Fint till Gabriel

Sitter och kikar på Lindex hemsida och hittade några plagg som jag tänkte klicka hem åt Gabriel! :-) Ska bara lyckas lokalisera min dosa till internetbanken först :-P


 


100831

Min lillfis mådde inte bra igårkväll/natt.. Förkyld plus magont.. 1.30 somnade han tillslut mellan mig och Simon.. Så idag vaknade han 9.50!! Han behövde ta igen lite efter natten, mamma och pappa också.

Idag har vi bara pysslat på här hemma. Fållat upp (fållfix) mina nya vardagsrumsgardiner. Det är likadana som vi hade tidigare men de gick sönder i tvätten så vi behövde nya. De är vita såklart, hihi. Det kan verkligen inte bli för mycket vitt! Jag tycker absolut inte att ett vitt hem är opersonligt som många andra verkar tycka. Så länge man inrett sitt eget hem efter smak och tycke så ÄR det ju personligt. Eller vad tycker ni? Hur som helst är jag toknöjd och snart är allt färdigt!

Har skruvat ihop hallbänken som vi köpte igår också! Så skönt när det inte är IKEA möbler som är i miljoner delar. Den var nästan helt ihopskruvad. Blev supersnyggt i hallen, nu måste vi bara låna en borr av någon så paradhyllan kommer upp på väggen. Hemtelefonen och modemet står på bänken tillsvidare och det precis i Gabriels räckvidd så de ligger risigt till! :-) Det tråkiga bara var att alla 15 (!!) hål som var på den lilla väggen kom fram. Och att tilläggas så har vi inte gjort ett enda och tapeterna var inte ens 2 år gamla när vi flyttade hit. Nåja, jag är nöjd i alla fall! :-) Bilder kommer när allting är färdigt. Har även tänkt visa lite mer från lägenheten!

Min lilla sjukling myser på kudden.. Jag t...

bild0143 (MMS)

Min lilla sjukling myser på kudden.. Jag tippar på att dom inte kommer vara vita så länge till ;-)


Det blev en UltraSilencer ZUS3920. Imorgon...

bild0142 (MMS)

Det blev en UltraSilencer ZUS3920. Imorgon ska den testas! :-)


Prioritera

Gabriel har blivit förkyld. Han sov oroligt fram till 00 inatt och efter det snarkade han som en vuxen karl. Det rinner från både näsa och ögon.. Stackars liten ♥

Mest troligt blir det att köpa en ny dammsugare redan idag! Tydligen så säljer de någon av modellerna av UltraSilencer på Coop så det blir en sväng dit och kika senare. Hade gärna kommit hem med en ny! :-)

Har rensat min inköpslista på ikea.se och det blev väldigt mycket billigare kan jag lova! Det blir bara att köpa det allra nödvändigaste. Så köksbord och stolar får vänta, tråkigt nog. Istället köper vi två till vita klappstolar då vi redan har två så blir det lite snyggare i alla fall! Just nu ser det väldigt knasigt ut med ett furubord, två klappstolar och två andra typer av stolar, haha. Sen brukar det ju alltid följa med något litet extra när man är på ikea, men nu ska jag försöka hålla mig till budgeten! Efter ikea kan jag äntligen börja med lillemans rum som jag har tjatat om i flera månader :-)


Electrolux UltraSilencer

Det blir nog att prioritera om alla planerade köp. Vi behöver en ny dammsugare. Har kikat runt lite och har fastnat för Electrolux UltraSilencer. Gabriel som hittills älskat dammsugaren har plötsligt blivit livrädd för den så då hade det passat bättre med en mer tystgående (68 dB). Finns 2 modeller som jag kikat på och de kostar ungefär lika mycket. Har bara hört mycket bra om dessa dammsugare och ska vi då köpa en ny så vill jag ha en som är bra.

ZUS3920, en bättre modell enligt onoff.se

ZUS3960, den bästa modellen enligt onoff.se

Frågan är då bara om den sista modellen är behändig med det handtaget och om det möjligvis går att plocka bort? Det ser ut så på bilden. Synd att Elon har stängt imorgon, men jag får gå dit och "provköra" på måndag!


Oroligt

Här hemma hos oss har det varit en riktigt orolig natt. Gabriel har varit så ledsen största delen av natten.. De flesta gångerna somnade han om själv men två gånger gav S honom välling och då åt han 100 ml båda gångerna. Drömmer han mardrömmar eller varför är han så orolig varje natt? Jag känner mig helt maktlös.. Vet inte alls vad vi ska göra..

Idag har vi inga direkta planer.. Och det är faktiskt rätt skönt det med! Lite tvätt och städ är väl det som måste göras. Känns som att jag inte ens orkar gå till ica och handla middagsmat. S jobbar till 18 och det är ju en evighet dit, vi saknar honom här hemma.. Gabriel har knappt sett honom i veckan, så det var bra att de fick lite kvalitetstid igår!

Och vi måste verkligen skaffa en diskmaskin. Tvi för att diska alltså! Vissa dagar känns det som att jag inte gör annat än står vid diskbänken. En diskmaskin hade verkligen sparat tid och gjort mig på så mycket bättre humör!

Zitti

Idag när jag och Kristina kom hem från LÅ åkte vi till Bodens möbelaffär och kikade lite. Och där hittade jag en hallbänk som var så perfekt! Den var lagomt stor, lite förvaring och skulle passa utmärkt tillsammans med vår andra hallförvaringsmöbel. Så jag och S har dividerat ikväll och kommit fram till att vi ska köpa den. Wiii! Har funderat på en sittmöbel till hallen i ett par veckor nu då det både är snyggt och praktiskt när man har småbarn. Dessvärre jobbar S hela helgen så jag får gott vänta tills på måndag. Hallen kommer bli så fin!




(En sånhär fast vit givetvis!)

Bilden är lånad härifrån!


Idag har jag och Kristina spenderat dagen i grannstaden för shopping! Det var supertrevligt som alltid att umgås med henne :-) Det var faktiskt rätt skönt att få komma iväg ensam också. Gabriel har blivit väldigt mammig den senaste tiden och vi kan knappt vara i olika rum så är det skrik och panik. Men det var härligt att mötas av världens största leende och "MAMMA, MAMMA, MAMMA!!" när jag kom hem ;-)

Kom i alla fall hem med det jag skulle plus lite till! Vinterhandskarna åt lilleman var ju egentligen anledningen till att åka! Nu är det bara 2 vintermössor, fleeceställ och vinterskor kvar så är Gabriel redo för vintern. Men trots att det bara är augusti så känner jag mig stressad, haha! Jag gillar att ha saker och ting färdigt i tid.

