Fika

Sitter och kollar runt lite efter idéer till vad jag ska baka till Simons födelsedag. Har ingen aning om hur många som kommer, så jag vet inte riktigt hur mycket jag ska göra! Men man kan nog aldrig ha för mycket fika :-) Har i alla fall bestämt mig för en enkel gräddtårta med hallon, blåbär och banan, daimpaj och philadelphiabulla. Har hittat ett recept på en snickerstårta och jag som är fasligt förtjust i snickers är väldigt sugen på att göra en sån! :-) Jag hoppas på bättre väder nästa vecka för jag kommer ha många kalorier att göra mig av med!

Whaaaat?!

Varför är det inge Johan Falk på 4:an ikväll?! VA? Nä, det är Wallander istället. Sänder dom bara 3 filmer och that´s it? Åh, vad tråkigt! Det var ju veckans höjdpunkt ;-) Nåja, får väl hyra de sista filmerna! Men jag är ganska sur!

Mitt i natten

Vi har sett en massa avsnitt av Legend of the Seeker ikväll. Det är så himla bra! Imorgon ska vi se de resterande 2 avsnitten av säsong 1 :-)



Nu ska jag gå och beundra denna snygging som sussar så sött och sen krypa ner i sängen :-)

 


Lördag = lördagsgodis

Tidigare idag när jag och mamma var på ica kom jag på att det var ju lördag idag, vilken innebär min godisdag! :-) Så jag har precis varit iväg till kioskpiraten och köpt mig lite lösviktsgodis! Oj oj så gott det ska bli! Veckan utan godis har faktiskt gått förvånadsvärt bra! Har inte haft något godissug alls faktiskt :-) Allt går bara man vill! Men har man levt med ett röksug i år och 2 månader så :-P Ja, jag har faktiskt varit röksugen sen dagen jag slutade! Usch att man var så korkad att man ens började. Jag hoppas Gabriel håller sig ifrån såna dumheter :-)

Nu ska vi gosa ner oss i soffan framför finalen av Robinson, MYS!


Jeans åt lilleman

Idga har jag och mamma varit på stan, skulle vara smakråd åt henne så :-) Jag köpte ett par jeans åt Gabriel. Likadana han har i storlek 62 som han hade på dopmottagningen men nu köpte jag ett par i 86 :-) Halva reapriset så kan kunde inte hålla mig! Kommer sitta så fint på honom till hösten/vintern när han går :-) Det finns mycket fina och snygga kläder till pojkar från storlek 86 och uppåt, men bebiskläder för pojkar är svårt att hitta! Där är det flickkläder som dominerar affärer och kataloger!

 

Nu ska jag sätta igång med städningen! Ska skina här hemma när vi är färdiga :-D


Tävling hos Ninninusen




Jag är med och tävlar om en valfri Lundmyr body/tröja från www.tuffatilda.se Tävlingen finns hos www.ninninusens.blogg.se !


Tävling hos Cheeky



Jag är med och tävlar om en Canvastavla hos Cheeky i samarbete med Önskefoto.
Tävlingen pågår till 1 februari


Så söt!

Nu har vi varit och shoppat åt lilla *****.. Hihi, ja nu har hon ett namn! Ett fint sådant, som passar henne alldeles utmärkt! Han sett henne på kort och hon var alldeles bedårande söt och mycket lik sin mor!

Nu ska lilleman få slottspuré. Hoppas det går lika bra som de två tidigare dagarna! :-)

Fredag!

Gabriel slog upp sina små blå 7.30 imorse. Simon erbjöd sig att ha honom medans jag skulle få sova vidare. Underbart tyckte jag :-) Men 10 minuter senare ringer dom ut Simon på jobb och jag var illa tvungen kliva upp! Men bra med jobb! Får ta sovmorgon i helgen istället!

Herregud vad Gabriel har blivit rörlig nu alltså! Han ligger ju ofta på lekmattan och leker med diverse leksaker, men allt mer sällan nu ligger han just på mattan, han ålar sig liksom iväg numera, snurrar och har sig! Han kommer visserligen inte så långt, och jag märker hur frustrerad han blir!

Senare idag ska vi iväg på stan och göra lite ärenden, handla mat osv.. Måste ju köpa en "välkommen till världen"-present åt lillan också :-)

Sen så kommer nog resten av kvällen och helgen gå till storstädning, det behövs en ordentlig genomgång här!

Baby-lycka!

Grattis till Malin och Johan som har fått en liten flicka inatt! Hon hade bråttom ut till världen :-) Nu längtar vi efter att få träffa dom nyblivna föräldrarna och lilltjejen!

Vilken underbar start på dagen!

Slottspuré

Broccolin vi provade igår tyckte Gabriel inte alls om. Han tog en tugga, började kväljas och den knep han ihop munnen :-) Samma visa idag! Så då provade jag ge honom Slottpuré (potatis, griskött, morötter, lagerblad och kryddpeppar) och han åt med STOR aptit! Nästan 1/3 av burken åt han och en burk innehåller 125 gram. Det var härligt att se!

Gorm!

