Utvilad

Känns så skönt att ha sovit en stund, älskar att sova på dagen : ) Inte särskilt bra, men gudomligt! Känner mig lite stressad inför ikväll bara. Har typ inte gjort något här hemma, inte heller handlat färdigt allt till middagen. Ska förbereda lite nu, typ skala 2 kilo potatis : )

Hoppas ni har en bra fredag!

Fredag

Usch vilken hemsk natt.. Jag hade så ont, det kändes verkligen som att jag höll på att gå sönder! Tittade på klockan sista gången vid halv fyra.. Och sen ringde väckarklockan sju. Det var riktigt tungt att kliva upp, men blev lite piggare efter jag duschat.

Har varit på FK. Fyllde i blanketterna där, så nu ska väl allt förmodligen vara klart. Ska komplettera in med mina kontouppgifter på tisdag bara.

Nu ska jag vila en stund så att jag orkar vara en trevlig värdinna ikvälll : )


Gaaah!!

Jag kan inte sova. Har så mycket förvärkar, och det känns som att jag håller på att gå sönder! Ska upp om 4,5 timme, kommer ju vara som en jäkla zombie. Usch! Ska ta mig en smörgås nu och försöka sova sen igen.

Krångel

Kan någon förklara för mig varför allt ska vara så krångligt med försäkringskassan?!? Sitter och tittar på mina papper om begäran om föräldrapenning, jag förstår sida 1 men på sida 2 är jag helt borta. Det står att jag har 0 i inkomst? Jag har då tjänat betydligt mer än 0:- förra året. Och när jag sist pratade med en från FK sa han att dom inte är klar med min utredning angående hur hög min SGI kommer att vara. Kanske är dax att börja snabba på, ska ju ändå börja ta ut föräldrapenning om drygt 2 veckor. Vilket kaos. Orkar inte det här nu. Som tur är så är FK här i stan öppet imorgon, så det blir att kila dit och få lite mer info, börjar blir väldigt stressad. Vill verkligen inte ha några försenade utbetalningar.

Nu ska jag försöka sova, ville bara skriva av mig lite.
Godnatt.

Mera tävling!



 Jag vill vinna ett presentkort på 500kr från ModelMini hos Tant Ulrika

Tävlingen avslutas torsdagen den 11/6

Vecka 34

Du är på dag 232 av 280. (82,9%).
Du är i vecka 34.
Du har gått 33 fulla veckor och 0 fulla dagar (v33+0).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Ons 15 jul 2009
Du har 48 dagar kvar till beräknad förlossning.

Barnet: Barnet är väl medveten om förvärkarna, men det tycks inte vara obehagligt på något sätt. Huden har antagit en mer rosa ton genom inlagring av underhudsfett, vid denna tidpunkt kan barnet utan vidare överleva utanför livmodern. Nu reagerar barnet olika på mammas, pappas samt främmande personers röster.

Källa: Familjeliv.se




Mina tankar: Har haft väldigt mycket förvärkar i ungefär en vecka. Det gör så grymt ont, och jag börjar verkligen bli nervös över dom riktiga värkarna när förvärkarna känns såhär : ) Bebis har varit väldigt livlig de senaste två dagarna, och det är så härligt! Jag tror att h*n kanske har vänt sig neråt med huvudet nu, då jag känner mig konstant kissnödig och sparkarna alltid känns upp mot revbenen.

Babyskydd

Vi har pratat en hel del om vad vi ska ha för babyskydd, då vi fortfarande saknar ett ordentligt för de första månaderna. Men då kan man hyra ett babyskydd från Akta Graco för 500:- i max 9 månader från NTF. Så vi kommer att hyra ett, vi känner att det kommer att bli smidigast så.


Stäääda

Det var jätte härligt på jobbet! Ååå, vad jag har saknat dessa människor. Vill verkligen tillbaka och jobba nu! Jag är avundsjuk på alla som har ett jobb att gå till i sommar. Men jag har ju planer på att börja jobba lite extra i december, kanske till och med tidigare om det går. Vi får väl se hur saker och ting ser ut till hösten.

Skulle behöva göra ett sista ryck med städningen nu. Har egentligen inte så mycket kvar, men känns som att det ligger saker överallt. Men jag måste verkligen göra det idag för imorgon ska vi bjuda Malin & Johan på middag. Ska göra egen potatisgratäng och fläskfilégryta! Vi får väl se hur det blir : )

Nu sätter jag igång.
Hejs!

