Philadelphiabulla: recension och recept
Philadelphiabullan var supersmarrig! Kommer absolut bakas igen, ska faktiskt göra den när Simon fyller år :-) Den bakas också i långpanna vilket jag tycker är mycket smidigare än formar!
Philadelphiabulla
150 gram smör
50 gram jäst
5 dl mjölk
1 dl socker
11 dl vetemjöl
Smält smöret och blanda mjölken tillsammans med smöret, värm till 37 grader. Smula jästen i en bunke och rör ut med smör och mjölkblandningen. Rör ner sockret och mjölet och arbeta ihop till en deg. Bred ut på ett bakplåtspapper i en långpanna. Jäs övertäckt i 30 minuter.
3 dl florsocker
100 gram philadelphiaost
150 gram smör
3 msk vaniljsocker
Rör ihop rumstempererat smör med de övriga ingredienserna. Tryck hål i degen med jämna mellanrum, exempelvis med en tesked. Tryck ner philadelphiakrämen i groparna. Låt jäsa övertäck 30 minuter till.
Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda mitt i ugnen i 200 grader, 10-15 minuter.
Kommentarer
Postat av: mmmmm jätte god
Trackback