Tack, men nej tack!

Imorgon ringer Simon och tackar nej till dagisplatsen. Vi håller vår älskade unge hemma i 6 månader till! :-)


Hm..

Fick ett samtal precis av Margot på barnomsorgen. Gabriel har nu blivit erbjuden en plats från och med den 30/8 på Junibacken, vårat 2:a hands val. Vi hade ju som ställt in oss på att det inte blir dagis förän i januari. Nu blev det ju typ kaos i huvudet! Det finns ju för- och nackdelar med båda alternativen?!?!

Men är han verkligen redo? Är JAG redo? Kommer pedagogerna få ta hand om en bebis? Klarar han av att äta maten? (han har väldigt svårt för stora bitar) Har han hunnit lära sig gå tills dess? Kommer vi få jobba såpass mycket att han får en heltidsplats eller blir det 15 timmars placering? Tänk om vi tackar nej nu och sen i januari får han inte plats på något av våra ansökningsalternativ då? Kommer ekonomin att hålla hela hösten?

Jag är så kluven, och vi måste ha bestämt oss till klockan 9 imorgonbitti.. 


..

.. och så har man betalat månadens räkningar. Vi har aldrig någonsin haft såhär mycket räkningar! Lycka till med att spara pengar liksom.. Never gonna happend.. Kanske borde sluta äta? Då blir man både smal och sparar pengar!

100629

Största delen av dagen har varit en riktig kanondag. Lite tråkigheter bara som jag tror jag lämnar utanför bloggen trots att jag egentligen bara vill skrika ut allt och beklaga mig. Nåja.. Vi får försöka lösa det på något sätt, men det känns bara så himla tråkigt..

Orkar inte skriva många rader om idag men kort och gott har den sett ut såhär: Frisörbesök (grymt nöjd!) > träffat Britta, Linda och Patric över en milkshake > en sväng på bolaget inför helgen (wii!) > matvägrande unge > middagsbesök av Britta > surr och kaffe med Britta, Emma och mamma > färgat håret mörkbrunt (fint, men ovant!)

Gabriels födelsedagspresent kom idag också, det gick då verkligen snabbt :-) Den är jättefin och fungerar alldeles utmärkt. Var ju tvungen kolla så att den var hel och så är ju G för liten för att öppna den så den står för tillfället i vårat sovrum. Vi är mycket nöjda! Insåg dock inte förän efter jag beställt den att den saknar kasettbandspelare. Jag har ett band som jag själv lyssnade på och älskade som liten som jag vill att Gabriel också ska få lyssna på, men vi har ju våran stora stereo. Dock ingen plats för den någonstans :-P


Dagens

  • Städa
  • Lunch
  • Putsa fönster
  • Kaffebesök av moster Veronica & familj (?)
  • Ica > fixa middagsmat
  • Tvättstuga
  • Mys & gos!

Det är dagens planer i korthet. Har hunnit bädda rent i Gabriels säng och vikt in tvätt på morgonen. Nu tar G en nap och jag ska göra ett städryck här hemma. Inatt hade föressten hans blöja läckt, vi bytte upp till storlek 4 (7-14 kg) i lördags och det verkar som att den är lite stor vid låren. Jag har ju "hört" att liberos blöjor sitter bättre på lite rundare barn, men vi har alltid varit nöjda med passformen! Vi har provat pampers men jag tycker de blir så äckliga och luktar kiss direkt! :-P Jaja, jag hoppas det inte händer flera gånger, men då får vi helt enkelt prova en annan blöja.

Nu ska jag sätta igång med städningen!


Till vår lilla musikälskare

TACK OCH LOV är den här jobbhelgen äntligen slut. Behöver verkligen mina 2 dagar ledigt nu!

Nu har jag "gett upp" de turkosa pallarna till Gabriels rum. Anledningen till att jag ville ha dem var ju för att jag inte vill att hans rum ska bli alldeles för vitt. Tycker att ett barnrum ska vara färgglatt - stilrent men ändå busigt! Barnrummet kommer vara det roligaste att fixa iordning. Ja hur som helst.. Vi har funderat på en cd-spelare till Gabriel i födelsedagspresent, inte den mest idealiska presenten åt en 1-åring kanske, men han älskar ju musik så vi tyckte det var en bra idé och igår hittade jag en på OnOff som jag bara inte kunde motså - en vit och turkos! Det kunde inte bli mer passande. Så den klickade jag givetvis hem! Nu har han endel turkosa grejer till sitt blivande rum och ska även köpa 1 limegrön mammutpall på nästa ikeatripp.


Ps. Den finns även i rosa till små prinsessor!


Välling

Dagen har gått åt till att jobba. Det var riktigt skönt att sluta jobba 17 för imorgon jobbar jag 7-20.30 och det är ju inte direkt min favorit-tur. Rasterna är så knepiga och det är därför ingen idé att fara hem och det är jobbigt att vara ifrån lilleman så länge. Men sen är jag ledig 2 dagar så då får vi mysa! :-) Nu har det förövrigt löst sig med byte av tur så att jag inte jobbar på lillemans födelsedag. Huvva vilket gorm det varit och jag har haft så ont i magen de senaste dagarna för jag varit rädd att jag skulle vara tvungen att jobba..

