Små bebisar

Idag har Gabriel fått träffa en tjejbebis, fina fröken Felicia! Vi gick till Malin där Fanny och Felicia var och hälsade på från Sundsvall. Barnen var riktigt söta tillsammans, Felicia skulle hålla handen och dra i Gabriels dreggelscarf :-D Gabriel förstod inte så mycket, men Felicia som är två månader äldre var väldigt nyfiken. Nu längtar vi efter Malins bebis!

Nu ska jag krypa ner i sängen brevid mina älsklingspojkar som ligger och sussar :-)
Godnatt!

Kärleken till sitt barn

Sitter och tittar på förlossningskliniken. Jag är väldigt glad att jag redan förlöst min bebis, för detta program skrämmer mig verkligen! Tycker var och varannan förlossning slutar i dålig hjärtfrekvens på bebisen, sugklocka eller kejsarsnitt :-P Trots smärtan var förlossningen den häftigaste upplevelsen jag någonsin varit med om, och jag fick ju den finaste gåvan av alla - ett barn! En mamma på tvn fick precis se sin nyfödda för första gången. Och jag minns precis känslan, åh, så underbart! I flera minuter efter förlossningen pep jag bara "vad fin han är".. Att skaffa barn är det bästa jag gjort!

GAAAAAAAAAAAAAAAAAAAH!

Varför blev det sån jävla skit med Gabriels dop?!?!?!?!?!?!?!? Förstår ingen att JAG blir LEDSEN?!?!?!? Jag vill inte vara i den här sitsen! Varför ska det ens gormas över en sådan sak?!?!?!?!?!??!?!?!?!??! Jag tänker på den här jävla skiten varje dag, och jag kan inte för allt i världen förstå vad det är att gorma om?!?!?!?!?!?!?!?!?!??! Snacka om att vara trångsynt! Jag hade inte tagit det lika hårt om det varit MITT (av något slag) men nu handlar det ju för min sons dop. VI KAN INTE BJUDA ALLA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jag är så arg, ledsen, besviken..  Jag har aldrig varit med om att folk ska bli sur över en sånhär sak. Usch!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!  Ser framemot dopet jätte mycket, men just nu förknippar jag det bara med något dåligt. Nå ja, han kommer få en underbar dopdag med människor som bryr sig om honom, det tvivlar jag inte en sekund på! Trist att det var tvunget bli såhär bara.. FAN VAD FOLK SKA FÖRSTÖRA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ursäkta det jobbiga inlägget, men jag är verkligen sårad.. Mår skit över det här..

Gabriels vinteroverall

.. som jag köpt via Tradera (såklart) ;-)

En helt ny Reima overall, så fin! Jag är verkligen supernöjd, speciellt över priset! Nu har han en varm och gosig overall i vinter :-)

 

 

Godmorgon tisdag

Imorse vaknade Gabriel 6.30, fick lite käk och somnade om till 8. Jag har nyss ätit frukost och avnjuter just nu mitt morgonkaffe till nyhetsmorgon. Gabriel ligger i babysittern och gör allt för att inte somna, hihi. Han är så söt! Han har blivit så himla snorig, men tacka vet jag koksaltdroppar och näsFrida!

Idag har vi lite ärenden som måste fixas, ska bland annat förbi fotograf Dyveke och höra om lite priser, då Gabriel kommer få en fotosession i doppresent av sin farmor och farfar :-D Det ser vi verkligen framemot!

Nu har lilleman somnat så jag ska passa på att duscha och göra mig iordning :-)
Hoppas ni får en bra dag!

En riktig skitdag!

Det har verkligen varit en jobbig dag, allting har verkligen gått emot mig.. Jag har nog gråtit trettioelvatusen gånger idag. Nåja.. Ny dag imorgon, då ska jag försöka fixa allt.

