Trevlig em

Efter en mycket trevlig eftermiddag har vi ganska nyligt kommit hem (eller egentligen för en timme sen). Blir varma mackor med stuvning till middag, det vi egentligen skulle äta tar ju alldeles för lång tid. Kvällen blir nog lugn för vår del. Alla andra är väl på Halloweenfest? Eller sjuka.. Jag känner verkligen för att göra något! Nåja, det får blir en film ikväll istället.




Gabriel myser med Victoria


En trött mamma

Inatt har Gabriel inte sovit bra, så vi är väldigt trötta! Han har varit jätte orolig och vaknat flera gånger :-( Han har varit jätte ledsen, och det skär så i mitt hjärta när han gråter! Men tillslut fick Simon honom lugn och då sov han till 8 imorse.

Jag ska snart iväg och handla på Coop. Ikväll ska vi nog lyxa till det med fläskfilé, potatisgratäng och pepparsås. Receptet på potatisgratängen är suveränt! En massa, massa grädde, så det är inget för den nyttige! ;-)

Ska hinna med ett besök hos Victoria och Simon efter det också :-)

Nu ska jag skriva en handlingslapp och göra mig redo!
Ha en bra dag!

Viktnedgång

Läste precis om en tjej på familjeliv som gått ner 70 kg i vikt! :-O Helt galet mycket! Det motiverade mig verkligen till att ta tag i min vikt och motionera mera! Barnvagnspromenader är ju så himla härligt, och Gabriel älskar ju att ligga och mysa i vagnen. Problemet för mig är bara hur jag ska bli kvitt mitt sockerberoende. Men jag gick ju ner 11 kg hösten -07 så jag vet att jag KAN bara jag anstränger mig nog mycket!

HÄR kan du läsa om denna duktiga tjej!

VA?!

HUR I H*VETE KAN RABIH SITTA SÄKERT?!?!?!


Vad är grejen?!

Äntligen fick Rabih negativ kritik av juryn! Jag har verkligen inte förstått vad som grejen med denna kille som låter likadant som en 13-årig flicka?! Sen blir jag så förbannad att han inte tackar när juryn ger honom negativ kritik, var glad att du ens fått chansen att vara där!

Namnnappar

Gabriel har fått nya nappar :-)


Gabriel 16 veckor!

Idag blir vår älskling 16 veckor :-) Det är så himla roligt att följa hans framsteg och utveckling. Han är världens härligaste lilla kille!



Mini-operation

Det blev en liten mini operation idag på VC. Läkaren tyckte det var lika bra för att jag skulle slippa gå dit på måndag igen med en ännu ondare tå :-) Krävdes 6 bedövningssprutor för att tån skulle bli tillräckligt bedövad. Fick promenadförbud idag och imorgon. Hade egentligen en promenad inplanerad med Frida och Alvin, men då kommer de hit istället.

Nu ska jag plocka undan lite och dammsuga.

Ha en bra fredag! :-)

Vackerbarn

 

.. som jag älskar denna människa alltså!


Mitt i natten

Det blev väldigt sent ikväll, men det gör absolut ingenting för jag har haft en toppenkväll! Ska krypa till kojs nu. Vårdcentralen 7.30. Har fått ett nageltrång som inte alls känns nå trevligt.. Typiskt, nog finns det annat jag hellre hade lagt 150:- på!



                                      Gabriel myser med Gudmor!


Ingen hit

Hade ju inte tänkt gå något till gallerian idag, men planerna med Frida blev inställda så jag kände att jag var tvungen ta mig ut! Ringde Vicky och hon var inte särskilt svårflörtad :-) Så jag gick dit och kollade på hennes och Simons superfina lägenhet, fikade kaffe och bulle och sen gick vi inåt stan. Kollade dock inte så mycket på vad som egentligen fanns där, var massvis med människor överallt! Hua.. Blev i alla fall jätte besviken över bebisavdelningen på Kappahl! Den var pytteliten och kläderna var så himla tråkiga. Så vi gick till Buketten och där hittade jag en blomma till sovrummet, men ingen kruka. Sen så tyckte jag det var jobbigt att försöka hitta en duglig blomma i all trängsel. Så jag ska göra ett nytt försök imorgon och se om de har någon fin kruka på Interflora som passar. Känns lite onödigt att köpa en blomma om man ändå inte har en kruka till den :-)

Torsdag idag = Criminal Minds-mys ikväll med älskade vän Britta :-)

Tummen upp!

Vi har ganska nyligt sett klart filmen, det blev ganska många pauser. "Lill chefen" tyckte inte att mamma och pappa skulle få njuta av en lugn filmkväll ;-) Han har varit jätte gnällig, och mammig framför allt! Men han somnade tillslut runt 22 och har sovit sen dess, vår lilla svammelkille :-)

Filmer var förövrigt riktigt, riktigt bra!

Nu är det sängen som gäller. Imorgon är det dax för ett besök hos barnmorskan och sen kommer Frida och Alvin på besök :-)

Godnatt!

