Philadelphiabulla: recension och recept

Philadelphiabullan var supersmarrig! Kommer absolut bakas igen, ska faktiskt göra den när Simon fyller år :-) Den bakas också i långpanna vilket jag tycker är mycket smidigare än formar!



Philadelphiabulla


150 gram smör

50 gram jäst

5 dl mjölk

1 dl socker

11 dl vetemjöl


Smält smöret och blanda mjölken tillsammans med smöret, värm till 37 grader. Smula jästen i en bunke och rör ut med smör och mjölkblandningen. Rör ner sockret och mjölet och arbeta ihop till en deg. Bred ut på ett bakplåtspapper i en långpanna. Jäs övertäckt i 30 minuter.


3 dl florsocker

100 gram philadelphiaost

150 gram smör

3 msk vaniljsocker


Rör ihop rumstempererat smör med de övriga ingredienserna. Tryck hål i degen med jämna mellanrum, exempelvis med en tesked. Tryck ner philadelphiakrämen i groparna. Låt jäsa övertäck 30 minuter till.

Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda mitt i ugnen i 200 grader, 10-15 minuter.


Kommentarer
Postat av: mmmmm jätte god

2010-05-09 @ 21:25:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0