Jäkla bredbandsbolaget alltså. Dom skickar alltid FEL modem till oss. Nu senast behövde vi ett nytt TRÅDLÖST modem då vår hemtelefon inte fungerade. Tror ni vi fick hem ett modem som stödjer trådlösa nätverk? NÄE! Åh! Men det var i alla fall en riktigt trevlig kille som tog emot samtalet. Men om man ber om ett nytt trådlöst, hur kan man då skicka ett som inte är trådlöst? Nåja, vi klarar oss ju utan hemtelefon. För jag har mycket hellre nät på min laptop!

Jag åkte på att jobba 16-21 ikväll. Är inte så pepp egentligen, men vill inte tacka nej och jag får sparat några fp-dagar :-)


Snöoväder

Det blir då ingen promenad idag i alla fall. OGILLA! Usch vad deppig jag blev när jag tittade ut genom fönstret imorse :-( Nåja!

Jag och Gabriel kommer snart bli upplockade av mamma så ska vi till Coop och handla. Jag har verkligen världens mest underbara mamma! Hon är så omtänksam, generös, förstående.. Ja gud, jag skulle kunna räkna upp tusentals saker! Hon är bäst helt enkelt! Och sen följer hon med hit så ska jag få ytterligare en massage, LYX! :-D

Sen vet jag nog inte vad med dagen har att bjuda på. Blir nog städa och lite andra hushållssysslor som aldrig tar slut :-)


Härliga tisdag!

Det gick bra att jobba igår! Lyckades 4 timmar utan att småäta. Jag är nämligen expert på "småätning" och på jobbet finns det ju alltid kakor och annat gotta. Men jag höll mig till endast kaffe :-) Blev ingen promenad utöver till och från jobbet då det ändå tar 25 minuter/enkel väg. Simon och Gabriel mötte upp mig när jag slutat och det var mysigt att gå hem tillsammans :-) Till middag åt vi en fläskfilégryta och jag fick verkligen hålla mig för att inte okynnesäta! Åt lite frukt och sånt efteråt då mamma och Simon fikade philadelphiabulla! Sen fick jag uuunderbart skön rygg- och nackmassage av mamma! Tack älskade du! Det var så behövligt :-) Och så kom Malin över och umgicks :-)

Gabriel hade en riktig skrikväll igår, det är så jobbigt när man inte vet varför han är ledsen! Fast jag tror mycket var att han var övertrött! Han var verkligen otröstlig. Men 23.05 la han tillslut igen sina vackra blå i min famn!

Imorse väcktes jag av Gabriels glädjetjut! Han hade vänt sig på mage i spjälsängen och låg och lekte med apan! Sååå himla söt! :-) Då fick han en flaska ersättning och så klädde vi på oss och gick ut på en promenad! Gabriel lyckades hålla sig vaken i 10 minuter innan han somnade igen trots att han bara varit vaken i 25 minuter :-) Vi gick i 45 minuter och jag kände att det var alldeles nog! Får nog mjukstarta lite. Skönt var det i alla fall och guuud vilken härlig start på dagen! När vi sen kom hem väckte vi pappsen och så åt vi frukost tillsammans :-)

Igår gjorde jag en laddning bloccolipuré som jag frös in i iskuber åt Gabriel som han ska få smaka idag! Hoppas han gillar det :-)

Nu ska vi se några avsnitt av "Legend of the Seeker" på dvd. Grymt bra serie! Den startar på 6:an den 5:e februari också, så jag tipsar om den! Det är verkligen inte min typ av genre, men blev faktiskt positivt överraskad :-)

Vilken rörigt inlägg det här blev, men jag är så trött så jag knappt vet vad jag heter ;-)

Dagens

  • Brunch
  • Jobba 12-16
  • Middagsmatlagning
  • Få massage av mamma
  • Mys med mina pojkar

Idag fick vi en sovmorgon, fast Gabriel har ju alltid skämt bort oss och sovit så bra! Vaknätter liksom, vad är det? ;-) Han vaknade 9.40 idag och fick då en flaska ersättning. Har märkt att han fått större aptit och gjorde iordning 200 ml och 180 åt han :-) Nu ska jag snabbt göra mig iordning och äta så ska jag iväg och jobba 4 timmar sen! Roligt :-)


Pratar i sömnen

Gabriel ligger just nu i sin säng och pratar.. i sömnen! Hihi det låter ju så galet gulligt! :-) Precis som sin mor! Jag är nämligen också rätt bra på att prata i sömnen, när jag var yngre gick jag till och med i sömnen, och ganska ofta! Lite läskigt faktiskt. Jag hoppas verkligen inte att Gabriel kommer börja gå i sömnen. För jag som är så sjukt mörkrädd vill inte ha in en gående sovande Gabriel i sovrummet mitt i natten.. Nä fy!

Johan Falk

Ikväll har vi myst med lite chips och dip till den 3:e Johan Falk filmen. Jag gillar egentligen inte svenska filmer, men jisses vad spännande dessa är! Och Joel Kinnaman.. Oj oj.. Behöver nog inte skriva mycket mer :-)

Den sista måltiden..