Änglar och demoner

Ikväll skippar jag Greys för nu ska vi se Änglar och demoner :-D Det var release idag och Simon var snabbt iväg och hyrde den på Kioskpiraten imorse :-) Med tanke på hur bra jag tyckte Da Vinci koden var har jag väldigt höga förväntningar på denna!

Nytt i Gabriels garderob

Idag fick jag hem en restorder från H&M som jag beställt för ett tag sen. I paketet fanns lite kläder i storlek 62 till Gabriel :-) Vill att han växer i 62 snart, han har så mycket fint i den storleken. Men det är nog minst en månade bort. Jag gillar verkligen H&M´s babykläder! De är väldigt "långsmala", vilket passar Gabriel perfekt :-) Sen är de förstås söta och framför allt billiga. Längtar tills H&M öppnar här till våren!

Vi skulle verkligen behöva en byrå till Gabriels alla kläder, dom får inte plats i de tre lådorna i skänken :-)




1 år och 7 månader tillsammans, 1 år sedan plusset och ♥:ts namnsdag

Idag har jag och Simon varit tillsammans i 1 år och 7 månader. Det låter så himla lite eftersom det känns som att det alltid varit vi :-)

Idag är det även 1 år sen jag gjorde graviditetstestet som visade att jag var gravid. Även fast jag hade mina misstankar om att jag var gravid kom det som en enorm chock och det tog oss ett bra tag att smälta det. Det var alltså inte en planerad graviditet, men absolut inte oönskad! Gabriel är mitt liv och han gör mig till världens lyckligaste människa!

Simon har även namnsdag idag! Inte för att vi tycker att det är mycket mer än ett "Grattis", men några extra pussar har han fått ;-)


Enter Galleria

På torsdag slås portarna upp till vår galleria Enter (jag vet, hur knasigt namn som helst!). Är himla sugen på att gå dit egentligen, men 2/3 av Bodens invånare lär ju vara där och med svininfluensan härjandes skippar jag nog visiten där på torsdag. Har heller ingen lust att trängas bland massor med folk. Men på fredag tänkte jag lura med mig Malin och kika en sväng :-) Vill fylla på Gabriels garderob och Kappahl kommer förmodligen ha något slags öppningserbjudande!

Tävla om valfritt väggord i trä!


Jag tävlar om ett valfritt väggord i trä ifrån Creative Lounge
i Nikitas blogg, tävla HÄR du med

Tävlingen avslutas söndagen den 8november kl20.00
Vinnaren utses genom lottning


Ålandsbesök!

Strax efter 22.30 på torsdagskvällen kom dem äntligen, pappa, Viveka och mina älskade småsyskon Fanny och Hugo :-) Sist vi sågs var i mars och jag var gravid i vecka 24 och nu har Gabriel hunnit bli 3 månader, så det var verkligen ett kärt återseende! Det tog inte många minuter så hade Gabriel charmat dem allihopa ;-) Han somnade dock ganska fort efter att de kommit. Vi surrade en stund, kvällsfikade, bäddade och sen gick vi och la oss.

Vaknade 08.30 på fredagsmorgonen och insåg då att Gabriel sovit hela natten, från 23.30 till 08.30! Jag trodde att han skulle vara vrålhungrig när han vaknade, men han var lika glad och mysig som alltid :-) Min duktiga lilla kille!

Jag, mamma, Viveka och Fanny åkte iväg på stan en sväng på eftermiddagen. Främst för att jag skulle handla det sista till dopet, men en tunika till mig och strumpor till Gabriel från Lindex fick också följa med hem :-) Sen åkte vi hem och bara umgicks med varandra! Jag ville verkligen ta vara på varje minut då jag inte vet när vi ses igen.

På lördag var det dax för dop. Mer om dopet kommer i ett senare inlägg, vill ha alla bilder och sånt innan. Är väldigt nöjd med dopdagen :-)

Efter dopet stressade vi hem och fixade middag. Pappa och co var tvugna åka redan klockan 18 samma kväll istället för natten till söndagen :-( Jag saknar dem redan så otroligt mycket! Men nu ska vi försöka spara lite pengar så att vi kan åka ner någongång i februari/mars.

 

 


Neonatal

Såg precis ett reportade på tv4 nyheterna om för tidigt födda och neonatalvård. Reportaget var från neo i Umeå och föräldrarna de intervjuade i reportaget hade "vår plats" i samma sal som Gabriel hade under vår vecka där. Det väckte många minnen och känslor. Jag kommer aldrig glömma vår tid där! 

Snart,snart, snart!

Inom 1 timme kommer dom! :-D Det är som om Gabriel vet om att de kommer för han har precis vaknat efter en liten taktilvila ;-)


Maräng

Jag gillar verkligen inte att göra maräng. Det är gott, men bökigt att göra! 2 bottnar blev bara skräp. Det kom pyttelite, lite, lite äggula blandat med äggvitan och då blev det en platt och bränd marängbotten. Som tur är har jag världens snällaste mamma som kommer hit med fler ägg snart :-) Har två bottnar kvar att göra sen är jag färdig med baket för idag, imorgon gör jag fyllningen och "dekorerar" tårtan gör jag på plats i kyrkan på lördag. Köket ser ut som fan, men det gör det alltid efter jag varit där och härjat :-)

Nu ska jag diska undan lite och dammsuga innan det är dax att plocka ut marängen ur ugnen.

