


Dåligt blev bra!

Mitt dåliga humör höll inte i sig så länge igår ändå.. :-) Johanna kom hit och vi målade sista varvet i lillrummet och oj så vitt och fint det blev!! Mamma/mormor var med Gabriel då S jobbade. Vilka fina människor jag har i min närhet :-)

När vi målat färdigt var det dax att börja göra sig iordning för mammamiddagen hos Elina. Kvällen var verkligen supertrevlig och maten smakade mumma. Vi surrade och som alltid när man är en massa mammor blir det bebis- och barnprat :-) Vi kollade idol och jag tycker att årets startfält är riktigt, riktigt tråkigt.

Och vet ni? Jag tackade nej till chokladtårta! För andra låter det säkert som en skitsak, men för mig som fullkomligt älskar choklad i alla dess smaker och former är det verkligen ett STORT framsteg! Tråkigt bara att det blivit alldeles för få promenader nu inför BIA-mätningen på tisdag, men jag hoppas på minus på vågen ändå!


Dålig start på dagen

Vaknade på helt fel sida idag. Känner mig irriterad och jag önskar egentligen bara att det skulle bli kväll nu så att jag får gå och lägga mig igen.

Hade behövt måla sista varvet i Gabriels rum idag, men det hinns tyvärr inte med. Vill bara få det klart nu..

Ikväll ska jag på tjejmiddag hos Elina. Det kommer säkert bli jättetrevligt, men just nu har jag verkligen svårt att vara positiv. Men sånt brukar gå över.. Jag skippar vinet, det om någonting är ju onyttigt så det känns som att då förstör jag bara den här senaste 1½ veckan! Men visst är jag sugen! Sparar mig dock till nästa helg då vi beställt mousserande vin, choklad och frukt till hotellrummet :-)

Nä, om man skulle passa på att städa lite medan lillbusen vilar..


RSS 2.0