Hihi nä inte riktigt. Gabriel ska få mat och sen ska vi promenera iväg till farmor dit vi är bjudna på middag ikväll. Renstek och potatis skulle det bjudas på, mums! :-) Ska verkligen passa på att njuta för imorgon börjat "mitt nya liv"! Jag är så otroligt peppad och denna gång ska det gå vägen! Kommer inte laga någon annorlunda mat direkt, då jag inte tror på dieter och liknande i det långa loppet! Jag ska byta ut tallrik mot assiett och bli bättre på att äta frukt, samt godis 1 gång i veckan (i måttliga mängder) och minst en 45 minuters promenad varje dag! Tror detta är ganska rimligt för mig, för tar jag i för hårt från början blir jag fort less och omotiverad.. Sen så hade jag gärna haft en crosstrainer här hemma eftersom det är den skönaste träningen för mig som har problem med ena knät, men det får bli en senare fråga!


Funderingar

Vi har haft ännu en mysmorgon idag! Gabriel vaknade pigg och glad 8.50 och då fick han komma över till vår säng. Imorse bytte jag ut vällingen mot ersättning, tänkte prova ge honom välling på kvällen istället. Simon vaknade strax efter Gabriel och sen låg vi alla tre och drog oss till 10.40 hihi. Såå skönt! Gabriel var på riktigt bushumör och ville bara dra mamma i håret :-) 

Sitter och kollar lite resor. Funderade på om vi skulle åka tåg ner till Stockholm istället för flyg då det förmodligen varit lite smidigare, men tåg var 2000 kr (!!) dyrare så vi väljer att flyga. Det kommer bli en lång dag och rutiner lär nog försvinna helt :-) Eftersom vi ska över till Åland är det en massa byten och jag som inte alls är stresstålig lär förmodligen bli galen ;-) Först måste vi åka bil till Kallax, flyga därifrån till Arlanda, ta flygbuss in till Cityterminalen, åka buss därifrån till Kapellskär och därifrån åka båt över till Mariehamn. Det tar alltså en hel dag då det är så mycket tider som ska passa. Tur att Simon är det motsatta till mig och mer lugn :-) Men vi kommer ha ungefär 3 timmar i Stockholm både på dit- och hemvägen så det känns bra! Men det krävs mycket planering att resa med barn, mycket man ska tänka på! Har i alla fall kollat upp med bagage och sånt annat viktigt för Gabriel :-)

Philadelphiabulla: recension och recept

Philadelphiabullan var supersmarrig! Kommer absolut bakas igen, ska faktiskt göra den när Simon fyller år :-) Den bakas också i långpanna vilket jag tycker är mycket smidigare än formar!



Philadelphiabulla


150 gram smör

50 gram jäst

5 dl mjölk

1 dl socker

11 dl vetemjöl


Smält smöret och blanda mjölken tillsammans med smöret, värm till 37 grader. Smula jästen i en bunke och rör ut med smör och mjölkblandningen. Rör ner sockret och mjölet och arbeta ihop till en deg. Bred ut på ett bakplåtspapper i en långpanna. Jäs övertäckt i 30 minuter.


3 dl florsocker

100 gram philadelphiaost

150 gram smör

3 msk vaniljsocker


Rör ihop rumstempererat smör med de övriga ingredienserna. Tryck hål i degen med jämna mellanrum, exempelvis med en tesked. Tryck ner philadelphiakrämen i groparna. Låt jäsa övertäck 30 minuter till.

Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda mitt i ugnen i 200 grader, 10-15 minuter.


Philadelphiabulla

Jag håller just nu på att baka en philadelphiabulla. Tyckte det lät så himla gott så jag var bara tvungen prova! Går väl sisådär, vet inte riktigt om den är som den ska :-) Men den är på sin sista jäsning nu och sen ska den in i ugnen. Återkommer om hur det smakade senare! (Fyllningen var i alla fall galet god ;-) )

Mysmorgon

Vi har haft en riktigt mysig morgon. Gabriel vaknade 8.30 och då flyttade jag över honom till vår säng :-) Vi låg och gosade till klockan 9 då jag klev upp och gjorde iordning välling till lilleman, 160 ml drack han idag! Sen klev vi upp och jag och Simon dukade upp frukost. Vi satt sen och skrattade oss igenom hela frukosten! Gabriel var på bushumör och tränade upp rösten och så tjuter han: "HA HA HAAAAAAA!" och ser så himla förvånat ut, liksom: "Var det jag?" Så söt! Det var mysigt. Kärlek!

Gabriel har föressten fått smaka potatis och palsternacka idag till lunch. Det verkade som att han tyckte om det, men själv höll jag på att kräkas av "stanken" ;-) Tycker verkligen inte om palsternacka!

Senare i eftermiddag kommer Mari och barnen hit! Det ser vi framemot! Ska se om jag hinner baka nå gott, måste på ica först bara :-)


Vår fredag

Det blev inga bh:ar idag, hittade ingen jag tyckte om. Får kika i Luleå då jag ska dit nästa gång! Däremot köpte jag två dreggelscarfs från pippi och en pyjamas i storlek 68 från fixioni. Om det är något barnplagg jag vill ja en stor uppsättning av så är det pyjamaser! Vi har rätt stor åtgång på pyjamaser faktiskt. Tror Gabriel har 7 pyjamaser i 62 och jag tycker nästan det är lite ;-) Men nu har han 5 stycken i 68 så det ska vi klara oss på! Sen så räknar jag med att han kommer kunna ha 68 ganska länge eftersom han fortfarande kan använda 56 med "bodyförlängare" som gör bodyn längre. För det är ju på längden han växer mest! Och så handlade vi mat och sånt annat nödvändigt!

