Nyårsafton 2010

Då var årets sista dag här. 2010 har verkligen varit ett kanonår på många sätt och vis!

Igårkväll lyckades jag låsa min telefon. Har haft samma pinkod de senaste 5 åren, men igår kom jag verkligen inte ihåg den. Och givetviss hittar jag inte PUK-koden, så jag har ringt telia och beställt ett som kommer i mitten på nästa vecka. Så nu kommer jag inte kunna nås på mobilen, mamma skulle dock ta med något gammalt nummer som jag kan använda under tiden. Tänk vad beroende man blivit av telefonen egentligen, jag känner mig naken, exposed som Maria Montazami skulle säga.

Lillebus är fortfarande febrig men nu ligger tempen på 38,5. Inatt var han uppe i 39,6 och då var han himla ledsen och ynklig :-/ Men han lär nog bli på gott humör när mormor kommer hit ikväll!

Har jobbat och tränat idag. Hade verkligen ingen lust egentligen att träna, men jag visste att jag var tvungen då jag ätit lite marängsviss idag. Åh.. Alltså jag måste verkligen lära mig hitta balansen mellan att känna att jag unnar mig och ångest. Nu får jag bara ångest direkt jag ätit något jag egentligen inte borde ätit. Med närmare eftertanke har jag insett att det beror på PREnet, om jag inte gått på diet hade jag nog inte haft samma ångestkänslor. Men jag älskar PREnet och kommer fortsätta tills jag nått målet, men det är som att jag tävlar mot mig själv eller hur jag nu ska försklara det. Jag MÅSTE ha gått ner i vikt till varje BIA. Och jag stressar liksom upp mig, jag tror faktiskt inte det är så hälsosamt. Men jag kommer som sagt fortsätta, för jag har en lång bit kvar på min resa, och definitivt den jobbigaste biten kvar! Det är nu alla kalorier och träningen verkligen kommer betyda något när jag närmar mig mitt mål. Nä fy, det känns som att jag aldrig kommer klara det. Har bara tappat tron på mig själv, men det är för det känns som att jag "fuskar" när jag dricker måltidsersättning.. Tur jag har en BIA ganska snart och får prata med min rådgivare, känns som att det verkligen behövs.

Nu ska jag skutta in i duschen och sen plocka ihop lite här hemma. Hoppas ni får en underbar kväll med era nära och kära!

Sjukling

La Gabriel 1 timme tidigare än vanligt ikväll. Lillhjärtat har nämligen fått feber :-/ Han var helt slut.. Hoppas alvedonen hjälper lite så att han är piggare imorgon.

Själv väntar jag på att Bingolotto ska börja. Det är också en tradition att spela kvällen före nyårsafton här hos oss. Tycker det är mysigt! Dessvärre är ju S på jobbet.. Men jag ska nog kunna bli miljonär utan honom hihi.

Imorgon är det jobb mellan 8-14 som gäller, skönt med lite storhelgs ob, jobbar nyårsdagen också. Påväg hem ska jag göra ett stopp på step in och köra lite kondition. Ska köra stenhårt och ta vara på all tid jag kan träna nu fram till nästa BIA den 11:e. Vågen har nämligen inte varit så positiv nu efter julhelgen. Har som inte alls haft någon motivation de sista två veckorna, men nu är det nya tag! Jag är bara 3 kg ifrån min inskrivningsvikt på MVC och 5 kg ifrån vad jag vägde när jag och Simon blev tillsammans. Och det är ena stora milstolpar!

Nu ska jag leta några pennor så jag är redo för lite bingo sen!


30.12.2010

Fick sällskap av Johanna till step in idag! :-) Annars tränar jag ju alltid själv så det var roligt med lite sällskap! Tycker egentligen inte att core är så himla roligt, men den typen av träning behövs den med. Det brände rejält i magen. Så nu ska jag försöka köra minst ett pass i veckan.

Har varit och handlat med mamma tills imorgon. 3 rätters blir det, mums! Simon börjar ju redan 18 imorgon och det känns trist att inte få pussa in det nya året som vi gjort de två senaste nyåren. Men mamma och Björn kommer hit iallafall och det blir trevligt :-)

   

Lillebus roar sig med lite papper!


29.12.2010

Försäkringskassan ringde i eftermiddags och förstörde mitt annars väldigt glada humör. Har ju inte många föräldradagar kvar, eller inga rättare sagt. När jag skulle söka för de sista dagarna, den 20:e december stod det på min sida att jag hade 13 dagar kvar. "Bra!" tänkte jag och sökte året ut för att planen sen var att jag skulle besöka arbetsförmedlingen första vardagen i januari för att få behålla min SGI. Och idag ringer då en kvinna från FK och berättar att mina dagar tog slut redan i fredags, vilket alltså innebär att jag skulle infunnit mig på arbetsförmedlingen i måndags. Alltså jävla skit! Det är tur vi inte har några planer ännu för ett syskon för då hade jag nog varit ännu mera förbannad. Nu har jag ju ändå tänkt hinna jobba upp en ännu bättre SGI till nästa barn om det är möjligt. Men jag har verkligen kollat och räknat så att det inte skulle bli såhär, och så blir det en jävla soppa ändå. Tänkte i alla fall besöka arbets imorgon och sen gå och prata med någon på FK nästa gång de har öppet, för de borde fan kunna ha lite överseende nu.

Ska bli så fruktansvärt skönt att inte behöva ha något att göra med försäkringskassan längre, förutom barnbidraget då. Nästa plan är att bli ekonomiskt oberoende så att jag inte ens behöver FP till nästa kid :-P

Nåja, nog om det..

