Sakna

Dumlekakorna blev jätte goda! Men jag har faktiskt aldrig ätit det så jag har inget att jämföra med :-P

Ikväll har gudmor Britta varit på besök. Gabriel hade dock hunnit somna för natten innan hon kom. Men det var skönt att få lite tid bara vi också :-) Hon kom med jättefina presenter åt Gabriel, en supersöt julbody och vita velourbyxor! Så söta. Vi kommer verkligen sakna henne när hon flyttar till Umeå i februari :-( Men tack och lov är det inte så långt och vi kan ju åka och hälsa över en helg till exempel! Jag gillar Umeå, det är en fin stad! Skulle faktiskt själv kunna tänka mig att flytta dit, Simon också. Och det är ju faktiskt Simon och Gabriels stad - "Björkarnas stad" ;-)

Nu är det dax att sova.. Ska upp imorgon och gå till vårdcentralen.. Sen blir det promenad med Frida och Alvin :-)

Imorgon ska Simon äntligen vaccinera sig mot svinis, känns så bra med tanke på att han ibland jobbar på förskolor/skolor/fritids. På torsdag är det min tur! Skönt med tidsbokning :-)

Dumlekakor

Mmm.. Dom ser faktiskt riktigt smaskiga ut. Toppade dom med noblesse för ännu lite godare smak! :-) Har inte provsmakat ännu, men det kan jag lova att det kommer jag göra efter middagen!


Lite shopping

Har spenderat hela dagen i Storheden och Luleå med mamma. Köpte massor med mat och en julklapp åt Gabriel. Var in på Barnens Hus och där ville jag köpa allt :-) Rätt start har nu gjort en Pingu-serie och jag är barnsligt förtjust i Pingu så jag önskar Gabriel Pingu-prylar i julklapp! Fanns pekbok, skallror, bitleksak, speldosa, påslakanset, matservis.. Oj oj, så fina saker! :-)

Nu ska jag fortsätta baka Dumlekakorna jag påbörjade tidigare! Har aldrig bakat det tidigare så det ska bli spännande :-)

Grr..

Det var massvis med folk på stan idag, alldeles för många! Svor ännu en gång över alla föräldrar med barnvagn som tror att just DOM har nån jäkla förkörsrätt?! Jag tror inte att jag äger vägarna bara för att jag kör barnvagn! Och jag fullkomligt avskyr folk som bara MÅSTE gå brevid varandra. Om det är trångt så går jag antingen framför eller bakom personen jag går med, jag försöker inte köra över eller gå över dom. Idag hade jag verkligen lust att säga elaka ord eller stoppa upp lite armbågar i folks ansikten, men jag har en spärr som säger att man inte gör så ;-)

Nåja.. Kvällen har i alla fall varit lugn. Vi har bara myst alla tre här hemma i soffan. Vi la Gabriel kl 21.00, vilket kanske inte var så himla populärt till en början. Men han somnade ändå ganska omgående! :-)

Nu ska jag också lägga mig. Imorgon ska jag och mamma till Storheden och handla mat och lite julklappar!

Krämig tonfisksås och spagetti

Dagens middag blev en krämig tonfisksås med spagetti. Har aldrig vågat mig på en varm tonfisksås då jag varit osäker på vad man ska använda för sås. Använde mig av Keldas tomato treat och en halv creme fraiché för att neutralisera lite. Blandade också i majs. Det ser kanske inte så aptitligt ut, men gott var det! :-)



1:a advent

Idag är det 1:a advent och termometern visar - 11°C. Så härligt, men kallt! Men det är ju slutet på november så det ska vara många minusgrader :-)

Gabriel vaknade pigg och glad kl 8.00 imorse så då fick han lite käk och sen klev Simon upp med honom medan jag fick ligga kvar. Råkade somna om och vaknade först 11.00 :-) Då tände vi första ljuset i adventsljusstaken och åt upp resten av tacopajen som blev över från igår till lunch och nu väntar vi bara på att lilleman ska vakna och få lite mat och så ska vi gå in till stan och kolla julskyltningen! Så mysigt! Missade den förra året eftersom jag jobbade och iår är det ju Gabriels första skyltsöndag! :-D Visserligen kommer han nog bara ligga i vagnen och sova, men julen är ju en familjehögtid och det känns så underbart och speciellt att vi iår har en ny liten familjemedlem! Vår älskade lilla Gabriel, jag kan nog inte säga det nog ofta hur mycket jag älskar honom :-)

Tacopaj




Tacopaj


50 gram smör

4 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

0,5 tsk salt

1,5 dl mjölk

Blanda ihop smöret med de torra ingredienserna, häll i mjölken och arbeta ihop. Tryck ut degen i en form med höga kanter, ställ gärna i kylen medans tiden du förbereder fyllningen. Obs! INGEN förgräddning.

500 gram köttfärs

1 hackad lök

1 liten burk majs

1 påse tacokrydda

1 dl vatten

Stek köttfärsen och den hackade löken, blanda ner tacokryddan och låt allt puttra på en stund. Fyll sedan pajformen med köttfärsen.

2 tomater

Hacka tomaterna) och strö över köttfärsen i pajformen.