                                         Nya pyjamasen





Gabriel älskar Multivitamintetran! Direkt han ser den blir han så exalterad och superglad! Idag fick han leka med en tom tetra. Tror ni han blev nå nöjd? :-) Det roade han sig med hela tiden vi åt middag!



Och idag fick han smaka gröt med blåbärspuré. Det gick ner ett par teskedar men han var på mer bushumör så det mesta rann ut för att han räckte ut tungan och log så mycket! Han har börjar räcka ut tungan mycket och han är ju så himla söt då han gör det :-)


GLÄDJE!

Tänk vad man kan roas av ljudet av en plastpåse.. ;-)



Du gör mig så lycklig!


Gos!





Gabriel hade det mysigt i mammas och pappas säng imorse!


Vällingspremiär

Gabriel vaknade 8.20 imorse, pigg och på strålande humör så jag tyckte det var perfekt att introducera välling då! 100 ml slank ner, ungefär vad jag räknade med :-) Och han verkar väldigt belåten nu efteråt, men vällingen är ju mera "matig". Jag hoppas bara magen inte slår blackut, men han har skött magen så fint ända sen födseln så jag tror nog det ska gå bra :-) Men annars finns det ju katrinplommonpuré att ge!

Idag har vi tvättstuga mellan 7-12. Hade dock behövt några timmar till då vi hade massa tvätt eftersom vi missat en tvättid, det finns heller inte lediga tider förrän om flera, flera dagar. Saknar vår tvättmaskin :-( Fast den står kvar i badrummet, vet dock inte hur man lagar den..

Sen ska vi iväg på stan. Simon hade lite ärenden och jag vill spendera pengar :-) Hihi, nä. Men jag har 30% rabatt på ett plagg på Lindex och 25% på Kappahl. På Lindex hade jag tänkt försöka hitta mig en ny bh. Mina gamla är för små så jag använder fortfarande amningsbh 2 månader efter jag slutat amma :-P Så jag behöver verkligen en ny! Helst två. Men vi får se vad jag hittar!

Nu ska jag springa till tvättstugan och sen ska vi äta frukost!
Ha en bra fredag alla!


Vår duktiga kille!

Den här dagen har verkligen gått superfort! Förmodligen eftersom jag jobbat 4½ timme mitt på dagen (12-16.30).

Vi provade ge Gabriel gröt och aprikos-/päronpuré idag också och det gick finemang. Även idag åt han en hel smakportion gröt :-) Imorgon ska han få prova gröt med blåbärspuré! Och så ska han få sin första flaska med välling. 


Lunchdejt

Idag har jag och Malin lunchat på FarEast, vår nya (vår enda) vietnamesiska restaurang. Jag tyckte det var supergott då det inte var sådär jättestarkt! Har lite svårt för thaimat då den är så stark. Kommer absolut gå dit fler gånger :-) Sen gick vi vidare till Victoria på en kopp kaffe.

Har varit och handlat barnmat också. Det blev mild havregröt, havrevälling, slottspuré, majspuré och aprikos-/päronpuré. Provade direkt jag kom hem att ge honom havregröt och fruktpurén och det gillade han! Han åt upp hela smakportionen och gjorde mamma och pappa så stolta! :-D Som han smaskade på! Och gapade! Allt funkade superbra! Han skrattade och var så glad, tyvärr han vi inte fram med kameran. Hade varit kul att filma allt då han var på så bra humör :-) Och efter gröten åt han 80 ml ersättning.

Ikväll ska vi på middag hos Gabriels mormor, mysigt :-)

BVC idag

BVC-besöket idag gick väl sisådär. Gabriel har planat ut ännu mer på vikten, han har endast gått upp 360 gram på 4½ vecka.

Vi pratade mycket om Gabriels matvanor. Han äter 110 - 165 ml ersättning 4 - 5 gånger/dygn vilket är mindre är "normalt" så att säga, plus att vi kämpar på med smakportionerna. Vi kom fram till att vi ska öka mängden fett i maten, skippa vatten helt och hållet och byta ut ett mål ersättning om dagen till välling och fortsätta med smakisar som vanligt, men nu prova ge honom kött/fisk/fågel också. Och så ska vi fortsätta gå till BVC 1 gång/månad för vägning istället för varannan som det är egentligen är från och med 6 - 7 månaders ålder.

Vi pratade även endel om Simon och det faktum att det förmodligen är gener som gör att Gabriel är modell mini. Detta kommer förmodligen låta otroligt för er, men Simon vägde 6 kilo när han var 2 år. Så det känns som att generna har ett finger med i spelet ;-)

Men Gabriel fick i alla fall jättemycket beröm av barnläkaren för att han är så aktiv och han tyckte vi hade all anledning att vara stolt över vår lille kille :-) Vilket vi givetvis är!

