New York blueberry cheesecake
New York blueberry cheescake
1 kaka
Kexbotten
300 gram digestivekex
150 gram smör
Cheesecakesmet
600 gram philadelphiaost
2½ dl kesella 10%
1 dl strösocker
1 dl majsstärkelse
2 tsk vaniljsocker
3 ägg
1 dl vispgrädde
200 gram vit choklad
1½ - 2 dl blåbär
1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Krossa kexen och blanda med smält smör
3. Tryck ut kexblandningen till en botten i en teflonform med löstagbara kanter
4. Förgrädda bottnen i mitten av ugnen i cirka 10 minuter och låt svalna
5. Vispa philadelphiaost och kesella krämigt i en skål
6. Blanda strösocker, majsstärkelse och vaniljsocker
7. Rör i ett ägg i taget och sist vispgrädde
8. Bryt chokladen i bitar, smält den i ett vattenbad och blanda ner chokladen i smeten
9. Häll smeten över kexbotten och strö över blåbär
10. Grädda kakan i mitten av ugnen i cirka 40 minuter. Täck den med aluminiumfolie när den blivit gyllenbrun, så att den inte blir för mörk
11. Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen i cirka 30 minuter