Zumban var rätt rolig faktiskt! Svårt dock. Det blir nog roligare ju fler gånger man gått och lärt sig koreografin. Nu kände jag mig bara otroligt klumpig :-) Ska boka in mig på alla kommande pass om jag har möjlighet att gå, för jäklar vad peppad jag blev att lära mig!

Nu väntar en lååång dusch och sen krypa ner under täcket. Imorgon blir det 30 minuter crosstrainer och så har jag faktiskt bokat in mig på morgonens corepass. Måste träna mina ickebefintliga magmuskler! Har hittills tappat 15 cm runt midjan, men nu börjar det gå väldigt segt. Känns eller syns knappt att den minskar. Men det är den "härliga" löshuden efter graviditeten som börjat göra sig påminnd, även bristingarna har börjar bli synligare. Men det är inget som än så länge stör mig särskilt mycket, det är sånt man får räkna med efter en graviditet! Jag är hur som helst STOLT över att ha burit Gabriel där i 9 månader :-)

Inställda planer

Inatt har vi alla sovit hela natten lång! Eller jag och lillebus i alla fall, Simon jobbar ju natt hela veckan.

Vi tog en dusch tillsammans på morgonen. Vi badar aldrig Gabriel numera då det är så mycket smidigare att duscha. Han ogillar det däremot, han blir tokig när man ska skölja håret. Samma sak när det gäller att borta tänderna. Säger man orden "duscha" eller "borta tänderna" blir han superglad och springer till badrummet men när man väl börjar blir han skitsur. Nåja, det är bara att han står ut! :-)

Planerna idag var egentligen att kila till Elina och Saga för lite bus, men termometern visar -31,4 grader idag så vi håller oss på hemmaplan. Skittrist rent ut sagt då jag verkligen såg framemot att träffa tjejerna, men förhoppningsvis kommer det fler lite varmare dagar snart! Istället så tänkte jag sortera lite i våra garderober. Skönt att få bort en massa som ändå aldrig används och framförallt att få sortera IN kläder som jag nu kommer i igen! Härligt, härligt! :-D

Ikväll ska jag trotsa kylan och bege mig mot step in för lite ZUMBA! Blev så glad när jag läste att det skulle starta upp :-) Och tur jag bokade tidigt i måndags, det är nämligen 30 bokade platser och 32 reserver! Jag kan verkligen inte dansa så jag kommer nog se helt tokig ut hihi!

Julafton 2010

Nu tar jag tag i inlägget om julafton. Jag känner mig sjäv såpass bra att jag vet att det inte kommer bli av annars!

Dessvärre blev det väldigt få bilder i år, eller det blev några bilder, dock inte många bra. Lillebus var supertrött hela dagen till följd av en tidig morgon och han ville inte vila mer än 30 minuter trots att han behövt minst det tredubbla.. Så han gjorde precis allting för att inte vara med på bild!


Läsa bok med mormor


Väldigt fundersam när tomten kliver in innanför dörren!

 

Sitter tryggt i pappas famn och tar emot paket.

 
Pillar lite på nya leksakerna!


Cuz´ you had a bad day..

Uh.. som om jag inte redan hade en fruktansvärt dålig dag så gjorde min muggbeställning bara allting ännu värre. Har hittat en sida som har de blåa i alla fall, och om jag inte får tag i Vigan typ NU så klickar jag hem dom redan ikväll.

Det har verkligen inte varit någon bra dag idag. Har känt mig allmänt ledsen och har inte haft någon som helst ork. Usch! Ibland har jag sånahär dagar och nu mår jag bara ännu sämre då jag får hemskt dåligt samvete när det känns som att jag "försummat" mitt lilla hjärta.. :-( Imorgon ska vi hitta på något roligt, kanske någon som vill ha besök? Missförstå mig rätt, men det känns faktiskt rätt bra att Gabriel ska börja på dagis. Han behöver stimulans och det har jag absolut inte kunnat ge honom idag. Fy, jag känner mig som jordens sämsta mamma..

FAN, FAN, FAN

Jag beställde ju de fyra sista Hanna/Rörstrand muggarna på julaftonskvällen. Idag fick jag ett mejl att dom inte finns inne. Gaah! Har ringt Önska i Boden och Malin har kikat i Luleå men dom är slut överallt. Nu är det bara Cervera i Luleå kvar att titta på. De är slut på typ alla internetbutiker jag kikat.. :-( Åh! Känns pissigt att inte ha en komplett samling. Någon som har något tips på internetbutik? Ifall jag kanske har tur och inte kikat in där redan..

Dagens

[X] städa
[X] träna
[  ] ringa dagis och boka inskolningen
[  ] ica och middagsmatlagning

Det är dagens planer i korthet! Inte mycket inplanerat idag alltså. Var tänkt att prästen skulle komma hit om en stund och boka allt till begravningen men hon ringde precis och lämnade återbud.

Tänkte ringa förskolan där Gabriel ska börja också. Har en massa frågor om schema och allt annat. Allt känns extra gormigt när jag bara springvikar.

Körde 65 minuter på crosstrainern imorse. Kände att jag ville satsa på kaloriförbränning nu efter julhelgen även fast jag skulle behöva styrketräningen också, men jag tycker det blivit så tråkigt. Har ju bara tappat muskler hittills, 2 kg för att vara exakt och det är lite mer än vad jag borde gjort. Vill ju att det ska ge något! Men efter nästa BIA ska vi boka in en ny tid för en genomgång av gymmet. Någonting måste jag ju göra fel, vet bara inte vad. Ena vikten är för lätt och den andra alldeles för tung. Och jag vill verkligen inte riskera att skada mig. Så jag kanske helt enkelt bara kör med för lätta vikter.