Gabriel 6 månader
Vikt: 5890 gram
Längd: 63,5 cm
Huvudomfång: 41,2 cm


Virrpanna

Imorse var jag verkligen virrig. Herregud! Nästan så jag skäms. Vaknade 7.40 och fick för mig att Simon försovit sig (hade helt glömt bort att han pussade mig hejdå tidigare på morgonen) så jag rusar till spjälsängen och utbrister med lite halvt panik i rösten "Du har försovit dig, du har försovit dig, VAKNA!" till Gabriel. Haha, men kom snabbt på att det var fel person och att Simon redan åkt iväg till jobbet ;-) Men lilleman vaknade ju givetvis och ville kliva upp. Jag kände mig lite knäpp :-)

I eftermiddag ska vi till BVC. Det är det vanliga mäta - väga samt läkarkontoll! Ska bli spännande att se vad lilleman väger. Jag tycker han har blivit så rund och go om kinderna och hoppas att han gått upp bra i vikt denna gång!

Nu ska jag äta frukost och göra mig kaffe!

Ikväll börjar handbolls EM :-D


Sådär ja!

Yey, nu har jag äntligen klurat färdigt på Simons födelsedagspresent :-)

Kort uppdatering

Orkade inte uppdatera igårkväll efter det att vi kommit hem förutom "6 månaders-inlägget". Vi hade i alla fall en supertrevlig eftermiddag hos Johanna och Daniel. Det måste vi absolut göra om! :-)

Idag har vi inte gjort många knop här hemma. Gabriel väckte en väldigt, väldigt trött mamma 7.45 imorse. Uh, länge sen jag var sådär trött faktiskt! Så när han tog sin förmiddagsnap passade jag också på att sova en stund! Sen har jag donat på lite här hemma, och Malin har varit förbi!

Om 2 veckor ungefär fyller Simon år. Sitter och klurar lite på vad jag ska köpa, och det är svårt! Brukar ha lätt att köpa åt honom, men inte den här gången..


När tröttheten slår till

När man är liten blir man fort trött efter allt bus!



.. 30 sekunder senare..



 .. min sötpojk!


Gabriel 6 månader

Idag blir vår älskade Gabriel 6 månader. Vår stora lilla kille!

Gabriel 6 månader
- Använder storlek 62 på kläder och storlek 3 på libero-blöjorna
- Äter ersättning på flaska 4 - 5 gånger/dygn
- Har fått lite smakportioner. Hittills potatispuré, motorspuré, majspuré, banangröt, havregrynsgröt, mangopuré och mosad banan
- Sover hela nätter, oftast mellan 22 - 08
- Somnar och sover nätterna i sin egen säng
- Tar 3 - 4 napar om dagen (30 min - 1,5 timme åt gången)
- Använder napp
- Kan vända sig från rygg till mage (gör det mest hela tiden)
- Smaskar på allt som kommer i hans väg! Händerna är fortfarande en klar favorit
- Pratar väldigt mycket. Han har så söta små ljud för sig :-)
- Ler och skrattar massor
- Sprattlar med armar och ben nästan all vaken tid
- Älskar att åka vagn
- Är så nyfiken på sin omgivning och allt som händer runtomkring
- Dregglar fortfarande massor
- Är superbusig och när han blir på bushumör åker alltid båda händerna in i munnen ;-)
- Har fått hoppa lite i hoppgungan och tycker det är jätteroligt
- Sitter stadigt med stöd och har suttit korta stunder helt utan stöd
- Tycker om att bada och tycker det är så roligt att plaska i vattnet
- Är en mycket bestämd och envis liten kille (det har han ärvt från sin mor)
- Har ännu inte visat mycket tendenser till att vara blyg mot nya människor, än så länge tycker han om alla som ger honom uppmärksamhet :-)
- Är duktig på att greppa saker och om man ger honom något tar han emot det
- Har ett favorit gosedjur - apan
- Hans favoritleksak är "Learning puppy", den är ju så fin och färgglad och låter så roligt! Om han är ledsen är det hunden som gäller




Dagen till ära invigde Gabriel sin fina body han fick av Victoria och Simon i julklapp :-)



Godmorgon söndag!

Ja, det är faktiskt godmorgon för mig hihi. Vaknade 11.20 faktiskt. Simon var söt och ville ge mig en ordentlig sovmorgon, men han hade glömt att vi ska till Johanna och Daniel klockan 1 :-) Inte för att tiden är jätte viktig, men jag hade tänkt göra lite grejer innan men som nu får fixas efteråt! Inget viktigt dock :-)

Som skrivet så ska vi alla tre till Johanna och Daniel och fika senare idag! Ska bli himla trevligt och Johanna har lovat mig blåbärsmuffins (har aldrig ätit godare blåbärsmuffins än hennes!) ;-) Det är kul att knyta "nya" kontakter!

Nåja, nu ska vi göra oss lite brunch!

Det ska börjas i tid!

Gabriels första blogginlägg, men den ville han skriva på Malins blogg ;-)

Svårflörtad



Det är svårt att få i den här gossen mat, oavsett vad det är. Havregrynsgröt med mangopuré och majspuré har funkat en gång vardera. Han bara spottar ut maten och förstår inte riktigt detta med gapa - svälja. Tur vi ska till BVC på tisdag, har tusen "matfrågor".

..

Vilken dålig start på helgen..

Nu väntar en dusch!

Hej lördag!

