Mysig helg

Vi har haft en supermysig helg! I fredags hade vi Nina hennes fru Marlena på besök. Jag har inte träffat Nina på väldigt många år, så det var himla roligt! Dessvärre lär det dröja ett bra tag till innan vi träffas nästa gång, då de bor i Oslo, men tacka vet jag internet så man kan höras ändå :-)

Igårkväll hade vi fullt hus. Malin, Victoria, Simon och Henrik var alla på besök :-) Det blev en omgång BUZZ och surr i flera timmar. Gabriel verkade inte tycka det var för mycket folk i alla fall, han låg mest och mös/myste (?) i Malins famn. Han trivs verkligen bra hos "Tant Malin" ;-) 

Idag tog jag och Gabriel sovmorgon till 12 (med flera amningar emellan förstås). Fick en chock när jag upptäckte vad klockan var! Sen var jag iväg och handlade och letade nappar över halva stan. Gabriel tycker bara om nappar i latex, de i silicon ramlar bara ut ur munnen. Och på tredje matvaruaffären hittade jag äntligen rätt nappar. Jag höll på att bli tokig! :-) 

Ikväll har vi haft Malin här på middag. Älskar verkligen middagsbjudningar! Varför gör man inte det oftare egentligen?

Nu ska vi bara vänta på att lilleman somnar så ska vi själv gå och lägga oss! Han vill inte alls somna i sin egen säng ikväll, så han ligger här brevid i pappas famn.

Godnatt!




Ännu en "tidig" kväll

Även ikväll somnade Gabriel innan 23 :-) Vi får väl se om det blir lika lugnt nu inatt som natten till idag. Jag ska lägga mig jag med nu så att jag orkar med alla sysslor imorgon. Jag har bestämt mig för att imorgon blir det en ordentlig storstädning. Sen vi kom hem från Umeå har vi lite snabbt bara dammsugit, plockat undan och inte gjort så mycker mer än det allra nödvändigaste. Så nu måste det verkligen göras ordentligt innan jag blir tokig :-)

Dagens shopping

Det blev mycket shopping idag, jag känner mig supernöjd! :-) Blev mest kläder till Gabriel, men det behövdes! Just 56 som är hans nästa storlek att växa i är det brist på i hans garderob. Själv köpte jag mig svarta leggings, jeansleggings, ett baslinne och en klänning/tunika till dopet (nu slipper jag det orosmomentet). Bilder på det kanske dyker upp senare ikväll eller imorgon.

                                                   Bodys i storlek 56


Matchande byxor i storlek 56 :-)


3-pack vita bodys i storlek 56


2 pyjamaser i storlek 56


Skjorta och väst i storlek 62 (Till mottagningen efter dopet, förhoppningsvis har han växt i dem tills dess!)


Velourdress i storlek 56


Body i storlek 62


Vintermössa i mysig merinoull :-)

En bra natt!

Vilken underbar natt! Gabriel somnade strax före 23, vaknade 03 och var hungrig, åt och somnade om till 06 då det var dax för mat igen :-) Oftast vaknar han just vid 03 och 06, men det gjorde mycket att han somnade redan vid 23. Jag tror att även han är nöjd. Vanligtvis är han väldigt otålig vid bröstet just på natten, han är en väldigt glupsk liten kille som blir väldigt arg då maten inte kommer nog fort, men inatt gick allting superbra :-) Han vaknar nog ganska snart igen och vill äta, sen kommer mamma och plockar upp mig så åker vi.. Uuhh.. Jag börjar få ont i magen. Vilken separationsångest! Jag vet ju att det bara är några timmar, men det känns jätte jobbigt ändå :-( Som tur är så är det mamma jag åker med, jag tror nog inte att någon annan hade stått ut med mig! Nå ja, jag ska försöka slappna av och njuta av dagen..

Inhandlat till dopinbjudningarna

Idag har jag köpt kort, kuvert, och diverse småprylar till dopinbjudningarna :-) Blev lite dyrare än vad jag tänkt mig, men det känns mer äkta och personligt att ha gjort dem själv! Ska bli roligt att pyssla med dem :-)

Imorgon ska jag och mamma iväg till Luleå för en liten shoppingtur. Både jag och Gabriel behöver  lite nytt i garderoben. Jag kommer fortfarande inte i mina gamla kläder, och det är inte så roligt att använda mammajeans en och en halv månad efter förlossningen. Är lite "nervös" över att lämna Gabriel hemma, jag har inte varit borta från honom längre stunder ännu. Men man rekomenderar ju inte att spädbarn ska vistas i stora folksamlingar de första månaderna på grund av att de inte har byggt upp sitt immunförsvar ännu. Och ja - jag är en nojig förstagångsförälder, men Gabriel är mitt allt och då tar jag hellre det säkra före det osäkra. Han har ju varken problem med ersättning eller flaska, så han har det bättre hemma med Simon än i ett rörigt köpcentrum. Det är nog bara mina bröst som kommer få lida då det blir några timmars amnings-uppehåll!