Men jag har en fråga till alla läsare. Vad använder ni för kamera? Min älskade mamma köpte ju mig en kamera i födelsedagspresent.. Tyvärr är den inte alls bra, 1 av 20 bilder blir det bra kvalitet på.. Ser typ jämt ut som att det är kväll, och att knäppa kort på kvällen är helt uteslutet.. Vi har donat på hur mycket som helst med inställningarna men det blir inte bättre. Idag var vi in till stället där den är köpt och de fixade med inställningarna och sa att vi skulle ge det en dag eller två, annars komma in och reklamera den.. Och ja.. Den SUGER än :-( Känns så förbaskat tråkigt då jag nu verkligen har något jag vill dokumentera - Gabriel! Känns som att jag har alldeles för få foton på honom.. Nåja.. Får gå in imorgon igen.. Men nu behöver jag vet vad för jäkla kamera jag ska köpa. Vill ha en vanlig digital och till rimligt pris, det vill säga max 2500:-.. Men det känns hopplöst..


Dagens Gabriel

Eftersom det slutade med att gårdagens outfit blev totalt nerdregglad fick det bli nya rena kläder idag. Och idag inviger Gabriel sina nya svarta velourbyxor jag köpte igår och sin fina Mumin-body han fick i "Välkommen till världen"-present av Linn och Frida!




Min lilla snygging! :-)


BVC

Vi var hos Malin till rätt sent igårkväll, därför den uteblivna uppdateringen.

Allt gick bara fint på BVC. Gabriel är nu 56 cm lång, väger 4330 gram och har ett huvudomfång på 37,8 cm. Han hade dock planat av lite på vikten, men bm klargjorde tydligt att han ändå följer sin egen kurva. Men det kändes trots det lite jobbigt.. Anledningen till detta är nog mest troligt att han får mycket tillägg som består av ersättning. Amningen går lite sisådär. Han äter tisse med god aptit, men efter en stunds sugande slutar han helt upp och blir hysterisk. Det finns mjölk, men han suger inte. Detta har resulterat i att han de senaste två veckorna fått väldigt mycket ersättning. Jag avskyr ersättning, vill egentligen bara kasta flaskorna i soporna! Jag får så enormt dåligt samvete när jag ger honom ersättning, samtidigt som jag får dåligt samvete när jag ammar och det inte räcker till. Gabriel har varit "bortskämd" med flaska från första dagen i sitt liv, då vi i Umeå kombinerade amning, flask- och sondmatning. Tack och lov har jag världens finaste sambo och underbara Malin som stöttar och peppar mig i amningen när jag känner att jag bara vill ge upp. Men jag börjar alltid amma honom varje måltid, och jag ska försöka fortsätta med det sålänge jag orkar och under den värsta influensaperioden. Så länge Gabriel växer och mår bra är jag nöjd, oavsett om det är bröstmjölk eller ersättning han äter. Hans välmående är och kommer alltid vara mitt prio ett!

Gabriel 10 veckor

Herrejessus, idag är lilleman 10 veckor gammal! Ojoj vad tiden går fort :-) Det är så härligt att följa hans utveckling och framsteg! Han är så fin! Han blir mer och mer aktiv för varje dag som går. När vi pratar med honom svarar han och när vi ler mot honom ler han tillbaka. Det där underbara lilla leendet - det gör mig så lycklig!

Dagen till ära inviger han sin snygga STAR WARS-tröja han fick av söta Nina och Marlena när dom var på besök :-) Pappa Simon är nöjd! Under den har han en ärmlös body i strl 50, hihi. Han kan fortfarande ha den storleken! Men det mesta användbara i 50 har vi gett till Malins bebis i magen!



Godmorgon fredag!

