Valborgs

Goddag!

Inatt har lilleman väckt hela huset! Han skrek och skrek, men ratade mat och allt annat. Funderar på om det kanske är magen som spökade så han fick katrinplommonpuré till gröten imorse.

Idag är det valborgs och det ser ut som att det blir att åka ut till bekantas stuga i ett par timmar. Om vi får tag i någon vinteroverall och flytväst till Gabriel. Dum som jag är tänkte jag aldrig på att ta med Reiman till Gabriel, men jag trodde faktiskt att det skulle vara liiite varmare här. Och så visste jag inte att vi skulle vara ute på en pytteö med en ouppvärmd stuga. Nåja, här får man ju en babybox när man får barn och där i är det alltid en vinteroverall i strl 74 så det ska väl inte vara omöjligt att skaffa fram en. Flytväst får vi nog hyra! Det är bra att föda barn här, man får alltså en box värd ca 2000 kr med kläder och annat bra till en bebis :-)

Nellie var helt gudomligt söt! Fasters "lilla" hjärtegull :-) 

När Gabriel vaknat från sin förmiddagsnap ska vi premiärbada i badkar tillsammans :-D MYS!

Ed Hardy

Idag har vi varit på den såkallade stan en snabbsväng. Det är verkligen inte så stort här, men ack så mysigt! Simon köpte sig ett par Ed Hardy pjux och jag köpte ett par svarta byxor åt lilleman.

Ikväll kommer storebror, Josefin och lilla Nellie hit :-D Jag ska äntligen få träffa min brorsdotter och Gabriel sin lilla kusin :-) Det skiljer ju 5 månader mellan dem.

Nu ska jag vila en stund innan middagen!

Goddag från Åland!

Gårdagen var verkligen lååång och jag drog en lättnads suck när vi kom fram igårkväll. Vi reste i 13 timmar så vi var ganska trötta alla tre! Gabriel skötte sig exemplariskt hela dagen och humöret var på topp :-) Inte en knyst under flygresan när man själv ville skrika för att det gjorde så ont i öronen! Från Arlanda tog vi sen flygbussen till Cityterminalen och när vi kom fram till dit blev vi upplockade av S farbror så åkte vi ut till Ösmo och hälsade på S farmor. Det var jättemysigt! Sen bussade vi vidare till Kapellskär och därifrån tog vi färjan över till Mariehamn. 

Idag får vi besök av min kusin Ramona, och sen ska vi ut och promenera. Jag har verkligen längtat efter Mariehamns underbara promenadvägar! Och naturen.. Jag älskar verkligen det här stället, men det är ju trots allt här jag föddes och bodde i nio år. Synd bara att det är så långt hemifrån..

Nu ska jag ta en påtår på kaffet och göra mig iordning!
Hoppas ni har det bra - det har i alla fall vi! :-D 


Packat och klart

Vi har haft fullt upp hela dagen. Gjort ärenden på stan, packat, städat med mera! Det är så förbaskat mycket som ska med till Gabriel :-) Eftersom att allt är svindyrt har jag med mig blöjor och gröt så det räcker hela veckan och sen har jag även med mig lite burkmat. Men jag undrar vad de kommer tro när de scannar resväskan och ser burkmatspackningen, haha. Jag har alltså rullat in maten i wellpapp och tejpat och sen satt det i en skokartong för att de ska hållas hela! De kanske tror jag smugglar något?! :-) Är i princip färdig med packningen. Är bara Gabriels kudde, samt min necessär som ska ner imorgonbitti.

Nu ska jag bara vänta tills klockan är 00 så jag kan betala räkningarna och sen är det bums i säng. Ska upp 5.30 imorgon och vi är framme på Åland 22 (21 svensk tid), så vi har en lång dag framför oss! Blir kanske någon mobilblogg under morgondagen om jag orkar :-)

Krulltott

Jag fullkomligen älskar Gabriels frilla när han är nybadad! Precis som både jag och Simon har Gabriel ärvt det lockiga håret - till min förtjusning! Tycker det är så himla gulligt när pojkar har lite halvlångt blont lockigt hår :-) Och blond, det kommer han absolut bli! Han är till och med lite vithårig ;-) Men det var Simon också som liten!

  


Ställa sig upp

Gabriel har bara börjat ställa sig upp mot saker. Tidigare har han tagit sig upp på knäna men nu lyckas han ställa sig på fötterna! I helgen har han även lärt sig hur han tar sig från sittandes till alla fyra, och från alla fyra till sittandes. Givetvis har jag aldrig kameran i närheten när det händer! Vår lilla pojke börjar bli stor :-)

.