Godmorgon torsdag!

Idag klev jag upp 05.45 med Simon, tyckte det var lika bra då jag har endel att stå i idag. Ska bland annat baka 6 marängbottnar, och de ska ju vara i ugnen 45 minuter varje maräng så det tar sin tid :-) Sen så måste jag dammsuga och skura lägenheten en gång innan pappa och co kommer ikväll! Iiih! Jag känner mig så glad! :-D Det lär nog inte bli mycket uppdatering här på bloggen förrän helgen är över.

Hejs!

Pyssel och fix

Det blev visst inga pix idag. Har pysslat med annat så det hade jag helt glömt bort! Idag har Malin och Maria varit på besök! Det blev mest gravid- och bebissnack såklart, men vad annars hade man kunnat förvänta sig med två gravida och en bebisförälder i samma rum :-) Vi hade det i alla fall mycket trevligt! Sen så färgade söta Malin mitt hår, en chokladbrun nyans blev det. Har även varit och handlat allting till dopet ikväll, skönt att det äntligen är färdigt :-)

Kom förresten på klockan 18 idag att jag skulle ringt prästen igår och berättat vilken psalm vi valt! Det hade jag helt glömt bort och vi hade inte lyssnat igenom psalmerna. Men testade en som hade en fin titelt och den var så himla fin, en perfekt avslutningspsalm! Som jag längtar till lördag alltså! :-)

Nu ska jag plocka ögonbrynen och sen sova. Imorgon ska jag baka massa maräng hela dagen!

Tisdagsuppdatering

Gabriel somnade strax innan 21 ikväll, så vi har haft massor med tid att fixa här hemma. Vi har verkligen gjort en grovstädning och det är så fint här hemma nu! Speciellt med gardiner i köket, det ser ju faktiskt bebott ut nu ;-) Mycket hemtrevligt blev det!

Gabriel är förresten så himla duktig! Vi har börjat lägga honom i sin egen säng när han ska sova så att han somnar i sin säng och inte blir så bortskämd som han tidigare varit att alltid somna i någons famn :-) Och det har funkat så bra! Han ligger och surrar en stund och sen somnar han :-) Och när han vaknar för sitt nattkäk tar vi över honom i vår säng, det är både enklast och mysigast så!

Tidigare idag var jag och klippte mig! Det behövdes verkligen då mitt hår har blivit en riktig mess nu när jag ammar. Hela håret är som svinto.. Huvvaligen, men alla får tydligen mer eller mindre problem med håret under amningstiden och mitt hår är väldigt känsligt så jag hade inte väntat mig annat :-P  Frisören klippte ungefär 5 cm på längden men tunnade ut det massor, så skönt! Nu ser det inte längre ut som att jag bär peruk! En bild dyker nog upp imorgon efter att jag färgat håret också :-)

Nu ska jag gå ut med soporna och sen är det sova som gäller!

Jag är ingen sömmerska!

Igårkväll tog jag mig äntligen tid och påbörjade en av gardinkapporna jag ska (skulle) sy. Det gick så himla bra till en början, och Simon var så himla gullig och hjälpte mig med att mäta, klippa och så vidare. Jag berättade för Simon att på högstadiet när vi hade syslöjd glömde jag ofta några steg i processen och att mitt "sy-tänk" inte är det bästa. Men jag tyckte att nu gick det ju faktiskt jätte bra! Tills jag inser att jag bara vikt in kanterna ett steg/varv eller vad man ska kalla det, och att åtgärda det skulle innebära att kappan blev undefär 6 cm kortare. Vi nålade lite och provhängde upp den och insåg att det såg förjävligt ut! Det stora fönstret i köket är så himla högt, och det enda jag kunde likna kappan till var någon med för korta byxor. Blev givetvis ledsen och besviken, och det blev såklart mycket värre då klockan var 02 på natten och jag var supertrött.

Men en längd har vi kvar, då jag delade tyget vågrät. Så svärmor som faktiskt kan sy har tyget hemma hos sig just nu och ska fixa en längd :-) Så nu fick jag göra en provisorisk lösning. Det blir en kappa i lilla fönstret och i det stora hänger ett par panelgardiner som jag beställt någongång. Inte riktigt som jag tänkt mig från början, men det funkar tills vidare :-) När Olssons tyger öppnar här nästa vecka får jag köpa nytt tyg och skicka iväg till svärmor :-)

Att sy gardiner var inte riktigt min grej!