Nä nu ska jag ta mig en kaffekopp och sen bygga ihop Gabriels nya fina stol! :-D

Mellandags..vadå?

Mellandagsrean var inte mycket att hurra över, tror inte jag köpte något på rea faktiskt. Däremot blev jag väldigt glad att Åhléns hade 30% på hela butiken då de startat sin utförsäljning. Så där fyndade jag min favoritkock Leila Lindholms One more slice och ett ögonbrynspuder, ögonbrynsskugga (?). På Hemtex köpte jag 2 mörklila handdukar, givetvis var badlakanen slut, men de skulle komma in inom någon vecka. Och på H&M köpte jag en tunika till mig själv och lite presenter till lilla Vilja.

 

Det jag egentligen var ute efter inne i staden var en termos från Rosendals Grand Cru-serie i svart som varit på kampanj. Fanns den tror ni? Svar nej! Himla trist, ville verkligen unna mig något!


Snygg va? Och tydligen bäst i test ;-)

Julklappar och annat smått och gott

Till skillnad från förra julen kom jultomten på besök i år. Det blev en kort visit då lillebus var så himla trött och det hade hunnit bli sent. Han blev lite fundersam, och blyg. Så han satt tryggt i pappas famn och tog emot julklapparna. Bilderna från julafton kommer i ett annat inlägg. Han var dock inte alls intresserad av att öppna paketen, han förstod nog inte riktigt att det var det han skulle göra!

Det blev MÅNGA julklappar till Gabriel. Så fina!




Visst blir man lite sugen? ;-) Nu kan Gabriel bjuda alla sina vänner på gofika!

Utöver detta fick han kläder, böcker, stjärn-fönsterlampa, filmer, reflexväxt och en vit tripp trappstol med tillhörande sits och bricka. Stolen har vi inte monterat ännu, men det blir nog nu någongång i veckan. Jag älskar verkligen tripp trapp, den är tidlös. Passar både små och stora!

Av Simon fick jag muminmuggen "Kärlek". Om ni inte visste det så har jag samlat lite fina muggar. Har 10 stycken (egentligen bara 9 då jag lyckas slå sönder en) FilippaK/Rörstrand muggar, och så har jag länge samlat 2 av varje färg på Hanna/Rörstrand kollektionen. Har 2 färger kvar av 7 och tydligen ska den muggen utgå så jag fick panikbeställa dom på julaftonskvällen, och det sa hjärtat att jag också kunde räkna som en julklapp :-) Sen får jag ju inte glömma att han lovat mig nya köksmöbler, jippii! Så nu är det dax att börja samla muminmuggar. Åh, dom är så fina, men min absoluta favorit är ju den jag redan har. Och kaffet smakade riktigt GOTT i den hihi.



Julklappen som jag var så himla nöjd med till Simon var ett personligt tryck från Isa Form som jag ramat in! Då det kändes som att den var mer från Gabriel så han fick även en DVD-spelare. Vi behövde ju en ny så! :-)


25.12.2010

Vi hade en mysig julafton hemma igår och denna dag har vi spederat hos min mormor. Vi har allihopa fått så fina julklappar! Är väldigt trött just nu så mera uppdatering än detta blir det inte ikväll.. Imorgon dyker det upp lite bilder!

Julafton!

Imorse var det dax att plocka lite paket ifrån julstrumpan. Gabriel var mer intresserad av julstrumpan än av paketen. Han ville heller inte öppna dom, så jag fick öppna dom lite lätt så han mer eller mindre bara kunde plocka ut saken. Av oss fick han en Pingu film, men givetvis vill DVDn inte fungera. Så typiskt! Av farmor fick Gabriel en liten bil. Han blev så nöjd!

Simon fick ett lottpaket och en Japp (godiset) och ett lottpaket av oss och jag fick en bok. Varför gråter inte Emma? som handlar om morden på Max och Saga i Arboga 2008. Blir alldeles tårögd bara jag tänker på vilka hemskheter boken innehåller.. Men jag vill verkligen, verkligen läsa den!

  

  
 


Nu ska jag fortsätta myset tillsammans med min son som precis bläddrade fram till barnkanalen och I drömmarnas trädgård helt själv :-)


Dan´ före dopparedan´

Här har det varit full rulle hela dagen och det är lite småfix kvar. Nu väntar vi på uppesittarkvällen med Bingolotto, en given tradition hemma hos oss.

Nu har förmodligen alla fått sina julkort, förutom de till Åland som jag inte ens postat (!!) ännu. Men här kommer en liten julhälsning från oss!


God jul och gott nytt år önskar Gabriel med familj!


Pyntat

Åh vad jag tycker om mina arbetskamrater! Idag när jag slutade fick jag en massa kramar av allihopa och vi önskade varandra en god jul. Dom är så mysiga! Nu är jag ledig till nyårsafton, S jobbar 18-07 hela nästa vecka och jag vill ha några riktiga mysdagar med lillebus innan dagisstarten den 10 januari.

Idag blev den äntligen till att pynta julgranen. Gabriel kunde inte bry sig mindre, han satt med mormor i soffan istället. Men när den var färdigpyntad och vi var ensamma igen då kom vildingen fram! Han var och plockade varenda pumla i hans höjd och gick och gömde dom i sitt rum hihi. Tur dom är av något plastigt material och inte kan gå sönder. Julklapparna åker dit på julaftonsmorgon, annars finns det en viss risk att alla paket redan är öppnade innan julafton.

