Inköpslista

Har suttit nu och knåpat ihop en inköpslista på IKEA. Och fort gick den från 0-4000:- hihi. Det är ju egentligen allt småtjafs som drar iväg.

Några gobitar: 
 
 

Ja, jag tycker som sagt att den där målaren kan pallra sig hit snart!


Sängprovning

2 dagars ledig nu då, sen helgsjobb.. den enda helgen på året jag egentligen vill vara ledig - Boden Alive! Nåja.. Vi ska vi iallafall ut ett gäng imorgon och jag är laddad till tusen hihi!

Jag och lillebus har varit och provat sängar efter dagis och jobb. Nu har vi bestämt oss, det blir utan tvekan en kontinetalsäng med tillhörande gavel. Fanns 2 att välja mellan i den prisklass vi tänkt oss och båda två har sina för- och nackdelar. Ena är lite snyggare i tyget, den andra har snyggare ben och huvudgavel osv osv.. Sköna som attans iallafall. Vi lär sova som kungligheter i vilken vi nu än väljer! Förhoppningsvis kan vi lägga en beställning redan nästa vecka :-) Har så många idéer till sovrummet nu och det ska bli så kul med en makeover. Allt ska bli nytt, från tapeter, belysning till dekorationer! Hoppas nu bara det inte dröjer allt för länge innan målaren kommer. Men vi räknar väl sisådär 2 månader till och det känns ju som en evighet.

Nu ska jag väcka Gabriel som visst somnat på soffan. Han är helt slut efter dagis!


Löning!

Den här dagen har gått i rasande fart! Jobbade till 13 och då skyndade jag mig hem till mina pojkar då Simon fått en tatueringstid lite sådär spontant. Så nu har jag nog världens mest nöjda sambo! 

När jag kommit hem begav jag och lillebus oss ut på en promenad upp på stan. För en gångsskull handlade jag bara till mig själv, det är nog första gången! Ett linne, en overzize-tröja, hårklämmor och ett nagellack - allt i lila! Fick någon dille på just lila inne på H&M, det fanns så mycket nytt och fräscht! Min garderob behöver fortfarande en ordentlig påfyllning då jag egentligen mest köpt baskläder, det kostar ju som lite att köpa en helt ny garderob, men det är så jäkla värt det såklart! Därför längtar jag till alla höst- och vinterkläder börjar dyka upp i affärerna även fast jag nu vill njuta av sommaren!

Imorgon väntar jobb 8-13 och så ytterligare en sväng på stan. Måste på "glasbanken" och inhandla alla nödvändligheter till torsdagens galej hihi!


Somriga hårklämmor!


Tacksamhet.

Idag är jag lite extra tacksam över mitt liv och mina älskade pojkar ♥ Livet blir inte alltid som man tänkt sig, och i mitt fall blev det i slutändan det det allra bästa.


I love you more than worlds can say.


Nyckelby vs. Olsbo

De gamla            De nya
 

Ni kan nog hålla med mig om att det blev så mycket bättre?!? Kanske mest för att jag numera kan dölja oredan ;-)



Muminmuggarna har flyttat in i vintrinskåpet då jag tycker de är alldeles för fina för att "döljas" i ett köksskåp!


Nytt och nytt!

De nya vitrindörrarna är numera på plats och jag är mer än nöjd! Det blev enkelt och stilrent, precis som jag vill ha det. Ska visa er både före- och efterbilder imorgon!

Och så har vi fått en Tassimo av min älskade mamma idag. Nu mina kära vänner kan jag bjuda på cappucino, espresso, latte macchiato och annat mumsigt!



Söndagkväll.

Nu har jag jobbat mitt sista arbetspass på mitt vik, för denna gång iallafall. Känns lite trist faktiskt. Har trivts så bra med både personal och boende. Förhoppningsvis får jag springvika mycket där till hösten! Imorgon börjar mitt 9-veckors sommarvik på mitt gamla ställe och det känns givetvis himla bra! Har ett grymt bra schema där så jag kan inte vara annat än nöjd.