Bästa älskligen hade hämtat ut mina skor idag och de är så himla fina! Men när jag provade dom efter att ha gått en hel dag så var den vänstra skon lite trång då jag sväller om den foten ännu. Fan, fan, fan! Ska prova dom imorgon igen och se hur det känns.. Men jag vill ju så gärna ha dom!!

Här kommer lite bilder på dagens shopping. Inte de bästa bilderna, men jag hade en liten virvelvind som härjade och skulle dra ner allting från bordet brevid mig ;-)


Vantar från Pop och sötaste mössan från Villervalla


Filt från H&M, ena sidan är bomull och andra är mysig velour



Tröja från H&M


Muminbody från Lindex


Gabriel fick klossar i födelsedagspresent av gammelmoster Veronica med familj, tyvärr hade han redan såna och då jag inte hittade något i leksaksväg på Barnens Hus så bytte jag till en skål med sugpropp, en haklapp och en dreggelskarf - med Pingumotiv givetvis ;-) Gabriel behöver verkligen tallrikar med sugpropp då han tycker det är så himla roligt att vända den uppochner över huvudet!


Själv köpte jag mig en oversize tröja och ett par tränings-/mjukisbyxor! 

En mycket lyckad shopping dag alltså, och faktiskt rätt så snäll mot plånboken!


En fråga till alla föräldrar

När slutade ni tvätta barnkläderna innan första användningen?

Jag har fått någon fixidé att jag måste tvätta alla barnkläder fortfarande. Skulle aldrig komma på tanken att inte göra det oavsett klädesplagg, även ytterkläder. Känns som att jag tar på Gabriel något smutsigt och äckligt som många andra fingrat på, sen är det ju en hel del kemikalier i kläderna också. Jag kommer säkerligen fortsätta med detta bra länge, men det vore kul att höra hur andra gjort! :-)


100826

Det var roligt på öppna förskolan idag. Gabriel roade mest sig själv, lekte med dockskåpet och i köket hihi. Ska nog köpa honom ett minikök och lite inredning då han har visat flera gånger nu att han gillar det :-) Måste bara se så att det får plats i hans pyttelilla rum. Fast en liten Briospis ska nog inte vara några problem.

Efter öppnis gick jag, Victoria, Malin och Arijana plus kids till stan. Skorna jag tittade på hade kommit in i min storlek så jag var ju bara tvungen prova dom ;-) Och de var till min stora förvåning gudmoligt sköna och lätta att gå i. Men så blev jag snål och bestämde mig för att lägga undan dom till imorgon istället.. Sen ringde jag till S och sa "Om du älskar mig så ska du veta att det finns ett par skor undanlagda tills imorgon på EuroSko".. Haha..

Nu ska jag plocka ur köttfärslimpan ut ugnen. Hade köttfärs som behövde tillagas så nu slipper man det tråkmomentet imorgon! :-)

Segt..

Den här dagen har varit ovanligt seg, annars brukar jag tycka att dagarna går så himla fort! Det har blåst jätte kallt hela dagen så jag och lilleman har mestadels hållt oss inne. Har bara varit till mio, ica och dollar och lämnat tillbaka lådorna jag köpte häromdagen. Har suttit på ikea.se och påtat med min inköpslista, hihi det är ju så roligt! Lägger till och tar bort grejer.. Kanske skippar köksbord + stolar nu och köper det senare i år istället. Men det är ju så roligt med nytt! :-) Huvudsaken vardagsrummet blir färdigt i alla fall! Måste beställa en massa kort också, har inte gjort det sen i januari så det finns ju en hel del.. Att man inte gör det oftare!

Nä nu ska jag fixa lite här hemma innan det är dax för sängen!


Rolig post!

Ibland älskar jag att få post! Idag fick jag den nya Mio-katalogen och där följde det med en rabatt på en vägghylla. Det lite lustiga i det hela är att jag tidigare i veckan sa åt Simon att jag ville köpa just såna hyllor till köket och hallen! Så det blev en sväng till Mio på en gång och 2 hyllor fick följa med hem. Kul när man fyndar lite sådär :-) Sen så hade mina 2 kuddfodral från H&M också och de var lika fina som på bild!


(Sånahär fast vita!)


Öppna förskolan

Nu vill jag höra vilka som vill hänga med till öppna förskolan på torsdag (26:e)! Tänkte att man kunde träffas utanför Vidars Radio och TV runt 13.00 och gå dit tillsammans. Då hinner man dit alldeles lagomt till sångstunden!

Vad säger ni? :-)


100824

Dagen började med ett roligt besked! Humöret har varit på topp hela dagen, lillemans med. Mormor har varit här och busat med Gabriel och han var överlycklig. Det är så härligt att se vilken fin relation de har till varandra!

Det som har gjort mig lite mindre glad är att benen till skriv-/databordet, datorförvaringen OCH köksstolarna verkar vara slut på ikea. SUCK! Är ju ingen idé att åka dit om det jag åker dit för inte finns inne. Sen så kan jag tycka att när årets katalog precis kommit ut borde det finnas mycket på lagret.. Såja, nu fick jag med lite gnäll också :-) Men det känns så jäkla typiskt. Vill ju åka nu, hade ju planer på att åka dit i mitten av nästa vecka..


100824

Dagen började med ett roligt besked! Humöret har varit på topp hela dagen, lillemans med. Mormor har varit här och busat med Gabriel och han var överlycklig. Det är så härligt att se vilken fin relation de har till varandra!

Det som har gjort mig lite mindre glad är att benen till skriv-/databordet, datorförvaringen OCH köksstolarna verkar vara slut på ikea. SUCK! Är ju ingen idé att åka dit om det jag åker dit för inte finns inne. Sen så kan jag tycka att när årets katalog precis kommit ut borde det finnas mycket på lagret.. Såja, nu fick jag med lite gnäll också :-) Men det känns så jäkla typiskt. Vill ju åka nu, hade ju planer på att åka dit i mitten av nästa vecka..


Och så var måndagen slut!

Natten som var sov Gabriel inte hela natten. Han vaknade dock bara en gång där vid 02, men fy så tungt det var att kliva upp. Nä, vi hoppas på mer bra nätter nu!

Jag, Gabriel och mamma har varit och hälsat på min mormor idag. Söta mormor! Har varit på dollar och köpt förvaringsboxar till alla Gabriels utväxta kläder så jag hinner sortera upp i garderoberna innan jag påbörjar allt fix där inne! Så fort vi köpt ett nytt skriv-/databord på ikea sätter jag igång. Satt förövrigt och gjorde inköpslistan på ikea.se igår och oj vad jag önskar att man vore lite rikare. Vill verkligen köpa allt jag vill ha nu med en gång, men jag får prioritera det viktigaste. Jag vill verkligen köpa ett nytt köksbord. Stolarna har jag redan bestämt att de följer med. Nåja, vi får väl se..