Gabriel har precis somnat (istället för att vakna vid den här tiden), så jag ska passa på och lägga mig nu jag med :-)
Godnatt!



Dygnsrytm?

Än en gång: ursäkta den dåliga uppdateringen!

Det har varit en lugn vecka, vi har verkligen gått på halvfart här hemma. Gabriel har fått för sig att han ska vara vaken mellan 23 - 02 varje natt :-) Så vi är rätt trötta allihopa! Visserligen är han jätte gosig under dessa timmar. Han vill äta en gång, sen ligger han bara och tittar runt lite, skrattar och mår gott!

Tidigare idag var vi alla tre upp på stan en sväng! Skulle till Åhléns och kika lite vad de hade för kort. Jag ska nämligen göra egna inbjudningskort till dopet och har redan en idé om hur de ska se ut, men hittade ingenting passligt! Så vi får gå igen imorgon då lite fler affärer har öppet. Bokia kanske har? Efter det gick vi till Gabriels farmor där vi blev bjudna på middag :-)

Nu ska jag plocka undan lite här hemma, sen blir det nog en tidig kväll!


Välkommen till världen!

Idag hälsar vi vår älskade son till världen i våra lokaltidningar Kuriren och NSD :-) Annonsen finns även att läsa här!

Vår tisdag

Idag har jag och Gabriel umgåtts med Frida och Alvin. Var alldeles för länge sen jag och Frida träffades sist, så det var supermysigt att träffas tillsammans med våra knoddar :-) Alvin är exakt en vecka äldre än Gabriel, så om ett par månader kommer de nog tycka det är roligt att leka ihop!

Sen så var vi till BVC för 1 månadskontrollen. Gabriel väger nu 3 485 gram och är 53 cm lång, stora killen! Han ligger under medelkurvan, men han följer sin egen kurva alldeles perfekt! :-)

Ikväll är det städa och tvätta som gäller, så tråkigt! Men det måste ju göras..

Gabriel 1 månad & besök

Idag blir lilleman 1 månad gammal och oj vad mycket som har hänt! Han är mera vaken nu, han söker väldigt mycket ögonkontakt och han har börjat jollra :-) Han är en riktig pratkvarn! I tisdags log han för första gången, universums vackraste leende! Det värmde i mitt mammahjärta ♥ Varje dag är fylld med så mycket glädje och lycka, vad var livet innan honom egentligen?

Vi har haft besök av Mari, Jonas, Fanny och Ellen idag, så himla trevligt! :-) Barnen är verkligen faschinerade av Gabriel! Och Gabriel fick present. En förvaringsburk för nappar från cult design och en napp! Superfint! Han älskar ju napp så det var perfekt :-) Ett stort tack från oss!

Ringde och bokade dopet idag också! Känns skönt att det är klart. Nu ska allting bara börja planeras :-D



 Det är olika motiv på alla sidor och nappen fästs i "munnen" på figurerna :-)



Nappen :-)

Min nya favorit..

.. hallonpannacottapaj!



Pajdeg
12 st digestivekex
75 gram smält smör

Fyllning
3 st gelatinblad
3 dl vispgrädde
1 dl strösocker
200 gram philadelphiaost



Tillagning (8-10 bitar)
1. Kör kex och smör i matberedare. Tryck ut blandningen i botten på en pajform eller en bakform med löstagbar botten. Låt stå i kylen medan fyllningen görs.

2. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.

3. Häll grädde och socker i en tjockbottnad kastrull och sjud på svag värme tills sockret har löst sig.

4. Ta upp gelatinbladen ur vattnet, krama ur och rör ner dem i grädden. Ta bort kastrullen från värmen och låt svalna något.

5. Mixa hallonen med mixer-stav eller i matberedare till en puré. Rör ner cream cheese och purén i grädden. Vispa till en slät kräm och häll den i pajformen.

6. Låt pajen stå i kylskåpet i minst 3 timmar eller tills den har stelnat.


Barbapapa

Den här underbara filten har jag precis budat hem från Tradera :-) Den är i fleece så den kommer vara perfekt för Gabriel nu när det börjar bli lite kyligare!


Tidsbrist!