2 dl creme fraiché

4 msk majonäs

150 gram riven ost

Blanda ihop creme fraiché, majonäs och den rivna osten. Bre blandningen över fyllningen i pajen. Grädda mitt i ugnen i 200 grader, ca 40 minuter.


Gabriels önskelista

Det är många som frågat oss vad Gabriel önskar sig i julklapp och eftersom han är för liten för att önska sig själv har mamma och pappa tillsammans gjort en liten önskelista :-) Och jag vet att många i min släkt läser min blogg så det passar bra att skriva det här!


Fisher Price "Laugh & Learn puppy"

 

Leksaker "Konfetti" från Micki

 
Tallriksset & bestick "Pingu" från Rätt start



Sjung mé-personlig CD med "Gabriel"

& någon slags mobil att hänga upp ovanför skötbordet, kläder osv..


Rörigt inlägg om vår dag!

Det var faktiskt för natten Gabriel somnade igår. Visserligen hade han sin lilla skrikstund som vanligt, men då är han ju faktiskt inte vaken. Imorse vaknade han 9.00 och ville ha mat och då fick han kliva upp med oss :-) 

Och idag kom det efterlängtade julpyntet upp. Det blev så himla fint och mysigt! Insåg dock att jag är en ljusstake kort så det måste inhandlas imorgon :-)

Vi har även haft en massa härligt besök idag! Mari, Jonas och barnen,  min mormor och Veronica. Och så har Malin och Johan varit förbi på en kopp kaffe.

Ikväll har vi bjudit mamma och Björn på tacopaj och det blev nog rätt uppskattat! Men den är förjäkla god den där tacopajen alltså! Det finns ju massvis med recept på just tacopaj men nu har jag hittat ett klockrent recept. Riktigt gott var det :-) Sen spelade vi ett parti Chicago innan dom åkte hemåt.

Ikväll somnade Gabriel i min famn 20.30 och jag har hunnit vara in och amma honom en gång sen dess också. Hoppas på att det är lugnt resten av kvällen nu :-)

Ikväll efter middagen fick Gabriel mig att gråta! Mormor stod ute på balkongen och gestikulerade mot Gabriel och som han skrattade alltså! Oj oj, han har aldrig skrattat så mycket! Och det var så härligt att höra och det var ännu en påminnelse om hur lyckligt jag är som har Gabriel så jag kunde inte hålla emot tårarna :-) Åh, vad jag älskar honom!

En sväng på stan

Idag har vi gjort stan hela familjen. Var in på Lindex och köpte en body, byxa och en fuskpolo åt Gabriel. Hade ju en rabattkupong så jag var bara tvungen ;-) Och så fick han en tomtedräkt från Åhléns. Till mig själv köpte jag ett frukt & yoghurt-té, en pajform och tyg till det andra köksfönstret. Tyget lämnade vi hos Simons mamma så hon får sköta resten ;-) Vi åt också middag där :-)

Gabriel somnade i sin säng klockan 21 ikväll. Han är verkligen duktig på att somna i sin egen säng :-) Jag hoppas att han nu sover för natten.

Nu ska jag plocka lite här hemma innan det är dax att sova!

Ingen bra sovrutin

Gabriel har fått en jätteknasig dygnsrytm den senaste veckan. Han somnar mellan 19 - 21 och sover ungefär 45 minuter för att sen vakna och vara vaken till 00 - 01. Detta medför ju också att han vaknar väldigt sent på förmiddagen. Så nu ska vi försöka ändra detta så att han får bra sovrutiner. Inte alls bra att han i princip vänt på hela dygnet!

Nu ligger han i alla fall och sover och när han vaknar är det matdax och sen ska vi alla tre iväg på stan och fixa lite ärenden innan helgen. 

Förresten så har jag nu i princip helt slutat amma dagtid. Ammar kvällsmålet, nattmålet och morgonmålet och ibland under dagen. Och jag mår så mycket bättre nu och känner mig mycket gladare samtidigt som jag är jätte glad att jag och Gabriel ändå har kämpat så som vi gjort i 4 månader :-) Och älskade Simon som stöttat mig och varit helt underbar givetvis! Det blev inte riktigt som jag tänkt mig (hade tänkt helamma i 6 månader), men såhär i efterhand har jag insett att det blir det aldrig med barn :-)


Godmorgon torsdag!

Hihi, jo det är faktiskt godmorgon för oss här i huset. Jag vaknade 10 och Gabriel sover ännu! Men han har vaknat och ätit både 5.30 och 9.00.

Sitter och väntar på att kaffet ska bli färdigt så jag får mig en kopp och blir som folk :-) Morgonkaffet är verkligen det godaste kaffet, det skulle jag inte klara mig utan!

Igår köpte vi oss förresten en uplight-lampa. Har länge funderat på en sån och tänkte köpa en på måndag i Luleå men då av en slump hittade jag en begagnad på blocket igår och den var till och med finare än den jag tänkte köpa så jag och mamma åkte och hämtade den :-) Skönt att vi nu slipper ha mörkt eller jätteljust i vardagsrummet! Bra med dimmer, mysigt blev det! :-)

Nu ska jag äta min frukost/lunch. Sen när lilleman vaknar ska vi göra oss iordning och promenera iväg till Frida och Alvin.