Nu har jag föressten kommit på en efterätt! Det blir limepaj med chili- och kanelmarinerade jordgubbar. MUMS, det var länge sen jag åt det. Kan passa bra med något syrligt efter all julmat.


Julklappar

Jobbkvällen gick verkligen superfort! Imorgon väntar ännu mera jobb mellan 8-13. Det är så himla skönt med korta pass! :-)

Kvällen hos Britta har varit minst sagt mysig! Blev en och annan knäck, rocky road och lakritskola. Alldeles för mycket egentligen, så magen är just nu som en ballong och jag mår faktiskt lite illa. Blir sparsamt med godis nu under julhelgen!

Sen jag kom hem har jag hunnit slå in alla paket som ska ut till mormor i Vändträsk på torsdag. Vi blir ju hemma hos oss på julafton och åker dit först på juldagen så då får det bli en sväng dit innan också och lämna allt. Idag kom julgranen upp och belysningen på. Imorgon SKA vi pynta den! Hade inte tänkt vänta såpass länge, men jag vill verkligen att Gabriel ska få vara med och det har inte funnits tid till det ännu. Imorgon tänkte jag baka limpa och fixa lite julgodis. Sitter fortfarande och klurar på efterrätten. Kanske blir en helt vanlig enkel cheesecake, känner att jag vill göra det väääldigt lätt för mig själv. Magen brukar ju ändå vara rätt full efter all julmat.

Nu ska jag plocka ihop allt julpappersskräp och sen hoppa ner i sängen så jag orkar med morgondagen.

Stress, stress och mera stress

Allt är så himla stressigt just nu. Känns som att jag gräver min egen grav. Jag har alldeles för lätt för att stressa upp mig över saker och ting.

Har städat lite på morgonen, men det tar verkligen aldrig slut. Det ligger papper överallt och jag håller på att bli tokig. Simons  och hans farbror sitter just nu med alla papper och fixar boupptäckningen. Usch vilket skitgöra.

Idag gjorde jag något som verkligen tog emot att göra, lite i alla fall. Simon pratade om en julklapp han tänkt köpa åt mig, men ville disskutera det innan. Och vet ni vad jag tackade nej (eller jag har väl inte riktigt sagt nej ännu) till? En Kitchen aid. Finns annat som vi faktiskt behöver istället, som nytt köksbord och stolar. Men visst önskar jag lite att han aldrig hade tagit upp det så jag bara hade fått den ;-) En vit Kitchen aid hade mer än gärna fått pryda vårat kök! Nåja, en vacker dag kanske..

Ikväll väntar jobb mellan 15.30-20.30 och sen blir det julmys hos Britta!


Piloxing

Oj vad klockan hunnit bli mycket. Borde egentligen sova nu.

Klippning stod ju på schemat idag och jag blev supernöjd med resultatet! Lite kortare än vanligt, men då kan jag gott vänta 2 månader till nästa gång. Strosade runt lite på stan efteråt och köpte en ny spira till granen och lite glitter. Hittade ett par jeans åt lillebus men dom passar inte riktigt till skjortan jag tänkt han skulle ha. Vilka i-landsproblem va? Hittade även lite kläder till mig, men jag chansar och väntar till nästa vecka då mellandagsrean börjar och hoppas på lite rea.

Idag fick jag triss i paket! Att hämta ut då förstås. Ett H&M-paket till mig, Brittas julklapp och Simons julklapp. Jag är så nöjd med Simons julkapp, jag tror det är något han verkligen kommer uppskatta. I år satsade jag på något som kanske värmer lite extra i hjärtat.

Ikväll har jag varit och tränat piloxing. Step in kör några prova på pass nu i december. Det var skitskoj! En blandning mellan boxning, pilates och dans. Mycket uthållighet och mina lår- och magmuskler fick jobba på rejält, SKÖNT! :-) Tyckte det var roligt med boxning vilket fick mig att tänka på att jag måste testa bodycombat, behöver köra lite core också för mina magmuskler är verkligen obefintliga. Imorgon blir det ett styrke- och konditionspass! Det behövs det med.

Nä nu måste jag verkligen sova. Godnatt!

Söndagkväll!

Och då var jobbhelgen slut. Det var mysigt att komma hem till lillebus igen. Älskade unge! Slängde ihop tonfiskenchiladas till middag och det var lika mumsigt som alltid. Det blev inte till att klä julgranen ikväll, missade visst att hämta julgransfoten hos svärmor. Vi får pyssla med det någon annan dag istället. Gruvar mig bara för att vildingen här hemma kommer göra allt i sin makt för att välta den! Han har så mycket bus och många hyss för sig. Och ett "nej", vad betyder det? Då trotsar man bara ännu mer! Han verkar dessvärre ha ärvt en av sin mors sämre sidor haha!

Sitter och funderar lite på vad jag ska göra för efterrätt till julafton? Det är nämligen jag som fått den uppgiften även iår och det står helt still i hjärnkontoret. Något enkelt typ. Är det någon som har ett eller flera bra tips? Helst med inget eller lite vaniljsocker i då svärmor är allergisk.

Nu ska jag pula på lite här hemma innan sovdax. Imorgon har vi en hel del vi måste hinna med!

18.12.2010

Tack alla söta, rara för de fina kommentarerna. Jag blir så GLAD!