I torsdags började vi om att prova ge Gabriel välling. Köpte mild fullkornsvälling från 8 månader och hittills har vi blandat 100 ml välling + 90 ml ersättning. Det har faktiskt fungerat riktigt bra och har bara sagt "slurp" så har flaskan varit nästintill tom! Ska fortsätta blanda så resten av helgen och på måndag ska vi prova med bara 60 ml ersättning. Han måste ju givetvis inte äta välling och vi tvingar honom ju inte till det heller, utan det är för mättnadskänslan. De här två nätterna har han somnat som en klubbad säl och sovit 10 timmar i sträck. Och jag hymlar inte med att det har varit gudomligt skönt att få sova en hel natt och jag har börjat känna mig som en människa igen efter 3½ månad med avbruten nattsömn. Nu behöver det ju inte bero på just vällingen, men den har nog en liten del i det hela. Sen att 3:e tanden spruckit igenom gör ju också mycket. De där tänderna kan verkligen ställa till det för de små!


Midsommarafton

Hoppas ni alla har haft en superfin midsommarafton!

Själv har jag spenderat min tid på jobbet mellan 13-20.30 och jag måste ju erkänna att det var liiite trist att jobba när det var kanonväder just idag. Men just midsommarhelgen är som vilken helg som helst för mig och det blir ju lite extra klirr i kassan med ungefär dubbel timpenning. Om ett par år när G har blivit lite äldre kommer vi nog omprioritera lite och vara ute i stugan istället!

Gårdagen var trevlig. Var på stan en sväng med mamsen och sen kom Linda hit på ett par koppar kaffe. När Gabriel somnat för natten kilade jag iväg till Johanna och Daniel och kikade på deras nya lägenheten. De har flyttat till en likadan som våran fast spegelvänd och i samma hus och allt! Jag och Johanna satt och surrade på golvet medan Daniel byggde möbler. Det bjöds på en hel del skratt och dom är verkligen helmysiga båda två! :-)

Nu ska jag hoppa in i duschen och så blir det en rätt tidig kväll. Börjar jobba 6.45 imorgon! 

Önskelista

Det är många som frågat vad Gabriel önskar sig i födelsedagspresent, så det blir enklast för oss att skriva en lista här. Egentligen tycker jag det är lite pinsamt, men jag har typ sagt leksaksdammsugare åt alla :-P Men det är förövrigt struket från listan då han har blivit lovad en sån av sin farmor!

Träleksaker från Brio & Micki



Barnkammarböckerna, finns olika böcker med olika innehåll

  

Filmer med "Pingu" eller "I drömmarnas trädgård". Hans favoriter :-)

Maraccas



Pingu bestickset

.. babypussel, kläder i storlek 74 och större, gosedjur, fingerfärg i roliga färger, spargris m.m..
Han är ju förövrigt rädd för leksaker som låter. Det går bra när det är sånger, men de "elektroniska" ljuden börjar han gråta av! Leksaker som prasslar och rasslar är favoriter!

Listan kanske uppdateras någonting ifall vi kommer på något mer!



Omtapetsering

Jag vill ha omtapetserat i vardagsrummet nu. Jag hoppas att tapetgubben kommer snaaart.. Men det lär ju inte bli förän efter semestern i alla fall.. Men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge sägs det ju..

Dagen

Vi har haft en bra och mysig dag idag! Fick besök av min mamma och morbror Mats på förmiddagen, efter lunch kilade vi till Vigan och Ebba där Emmelie och Lea var. Lea är 3 veckor yngre än Gabriel och han tyckte det var kul att leka med någon jämnårig! Han träffar ju mest yngre fjällor så ;-) Hahaha! Efteråt gick vi till stan i sällskap med V och E och jag köpte ett par nya solglasögon och en almenacka åt mig och ett bar byxor åt lilleman. Vi mötte upp Gabriels älskade gudmor och som vi har saknat henne! Gick till Lindex och la undan ett par jeansleggings åt mig. Ska köpa dom först imorgon då jag har en 50% rabattkupong som jag hade lämnat hemma. Det är skönt att det är mode med legging och jeansleggings och finns överallt för vanliga jeans är bara att glömma med min "efter graviditets-mage" :-) Jag och lilleman mötte upp pappsen och så gick vi och åt middag på Dagoberts. Jag åt en bakad potatis med typ världens godaste röra på kallrök lax, mums! Nu ligger Gabriel och sussar och S är iväg hos en kompis och jag njuter av lite egentid. Funderar på att ta mig ett glas vin ikväll faktiskt, jobbar ju hela långa helgen och nog hade det varit gott :-)



Nu kan jag äntligen börja planera och få lite struktur på livet igen! :-)



Har funderat på dessa byxor åt G typ varje gång jag varit på H&M men har alltid blivit för snål, men då idag när jag såg att det var rea och de fanns kvar i hans storlek slog jag till! Så smidigt att kunna göra dem till shorts!


Raderat

Jag tog bort mitt förra inlägg om hur besviken jag är på hur vår kommun behandlar förskoleplaceringar. Kanske dumt att skriva det såhär öppet. Känns som att jag bara vill flytta härifrån eller vara hemma tills dess han börjar skolan, tyvärr är ju inte detta möjligt!

"Är du nå stark?"

Våran lilla Gabriel är ju en riktig spexare! Ni kanske minns att jag skrivit någongång att Gabriel visar att han är stark när man säger "är du nå stark?"? Han liksom knyter nävarna och spänner hela kroppen. Har ju försökt få detta på film men det är ju praktiskt taget omöjligt, fick däremot ett par roliga bilder här om dagen :-) Enjoy!

   
 


Present!