:-(


Söndag - 100425

Idag har vi tagit det relativt piano. Vi har:

- ätit lunch hos Gabriels farmor
- prommat i det härliga vårvädret
- haft besök av Gabriels mormor
- haft besök av emma
- tvättstuga

Gjorde det lätt för mig och gjorde en lista :-)

Idag har jag känt sånt pirr över resan på tisdag. Det är verkligen annorlunda att resa med barn, så otroligt mycket saker man ska tänka på. Har suttit och skrivit en lista över allt vi behöver handla imorgon och allt som måste rymmas i handbagaget. Jag gillar listor och struktur! Kommer nog packa med mig alldeles för mycket saker, men det gör jag i och för sig alltid :-)

Nu ska jag bädda sängen och sen dona på lite här hemma!


Härlig dag!

Vi har ganska nyligt kommit hem från Luleå. Vi har haft en minst sagt underbar dag i trevligt sällskap. Hittade mig en väska, dock utan axelband, men den var rymlig och hade en sån fin färg så den fick det bli! Hittade mig även ett par supersöta vita tygskor på Stadium. Jag blev överlycklig att jag kunde ha dem, tygskor = somrigt! Jag har nämligen så stora fötter så de får sällan plats i platta tjejskor :-)



 Bild lånad från H&M

Bild lånad från Stadium


Mammas lillhjärta

Ungefär 55 minuter efter att Gabriel somnat fick han en "gråtattack". Jag tog upp honom och Simon gjorde iordning en flaska ersättning. Den ratade han och fortsatte skrika och gråta hysteriskt. Vi vaggade, sjöng, pratade.. Men han bara fortsatte.. Efter 30 minuter bestämde jag mig för att väcka honom (han sover fortfarande fast han skriker och gråter), men det var ju kanske inte det smartaste valet. Fast samtidigt så finns det inga rätt och fel när det gäller detta, det är så hjärtskärande att höra honom bli hes av att han skriker så mycket och känslan av maktlöshet gör mig så otroligt ledsen. Inte så konstigt kanske att jag är trött 24/7 då jag får smått ångest över kvällarna. Men hur som helst.. Han vaknade till och då la vi oss alla tre i dubbelsängen och jag började läsa en saga för honom. Efter lite bök och skrik somnade han om och Simon slocknade han också :-)

Jag hoppas att denna "fas" snart går över och att han snart får sova gott om nätterna igen. Nu ska jag lägga mig brevid mina älsklingar och beundra dem en stund innan det är dax att sova.

Godnatt.

Babymassage

Den här fredagen har bara rusat iväg. Jobbade mellan 7-12 och så mötte jag upp mina pojkar och så kilade jag och Gabriel iväg på babymassage. Gabriel hade dock inte ro till att bli masserad utan ville hellre riva sönder kompendiet med övningarna och spana på de andra bebisarna :-) Men det var trevligt att bara surra också! Misstänkte att han inte skulle vilja bli masserad, men vi får väl se hur han är nästa gång :-)

Nu har han precis somnat. Försökte natta honom klockan 20 som vanligt men fick bara höra protester så han fick komma upp en stund :-)

Imorgon ska vi iväg till grannstaden och hälsa på min moster Mari med familj! Ser så framemot det :-) Blev ju ingenting förra helgen då Gabriel fortfarande var hostig. Måste förbi H&M och kolla en handväska också. Min pluttväska räcker inte långt när man ska resa med barn! Simon tar ju skötväskan som handbagage men jag vill själv ha något större också. Det är ju ändå en hel del grejer man behöver ha med åt Gabriel under själva resan.


Något liknande denna jag är ute efter. Ett krav är att den har axelband! Att jag inte tänkt efter och beställt den innan. Denna modell är från H&M, 179:-


Kalasfin

Idag har vi varit på kalas hos lilla V som fyller 2 år. Gott fika och supertrevligt sällskap! Att man inte träffas oftare. Såhär stilig var vår lille gosse: 


100421

Såhär har vår dag sett ut: Promenad med Malin + Stina och Elina + Saga > hälsa på jobbet > middag > vila > kaffe med mamma

Och så har vi fått typ världens roligaste post idag - en bröllopsinbjudan! Jag har aldrig varit på bröllop så det ska bli mys, och så är jag så glad att dessa två fina människor äntligen ska gifta sig! :-)


2 av 3

Vi har haft en mycket bra dag! Bus på morgonen > lunch med Gabriels gammelmormor och ena gammelmoster på Ming > kaffe hos fam. Lindmark - Westin > Mys

Har också hämtat ut paketen som kommit. Kan dock bara visa två av dem då ena innehöll födelsedagspresenter :-)

Det första paketet innehöll en ny trådlös telefon då våran gått sönder!