Mobiltelefon

Åh, nu har jag hittat en telefon jag verkligen vill ha! En Samsung F480 Touchwiz. Jag är i behov av en ny mobil, men ekonomin tillåter tyvärr inte det just nu. SUCK! Jag vill inte ha det såhär längre.. Kommer ju aldrig få ta en på avbetalning heller då jag bara får föräldrapenning.



Underbara torsdag

Jag älskar torsdagar! Då går jag in i en ny graviditetsvecka. Och jag är redan i vecka 34! Ungefär 48 dagar kvar + - 14 dagar. GALET! Det är ju ingenting : ) Jag är så lycklig. Magbild kommer upp senare.

Njuter av en kopp kaffe nu och ska alldeles strax börja göra mig iordning. Sen så ska jag iväg till jobbet med lite glasstårta : ) Jag saknar att jobba och mina arbetskamrater. Men kroppen skulle inte orkat med att jobba, är ju nog slut ändå. Men det ska bli roligt att träffa dem igen!

Kram!


Pojkigt och flickigt?

Jag har ju nämnt här i bloggen att jag blivit såld på ett spjälskydd och påslakanset från Micki. Och så hade jag turen/oturen (?) att hitta just detta i ett nedsatt paketpris på dinomin. Istället för 798:- så kostar det nu 549:-. Galet dyrt, jag vet. Men har kollat runt en hel del, det är ungefär vad det ligger på i pris, så då är ju 549:- ganska lindrigt. Nå ja. Man kan ju alltid önska..



Men då är min fråga. Kan man ha detta påslakan till en pojke även fast det är ett rosa lamm mitt i allt? Skulle vara väldigt intressant att höra era synpunkter. Så kommentera gärna, anonym eller inte : )


Ännu en tävling!


Var med och tävla om den här trendiga nappen i silver från My-Baby.

Vinnaren dras 5 juni

Sovpåse

Har letat som en tok efter en sovpåse till bebis. Supersöta och väldigt praktiska. Tyvärr inte allt för lätta att få tag i. Och så hittar jag den här på tradera..


.. och snart finns den i våran samling bebiskläder : )

Garderobsrensning

Nu ska jag äntligen ta tag i min garderob. I ungefär två månader har jag låtit det förfalla. Är ju inte direkt mycket av mina gamla kläder jag kan ha numera, är väl därför jag bara låtit det vara. De få plagg som inte är för små åker som längst mellan mig - tvättkorgen - tvättmaskinen - tvättkorgen - mig. Men nu har jag ju fått alla mina beställningar och lite nytt, så nu behövs det lite ordning.

Nu ska jag bege mig in i kaoset : )

Tävling hos Studentmamman



 Tävla om en praktisk amningsfilt hos Studentmamman
 
 Tävlingen pågår t.o.m den 30/5

En trött Julia

Har sovit ungefär 12,5 timme inatt, med några "kisspauser" förstås : ) Vi var hos Malin och Johan igår, drack kaffe och åt en suuupergod sockerkaka! Kom hem strax efter nio och då gick jag och la mig med en gång. Känns skönt att verkligen ha sovit ut, det behövde jag verkligen. Så nu ska jag iväg till mamma och äta lunch. Och sen ska hon få hjälpa mig lite med matten : )

Tisdag

Imorse klippte jag luggen, eller min frisör klippte min lugg. Känns skönt att inte ha den i ögonen längre! Hon gjorde även en söt liten uppsättning, så nu slapp jag bråka med håret idag : ) Simon håller på att laga lunch åt oss - skinkssås och pasta, mums!

Mitt paket från ellos har kommit. Gladiatorskorna satt inte riktigt bra, så de åker tillbaka!

Idag ska vi på sista föräldraträffen, får väl se var vi ska "lära" oss idag : )

Nå ja, nu är lunchen färdig! Vilket onödigt inlägg det här blev.
Hejs!