Det har varit dåligt med uppdatering här. Jag har jobbat fyllnads igår och idag så det har inte hänt så mycket heller. Skönt att få några extra dagar jobb :-) Blir bara så otroligt trött i kroppen av att gå på det där hemska golvet en hel dag, mina ben gör så ont!

Ikväll kom min mamma förbi en stund med sina två barndomskamrater Maria och Katarina. Det var kul att träffa dem efter en massa, massa år och mamma var så stolt över att få "visa" Gabriel. Det är så härligt att se hur lycklig hon är över att vara mormor till Gabriel! Dom var så himla gulliga och hade köpt en present åt Gabriel, åter igen: tusen tack! Han fick en body och ett par mjukisjeans i storlek 74 - perfekt! :-)


Blodigt värre

Hua.. Idag gjorde Gabriel mig riktigt nervös. Han satt och lekte i sin matstol i köket medan jag höll på med disken. Då gick jag ut till hallen för att hämta hemtelefonen och när jag vänder mig om sitter han där med blod i hela ansiktet! Börjar typ grina (som vanligt) och springer och hämtar papper. Fick nog mest panik eftersom jag inte visste varifrån det blödde eller vad han lyckats med, för han var alltså blodig från hakan upp till ögonbrynen. Gabriel började ju givetvis gråta för att jag var helt hypo! När jag torkat bort allting ser vi att det är från munnen det blöder och efter lite bråkande så är det från där en tand börjat spricka igenom. Ibland så gnager Gabriel på matstolen och jag skulle gissa att han råkade stöta emot lite hårdare och eftersom tandköttet redan var så utsatt började det blöda. Så det var ju ingen fara, men det var verkligen obehagligt. Inge mera blod nu! Men det är inte så troligt, så mycket som han härjar redan nu lär det nog bli ett par ärr lite här och var de närmaste åren :-)

Klänningar

Nu har jag äntligen hittat 2 klänningar till bröllopet vi ska på i juli. Ska beställa hem båda för att se vilken som passar bäst, jag hoppas att någon av dom passar i alla fall! Båda klänningarna är från VILA. Så svårt med storlekarna bara, om de passar perfekt så vill jag ju inte gå ner i vikt innan för då blir de ju kanske för stora? Jobbigt! :-)





Bilder lånade från bubbleroom.se


19 juni

Idag vaknade min lilla prins 04.45. Min första tanke var "neeeej, inte igen!" haha. Men efter 200 ml ersättning somnade han om och sov till 08.10 :-) Vi klev upp och slog direkt på 4:an där det är bröllopssändning hela dagen. Ärligt talat så har jag varit ganska anti det här bröllopet hela tiden, men visst känns det lite roligt med ett äkta prinsessbröllop ändå! :-)

Har börjat städa kylen på morgonen. Det var verkligen behövligt! Nu behöver den bara en ordentlig påfyllning :-) S sover ännu, har lovat honom sovmorgon idag. Tycker han förtjänar det plus att han säkerligen kommer vara lite bakis idag :-)

Nu ska jag försöka lägga Gabriel och fortsätta fixa här hemma. Efter lunch ska vi och hälsa på Malin med familj :-)


Gabriel 11 månader

Igår blev ju min lilla kärlek 11 månader!

Gabriel 11 månader

  • Använder mestadels kläder i storlek 74 men även lite i 68
  • Använder storlek 3 på Libero-blöjorna men det börjar bli dax att gå över till storlek 4!
  • Sover fortfarande mellan kl 20-07 +/- 1 timme
  • Somnar oftast i sin egen säng och sover där hela natten
  • Sover 2 gånger om dagen (ca 30-120 minuter vardera)
  • Använder napp
  • Har 2 små tänder i underkäken och 2 till på G i överkäken!
  • Ratar fortfarande vällingen så han får ersättning ca 2 gånger/dygn, men vi ska göra ett nytt "försök" i helgen.
  • Älskar mariekex!
  • Sover helst på mage
  • Kryper i raketfart
  • Ställer sig upp mot möbler och går några steg utmed möblerna men när vi håller i honom och gå-tränar sätter han sig på rumpan!
  • Gillar att pussas och kramas, helst med mamma, pappa och mormor
  • Har lärt sig vinka!
  • Är väldigt social och charmar de flesta ;-)
  • Kan säga mamma, pappa och eeeey (=hej)
  • Har ett jäkla humör. Får han inte som han vill hörs det!
  • Trivs i sin nya barnvagn
  • Älskar musik, men han väljer hellre Lady Gaga än barnvisor, haha
  • Kan "give me five!"
  • Skrattar så han nästan kiknar varje dag! Han är en riktigt litet busfrö
  • Är fortfarande pappas-pojke!



Såhär såg Gabriel ut idag när vi skulle till lekparken. Det var kallt och blåsigt på morgonen så vi utgick från det när vi klädde på oss. När vi väl kom ut höll vi på att svettas ihjäl så G fick snabbt solhatten istället ;-) Men söt är han i sin Geggamoja mössa!


I barnvagnen och iaktog mamma som åt mjukglass!

   

Idag hade Gabriel sin gung-premiär och oj så roligt han tyckte det var! Han började skratta direkt jag satte ner honom i gungan och ännu mer när han fick lite fart. Älskade unge!


Efter buset i lekparken gick vi till Gabriels farmor och åt middag. Gabriel kröp direkt till "lekrummet" givetvis. Det är bra att ha en farmor som är dagmamma :-)


Långa, långa torsdag

Mitt humör har inte varit på topp idag. Usch vad det är trist att bära på en massa negativ energi en hel dag.. Men det har varit en lååång dag, bokstavligt talat.