Ikväll har Johanna och Daniel varit här. Tycker det är så roligt när folk kommer och hälsar på lite sådär spontant! Mycket trevligt var det i alla fall! :-) Och fuskiga dom som sticker till Turkiet imorgon! Jag fick också låna en bok av Johanna. Dyngkåt och hur helig som helst. Hihi, lite rolig titel! Den är skriven av Mia Skäringer, ni vet hon som spelade den gravida i Solsidan? Tror verkligen den här boken kan vara riktigt bra då man läser baksidan.

"Jag är bara så trött på superdupermorsor, självuppoffring, martyrskap, husfridsknull och falska glättiga fasader. Jag längtar efter verklighet, sårbarhet, och magar med hudbristningar. Efter människor som vågar vara sig själva utan djupa klyftor mellan hur de känner sig och vad de verkligen visar upp. Efter nya Marior som av egen vilja och egen funnen kåthet vågar be sin Josef om helt egoistisk sex när lille jesusbarnet somnat. Mammor är väl också människor, eller? Sårbara. Svaga. Vilda och ömma. Känslor som kommer och går. Tänk om vi skulle våga vara oss själva en stund innan vi dör. Tänk om vi skulle fatta hur jävla vackra vi är.

Här är en bok med krönikor som jag skrivit i tidningen mama och delar ur min blogg som funnits i två omgångar. Kom nära."

/Mia Skäringer





Familjemys framför Fångarna på fortet!

bild0139 (MMS)

Familjemys framför Fångarna på fortet!


Öppnis

På torsdag startar Öppna förskolan igen och jag och lilleman ska givetvis dit! Gabriel behöver leka av sig lite och komma ut bland andra barn :-) Någon/några som vill följa?

Precious

Ikväll har Linn varit här och vi har surrat och sett Precious. Herregud vilken sorlig film, redan 15 minuter in i filmen kom tårarna.. Förmodligen en av de tyngsta filmerna jag sett, huvva.

Dubbel D

Muffinsarna var en hit! Det var en ny typ av chokladmuffinsbas som jag aldrig testat tidigare. Kesellatoppingen som egentligen skulle vara på var dock av det vidrigaste laget så jag spritsade dom med grädde istället.



Dubbel D
ca 10-12 muffins

3½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl kakao
½ tsk salt
2 ägg
2 dl socker
175 g smör, smält
1¾ dl mjölk
½ tsk vaniljsocker
10-12 dumlekolor

Sätt ugnen på 175°. Sikta ihop mjöl, bakpulver, kakao och salt i en bunke. Vispa samman ägg och socker poröst, tillsätt sen smör, mjölk och vaniljsocker. Blanda ner försiktigt i den torra blandningen. Fördela smeten i muffinsformar och tryck ner en dumlekola i mitten på varje muffins. Grädda i ugnen i ca 20-25 minuter. Ta ut och låt svalna.

3 dl grädde, vispad
Vaniljsocker efter tycke och smak
1 dubbel daim, krossad


Bred ut/spritsa på den grädden och och strö över den krossade daimen.


Nu ska jag testa baka denna gobit ur muffi...

bild0129 (MMS)

Nu ska jag testa baka denna gobit ur muffinsboken jag fick i födelsedagspresent!


Vargsången

Ännu en hel natts sömn! Jag känner mig så pigg och glad. 3 nätter i sträck! Det är verkligen gudomligt att Gabriel sovit så bra de senaste nätterna. 20-07.30 sov han inatt och jag fick sova till 9! Jag hoppas, hoppas, hoppas att han fortsätter sova såhär nu.

Förövrigt så måste jag bara rekomendera den vita barnkammarboken! Den silvriga var också riktigt bra, men den vita är super! Vi har lyssnat på den medföljande cdn hela dagen då vi städat. Gabriel gillade den också, men han blev lite generad när han hörde barnrösterna i den :-) Jag fastnade direkt för Vargsången från Ronja Rövardotter. Blir tårögd då jag hör den! Ronja Rövardotter än min absoluta favorit av Astrid Lindgrens verk! När jag var liten började alltid gråta när Ronja fastnade med foten i snön och Rumpnissarna hängde fast babyvaggan i hennes sko. Ja, jag har alltid varit en sån som gråter för allting ;-)


Me love!

Hittade dessa underbaringar på EuroSko tidigare i veckan. För första gången i mitt liv känner jag ett BEGÄR efter ett par skor. Jag fullkomligt älskar dom! Jag är lite osäker om de passar på min högerfot som fortfarande tenderar till att svälla lite men jag måste bara prova! Har nog aldrig gått i såna höga klackar tidigare. Men kilklack är min verkligen absoluta favorit, och väldigt lätt att gå i. Men med en klack på cirka 10 cm blir jag 186 (!!) cm lång. Jag skulle aldrig kunna använda dom när jag är ute med S, eller så kan jag det så får folk något roligt att titta på! :-) Jag är ju redan 6-7 cm längre än honom! Måste nog kila in till EuroSko i veckan!


100821

Igår kom jag och lilleman inte överens. Han gjorde precis allting för att testa sin mammas tålamod! :-) Jag sa nog "nej" uppemot 200 gånger igår. Och visst vet han vad det betyder och att han inte får - antingen så ler han och fortsätter eller så kramar han om en och gör om samma sak direkt igen! Tur för honom att han är så fruktansvärt söt så att man glömmer det lika fort ;-)

Min älskling kom i alla fall hem med sushi igår efter jobbet! Och det var så gott! Bästa, bästa Simon! :-)

Inatt har vi haft ännu en sova-hela-natten-natt. 20-08. Inte ens ett litet uppvak för välling. Grymt skönt!

 Idag har vi ingenting planerat. Vi måste verkligen städa! Jag försökte ju igår men då hade jag bara en liten huligan efter mig som stökade till allting igen :-)

Uppe för tuppen (Gabriel)!

Idag har jag faktiskt klivit upp innan Gabriel vaknat. Det händer inte ofta kan jag lova! Men kanske inte heller så konstigt då han vanligvis vaknar runt 6. Den senaste veckan har han däremot vaknat mellan 7-8.20 och det tackar jag för! Det är faktiskt ganska skönt att kliva upp och dricka sitt morgonkaffe i lugn och ro så jag hoppas att det är en ihållande trend från lillemans sida! :-) Sen så har vi fått sova hela natten inatt :-D Tänk att så lite kan betyda så mycket!

