Vecka 30

Du är på dag 204 av 280. (72,9%).
Du är i vecka 30.
Du har gått 29 fulla veckor och 0 fulla dagar (v29+0).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Ons 15 jul 2009
Du har 76 dagar kvar till beräknad förlossning.

Barnet: Barnet vaggas till sömns av mammans rörelser och vaknar ofta när hon lägger sig. Den dygnsrytm som barnet har i slutet av graviditeten kan även hålla i sig efter födseln, men det är inte säkert. Barnet hör många ljud innefrån mammans kropp, bl.a ljud från mammans hjärta och mage. Ljud från magen kan i vissa fall uppgå till så mycket som 80 decibel vilket kan jämföras med en krafigt trafikerad gata. Nu ska barnet få mer hull och gå upp i vikt, men längden kommer endast öka marginellt.

Källa: Familjeliv.se

Mina tankar: Förhoppningsvis kommer bebisen inte att ha samma dygnsrytm som nu, för h*n är nästan alltid bara vaken på natten eller tidigt på morgonen : ) H*n har blivit mer uppmärksam på Simons röst, så fort Simon lägger huvudet mot magen och börjar prata så blir det livligt därinne. Mysigast var för någon dag sen då Simon låg och pratade med magen och bebisen riktigt tryckte sig mot där han hade huvudet, som om h*n försökte trycka sig ur magen : ) Vi längtar så otroligt mycket efter det här lilla pyret. Och jag tror inte vi är ensamma om att göra det : )

Ingen make-up artist direkt

Nä fy fan. Varför får jag alltid för mig att jag kan sminka mig med ögonskuggor? Nå ja.. Jag kör på a´ naturelle idag istället.

Tack

Det blev en underbar kväll. Mycket skratt och tillslut några riktigt goda kanelbullar. Jag har fått ventilera mig lite angående allt möjligt. En av många saker jag gillar med Malin är att jag verkligen kan vara mig själv i hennes sällskap och hon dömer mig inte, aldrig någonsin. Det var en så enkel, ärlig och trygg stämning ikväll.

Inatt kommer jag sova gott.

Shopping

Hade mattelektion på morgon. Och jag var sååå trött! Orkade knappt hålla ögonen öppna, och mattetänket fungerade inte alls. Så det slutade med att jag gjorde 2 tal på 1,5 timme. Heja mig! 

Fikat med Linn blev inställt så Simon mötte upp mig på stan istället. Vi tog en kaffe på Opalen och sen strosade vi runt lite. Jag köpte faktiskt lite smink (!!) på Kicks och Åhléns. Jag hittade två ögonskuggor i de färger jag velat ha länge och ett läppglas i rätt rosa nyans, så jag kunde helt enkelt inte motstå. Så imorgon ska jag försöka se vad jag kan åstadkomma med dem : )

Blev sedan överlycklig när jag kom hem. Mitt paket från tradera hade äntligen kommit i brevlådan! Hittade ett företag på tradera som säljer jätte fina barnkläder. Hittade då en bodysuit från märket Lundmyr of Sweden med texten Gullunge. Lundmyr har superfina barnkläder och mycket unisex, vilket jag gillar då vi inte vet könet på våran lilla bebis : ) Betalade ungefär hälften av vad den hade kostat i butik, trots att den var i oöppnad förpackning och med lapparna kvar. Vilket fynd!

På en liten strax ska jag kila över till Malin. Vi ska slå på stort och baka bullar : ) Jag har aldrig någonsin bakat bullar, har som fått för mig att det ska vara svårt? Imorgon ska jag också baka, måste ju ha fika till onsdagen. Men jag tycker om att baka, tycker bara inte om all disk som blir : )


     

Blaaah

Idag har jag inte gjort mycket alls, vilket jag har njutit av! Vädret har varit sisådär. Precis när jag skulle sätta mig på balkongen med en islatte gick solen såklart i moln och det blev kyligt, brrr. Jag hoppas på sol nu till veckan så att jag kanske har en chans till att bli åtminstonde lite brun.