Dagen har spenderats med jobb mellan 8-21. Uh, det är ett jobbigt pass. Bara 2 timmars rast mitt på dagen. Imorgon väntar ännu mera jobb, men då slutar jag 17 så det ska bli skööönt! Jag och lillebus ska klä granen på kvällen om vi hinner :-)

Längtar tills på måndag. Då ska jag äääntligen klippa mig! Thank God! Mitt hår är ett enda stort trassel just nu. Och bästa Johanna ska färga mitt hår :-) Måste leta lite kläder till Gabriel som han kan ha på julafton också, lite sent påtänkt kanske? Hoppas på att H&M ska ha kvar lite kläder som jag kikat på tidigare. Min lilla mini växer ju aldrig i sina kläder som jag tänkt för lite finare tillfällen. Känns som att jag har 1000 grejer kvar att fixa innan jul, inte nu för att jag vet vad egentligen, det bara känns så!

Nu ska jag krypa ner i sängen, det har jag längtat efter heeela dagen!

Mina "skinny jeans" sitter PERFEKT!! Som j...

bild0382 (MMS)

Mina "skinny jeans" sitter PERFEKT!! Som jag har längtat efter att komma i dom igen!


Före- & efterbilder

Sanningens ögonblick då.. Skämt å sido, men det känns lite pirrigt. Ni får ursäkta hur sliten jag ser ut på ena efterbilden, så jag var tvungen lägga in en från förra veckan då jag var lite uppiffad haha. Det är lite tråkigt att jag inte tagit någon helkroppsbild just innan jag började med PREnet, men nog syns det skillnad allt! :-) Det är härligt vill jag lova!

FÖRE (juli & oktober)
 
 

EFTER (december)
 

Gofis!

bild0370 (MMS)

Gofis!


Struligt

Kunde inte logga in på bloggen igår, därav de uteblivna före- och efterbilderna. Har i och för sig inte ens fotat något ännu, men ska be Simon fixa när han kommer hem från jobbet ikväll. Jag gillar verkligen inte att bli fotad, men det ska bli kul att jämföra hihi. Just nu är min mage bara lite uppsvälld, den känns som en ballong typ.

Har städat lite nu på eftermiddagen men har massvis kvar att göra. Har även hunnit ut en snabbsväng på stan och köpt julklappsetiketter, julsnöre och Gabriels morgonklapp som blev en Pingu film. Förhoppningsvis har han ro till att titta på den medan man stökar på i köket på julafton. Men det tvivlar jag på! Han älskar nämligen att vara med i köket.

Nu måste jag passa på att ta en dusch medan lillebus sover och sen fortsätta med städningen..


BIA, dagisplats & bodystep release.

Jag är fruktansvärt nöjd efter dagens BIA! -4 kg de senaste 4 veckorna, varav 3,7 kg var rent fett. Jag är så otroligt lättad! Förstår mig bara inte riktigt på min kropp, alltså hur jag kan ha gått ner såpass mycket med all stress, allt slarv och nästan ingen träning. Jag kan knappt förstå själv att jag faktiskt gått ner 15,6 kg, det känns så.. märkligt.. men BRA! Nu är jag halvvägs! Hade som väntat också tappat endel muskler, men nu ser jag framemot att bygga de kommande 4 veckorna istället! Har inte hunnit med att ta någon bild idag, men det dyker förmodligen upp några före- och efterbilder imorgonkväll!

Idag har vi också blivit erbjuden en dagisplats från den 10 januari åt Gabriel på vårat 2:a handsval. Vi har hunnit prata igenom det lite och vi kommer att tacka ja till den platsen, men stå kvar i kö ifall att det blir någon ledig plats på 1:a handsvalet. Det enda som känns lite sisådär är att jag vet att kommunen sagt upp lokalen från höstterminen 2012, är dock ännu inte bestämt om det ska läggas ner helt eller bara flyttas. Förhoppningsvis läggs det inte ner i alla fall, för då kommer det bli omöjligt att få plats på ett kommunalt dagis i centrum. Är ju redan alldeles för få. Nåja.. Och Gabriel växte verkligen upp i mina ögon när jag nu vet att han kommer börja dagis snart. Helt plötsligt blev han bara så.. stor?

Ikväll har jag varit på releasen på bodystep 82. Första gången jag testar bodystep och gud så roligt det var, men JOBBIGT! Lär ha en träningsvärk som heter duga imorgon, eller jag hoppas på liiite träningsvärk i alla fall. Nu ska jag försöka gå en gång i veckan så jag kommer in i koreografin.

Nu ska jag krypa ner under täcket för imorgon väntar jobb mellan 7.30-16.30! Undrar när jag ska hinna med min stor-/julstädning egentligen?!


Tisdagkväll

NU är jag totalt slut efter kvällens arbetspass. Blev erbjuden jobb även imorgonkväll, men där tog jag mitt förnuft till fånga och tackade nej. Främst för att jag vill hinna vara med min älskade Gabriel. Jobbar ju lördag och söndag också så vi behöver verkligen tid tillsammans. Idag hade vi det så himla mysigt, Gabriel gosade in sig i min famn och lite då och då gav han mig några pussar. Åh, han är världens finaste.. Och jag är så LYCKLIG!!

Imorgon skulle jag behöva träna på morgonen, BIAn är först 15 vilket är alldeles för sent. Det innebär att jag kommer hunnit dricka båda mina shakes och man väger ju alltid lite mer ju senare tid på dygnet. Brukar vara en skillnad på drygt 1 kilo på mig, och det är ju ganska mycket. Ska ta på mig de allra lättaste kläderna jag har imorgon! Kanske väntar med den andra shaken till efter BIAn trots att det blir tätt på middagen, men när man betalar 300:- för det så vill man gärna se bra resultat. Häromdagen började jag fundera på hur mycket pengar jag egentligen lagt på PREnet, men jag insåg att jag inte ens ville räkna ut det. Men det är så jäkla värt det i slutändan!!