Sitter för tillfället på olika möbelsidor och klurar lite på våra planer att göra om sovrummet. Tapetseringen är ju beställd så nu återstår egentligen bara att bestämma vad vi ska göra av sängen, och det är inte det lättaste vill jag lova. Om plånboken varit lite fetare så hade valet varit ganska så mycket enklare. Alternativen är; sänggavel + sängkappa, köpa en continentalsäng + gavel eller en enkel sängram. Någonting måste vi ju ha hursomhelst för att undvika fettfläckar på tapeten. Jag inbillar mig själv att det ska bli trevligare att gå och lägga sig och att jag slutar nattsudda när det blivit lite mysfaktor där inne. Just nu vill jag bara blunda direkt jag går in där!

Ja, tänkt vilka i-landsproblem ;-) Nåja, det känns ganska tryggt att en säng är mitt största huvudbry för tillfället!

17.6.2011

Jag har inte lagt ner bloggandet. Har bara prioriterat annat! Jobb, lite festande (ja, ni läste rätt!), nära och kära är väl egentligen det som varit. Har mått lite halvkonstigt de senaste dagarna men jag hoppas det vänder nu.

Gabriel ligger och vilar för tillfället och jag passar på att städa och tvätta här hemma. Hoppades på lite halvdåligt väder idag då jag verkligen måste putsa våra skitiga fönster. Men solen skiner och jag får lite dåligt samvete över att sitta inne. Men vi går nog ut till lekparken en stund lite senare.

Gabriel hos moffa 1/6 2011


Hemma.

Och så var vi hemma igen. Roligt? Nja.. Känns lite trist att vara tillbaka i vardagen faktiskt. Men visst är jag glad också för idag har vi ju fått umgås med våra favorittjejer!

Har testat på livet som 2-barnsmorsa då vi haft Stina här när mamma Malin jobbat och vårat dagis haft planeringsdag (dom går ju på samma dagis). Och dom har varit riktiga änglar barnen! När Stina blivit hämtad fick vi besök av Kristina och Vendis :-)

Har beställt vitrindörrarna (vita) till vår bokhylla också. Dessvärre har ju ingen nappat på våra nuvarande dörrar. Och det vore som trist att köra dom till tippen, men här finns då ingen mer plats. Har ringt och bokat tapetsering av sovrummet också men det lär mest troligt dröja till hösten! Nu gäller det bara att bestämma vilken tapet. Det står nämligen mellan två alternativ. Antingen en vit med tunna silverränder (samma som i vårat vardagsrum) eller en vit med silvriga blommor. Jag gillar alternativ två mest, men vi lär nog bo i denna lägenhet några år till. Och får då Gabriel ett syskon eller helt enkelt är i behov av ett större rum kanske inte blommor är det som passar bäst på väggarna? Svårt val!

Nu tänkte jag börja gå igenom alla bilder från Åland. Vi lyckades fylla vårat minneskort med lite drygt 750 bilder. Så det ska nog finnas några guldkorn :-)

Hejdå Åland!

Sådär ja, hips vips så har denna vecka swischat förbi.. Tycker denna vecka gått ovanligt fort och hade gärna stannat här ytterligare några dagar. Vi har iallafall hunnit med allt vi planerat och det har varit en underbar semester! 

Storebror med familj har varit hit ikväll och det var hjärtekrossande att pussa Nellie hejdå.. Älskade, älskade Nellie ♥ Fasters ögonsten! Men vi har ju planerat nästa resa hit som blir av i december. Gabriel måste ju få fira jul med moffa också någongång!

Idag har vi varit och fikat med min barndomsbästis Elena. Tänk att det gått 14 år sen vi träffades sist?! Supertrevligt var det iallafall och förhoppningsvis kommer vi fortsätta hålla kontakten.

Kvällen har annars gått åt till att packa och jag hoppas att jag denna gång får med mig allt. Jag lyckas alltid glömma något haha. Min resväska blev då verkligen fullproppad med alla presenter som lillebusen fått hihi.

Nu är det dags att sova. Vi har en lång dag framför oss - 10 timmar på resande fot!

4.6.2011

Nu börjar hemresan närma sig.. 2 dagar har vi kvar här! Har lite hemlängtan faktiskt, men "borta bra, hemma bäst" stämmer in ganska bra. Men givetvis önskar jag att vi hade haft ytterligare några dagar här nere.