Och det andra paketet som jag verkligen, verkligen längtat efter och jag blev överlycklig att hitta var två vita "krukgubbar" till köket och två blåa till Gabriels rum! Jag fullkomligt älskar dessa och nu måste jag bara hitta frisyrer åt dem :-)


Solig tisdagsmorgon

Vaknade 4.50 imorse av att jag hade så förbaskat ont benen. Hade någon slags kramp i framsidan av smalbenen, jätte obehagligt. Det gick tack och lov över efter en stund. Gabriel vaknade strax efter mig så då gick vi upp tillsammans. Han han varit på myshumör på morgonen, inte ofta han har ro att sitta i famnen numera så de stunderna uppskattas verkligen.

Idag har vi inte mycket inplanerat. En promenad står givetvis på schemat. Har 3 paket att hämta ut på 2 olika utlämningsställen som måste hämtas ut! Kul med paket :-)

Nu måste jag göra mig lite kaffe. Har varit vaken i 1½ timme och fortfarande inte druckit en kopp :-O


100419

Idag var det ju dax för BVC igen. Vår fina kille väger nu 6870 gram, är 68,5 cm lång och lilla huvudet mäter 43,4 cm :-) Han växer fortfarande inte så mycket, men han följer sina kurvor och allt är perfekt!





Ikväll har Johanna och Daniel varit här. Det har varit supertrevligt! Vi måste verkligen ses oftare, bor ju i princip grannar också! Gabriel var inte särskilt blyg och vågade faktiskt över till Johannas famn efter bara några minuter, och det var jätte kul att se :-)

Gabriel gjorde föressten morgon 4.06 imorse, men det var ju väntat :-) Men Simon var underbar och tog honom och jag fick sova till 10. Världens bästa älskling!


Slagen hjälte

Kvällen har spenderats hos Malin och Stina. Borde sova nu då jag tror Gabriel gör en tidig morgon imorgon. Han har sovit sen, hör och häpna, 16.30 (!!) i eftermiddag med 2 matpauser där emellan. Han är trött vår lillkille! Han kanske sover bort de sista förkylnings-bacillerna. Imorgon är det dax för BVC igen och det ser vi framemot :-)

Godnatt!

Gabriel 9 månader

Tänk att vår älskade lilla Gabriel redan är 9 månader. Han är verkligen i en charmig ålder just nu, och att se honom utvecklas mer och mer för varje dag är underbart! Att få se hans fina leende och höra hans ljuva skratt varje dag är som balsam för själen ♥ Gabriel är det bästa som hänt oss!

  • Använder storlek 68 på kläder
  • Använder storlek 3 på libero-blöjorna
  • Sover mellan 20-07 +/- 1 timme (vaknar 1 eller 2 gånger/natt)
  • Somnar i sin egen säng och sover där hela natten men brukar få komma över till mammas och pappas säng på morgonkvisten
  • Sover med "apan"
  • Sover 2 gånger om dagen (30-120 minuter åt gången)
  • Kan vända sig från mage till rygg
  • Ålar i raketfart
  • Står i krypställning och kryper några steg
  • Ställer sig upp på knä mot möbler och dylikt
  • Använder napp
  • Har två små tänder i underkäken
  • Tuggar på allt som kommer i hans väg
  • Tycker om att pussas och göra pussljud
  • Ler stort och ofta
  • Är en liten surrpinne
  • Älskar fortfarande att åka barnvagn och sitter numera i sittdelen
  • Är en väldigt gosig pojke men det är han som bestämmer om, när och hur :-)
  • Sitter i sin stol med oss vid matbordet
  • Är väldigt reserverad mot okända människor men "tinar" oftast ganska snabbt
  • Älskar att bada
  • Älskar när man sjunger Imse Vimse Spindel för honom och extra roligt är det när man gesikulerar med hans händer
  • Sitter stadigt utan stöd, men han har ännu inte lärt sig hur han tar sig från sittandes till liggade
  • Är ett litet busfrö
  • Älskar att leka tittut och "var är mamma/pappa/Gabriel" 
  • Är en bestämd och envis liten kille som vet vad han vill!
  • Är pappas pojke


  • Snö, snö och mera snö

    Alltså.. Det snöar - massor! Usch och fy.. Precis när man börjat få vårkänsla :-) Men snön smälter nog bort snart!

    Idag blir det nog lika lugnt som igår :-P Ska städa lite. Måste ta köksluckorna utvändigt och ugnen. Och så har vi tvättstuga ikväll.

    Har börjar kolla på alternativ till att flyga nästa tisdag och än så länge finns det tågbiljetter kvar, men det lutar åt att vi bara ombokar biljetten. Om vi åker tåg så måste vi ju åka måndagkväll för att hinna. Fast man vet ju aldrig när flygtrafiken startar igen, men enligt nyheterna ser det ut som att vulkanen börjar lugna ner sig, men man vet ju som aldrig med moder jord!