Gabriel slog upp sina stora blå redan 4.05 imorse. Jag trodde inte det var sant när jag först tittade på klockan! Ignorerade honom en stund för att se om han kanske skulle somna om, men icket! Så vi klev upp och aldrig någonsin har mina ögonlock varit så tunga! Men jag hade ju bara sovit ca 3 timmar så det var ju kanske inte så konstigt.. Blev ganska fort pigg så vi busade och Gabriel åt frukost. När S kilade iväg till jobbet 6.30 somnade Gabriel och jag passade också på att sova. 8.15 var det dax att kliva upp en andra gång men då var jag ju så sjukt trött igen. Hade planerat in en morgonprommis med Elina, Vigan och kidsen men jag hade verkligen inte orken till att göra oss iordning och gå ut så vi stannade inne och lekte istället. Men runt 11 blev Gabriel helt omöjlig, förmodligen övertrött så han hade absolut ingen ro i kroppen. Var inte nöjd i famnen, och inte på golvet heller. Han blev gladare dock när mormor kikade in på en kopp kaffe efter lunch. Men direkt hon for blev han gnällig igen. Han ville vara ifred så jag lät honom leka för sig själv på lekmattan medan jag vek in tvätt och tog tag i disken. Fick honom tillslut att sova och jag la mig också.. Men 40 minuter efter att vi somnat väcks vi av en jäkla glassbil precis utanför fönstret! Jag blev så arg så att hade vi inte varit själva hade jag nog sprungit ut och skällt ut chauffören i all hast, haha. Gabriel bara grät och grät men efter 1 timme kom S äntligen hem från jobbet och då skickade jag iväg dom till ica. Sen så har Gabriel varit glad och tillfreds hela kvällen, förmodligen eftersom S är hemma!

Nu ligger han och sover så fridfullt och här sitter jag med jätte dåligt samvete för att jag låtit mitt dåliga humör gå ut över honom, den person jag älskar över allt annat på denna jord! Men jag blir helt knäpp när jag får för lite sömn. Imorgon ska vi göra något roligt tillsammans, jag hoppas vädret är fint så ska vi gå in till lekparken i stan så han får härja lite. Någon som vill följa med? :-)

Slöa

Idag har vi haft en riktig slödag. Jag har blivit så lat när jag inte promenerat på en vecka, fy på mig! Gick och la mig med Gabriel idag när han vilade på förmiddagen. Och lilla gossen sov i hela 2 timmar, det gjorde jag med! Gudomligt skönt var det! Fick lite ensamtid på eftermiddagen också då Gabriel och Simon var ute i 2½ timme. Hade tänkt dona på lite här hemma, men det var så tyst och lugnt så jag slängde mig i soffan istället :-) Men det var härligt när dom kom hem, jag hann faktiskt sakna dom tokmycket!

Imorgon ska vi börja dagen med en prommis så jag hoppas att vädret är fint! Ska givetvis köra scootern, den är ju så underbar och Gabriel sitter mycket bättre i den än i edgen. Nackdelen är bara att den inte går att sätta i fullt liggläge, men Gabriel sover allt mindre i vagnen numera så det är sällan jag behöver fälla ner den alls. Tog edgen idag till ica och den var så gormig att köra, sparkade fötterna i bromsen hela tiden och svår att styra :-P Scootern kan jag verkligen rekomendera om man är ute efter en rejälare sittvagn. Den kommer funka alldeles utmärkt även i vinter då det är lite tuffare terräng!

Måndag

Imorse blev jag väckt 7.20 av att telefonen ringde. Det var bemanningsenheten som ville ha mig på jobb så åkte och jobbade 8-13. Har verkligen inte saknat att bli väckt sådär på morgonen och stressa iväg! Jag hoppas att jag kommer hitta mig ett jobb till hösten, men jag blir bara deppig när jag kollar ams. Om jag nu inte mot förmodan får ett jobb under hösten så tänkte jag fixa färdigt gymnasiebetygen till våren och söka högskola hösten 2011. Jag måste försöka tänka långsiktigt för att inte tappa hoppet helt! För ibland känns allt på jobbfronten ganska hopplöst.

Ringde ju kommunen idag angående Gabriels förskoleplacering. Tyvärr fick jag ett ganska otrevligt bemötande, men men.. Hon kunde inte säga något till 100% då allting inte är klart ännu, men det var i alla fall väldigt många före i kön på vårat 1:a hans val så placering där skulle vi inte räkna med. På vårat 2:a hansval finns det en chans, eftersom alla inte tackat ja ännu. Men inom 3 veckor kommer hon att ringa upp mig och erbjuda oss en plats. Och då ser våra alternativ ut såhär:

1. Tacka ja till platsen men fortsätta stå i kö till vårat 1:a handsval
2. Tacka nej till platsen och avsäga oss ansökan > skicka in en ny ansökan
3. Tacka nej till platsen men fortsätta köa > bli erbjuden plats när det finns, men ingen garanti för att få 1:a handsvalet ändå

Och vi har mer eller mindre bestämt oss för alternativ 3. Då ändrar vi bara placeringsdatumet till någongång i januari istället vilket betyder att vi då köat i 10 månader. Gabriel kommer då vara 18 månader och det känns mycket mer lämpligt än 13 månader som han blir i augusti. Vi vill att han ska kunna gå och vara lite mera självständig innan han inskolas. Så just nu känns allting faktiskt väldigt bra! Det kommer bli mycket pusslande under hösten för att få allting att gå ihop, men det fixar vi! Vi skulle aldrig göra något om vi inte visste att det var för Gabriels bästa så vi vet att vi tagit ett bra beslut. Det var ju såhär vi tänkt oss och pratat om under helgen, så det var ju bra att det gick!