Trötter

Vi har haft en helmysig dag! Orkar inte skriva så mycket mer, ska gå och lägga mig nu. Imorgon ska vi umgås med Frida, Alvin, Liselle och Love :-) En liten bebisträffa alltså! Och alla tre pojkar är julibebisar :-)

Godnatt.

Anonym

Ibland blir jag galen på att man kan vara anonym när man kommenterar bloggar. Jag har väldigt lätt för att hänga upp  mig på småsaker och jag blir lite smått irriterad över en kommentar till ett av gårdagens inlägg där jag skrev att diklofenak var ett morfin. Av någon märklig anledning har jag fått för mig att det är det. Men så är det ju givetvis inte! Jag hade fel, inget konstigt med det. Nu vet jag ju hur det egentligen är :-) Det som irriterar mig är dock att den som gav mig insikten i detta kommenterar anonymt. Om man nu vill vara en besserwisser kan man väl ändå stå för det? Förstår inte varför personen måste vara anonym, inte hade jag tagit illa upp även om jag visste vem det var. Det är bara just grejen att vara anonym jag stör mig på, att folk inte står för vad som säger och tycker. Det enda jag vet om denna person är att h*n också bor i Boden. Har en liten aning om vem det kan vara, eller egentligen söker jag nog bara mer anledningar till att svära över denna person ännu lite mer. Fast det skulle verkligen inte förvåna mig om jag har rätt för det är precis likt hur denna människa fungerar. Tror också att det är samma ip-nummer som en kommentar på Simons blogg i våras som gjorde mig fly förbannad! Men jag kan inte säga till 100%. Nåja, inget ont mot dig som skrev det, menar bara generellt sett att när folk vill påpeka något gör de alltid det anonymt. Hade varit roligt att veta vem det är, men jag antar att det förblir hemligt! :-)


Kärt återseende

Idag hade jag egentligen tänkt kliva upp och göra lite ärenden på stan, men när väckarklockan ringde var det så himla skönt att ligga kvar. Och så fick det bli :-) Vi klev upp 9.40 och hann precis äta frukost innan Gabriel vaknade.

Klockan 12 kommer Britta och hämtar mig så ska vi till Sävast trädgård och kika lite. Dom har ett ganska stort utbud på té och de säljer mitt favorit-té "päron & yoghurt".. Jag är egentligen ingen tédrickare, men det där tét är supergott!

Senare i eftermiddag kommer Henke hit, och som jag längtar! Vi har inte umgåtts sen någongång i våras och han har inte träffat Gabriel ännu så det ska bli roligt :-)

Nu ska Gabriel få lite käk innan jag ska iväg!

Aj aj

Jag har så ONT, ONT, ONT, ONT. Tog en diklofenak tidigare sen men inte ens en morfintablett hjälper! Men det är tydligen bara att härda ut ett par veckor till.. Men det känns inte alls roligt!

Simon är iväg på ica och handlar våffelpulver. Vi är lata idag och ska käka våfflor med grädde och sylt till middag :-) GOTT!

Gabriels nya



Gabriels finfina kläder han fick av familjen Gabrielsson :-)


Städa och tvätta hela dagen!

Idag kör vi på endast städ- och tvättdag. Har egentligen en massa roliga saker jag vill göra, men vill ha det rent och fint till helgen då det ska julpyntas :-) Är dock inte klar med allt julpynt än, börjar få lite smått panik! Hihi, men ska göra stan en snabbis imorgon och köpa det sista. Ska ta upp jul-lådan ikväll och se efter vad vi egentligen har för något. Ska köpa en julgransmatta imorgon också. Har hittat en jätte fin röd i filttyg på Coop :-) Fast julgranen ska ju inte upp förrän någon dag före julafton, men skönt att ha det färdigt!

Nu ska jag återgå till städningen!
Hejs!

Jobbigt läge

Vad jobbigt det är när man söker en krukväxt men inte har en susning om vad den heter.. Det är inte lätt att hitta rätt bland en miljard olika. Typiskt, för jag ska ha just en sån! De skrattade åt min förklaring på Buketten..

Jag: "Den är grön, ganska platt, tjocka blad som är lite halvrunda" 
Hon på buketten: "Är det en Hoya kanske?"
Jag: "Öh, jag vet typ vad Orkidé och Garderobsblomma är"

Nåja, har jag tur kanske jag kommer över en bild någonstans..



Uppdatering 18.40
Nu ger jag upp blom-letandet. Jag får ta en tur till Blomsterlandet i Luleå för där vet jag att de sålt blomman jag vill ha för ett par månader sen :-)

Lilla modellen

Oj oj vad bra fotograferingen gick! Gabriel var utvilad, nyäten och på toppen humör :-D Tror att det blev riktigt bra bilder. Den 2:a december ska vi dit och se dem och välja ut förstoringar. Efteråt slocknade han direkt i babyskyddet. Det är tröttsamt att vara modell ;-) Är så otroligt glad över att vi gjort detta. Tack till Gabriels farmor och farfar som gav honom detta i doppresent!

Mysigt sällskap

Vi hade det himla trevligt hos Malins föräldrar. Åh vilken härlig och mysig familj! Vi fikade världens godaste kaka/bakverk/tårta och surrade om allt möjligt. Gabriel fick present, ett superfint set med body och byxa. Fixar in en bild imorgon :-)

Imorgon klockan 10 är det äntligen dax för Gabriels fotografering. Jag ser verkligen framemot det, men är lite nervös över att han ska bajsa ner fårskinnsfällen eller liknande :-P Det vore inte så lyckat! Men det ska nog gå bra :-)

Är jätte trött så nu ska jag lägga mig i sängen. Godnatt!