Imorse vaknade jag 08.20 av att Gabriel låg och pratade med apan hihi. Så söt! Nu ligger han och leker med hunden han fick i julklapp av sina "gammelmostrar" med familj. Han tycker den är så himla rolig! Ler hela tiden :-)

Idag tror jag vi skulle umgås med Malin och Johan, trevligt trevligt :-)

Nu är lilleman missnöjd på mage haha!
Ha en bra lördag :-)

Moschi moschi

Det finns en hundras som jag verkligen verkligen vill ha, och någongång i framtiden ska jag äga en sån - en bullterrier! Tycker dessa små fyrbenta är så galet söta! Och nu hittade jag en kull på blocket från Boden. Myse!

Bilder på de små sötnosarna finns HÄR!


Knasunge!

Jag längtar tills Gabriel blir lite mera rörlig. I alla fall tills han kan vända sig från mage till rygg och sitta upp! Knasungen vänder sig på mage och så blir han jätte missnöjd och gnäller för att han inte tar sig någonstans. Då lägger man honom på rygg igen med efter 2 sekunder ligger han på mage och samma visa igen! ;-)

  


Gabriel chillar i soffan

  


Ring ring

Godmorgon!

Idag blev jag väckt av att telefonen ringde och bemanningen ville ha ut mig på jobb. Så jag jobbar 15 - 20 ikväll. Simon jobbar till 16. Så min mamma kommer hit och är med Gabriel den tid det behövs :-) Tack snälla mamma! Annars så vet jag inte vad som händer idag, det blir nog bara att mysa på hemmafronten innan jobbet.
 
Kvällen igår med Britta var mysig. Vi lät Gabriel ta en nap på kvällen för att orka vara vaken och få lite pussar och kramar av gudmor. Vi kommer sakna henne så! Men denna gång stannar hon ju i Sverige i alla fall. Vilken tur det finns telefoner och internet!

Nu ska jag ringa försäkringskassan och sen äta lite frukost.
Ha en bra dag!

2 små måltider

Idag har Gabriel fått både lunch och middag! Till lunch åt han några små teskedar med majspuré samt 165 ml ersättning efter det och till middag åt han havregrynsgröt och mangopuré i MASSOR + 165 ml ersättning på det :-D Han tyckte tydligen om mango! Det går ju lite trögt med maten för Gabriel och jag vill ju absolut inte stressa honom men tyckte att han borde få lite sött och gott istället för bara grönsakspureér. Vi får väl se om jag får ångra det.. Kändes i alla fall bra att se honom matglad och gapa efter mer!

Nu ska jag börja med en hallon- och blåbärspaj som jag tänkte bjuda Britta på när hon kommer senare ikväll!

Vem är det?


Mammas charmtroll!





NäsFrida

Vår näsFrida har varit vår räddning när Gabriel varit så förkyld och snorig. Den är inte populär hos hos honom, men när han sen får mycket lättare att andas blir han ju givetvis mycket gladare Kan nog säga att detta var ett av de bästa inköp av bebis-grejer jag gjort för den är helt underbar mot snoriga bebisnäsor :-)

Så ett hett tips till alla föräldrar och blivande föräldrar; köp en näsFrida!


Godmorgon torsdag!

Gabriels förkylning har blivit VÄRRE nu igen, men han har trots det sovit 00 - 09. Lilleman var jättepigg till tolv inatt eftersom vi var hos min mamma igårkväll och han somnade i vagnen påväg hem. Men ikväll ska vi försöka lägga honom tidigt, jag saknar hans fina sovrutiner han hade för ungefär 2 månader sen ;-)

Idag ska jag städa, började lite smått igår men det gick inget vidare. Tror att jag "kör ut" grabbarna så jag får vara själv och städa. Jag har insett att det finns EN sak jag saknar från att inte ha barn (nä usch så hemskt det lät, men jag tror ni förstår vad jag menar) och det är att spela musik - HÖGT! Det går alltid så mycket fortare för mig att städa om jag får spela musik jag tycker om. Och eftersom vi har lilleman går inte det alltid så idag tänkte jag ha lägenheten för mig själv :-)

Nu ska jag dricka mitt morgonkaffe och sen sätta igång!

Gabriel vänder sig

Vi filmade nyss när Gabriel vänder sig från rygg till mage och han var så himla söt. När han kommit sig på mage nickar han och gör ett litet tjut, typ som "sådär ja!" hihi..


Sömntuta

Gabriel har snart sovit i 3 timmar. Han sover aldrig mer än 1 timme på sina napar. Det är nästan så att jag blir lite orolig, men han ser ut att sova så gott :-) Simon tror att han bara tar igen sig från det att han var sjuk tidigare, och visst kan det ligga något i det.


Skoj och bus

Här kommer ett urval av bilder från i lördags! Jag glömde ju vår kamera hemma så dessa har jag lånat av Sofia :-)

 

 

 

 


Majs = Gott!

Ikväll har jag, Gabriel och mormor varit och hälsat på gammelmormor och Kjell. Ätit gofika och haft det bra :-) Gabriel har suttit i gammelmormors famn och myst på :-)

Jo just det.. Igår fick Gabriel smaka pressad majs och ersättning och det tyckte han om, gick ner flera teskedar! Och idag när han fick majsen åt han upp hela iskuben. Förstår ni? Hela iskuben! Tror ni jag är nå stolt? :-) Majs är alltså en favorit hos Gabriel. Så kul att se att han tyckte om det så mycket! Och vatten som vi introducerade förra veckan gick det också ner rätt mycket :-) Nu fortsätter vi med majs i 3 dagar till och sen tror jag vi ska prova palsternacka. Fast det klandrar jag honom inte för om han inte äter, för jag tycker själv det är riktigt vidrigt ;-)


Resplaner

Har suttit och kikat runt efter resor till Åland ikväll. Hittade flygbiljett, 2 bussresor och båtbiljett - allt tur & retur för 2600:-. Galet bra pris alltså! Vill så gärna åka ner.. Vi får väl se när jag törs boka..