Segt

Gårdagen var mycket trevlig - stundvis! Fick ont i huvudet och började må illa ganska tidigt under kvällen så det blev totalt bara 2½ cider. Ska aldrig någonsin gå ut igenom dörren sommartid utan solskyddsfaktor. För fy fasikens vad den där solen fått mig att må dåligt hela helgen, jag som sett framemot att bli lite på lyset :-) Men kände inte av någon alkohol varken fredag eller lördag! Men det var i alla fall superskoj igår, sällskapet var så himla bra så! Och maten var mums! Vilken tur att jag inte ska väga mig imorgon alltså för då hade jag nog verkligen deppat ihop. Från och med imorgon ska jag promenera minst 2 gånger/dag!

Nu ska jag kila ner till tvättstugan och slänga in de sista maskinerna. Tvätta är verkligen skittråkigt

Imorgon är det måndag och jag längtar så för då får jag äntligen prata med en ansvarig på kommunen angående Gabriels dagisplacering! Jag och S har pratat endel i helgen och förhoppningsvis är vårat förslag genomförbart! Har typ tusen frågor också så.

Möhippa

Jag har typ ont i skelettet där jag bränt mig. AJ! Känner mig så jäkla tung i hela kroppen idag, men det beror nog också till stor det på grund av alkoholintaget igår ;-)

Igår var det alltså dax för Cecilias möhippa! Klockan 10 blev jag upplockad av en av hennes systar och så åkte vi och hämtade lite mera folk och åkte hem till Cissi för att överraska henne! Hon fick 1 minut på sig att göra sig iordning och så packade vi in henne i bilen och skjutsade henne till Kroppslyckan där hon fick avnjuta 1 timmes helkroppsmassage medan vi ställde iordning en picnic på Kvarnängen. Vi hämtade hit henne när hon var klar och där satt vi och drack gott, åt salladslunch och hade det supertrevligt! Vädret var ju helt underbart, men det resulterade ju i att jag idag ser ut som en kräfta! Glömde ju solskyddsfaktorn hemma och satt i bara linne. Runt 15-tiden åkte vi hem till Karin där vi fortsatte dricka och så gjorde Karin en suverän middag! Gud, jag var så mätt efteråt så jag trodde jag skulle rulla fram. Hela den här veckan har varit värsta slappar veckan med noll motion.. Har verkligen inte hunnit! Men nästa vecka är det massa promenader som gäller igen :-) Nu ska jag klara detta! Sen fortsatte vi kvällen med lite Singstar och "Jag har aldrig.." :-) Vid 22-tiden var de dax för dom att åka in till stan då de ville på Bränna. Hade så gärna följt med om det inte varit för att jag hade fått solsting, mådde fruktansvärt dåligt.

Ikväll ska jag på middag hos bästa Britta som fyller 22 år idag :-) Det ska blir riktigt roligt!

SolBRÄND!

Jag har bränt mig ordentligt i solen idag. Gör så förbannat ont, får nog svårt att somna ikväll! Mer om dagens bravader uppdaterar jag imorgon! Har varit mycket hemlighetsmakeri inför denna dag :-)

Jo just det..

Idag på stan invigde vi Scootern och den var ju helt fantastiskt skön att köra! Så smidig och lätt! Kändes bara väldigt konstigt att ha Gabriel frånvänd, men man kan öppna på sufletten och då såg jag honom ändå relativt bra! Han verkade inte direkt brydd i att jag gick bakom honom och inte heller särskilt brydd över allt han såg! Hade faktiskt hoppats på att han skulle tycka det var roligare att se mera, men det kanske kommer senare. Är hur som helst väldigt nöjd med vagnen och det känns riktigt bra att den är våran!

Resultat!

När jag var i Luleå sist köpte jag ju en svart liten söt klänning på Gina för 49:-. Köpte den trots att jag inte provat den bara pga priset och när jag kom hem och provade den så var den lite för tight runt brösten. Funderade på att ha den i helgen och när jag tog på den nyss satt den som ett smäck! Åh, vad glad jag blev! De ynka 2,7 kg jag gått ner verkar ha försvunnit någonstans ifrån i alla fall :-D Trist bara att det verkar vara från brösten där jag gärna hade haft minst en storlek större haha!


Lite bättre

Nu känns allting lite bättre. Mamma har varit här på en kopp kaffe och vi har pratar lite och så. Det positiva med att ha på Rörvikens förskola är att det är ca 2 minuter ifrån det ställe jag kallar "jobbet", där jag springvickat sen februari 08. Så då har jag ju nära att lämna Gabriel där innan ifall jag tillexempel blir utringd tidigt på morgonen. Men jag ska ju be om intro på olika äldreboenden i kommunen både dag och natt för att få så mycket jobb som möjligt och därför ville vi ha en central förskola så att det i princip skulle vara nära till allt. Men på måndag då jag ska ringa handläggaren ska jag be att vi får komma och träffa personalen och se lokalerna på Rörviken. Dagis är ju en väldigt stor del av barnens liv och därför är detta så otroligt viktigt för mig. Och jag tror nog att andra föräldrar kan hålla med mig! Nåja, nog om det..