En dag full av shoppning

Blev en riktigt trevlig dag i Luleå. Har köpt lite bebiskläder, så nu har vi så gott som färdigt med kläder till BB : ) Bara sockar kvar att inhandla! Det är så mysigt att titta på bebiskläder, jag blir så full av förväntan! Har varit till Barnens hus, och där hade jag kunnat gå i evigheter bland alla småprylar. Har hittat ett spjälskydd och påslakanset från Micki jag vill ha, men priset på dessa var lite väl saftiga. Bebis kommer ju ändå inte alls bry sig i hur spjälsängen är inredd, det är ju för min skull : ) Kanske att man kan satsa på det sen när det börjar bli dax att inreda barnrummet. Men jag vill så gärna haaa! Vi hämtade ut gratisboxen man får som blivande förälder och så köpte vi ett set med nagelsax, klippare och fil, två nappar och regnskydd till vagnen. Insektsnätet till vagnen var slut, så det får bli vid ett senare tillfälle. Så nu känns det som att vi har laddat upp rätt bra i alla fall. Det finns ju saker i miljoner, men jag försöker att se vad som egentligen är nödvändigt och inte.     

     


Sen blev det förstås även en massa mathandlande, det var ju därför vi åkte! Men det blev mycket fokus på bebisprylar : )

Paus

Har haft en liten paus, från allt. Är verkligen i en rejäl svacka just nu. Jag är så less på att vara gravid, missförstå mig rätt. Men jag har så ont, ont, ont. Överallt. Jag skäms över dessa känslor då jag vet att det finns så många människor som gör allt för att få barn. Jag är tacksam och stolt, absolut, men just nu vill jag bara ha bebis i mina armar.

Igårkväll fick h*n sin första utskällning. Hade inte känt några fosterrörelser på hela dagen, men jag förväntade mig att det skulle sätta igång såfort jag la mig ner i sängen, som vanligt. Men icket. Simon pratade, buffade, lyste med lampa, allt som h*n vanligtvis reagerar på. Efter 20 minuter började vi prata om vi skulle åka in till akuten. Jag var livrädd, och jag grät. Men då helt plötsligt fick jag en ordentlig box i magen. Så underbart! Jag vet att jag kanske oroar mig lite väl mycket, men sån är jag.

Har två veckor kvar av skolan nu, och jag har ingen aning om hur jag ska hinna med allt. Känns hopplöst. Ligger efter med allt. Men jag ska prata med min mattelärare imorgon och se hur jag ska fixa det här, så ska jag även boka in ett möte med en studievägledare. Nå ja, skolan finns ju alltid kvar. Hade bara varit skönt att ha gymnasiet färdigt innan bebis kommer.

Nu ska jag mysa ner mig i sängen. Mattelektion imorgon klockan 8 och sen ska vi iväg till Storheden och Luleå och handla.
Godnatt.

Vecka 33

Du är på dag 225 av 280. (80,4%).
Du är i vecka 33.
Du har gått 32 fulla veckor och 0 fulla dagar (v32+0).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Ons 15 jul 2009
Du har 55 dagar kvar till beräknad förlossning.

Barnet: Det finns inte längre så mycket utrymme för barnet att vända sig i livmodern, barnet ställer därför slutgiltigt in sig i förlossningsställning. Vanligast är att barnet vänder sig med huvudet neråt. 3-4% förblir kvar i sätesställning.

Källa: Familjeliv.se



Mina tankar: Vi pratar väldigt mycket med bebis, och talar om hur mycket vi älskar och längtar efter honom/henne. H*n blir oftast väldigt lugn av våra röster. Allting är som vanligt, det lever om därinne mest hela tiden : )

Min onsdag i korthet

Håret blev brrra! Ungefär som det var innan, fast lite uppfräschat! Utväxten är inte lika hemsk längre.

Fick mina linnen från H&M idag. De med spets var lite stora upptill, så jag ska ta och sy in dem. Känns då skönt att ha lite kläder inför sommaren nu, inväntar bara mitt paket från Ellos.

Ikväll har jag och mamma varit och hälsat på mormor. Ätit glasstårta och myst. Hon är så kärleksfull och omtänksam min mormor, och hon betyder så otroligt mycket för mig! Hon är mycket och känner på min mage, jag tror nog hon är lite stolt över att bli gammelmormor : ) Älskade mormor

Jaha ja

Vädret idag är.. trist! Var tog den härliga sommarvärmen vägen? Långtidsprognosen såg inte särskilt lovande ut heller. Nå ja..