Nä, nu väntar sängen!


14.12.2010

Har haft bloggpaus över helgen, eller jag har rättare sagt inte ens haft på datorn sen fredagkväll. Har varit en tung jobbhelg och jag har bokstavligt talat jobbat för två personer så det förklarar väl allt? Ikväll väntar jobb mellan 15.30-20.30 och sen är jag ledig tills på lördag. Men då måste jag STORstäda mina lediga dagar och det lär ta sin lilla tid.

Igårkväll gick jag och tränade efter finalen av amerikanska Biggest Loser. 35 minuter crosstrainer, inner-, ytter-, fram-, baksida lår, rumpa och slutligen 10 minuter roddmaskin. Det känns verkligen i kroppen att jag varit sjuk och inte kunnat träna för det känns som att jag är tillbaka på noll igen. Men jag kämpade på och med dessa två bilder fräscht i minnet går det inte annat än att köra slut på sig själv..

Michael Ventrella, -119 kg


Ashley Johnston, -83 kg


Nu visste jag sen några veckor tillbaka vilka som stod i final, men det programmet motiverar mig verkligen till tusen! Kan dom, kan JAG! Det är ju nästan ofattbart vilka bedrifter de människorna klarat! Dom har ju gått ner en HEL överviktig vuxen människa. Vilka kämpar!

Imorgon är min BIA. Jag har verkligen inte skött mig exemplariskt de senaste fyra veckorna. Man ska aldrig någonsin skylla ifrån sig, men det har varit mycket på sista tiden med Simons pappas borgång och en förkylning som gjort att jag inte kunnat träna. Finns dock inget försvar till min dåliga diciplin när det gäller allt slarv med maten, men när kroppen har varit så ur balans har det inte funkat. Jag behöver bra siffror imorgon, men har jag gått ner 2½ kilo borde jag vara nöjd. Det vet jag med all säkerhet att jag inte kommer vara. Sist var jag 3,4 kilo ifrån totalt 15 kg viktminskning och mitt "mål" var att klara det till denna gång då jag hade 4 veckor på mig. Oavsett bra eller mindre bra siffror så uppdaterar jag här imorgon, och då tänkte jag väl också lägga upp lite före- och efterbilder :-)

Uppdatering av önskelistan

När vi fick hem reklambladet från Clas Ohlsons i veckan blev jag glatt överraskad över deras leksaksutbud. Så nu har Gabriels önskelista uppdaterats med lite leksaker jag VET att han skulle älska!

Frrredag!

Julkonserten igår var mysig. När barnkören sjöng kunde jag inte hålla tårarna borta, det var så himla fint! Och då insåg jag att jag kommer bli den där mamman som storlipar på dagis när Gabriel är med. Men jag är sån. 

Träffade både gamla och nuvarande arbetskamrater därborta :-) Och det var så kul att få göra sig fin och umgås med Mari och mamma.

Idag väntar kvällsjobb, och så ytterligare 4 dagars jobb. Skönt med lite extra pengar!

Nu kom Linn hit så vi ska socialisera lite!

Check!

Det blev jackpott på julklappsfronten idag! Hittade några på stan och så har jag internetshoppat. Nu är jag nästan klar, tror (?) jag bara har en kvar och det är den klurigaste.. till fröken Britta Lindmark :-) Jag och Gabriel stannade till på Dagoberts och åt en kycklingfilésallad till middag, mumsigt! Skulle förmodligen kunna äta den vaaarje dag. 

Orkade faktiskt inte gå och träna ikväll. Istället tänkte jag vara där 7 imorgonbitti. Vilket betyder att jag egentligen borde sova nu. Imorgonkväll ska jag, moster Mari och mamma på julkonsert i Boden Arena. Det ser jag verkligen framemot! Och julbordet!! :-D För det måste väl ändå vara julmat som serveras? Blir en liten utmaning att försöka äta "rätt" och inte alldeles för mycket. Men äh, en gång är ingen gång eller hur var det nu? :-)

"Oj!"

Tittade precis på lite bilder från Cecilia och Roberts bröllop i somras. Britta har en bild på oss två på hennes facebook och jag fick en smärre chock när jag såg den. Min första tanke var- "Herregud, hur har jag tillåtit mig själv att bli sådär tjock?". Alltså seriöst, jag trodde inte att jag var sådär STOR. Jag har inte sett mig som sån. Det känns nästan lite overkligt. Ni får dock vänta på att se bilden, eller endel av mina läsare vet jag ju kan se den ändå. Men efter nästa BIA kommer jag lägga ut den och några till bilder plus en nytagen helkroppsbild :-) Lite pirrigt, men jag vill både se skillnaden själv och visa den för er. För just nu skriver jag ju bara att det går bra, vad vågen visar etc. Men en bild säger ju mer än 1000 ord!

08.12.2010

Jag som efterlyste träningsvärk till idag, men icket. Alltså jag har haft träningsvärk 1 gång sen jag började träna. Vad kan det bero på egentligen? Så otränad som jag är borde jag ha träningsvärk typ varje gång jag varit där. Hur tokigt det än låter så VILL jag ha träningsvärk!

Eftersom vi skippade stan igår ska vi gå en vända när Gabriel vilat. Planen är väl att att försöka handla färdigt alla julklappar, vi får väl se hur det går. Jag har fortfarande julstämning likamed noll, men det kommer nog tids nog, typ när vi klär granen. Undrar om julgran och en vild 17 månaders kille är en bra komb hihi?! :-) Igår slog det mig att Gabriel blir ju 1½ år i januari. Herregud! Jag kan knappt förstå det. Vars tog min lilla bebis vägen?! Blir så fascinerad ibland över allt han kan, eller förstår. Som att kasta blöjan, borsta tänderna, hämta vissa saker etc.. Han är verkligen underbar våran kille! Vissa dagar gör han allt för att driva sina föräldrar till vansinne, men det kompenserar han med all kärlek han ger oss. Jag älskar honom så otroligt mycket, han är mitt allt.


