Dubbel D
Muffinsarna var en hit! Det var en ny typ av chokladmuffinsbas som jag aldrig testat tidigare. Kesellatoppingen som egentligen skulle vara på var dock av det vidrigaste laget så jag spritsade dom med grädde istället.
Dubbel D
ca 10-12 muffins
3½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl kakao
½ tsk salt
2 ägg
2 dl socker
175 g smör, smält
1¾ dl mjölk
½ tsk vaniljsocker
10-12 dumlekolor
Sätt ugnen på 175°. Sikta ihop mjöl, bakpulver, kakao och salt i en bunke. Vispa samman ägg och socker poröst, tillsätt sen smör, mjölk och vaniljsocker. Blanda ner försiktigt i den torra blandningen. Fördela smeten i muffinsformar och tryck ner en dumlekola i mitten på varje muffins. Grädda i ugnen i ca 20-25 minuter. Ta ut och låt svalna.
3 dl grädde, vispad
Vaniljsocker efter tycke och smak
1 dubbel daim, krossad
Bred ut/spritsa på den grädden och och strö över den krossade daimen.
Riktigt snygga :-D!! Ser mumsiga ut!