Om en liten stund ska jag iväg till Malin så ska hon göra fler och ljusare slingor i mitt hår. Trivs bra med den hårfärg jag har nu, men vill bli liiite blondare. Nu är det ju mera ljusbrunt/rödaktigt. Vet inte vad jag ska kalla det! Och på tisdag ska jag klippa luggen, 130:-, men det får det vara värt. Blev så nöjd sist, så jag riskerar inte att den blir "förstörd" för att jag är snål : )

Nu ska jag kila iväg.
Kram!


Yey!

Idag har vi varit förbi försäkringskassan. Simon fick uppmaning om när vi var där på ett möte angående föräldrapenningen att komma in med ett arbetsgivarintyg så att de kan räkna ut hans SGI till föräldrapenningen. Eller så inte. Idag fick han veta att  dom inte alls vill ha hans arbetsgivarintyg nu, utan det ska han skicka in strax innan beräknad födsel. Jaha? Inte första gången vi får olika budskap från dom där, inte mycket jag förstår. Men mina papper är då inskickade och klara, och det är ju det viktigaste. Det är ju ändå jag som till en början kommer vara föräldraledig. Fick även med mig papper hem som jag ska fylla i och skicka in när jag vet från och med när jag ska söka föräldrapenning. Jag måste dessvärre förmodligen ta ut föräldrapenning en månad innan bebis ankomst. Men men, finns inte mycket jag kan göra åt det.

Efter fk gick vi på stan en sväng, men Bodens stad var ungefär lika intressant som vanligt. Det vill säga inte alls!

Sen var det dax för föräldraträffen/gruppen/kursen. Idag pratade vi om amning och allt därtill. Lite tips och råd om amning, typ.

Idag kom föressten min rätta beställning från 4mom :D Ringde igår och fick prata med en jätte trevlig tjej som bad om ursäkt för att det blivit fel och sa att hon skulle skicka ett nytt paket med en gång. Både klänningen och jeanskjolen passade, jag är jätte nöjd! Och enligt både H&M och Ellos så har mina paket skickats idag, så de borde finnas att hämta ut imorgon eller senast torsdag. Ska fixa in lite bilder sen när allt kommit!

Mvc

Besöket på mvc gick bra! Den lill* har det bra där inne : )

Blodtryck: 110/70
Hb (blodvärde): 128
SF-mått: 30 cm
"Pluppens" hjärtljud: 142 slag/minut

Nu ska vi fixa lunch, så ska jag sätta mig på balkongen med en islatte lite senare.


Godmorgon måndag

Ny vecka, nya tag! I veckan ska jag ta tag i allt möjligt som måste göras.

Ska iväg på mattelektion klockan 8, känner mig inte alls pepp. Men jag måste. Sen klockan 11 har vi tid på mvc. Nu är vi så ofta som varannan vecka på mvc, det blir mycket såhär i slutet : ) Ska bli underbart att höra den lill*s hjärta, det är så mysigt!

Nu måste jag göra mig iordning så att jag hinner allt i tid.
Kram!

SOOOL

Har suttit ute på ballis i typ en timme, och jag ser ut som en räka! Solen är helt galet stark. Spf 15 är alldeles för svagt för min bleka hy.

Har precis slagit igång en panna kaffe, och väntar på att mamma ska komma och göra mig sällskap. Måste ju få lite färg på ryggen också : )

Hoppas ni har en lika underbar och härlig söndagseftermiddag som jag!

Grattis Norge!

Nu så är ESC 2009 avslutat och norske Alexander Rybak står som vinnare med hela 387 (!!) poäng, utklassning! Men tyvärr så kan jag inte riktigt förstå hur Norge kunde vinna. Jag tycker låten var pinsamt dålig. Nå ja, poäng rekord och poäng från samtliga länder, Europa har sagt sitt : )

Nästa år vill jag ju självklart åka och se ESC live i Oslo. När det var i Helsingfors 2007 satt jag hemma i soffan och surade över att jag inte var där. Så nu ska jag faktiskt planera in en Oslo resa i maj nästa år. Det är bara att börja spara pengar!


Ballis

Har suttit ute på ballis hela eftermiddagen, så skönt! Älskar att vi har eftermiddags- och kvällssol på balkongsidan. Har smörjt mig som en galning, så förhoppningsvis har jag inte bränt mig något.