Idag har vi inga direkta planer, lite städ och fix som alltid men annars blir det nog ganska lugnt. Efter 18 får vi ha Simon hemma i 2 dagar! Vi är överlyckliga både jag och lilleman! :-)


Barnsko

I våras hittade Simon ett par skor åt lilleman som han sa att Gabriel ska ha, punkt slut. Dessvärre hann skorna sälja slut och S har pratat om dom i princip varje vecka sen dess. Till hans stora gläjde hade dessa kommit in som höstmodell också. Det är ett par Kavatskor i lära-gå modell som liknar Dr Martens. Inte helt otippat att modellen heter just Martin då! Simon äger ju själv ett par Martens och jag kan verkligen se mina två älsklingar promenera runt på stan tillsammans i sina kängor! :-) Eftersom S verkligen vill köpa dessa så tror jag faktiskt att de ska få pryda Gabriels små fossingar till våren. Känns inte som någon stor idé att köpa nu till hösten då det strax är overalldax och då han ännu inte kan gå. Men den stora frågan då är ju vilken storlek vi ska välja? Just nu har han ju storlek 18 och barnfötter växer tydligen 2 centimeter/år och sen växtmånen på 1½ cm. Måste nog mäta lillens fötter imorgon, för S skulle bli gode besviken om vi "missar" dom ännu en gång. Och dessa skulle faktiskt bli en riktigt bra kombo med byxorna jag hittade på H&M idag!



Bilden är lånad härifrån!

Vindoverallen

Efter lunch mötte vi upp Elina och Saga på stan. Jag köpte vindoverallen åt Gabriel och ett par byxor till 1-års fotograferingen. Det var en likadan byxa som jag köpt i strl 80 här om veckan. Givetvis hade de alla storlekar förutom 74 så jag testade ett par i 68 och de satt som ett smäck! Om man jämför med hans byxor i 74 så är de lika långa och breda så storleken större hade nog blivit för stort! Men de skulle få in fler i veckan så jag tänkte att jag provar ett par större då ifall de mot förmodan skulle passa bättre. Tror dock inte att han hinner växa mycket på 3 veckor :-)

Andra svängen på H&M hittade jag förmodligen de snyggaste byxorna ever till G. Tyvärr fanns de bara från storlek 86 och uppåt men han måste nästan ha dom! Så snygga var dom ;-) Längtar verkligen tills Gabriel kan börja ha kläder i 86, finns så mycket fint på barnavdelningen!



Lillfisen i sin fina vindoverall som snart måste börjas användas.. Brrr, det har varit kallt idag trots att solen lyst! Fårskinnsfällen följer då med ut nästa gång!

Torsdag

Nu har jag äntligen bokat 1-års fotografering hos Photo by Maria. Och av dömma av hennes bilder verkar hon vara superduktig! Spännande! :-)

Lilleman har varit helt omöjlig inatt, bara skrik och panik. Han var väldigt mycket gratis där ett tag! Jag är verkligen helt slut i kropp och knopp. Kan räkna de nätterna jag fått sova en hel natt på mina händer de senaste 5 månaderna. Jag undrar vad det kan bero på egentligen? För mellan 3-8 månader sov han som en prins men nu är han snarare ett litet monster. Jag hoppas att det vänder snart, för det är verkligen inte humant att aldrig få sova i ett.. Jag är aldrig pigg, känner mig som en zombie hela dagarna..

Nu har han ganska nyligt somnat för sin förmiddagsvila och efter det är det dax för lunch och sen en sväng på stan. Ska skicka iväg ett sms till Elina då hon och söta lilla Saga kanske ville följa :-)

100818

Den här dagen har gått av bara farten. Vi har bara busat på hemmaplan eftersom både jag och lilleman känt oss lite krassliga men det gick över mot eftermiddagen. Både Gabriels mormor och farmor har varit hit och hälsat på oss och det tyckte han om vår lilla buse! :-) Har varit och hämtat ut Gabriels barnkammarböcker som kom idag också. Något längre leveranstid än beräknat men det är väl sånt man får ta med gratisfrakt! Ska bli så roligt att läsa och sjunga med honom imorgon, då åker hans fina turkosa cd-spelare fram! Tycker det är så bra att det följer med en cd till varje (?) bok.

Imorgon ska vi göra lite ärenden på stan. Bland annat köpa vindoverallen åt lilleman och ett besök på dollar store för att köpa en plastback då jag har en hel hög med Gabriels gamla kläder som måste ner i förrådet. Sen blir det nog lite bus i någon lekpark också. Någon som vill joina? :-)

Eminem ft. Rihanna - Love the way you lie


Nattbus

23.30 tyckte lillbusen att det var dax att kliva upp! La honom mellan oss men det var bara bus som gällde. Provade lägga honom i hans säng men då började han skrika istället så jag tog upp honom och satte mig i soffan och då slumrade han till i min famn i 30 minuter för att sen vakna igen. Men då la jag honom i spjälsängen och då somnade han efter 1 minuts protester. Grejen är den att vi vet inte alls hur vi ska göra de gångerna han vaknar till såhär mitt i natten. Nu gick det ju ändå relativt fort att söva honom igen men härom natten tog det 3½ timme. Ska vi bara låtsas som att vi sover och inte ta upp honom alls? Det enda jag tänker på är grannarna, det är riktigt lyhört här och jag vet att det hörs väldigt bra. Och jag vill ju inte väcka dom, men samtidigt så måste jag se efter lillemans behov och han behöver SOVA om nätterna.

Någon som har något klokt att säga?

Tand nr 9

Idag har Gabriel 9:e tand ploppat upp! De sista 7 har kommit i raketfart. För 2 månader sen hade han bara 2 tänder i underkäken :-)


Vinteroverallen

Vi köpte vinteroverallen idag då vi fått lite rabatt. Valde en mörkgrå i strl 80. Har provat den på lilleman här hemma och han började tokskratta och ville inte ur den, sötnöten min! Den ännu ganska mycket för stor och det var ju tanken eftersom det inte är vinter riktigt ännu! 86 hade han i alla fall drunknat i och då hade den ju inte fyllt sin funktion. Men med tanke på takten han växer i nu så borde denna sitta som ett smäck till vintern, och förhoppningsvis hela vintern. Den kommer då bli perfekt att busa och leka i på dagis :-)




Välkommen till Holland!

När man ska ha barn, är det som att planera en sagolik semesterresa till Italien.
Du köper en massa resehandböcker och gör upp underbara planer.
Coluseum, Michelangelo, lutande tornet i Pisa, Gondolerna i Venedig. Du lär dig konversera på italienska. Allt är mycket spännande.