    Kväller

    Jag har inte gjort många knop idag. Sov 3 timmar mitt på dagen och det var galet skönt! Ikväll har mamma och Björn varit här, vi har sett körslaget och ätit glass :-) Gabriel blev ju 9 månader idag, men ett 9 månaders inlägg kommer först imorgon!

    100417

    Godmorgon!

    Här startade dagen redan 05.30. Typiskt när jag lovat Simon sovmorgon just idag ;-) Jag och Gabriel har precis ätit frukost. Han åt en halv limpsmörgås med smör och ost och det tyckte han var gott! Jag var dock tvungen mata honom, men han verkar inte så förtjust i plockmat? Alltså att plocka i det själv, det ser ut som att han tycker det är jätte äckligt! Just nu ligger han på lekmattan och leker och jag väntar på nyheterna. Jag betvivlar att vi kommer kunna flyga som planerat, men jag hoppas att det hinner lösa sig. Vill verkligen inte åka tåg, och sen så ska man ju få tag i biljetter också. Nåja, försöker att inte tänka på det då jag börjar grubbla så mycket. Men det skulle verkligen vara förjävligt om vi inte tog oss ner..

    Jäkla vulkanutbrott!

    Faaaan, jag är så jäkla nervös över det här förbannade vulkanutbrottet. Det senaste är att askmängden inte minskar och att flygtrafiken kan stå stilla väldigt länge.. Och när dom säger "väldigt länge" eller "betydligt längre än vad vi först trodde" tolkar jag det som i alla fall ett par veckor. Vi åker ju om 11 dagar och jag hoppas verkligen att det hunnit lägga sig tills dess! Vad fan gör vi annars?

    Balkongmöbler

    Vagnen är inte det enda vi köpt idag, vi har även handlat balkongmöbler! Förra året hade vi något provisoriskt då vi varken ägde eller hade "tid" att fixa på balkongen då det kändes som att vi i princip bodde på sjukhus i och med de 2 besöken i veckan på spec mvc och så veckan på neo i Umeå. Men i år ska jag göra vår balkong till en mysig liten uteplats :-) Vi har en väldigt liten balkong men då hittade jag ett fint set i vitt på Coop till ett överkomligt pris så då kunde jag bara inte motstå! Nu känns det dock som att jag inte vill handla något på flera månader eftersom det blivit väldigt mycket denna månad! Gabriel ska få sin egna lilla stol då jag hittat en supersöt barnstol på jysk.


    Gabriels nya vrålåk!







    Nu har vi fått hämta nya vagnen och jag är så nöjd! Det blev den gråa trots att den inte var riktigt lika mörkgrå som jag hade hoppats på, den är dock mörkare i verkligheten än vad som visas på bilderna här ovan. Jag hoppas att Gabriel också kommer trivas med denna vagn :-)

    Vilken bra start på helgen!


    Vårsol

    Gabriel njöt av vårsolen på vår prommis idag. Är han inte ganska söt i sina nya solglasögon? :-)


    100415

    Jag håller på att bli knäpp av att inte träffa folk, att umgås. Känns som att jag inte har träffat någon av mina vänner på flera år, fast det egentligen bara är en vecka. Men det är länge! Jag blir så himla nere bara.

    Vi ska i alla fall ut på en promenad när Gabriel vaknat och ätit mellis. Ska gå förbi Åhléns också och köpa presentpapper. Om allt går som vi vill ska vi till grannstaden i helgen och gratta min kusin E som fyllde 4 år igår, stora tjejen :-) Och idag fyller min kära pappa 54 år! Ska ringa och gratta honom senare idag och så får vi fira honom när vi åker ner! Har i alla fall fixat honom världens bästa present, den kommer nog att uppskattas :-)

    Nu ska jag göra mig iordning!

    Hokus pokus

    Såhär glad blir man när man får prova sitta i lekdelen på en Hokus-pokus stol :-) Vi har fått låna en av min moster och Gabriel är helnöjd!