Imorgon har jag mattelektion klockan 8, sen ska jag träffa Linn och ta en fika på Hanssons. Inte ofta jag är ute och fikar numera, så det kändes som att det var på tiden!

Nu ska jag gå och titta till kladdkakan i ugnen : )

Lyckad kväll

Det blev en lyckad kväll. Trevligt sällskap och riktigt god mat! Plus att jag har fått gosa med lilla Liam. Han är ju så söt! Det är mysigt med bebis-skratt : )

Nu ska jag krypa ner i sängen. Är trött och har väldigt ont i kroppen.
Godnatt.

Min nya frisyr

Här kommer en bild, som lovat : )




Pust!

Nu är hela lägenheten städad. Så skönt! Avskyr däremot våran "parkett" i vardagsrummet, den är gammal och ful och det ser aldrig riktigt rent ut. Spelar ingen roll vad man gör så har golvet fortfarande en lite fläckig yta. Hade gärna bytt golv, och tror inte heller det vore omöjligt om man pratade med hyresvärden. Men som jag skrivit tidigare, ingen idé när man har småbarn. Jag vill kunna leka med barnet utan att behöva tänka på hur repigt golvet blir ; ) Lägenheten i övrigt är ju underbar, planlösningen är öppen och ljus. Vi trivs verkligen här, det är hemma.

Ikväll får vi middagsgäster. Vi har bjudit hit Cilla och Kenya. Ska bli riktigt trevligt!
Ska göra egen potatisgratäng, så nu tänkte jag förbereda lite och skala färdigt potatisen.

Slänger in en bild sen efter att jag duschat och gjort mig iordning.
Kram!

Levande död

Vilken dag, jag är helt slut! Skulle gott och väl kunna lägga mig för kvällen just nu : ) Blev då en massa rännande i diverse matvaruaffärer. Har spenderat drygt 1800:- på mat och hygienartiklar, så nu har vi fyllt upp både kyl och frys. Älskar våran "side by side" kyl/frys, det ryms så mycket i dem : )

Blev även en sväng till Blomsterlandet, men vad vi irrade runt. Blev några rundor i Mjölkuddsrondellen. Vi blev lite förvirrade då hela området var under ombyggnation. Vi hittade tillslut rätt, och jag fyndade blommor till köket. Blev mer hemtrevligt med lite liv i fönsterna!

Och till min klippning.. JAG BLEV SUPERNÖJD! Blev riktigt bra resultat. Håret ser mycket mer livfullt nu, äntligen har det lite lyster! Mitt självförtroende fick en ordentlig knuff i rätt riktning! Det dyker nog upp en bild här någongång under morgondagen.

Nu ska jag plocka på lite här hemma så kan jag gå och lägga mig med gott samvete sen : )

Äntligen fredag

Idag är jag lat. Vi har så lite pålägg hemma, så jag kilade iväg till Mackan och köpte frukost. Gott!

På ungefär två timmar ska jag och mamma och trängas med alla pensionärer på Coop, ha ha. Det är galet där klockan nio. Men det är faktiskt skönt att göra bort att handla tidigt, fast idag ska jag ju inte göra mycket annat än att handla : ) Har hittat matsalsstolar på Coop som jag vill ha. Fyra stolar för 295:-, överkomligt : ) Just nu har vi ett bord och två bänkar som Simon snickrat ihop för väldigt många år sen. Absolut inga fel på det, men bänkarna är låga och jag får ont i ryggen av dem. Har egentligen alltid velat ha en matsalsgrupp i massiv ek, men det känns som dålig tajming då vi ska ha barn som förmodligen kommer misshandla bordet mer eller mindre : )

Nu måste jag skutta in i duschen.
Hoppas ni alla får en kanonbra fredag!
Kram ♥


Mitt nya ekonomiska jag!