Efter månader av spänd och otålig förväntan, kommer så slutligen dagen D.

Du packar dina väskor och reser iväg. Åtskilliga timmar senare, landar planet. Flygvärdinnan kommer och säger, -Välkommen till Holland

-Holland? halvropar du.
-Vad menar du med Holland?
-Jag har beställt en resa till Italien!
Jag ska vara i Italien!
-Hela mitt liv har jag drömt om att resa till Italien!

Men det har blivit en förväxling i flygrutten. De har landat i Holland och där måste Du stanna.

En viktig sak att komma ihåg är att de har inte tagit dig till en hemsk, vidrig, oanständig plats, full av farsot, svält och sjukdom. Nej, det är bara en annorlund plats.

Så du måste gå ut och köpa nya resehandböcker, och du måste lära dig ett helt nytt språk, och du möter en helt ny grupp av människor som du aldrig har mött tidigare.

Det är som sagt en annorlunda plats. Det är en långsammare takt här än i Italien, mindre glamouröst. Men efter att ha varit där ett tag och du har hämtat andan och sett dig omkring så börjar du lägga märke till att Holland har väderkvarnar, Holland har Tulpaner och Holland har t o m Rembrant.

Men alla du känner är upptagna med att resa till och från Italien och de skryter om hur underbar deras tid i Italien har varit.

Och då och då säger du kanske till dig själv
-Ja, det var dit jag skulle.
-Det var vad jag hade planerat.

Men om du ödslar ditt liv med att sörja över det faktum att du inte kom till Italien, så blir du aldrig fri att uppskatta och njuta av, det riktigt, speciella, verkligt underbara med Holland.


Den här dikten fick jag av min barnmorska på mvc när vi väntade på svaret på fostervattensprovet jag gjorde när jag var gravid i vecka 34 med Gabriel. Jag blir fortfarande tårögd när jag läser den här texten eftersom jag minns känslan och ovissheten under tiden vi väntade på svaret. Men ju fler gånger jag läser den inser jag hur otroligt vacker och fin den egentligen är.

För nya läsare (?) eller de som helt enkelt missade det gjordes ett fvp för att utesluta kromosomavvikelse då Gabriel var tillväxthämmad med 30%. Felet läkaren vi träffade gjorde var att just innan fvp´t skulle tas började hon ganska ingående berätta om de tre vanligaste trisomierna. Och det var som att hon sa till oss, - Ni kommer få ett sjukt barn. H*n kanske lever ett par år, deal with it! Det hade ju absolut inte spelat någon roll om han nu hade varit sjuk, han är mitt barn och jag älskar honom över allt annat oavsett, men just då började jag sörja eftersom allting blev så påtagligt. Efter 5 långa dagar fick vi ju svaret på att det inte fanns någon avvikelse på hans kromosomuppsättning. Jag tror att situationen hade sett annorlunda ut om läkaren hade agerat mer professionellt. Livet blir kanske inte alltid som man har tänkt sig, men det blir inte mindre underbart för det!

25%

Som på beställning damp det ner ett kuvert med 25% rabatt på valfritt barnplagg på Kappahl i brevlådan idag! Nu vill jag ju gå och köpa overallerna åt Gabriel!! :-D

Overaller

Idag var jag ju förbi arbetsförmedlingen för att få veta att jag inte behöver ha någon kontakt med dem ännu! Skönt! De hade samma regler som försäkringskassan så jag behöver inte stå som arbetssökande sålänge jag tar ut-/jobbar minst 5 dagar i veckan. På så sätt får jag behålla min SGI.

Efter det mötte vi upp Kristina och Vendela och gick uppåt stan. Hittade en vinteroverall och en vindoverall åt Gabriel på Kappahl som jag ska köpa efter löning. Blev glatt överraskad när jag hittade en vinteroverall i strl 80 åt Gabriel. H&M och Lindex bland annat har bara "lekbara" vinteroveraller från strl 86 och eftersom det är dax för dagis i januari när det är som kallast kan han ju inte ha en bebisoverall! Han är ju ingen bebis längre, eller jo, min bebis kommer han nog alltid vara!

Sömntutor

Ja det är jag och Gabriel idag det! Lilleman vaknade 5.00 imorse, en natt helt utan avbrott! Trots endast 5 timmars sömn kände jag mig PIGG för en gångs skull. Efter i drömmarnas trädgård, frukost och lite bus somnade han igen 6.45. Jag passade på att diska undan och gick och la mig igen runt 7.30 och sov till 10.50! Och lilleman sover ännu. Men han är nog påväg att vakna snart, hör hur han rullar runt i spjälsängen :-) Då blir det lunch och sen iväg till arbetsförmedlingen. Har egentligen ingen lust alls, men jag hoppas det går fort där borta. Måste upp på stan och leta nå jeansleggings. Fick ju ett presentkort på Lindex av svärmor när jag fyllde år så det passar ju bra!

Nu är det någon som vill att jag kommer och plockar upp honom! :-)

Pinnstol

Vi är i behov av nya köksstolar. Egentligen ett bord också, men det får vänta. Hur som helst har jag fastnat för "pinnstolen". Har hittills hittat denna modell på ikea och rusta. Egentligen har jag ingen lust att köpa nya stolar nu då det finns annat att lägga pengarna på. Men vi måste nästan ha nya stolar. 2 är trasiga, så vi har för tillfället 2 klappstolar och de andra 2 är påväg att rasa ihop.. Man väntar sig nästan att rasa i golvet när man sätter sig på dem. Får provsitta lite stolar när det sen är dax för ikea.


Pinnstol "Olle" från ikea


100815

Imorse fick jag lite panik när jag vaknade. Gabriel satt på sängkanten på VÅR säng och dinglade med benen med världens största leende på läpparna. Saken är den att varken jag eller S minns att vi lyft över honom till oss inatt. Antagligen har ju någon av oss gjort det (förmodligen jag) men har verkligen inget minne av det.. Huvva.. När jag var runt 10-12 år gick jag väldigt ofta i sömnen, men jag hoppas verkligen inte att det är något som ska komma tillbaka. Speciellt inte nu då vi har lilleman..

Det har blåst storm här idag. Tråkigt eftersom solen varit närvarande hela dagen och jag hoppades få gå ut till lekparken med lilleman men det var alldeles för kallt. Så vi har bara varit inne och busat istället.

Imorgon hade jag tänkt mig till arbetsförmedlingen och anmäla mig som arbetssökande. Har hittat 2 jobb på ams.se som jag tänkt söka men tycker det här med CV är alldeles för svårt. Får väl se vad de säger! Måste ringa bemanningsenheten och be om lite intron också, är så sugen på att prova jobba natt. Jag tror verkligen det hade varit något för mig!