Familjen Sjuk

Jajjemen, det är vi det! Gabriel har ju varit snorig ett par dagar och nu har även jag och Simon blivit dunderförkylda. Det har varit en lååång natt, jag har vaknat titt som tätt. Jag som hade tänkt ta en långprommis idag, men jag klarar inte att sitta inne hela dagen. Det är 2 plusgrader och SOL. Vill ut nu! Blir nog en lite kortare promenad senare ändå.

Nu ska vi äta varma mackor :-) GOTT!

Söndagkväll, natt

Gårdagskvällen var superrolig! Vi var 10 glada tjejer och Henke :-) Det var så gott med vin och jag "råkade" visst dricka upp hela flaskan :-} Men trots det blev jag aldrig påverkad, och det hade jag ju inte tänkt bli heller så! Det var så skönt att bara vara Julia för en kväll, men jag saknade givetvis mitt lilla hjärta hemma. Jag älskar det liv jag lever nu och skulle inte byta bort det mot allt i världen.

Imorse när jag tittade på termometern trodde jag att den hade frusit sönder då den stod på -0,9 grader. Igårkväll var det - 20 och nu helt plötsligt 20 grader varmare! Det var en härlig promenad till jobbet :-) Började fnissa så för mig själv imorse då jag skulle pussa mina sovande pojkar hejdå innan jag gick till jobbet. Dom sov i exakt samma ställning! Såg så himla roligt ut :-) Simon har ju nämnt tidigare att Gabriel sover som honom och det stämmer faktiskt!

Det var underbart att komma hem efter jobbet ikväll! Möttes av Gabriels fina leende när jag klev in genom dörren och mitt hjärta smälte. Det var så skönt, så skönt att komma hem!

Nu ska jag sova. Är gode slut efter helgens arbetspass :-)
Godnatt!


Bara Julia

Ikväll får Gabriel stanna hemma med pappa för mamma ska iväg och bara vara Julia en stund! Ska nämligen iväg till Britta på middag, där vi kommer vara en härligt tjejgäng :-) Tror det kommer bli en toppenkväll!

Nu ska jag fortsätta göra mig iordning!

Men NÄE!

Ska Rabi från Idol vara med i Let´s Dance iår alltså?! Jag som hade hoppats på att aldrig någonsin behöva höra den dära irriterande pip-rösten någonsin igen. Attans! Men i övrigt var det ganska roliga deltagare. Härligt att se att Jessica Almenäs också har kvar lite "deg-mage" efter graviditeten ;-)

Första tanken

Hittade en tråd på familjeliv.se som handlade om vad ens första tanke var när man såg sitt barn för första gången. Min första tanke när jag såg Gabriel var "Det är en pojke!" då det första jag såg av honom var hans pung :-) Efter det sa jag "Han är så fin, han är så fin.." i ungefär 2 minuter ;-)

Vad var din första tanke då du fick se ditt/dina barn?



Första bilden på vår älskling ungefär 30 minuter gammal ♥


Roligt besök och en sjukling här hemma

Idag har vi haft besök av Britta och Linda! Så himla roligt! Linda bor och studerar i Uppsala så det var jätte kul att ses igen :-) Vi tre har gått i samma klass mellan 3:an och 9:an så man har ju en hel del minnen tillsammans!

Gabriel har blivit förkyld IGEN. Han var ju sjuk för ungefär en månad sen.. Han är jätte snorig och har det så jobbigt med andningen :-( Har "plågat" honom med koksaltdroppar och näs-Fridan sen igårkväll och det tycker han verkligen inte om.. Inte jag heller.. Men vi måste ju! Tog tempen på honom för en stund sen och då hade han 37,5 så lite febrig är han.. Men trots det så försöker han hålla humöret uppe och skrattar och tjoar mellan gråten. Vi ska kramas och goas hela kvällen vi två! S är iväg hos en kompis på middag.

Nu ska jag plocka ut min middag ur ugnen - tacopaj! :-D Mumma!

Mitt allt

 

Gud vad jag älskar denna människa! Lyckan över att ha honom i mitt liv är obeskrivlig..


..

Idag är jag ledsen, sådär mitthjärtagårsönder-ledsen.. Det är mycket just nu.. Tur jag har världens finaste son som fyller mitt liv med så mycket gläjde. Ställde in besöket av Victoria då jag inte alls känner mig social idag, och jag tror inte att jag vore så rolig att umgås med heller.. Blir nog en lugn kväll..

Nu ska jag fortsätta städa ut julen! Hejs.

Plats 232 i kön..

Ringde försäkringskassan och fick plats 232! Gaah, inte bara jag som behöver prata med dem tydligen? Som tur är erbjuder de att ringa upp en när det är ens tur, och tur är det då vår hemtelefon är trasig och jag har en kontantkortstelefon ;-) Hade ju blivit ruinerad!

