Min nya favorit..

.. hallonpannacottapaj!



Pajdeg
12 st digestivekex
75 gram smält smör

Fyllning
3 st gelatinblad
3 dl vispgrädde
1 dl strösocker
200 gram philadelphiaost



Tillagning (8-10 bitar)
1. Kör kex och smör i matberedare. Tryck ut blandningen i botten på en pajform eller en bakform med löstagbar botten. Låt stå i kylen medan fyllningen görs.

2. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.

3. Häll grädde och socker i en tjockbottnad kastrull och sjud på svag värme tills sockret har löst sig.

4. Ta upp gelatinbladen ur vattnet, krama ur och rör ner dem i grädden. Ta bort kastrullen från värmen och låt svalna något.

5. Mixa hallonen med mixer-stav eller i matberedare till en puré. Rör ner cream cheese och purén i grädden. Vispa till en slät kräm och häll den i pajformen.

6. Låt pajen stå i kylskåpet i minst 3 timmar eller tills den har stelnat.


Kommentarer
Postat av: ånis

Det blev väääldigt gott med jordgubbar åxå :D

2009-08-16 @ 16:37:19
Postat av: Anonym

fy bubblan att jag missade den där, ser smaskens ut :)

2009-08-16 @ 18:45:13
Postat av: Nina G

Vi behöver inte fika på stan. Vi kommer hem till dig istället! ;)

2009-08-16 @ 19:08:04
URL: http://regnbagsfamiljen.blogg,se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0