Vi var ju på stan tidigare idag. Köpte födelsedagspresent åt Britta, barnmat och så var vi in en sväng på bolaget. Stod länge, länge vid cidrarna och funderade på vad jag egentligen skulle köpa! Var ju över 1½ år sen jag var ut så jag har typ glömt bort vad jag gillar haha! :-P Blir dock en ganska lugn helg, ingen Farmen-premiär för mig! S jobbar hela helgen så jag har inga planer på att må dåligt när jag ska vara med lilleman!

Nu ska jag försöka få Gabriel att vila och sen börja röja upp här hemma!

Det blev inte som vi tänkt oss..

Har fått besked om förskoleplats nu, och Gabriel har varken fått sitt 1:a, 2:a eller 3:e handsval. Vi har fått 2 andra alternativ som inte alls passar oss och just nu känns allt så jävla skit. Blev så ledsen och besviken så att jag började storgrina inne på Coop, utanför Coop, sen när jag träffade mamma och skulle berätta.. och 2 gånger på hemvägen och nu hemma. Vi sökte alltså plats alldeles för sent (9 mars, 4½ månad innan placering) och därav väldigt långt bak i kön, men just nu känner jag mig bara så jävla förbannad på kommunen. På deras hemsida står det såhär: "Ansökan om förskole- och fritidshemsplats kan göras tidigast fyra månader innan ditt barn behöver plats." Vilket jag i alla fall tolkar som att man inte kan söka tidigare, men det är ju så att man ska söka SENAST 4 månader innan för att vara garanterad plats. Fan, fan, fan!!! Vi har i alla fall fått erbjudande om Rörvikens förskola, och jag skulle bli hemskt glad om någon som kanske har erfarenhet av den förskolan eller så som kan berätta lite? Både positivt och negativt. Funderar också i de banorna ifall vi skulle tacka nej till en placering i höst och istället söka till januari. Men frågan är ju då hur många barn som slutar i januari ifall man kanske inte får plats då heller.. ? Men min föräldrapenning räcker ju inte så långt.. Gaah, allt blev så himla jobbigt nu :-(

Förråds-ommöblering

Godkväll!

Ikväll tog jag mig an att gå igenom lite i förrådet för att få plats med lite till grejer. Det var verkligen inte det lättaste alltså! Måste verkligen gå igenom allt ordentligt senare i sommar. Vill gråta bara jag tänker på det! Efter många om och men fick i alla fall allting plats och lägenheten blev plötsligt flera kvadratmeter större, skönt det i alla fall! Då blir det en sväng med dammsugaren imorgon, det är tur jag har min lilla hjälpreda som fullkomligt älskar att vara med och dammsuga ;-) Gabriel blir verkligen helt utom sig av glädje när jag dammsugaren går igång! Måste ju berätta om gårdagen också då jag rev morrötter.. Gabriel skrattade så mycket så han nästan inte fick någon luft! Var tvungen sluta så att han fick tillbaka andan! Han har verkligen världens mysigaste skratt och leende, och jag är så otroligt glad över att jag får se och höra det varje dag ♥

Nu ska jag krypa ner i sängen. Imorgon ska vi på stan och göra några ärenden. Bland annat gå en sväng på bolaget inför helgens bravader! Ser verkligen framemot denna helg som kommer bli superbra!!! Mer om det senare i veckan :-)

Sol



Det är det absolut härligaste med att bo här uppe i norr, att det är i princip är ljust dygnet runt under sommaren! Jag minns när min storebror och hans tjej var upp till min student då vi var på krogen och de blev helt chockade när solen lyste in på dansgolvet 2 på natten :-)


Snorig

Idag fick vi sovmorgon till 7.50, värsta lyxen! 5.30 fick han komma över till vår säng och dricka en flaska ersättning och tydligen somnade vi om båda två då :-)

Gabriel har blivit lite snorig så idag stannar vi på hemmaplan. Hoppas bara att han inte hade det i kroppen igår då vi var hos Malin och Stina. Gabriel pussade nämligen stina 3 gånger! Han kröp fram till henne och gav henne pussar på munnen, sista gången la han till och med upp handen på hennes kind! Det var så himla gulligt! Men bara han inte hade förkylningsbakterier då :-(

Nu ska jag fixa lunch åt mig och lilleman!


Gabriels födelsedagspresent

Ni kanske kommer ihåg att jag beställt en födelsedagspresent till Gabriel för ett par veckor sen? Bestämde mig ikväll för att visa den eftersom jag tillslut blev väldigt nöjd trots att jag var väldigt besviken till en början. Det är alltså en tavla med hans födelseuppgifter. Alldeles, alldeles perfekt! Beställde den ifrån Snöstjärna och den kommer bli ett fint minne och så snygg på väggen i Gabriels rum :-)

Var ju tvungen fota utan blixt och därav den dåliga kvalitéten på bilderna. Färgerna är mycket finare i verkligheten!