Artikeln om samsovning misstolkades av media

http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/article5978782.ab


Dopsamtal

Dopsamtalet gick alldeles utmärkt! Prästen är så himla trevlig, vi är verkligen supernöjda. Vi gick igenom dop samordningen och bestämde vilja vilka psalmer vi ska ljunga. Kom inte överrens om den tredje och sista psalmen så vi ska lyssna och läsa och bestämma oss tills imorgon :-) Gabriel var vaken och tyckte det var så roligt att lyssna på när prästen sjöng, jag hoppas han är lika lugn på lördag :-)

Samsovning

Jag har familjeliv.se som startsida och möttes idag av rubriken "Sov inte med din baby - Forskare: Samsova ökar risk för spädbarnsdöd". Kände direkt världens ångest då Gabriel sover mellan oss på nätterna. Men när jag läser artikeln ser jag sen att det inte alls var särskilt oroväckande. "Den viktigaste upptäckten var att över hälften, 54 procent, av de barn som avled i plötslig spädbarnsdöd gjorde det när de sov med en förälder eller ett syskon." Det betyder ju att 46 procent dör när de sover i egen säng. I princip 50/50 alltså. Om det varit 70/30 hade jag väl blivit lite orolig. Men usch för den hemska rubriken. Tycker det är FEL att skriva en sådan rubrik där massor med föräldrar och gravida läser mycket.

Tummen ner för familjeliv!


Ny vecka

Den här veckan har vi minst sagt fullt upp. På lördag är det dop och det är mycket som ska fixas till det. Ikväll måste jag börja med gardinkapporna så att de är på plats innan tosdag då pappa och co kommer från Åland!! :-D
Då kanske ni förstår hur mycket jag längtar när vi bor mer än 100 mil ifrån varandra? Och Gabriel ska få träffa sin morfar, moster och morbror :-D Och Viveka förstås, men jag gillar inte ordet "plastmormor/låtsasmormor", han har en mormor och hon är världens bästa :-) Dom kommer bo hos oss, så vi kommer ha fullt hus! Åh vad jag längtar till torsdag!

Idag klockan 16 ska vi till kyrkan för ett dopsamtal, och innan dess ska jag iväg och försöka lösa detta med vagnen, vi är fortfarande vagnlösa..

Hoppas ni får en bra dag!


Pasta sweet chili och kycklingfilé

Idag var jag lite nytänkande och gjorde ett en "egen" maträtt! Kom på ett recept i huvudet och min älskade sambo gick och handlade ingredienserna. Det blev pasta sweet chili och kycklingfilé. Pastan innehöll spagetti, zucchini, röd paprika, purjolök, cashew nötter, creme fraiché och sweet chili sås. GOTT, GOTT, GOTT! Förut gick jag alltid efter recept, nu är jag mycket mer spontan i min matlagning och vågar prova nya saker, det blir så mycket roligare då :-)


En man "föder" barn

Hihi, läste en artikel på aftonbladet.se precis om ett experiment där de framakallar förlossningssmärtor på en man. Tja, kort och gott: det går verkligen inte att förstå smärtan innan man själv upplevt den :-) Nog för att den glömmer man bort direkt det är över.

Artikeln hittar ni HÄR.

Gabriel 3 månader

  • Använder storlek 56 på kläder och storlek 2 på libero-blöjorna
  • Ammas mestadels, men får ibland ersättning som tillägg efter amningen
  • Tycker mycket om att prata i telefon med mormor
  • Har upptäckt sina smaskiga händer
  • Smaskar också nappen
  • Somnar oftast mellan 21 - 22 på kvällarna och sover till 8 - 9 (med 1 matpaus emellan)
  • Sover mellan mamma och pappa på nätterna
  • Sover bäst på rygg eller sidan
  • Tycker inte alls om att ligga på mage
  • Är vaken mycket och ganska långa stunder på dagen
  • Älskar att bada
  • Har upptäckt sin egen röst och hur roligt det är att överrösta sig själv och sin omgivning
  • Är en liten surrpinne (det hade varit så roligt att förstå vad han "pratar" om ibland)
  • Tycker om att läsas för och titta på alla fina bilder i böckerna
  • Somnar såfort man lägger ner honom i vagnen
  • Gillar att bli buren i bärselen
  • Tycker inte om att bli av- eller påklädd
  • Tycker om leksakerna i babygymet, ljudet är han inte lika förtjust i
  • Greppar ofta i mammas hår och vägrar släppa
  • Ler & skrattar ofta!
  • Är väldigt nyfiken av sig och vill vara med på allt!


Fullt upp!

Vi har haft fullt sjå här hemma hela dagen. Klev upp strax efter 9, åt frukost, gav Gabriel frukost, tog en dusch och gick till Ica och handlade ingredienser till tårtan jag skulle baka. Fräschade upp minnet och provbakade en tårta till dopet, det blev även snickerkakor som Mari beställt. En passande dag att bjuda på fika då vår lilla älskling blir 3 månader idag! Vid 15-tiden kom Frank och hans dotter Tyra på besök och strax efter det kom Mari + barnen och Carolina :-) Och så har det nu blivit kväll. Ska strax fixa något till middag, men jag är så "mätt" av allt fikande så det blir något lätt!

Gos och mys!

Gabriel har varit på goshumör och glad hela förmiddagen! Det första han gjorde på morgonen när jag bytte på honom var att kissa på mig, två gånger! Haha, med pojkar far det verkligen överallt! Inte första gången, och förmodligen inte sista heller :-) Sen så har vi bara myst tillsammans, och så har mormor hunnit vara hit på en snabbvisit. Gabriel sover just nu så jag ska passa på att diska undan lite, och har jag "tur" kanske jag hinner ta köksskåpen in- och utvändigt också :-)


 

Snyggisen i sina nya tuffa jeans :-)
13 veckor idag!