Goddagens

Det blev inte att kliva upp tidigt idag. Somnade strax efter 03 så jag var inte så pigg på att kliva upp när väckarklockan ringde. Så vi sov till 10 och Gabriel till 10.30. Han är en liten sömntuta :-)

Nu ska jag sminka mig lite för idag ska jag och Gabriel iväg till Unbyn tillsammans med Malin och hälsa på hos Malins föräldrar. Det ska bli himla trevligt :-)

Trevlig söndag!


Nattskräck

I två veckors tid har Gabriel fått gråtattacker i sömnen och skriket han har just då är helt annat än alla andra skrik han normalt "har". Vi har funderat rätt mycket och i måndags pratade vi med vår BVC-sköterska om det. Hon förklarade då att det kan vara så kallad "nattskräck". Detta brukar dock visa sig först hos äldre barn men kan ibland även drabba spädbarn. Nattskräck beror tydligen på en dåligt fungerande övergång mellan den ytliga sömnen och djupsömnen och därför ofta ungefär samma tidpunkt varje natt. Och när jag tänker efter så sker detta ungefär 30 - 60 minuter efter det att han somnat. Det är verkligen jätte jobbigt när han får dessa attacker. Han gråter hysteriskt och pulsen blir skyhög. Han blir så ledsen, och de gånger han vaknar till ser man verkligen paniken i hans ögon. Jag börjar gråta varje gång, jag mår så otroligt dåligt när han är ledsen :-( Önskar verkligen att det fanns något jag kunde göra.. Men vi brukar bara ta upp honom och krama om honom, och efter några minuter ger det med sig och han somnar om. Detta är givetvis ingenting farligt, men jag hoppas innerligt på att det ger med sig snart.. Jag skulle göra allt i världen för Gabriel och jag känner mig så hjälplös när jag inte kan skydda honom mot detta..

Nu ska jag lägga mig i sängen och försöka sova. Tänkte kliva upp tidigt imorgon och dona på här hemma på morgonen.

Godnatt!

Inte min typ

Vi har precis sett klart Transformers. Det är inte alls min typ av film, tycker inte alls om science fiction, drama eller action men denna var faktiskt riktigt bra! Till och med så bra att jag genast vill se 2:an som släpptes tidigare i veckan :-) Blir nog att se den någon dag här framöver.

Vi har haft en supermysig kväll. Brieost var gott, men inte så gott som jag mindes faktiskt! Gabriel somnade 21.30, men så vaknade han igen 22.00 jätte pigg. Så han fick vara med och titta på Transformers. Kanske något han kommer leka med Transformers-leksaker när han blir lite äldre? :-) Han somnade i alla fall om strax före 00 och förhoppningsvis sover han för natten nu!

Mamma och pappa-mys




Brieost

Det går sakta men säkert framåt med städningen. Det är sååå svårt att få någonting gjort när man har världens finaste lille kille här hemma som man vill spendera all vaken tid med ;-)

Ikväll börjar en ny säsong av Robinson. Så vi ska mysa ner oss i soffan med mumsiga brieost och pepparsalami-mackor. Har inte ätit brieost på över ett år så det ska bli sååå gott! Man ska ju undvika brieost under graviditeten och nu efteråt har det bara inte blivit att vi köpt hem någon. Men jag har verkligen längtat! :-)

Nu ska jag börja med middagen, idag blir det min favorit-kycklinggryta :-)

Glad-gen?

Ibland undrar jag om inte Gabriel har en extra glad-gen? Han skrattar och är glad i princip jämt. Och man behöver bara titta på honom så skiner hela hans ansikte upp, och det gäller inte bara mig och Simon, utan mot alla människor. Det är faktiskt många som kommenterar att han jämt ler :-) Och jag hoppas att det beror på att han är ett väldigt lyckligt barn, och det tror jag faktiskt att han är!

Sovit hela natten

Inatt har Gabriel sovit en hel natt igen :-) Jag njuter av såna underbara nätter för man vet aldrig när/om det plötsligt svänger och han aldrig vill sova ;-) Men det är det härliga med barn, man vet aldrig vad som händer härnäst!

Nu ska jag snart iväg på Dollar store med mamma och sen är det storstädning som gäller.

Ha en bra lördag!

Vår fredag

Idag har vi haft Victoria och Simon på besök. Det tyckte vi var jätte roligt, speciellt Gabriel! Oj oj vad han mös med dem båda :-) Han fick syn på Victorias bröst. Haha, han kunde verkligen inte slita ögonen ifrån dem! Ja ja, tur att han är bebis och inte 15 år ;-)

När dom sen åkte hemåt la jag och Gabriel oss i soffan och busade en stund innan pappa kom hem från jobbet :-) Sen har jag handlat och lagat middag och nu ska vi snart se lite idol :-)

Har även varit en snabbis förbi Linn H som varit så himla snäll och söt och köpt en body i Storheden som jag "beställt" med henne! Skrev ut på facebook om någon skulle till Storheden i helgen och jag fick ett napp :-) Tack, tack återigen Linn!