    Isa form

    Sitter och kollar lite tavlor från Isa form. Det är verkligen helt underbara illustrationer! Vi har i alla fall bestämt att vi ska ge Gabriel en sån tavla i födelsedagspresent :-) Frågan är bara vilken. Jag har verkligen fastnat denna med det gröna paraplyet, men då är det ju lite rosa i tavlan och jag har verkligen svårt för just rosa och pojkar. Men det är den tavlan jag vill ha! Vi får väl se, det är ju trots allt 3 månader tills han fyller år :-)

    Köpt tvättmaskin

    Vi har haft en bra kväll - vi har blivit med tvättmaskin :-D Våran gick ju sönder i januari och jag har verkligen saknat att kunna tvätta hemma. Så när det av en slump kom fram på jobbet att en arbetskamrat hade en toppmatad maskin ståendes slog vi givetvis till :-) Skönt att äntligen kunna tvätta lite hemma igen! Nu är det bara diskmaskin som saknas, men vi ska få mammas gamla bänkdiskmaskin som står och samlar damm i deras källare! Tvättmaskinen har i alla fall gått sin första gång här hemma och den verkar då funka alldeles utmärkt!

    Imorgon jobbar jag 7-21, med rast mellan 12-16. Hade först tänkt att jag skulle möta upp pojkarna på stan och luncha tillsammans men eftersom Gabriel inte är piggelin blir det inte av.. Så jag tror jag stannar på jobbet och vilar istället. Men det är så jobbigt att inte få träffa lilleman på en hel dag :-(

    Nu ska jag ta en dusch, sen en kopp kaffe och så borde jag ju faktiskt gå och lägga mig :-)

    Bada

    Hittade en tråd på familjeliv om hur ofta man badar sina spädbarn och jag blev faktiskt riktigt förvånad över hur ofta endel bara sina barn. Verkar som att många badar sina barn varannan var trejde dag. Är det bara jag som badar Gabriel "sällan"? Han badar 1 gång i veckan och så tvättar vi av honom med tvättlapp varje dag. Sen så badar vi ju honom givetvis fler gånger om det behövs :-) Ett barn i Gabriels ålder och yngre blir ju inte direkt smutsiga? Och jag tycker att det känns som att de torkar ut huden ist!  Men alla gör vi ju olika, och tur det :-) Men jag har ändå svårt att förstå!

    Gröna fingrar?

    Den här synen möttes jag av när jag skulle vattna mina fina blommor jag köpte för ungefär 2 veckor sen:



    De ser ganska ledsna ut alltså! Men jag förstod nästan direkt att jag inte skulle kunna hålla dem vid liv då de sett lite hängiga ut! Det blir nog runda "plastbollar" istället :-) Jag ska inte ha blommor som kräver mycket omvårdnad!

    Jag måste ju bara berätta att..

    .. Gabriel KRYPER!

    I söndags tog han sina första krypsteg inför pappa och igår fick även jag se honom krypa! Våran duktiga lilla kille ♥ Det är ännu bara ett par steg åt gången, sen lägger han sig ner och ålar igen. Men han försöker då hela tiden :-)


    Sovit länge

    Idag sov vi hela familjen till 9.15 efter en lång och jobbig natt.. Kommer ni ihåg när vi trodde att Gabriel hade någon form av nattskräck? Sen ungefär 1 månad tillbaka har han haft dessa gråtattacker om nätterna. Hans sömn blir ju inte precis bättre av att han är förkyld heller. Så strax innan 22 igårkväll började han gråta. Simon tog upp honom och efter att han skrikit i 10 minuter försökte vi väcka honom och 30 minuter senare fick vi honom äntligen att öppna ögonen efter att ha gråtit oavbrutet i 40 minuter. Då fick han vara vaken en stund och så somnade han mellan oss i vår säng :-) Sen så vaknade han 2 gånger till under natten men då somnade han om direkt efter lite mat och närhet.

    Idag skippar jag nog en promenad, har inte alls lust att ens gå utanför dörren faktiskt. Ska passa på att fixa lite här hemma istället. Behöver ta köksskåpen utvändigt, men fy så tråkigt! :-)

    Strålande sol

    Det var underbart väder tidigare idag och termometern visade hela 20°C i solen! Och när Gabriels förmiddagsnap endast varade i 10 minuter gick vi ut strax efter lunch så att han skulle få sova i vagnen, men han ville också njuta av vädret och höll sig vaken i 20 minuter :-) Det är inte ofta det händer! Sen så gick vi förbi stan och jag köpte ett par underbara sommarbyxor till Gabriel och en necessär till mig.

    Ikväll har vi varit på middag hos Gabriels farmor och jag passade på att lämna tyget som hon skulle sy kappan till Gabriels rum av. Så den är nog färdig senare i veckan :-) Vill så gärna börja med rummet nu! Men då måste jag till ikea, det mesta går att beställa. Men inte småprylarna och så är det ju så roligt att fara dit! Någon som är sugen?! :-)

    Någon föressten som vill ha ett litet svart ikea lackbord? Det är repigt på ovansidan tyvärr, men annars så åker det i soporna!