Det blev inte så mycket av den här dagen ändå. Har städat litegranna bara för att. Imorgon ska jag försöka hinna med att dammsuga, dammtorka och allt sådant trist. Avskyr att dammtorka, men ändå envisades jag med att köpa en svart tv-bänk och hyllor där det syns direkt det blivit lite dammigt : ) Men jag är faktiskt väldigt duktig på att hålla efter.

Imorgon ska jag upp tidigt, äntligen lön! Eller tja, pengar från CSN för min del. Jag och mamma ska iväg på stan och handla lite, äta lunch tillsammans och sen så har jag ju min tid för klippning. NERVÖS! Sen efter det bär det av till Storheden där det ska handlas lite till! Har suttit ikväll och kollat igenom alla reklamblad, kollat extrapriser, skrivit ner ett middagsschema för nästa vecka och gjort olika handlingslappar. Har insett att vi inte har någon som helst koll på hur mycket pengar som spenderas på mat varje månad då vi småhandlar alldeles för ofta. Men nu är det slut med det, vi ska bli mer ekonomiska nu. Inga fler onödiga impulsköp (vilket endast kommer drabba mig). Nå ja, det ska nog bli bra. Jag har ändå lovat mig själv ett skärp imorgon som jag verkligen vill ha från Lindex. Ett smalt rosa bälte att ha i midjan för att framhäva magen, som kommer passa bra ihop med de nya tunikorna jag beställt. Finns såklart inte på vårat Lindex här i stan, så jag hoppas på bättre lycka i Storheden! Det där lät inte alls ekonomiskt, ha ha. Men det är ju en mänsklig rättighet att ha kläder, så det ser jag inte direkt som något onödigt.



Lindex, 79,50:-

Vecka 29

Du är på dag 197 av 280. (70,4%).
Du är i vecka 29.
Du har gått 28 fulla veckor och 0 fulla dagar (v28+0).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Ons 15 jul 2009
Du har 83 dagar kvar till beräknad förlossning.

Kroppen: Nu kan även personer i din omgivning ta del av barnets rörelser genom att känna på magen. Magen kan ibland bukta ut märkbart på ena sidan beroende på hur barnet ligger. Placeringen av livmoderns övre del är ungefär mitt emellan naveln och bröstbenet.

Barnet: Alla sinnen är nu utvecklade. Barnets pupiller är så pass utvecklade att de ser skillnad på ljus och mörker. Barnet kan känna smärta och reagera på skarpa ljud utanför livmodern. Förmågan att minnas har utvecklats, barnet lär sig att känna igen mammans röst och andra personer som mamman umås mycket med.

Källa: Familjeliv.se

Mina tankar: Det börjar bli trångt där inne! Jag känner ofta bebisens rörelser och de syns ganska tydligt på magen när h*n rör sig. Underbart! Är väldigt lugnt på dagen, men på kvällen och natten är det full rulle.

Godmorgon torsdag

Idag är jag riktigt trött. Vet egentligen inte vad jag gör vaken. Har sovit jätte dåligt inatt så jag borde vara trött, men jag kunde inte somna om efter att Simon åkt till jobbet. Så nu kommer jag vara dödstrött kring lunchtid istället..

Sitter med en kopp kaffe, morgonkaffet är så obeskrivligt gott! Funderar på vad som ska göras idag. Har en hel del skolarbete som måste bli färdig den här veckan, jag vill verkligen inte! Usch. Men jag ska ge det ett försök lite senare.

Tänkte att jag skulle ringa Malin på en stund, kanske hon vill umgås. Tvivlar på att hon skulle uppskatta att jag ringer den här tiden så jag får väl åtminstonde vänta till 9 : )

Bara för att.

Människor är ganska bra på att påpeka att gravida inte pratar om något annat än sin graviditet och allt därtill. Saken är den att när man är gravid lever man i sin egna lilla bubbla, man blir lite egocentrisk. Men graviditeten blir ju ens vardag. Man förändras, såväl psykiskt som fysiskt. Det är ju en så stor förändring man går igenom, speciellt om det är första barnet.