Äntligen!

Jag är just nu en väldigt GLAD och NÖJD tjej som alldeles nyss kommit hem från träningen. Det var himla skönt att äntligen få träna lite igen. Ökade lite vikter i styrketräningen då jag misstänker att jag kört alldeles för lätta. Tycker det är lite svårt att veta riktigt vilken vikt som är bra, ena kan kännas alldeles för lätt medan snäppet högre vikt är för tungt. Är ju inte helt frisk ännu heller så det är nog också en av anledningarna till att kroppen känns väldigt trött just nu. Hur som helst är jag glad att jag tog mig iväg, jag behövde det verkligen! Jag hoppas jag vaknar ännu lite friskare imorgon så jag kan köra ett till styrke-/konditionspass då.

Nu är det duschen som gäller och sen ska jag krypa ner under täcket. Godnatt!

07.12.2010

Idag känner jag mig på lite dåligt humör. Tänker på allting Simon går igenom just nu, och allting som går fel. Inte nog med att han måste hinna sörja, han blir skickad mellan olika myndigheter som bara säger olika saker hela tiden. Han står i princip på ruta ett igen eftersom ingen kan ge honom rätt information. Och emellan allt gorm jobbar han och håller humöret på topp för att vara en bra pappa och sambo. Och det är han, den bästa ♥ Han kämpar på mitt hjärta..

Idag har vi inte mycket inplanerat. Jag och lillebus ska upp en sväng på stan och fixa med lite julklappar. Hoppas det fixar sig NU, det har då inte alls gått som jag vill hittills. Skulle behöva ner till tågstationen också och hämta ett paket med det går inte riktigt när jag har Gabriel i vagnen då det bara är en massa trappor och annat.

Ska lägga mig i soffan och slötitta på top model nu iallafall!

Piggare!

Känner mig piggare idag, och jag har inte alls ont i halsen! De där Zyxtabletterna var en riktig mirakelkur mot min onda hals, lite läskigt bara när tungan blev bedövad. Däremot har jag fortfarande lite nästäppa..

Idag har vi varit och grattat Victoria! Vi tog pulkan dit och det var lite obehagligt att gå med den i trafiken faktiskt, tur det inte är långt! Men hade egentligen inte så mycket val då det inte finns någonstans att ställa vagnen i deras trapphus :-/ Gabriel tyckte dock att det var helfestligt och tjoade och pekade på bilarna hela vägen. Hos Victoria var det jättetrevligt och hon bjöd på smarrigt fika. Gabriel och Ebba busade och det var härligt att se! Gabriel är ju annars ganska avvaktande mot mindre barn, med idag hade han allt tuffat till sig. Dom var så söta när dom lekte "tittut" tillsammans :-)

Vi har varit och ätit middag hos svärmor också och även där bjöds det på fika, som jag såklart inte kunde motstå hihi. Jag har varit fruktansvärt dålig med maten den senaste veckan. Och det är för att jag inte kunnat träna, då blir liksom hela jag i obalans. Har verkligen inte haft någon karaktär alls, eller jo lite, men jag behöver verkligen träningen för att allting ska fungera. Och nu har jag bara fokuserat på att jag inte kunnat träna och då har det gått åt skogen.. Men om jag mår ännu lite bättre imorgon så SKA jag iväg och träna lite försiktigt, har jag tur så kanske jag "tränar bort" det sista av förkylningen.

Nu ska jag bli frisk!!

bild0357 (MMS)

Nu ska jag bli frisk!!


Morgonmys

Vi har haft en hyffsat bra natt inatt. På morgonkvisten hämtade vi in Gabriel till oss. Jag älskar verkligen när han sover med oss! Om jag fått bestämma så hade spjälsängen stått oanvänd ;-) Det är så mysigt att bara ligga och beundra honom när han sover, våran fina kille.

Min förkylning har nu brytit ut. Kunde inte somna igårkväll då det bara "rev" i halsen och när jag vaknade imorse var jag även täppt i nästan. Så om en stund ska jag gå och köpa upp allt lager på apoteket, typ. Ställde mig på vågen nyss och det visade 2 kg minus sen sist. Om det bara är viktminskning är jag definitivt inte nöjd, men om jag lyckats bygga lite muskler så är det ju bra siffror. Nästa BIA är den 15:e så jag har ännu lite tid att påbättra resultatet, förutsatt att jag blir frisk någongång.

Ska försöka ta mig ut på en promenad idag, behöver frisk luft. Det sägs ju vara bra medicin.


Bilsäkerhet

Min vän Kristina delade med sig en läsvärd länk om bilsäkerhet för barn på FB. Tycker att alla småbarnföräldrar/blivande föräldrar borde ta sig en titt in dit. För mig är det självklart att Gabriel SKA sitta bakåtvänd i bilstol så länge som möjligt, oavsett om det blir trångt för benen (en rätt vanlig förklaring till att åka framåtvänd bilstol). För om nu olyckan skulle vara framme vad skulle då två brutna ben vara i jämförelse med en bruten nacke? Kika även på filmen i inlägget som du kan läsa HÄR!


Lördagsgodis! Julia <3 vit choklad.

bild0355 (MMS)

Lördagsgodis! Julia <3 vit choklad.