Ursäkta den dåliga uppdateringen, men det finns verkligen inte mycket tid till att blogga! Jag har faktiskt börjar skriva något inlägg, men då har Gabriel börjat protestera så det har blivit "spara som utkast" :-) Och jag tar ju varje chans jag får att gosa med och pussa på min älskade son!



(Gabriel sussade sött i babysittern tidigare idag)

Lycklig!

Jag fullkomligt älskar att vara mamma! Vi bara myser hela tiden, han är så gó Gabriel :-)

Imorgon ska vi till BVC för att väga honom. Jag hoppas att han gått upp bra i vikt och att vi snart får börja låta honom bestämma när det är matdax samt minska tillmatningen. Vi måste fortfarande väcka honom på nätterna för att han ska äta, och det är inte alls populärt kan jag lova! Han brukar protestera ganska mycket :-) Imorgon får jag heller inte glömma bort att köpa frimärken. Måste skicka intyget om tillfällig föräldrapenning (från våran sjukhusvistelse) till försäkringskassan och Gabriels namn- och folkbokföringspapper till skatteverket. Oskar Gabriel Björk är hans fullständiga namn :-) Oskar är efter Simons farfar, och vi tyckte det klingade fint tillsammans med både för- och efternamn!

Ska ta en promenad till Sy- och barnvagnsbutiken imorgon också. Jag har hittat ett babygym från Fisher Price jag vill köpa till Gabriel, och det vore smidigt om det fanns här i stan. Men tyvärr så är utbudet på barnartiklar är inte det största här i våran lilla stad!

Nå ja, nu är det matdax för Gabriel och sen ska vi sova :-)
Godnatt!


Nybadad!

Idag var det bad-dax :-) Det tyckte Gabriel var riktigt mysigt!



Värsta blicken, hi hi :-)

Vår vistelse på Umeås universitets sjukhus

Nu tänkte jag ta mig tid och berätta lite om våran vistelse på Umeås sjukhus och varför vi blev remitterade dit.
Anledningen till detta är för att Gabriel drabbades av såkallad AB0-immunisering. Den typen av immunisering uppstår då mamma och barn har olika blodgrupper. Jag är 0+ och Gabriel är A+. Under graviditeten bildade jag antikroppar mot hans röda blodkroppar. Och när han låg i magen fungerade moderkakan som ett slags reningverk och han var då helt opåverkad, men såfort han föddes och hans kropp skulle börja sköta allt började mina antikroppar bryta ned hans blodkroppar och ett bilirubin bildades och han fick gulsot (det är bilirubinet som gör dem gula). Det var blodprovet vid läkarundersökningen för nyfödda som avslöjade ett väldigt högt bilirubinvärde gentemot hans låga ålder, vid tiden för läkarundersökningen var han ungefär 6 timmar gammal.

Behandlingen till detta tillstånd beror på hur högt bilirubinvärdet är. Oftast räcker det med att barnet ljusbehandlas, de ligger då under och eller på en lampa som lyser med vanligt dagsljus eller i vissa fall måste det ske ett blodbyte. Gabriels värden vars såpass höga att han låg i "blodbytes-zonen" och det kan de inte göra på Sunderbyn och därför fick vi åka till Umeå där det finns både specialister och resurser inom detta område. Tack och lov räckte det med flera dygns ljusbehandling och Gabriel behövde inte genomgå något blodbyte.

Det blev en väldigt märklig dag - den lyckligaste dagen i mitt liv förvandlades till en mardröm. Det var kaos. Detta hade dock kunnat undvikas om vi fått någon typ av information eller liknande från Sunderbyn. Ingen läkare hade "tid" att förklara för oss vad som egentligen hänt eller varför. Vi frågade, men fick aldrig några svar. Ju mer jag tänker på hur vi blev bemötta desto mer arg och frustrerad blir jag. Jag hann många gånger tänka det absolut värsta, trodde ärligt talat att jag inte skulle få hålla honom i mina armar levande igen.. Så förbannat onödigt, då detta tillstånd inte alls är speciellt ovanligt eller farligt!

Nå ja, 21.30 flögs jag och Gabriel med ambulansflyg till Umeå, Simon fick ta sig dit på egen hand. Malin och Johan, två underbara människor ställde upp och körde honom 30 mil en fredagkväll. Kommer aldrig någonsin kunna tacka dem tillräckligt ♥ Men jag hoppas att dom vet hur mycket dom betyder för oss :-)

Väl framme i Umeå togs Gabriel omhand av sjuksköterskor och läkare, han kopplades till en massa apparater och påbörjade ljusbehandling. Simon anlände ungefär en timme efter oss. Vi fick då prata med en läkare som förklarade för oss vad som hade hänt. Han tog det så enkelt som möjligt och han besvarade alla frågor vi hade, så efter det samtalet var jag mycket lugnare.