Dagens Gabriel

Idag kör Gabriel på en ekorre-style från topp till tå! Mamma älskar att matcha body och byxa i samma mönster, hihi ;-D

 

 


Go'boken

Idag fick Gabriel sin andra leverans från bokklubben Go'boken som han är med i :-) Jag tycker att det är så himla mysigt att läsa för Gabriel och han älskar att bli läst för så det passar oss perfekt! 1 gång i månaden levereras ett paket med pedagogiska böcker och diverse saker som är anpassat just efter barnets ålder. I denna månads paket var det: en bok och cd med vaggvisor, en bok om "lilla Wille", en snuttefilt och en bok med tips och råd om sömn för spädbarn till oss föräldrar :-)


Slödag

Ja attans vad slö jag varit idag! Har faktiskt riktigt dåligt samvete. Eftersom att morgonpromenaden med Malin blev inställd bestämde jag mig för att sova vidare istället. När jag sen vaknade insåg jag att vi inte hade någon ordentlig frukost hemma, så det fick bli en hallon/blåbär/banan-smoothie och kaffe till frukost istället. Sen så har vi gjort i princip ingenting. Jag har tvättat några maskiner med barnkläder och Gabriel har legat och tränat i babygymmet :-) Han har blivit relativt stadig i nacken nu, lite vingligt än bara :-) Ikväll kommer ju Britta hit och tittar Criminal Minds i vanlig ordning så jag har precis satt in en hallonpanacottapaj i kylen. Förhoppningsvis hinner den stelna nog till den ska ätas :-P

Nu ska jag plocka undan lite här hemma.
Ha en bra kväll!

Vår dag

Vi har haft en härligt myspys dag idag (jag vet att jag börjar alla inlägg såhär, hihi men det är ju så!). Började dagen med en timmes promenad med Malin. Så himla skönt och Gabriel sov under hela promenaden. Sen gick vi hem, jag tog en dusch och gjorde mig "iordning" (läs: tog på mig annat än mjukisar :-P) och så traskade vi iväg till Johanna och mös med henne och Britta. Jag unnade mig faktiskt gofika, de där blåbärsmuffinsen alltså.. Mums! Och så efter det åkte vi till min mamma och åt middag och umgicks en stund. Och kvällen har vi sedan spenderat hos Malin framför Greys :-) Vilket hattigt inlägg, haha. Men det var vår dag kort och gott :-) Nu är det sängen som väntar.

Godnatt!


Gabriel 4 månader

  • Använder storlek 56 och lite 62 på kläder och storlek 2 på libero-blöjorna
  • Ammas lite under dagen, blir mest ersättning på flaska. Vill bara ha tisse på natten.
  • Vill stoppa allt han ser i munnen (han smaskar som en galning på sina händer)
  • Använder fortfarande napp
  • Somnar oftast mellan 21 - 22 på kvällarna och sover till 8 - 9 (med 1 matpaus emellan)
  • Somnar oftast i sin säng på kvällen men efter "nattmålet" får han sova mellan oss
  • Sover bäst på rygg eller sida
  • Gillar äntligen att ligga på mage nu när han blivit mycket stadigare i nacken och kan se sig omkring 
  • Ler stort och ofta!
  • .. och skrattar hejvilt när någonting är roligt!
  • Blir sååå arg om han inte får som han vill och på en gång och genast (undrar vem han ärvt det av? ;-) Det är nog av mig, hihi. Jag som hade hoppats på att den genen inte skulle föras vidare)
  • Är ett litet busfrö och pappa är världens bästa buskompis
  • Älskar att bada och att duscha med mamma :-)
  • Tycker om när man sjunger och gör "Imse vimse spindel" med honom
  • Älskar att stå upp
  • älskar att "flyga flygplan"
  • Pratar mycket och hela tiden :-) 
  • Tycker om när man läser för honom
  • Kan vända sig från rygg till sida, men mycket längre kommer han inte
  • Gillar när det är mycket liv och rörelse runtomkring och älskar andra bebisar
  • Blir lugn och harmonisk i vagnen
  • Gillar fortfarande att bli buren i bärselen
  • Tycker inte om att bli påklädd men avklädd däremot är en favorit
  • Gillar att ligga i babygymet och titta och lyssna på alla figurer, färger och sånger
  • Älskar att leka och mysa med sitt gosedjur Apan som han fick av gudmor när hon kom hem från Spanien
  • Har blivit duktig på att greppa saker med händerna
  • Är väldigt nyfiken av sig och vill vara med på allt!
  •  

      


    BVC-besöket

    Orkade inte blogga igår på grund av huvudvärk så därför blev det inget inlägg efter BVC-besöket. Det gick bra på BVC igår. Gabriel fick massa beröm som alltid, och jag är så himla stolt över min lille gosse ;-) Han väger nu 5135 gram, är 60,5 cm lång och har ett huvudomfång på 39,5 cm. Jag tyckte att han hade gått upp lite, cirka 500 gram på 5 veckor. Men vår BVC-sköterska sa att jag inte kan "jämföra" honom med andra barn och att hon tyckte han ökat på bra, mycket bra till och med. Gabriel är modell-mini (efter sin pappa) och han växer i sin egen lilla takt :-)

    Idag blir lilleman 4 månader också, det kommer ett "Gabriel 4 månader"-inlägg lite senare :-)

    Nu ska jag fortsätta städa innan Gabriel vaknar! Det blev ju dessvärre inte så mycket av det igår..