♥ ♥ ♥

  
 

Jag älskar er!


Hmm..

I våras köpte jag ju ett par supercoola jeans åt Gabriel i strl 86. 86 var den minsta storleken och jag kunde inte bara låta de vara. Nu när jag kollar Lindex hemsida ser jag att de har ett par nästan identiska jeans nu fast från den lilla barnavdelningen. Jag måste erkänna att jag är riktigt sugen på att köpa dem i 80 eftersom de är så himla snygga.. Och det är ju faktiskt ett tag kvar innan lilleman växer i 86.. Dagens i-landsproblem! :-)


Bild lånad från Lindex.se


100:-

Jo just det.. Vi vann 100:- på triss igår, haha. Skrev ju om att S brukar ha tur med pengar fredagen den 13:e och det visade sig ju stämma. Inte så mycket pengar egentligen, men de kan ju bytas in mot nya lotter med lite större vint! :-)

Våran fredag

Nu är de flesta möblerna på plats, men det är ännu ofärdigt. Datorn ska ju (tyvärr) ut hit när jag börjar pyssla i Gabriels rum och så ska vitrinskåpet borras upp. Vi är verkligen helnöjda! Känns helt klart värt att ha bekostat det själv.

Igår när målaren kom smet jag och Gabriel över till Johanna och surrade en stund.  Fick jaga runt lilleman i vardagsrummet då han gjorde sitt yttersta för att få tag i alla ljuslyktor han såg! :-)

Efter det gick vi hem och hämtade upp S och gick vidare till Kristina, Andreas och Vendela för lite våffellunch. Det var trevligt som vanligt! Varför samlas man inte oftare och till exempel äter lunch tillsammans? Jag tycker det är supermysigt! Gabriel lekte med Vs alla köksleksaker. Blir nog att inhandla såna nästa ikeatripp! Kanske får ge honom ett litet minikök? Dock inte det från ikea, tycker det är riktigt gräsligt! Helst av allt hade jag velat bygga honom ett litet kök, men rummet är alldeles för litet för det..

Kvällen spenderade vi på hemmaplan. Mormor och Björn var förbi en sväng och lämnade 2 t-shirts som de köpt till lilleman på Noliamässan. På den ena stod det "Mormor är min bästis. Så de´ så". Det stämmer nog in rätt bra faktiskt :-) Krister kom förbi också och umgicks hela kvällen. Kort och gott hade vi en superbra dag tillsammans med människor vi trivs med!

Det blev kanonbra med vita väggar! Vardags...

bild0118 (MMS)

Det blev kanonbra med vita väggar! Vardagsrummet känns flera kvadratmeter större. Nu ska vi sätta igång med att ställa möblerna på plats!


Fredagen den 13:e

Imorse slog Gabriel upp sina stora blå så tidigt som 5.35. Lagomt så att vi (läs: jag. G är pigg från ögonblicket hans slår upp sina ögon) hann bli relativt pigg till I drömmarnas trädgård började.

Idag är det fredag den 13:e men som tur är så är jag inte så vidskeplig så det är som vilken dag som helst! S brukar faktiskt ha lite tur med pengar just den här dagem så jag kanske måste skicka ut honom och köpa en lott när han vaknat?

Nä nu måste jag dricka lite mera kaffe så jag blir som folk. Om det nu är möjligt?! :-)

Kaos

Det gick jätte bra för Gabriel hos tandhygenisten igår. Det första han gjorde när han såg henne var att sträcka upp händerna och gå till hennes famn! Det är tur att han är social vår lille parvel :-)



Här har Gabriel på sig sina fina Kavat-sandaler han fick av gudmor på sin födelsedag! Inte den bästa bilden, men de är supersöta. Ska fota dem någon dag! Han får beröm över dom nästan varje gång vi går ut, och det är ju roligt.

Sen fikade vi ju med Nina, Marlena, Nelson, Malin, Stina, Elina och Saga. Barnvagnsmaffian! :-) Det var jätte mysigt och han var så söt lille Nelson. Åh vad man blir bebissjuk när man ser en liten! Fast Gabriel är ju min lilla bebis ännu!


Idag har målaren varit hit och spacklat, och imorgon eftermiddag är det färdigtapetserat. Just nu tänker jag inte så mycket på just tapeterna utan på att det ska bli gudomligt att slippa känna att vi bor i en skokartong. Det är fullproppat med grejer överallt och jag får nästan ångest av det. Vi har en fotölj i köket! Nåja, tur att det snart är över :-) Idag har vi i hållit oss hemifrån tills det var dax för Gabriel att sova för natten för det är ingen höjdare med en nyfiken liten och spackel som ska torka ifred vill jag lova!

Imorgon blir det våffellunch hos Kristina, Andreas och Vendela!

Till jobbet och tillbaka

Stackars Simon. Igår när han frågade hur han jobbade idag svarade jag självsäkert "7-16". 7.30 ringer han mig från jobbet och ber mig kolla hans schema där det visade sig att han visst jobbade 12-18! Vad hemsk jag kände mig, var helt säker på att han började 7. Nåja, nu har jag honom hemma igen i ett par timmar :-) Det passade ändå ganska bra eftersom då kan han följa med till tandhygenisten som Gabriel ska till idag.

Efter besöket hos tandhygenisten ska jag och Gabriel äta lunch på stan och efter det ska vi träffa Malin och Stina, Elina och Saga och Nina, Marlena och Nelson! Äntligen ska man få träffa lill-Nelson och snosa lite bebis :-) Mys!

Ljus i vårat hus

 

Dom är så fina min ugglor! Jag kan inte få nog, sen så lyser de så himla mysigt.

De har kommit in i Luleå igen så imorgonkväll kommer Linn med ytterligare en till stor som ska få bo i Gabriels rum :-)


Barnkammarböckerna

Imorse var målaren hit med tapetböcker. Det tog oss ungefär 1 minut att välja eftersom vi redan visste vilken vi vill ha. Så på torsdag börjar han med vårat vardagsrum! Känns verkligen jättebra! Kommer bli kanonfint.

Idag har vi bara myst på här hemma. Hjärtat har varit ledig så vi har mest legat i soffan och gosat alla 3! :-)

Har precis klickat hem den silvriga- och den vita barnkammarboken från adlibris.com. Blev glatt överraskad när jag skulle betala och det var extrapris (149 kr)! Det blir som en födelsedagspresent av en del av pengarna Gabriel fick av sin farfar, resterande pengar åker ner i sparbössan. Hans fina sparbössa som han fick av Johanna och Daniel i födelsedagspresent!