Vi var ju på äventyrsgolf idag med lillebror och hans kusin. Superkul! Lite extra också eftersom jag vann hihi ;-) Önskar verkligen vi haft något sånt hemma, mycket roligare än vanlig minigolf. Gabriel hade varit ute med moffa hela tiden vi var borta och vi fortsatte temat utelek när vi kom hem! Trots att de bor i lägenhet så har de perfekt läge med superbra ytor för barn! Och ett stort plus är att sandlådan är övertäckt så man måste ta bort ett "lock" när den ska användas och då behöver man inte oroa sig över kattpiss och annat äckel som är ganska vanligt förekommande annars. Det är jättetråkigt att skriva om allt vi gjort när jag inte kan visa några bilder, men det får istället bli när vi kommer hem! Hoppas bara det har blivit några fina bilder :-)

Kvällen har vi spenderat hos Kent, Jossan och Nellie igen och förhoppningsvis hinner vi träffas mera innan vi åker hemåt igen. Imorgon ska vi hälsa på min kusin Cindy och hennes familj! Träffade ju underbara lilla Ebba för första gången i onsdags :-)
Idag tillkom en 8:onde muminmugg till samlingen - Hemulen. Arabia är lite billigare här och euron är relativ låg just nu så 14€ kan jag då verkligen kalla ett fynd! Hade det inte varit för att vi flyger hem så hade jag nog köpt några till. Köpte söta papperstallrikar och muggar till Gabriels 2-årskalas också. Det slog mig häromdagen att det bara är 1½ månad tills dess! Men oj som jag längtar efter allt pyssel till kalaset! Men det är lite smått ofattbart att min lillbebis fyller 2 år.

Kaffedarr.

Fy bubblan vad jag saknar svenskt kaffe!! Alltså finskt kaffe är fruktansvärt. Jättesvagt och blaskigt, det stillar inte alls mitt koffeinberoende. Och alla ålänningar fullkomligt avskyr svenskt kaffe ;-)

Idag på förmiddagen var jag ju på fotvård för första gången i mitt liv. Så nu kan jag vara barfota i sommar. Jag har då hållt mitt löfte om att börja ta hand om mig själv! Ansiktsbehandling + produkter, fotvård, klippning och slinga håret, lite nya kläder - allt inom loppet av en vecka!

Har varit riktigt kanonväder här idag, tydligen hemma också. Solen har varit framme hela dagen och det har varit uppemot 30 grader. Jag har njutit till fullo!

Kletade på en massa solskyddsfaktor på lillebusen på kvällskvisten och så knatade vi ut för en massa bus. Han har fått ett jättefint lekset med hink, spade och vattenkanna från JaBaDaBaDo och han har i princip bosatt sig i sandlådan! Han hittade en vattenpistol också som han tyckte var helfestlig så en sån måste givetvis inhandlas när vi kommer hem!

Imorgon blir iallafall den där äventyrsgolfen av och då tar vi med oss kidsen och så lämnar vi lilleman med moffa och Viveka. Börjar få lite ångest över att behöva åka hem. Dagarna här går alldeles för fort! :-(

2.6.2011

Det blev inge Lilla Holmen igår. Det kom en störskur efter lunch och Gabriel hade en riktigt "tröttdag" och sov mest på soffan hela eftermiddagen.

Idag har vi varit ut till Föglö och hälsat på min farfar. Honom har jag inte träffat på en herrans massa år så det var verkligen på tiden! Gabriel tyckte det var superskojsigt att åka färjan dit och väl där sprang han runt på tomten och härjade.

Och ikväll har vi varit på middag hos Kent och Jossan och min älskade lilla brorsdotter Nellie. Supersupersupermysigt! Trots att jag bara träffat Nellie två gånger har hon en så otroligt stor plats i mitt hjärta. Önskar verkligen att avståndet vore kortare och att man hade kunnat vara här under allt som varit i hennes händelserika lilla liv.. Fy, jag har verkligen varit nära till gråten flera gånger ikväll. Ena halvan av mig vill verkligen flytta hit, medans den andra halvan trivs himla bra med familj och vänner hemma. Det är förjäkla jobbigt att ha familj 100 mil ifrån varandra..

Nåja, till något roligt så kan jag stolt berätta att Gabriel sa "moffa" igår hihi! Annars så vet jag inte riktigt vad jag ska skriva. Har väl egentligen 1000 grejer jag skulle kunna berätta men just nu står det still!

Imorgon står fotvård på schemat (för min del) och så tänkte vi ta oss iväg på äventyrsminigolf.

Bjuder på 2 bilder. Resten får nog vänta tills vi kommer hem. Sitter vid världens mest värdelösa dator och den vill inte riktigt samarbeta med kameran.




RSS 2.0