Tidig morgon

Kunde inte somna om efter Simon åkt iväg på jobb. Det är till och med för tidigt för Gabriel, han är aldrig vaken före 7 :-) Funderar på om man skulle kliva upp (har laptopen i sängen just nu :-P) och göra bort lite städning när lilleman ändå sover. Hade tänkt ta avloppen i badrummet idag, usch, men det måste ju göras.

Jo, nu kliver jag upp och äter lite frukost!

Godmorgon :-)

Det som gjorde mig så lycklig..

..var detta. Jag blir fortfarande alldeles tårögd när jag tänker på det!

Vår dag

Idag har vi haft en rätt lugn och mysig dag. Efter frukosten hade jag planer på att städa, men Gabriel var inte alls nöjd i babysittern så han fick åka i bärselen medan jag diskade och gjorde lite mindre småplock. Älskar verkligen bärselen, det är så skönt att kunna ha honom i famnen och samtidigt ha fria händer. Vissa dagar är det bara famnen som duger, vår lilla famngosse :-) Efter lunch kom tant Malin på besök och vi surrade och gosade med Gabriel i princip hela eftermiddagen. Sen blev det middag och idag körde vi enkelt - varma mackor :-) Men det blir lite mera matigt när man använder stuvning. Gott var det i alla fall! Ikväll har Britta varit här och myst med oss till Criminal Minds, like old times! Innan hon flyttade till Barcelona såg vi alltid CM tillsammans på torsdagar. En favorit i repris!

Gabriel ligger och sussar så sött i vår säng och nu ska jag krypa ner brevid honom och beundra honom en stund innan jag somnar :-)

Godnatt!

Lycka!

Jag läste precis en blogg som gjorde mig så lycklig! ÄNTLIGEN! Åh, jag sitter här och gråter och känner mig så himla glad! Wiii!


"Lill chefen"

Gabriel somnar ju i regel någongång mellan 21.00 och 22.00 på kvällen. Så jag hade planer på att börja dona på med gardinkapporna ikväll när han somnat (det är när han sover för natten jag får det mesta gjort, plus att det är så skönt att inte bli avbruten). Men Gabriel tyckte inte om mina planer - han är vaken än, och pigg som en lärka! Jag brukar kalla honom för "Lill chefen" ibland då det är precis vad han är! Just nu är det han som bestämmer i våran familj :-) Vi lever efter hans rutiner, men så är livet med en liten bebis. Och jag älskar just det livet!

Nu ska Gabriel få en ny torr blöja och sen ska vi lägga oss och gosa i sängen :-)

Godnatt!


Haha, så bra!


Brrr..

Nu börjar det bli riktigt kallt ute, termometern visar - 8 grader idag! Vaknade 6.30 imorse, men somnade om till 7.30 då Gabriel tyckte det var morgon :-) Vi har ätit frukost och jag sitter med en kaffekopp till nyhetsmorgon. Gabriel ligger i babysittern och kämpar för att hålla sig vaken, sötnosen! Det är inte lätt att vara liten, trött och inte vilja sova. Idag är det bara jag och Gabriel hemma, så vi ska mysa och gosa hela dagen! När han har somnat ska ta en snabbdusch och sen fortsätta städa köket som jag påbörjade igår.

Hoppas ni alla får en bra dag! :-)


Jag älskar..

.. den här bilden! Det finns så mycket känslor i den, så mycket kärlek och lycka. Det är nog därför det är en av mina absoluta favoritbilder


Vaccinet mot svininfluensan

Usch, jag tycker det är så otroligt svårt detta hurvida man ska vaccinera sig mot svininfluensan eller inte. Varför kan det inte vara så simpelt att alla eller ingen gör det? Det lutar i alla fall mot att både jag och Simon kommer vaccinera oss, framför allt för Gabriels skull (barn under 2 år är en riskgrupp). Han är vårat allt, och jag skulle aldrig förlåta mig själv om han blev allvarligt sjuk för att jag inte vaccinerat mig. Sen har jag även två till väldigt betydelsefulla människor i mitt liv som också tillhör riskgrupperna, Malin som är gravid och min mormor som har väldigt dåliga luftvägar. Det är för deras och för alla andra människor i riskgrupperna jag förmodligen kommer ta vaccinet. Av det jag läst i olika forum och hört på nyheterna verkar det som att större delen av svenska befolkningen inte kommer att vaccinera sig. Men sån är svensken - "jag, jag, jag, jag".. Jag skriver absolut inte detta för att uppröra någon. Vaccinera sig eller inte - det är upp till varje individ. Jag önskar bara att människor hade börjat tänka lite mer på sina medmänniskor..

Hur kommer ni andra med småbarn göra?

Kyckling och ris

Dagens middag bestod av kyckling och ris med currysås och till det åt vi sallad med lite purjolök i. Kryddar kycklingen med Santa Marias "Chicken Steak" och det blir så gott!


Lilla möss-Olle

Eftersom Gabriel har fått mjölkskorv har han ibland mössa på sig inne (letade upp den tunnaste mössan han har). Vi smörjer honom med en kräm och det i kombination med hans jättekalufs blir väldigt kladdigt ;-) Men söt är han, och han verkar inte störas något alls av mössan!