Ungefär såhär ser våran fredag ut:

  • Bada Gabriel
  • BVC klockan 11
  • Gå till Lindex
  • Lunch
  • Hälsa på Malin
  • Ringa försäkringskassan
  • Middag
  • Idol

Nu ska vi göra oss iordning så vi hinner till BVC i tid! Har inte varit där sen den 8:e så det ska bli spännande att se hur mycket Gabriel växt :-)


Torsdag

Inatt mellan 23 och 02 sov Gabriel väldigt oroligt. Han grät och kunde inte riktigt komma till ro, min lilla älskling.. Så han fick komma över till våran säng och gosa istället! (Fast han får alltid komma över till oss när han vaknar och vill ha sitt natt-mål!)

Imorse vaknade han klockan 09 och var världens gladaste och mysigaste bebis :-) Lycka är att vakna upp brevid min son varje dag!

Nu ska jag gå och fixa crêpes till lunch :-)


-

Jag har sååå ont i magen! "Tant Röd" kom i måndags som ett brev på posten. Det första jag utbrast var "men va faaaaan!?". Jag skulle ju vara utan mens i minst ett halvår till efter förlossningen, eller så länge jag ammar i alla fall. Men tyvärr kan man inte styra över allt. Nå ja, bara hålla tummarna på att den försvinner när jag börjar med preventivmedel igen, vilket förhoppningsvis sker redan på fredag då jag ska på efterkontroll. Inga småsyskon än på många år :-)

Ikväll bjöd vi in oss själva på middag hos Gabriels mormor och Björn. Alltid lika trevligt! :-)

Nu ska jag leta upp några alvedon och sen är det sovadax!
Godnatt.

Angående dopet

Jag känner att jag måste få förklara lite angående Gabriels dop och inbjudningarna..

Jag och Simon tog beslutet att inte bjuda våra vänner/bekanta på dopet av ekonomiska skäl, men undantag de som ska bli gudföräldrar, Malin och Johan. Jag och Malin har umgåtts väldigt mycket det senaste året, och hon har varit en underbar vän på många sätt, samt att både Malin och Johan är våra gemensamma vänner, därför är det en självklarhet att de är bjudna. Inte för att jag tycker att jag ska behöva försvara vilka jag bjudit och inte, men tyvärr blir jag tvungen det. Jag avstår inte från att bjuda någon på grund av att jag inte vill, utan som jag skrev ekonomiska skäl. För om jag bjuder alla mina vänner, då måste vi ju även bjuda alla Simons kompisar. Men det tycks ingen förstå? Poängen med detta i alla fall: hade vi haft möjlighet hade vi med stolthet och gläjde välkomnat Gabriel till världen genom att bjuda alla vänner och bekanta.

Anledningen till att jag skriver detta här är på grund av att jag inte har någon som helst aning om vem eller hur många som tagit illa upp. Och jag är alldeles för ledsen för att orka ringa någon..


Film-mys

Ikväll har vi tittat på the boat that rocked, men den är två timmar lång och vi började se den alldeles för sent så vi får se de kvarvarande 50 minutrarna imorgon :-) Hittills är den faktiskt ganska bra!

Nu ska jag nog krypa ner i sängen. Har planer på en lite tidigare förmiddagspromenad med Gabriel imorgon! Det är verkligen så mycket roligare att gå med barnvagn, sen så trivs Gabriel så himla bra i vagnen :-) Och jag måste verkligen börja motionera nu. Har inte ens letat fram mina gamla jeans då jag vet att jag inte kan ha dem :-(

Godnatt


Kort uppdatering

Jag är verkligen kass på att uppdatera här. Och nu tänkte jag bara skriva ett supersnabbt inlägg då jag har förhoppningar på att hinna duscha innan Gabriel vaknar och vill ha mat :-)

Vi har haft en mysig och bra helg. I fredags var Malin här. Vi gjorde inte mycket, såg idol typ :-) Igår hade vi både Gabriels mormor och Malin här på middag, potatisgratäng och kycklinggryta! Och efter middagen blev det ett parti Chicago (som jag förövrigt vann, hihi).

Vi ska ta en promenad till Gabriels farmor på en stund. Är riktigt härligt höstväder ute, så det ska bli skönt att komma ut lite :-)

Nu ska jag springa in i duschen! :-D
Hejs!