Ikväll är vi bjudna på middag hos svärmor. Vet inte riktigt om vi stannat där hela kvällen och ser ESC eller om vi kilar vidare. Jag fullkomligt älskar ESC, så det missar jag då absolut inte. Jag tror och hoppas på topp 5 för Sverige, men är inte riktigt säker på om resten av Europa köper det här med opera. Bara vi inte vinner. Sverige har verkligen inte råd att anordna ett ESC, och jag ser hellre att skattepengarna går till nödvändigare ändamål. Årets ESC kostade Ryssland 340 miljoner svenska kronor, de ni! Intresseklubben antecknar, jag vet! Ha ha. Men jag är så LESS på att skattepengar används till en massa skit, när det finns så enormt lite resurser inom bland annat skola och omsorg där dessa pengar faktiskt verkligen behövs.

Nå ja, nu ska vi promenera iväg i det underbara vädret!

Gooos

Ikväll har vi snosat bebis! Vi har haft Liam här i ett par timmar. Så mysigt!


Arrrgh!

Har precis hämtat ut mitt paket från 4mom. Men när jag öppnar paketet så ser jag att det är ju fasikens inte ens de kläder jag beställt!! Har fått någon annans beställning, står till och med den personens namn på fakturan som medföljde i paketet. Arrrgh! Jag vet, mänskliga faktorn. Men jag blir bara så förbannad då jag verkligen sett framemot linnet och jeanskjolen jag beställt. Jag behöver kläder!

Och såklart har de inte telefontid förrän på måndag. Jag tänker då fan inte betala någon retur.


Ikväll..

.. hade jag tänkt:
- baka limpa
- baka chokladmuffins
- skriva klart en uppsats
- städa sovrummet

Men de planerna gick i stöpet. Jag är helt slut idag. Orkar ingenting, knappt så att benen orkar hålla mig uppe. Så nu säger jag godnatt.

Vecka 32

Du är på dag 218 av 280. (77,9%).
Du är i vecka 32.
Du har gått 31 fulla veckor och 0 fulla dagar (v31+0).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Ons 15 jul 2009
Du har 62 dagar kvar till beräknad förlossning.

Barnet: Vid den här tidpunkten väger barnet cirka 1500 gram och är ungefär 40 cm lång. Nu kontrollerar barnet själv sin kroppstemperatur. Lungorna är färdiga och barnet ligger nu och tränar dem genom att andas ner fostervatten i dem, ofta med hicka som följd. På pojkar kommer nu testiklarna ner i pungen från att ha varit i ljumsken. Tånaglarna växer allt mer. Barnets sparkar blir nu mer som kraftiga knuffar och man kan lätt särskilja olika kroppsdelar från varandra. Ibland kan man kanske känna något spetsigt som rör sig hastigt tvärs över hela magen, det kan vara ett knä eller en fot. Genom att barnet hickar kan man också få en uppfattning åt vilket håll barnet är vinklat, hickningarna känns som mest från barnets rygg.

Källa: Familjeliv.se



Mina tankar: Magen är så otroligt tung just nu! Jag kan inte föreställa mig att den ska bli ännu större och tyngre. Får mer och mer problem med foglossning, men som tur är har jag världens bästa karl som masserar mig och ser till att jag har det bra : )

Pyjamas till lill*n

Fick precis ner ett paket i brevinkastet med en babypyjamas jag köpt från Tradera. Storleken stämde däremot inte helt riktigt med vad som stod i annonsen, men det är en småsak : ) Nu blev jag på lite bättre humör i alla fall!


Sjusovare

Jag hade bestämt mig för att kliva upp tidigt idag och göra bort lite skolarbeten - jag lyckades inte. Tog mig upp först efter elva, och då hade jag kunnat ligga kvar i minst trettio minuter till. Känner mig helt slut, utmattad, ledsen.. Nä, ingen vidare dag hittills.

Duschen nu då, sen sätter jag igång med skolarbetet.

Anonym

Alldeles nyss fick vi ner ett kuvert i vårat brevinkast. På kuvertet står det med en rosa barnslig skrivstil "J.Lindholm och S.Björk. Simon öppnade kuvertet som innehåller en teckning undertecknad "Från ?".  Har ingen aning om vem som kan ha gjort den. Men det är lite gulligt ändå!


Ny design

Jisses vad jag är duktig! Har suttit med de där förbaskade HTML koderna i typ 1 timme. Blev i alla fall nöjd med resultatet. Fast det funkar inte att lägga in någon bild eller att göra någon slags presentation, men det får jag försöka fixa senare.