Jag behöver ibland få prata om ljuspunkterna som förgyller min annars otroligt jobbiga graviditet. Foglossningarna är nog det värsta, ibland kan jag inte röra mig och måste nästan alltid stödja mig mot något när jag ställer mig upp från sittandes. På kvällarna orkar jag inte heller lyfta benen längre utan jag släpar dem mest efter mig. Jag orkar knappt göra några hushållssysslor och jag får så dåligt samvete när Simon måste sköta allt. Jag har humörsvängningar från helvetet. Jag har alltid varit en känslig person, men numera gråter jag för ingenting.

Simon är en underbar sambo, och jag vet att han kommer bli en underbar pappa och förebild för vårat barn. Det bästa jag vet är när vi lägger oss på kvällen och han pratar med magen med den där kärleksfulla rösten han bara får när han nämner bebisen. Det är lycka. Att få känna sparkar (även om det nu inte alltid är så skönt). Det är lycka.

Jag vet egentligen inte vad jag vill få ut med detta inlägg. Jag behövde nog bara få skriva av mig lite.


Äntligen bokat klipptid

Nu så har jag äntligen tagit mig modet att boka klipptid. Jag har verkligen ojat mig för det här då jag är så rädd för att bli av med mitt hår! Håller på att spara ut det långt och har därför inte klippt mig sen i juni förra året.

Jag är heller inte särskilt bra på att ta hand om mitt hår, jag borstar det när det fortfarande är blött, använder plattång/hårfön ganska regelbundet och har blekt det två gånger nyligt. Och det märks, är totalt livlöst och mina toppar går nästan att jämföra med svinto.. Så jag behöver verkligen det här. Bokat tid på fredag!

Ska faktiskt även satsa på lugg. Typ som en vanlig längre standard-lugg, fast ändå att den är klippt lite sned. Svårt att förklara, men förhoppningsvis förstår frisören hur jag menar : ) Kan hur som helst inte bli mycket värre än hur det ser ut nu.

En gnutta D-vitamin

Idag har jag och Malin varit ute och promenerat i det underbara vårvädret!
Var ute i nästan två timmar,
fast där mot slutet gick det väldigt långsamt då jag hade sån extrem foglossning.
Har verkligen inte blivit mycket motion på senare tid,
men det är jobbigt att promenera när det känns som att hela bäckenet håller på att gå i tusen bitar.
Så jag känner mig jätte duktig!
Och jag kommer förmodligen sova väldigt gott inatt (man kan ju alltid hoppas).


Tunika-frossa

Idag har jag beställt lite nya tunikor, från Cellbes faktiskt.
Jag har aldrig egentligen öppnat en Cellbes katalog,
men av "misstag" gjorde jag det igår.
Och vilken tur det, fanns ju hur mycket tunikor som helst!
Jag som gnällt så över att tunikans tid är över och att ingenting räcker över magen längre : )
Men fyra tunikor blev det tillslut!
Hade däremot jätte konstiga storlekar,
det var såna stora glapp mellan varje storlek.
Satsade på en storlek större än vanligt då magen växer,
då jag gärna vill kunna ha ett klädesplagg i mer än två veckor : )

Ett nytt litet liv

Grattis till Sandra och Mats som fått en liten pojke idag, en Mårten : )
Föds mycket pojkar nu!
Alla i våran umgängeskrets som nyligen fått bebis har fått pojkar,
så det återstår att se om vi bryter trenden ; )

Nu vill jag ha juli så vi får våran bebis!