    Söndag

    Ikväll är jag trött, har jobbat ett långpass idag och det känns i kroppen. Gabriel sov när jag gick imorse och han sov när jag kom hem ikväll. Vi får ta igen lite tid imorgon och mysa hela dagen :-) Gabriel har föressten blivit jätte förkyld igen! Han fick vara bra en ynka dag och så kom den hemska hostan tillbaka igen. Tycker synd om honom när han har det så jobbigt :-( Dumma förkylningar..

    Imorgon ska vi alltså bara vara hemma, städa och dona på lite här hemma. Köpte en jättefin orkidé på Coop igår för 119:- (!!) som pryder hyllan i hallen tillsammans med en ljusslinga och de fina cerisa ljuslyktorna. Jag hoppas verkligen att jag lyckas hålla den vid liv.













    Inte den bästa bilden, men för att behålla "mysfaktorn" i bilderna använde jag ingen blixt :-)


    Drömmar

    Jag har varit i drömmarnas land hela kvällen.. Omtapetsering av lägenheten, att inreda Gabriels rum.. Jag älskar verkligen inredning men lägenheten är ännu ett projekt och jag är långt ifrån nöjd! Mestadels tapeterna i hela lägenheten, allt är brunt eller beige och det är verkligen de två tråkigaste och minst hemtrevliga färgerna enligt mig. Tyvärr är det tapetserat -04 och -07 så det är flera år innan vi skulle få en omtapetsering. Men vi har ju planer på att bo här i flera år till så därför skulle jag kunna lägga ut pengar på tapeter. Man får ta allt lite pö om pö helt enkelt :-) Men i övrigt fullkomligt älskar jag vår lägenhet! Kök och badrum är rotrenoverat -07 och det är verkligen super fräscht! Och så är lägenheten så öppen och "luftig". Kommer nog aldrig flytta härifrån till en ny lägenhet i alla fall, för vi skulle verkligen inte kunna få någon finare :-) Nåja, nu ska jag fortsätta drömma om framtida renovering innan det dax att sova!

    Kunde inte motstå!

    Här är Gabriels nya lekkompis..



    .. en 50 cm hög Pingu-mjukis! :-)

    100409

    Idag har jag jobbat mellan 8-13, skönt med en kort tur eftersom jag jobbar hela helgen. Det misstänks dock gå magsjuka på jobbet så nu är jag jätte nojig och badar i handsprit. Vill inte ha magsjuka!

    Möttes av Gabriels underbara leende när jag klev in genom ytterdörren. Det var svårt att motstå att bara springa till honom och ge honom 1000 pussar, men jag skyndade mig in i duschen istället. Simon säger att Gabriel har varit gnällig och väldigt missnöjd idag men nu är han då en liten solstråle! Han blev kanske glad att se mamma? Älskade unge! Han har också tagit ett krypsteg idag :-) Jag är så stolt! Det är nog inte långt borta nu, han är så söt när han själv blir så nöjd över det han presterar :-)

    Nu ska jag ringa Barnvagnsbutiken och höra om vagnen har kommit! Hon sa att den skulle komma idag men har inte hört av sig. Och jag vill ju ha vagnen nuuu! :-D

    Mamma-/bebisträff

    Idag promenerade jag och Gabriel till Victoria för att äntligen få träffa lilla Ebba! Där var även Malin och Stina :-) Vi fikade och surrade om sånt som mammor pratar om - amning, blöjbyten med mera ;-) Senare kom också Elina och Saga. Så det blev en mysig mamma-/bebisträff! Och hips vips hade klockan blivit 16 och det var dax att gå hem. Tiden går fort när man har roligt! Aldrig i min vildaste fantasi kunde jag tro att man ändå skulle ha såpass många vänner med barn när man skaffade barn såhär ungt :-) Gabriel var inte särskilt brydd i småtjejerna, men det ändras nog såfort de blir lite äldre och han kan leka med dem!

    Älsklingen har precis dammsugit lägenheten så nu tänkte jag hinna skura den innan Criminal Minds börjar :-)


    Pepp!

    Nu ska jag alldeles strax krypa till kojs. Har haft lite peppande snack med Johanna på msn, hon är så himla snäll den där tjejen!

    Imorgon ska jag och Gabriel hälsa på lilla Ebba med familj :-) Och så ska jag till tandhygenisten på morgonen, det mindre roligt! Gör så förbaskat ont men det är skönt när det är färdigt och man känner sig så fräsch i munnen.

    Godnatt!

    Lovely

    Allt passade inte riktigt, tyvärr. Men den här skönheten hänger numera i min garderob :-) Tänkte först "när fasen ska jag använda denna?", men så insåg jag att den faktiskt passar alla tillfällen!