    Dagens

    • Promenad med Malin
    • Lunch
    • Städa
    • BVC kl 15.00
    • Fortsätta med städningen
    • Middagsmatlagning
    • Mys och gos med Gabriel (Fast det gör vi ju i princip hela dagarna ändå)

    Sov visst lite länge idag! Skulle egentligen möta upp Malin klockan 10, men har inte alls hört väckarklockan på morgonen. I eftermiddag ska vi till BVC. Ska bli kul att se hur mycket lilleman växt med tanke på att vi inte varit där sen den 13 oktober, och på 5 veckor hinner det hända väldigt mycket!

    Ha en bra dag!


    Mys, mys, mera mys

    Vi har haft en lugn och mysig helg som vanligt :-) Kopplat bort alla måsten och bara njutit av varandra. Precis så som det ska vara! Jag har världens bästa familj, Gabriel och Simon ♥


    Ikväll ska vi till Gabriels farmor på middag så jag ska göra mig iordning nu innan lilleman vaknar och vill ha käk :-)


    3 dagars uppdatering

    Har inte alls känt lusten att blogga de senaste dagarna faktiskt, därav har uppdateringen uteblivit.

    I onsdags var jag och Gabriel ut och på en promenad med Malin, Victoria och vovvarna Molly och Alice :-) Det är så himla skönt att vara ute, även fast det börjar bli ganska så kallt! Men.. "Det finns inga dåliga väder bara dåliga kläder" ;-) Sen spenderade vi hela dagen och i princip hela kvällen hos Malin. Hon var så söt och bjöd på både lunch och middag!

    På torsdagen var vi tillsammans med Linn och lilla Ebba till Öppna förskolan :-) Gabriel och Ebba var minst där, de andra barnen kröp eller gick runt. Gabriel tyckte det var så himla roligt med en massa andra barn, han bara skrattade hela tiden! Han hade knappt ro till att äta för han var så nyfiken på vad som hände runt omkring :-) Jag tyckte också det var roligt. Och lilla Ebba alltså.. Så gudomligt sockersöt! :-)

    Och slutligen fredag.. Idag sov jag och Gabriel länge, med betoning på LÄNGE! Vaknade av att hemtelefonen ringde 11.30! Haha, helt galet! Gabriel somnade inte förrän 00 inatt och så har han sovit väldigt oroligt inatt, mycket gråt och skrik och det var nog därför han var helt slut. Då blev det en snabbdusch för mig och frukost/lunch till både mig och Gabriel och sen mötte vi upp Frida och Alvin på en promenad. Blev en ganska kort promenad då vi sovit bort hela dagen eftersom vi skulle hinna hem till dom och umgås lite också :-) Så vi spenderade eftermiddagen där och hade det mysigt! Så kul nu när både Gabriel och Alvin börjar bli uppmärksamma och nyfikna på varandra. Dom är så söta våra pojkar :-) Eftersom Simon skulle iväg på bio ikväll bestämde jag mig för att bjuda in mig själv (och Gabriel förstås) på middag hos mamma som bor på andra sidan gatan från Frida. Så jag fick middag där (läs: fläskfilé och potatisgratäng) och så stannade vi där och såg idol :-)

    Nu är vi hemma och Simon har precis nattat Gabriel, så nu ska vi mysa ner oss i soffan en stund och sen blir det nog sova. Otroligt nog är jag sjukt trött ikväll!

    Så mycket kärlek och lycka!

    Jag och Gabriel har haft en riktig mysmorgon. Vaknade 8.30, Gabriel fick äta och så låg vi och gosade till strax efter 9 :-) Han är så himla härlig med alla ljud och miner han gör hela tiden, min lilla sötpojk! Han lyser upp alla mina dagar. Kärleken jag känner till Gabriel kan jag omöjligt förklara i ord. Det är för stort, för mäktigt. Han är det bästa jag gjort. Han är mitt allt!

    Klockan 13 ska jag och Gabriel möta upp Linn och Ebba så ska vi gå tillsammans till Öppna förskolan. Det kommer nog bli riktigt trevligt :-D

    Ha en bra dag!

    Julia ska ut och jobba!

    Jajjemen, jag har precis bokat upp mig för lite jobb kring jul och nyår! Det blev inte så mycket som jag hade hoppats på, men jag känner mig ändå väldigt nöjd att jag fick någonting överhuvudtaget :-) Julafton är jag givetvis ledig! Skulle inte för allt i världen inte vara närvarande på Gabriels första jul, även fast han själv inte har sån stor koll på vilken dag det är :-) Jag älskar ju att vara föräldraledig och spendera dagarna med Gabriel men jag saknar faktiskt att jobba, och det ska bli så roligt att träffa alla härliga människor jag jobbar med! :-D Simon jobbar ju aldrig röda dagar så det blir han som får vara hemma med lilleman de dagarna jag jobbar.

    Nu vaknade Gabriel precis så vi ska lägga oss i soffan och gosa lite :-)


    En lista

    Hittade en lista som samanfattar gravditeten och förlossningen lite kort.