 


Kaos

Förmiddagen spenderades i städandets tecken, men trots det ser det värre ut nu ikväll än imorse. Jag började nämligen möblera om i sovrummet så nu har vi ett sängbord och ett skötbort till övers. Vi som har nog fullt i lägenheten! Borde egentligen gått igenom förrådet innan eftersom ingenting får plats där nu, men det är lätt att vara efterklok.. Men jag har känt mig så ledsen och orolig över en massa saker ikväll så jag behövde få pyssla, ska fortsätta med det alldeles strax. Skiter i att promenera ikväll. Tappade helt motivationen igår då jag vägde mig och bara hade gått ner 0,7 kg.. Men jag hade ju slarvat med maten ganska mycket under den 2 veckorsperioden så jag visste redan innan att jag inte skulle ha gått ner så mycket. Men imorgon är en ny dag med nya tag!

Nu ska jag ta tag i disken från middagen i alla fall.


Skötbordet går i pension

Här startade dagen 06.50 och då fick lilleman en flaska ersättning och sen fixade jag och S ihop det sista på byrån.

Idag har jag också bestämt mig för att skruva isär skötbordet och ta ner det i förrådet. Gabriel hatar att ligga ner, bli påklädd/avklädd och att byta blöja så det är i princip alltid bara sura miner från oss alla 3 när han ligger där. Min största rädsla är ju att han ska falla ner i golvet eftersom han stretar emot och försöker rulla över på mage, därför gör jag nu det mesta på golvet. Har försökt i sängen men han verkar ha fått för sig att vår säng är något slags buspalats och han ligger absolut inte stilla där heller! :-) Och trots att vi har ett stort sovrum blir det väldigt lite plats med en 180's säng, en spjälsäng, byrå och ett skötbord! Har ju köpt 2 små lackbord som vi ska ha som sängbord så då måste spjälsängen flyttas för att det ska få plats!

Ännu en påminnelse om att min lilla bebis håller på att bli stor!

Byrå-bygg

Ikväll har vi skruvat ihop byrån jag köpte på ikea. Är inte riktigt klar än dock, vi var tvugna att börja så sent och jag tror inte att grannarna uppskattar att vi hammrar sent på kvällen! :-) Men har bara kvar att spika fast bakstycket och skruva ihop 5 stycken lådor. Britta har varit här ikväll också. Hon underhöll lilleman medan vi byggde och det var guldvärt att inte ha honom på golvet under tiden :-) Imorgon får han sitta i sin matstol när vi fixar det sista.

Tidigare idag var vi hos Victoria och Ebba och hälsade på! Hon har blivit så stor Ebba och än en gång påminns man om hur fort bebistiden faktiskt går!

Imorgon ska jag städa och göra fint här hemma. Känns så mycket roligare att städa nu då vi har lite nytt här hemma :-D

MAMMA!

Idag har Gabriel sagt mamma!!! Jag klev in genom ytterdörren hemma och han tittade på mig och sa mamma! Min fina och duktiga lilla kille!


IKEA

Det blev lite shopping idag på ikea, och hade definitivt kunnat bli mera om bara plånboken tillåtit! Hittade en förvaringsmöbel från stuva-serien som inte finns på internet och den kommer bli perfekt i Gabriel rum. Eftersom jag inte kunde köpa allt jag "behövde" och allting inte fanns till deras kök har mamma lovat mig en till ikea-tripp i juli/augusti någongång :-D

Åkte ut till mormor ikväll direkt efter ikea. Imorgon fyller hon år men eftersom jag jobbar passade jag på att gratta henne idag istället.

Nu måste jag sova så jag orkar upp 5.30 imorgon, men jag hoppas att jag får bli väckt av Gabriel istället för väckarklockan!

Lite av vad jag köpt idag:


 


Jobbeli jobb

Idag har jag jobbat mellan 13-21, sen ledig imorgon och jobb 7-20.30 på söndag. Bra med lite extra jobb, sen börjar jag ju mitt sommarvik den 25:e.

Annars så har jag inte gjort mycket idag. S gav mig sovmorgon till 9 och det var riktigt, riktigt skönt! Imorgon ska jag iväg med mamma och Björn till ikea! Wiho! Äntligen ska vi få oss en stor och rymlig byrå till sovrummet! Ska köpa lite prylar till Gabriels framtida rum också. I augusti ska jag äntligen börja inreda där! :-)

Kärleken större än störst ♥

Det har regnat hela dagen och kvällen, men vi har haft en mysig innedag idag. Vi har lekt tillsammans på lekmattan, läst (eller jag försökte läsa medan Gabriel bläddrade) och sjungit från Barnens första bok som innehåller en massa bra visor och ramsor. Gabriel blir bara härligare och jag älskar honom bara mer och mer för varje dag som går! Nu kan man kommunicera med honom på ett helt annat sätt än bara för 2 månader sen och igår sa han faktiskt "amamama" och "apapapa"! Jag skulle tro att det var mamma och pappa! "Gabriel" reagerar han också på! Han tycker det är jätte roligt att höja rösten och göra olika läten och vill givetvis att man ska härma honom. Han riktigt klurar ut olika ljud för att det ska bli så svårt som möjligt. Min lilla gullunge! Vi skrattar så mycket tillsammans om dagarna. Det är en sån obeskrivlig lycka att vara mamma! Han förgyller mitt liv!


En kort förklaring

Roligt med kommentarer på inlägget om Nutrilett! Jag tycker responsen är det roligaste med bloggandet :-) Skriver ett inlägg här istället för att svara enskilt för enkelhetens skull!