    Kvällsbad

    Ikväll fick Gabriel ett kvällsbad innan det var dax att byta om till pyjamas - och aldrig förr har det varit så roligt att bada tyckte han! Han satt i sin badbalja och Simon satt mittemot och tillsammans plaskade dom helvilt och Gabriel skrattade så han kiknade. Det var så härligt att både höra och se :-) Sen somnade han som en klubbad säl 19.30!

    Nu ska jag kila till Kioskpiraten och hämta ut ett paket från H&M. Är två toppar jag beställt, hoppas nu att de passar!


    :-)

    JAG ÄR GLAD IDAG! Mycket roliga saker händer och så har jag fått jobb fre, lör, sön :-) Yey!


    Gabriels lek- & bilmatta

    Lekmattan är så otroligt fin. Älskar den! Den har så mjuka, fina färger, lagomt stor och så var den billig! Jag tror Gabriel kommer ha nytta av denna matta i många år framöver!




    100407

    Idag vaknade Gabriel 5.30.. Men jag får skylla mig själv för att jag är trött då jag gick och la mig så sent igår, tror jag la mig 00.30. Men Gabriel var pigg och glad och på bushumör! Tur att någon är morgonpigg i alla fall ;-) Men nu känner jag mig som folk igen efter en kopp kaffe. Jag hade aldrig överlevt en morgon utan kaffe!

    Gabriel ligger på golvet och leker. Han funderar lite över lekmattan, men det beror nog på att den fortfarande är ihoprullad och inplastad. Ska dammsuga lite senare och lägga ut den sen. Tror inte mina grannar skulle bli så nöjd om jag började dammsuga nu, inte Simon som ligger och sover heller :-)

    Idag står en promenad med Malin på schemat och så krama om Britta som åker ner till Umeå igen..

    Min lilla modell



    Hihi värsta posen! Min gullunge!


    Fröken lång

    Nu har vi nyligt kommit hem från stan. Hittade present åt Ebba, jeans och t-shirt åt Simon, svart nagellack och en bh åt mig, en pyjamas och en kortärmad vit body i strl 74 åt Gabriel. Så vi är mycket nöjda alla 3! Det var helt galet underbart väder. Tog bort åkpåsen idag som ersattes med en filt under och en filt på honom och han var alldeles lagom varm! Jag invigde mina älskade Vagabond stövlar för iår men det slutade med att jag fick jätte ömma fötter. Brukar undvika klack när jag är med Simon eftersom jag redan är 6 cm längre, men idag fick jag vara 10 cm längre än honom. Inte min huvudvärk fast jag ser att folk tittar lite :-)

    Nu ska jag städa litegranna innan det är dax att börja med middagen!

    100406

    Igår mådde jag jätte dåligt. Hade jätte ont i halsen, kunde inte svälja och det kändes som att någon punkterat mina lungor. Det var verkligen pest att vara på jobbet.. Idag mår jag mycket bättre! Känner mig knappt förkyld alls, bara ont i bröstet när jag hostar. Och tur det, för idag är det kanonväder och då kan vi bara inte sitta inne hela dagen! :-) Ska upp på stan en sväng när Gabriel vaknat och ätit lunch. Ska köpa en välkommen till världen present till Ebba. Åh vad jag längtar efter att få träffa denna lilla skönhet nu. Men bara förkylningen försvinner helt så! Saknar även Victoria, var alldeles för länge sen vi träffades! Idag är Britta på Ikea och då var hon så snäll så fick jag beställa lekmattan jag vill ha åt Gabriel :-) Den får vara ute i vardagsrummet tillsvidare för det är ju här vi leker och busar :-)

    Nu ska jag göra mig iordning så vi kommer oss iväg någongång :-)
    Ha en bra dag!

    100405

    Idag har jag ont i halsen, och så låter det som att jag kommit in i målbrottet. Så typiskt.. Idag jobbar jag mellan 12-21. Hade hellre stannat hemma och myst med mitt lilla hjärta, men det betalar ju bra med pengar idag så man får se det så :-)

    I veckan får vi hämta vagnen. Hoppas hon ringer redan imorgon :-) Är dock lite osäker på om jag verkligen vill ha den mörkgråa. De har ett provex som är jättefint och jag får titta och jämföra men den när den gråa kommit. Hon sa att om jag vill ha den andra är det bara att jag tar den så :-) Gillar ju mörkgrått, men det är svårt när man inte sett vagnen i helhet. Och den andra är så grymt snygg! Vi får väl se vad det blir :-) Jag hoppas ingen hunnit köpa den andra vagnen!

    Nu ska jag äta upp den sista biten av smörgåstårtan och göra mig iordning för jobbet.
    Ciao!