Dum spiro, spero

Idag tändes en liten låga hopp.
Snälla, låt detta funka nu då.

Söndag

Har varit en rätt lugn söndag. Simon har tvättat, och jag har gjort lite skolarbeten (tyvärr inte så mycket som jag borde). Vi har varit och ätit middag hos svärmor. Riktigt mysigt! : ) Simon hittade en video från när han var liten, mellan 3 och 13 år. Såå otroligt söt, vilket charmtroll!

Det är lite extra speciellt att titta på gamla foton/videos nu när vi väntar barn då det är så mycket funderingar kring vem den lill* i magen är. Vem kommer h*n att likna på? Kommer h*n att vara lika tjurig och envis som mamma eller mer lugn och avslappnad som sin pappa? : ) Det kommer utan tvekan bli spännande att se!




Mitt hjärta, 4 år gammal : )

Laddning inför sommaren

Har precis slängt iväg en beställning från H&M och Ellos. Förhoppningsvis ska väl allt detta passa nu, så att jag har några kläder överhuvudtaget att ha i sommar : ) Har ju ingen aning om hur stor magen kommer bli, men jag hoppas att den inte blir större än nödvändigt!

Laddar upp lite bilder på kläderna nu, för om jag känner mig själv rätt så kommer det inte att bli av sen när jag fått dem : )



´

                                          1, 2, 3, 4 & 5. Linnen, H&M
                                          6. Mammaleggings, Ellos
                                          7. Gladiatorsandal, Ellos
                                          8. Slip-in, Ellos

Ett underbart uppvaknande

Imorse vaknade jag till ljudet av dammsugaren. Låg kvar i sängen och hörde efter en stund att det även skurades. Så idag klev jag upp till en nystädad lägenhet, underbart!

Jag älskar min karl!


Det kliar i mina shoppingfingrar

Som jag skrivit i ett tidigare inlägg så är jag fullkomligt förälskad i tummenprylar. Och så hittade jag den här underbara musikmobilen på lillamirakel. Jag önskar att jag vore miljonär, eller åtminstonde tyckte att 429:- bara var lite småpengar : )



Vecka 31

Du är på dag 211 av 280. (75,4%).
Du är i vecka 31.
Du har gått 30 fulla veckor och 0 fulla dagar (v30+0).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Ons 15 jul 2009
Du har 69 dagar kvar till beräknad förlossning.

Barnet: Barnets proportioner påminner mer och mer om ett barn som är fött, huvudet är nästan 8 cm i diameter och fötterna knappt 6 cm. Hjärnan växer sig större och börjar få allt djupare veck för att få plats. Barnets hud som tidigare varit skrynklig börjar nu fyllas ut med fett och slätas ut.

Källa: Familjeliv.se



Mina tankar: Bara drygt 9 veckor kvar. Tiden går så fort! Jag funderar ganska mycket på om det är en flicka eller pojke. Både jag och Simon har varit stensäkra på en pojke, men de senaste dagarna har jag börjat känna mer och mer att det är en liten flicka därinne. Självklart spelar det absolut ingen roll vilket kön h*n har. Bebis är så efterlängtad och välkommen vilket som : )

Busfrö

Idag är det inge vidare bra väder alls, det regnar och är kallt. Men det gör mig inte något, vi hade planerat in städdag idag ändå så : )

 Måste bara få skriva lite om igår kväll när jag gick och la mig. Bebis vaknade som vanligt när jag la mig ner. H*n började sparka lite lätt ner mot urinblåsan, men efter en stund blev det party där inne! H*n började vända och vrida sig riktigt ordentligt, och det syntes så tydligt på magen! Var som en liten alien. Det såg läskigt ut, men det kändes underbart! H*n höll på en stund, typ 10 minuter. Jag klev upp och hämtade kameran för att filma, men då somnade h*n om. Kameran står i alla fall på nattduksbordet, så att jag är redo tills nästa gång!