 

 

Ikväll ska jag roa mig med att tömma vitrinskåpet och imorgonkväll ska vi bygga ihop den nya bokhyllan och montera på vitrindörrarna. Just nu har vi ju en svart billybokhylla med vitrindörrar från ikea men med ikeabeställningen kom en vit bokhylla istället. Snart är vårat vardagsrum vitt, vitt, vitt! :-D


Bulle

Alla som känner mig bra vet att jag har en stor kärlek till bullterriers. Älskar verkligen denna hundras och hoppas att jag någon dag kommer vara stolt ägare till en liten bulle :-) Hittade nyss ett kuddfodral från Ellos som jag bara måste ha! Och S tyckte också det var fint så det klickas nog hem med en gång!


Bild lånad från Ellos


Födelsedagsfirande

Ikväll har jag haft mitt födelsedagsfika. Mitt humör var inte på topp mitt på dagen. Min facebookstatus -
"Det är inte min dag idag: glömt grädde i båda mina cheescakes, misslyckats med chokladbollar och glömt vaniljsocker i en sats kladdmuffins. Hur lyckas man? Jag skulle satsat på köpesfika istället. Fan vad less jag är.."
Men allt blev bra tillslut!

Det har varit härligt med en massa människor jag trivs med på en och samma dag. Fick så fina presenter: blommor, lotter, mina efterlängtade ugglor från lagerhaus (2 små och 1 stor), leave in-balsam och en bok full med tips, råd och recept på muffins, frosting, topping och en massa annat gotta. Jag tackar så hemskt mycket för allt!

Jag är himla nöjd med dagen trots alla missöden med bakningen!


Ska bli så mysigt att tända dessa nu när det är mörkt om kvällarna!


Ckokladbollar

Behöver jag ens berätta hur bra det kändes att se min lilla älskling efter nästan två dagar utan honom? U-N-D-E-R-B-A-R-T! Det var så härligt att kliva in genom dörren och mötas av en glad liten skit som ropade "mamma!" Älskade, älskade unge! Finns ingen bättre än du ♥

Har bakat lite ikväll till morgondagen. Men beräknade lite fel så jag måste handla mer ingredienser imorgon och fixa färdigt allt då. Har gjort chokladbollar och det gick bra, lite ångestladdat! För de som inte vet så har jag hemsk fobi för att göra just chokladbollar, haha! Lite konstigt enligt många, men jag klarar verkligen inte av kladdet, när man liksom känner det glida igenom fingrarna.. Huvva! Har bara kvar att rulla dom.

Nä nu ska jag reda upp i kaoset som av någon märklig anledning uppkommit i köket :-)

Lik mamma men söt ändå?



På den här bilden är Gabriel så galet lik mig som 1-åring. Sen dagen han föddes har jag bara fått höra att han är lik Simon. När min mamma besökte oss på BB när Gabriel var några timmar gammal sa hon till och med; "Men herregud, det är ju Simon som ligger där!" Men nu börjar vi ser mer och mer likheter med mig. Jag tycker givetvis att det är lite roligt eftersom jag aldrig fått höra det förut!

Mamma med separationsångest

Det här med att lämna Gabriel är verkligen inte lätt.. Inte för mig i alla fall! Idag har Gabriel varit hos farmor mellan 6.45-18.15. Gabriel bryr sig inte det minsta i att man går, han vinkar så glatt! Inte en knyst, och tydligen inte efter man gått heller. Själv känns det som att jag dör inombords och jag får en skuldkänslor för det känns verkligen som att jag "överger" honom och jag är livrädd att han ska tro det. Men hittills har han aldrig blivit ledsen när varken jag eller S gått ifrån honom. Om 5½ månad börjar han på dagis och jag gruvar mig redan för inskolningen. G är ju så himla social och jag tror att han kommer älska att leka med de andra barnen! Jag hoppas att han inte plötsligt får separationsångest, det vore hemskt. Men man får nog inte göra lämningarna till en stor grej helt enkelt, utan se till att det blir så naturligt som möjligt.

Imorgon blir det en nästan lika lång dag för Gabriel, men jag slutar 17 så då hinner vi pussas och kramas innan det är sovdax. Idag jobbade jag ju till 21 och han sussar ju så sött i sin säng..


Min dag!

Idag fyller jag 22 år! Dagen till ära spederas bara med en massa jobb. S jobbar dag och jag jobbar kväll, så Gabriel får vara några timmar hos farmor idag. Jag börjar inte förrän 15.30 så jag och G hinner mysa och busa under dagen. Och eftersom vi båda jobbar hela helgen så blir det fika på måndag istället.

Fick en rolig överraskning inatt. Jag och hjärtat såg tv när jag blev sugen på nötcreme som jag visste vi hade i skafferiet. Simon erbjuder sig att hämta påsen och när jag tittar i påsen ligger det ett litet silvrigt paket där i..



Jag blev jättechockad eftersom jag redan fått min födelsedagspresent i förskott. Som förvövrigt var en tatueringstid! :-) Men den får jag vänta på till januari.

I det lilla silvriga paketet låg ett otroligt vackert Efva Attling-halsband från med gravyren "KÄRLEK".


Bilden är lånad härifrån!


Jag kunde inte hålla tårarna borta när jag såg det. Kärlek är ett sånt mäktigt ord och jag kommer bära halsbandet med stolthet. Han är underbar och jag älskar honom så otroligt mycket! Det var verkligen det perfekta sättet att säga Jag älskar dig.

IKEA leverans

Idag har vi bara varit hemma och myst. Britta var hit på en kopp kaffe efter lunch så Gabriel fick busa med sin gudmor. 15.30 kom våran beställning från ikea och jag är riktigt, riktigt sugen på att börja med rummet nu. Men på tisdag sätter jag igång, senast onsdag. Vill verkligen få det klart nu så jag vet om det blir lika fint som i mitt huvud eller om det blir total katastrof, är lite rädd för det sistnämda. Men vi får väl se, jag vet ännu inte om jag är nöjd med Micki-setet men det är svårt att spekulera i när det inte finns någon helhet. Äh, nu ska jag sluta tjata om det där rummet.. Ska sysselsätta mig med att gå igenom garderoberna i hallen istället. 

Inte då..

Gabriel tyckte inte om den nya typen av nappen. Han blev arg som ett bi och spottade ut den, så jag fick byta till en Esska och då gick det minsann att äta! Så nu kör vi på Esskas. MAM flaskan rymdes ändå inte riktigt i vår micro, vi har en lite mindre micro där man lägger flaskan i en behållare och den var helt enkelt för tjock.