    Gotta

    Vi har haft en mysig dag. Först besök av mamma och Björn, då vi åt smörgåstårta. Och det var superduper gott!Borde göra det lite oftare, blir ju så sällan! Björn var också så snäll och hjälpte oss borra upp fast vårat ikeavintrin så vi nu slipper vara rädda för att det faller.

    Inte den vackraste tårtan, men det är ju smaken som räknas :-)



    Det blev även smörgåstårta till middag, fanns ju så mycket kvar!

    Ikväll har Britta och Linn varit här. Vi har spelat Bingolotto, jag vann inget på spelen men har inte kunnat rätta dem på internet ännu. Gabriel fick föressten de fina skorna i ett turkost litet påskägg av sin fina Gudmor!

    Nu ska jag krypa ner under täcket. Har börjat få ont i halsen och så väntar jobb 12-21 imorgon.

    Godnatt!

    Påskdagen

    Godmorgon!

    Idag fick jag sovmorgon till 9, men jag vet att pojkarna inte heller klev upp före 8 :-) Gabriel verkar ha tagit lite sovmorgon själv i helgen! Igår somnade han då inte förän 21.20. La honom och pussade honom godnatt strax före 20 och då var det tyst i ungefär 10 minuter och sen hörde vi att han låg där och busade och ville inte alls sova. Så då fick han komma upp och titta på näår mamma gjorde smörgåstårta och det tyckte han var jätte roligt :-)

    Nu ska jag och handla det sista till dekoreringen av smörgåstårtan. Sen kommer mormor och Björn hit :-)

    Såhär kan man ju också sova..


    Dagens i-landsproblem..

    .. jag ska beställa nya namnnappar åt Gabriel men vet inte vad jag ska skriva på dem ;-) Haha.. Funderar på busunge eller busfrö för det passar honom ju.. Någon som har något förslag? Ja, som sagt: dagens i-landsproblem ;-)

    Hemmakväll

    Blev tillslut så att jag tackade nej till vinkvällen. Det hade absolut varit trevligt, men nu vill jag att kroppen ska fokusera på att bli frisk. Vill kunna hälsa på folk med småbarn men det gör jag ju inte nu i RS-tider. Saknar att gosa med lilla Stina, och så vill jag ju träffa lilla prinsessan Ebba som föddes igår! Dumma förkylningar.

    Idag har jag verkligen ätit alldeles för mycket av det goda.. Att jag inte har någon jäkla självdiciplin. No more!

    Ikväll ska jag göra en smörgåstårta. Tänkte lyxa till helgen lite så vi har lite gott imorgon på påskdagen :-)

    100403

    Godmorgon påskafton!

    Imorse sov vi ända till 7.30, känns som värsta sovmorgonen! Oftast startar dagen resan 6.00 här och varje minut är guldvärd när det gäller sömn :-)

    Idag ska vi åka ut och hälsa på gammelmormor! Min moster Veronica är också där från Skeå så det ska bli jätte roligt! Jag har verkligen en helt underbar släkt, allihopa! Så fina, omtänksamma och mysiga människor ♥ 

    Har fått en inbjudan om vinkväll ikväll, men jag är i valet och kvalet hur jag ska göra. Känner mig ju inte riktigt frisk än och det är ju dumt att kanske smitta någon annan och så vill jag gärna själv bli frisk! Svänger nog förbi bolaget och köper en flaska vin ifall att jag bestämmer mig för att gå. Men jag har ju ett par timmar på mig att fundera :-)

    Grattis..

    till Victoria och Simon som fått en liten flicka på morgonen! Det roliga i det hela är att jag i flera, flera månader sagt att de får en flicka den 2 april :-)

    Ljudet av dammsugaren

    Gabriel fullkomligt älskar när man dammsuger. Han blir så exalterad, hoppar och skriker! Så himla glad! Så nu önskar sig Gabriel en leksaksdammsugare med ljud.. :-)

    Famngossen

    Gabriel är bara nöjd i famnen.. Såklart.. Bara för att jag skulle städa :-) Ska göra ett försök till nu att lägga ner honom och börja vika tvätt! Tror han börjar bli trött också så förhoppningsvis somnar han :-)

    April

    Idag är det skärtorsdag och 1 april! April är ju en vårmånad men här har vi än så länge en massa snö, nu längtar man så efter bar mark. Det är så härligt att gå på asfalt!

    Min förkylning har inte lagt sin något, har bara lite mindre ont i halsen och det är ju bra! Jag och Gabriel kommer bara vara inne idag, jag som kanske hade tänkt en sväng på stan och kanske gå förbi Malin. Det får bli en annan dag. Ska städa och göra fint till helgen, inge påskpynt dock. Det tar vi nästa år då jag och Gabriel kan pynta tillsammans :-)


    RSS 2.0