Jag ville egentligen bara filma för Brittas skull. Även fast hon är nästan 400 mil härifrån vill jag att hon också ska få se hur allt utvecklas. Nästa gång vi ses är magen borta och bebis har anlänt. Så om jag ser det på det sättet blir jag egentligen bara jätte lycklig, för då är det inte alls särskilt avlägset. Jag har två saker att längta efter! Britta ska ju som de flesta redan vet bli gudmor åt det här lilla livet. Vilket var ett självklart val, och när jag sa det åt Simon svarade han bara "Jag tror inte att vårat barn hade kunnat få en bättre gudmor". Jag hade inte kunnat säga det bättre själv!

Föräldragruppen

Det gick bra idag på föräldraträffen. Vi var en stor grupp, men det är ju tydligen en riktig babyboom i sommar : ) Kommer att träffas nu varje tisdag tre veckor framåt. Barnmorskan informerade om graviditeten, förlossningen och vi fick avsluta med att se en förlossningsfilm. Fick kämpa för att inte börja grina, men jag blir sååå sentimental när jag ser en förlossning. Just det ögonblick då två människor får se och hålla i sitt barn för första gången, åh, jag får rysningar! Känns ofattbart att jag och Simon själva snart är där.



Älskade barn, vi längtar efter dig

Ingen klädlycka

Hämtade ut paketet med mina tunikor igår. Tyvärr så passade de inte alls. Det är svårt att ha vanliga kläder när man är gravid, passformen blir som fel. Men jag har hittat lite sommarkläder från 4mom och lovelymama som jag ska beställa. Mammakläder är bara så dyrt, fast då är de här två sidorna två lite billigare alternativ.

Nå ja, nu måste jag göra mig iordning. Halv tre ska jag och Simon på våran första föräldraträff : ) Jag är lite nervös faktiskt, men det ska bli roligt att träffa andra blivande föräldrar!
Kram!

Underbara vår

Glukosbelastningen gick bra. Det var inte särskilt lätt att få ner den där halv litern, kändes mer som 25 liter, men det gick vägen tillslut. Sköterskan som "hade hand" om mig blev däremot lite förbryllad över att mitt fastevärde var 4,9 och efter det att jag druckit sockerlösningen låg blodsockernivån på 3,6. Hon hade aldrig varit med om att det senare värdet varit lägre än fastevärdet. Vilket egentligen bara var bra! Jag har alltså definitivt ingen graviditetsdiabetes : )

Vi var även in på rutinkoll hos barnmorskan. Min barnmorska är verkligen underbar, så otroligt mysig! Den lilles hjärtljud låg på 138 slag/minut och sf-måttet (måttet på min mage från blygdben till livmoderns topp) var 27 cm, allt såg bara bra ut : )

Eftermiddagen har spenderats med Malin på hennes balkong. Och det syns faktiskt lite att jag suttit ute! Lite färg har jag fått. Vädret är underbart! Nu måste jag bara försöka hitta lite sommarkläder. Mina tunikor har i alla fall kommit nu, så jag ska hämta ut dem senare ikväll. Håller tummarna för att dom passar nu då.

Uhhh

Har inte sovit något vidare bra inatt.. Mår riktigt illa just nu. Jag är en sån som måste äta frukost direkt jag kliver upp, speciellt sen jag blev gravid. Så jag känner mig inte speciellt pigg.

Som tur är så är Simon ledig idag och ville följa med mig till vårdcentralen. Han tycker inte att jag skulle behöva genomgå det här själv (han var med förra gången också). Och som jag älskar honom för det : )

Nu börjar det bli dax att kila.
Kram!


Jag vill ha maaat!

Imorgon klockan 8 ska jag göra en glukosbelastning. En glukosbelatsning gör man två gånger under graviditeten om man ligger i riskzonen för att utveckla graviditetsdiabetes, en diabetestyp som man endast har som gravid och som vanligtvis försvinner efter graviditeten. Gjorde den första glukosbelastningen i vecka 13 och jag minns att det inte alls var någon höjdare. Måste vara fastande i tolv timmar, och bara därför är jag så enormt törstig och sugen på något nu : ) Måste dricka en halv liter sockerlösning på tom mage. Och det smakar riktigt illa! Men värst är att behöva sitta ner i TVÅ timmar efter det och bara vänta på att kroppen absorberat allt socker. Man blir ganska rastlös, men förhoppningsvis har de hunnit få in någon ny gravidtidning som jag kan läsa ett par varv : )

Nå ja, nu ska jag ta en lite väl sen dusch och sen krypa ner under täcket.
Nightie.


RSS 2.0