Idag ska vi bara vara hemma. Det behövs städas och någongång mellan 15-19 kommer IKEA leveransen. Nu vill jag ju bygga ihop det, men det är lite fix i Gabriels rum innan jag kan börja inreda så det får vänta. Ska förbi Norsjö också och kolla/köpa det jag behöver.

Nä nu ska jag sätta igång med städningen innan lilleman vaknar.

MAM

Idag köpte jag en ny typ av flaska till Gabriel, en MAM. Vi har ända sen Gabriel föddes använt Esskas flaskor eftersom att han endast velat ta anatomiska nappar och Esska är det enda företaget som säljer dem. Men nu var det dax att byta upp till flaskor som rymmer mer så då ska vi testa en MAM flaska istället. Den främsta anledningen till att jag vill byta är att Esskas flaskor inte är BPA-fria och det känns inge vidare bra att ge honom välling ur en flaska som eventuellt utsöndrar gift, sen så är de i princip omöjliga att få rena så det är även ur hygiensynpunkt. Jag hoppas att Gabriel accepterar flaskbytet (eller nappbytet rättare sagt) för det enda jag vill är att kasta Esska flaskorna i soporna!


100804

Igår var Gabriel på sitt första tandläkarbesök. Jag fick sitta med honom i min famn i stolen och han skrattade åt tandläkaren och visade sina bästa sidor. Tandläkaren kollade honom lite snabbt i munnen och konstaterade att frenulum uppe (strängen mellan läppen och tandköttet) spruckit men att det i övrigt såg bra ut. Eftersom han är så liten hade det ju varit omöjligt att röntga honom så han fick en ny tid om 1 månad och sen ska vi hålla koll att tänderna inte slutar växa, eller i värsta fall dör. Sen fick han en tid till tandhygenist om 1 vecka som är ett rutinbesök.

På kvällen kom S hem med 2 hyrfilmer. Case 39 och Ice Age 3. Jag ser alltid rysare med en skräckblandad förtjusning men måste alltid avsluta med en barnfilm.. Och det blir oftast Ice Age, därför har jag sett ettan typ 30 gånger. Båda filmerna kan jag då rekomendera. Jag och S höll på att skratta ihjäl oss till Ice Age!

Idag sov vi till 9.40! Lilleman tyckte kanske att mamma också skulle få en längre sovmorgon? :-) Klockan 12 mötte vi upp Kristina för en sushilunch. G fick äta vattenmelon! Sen kilade vi till H&M där jag köpte ett par hängselbyxor åt Gabriel. Så söta! Valde storlek 80 som är nästa storlek han kommer använda, förmodligen i senhöst/vinter. Och då kan han ju förhoppningsvis gå också.

Vi sa hejdå till Kristina och så kilade vi till mitt jobb eftersom jag hade glömt skriva under timrapporten. Det började dugga lite när vi gick dit men tack och lov klarade vi oss från att bli blöta. Nästan direkt vi klev in hemma så började det ösa ner! :-)

I veckan har vi pappa hemma från kl 16 och det är så mysigt att äta middag tillsammans! Annars så äter ju jag och Gabriel alltid innan han kommer hem. Sen så får dom mer tid tillsammans och ikväll däckade Gabriel 19.15 efter allt bus :-)


En liten olycka

Idag var olyckan framme hos oss. Jag och Gabriel låg på golvet och busade när han hade lite för bråttom och stupade framlänges med tutten i munnen. Huvva vad rädda vi båda blev och när jag tog ut tutten ur munnen var det en massa blod. Ringde till tandläkarmottagningen på Björknas där en telefonröst hänvisade mig till en tandläkarmottagningen på Medborgarhuset och väl där blir jag hänvisad att ringa 112 där jag fick prata med en kille som sa att jag skulle ringa akuten och när jag kom fram där fick jag prata med en jätte gullig sköterska som tog kontakt med en käkkirurg som skulle ringa upp mig. Detta var vid 17-tiden, och ingen käkkirurg har ringt ännu. Men sköterskan ringde upp efter en timme och sa att om käkkirugen inte ringer upp ska jag kontakta tandläkare imorgon och be om en tid.. Så imorgon ringer jag dit tidigt. Jag hoppas verkligen att mjölktänderna inte tagit någon skada eller att det till och med skadat anlagen till de permanenta tänderna. Men han verkar inte ha haft ont. Han har bara ogillat sin mamma väldigt mycket. Känns ju som att man plågar honom när man försöker titta. Han blev till och med så arg på mig så att han kröp till andra sidan lägenheten, och när jag sträckte ut armarna vände han sig bara bort. Tandköttet har i alla fall spruckit upp lite emellan tänderna, och det ser otäckt ut. Varför måste våra små göra illa sig? Det finns ju inget värre än att se sin lilla älskling ledsen. Ska väl kanske anmäla detta till försäkringsbolaget också eftersom problemen kan dyka upp senare i livet? Får väl se vad tandläkaren säger imorgon. Jag tror inte att det är något allvarigt, men alltid bäst att det kollas upp!

Känns förövrigt lite som att det var jag som gjorde att det hände just idag eftersom jag tidigare idag handlat tandkräm till honom och när Johanna var här så sa jag "Undrar när han får tandläkartid? Förmodligen efter semestern". Men nu vet vi i alla fall att han ska på sitt första tandläkarbesök imorgon :-P

Micki

Nu är det mitt, eller Gabriels egentligen! Bordet och de 2 pallarna var det jag hittade en annons om på Blocket. Har länge, länge velat ha den här kombinationen men uteslöt det pga priset. Funderade där ett tag också på att bara köpa 2 pallar och ha till lackbordet som jag köpt. Men nu när jag hittade ett helt set i fint skick till 1/3 av nypris kunde jag bara inte låta det passera, men jag velade in i det sista faktiskt. Men det gör jag iofs med allt :-) Tror i alla fall att det kommer bli superfint när allting är färdigt och det står på plats!


Jobbeli jobb

Fy så bekväm man hinner bli då man är ledig. Ville bara dra täcket över huvudet när klockan ringde 5.15 imorse, men det var bara att masa sig upp och in i duschen.. Gabriel hade varit snäll med Simon och sovit till 10 (!!) idag, herregud vilket lyx! Imorgon lär han väl vilja upp tidigt som vanligt :-) Men vi har det alltid så mysigt på morgonen, först får han välling och sen kryper vi upp i soffan och tittar på I drömmarnas trädgård som börjar klockan 6 på barnkanalen, och sen lite bus innan frukost. Längtar tills imorgon då jag får pussa och krama honom igen!


RSS 2.0