Tävling hos Soya

Vinn ett presentkort på 300kr hos Soya i samarbete med MyKidoo´s webshop.



Vinnaren dras via en slumpgenerator under kvällen den 22a september.


Dreggelscarfs

Nu har jag äntligen beställt dreggelscarfs till Gabriel! Han har börjat dreggla jätte mycket och för att inte behöva byta kläder stup i kvarten är dessa perfekt! Hittade flera fina motiv, men lyckades tillslut välja tre stycken :-) Det är nämligen tre stycken för 100 kronor! Dreggelscarfsen hittar du här.

   


Tävling hos Millah

 


Jag är med och tävlar om hårvårdsprodukter från Goldwell hos Millah.

Tävlingen avslutas 19 september.


Nils is back!

Åh vad glad både jag och Simon blev att Nils är tillbaka i Idol även detta år, haha! Han är ju för skön! :-)


                                                           Idol 2008


Gabriel gymmar


Gabriel 2 månader

Idag blir Gabriel 2 månader gammal. 2 månader fyllda med så mycket kärlek, lycka och mening!

Min söta, vackra, fina, underbara Gabriel, som jag älskar dig!


Mysig kväll!

Vi har haft en riktigt mysig kväll! Västerbottensostpajen var en riktig hit, kommer absolut att laga den fler gånger :-) Och till efterrätt hade Britta bakat en smarrig hallon/blåbär/rabarbersmulpaj! Det blev lite idol-tittande och så kom Emma på besök :-)



Gabriel och Britta hade en liten prat- och busstund :-)



Det läskiga ägget vi hittade.. Huvva!


Dålig uppdatering

Gabriel har varit orolig de senaste dagarna och jag har varit väldigt trött, därav den dåliga uppdateringen. Gabriel har varit jätte hungrig, har ammat honom med 1 timmes intervaller i två dagar. Känns som att jag inte gjort mycket annat :-) Han har heller inte blivit helt mätt av bröstmjölken, så vi har fått ge honom ersättning i flaska efter varje amning. Vill ju helst bara amma honom, men jag tvingar honom inte till bröstet när han vägrar och är helt hysterisk. Men så länge han faktiskt ammas och får i sig mest bröstmjölk så är jag nöjd. Jag tycker det är så mysigt att amma!

Idag har vi gått över till Liberos blöjor nr 2 :-) Förra veckan var dom jätte mycker för stora och nu sitter dom alldeles perfekt. Han växer så fort min lilla älskling! Han är ingen pyttebebis längre.

Snart kommer blivande gudmor Britta hit. Vi ska laga Västerbottensostpaj tillsammans! Jag har aldrig ätit det, så det ska bli spännande. Har hört att det ska vara riktigt gott! Sen blir det nog bara en lugn kväll med lite idol tittande :-)



 Världens underbaraste!


Missnöjd

Efter att jag byggt ihop babygymet såg jag att det var ett konstruktionsfel på det. Inte särskilt stort eller märkbart, men bara för att jag nu vet det kommer jag att gå och störa mig på det. Och för det pris det kostade vill jag att det ska vara helt och fint :-P Så det blir att byta det imorgon.


Shopping åt Gabriel

Idag har jag och mamma varit iväg till Luleå och Barnens hus. Åkte dit för att köpa en ny kudde till Gabriel och hem följde även ett babygym :-) Ett Fisher Price "Lil´ Laugh & Learn 2-1 Playful Puppy Gym" :-) Precis ett sånt jag ville ha! Så ikväll ska Gabriel få gymma.

Nu är det städa och tvätta som ligger på schemat. Vi missade tvättstugan igår, men nu har vi ju faktiskt en egen maskin så vi kan tvätta det allra viktigaste här hemma!


Jag var "tvungen"..