Lördag

Nätterna nu håller på att ta livet av mig. Jag har absolut ingen ork i kroppen och det är ansträngande att bara vara.. Skulle helst av allt sova dygnet runt.

Fick sova till 8.50 imorse i alla fall, men vad gör det när man är vaken flera timmar under natten? Tanken var att jag skulle träna på morgonen men har fortfarande lite ont i halsen, eller just nu är det väl mer att andningen är lite ansträngd. Kan det gå över någongång?!? Ska kila till ica senare och se om dom har Kan Jang där, jag hoppas då verkligen det. Har hört att det ska vara värsta mirakelmedicinen och jag är just nu villig att testa allt!

Annars så blir det nog en fortsatt lugn dag, motivationen till att göra någonting är som bortblåst. Simon ska laga baconlindad kyckling i ädelostsås till middag. Ja det är tur man har något att längta efter i alla fall :-P


101203

Idag har jag, lillebus och S farbror kilat runt på stan. Köpte ett linne/klänning på rea inne på H&M och ett par svarta jeansleggings på Lindex, i storlek medium!! Iiih! Hittade även en födelsedagspresent och en julklapp.

Här på kvällskvisten har vi haft besök av min kusin Carolina och hennes pojkvän Ronny. Med sig hade dom Majken - 70 kg Sankt Bernard :-) Gabriel tyckte det var jättespännande och han var så försiktig när han klappade henne! 

Funderar på att bojkotta den här skitjulen iår. Har ingen julstämning alls just nu. Allt blir bara pannkaka. Ärligt talat så funderar jag på att bara fira jul här hemma jag och Gabriel. S jobbar olyckligvis, först en kort tur men nu helt plötsligt ett 10 timmars pass.. Jag såg framemot en jul med våra nära och kära och en tomte. Nu blir det inte så. Vi kan nog få det mysigt ändå ♥ Antingen allt eller inget liksom..

Vi har "lilla" Majken hos oss just nu. Hon...

bild0349 (MMS)

Vi har "lilla" Majken hos oss just nu. Hon är så mysig!


101202

Det var så mysigt att ha Mari, Jonas, Fanny och Ellen här i eftermiddag, bästa familj ♥ Önskar bara det varit en lite längre stund. Sist vi träffades var på Fannys 6-årsdag den 6 oktober och vi bor drygt 4 mil ifrån varandra, det är fasiken oacceptabelt! Gillar inte att det ska vara så långt mellan gångerna.. Nåja, bättring på den fronten dårå!

Det har bara blivit värre i halsen idag :-/ Så det fick bli ännu en träningsfri dag för att inte förvärra alltihop. Hoppas det blir bättre tills på lördag så jag kanske kan träna lite smått i helgen. Jag kan verkligen inte bli sjuk nu, det känns likamed jordens undergång. Jag måste träna för att få lite ro i kroppen. Jag älskar verkligen känslan i kroppen efter ett jobbigt träningspass, känslan av att vara NÖJD och STOLT över vad man presterat! Detta har verkligen stigit mig åt huvudet, men idag fick jag det ultimata beviset på vad jag faktiskt åstadkommit - jag kom i mina smaljeans, och jag fick igen knapparna!! Lite tighta ännu och magen väller ut utanför byxlinningen, MEN.. för 10 veckor sen fick jag bara upp dom en liten bit ovanför knäna. Och jag blir lite pirrig bara av tanken att de faktiskt ska blir för stora i slutändan! Om några veckor ska dom nog sitta som ett smäck :-)

Imorgon ska jag kika efter ett par nya jeansleggins, börjar bli liiite less på att behöva dra upp de jag har stup i kvarten! Och då är det ju passligt att använda mitt presentkort på Lindex som bara ligger och dammar här hemma!

Kallt.

Idag kom dom äntligen från vårat hyresbolag och fixade våran hatthylla som varit "trasig", TAACK! Det tog bara sisådär 4 månader.. Passade även på att gnälla lite om att vi bor i ett 81 kvm stort kylskåp och tydligen så ska det göras ett stambyte (?) nu i vinter. Skönt, för det är så kallt hemma hos oss.. Cirkus 18°C grader har vi inne. Och kvavt, vill ju inte ha fönsterventilationerna öppna när det redan är så kallt.

Idag har jag haft en träningsfri dag, inte ens en kort promenad har det blivit. Vaknade upp med halsont imorse och det är nog förklaringen till varför jag började må så dåligt under träningen igår. Vill verkligen inte bli sjuk nu. Jag har inte tid att inte träna, det är nog svårt att pussla ihop med Simons arbetstider. Har ju bokat in mig på step imorgonkväll. Men vet inte om jag vågar riskera att bli sämre? Hur vet man att man är frisk nog för att träna?

Imorgon är det jobbeli jobb mellan 8-13 som gäller och efter det kommer moster Mari med familj och hälsar på! Vi längtar! :-D

1 december

Jäklar, när jag skulle ringa svärmor tidigare idag så kom jag ju på att hon är borta på öppna förskolan. Dagmammorna har nämligen lokalen på onsdagar, så det blev inge öppnis för oss idag :-/ Vi roar oss på hemmaplan istället.

Fick en lång sovmorgon imorse. Väcktes av Simons telefon 9.30. Nätterna är ju så himla jobbiga just nu så det är skönt att Gabriel sover lite längre på morgonen då och då. Har hunnit göra bort lite städning, men har en gigantisk pappershög som jag måste sortera. Uh, sånt är tråkgöra! Annars har vi inte hunnit med så mycket.

Nu ska jag sätta igång med all pappersgöra medan lillebus sover!

RSS 2.0