Sockermonster

Blev inte så mycket städande idag ändå.
Har vikt lite tvätt och städat sovrummet.
Nå ja, det kommer fler dagar!
Ska plocka lite i datarummet nu faktiskt,
har en del papper som måste sorteras.
Det är inte så smidigt att slarva bort räkningarna : )

Malin och Johan var förbi tidigare, och kommer en sväng senare också.
Jag har äntligen lyckats tjata till mig Malins kladdkaka!
Så hon kommer hit och bakar den ikväll.
Som jag längtat! Gravid och sötsaker, aj aj : )

Sovmorgon

Jisses, vad jag sovit.
Klev upp strax före tolv.
Skönt ändå, med tanke på att jag aldrig sover en hel natt numera och aldrig känner mig riktigt utvilad.
Vaknar alltid minst två gånger per natt.
Men jag får väl passa på att njuta av det,
om ett par månader blir det nog fler sömnlösa nätter : )

Idag måste jag städa.
Datarummet behöver en ordentlig rensning!
Det står fortfarande lite ouppackade flyttkartonger här inne..
Men först ska jag ta en dusch och sen kommer Malin och Johan förbi på kaffe.

Tummen

Sitter och kollar en massa bebisprylar (som vanligt) och drömmer om livet som väntar.
Vi har speciellt fastnat för Tummen, ni vet det där rosa tumavtrycket?
Jag minns själv hur mycket jag tyckte om Tummen som liten,
hade ett flertal böcker som förhoppningsvis finns kvar i någon kartong i förrådet.
Har hittat en barnvagnsleksak som jag förmodligen kommer beställa inom kort.
Det är svårt att hålla shopping-fingrarna i styr ibland : )




Pluggis.

Middagen blev en hit. Yummie!
Jag kan bara jag orkar anstränga mig.

Kvällen blir lugn, måste göra lite skolarbete..
Så blir det när man skjuter upp allt till sista stund!
Deadline på två arbeten klockan tolv, och jag bara måste få det färdigt.
När kaffet blivit färdigt så sätter jag igång.
Jag måste skärpa mig och göra saker i tid,
men det är inte det lättaste då motivationen är lika med noll.
Huvudet hänger inte riktigt med. Jag bara funderar på allt annat gorm.

Nå ja, nu har perkulatiorn slutat låta..
En kaffekopp och skolböckerna då!

Ring ring

Idag fick jag ett efterlängtat samtal av min älskade vän Britta.
Det gjorde min dag!
Började gråta efteråt, men det var så skönt att få gråta lite glädjetårar.
Det behövdes.

Nu ska jag börja med middagen.
Fläskfilé, ris och ädelostsås står på menyn!

...

Bakslag, efter bakslag..
Fy fan.. 


Babysitter.

Åh.. Fick en sån fin present idag av våra underbara vänner Cilla och Kenya.
En superfin babysitter! Precis den jag ville ha.
Dom köpte den sista i butik, jag är rörd.
Så himla generöst..
Den står nedpackad i en kartong här brevid mig,
och jag är så sugen på att öppna och bygga ihop den!
Men det känns onödigt att den ska få stå och samla damm i 3 månader till.
Den får stå i förrådet tillsammans med skötbordet ett par veckor till : )


Vårdcentralen.

Har precis kommit hem från vårdcentralen.
Fy, jag hatar blodprov!
Av någon märklig anledning gör det mycket ondare nu än innan jag blev gravid.
Nå ja, skönt att få det bortgjort så slipper jag grubbla över det mera.
Lite grubblar jag alltid, men sån är jag!

Jag vill köpa balkongmöbler.
Har hittat ett set från rusta jag tycker om, litet och till ett hyffsat pris.
Blir ju lite mindre möbler då vi har liten balkong.
Längtar till sommaren då jag får pyssla på där ute,
plantera blommor och göra det mysigt : )
Just nu är det ganska ocharmigt därute.

Nu ska jag dricka upp min kaffekopp och sen en välförtjänt powernap.