Mitt mål är att gå ner 30 kilo. Det är många kilon och kommer ta ett bra tag, men nu har jag verkligen viljan att fixa det! Men, jag behöver verkligen hjälp med kosten. Vill inte gå på någon diet eftersom en viktnedgång trots allt är en livsstilsförändring. Jag ska inte bara gå ner i vikt, jag ska även behålla den efteråt. Funderar på att kanske träffa en dietist, få recept och hjälp att komma igång. Vet inte om Nutrilett är någon bra lösning, men jag läste lite om VLCD (very low calory diet) som går ut på att de första 10-14 dagarna byta ut alla mål om dagen till shakes, för att sen byta ut 2 shakes till soppor + ett vanligt mål mat, och därefter äta 3 vanliga mål mat + 2 mellanmål. Men därefter var det bäst att gå på LCHF dieten, och som redan skrivet vill jag inte gå på diet. Speciellt inte den. Jag vill fortfarande kunna "leva" och bli bortbjuden på middag utan att behöva tänka på hur många kalorier såsen innehållet. Men jag är rädd att om jag kör VLCD under 1 månad att jag går upp alla kilon igen.

Det är svårt! Jag önskade att jag bara gick och la mig en kväll och när jag vaknade på morgonen var allt fixat! Tänkt om det vore så lätt! Jag tror ju dock att det blir lättare när jag väl kommit in i nya matvanor, men just nu känns det som att jag springer men ändå står still och trampar på samma ställe!


Suuur

Inom ett par veckor ska det ju öppna ett nytt gym här i Boden - ett tjejgym, utan speglar i träningslokalerna! Tyckte det lät som en jättebra idé då jag inte vill träna på Step in, Nordpoolen osv. Har också tänkt att eftersom det är en nyetablering kan ju inte priset på ett årskort vara såpass dyrt som på större ställen. Men nog fasen ska hon ta 350:-/månad! Visst, det är ändå gym, kostrådgivning och lite annat men tycker ändå det var alldeles för dyrt. Finns det ens tillräckligt med kunder då jag tycker alla tränar på andra ställen? Aja, ett gymkort ska jag i alla fall fixa för lite allsidig träning :-) Kommer nog tycka det är den bästa investeringen jag gjort i slutändan ändå!

Nutrilett

För att "maxa" min viktnedgång funderar jag på att byta ut lunchen mot nutrilett-shakes eller liknande + frukt. Någon som har erfarenhet av det? Tänkte lite angående hur länge man kan hålla på så? Hittar ingen information om det någonstans annat än att om man dricker det alla måltider ska man inte hålla på mer än 2 veckor. Men det är ju som sagt bara lunchen jag kommer byta ut isf.

Någon "kunnig" som vill dela med sig kanske? :-)

Lyx

Idag fick jag sova till 6.20, vilket lyx! Gabriel vaknar ju annars mellan 5 och 6 och på morgonen är de där extra minuterna guldvärda :-)

Idag har vi inga planer. Ska nog bara vara hemma och fixa! Hade behövt putsa fönster, men vi får se om jag ids :-)

Nu ska jag i alla fall ta hand lite disk från igårkväll!

100602

Orkar inte skriva något långt inlägg, men vi har i alla fall haft en mysig dag i solen tillsammans med Malin, Stina, Elina, Saga och Petra. Och vovve Hector förstås! Har prommat i 1½ timme ikväll och det kändes bra, även fast mitt knä som jag har problem med inte riktigt gillar att jag går på asfalt. Men gå på elljusspåret när man är mörkrädd liksom? Nej tack. Min stegräknare ville inte funka idag, ganska irriterande faktiskt! Har ju bara haft den 1 vecka och inte ens använt den varje dag!? Nåja..

Nu ska jag skriva ut min inköpslista från ikea.se och sen krypa ner under täcket.
Godnatt!


Godkväller!

Ikväll har Linn varit här. Vi har pratat gamla minnen och skrattat som tokar! Hon är härlig! :-)

Idag har jag städat här hemma, eller försökt. Fick ganska mycket gjort då Gabriel sov i 2½ timme på eftermiddagen. Torkade lister och sånt tjafs, det gör jag typ aldrig! Vardagasrummet ser dock fortfarande ut som en krigszon. Eller egentligen är det bara lite påsar som ligger framme.. och Gabriels leksaker, men dom tycker jag bara är charmiga! Det är liksom livet nu med leksaker överallt :-) Ska bli skönt sen när han har eget rum och man kan strukturera och organisera upp lite. Jag hoppas ju bara att jag hittar de turkosa pallarna, men jag har nästan gett upp förhoppningarna. (Och ja, de är turkosa. Inte ljusblåa som bilden visar ;-) ) Känns så typiskt bara att de slutade säljas strax innan jul, varför ska jag alltid komma på saker när det är för sent?


1 juni

Kan inte förstå att det redan är juni.. Tiden går så galet fort! Vi har mycket roligt att se framemot denna månad :-) Och det bästa är ju givetvis att Gabriels Gudmor Britta kommer hem i veckan! Som vi har längtat :-)

Igår matvägrade Gabriel både lunchen och eftermiddags-mellisen, men trots det var han på gott humör hela dagen. Och till middagen åt han en HEL stor burk "Pasta Bolognese". Oj vad stolta vi blev! Plötsligt händer det ;-) Annars så äter han aldrig mer än en halv. Förmodligen var det nog så att han var vrålhungrig plus att han älskar all typ av lasagne, spaghetti och köttfärssås!

Senare i förmiddag kommer min mamma hit och någongång under dagen får vi besök av Linn. Måste iväg och handla också, Gabriels matförråd behöver en rejäl påfyllning :-)


RSS 2.0