Sovmorgon

Idag tog vi oss en ordentlig sovmorgon alla tre :-) Klockan 10 vaknade jag brevid världens góaste lilla solstråle! Så då låg vi kvar i sängen och busade en stund :-) Han är så underbar! Och det är så himla roligt att se han uvecklas mer och mer för varje dag! Jag är så stolt över att vara hans mamma!

Nu har lilleman ganska nyligt somnat så vi ska sysselsätta oss med att städa (gjorde ju aldrig det igårkväll) :-) Ska börja med att städa ur kyl och frys nu.

Ha en bra dag!

Är det bara jag?

.. som tycker att det är förbaskat korkat att dricka alkohol i sällskap med sina barn? Och då tänker jag på små barn. Nä usch och fy vad oansvarigt! Ett glas vin/en öl till maten - okej, men dock ingenting jag skulle göra. Eller kanske, men då skulle Simon inte få dricka en droppe, eller vise versa. Men att dricka SPRIT med sina småbarn hemma som är beroende av en med mat/blöjbyte/sömn, USCH! Vissa personer är verkligen inte lämpliga föräldrar!


Barnvagnskaos

Påväg till BVC ramlar ett av hjulen på barnvagnen av! Hjulet har ju krånglat lite och vi väntar på ett nytt, men nu föll hela jävla skiten av! Fy fan, jag är så förbannad! Men vi gick hem och bytte till bärselen och kom bara 10 minuter sent.

Väl där var våran lillkille så himla duktig! Han blev lite ledsen när dom stack honom men efter lite tröst av pappa och lite käk var han nöjd igen. Han väger nu 4640 gram, är 59 cm lång och har ett huvudomfång på 38,5 cm. Älskade lilla Gabriel!

Tävling hos Rocka by baby

 


Jag är med och tävlar hos Rocka by baby om ett set från Elodie Details
Var med och tävla här
du med

Tävlingen avslutas den 20 Oktober


Måndag

Det har varit dåligt med uppdatering i helgen, men på lördagen var vi knappt hemma och igår var det tvätt- och städdag. Blev dessvärre inte så mycket städning, men det ska jag sysselsätta mig med ikväll istället.

Klockan tre ska är det dax för ett besök på BVC igen. Förutom längd och vikt ska han även få sitt 3-månadersvaccin. Jag gillar verkligen inte att se honom bli stucken.. I Umeå blev han ju stucken flera gånger om dagen, och det var så otroligt jobbigt varje gång. Så jag hoppas att det inte blir så många tårar från hans sida idag :-)

Tävling hos Carolina


”Jag är med och tävlar hos Carolina om ett Alfons Åberg-bokpaket från Pappaprylar! Var med och tävla du också!”

Tävlingen avslutas Onsdagen den 21 oktober kl 18.00. Vinnaren utses genom lottning.


Mys med familjen

Vi tre har haft en riktigt mysig kväll! Gabriel sov middag lagomt till vår tacopaj var redo att tas ut ur ugnen så jag och Simon fick en HEL middag för oss själva ;-) En stund efter vi ätit färdigt vaknade lilleman och ville ha sin middag, han fick äta och så fick han lite pappatid medans jag bakade kladdkaka. Han har faktiskt varit väldigt "pappig" ikväll, jag har bara varit en matstation :-P

Jag är otroligt trött ikväll, funderar på att gå och lägga mig direkt efter idol. Men det är ju "Fast & the furious-helg", ettan ikväll. Och jag älskar dessa filmer! Så egentligen måste jag ju bara hålla mig vaken :-)

Blivande musikkritiker?

Gabriel kanske är en framtida musikkritiker? Han är då väldigt duktig på att "berätta" vad han tycker om sångarna och sångerskorna i idol :-D Hittills är Erik hans favorit! Precis som mammas ;-)


Tacopaj

Dagens middag blev en supersmarrig tacopaj. Provade ett nytt recept, och jag är helnöjd! Kommer definitivt lagas fler gånger :-)


Dammtorka kanske?

Ibland frågar jag mig själv hur jag kunde vara så urbota dum och köpa svarta möbler? Det är otroligt snyggt - alla dagar förutom soliga! Allt damm syns ju. Fasikens!

Gabriel 12 veckor!



 

Vår älskade Prins Gladskit!


Sovrumsdrömmar

Åh, jag är så jäkla sugen på att göra om i sovrummet! Har suttit i princip hela kvällen och "planerat" hur det ska se ut. Inga särskilt dyra förändringar heller, men kanske inte just nu bara.. Blir bara "nere" när jag går in i vårat mörka sovrum. Det är just det som är problemet, det är så mörkt!

Foto

Nu har jag bokat en fotosession av Gabriel hos fotograf Dyveke! :-D Men det blir först i slutet av november, så roligt!


Korvstroganoff

Idag blev det korvstroganoff med majs och spagetti till middag, och till det severades sallad! Smarrigt! Och faktiskt FÖRSTA gången jag lagar korvstroganoff.