    När fick du reda på att du var gravid?
    Den 28 oktober 2008.


    Blev det en chock?

    Jag misstänkte att det var så, men när jag såg plusset tänkte jag "Vaaa?!"


    Hur gammal var du då?

    20 år.


    Hade du mycket halsbränna?

    Inte alls faktiskt!


    Spydde du mycket?

    En gång, men jag mådde väldigt illa de första 10 veckorna.


    Hade du mycket foglossning?

    Jo, redan från vecka 8. Min graviditet var ibland ett helvete med denna foglossning, från vecka 25 hade jag väldiga problem att röra mig.


    Ditt sf-mått som störst?

    33 cm.


    Har du fått bristningar på magen?

    Jo, och mycket! Men det är sånt man får räkna med :-)


    Trodde du att det var en pojke eller flicka?

    Jag trodde faktiskt benhårt på en flicka, men ändå sa jag alltid "han" om bebis.


    Vad hoppades du på?

    Jag hoppades faktiskt lite på en tjej. Men nu är jag väldigt glad att det var lille Gabriel som kom ut till oss :-)


    Gick du över tiden?

    2 dagar, var beräknad den 15/7 och Gabriel föddes 17/7. Fast vem vet när han hade tittat ut om jag inte blivit igångsatt?


    Hur var förlossningen?

    Långdragen och otroligt jobbig. Men den häftigaste upplevelse jag varit med om!


    Blev du sydd?

    Ett "bara för att"-stygn. Tack och lov sprack jag ingenting men barnmorskan ville sy ett stygn ändå. Jag hade inte ens ont där nere dagen efter, ganska lyxigt :-)


    Dragen med sugklocka?

    Nej.


    Hur många var inne i förlossningsrummet?

    5 stycken. Jag, Simon, barnmorska, läkare och undersköterska.


    Hade du någon nära med dig?

    Simon såklart :-)


    Vilket sjukhus födde du på?

    Sunderby sjukhus.


    Hur stor var bebisen?

    2890 gram och 49 cm lång.


    Vad fick den heta?

    Oskar Gabriel Björk.


    Var allting värt det?

    Ja, absolut!


    Vill du ha fler barn?

    Ja, men jag hade gärna sluppit graviditeten.


    Vår busunge

    Det är så himla roligt att busa med pappa! :-D

      


    Härlig start på den nya veckan!

    Inatt har jag sovit riktigt dåligt, tittade på klockan sista gången 03.18.. Så jag är lite trött idag. Lillälsklingen ligger och sover just nu och när han vaknar ska vi göra oss redo och gå ut på en promenad i det härliga vädret! Idag är det verkligen underbart vinterväder: massa snö, sol och 4 minusgrader! Så underbart med SOL, det har verkligen varit mörkt och deppigt de senaste veckorna. Känns som att det är en bra dag att börja mitt "nya" liv på ;-)

    Efter promenaden är det städa som gäller, måste få lite ordning här hemma. Har mest kastat runt saker nu på senaste. Har lyckats slarva bort en viktig pärm också (?), eller pärmen är inte så viktig men ett papper där i. Nåja, jag hittar det nog tillslut :-)

    Och ikväll kommer Gabriels mormor hit på middag, ska bli mysigt!

    Bye bye sweets

    Nu är helgen snart slut. Och vi har haft en bra helg men en massa mys

    Från och med imorgon säger jag upp bekantskapen (på obestämd tid) med allt som heter sötsaker. Jag är så sockerberoende så det är inte klokt, så just nu kan jag inte ha något "lördagsgodis" eller liknade. Allt eller inget helt enkelt!

    Nu ska vi sova, godnatt!

    Farsdag

    Vi har haft en riktigt mysig dag tillsammans alla 3. Gabriel sov till 10 (!!) och strax därefter väckte vi Simon. Pojkarna fick ligga och gosa i sängen medan jag gick och förberedde frukost. Simon fick öppna sitt paket som innehöll boken Svensk Maffia :-) Sen har vi egentligen inte gjort mycket mer än legat i soffan och busat! Gabriel är så himla busig, världens finaste kille!

    Och dagens middag bestod av kycklingfilé, ris och ädelostsås, smarrigt!



    Och till efterätt serverades en enkel gräddtårta innehållande mosad banan, drottningsylt och på tårtan var det riven daim-mjölkchoklad :-)

     

    Nu ska jag slänga mig i soffan med mina pojkar igen :-) Ikväll står "Vem kan slå Filip och Fredrik" på schemat!

    Idag är det ingen vanlig dag..



                                                         .. för det är Simons första Farsdag! :-D


    Slut på dagen

    Idag har det inte hänt särskilt mycket. Simon tog Gabriel imorse och lät mig sova ut, så jag klev inte upp förän 11 :-) Har haft så svårt att sova då jag har haft konstant ont i magen sen förra torsdagen. Och ja, jag vet varför jag har ont och förhoppningsvis ska det gå över snart. I eftermiddags var jag och mamsen till Storheden och handlade lite nödvändigheter (läs mat). Sen har kvällen varit lugn, lite spring till tvättstugan bara! Ikväll har jag och Gabriel duschat tillsammans för första gången. Han börjar bli så stor för badbaljan så vi testade en ny variant! Och han låg bara och mös, han älskar verkligen att bada :-) Synd bara att vår duschhörna är så liten, annars hade vi kunnat duscha tillsammans alla 3.