"Tje åj"

Idag har vi varit till Luleå och grattat lilla Ellen som fyller 3 år idag.
Hon är ett riktigt charmtroll den där tjejen!
Både hon och Fanny är så otroligt mysiga,
men de ger mig en ständig påminnelse om att inte skaffa barn tätt : )

 

Blekfis!


Gooos ♥

Vi tog en rejäl sovmorgon till 11 idag, sen låg vi och gosade fram tills halv 12 : )
Myste med magen. Nu kan vi inte bara känna sparkar, utan vi kan se dem bara genom att titta på magen.
Vilket känns underbart då Simon blir mer delaktig i graviditeten.
Varje gång jag tänker på att det är en liten där inne så fylls jag med världens lyckorus!
Att man kan älska någon man aldrig träffat så otroligt mycket, men man skapar som en speciell relation redan i magen.
Ska bli spännande att se vad det är för liten en! Om det blir en liten W eller en G : )

Nå ja.. Ikväll är vi bjudna på middag hos mamma.
Så jag borde nog skutta in i duschen nu och göra mig iordning så slipper jag stressa sen istället.
Tänkte faktiskt "slå på stort" och ha min nya klänning ikväll, inte så ofta jag klär upp mig numera.. tyvärr!
Kanske dyker upp en bild på mig och magen lite senare : )

Kram!

Gobröd!

Det tog sin tid, men så smarrrig!
Jag ska nog börja baka bröd lite oftare : )




 



  Mums!

Fix.

Har varit en lugn dag hittills.
Klev upp kring nio, åt frukost och slutförde städningen jag påbörjade igår.
Malin har varit här på en kaffe och lite surr.

Ska börja med middagen nu, lasagne. Mums!
Senare ikväll ska jag baka bröd och griljera skinka, hur det nu kommer gå? : )
Men jag försöker, och tycker faktiskt att det är rätt roligt att dona på i köket numera.
Har en underbar karl som älskar min mat och ett underbart kök med massa arbetsyta,
så det blir nog bra!

Slitet.

Jag är så sjukt trött.
Sover så otroligt dåligt numera,
ingen sovställning är bekväm och jag springer på toa titt som tätt.

Matteprovet tidigare idag var en katastrof! 
Det var inte ens likt det jag tidigare räknat.
Jag förstod ingenting, och jag har verkligen ingen lust att göra om det.
Har så mycket i skolan just nu, men jag får försöka hitta motivationen igen och fixa detta.

Idag måste jag städa.
Jag har skjutit upp på det i ett par dagar nu, och det syns i hallen.
Ett par dagar till och man hade kunna bygga ett sandslott : )

Nu är det dax för en powernap, så lovar jag att fixa alla måsten lite senare!

Nu så.

Nu ska jag faktiskt bli seriös med bloggandet.
Designen får dock vänta, jag förstår mig inte riktigt på det ännu : )

Ikväll har vi varit på bio - Fast & the furious.
Den var riktigt bra, men Vin Diesel och Paul Walker funkar alltid!
Simon berättade däremot när vi var påväg hem efter bion att han varken sett 1:an, 2:an eller 3:an, haha.
Det trodde jag alla gjort!?

Igår var jag och Malin i Luleå.
Jag har alldeles för lite passande kläder så jag går mest runt i mjukisbyxor och linne.
Mina mammajeans har blivit för små, magen har typ exploderat på en vecka. 
Den har blivit enorm, och jag har 13 långa veckor kvar. Gaaah! 
Köpte i alla fall ett par mammaleggings och en klänning/tunika, men jag hade behövt betydlig mer..
Sen såklart var jag tvungen kika på lite bebiskläder.
Finns inget utbud på unisexkläder på varken Lindex eller Åhlens, så tacka vet jag H&M där jag hittade en massa söta bebiskläder.
Finns ju ingen anledning att stressköpa en massa dock, så det fick räcka med en supersöt body och 2 par matchande byxor till den : )

Jag längtar så efter det lilla knytet.
Pluppen som Simon namngett den så länge den är i magen : )



RSS 2.0