Jag lägger in två bilder. De får vara dock vara miniatyrer ifall att någon anser dem som stötande, men om ni klickar på dem förstoras de. Dessa bilder är tagna den 18:e, Gabriel var alltså ett dygn gammal då.



  



Där låg han och ljusbehandlas, därav ljuset och "solglasögonen". Det blir lite av en chock varje gång jag tittar på bilderna, för jag har nästan förträngt de första dagarna i Umeå. Jag grät mest, speciellt på kvällarna då vi var tvugna lämna honom. De första två dagarna var jag och Simon tvugna bo på BB då de ville ha mig under observation. Jag gick på en antibiotikakur på grund av att jag hade hög sänka. Söndagen den 19:e fick vi "flytta in" i ett familjerum som låg precis utanför Barn4 (avdelningen Gabriel låg på). Då började jag och Simon bli mer delaktiga i Gabriels tillfrisknande. Jag fick pumpa ut bröstmjölk var tredje timme och vi fick börja ge honom varje mål mat som han också skulle ha var tredje timme :-) Han blev bara piggare hela tiden, varje dag visade han stora framsteg och man kunde börja plocka bort slangar och apparaturer lite succesivt. Fredagen den 24:e beslutades det att vi skulle få åka hem, då grät jag glädjetårar!


Fix

Det blir verkligen inte mycket uppdatering här, men tiden räcker inte alltid till. Och sen är bloggen rätt oväsentlig i jämförelse med allt det underbara jag har här hemma :-) Igår var jag och Gabriel ensamma hemma för första gången då Simon jobbade. Vi var iväg BVC för vägning, och lilleman väger nu 3140 gram :-) Det värmer i mitt mammahjärta när han går upp så pass bra i vikt! Vi passade även på att ta en långpromenad med Malin när det var så fint väder. 

Nu i eftermiddag är det städning och bakning på schemat. Imorgon fyller jag år. Men jag har beslutat mig för att inte kommer ha någon bjudning eller liknande, så det är därför ingen fått någon inbjudan (ifall att ni undrar). Jag känner att orken inte riktigt räcker till, vi håller fortfarande på att anpassa oss till alla nya rutiner och såfort möjligheten finns tar jag en taktilvila :-) Så det får vara!

Nå ja, nu måste jag nog sätta igång så att jag hinner dona lite innan det är dax för Gabriel att äta igen :-)

Godmorgon måndag!

Så härligt att vakna till strålande solsken på morgonen :-) Känner mig utvilad idag, fick sova ända till 08.30 :-) Gabriel skämmer verkligen bort oss med sina sovrutiner. Måste oftast väcka honom på natten och ge honom mat! Det känns lite jobbigt faktiskt, men på BVC sa dom att det inte får gå mer än 4 timmar mellan varje måltid, så vad har vi för val? Ska ta upp det på BVC imorgon när vi ska dit, hur länge vi ska behöva ställa klockan på nätterna. Jag får så dåligt samvete när jag måste väcka honom när han sover så otroligt gott, men men.. Han måste ju äta!

Nå ja, nu ska jag fylla på min kaffekopp och leta igenom garderoben om jag överhuvudtaget har några kläder som passar :-P

Min gullunge


MYS!

Idag har vi varit hemma i en vecka! Nu börjar vi äntligen komma in i rutinerna. Det var ovant de första dagarna och ibland stod jag bara som ett frågetecken och visste inte alls vad jag skulle göra, men nu känns det som att jag varit mamma hela mitt liv :-)

Gabriel är så himla mysig, jag kan verkligen inte titta mig mätt på honom :-)



Igår var vi på våran premiärtur till stan med mormor (min mamma alltså). Köpte honom en hjälmmössa från Villervalla och två bodys i storlek 50, men han är så liten så att 50 är fortfarande ganska mycket för stort :-)

Och så fick jag min födelsedagspresent lite i förskott av mamma ♥ En ny digitalkamera, en Panasonic (Lumix)! Jag var lite (mycket) klantig och tappade våran i golvet då det var påslagen när vi var i Umeå, så objektivet gick sönder. Såklart nu när jag verkligen behöver en kamera! Men min mamma är som vanligt räddaren i nöden! Och jag uppskattar verkligen allt du gör för oss mamma :-)

Nu är det städning på G! :-)
Kram

RSS 2.0