Har precis skickat iväg en beställning från Ellos. Jag kunde bara inte hålla mig när jag såg att det var 35% rabatt på påslakansetet jag spanat in plus att jag hade ett jätte bra erbjudande på resten av beställningen :-} Så två påslakanset, två vita örngott och tre prydnadskuddar till vardagsrummet blev det. Men kuddarna kommer först 10 december. Tråkigt, men jag vill verkligen ha dem. Jag kommer tycka de är lika snygga i december :-)


 

Nu ska jag göra mig iordning. Ikväll är vi bjudna på middag hos mormor (min mamma) och Björn :-)

Tävling hos Soya


Jag tävlar hos Soya om en Barbapappa nattlampa i samarbete med Pappaprylar.se. Var med HÄR och tävla du också!

Vinnaren dras den 5 oktober 2009 och kommer dras via en slumpgenerator.


Tävling hos Tant Ulrika



 "Jag vill vinna ett presentkort + fraktfritt från Helhjärtat - butiken med saker att älska hos Tant Ulrika"

Tävlingen avslutas söndagen den 13/9 kl 20.00 Vinnaren utses genom lottning.


Tävling hos Nina




Tävla om dessa underbara tavlor hos Nina.

Tävlingen avslutas 16/9.


Kalasat

Idag har jag, Gabriel och Malin varit och grattat Susanna som fyller år idag :-) Hon bjöd på en supergod cheesecake, som jag förövrigt glömde fråga efter receptet på, typiskt :-) Gabriel sov sig igenom i princip hela kalaset. Han vaknade och ville ha lite mat en gång bara. Han är verkligen världens mysigaste och underbaraste bebis!

Nu ska jag ge honom lite mat och sen börja laga mat åt oss - fiskpinnar, mos och ärtor, mums! Sen blir det fredagsmys till Idol :-)

Älskade lilla Gabriel



Mamma älskar dig!


Blåsigt

Det blåster rejält idag.. Och jag som hade tänkt ta en promenad med Gabriel :-( Så jäkla trist.. Vill inte bara sitte inne.. Imorgon har SMHI lovat regn, ännu värre! Nå ja, om vi har tur avtar blåsten lite till senare i eftermiddag.

Eftersom det inte är vidare uteväder så ska jag sysselsätta mig med att baka snickerskakor istället :-)


Skoproblem

VARFÖR var jag tvungen bli så jäkla lång?! Hittade dessa skor på Din sko som jag fullkomligt älskar. Men 9½ cm klack är lite väl högt för mina 176 cm.



Men då hittade jag dessa som också föll mig i smaken. Och med 5 cm klack, mycket bättre!

Jag älskar kilklack! Både snyggt och väldigt enkelt att gå i :-)

Nöjd mamma x 2

Halv tio (ikväll) kom jag på att jag inte druckit en enda kopp kaffe under hela dagen (!!) Inte konstigt att humöret varit som en berg- och dalbana idag. Men nu avnjuter jag min första kopp och det smakar underbart! :-)

Nöjd mamma

Hur underbart är det inte att ha en bebis som somnar till ljudet av dammsugaren? :-D Och det är inte första gången han gör det nu heller, så himla skönt! Men vi försöker vänja honom vid alla möjliga olika ljud, och det verkar ju fungera :-)

Tävling hos Creyla

 



"Jag är med och tävlar hos Creyla om ett par tuffa barnbestick från Coolstuff.se.
 Var med och tävla HÄR du också!"

Tävlingen avslutas 25/9 kl 21. Vinnaren utses genom lottning.


Tävling hos Creyla


"Jag är med och tävlar hos Creyla om 3 paket namnnappar från Namnnappen.se.
 Var med och tävla HÄR du också!"

Tävlingen avslutas 29/9 kl 21. Vinnaren utses genom lottning.


Tävling hos Fru Evelina



 Var med och tävla om en portabel barnstol hos Fru Evelina i samarbete med babykoncept.se

Tävlingen håller på till och med 27 september.