    Nu ska jag natta Gabriel och sen ska jag och hjärtat mysa ner oss framför en film med glass och chokladsås :-)

    Smaskens!

    Mmm.. Den där handen smakar så GOTT!

     


    Mys istället för måsten!

    Jag hade så himla mycket planer och många måsten idag, men det sköt jag som vanligt upp och istället spenderade vi vår eftermiddag hos Malin och hade det mysigt!

      





    Små tossor

    Har precis budat hem dessa tossor från Tradera. Nu kommer Gabriel inte att frysa om fossingarna i vinter och jag är nöjd och kan äntligen gå och lägga mig (har väntat på att auktionen skulle gå ut) :-) Godnatt!


    Öppna förskolan

    Nu har jag äntligen hittat vilken dag och tid det är babyeftermiddag på öppna förskolan. Funderar på om jag och Gabriel skulle gå dit nästa torsdag :-) Någon med bebis som vill följa med?

    Sovit hela natten

    För andra gången på kort tid har Gabriel sovit en HEL natt, från 22 - 09 utan några matpauser! Och när han vaknade var han världens gladaste, han har haft så roliga ljud och läten nu på morgonen :-) Han har kommit på att det är han själv som styr hur högt det låter så han försöker överträffa tidigare "skrik" hela tiden :-)

    Idag var det tänkt att vi skulle ta en promenad med Gudmor Britta, men det snöar galet mycket ute så jag vet inte om det blir av? Borde egentligen städa.. Men vi får se :-) När Simon slutat jobbet ska vi i alla fall iväg till min mamma på middag.


    Gabriel och jag önskar alla en trevlig dag!

     

    Gabriels premiär i gallerian

    Idag har Gabriel haft sin premiärtur inne på gallerian :-) Träffade Sandra, Mjusse, Macke och lille Mårten där inne så vi stannade och tog en kopp kaffe på Opalen! Det var lite motigt att plocka upp honom bland allt folk, men han tyckte det var så himla roligt med allt liv och rörelse! Det var gudomligt att få komma ut! Minns inte sist jag var på ett fik. Men visst, jag kan inte förneka att jag var lite nojig och kommer förmodligen vara det ikväll över alla hemska baciller ;-) Nå ja, vi har haft en kanon dag i alla fall :-D


    Godmorgon onsdag

    Även idag tog vi en rejäl sovmorgon, och det har vi gjort hela veckan :-) Jag trodde verkligen inte att man skulle vara såhär pigg som spädbarnsförälder! Vi måste ju ha fått världens härligaste unge ;-)

    Simon slutar 12 idag så då ska vi möta upp honom på stan. Måste kila in lite snabbt på Kappahl och Åhléns. Sen behöver vi få komma ut lite :-) Men det ser ganska grått och trist ut ute. Nu vill jag ha snö så det blir lite ljusare och mysigare ute!


    Vår måndag

    Imorse klev jag och Gabriel upp först 09.40 :-) Vanligtvis brukar jag kliva upp lite innan Gabriel vaknar, men idag var det så himla skönt att ligga och dra sig. Var ju en lite jobbig natt för min del..

    Victoria kom hit strax efter 12 och vi lagade golunch tillsammans. Gabriel var lite gnällig då vi skulle äta, så han fick komma upp i min famn medans vi åt. Och jag vet att det var precis det han ville, för såfort jag tog upp honom blev han hel nöjd! Min tossiga lilla unge :-)

    Ikväll har vi myst hos Malin. Blev att gå dit ganska sent, men jag behövde verkligen få komma iväg någonstans så jag bytte om på Gabriel till pyjamasen, tog på honom overallen och i bärselen :-) Han somnade sjävklart hos Malin, men eftersom han redan hade på sig sin pyjamas gick det så smidigt att ta honom hem och lägga honom i sin säng utan att han vaknade :-) Visserligen slog han upp ögonen, men bara en kortare stund. Det var i alla fall hur skönt som helst att komma hemifrån en stund.

    Imorgon tror jag nog också att vi sover ut. Ska ta den där visiten till möbelaffären och kolla lampor då det inte blev av idag!

    Ingen promenad

    Det blev ingen morgonpromenad idag. Jag var alldeles för trött. Jag var så himla ledsen inatt och kunde inte alls somna. Jag har nog världens finaste pojkvän, trots att hans väckarklocka skulle ringa klockan 06.00 satt han vaken med mig och tröstade mig och gav mig några värmande ord. Han är min stöttepelare ♥ ♥ ♥

    Gabriel sover just nu så jag ska passa på att ta en dusch. När han vaknat ska vi gå till Bodens möbelaffär och kika efter fönsterlampor till vardagsrummet. Det blir så himla mörkt här inne på kvällen med bara en lampa!


    ..

    Jag har verkligen haft en depp-helg. Har grubblat mycket över framtiden, och mycket känns ganska hopplöst just nu..

    Nä, nu ska jag försöka sova. Imorgon tänkte jag kliva upp tidigt, bädda ner Gabriel i vagnen och ut på en härlig morgonpromenad!

    Godnatt.


    RSS 2.0