Gardinkappor

Ojdå, insåg av Susannas kommentar i förra inlägget att jag glömt berätta varför jag behövde tyg :-) Jag ska sy 2 gardinkappor till våra köksfönster :-) Fönstrena är så knasigt placerade så det blir snyggast med två kappor då ena fönstret går in i köksbänken/väggen. Bilder dyker såklart upp när allt är färdigt :-) Så nu vet ni!


Mycket nöjd!

Luleåtrippen gick bra! Det tog 5 minuter inne på tygaffären så hade jag bestämt mig vilket tyg jag ville ha! Hade först tänkt ta ett mönstrat tyg, men jag insåg rätt snabbt att jag nog inte är såpass bra på att sy så att det blir snyggt med skarvar. Så det fick bli ett enfärgat plommonfärgat tyg. Jätte fint! Nu ska jag bara låna mammas symaskin. Det blir nog helgens projekt :-) Eftersom det gick så fort därinne gick jag in till Kappahl också där jag hittade ett par tuffa jeans till Gabriel. Mest tänkt till dopetfikat då! De är i storlek 62 men mycket mindre är de byxor jag har hemma i 62, så jag chansade och köpte dem. Det är ju 30 dagars öppet köp, så då kan jag ju till och med byta dem här i Boden om de inte passar (Kappahl öppnar i slutet av månaden).

Lilleman sover, åh vad jag ska pussa honom när han vaknar! Även fast jag bara varit ifrån honom i 2½ timme så känns det så himla skönt att komma hem!

Nu ska jag och Simon fixa lite lunch! :-)

Lite sent!

Först nu kan jag börja med städskåpet. Det är lika bra att göra det ikväll då jag har massa annan städning imorgon. Nu ska det storstädas! :-) Gabriel har inte varit riktigt nöjd ikväll, han har varit lite gnällig då magen har krånglat lite. Men nu ligger han och sussar i våran säng! Finaste killen!


Kycklingwok med nudlar

Tänkte börja lägga ut "Dagens middag" nu när jag börjat tycka det är roligt med matlagning igen :-) Dagens middag blev kycklingwok med nudlar, en av mina favoriträtter!



Tisdag

Idag har vi varit en kort sväng upp på stan. Skulle leta tyg, men det finns ju inget direkt utbud här. Blir en snabbsväng till Ohlsons tyger i Luleå imorgon istället. Ska alldeles strax börja med middagen, väntar bara på att Gabriel ska vakna och ge honom "middag" först :-)

Ikväll ska jag städa städskåpet, haha. Det är sån enorm oreda där inne. Nu har lillhjärtat vaknat! :-)

Hejs!

Inte bara jag

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5909840.ab.. det var alltså inte bara jag.

Verkar inte som att jag får tillbaka min mail. Mina svar nu överensstämmer inte med mina tidigare svar. Men jag skaffade min mail för typ 6 år sen, lätt att komma ihåg allt då? Sen tycker jag jag svarade rätt bra på dessa frågor. Nåja, åt helsike med det där.

Update angående "hackningen"

Kontaktade Windows live (hotmail) inatt och har idag fått ett svar där jag ska besvara 16 totalt värdelösa frågot angående mitt konto. Minns inte ens hälften av allt. Vi får väl se om jag får tillbaka den.. Har rätt mycket jag gärna hade velat ha kvar där, bland annat alla kontakter på msn. Tradera ringde jag på morgonen, och de har nu raderat mitt konto. Är en jäkla tur att jag är så pass Tradera-beroende som jag är och loggar in på min användare flera gånger per dag och fick syn på detta.. Det var ju trots allt försök bedrägeri i mitt namn, kommer därför att polisanmäla detta. Men hur mycket energi polisen lägger på det är en annan femma. Men det går ju att spåra personen via kontonumret. Googlade lite och det är tydligen flera som drabbats av just detta under augusti och september. Tråkigt att folk inte kan skilja på ditt och mitt och måste förstöra för andra! Men men, vi får väl se om jag skaffar någon ny Traderaanvändare, känner mig inte så sugen just nu. Men Tradera är min drog, så jag kanske inte klarar mig så länge :-)Så ett tips från mig: Radera era inloggningsuppgifter från Tradera på mailen!

Nu ska jag ta en dusch och sen göra mig iordning lite. Jag och Gabriel ska iväg till Luleå och gratta kusin Fanny som fyller 5 år imorgon :-) Fanny är ju min kusin, men egentligen hade det "passat" mer om hon vore Gabriels kuusin. Men han är ju kusinbarn! Konstigt att det inte finns något namn när man ändå är såpass nära släkt, eller finns det?


FY FAAAAAAAAAAAAN!

Någon jävel har tagit sig in på mitt traderakonto, lagt upp dyra kameror och andra jävla prylar!! FAAAAN!! Jag är så arg så att jag kokar! Får ringa Traderas support direkt de öppnar imorgon och försöka reda ut detta.. :-( Min mejl har ju såklart också nytt lösenord..


Vad i..?

Jag kommer inte in på varken min mail eller traderakonto?! Står att användarnamnet eller lösenordet var felaktigt. Så nu har jag varit snabb och bytt lösenord här. Fattar ingenting?! Suck!