I helgen ska jag jobba :-) Det ska bli roligt! Men jag jobbar 7 - 21 på söndag och eftersom jag har en bit till jobbet och det förmodligen kommer vara kallt även i helgen är det ingen idé att gå hem på rasten så då får jag inte träffa mitt lilla hjärta på hela dagen :-( Jobbigt..

Brrr..



Idag är det KALLT! Vilken tur att jag inte behöver ut någonting :-) Idag myser jag och Gabriel här hemma istället!


Nu jäklar!

Har suttit och kollat igenom lite gamla bilder ikväll. Mestadels kort på Gabriel runt 1 månad gammal och tänkt att tiden går alldeles för fort! Hamnade i en mapp från förra hösten, och hittade en bild som togs ungefär 2 veckor innan jag blev gravid. Jag har aldrig varit smal, men förra året var jag för första gången nöjd med mig själv. Mitt självförtroende var nog på topp då! Lite ledsen är jag faktiskt över alla extrakilon nu, och för att jag vet att jag endast har mig själv att skylla. MEN, det var absolut värt att gå upp 20 kilo för att få världens finaste lille kille i mitt liv! Men han har varit utanför magen i snart 6 månader och det är inte många kilon som försvunnit.. Nu måste jag börja träna, och sluta äta sötsaker i tid och otid.. Har sagt det tidigare, men jag har gett mig fan på att klara det nu!



Något att sträva efter!


Sovmorgon

Idag fick jag sovmorgon av min älskade sambo som tog Gabriel på morgonen. Men jag hade inte berättat att jag skulle upp relativt tidigt för att jag och Gabriel skulle gå över till Linn.. Men men.. Det var hur som helst gudomligt skönt!

Ska strax fortsätta gå igenom min garderob som jag började med igårkväll. Det är lite kaos i sovrummet just nu :-) Malin och Johan kom förbi och visst var det mycket roligare att umgås med dom istället för att städa sovrummet!




Den här sötisen vaknade jag upp brevid idag :-)


Mys!

Vi har haft en mysig eftermiddag med Frida och Alvin! Oj oj vad dom är söta våra pojkar :-)

Trots 24 minusgrader när vi gick dit var det en galet skön promenad! Sol, massa snö och vindstilla - en perfekt vinterdag! Hade visserligen kunnat vara några grader varmare men jag hade så mycket kläder på mig och Gabriel var gosigt nerbäddad i vagnen så :-) Hoppas det är lika fint imorgon så ska vi ta en promenad då också!

Vi höll på att glömma att vi hade tvättstuga ikväll, men som tur är kom vi på det inte allt för sent. Håller just nu på att tvätta upp våra nya sängkläder! Oo, det ska bli så härligt att lägga sig i dem ikväll!

Nu ska jag städa sovrummet!

Godmorgon tisdag!

Imorse vaknade lilleman 7.35. Då fick han 165 ml ersättning som han åt alltihop och så klev vi upp :-) Han har roat sig i babygymet på morgonen, och tränat på att vända sig från rygg till mage. Och inte bara en eller två gånger, utan sex gånger har han klarar det hittills! Min duktiga lilla älskling :-) Han har bara lyckats en gång tidigare och nu vill han bara ligga på mage. Måste kännas skönt att ta sig "dit" själv ;-) Börjar nog vara dax att plocka ner gymställningen och göra om babygymet till en lekmatta nu. För han rör sig mer och är mer intresserad av bilderna på mattan. Det är det fina med detta babygym att man kan göra det till en lekmatta med ljud och rörelse sen.

Nu ska jag fylla på min kaffekopp och sen blir det nog en dusch. Efter lunch ska jag och Gabriel hälsa på Frida och Alvin :-)


Nytt!

Idag har Gabriel fått sig lite nytt i sin strl 68-garderob :-) Även mamma fick sig nya jeansleggings. Så vi är nöjda båda två! 

Nu ska vi mysa ner oss i soffan med lite kaffe!


Mitt älskade lilla hjärta


Havregrynsgröt är mumma!

Det har varit jobb och mycket annat de senaste dagarna, och jag har försökt ta vara på tiden på allra bästa sätt och därför låtit bloggen "vila" :-) Vi har i alla fall haft många mysiga dagar tillsammans!

Och appropå rubriken. Tidigare i veckan återupptog vi "smakisarna" och Gabriel fick då mosad potatis med ersättning i 4 dagar och igår fick han smaka lite havregrynsgröt - och han älskade det! Igår fick han i sig sammanlagt 1½ tesked och idag hela 2 teskedar. Han är så söt när han sitter och gapar efter mera :-D Kul att han han gillar någonting i alla fall! Har varit lite orolig att han inte alls vill äta. Nu ska han få havregrynsgröt i 2 dagar till och sen ska vi prova med morotspure. Gjorde en laddning tidigare idag och frös in i små iskuber. Det är supersmidigt att göra egna puréer och sen bara ta fram en iskub och innan det är dax att äta :-) Jag har beställt hem en bok "Barnmat: råd och recept" från Bokus också eftersom jag kommer att laga barnmaten själv! Kul kul!

RSS 2.0