2-månaderskontroll

Idag har vi varit på 2-månaderskontrollen på BVC. Gabriel låg bara och skrattade när läkaren undersökte honom :-) Och allting såg jätte bra ut! Han har nu spräckt 4-kilos gränsen, 4045 gram och 54,5 cm lång :-) Han är verkligen stor nu, tycker då jag i alla fall! Och då finns det ju ändå många bebisar som väger mer vid födseln än vad Gabriel väger nu vid 7½ veckas ålder :-)

Ikväll blir det familjemys till Idol :-D

Tävling - Ride in style



"Jag tävlar om ett "Ride in Style" paket på barnshoppingbloggen, i samarbete med Elodie details! Tävla här du med :)"

Tävlingen pågår två veckor och vinnaren utses den 15 september kl 21.00!


Tävling hos Gumpan!

Jag tävlar hos gumpan om ett presentkort hos Mykidoo

Vinnaren tillkännages den 29 september


Tävling hos Carolina!



"Jag är med och tävlar hos Carolina om ett presentkort värt 300 kr hos MyKidoo! Var med och tävla du också!"

Tävlingen avslutas Fredagen den 18/9 kl 18.00. Vinnaren utses genom lottning.


Det händer mycket på 7 veckor!

Gabriel 4 dagar gammal


Gabriel 7 veckor och 3 dagar gammal


Härliga måndag!

Fick ett alldeles underbart uppvaknande imorse; min lilla solstråle låg och pratade med mig och hade världens leende på läpparna :-) Han är så mysig på morgonen, vi ligger alltid och gosar lite innan vi kliver upp! Jag skulle kunna skriva en hel novell om hur lycklig jag är och hur mycket jag älskar honom, men hur intressant skulle det vara att läsa? ;-) Jag är inte direkt troende, men varje dag tackar jag "någon" för Gabriel och äran över att vara hans mamma.

Nu ska jag förbereda middagen, vi har Gabriels farmor här som middagsgäst ikväll :-)


Första skrattet :-D

För en liten stund sen skrattade Gabriel för första gången! Han låg på mitt bröst och tittade på mig med sina stora vackra ögon och helt plötsligt sken hela hans ansikte upp och han började skratta, min lilla älskling! Denna kärlek och lycka är obeskrivlig. Utan Gabriel är jag inte hel!

Nu sussar lillprinsen här brevid mig i soffan, ska strax bära honom till spjälsängen så ska mamma också försöka få lite sömn :-)

Mammas busunge!



BVC-besök

Idag har vi varit på BVC. Gabriel väger nu 3880 gram (+ 990 gram sen födseln). Han har blivit så rund och go om kinderna våran lillprins :-) Efter BVC-besöket tog vi oss en promenad till apoteket för att handla amningsinlägg och mer handsprit.

Idag är det verkligen höstigt ute, det är kyligt och blåser lite lätt. Och jag tycker det är supermysigt! Vanligtvis tycker jag inte alls om hösten, jag blir ofta nedstämd och orkeslös. Det är min värsta period på året. Men i år har jag faktiskt längtat efter hösten, men livet har ju en helt annan innebörd nu är tidigare. Jag ser framemot denna höst, och jag ska njuta av varje sekund med min älskade familj ♥

I farten!

Igår var jag och Gabriel och hälsade på hos Frida och Alvin. Det var jättemysigt! Jag tycker verkligen om Frida, så det måste bara bli lite oftare vi träffas :-) Sen på kvällen kom Malin hit och umgicks, vi spelade BUZZ som Simon bara vann :-P Revanch ikväll :-)

Tidigare idag promenerade jag och Gabriel till jobbet och hälsade på där, så nu har de fått se honom också! Han sov sig igenom hela visiten :-) Han har mest sovit hela dagen, men det beror nog på värmen. Han tar väl igen det ikväll istället :-)

Nu "ropar" han på mig, det är dax för mat!

RSS 2.0