Latmask

Inte får jag något gjort här hemma.. Det är ju så tråkigt! Men jag måste.. Blir bara lite småplock nu, hade ändå tänkt göra en riktig storstädning tills dess att pappa och Co kommer hit den 22:a. Åh vad jag längtar tills de kommer! :-D Det blir ju första gången de får se Gabriel annat än på kort!

Simon är och handlar till middagen nu, är vrålhungrig! Kyckliggryta och ris blir det idag, nam nam :-) Har börjat amma mer och oftare nu, så jag tror det är därför min aptit ökat så mycket :-) Känns så bra att minska på ersättningen, wiho!

Små fossingarna



 Gabriels fotavtryck 17 september 2009


Utvilade!

Vilken natt alltså! :-) Gabriel somnade ju som jag skrev i tidigare inlägg redan före 21 igårkväll. Jag var rätt inställd på att han skulle vakna innan 00 och vilja vara vaken en stund, men icket! Han vaknade omkring 23, av en mardröm kanske? Vet inte riktigt vad det är, men varje natt skriker han i några sekunder, och det märkliga är att det är ett skrik han endast har när han sover. Så jag vet inte om han drömmer något eller så, men det är verkligen ett hjärtskärande skrik.. Huvva! Men Simon gick dit och strök honom lite på huvudet, och då somnade han snabbt om! Sen sov han ända till 4.30, fick lite käk och somnade om till 8.30 :-) Vi är verkligen bortskämda med hans sovrutiner!

Idag har vi tvätt- & städdag! Sen efter middagen ska vi gå över till Malin och Johan och baka kanelbullar, tror jag?! :-)

Hejs!


Lillhjärtat sover

Gabriel har alldeles nyss somnat. Han snuttade lite vid bröstet och somnade. Är lite chockad. Han brukar aldrig sova den här tiden. Vanligvis somnar han mellan 22 och 23 varje kväll. Men han kan ju lika gärna vakna om 30 minuter, vi får väl se :-)

Byte

Idag tog vi alla tre en promenad till stan för att lämna tillbaka våran gamla kamera och byta till en ny. De gick med på att köpa tillbaka våran och att vi sen fick betala en mellanskillnad då den nya kameran var lite dyrare. Men nu är vi en Canon Ixus 100 IS rikare, och vi har ett par veckor på oss att lära känna den innan dopet :-) Vi är då väldigt nöjda! Sen handlade jag en ram till fotavtrycken vi gjort av Gabriels fossingar (ville specifikt ha en fyrkantig svart ram, och det fanns på Åhléns) och krokar att hänga grytlapparna på.

Sen åkte jag, Gabriel och Gabriels mormor ut till Vändträsk och hälsade på gammelmormor och Kjell! Och gammelmoster Veronica var där hon också :-)

Ikväll ska vi bara mysa till Körslaget som har premiär klockan 20! Känner att jag gärna hade gjort något, men men..

Ha en bra kväll!


För stora kläder

Åh, jag blir så sur! Har provat skjortan, västen och jeansen ikväll som Gabriel ska ha efter dopceremonin (allt i storlek 62), och det är alldeles för STORT! Finns inte en chans att han hinner växa i dem. Och anledningen till att jag surar är att till flickor kan man hitta finkläder från storlek 50, finns klänningar och strumpbyxor till tusen, men lite finare kläder till pojkar finns i princip bara från 62. Har faktiskt sett ett par jeans på H&M i storlek 56, så det får bli en snabb visit till Luleå på måndag och se om de finns kvar. För jeans i 62 drunknar han i, min lille plutt :-) Men tyvärr är klädutbudet till pojkar överhuvudtaget dåligt, finns det 5 sidor flickkläder i en katalog finns det ungefär 1 sida med pojkkläder.

Fredagsmys

Imorse sov jag och Gabriel länge! Jag klev upp halv 11 och Gabriel sov till halv 12 :-) Efter att Gabriel ätit och vi gjort oss iordning satte jag Gabriel i bärselen och promenerade över till Malin där vi spenderat hela eftermiddagen! Nu har vi ganska nyligt kommit hem. Simon står för middagen idag, skinksås och spagetti. Vanligvis är det jag som lagar mat i vårat hushåll (jag tycker det är så himla roligt!) men Simon gör så förbaskat god skinksås så det överlåter jag till honom :-) Sen är det idol på 10 minuter, så vi slarvar och äter middag till det ikväll! Ska fråga min älskade lite snällt också om han vill gå och köpa nå gotta efter maten :-) Nåja, nu ska jag se om jag behövs i köket!

Ha en bra fredagkväll!


Tävling hos Nikita



Jag tävlar om fina priser från Rockefella i Nikitas blogg
Tävla HÄR du med! 
 
 Tävlingen avslutas söndagen den 4 oktober kl 20.00


Dopinbjudningskorten

Nu har alla inbjudningskort kommit till rätta så jag tänkte lägga upp två bilder på resultatet av mitt pyssel. Jag är väldigt nöjd! De känns personliga med ett foto av Gabriel och hans lilla fossing (det tog ett bra tag att få till ett bra avtryck) :-)




RSS 2.0