New York blueberry cheesecake

Kom ju på att jag lovat er läsare receptet på blåbärscheesecaken jag gjorde på julafton. Den heter egentligen New York Blueberrycheesecake och kommer från min favorit kock Leila Lindholm!

New York blueberry cheescake
1 kaka

Kexbotten
300 gram digestivekex
150 gram smör

Cheesecakesmet
600 gram philadelphiaost
2½ dl kesella 10%
1 dl strösocker
1 dl majsstärkelse
2 tsk vaniljsocker
3 ägg
1 dl vispgrädde
200 gram vit choklad
1½ - 2 dl blåbär

1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Krossa kexen och blanda med smält smör
3. Tryck ut kexblandningen till en botten i en teflonform med löstagbara kanter
4. Förgrädda bottnen i mitten av ugnen i cirka 10 minuter och låt svalna
5. Vispa philadelphiaost och kesella krämigt i en skål
6. Blanda strösocker, majsstärkelse och vaniljsocker
7. Rör i ett ägg i taget och sist vispgrädde
8. Bryt chokladen i bitar, smält den i ett vattenbad och blanda ner chokladen i smeten
9. Häll smeten över kexbotten och strö över blåbär
10. Grädda kakan i mitten av ugnen i cirka 40 minuter. Täck den med aluminiumfolie när den blivit gyllenbrun, så att den inte blir för mörk
11. Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen i cirka 30 minuter

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0